#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/09/2011 15:46
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δεν θέλουν "εφεδρεία", απολύσεις θέλουν!«Μπορούμε να πετύχουμε μεγαλύτερη μείωση ελλειμμάτων και μεγαλύτερη μείωση προσωπικού χωρίς να απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι”, τόνισε χθες ο σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά, Χρύσανθος Λαζαρίδης, παρουσιάζοντας συγκεκριμένα στοιχεία και παραδείγματα σύμφωνα με τα οποία ο συνδυασμός της πρότασης της Ν.Δ. για την εφεδρεία αλλά και το συνολικό πάγωμα των προσλήψεων για τρία χρόνια θα έχει όφελος που θα ξεπερνά τα 11 δις ευρώ, ενώ για την ίδια χρονική περίοδο η πρόταση της κυβέρνησης θα μειώσει το έλλειμμα μόλις κατά 9 δις ευρώ, προβλέποντας μάλιστα και απολύσεις χιλιάδων υπαλλήλων. Αν εφαρμοστεί η πρότασή της ΝΔ για την εργασιακή εφεδρείας, το έλλειμμα σε πέντε χρόνια θα είναι μειωμένο κατά 25% περισσότερο σε σχέση με την πρόταση της κυβέρνησης για το ίδιο θέμα”

 

Η πρόταση για την εργασιακή εφεδρεία, ως γνωστόν, ήταν της  Ν.Δ.  Με εξέπληξε βέβαια η ταχύτητα με την οποία η κυβέρνηση έσπευσε να την υιοθετήσει.

«Θέλει να την εφαρμόσει ή να την ακυρώσει;» με ρώτησε, όλο νόημα, ένας φίλος εμπειρότερος εμού.

Οφείλω να ομολογήσω ότι με προβλημάτισε, αλλά επειδή η εργασιακή εφεδρεία  αποτελούσε  όντως  «μια κάποια λύση»,  θεώρησαν μάλλον υπερβολική την καχυποψία του.

Πολύ φοβούμαι πως ο φίλος μου είχε δίκιο!

Η Κυβέρνηση άφησε να περάσει σχεδόν ένα τρίμηνο, από τότε που υιοθέτησε την πρόταση, χωρίς   όλο αυτό το διάστημα να κάνει ακόμη και  τη στοιχειώδη προετοιμασία.

Αίφνης, χθες  ανακάλυψαν νομικά και κυρίως Συνταγματικής φύσεως προβλήματα. Ορισμένα δε εξ αυτών, ανυπέρβλητα! Έτσι, λένε!

Με Αντιπρόεδρο ... συνταγματολόγο …ανακάλυψαν τα προβλήματα με τόση καθυστέρηση, ή μήπως τα επινόησαν;

Σήμερα μας λένε, ότι αν δεν βρεθεί λύση στα ανακύψαντα προβλήματα, θα καταφύγουν στην έσχατη λύση, που είναι οι απολύσεις.

Βέβαια, ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνησή του έχουν πάψει προ πολλού να μας εκπλήσσουν με το μέγεθος της ανικανότητάς τους!  Οπότε δεν αποκλείεται  να …παράπεσε ο φάκελος της εφεδρείας, ή ο κ. Αντιπρόεδρος να ήλπιζε ότι θα το επαναδιαπραγματευόταν, όπως  εκείνο το βράδυ που έφυγε η τρόϊκα.

Όμως, δεν είναι μόνο αυτό.

Κατ΄αρχήν στην τρόϊκα ποτέ δεν είδαν με καλό μάτι την εφεδρεία. Την θεωρούσαν, εξυπαρχής,  μεσοβέζικη λύση.

Ήθελαν απολύσεις. Αποδίδουν άμεσα και προκαλούν μεγαλύτερη εντύπωση.  Έδωσαν, λοιπόν, την κυβέρνηση κάποιο διάστημα να ….παίξει, όντας βέβαιοι ότι, όπως τους  έχει συνηθίσει, θα αποτύχει. Όπερ και εγένετο!

Και τώρα πιέζουν για απολύσεις εδώ και τώρα!

Όμως, και στην κυβέρνηση δεν νομίζω να ήταν πολύ θερμοί με την ιδέα να εφαρμόσουν μια πρόταση της Ν.Δ. Αυτό θα ενίσχυε την κυβερνητική πολιτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μήπως, λοιπόν, έβαλαν λίγο το χεράκι τους, ώστε η πρόταση να φαίνεται προβληματική και εν πάση περιπτώσει να μην είναι άμεσα υλοποιήσιμη, δεδομένων των ασφυκτικών χρονικών πιέσεων;

Και το τελευταίο, μήπως ο κ. Παπανδρέου, είχε δεσμευτεί να προχωρήσει σε απολύσεις και όλα τα άλλα απλώς ήταν μεθοδεύσεις και  φύλο συκής;

Μήπως λέμε, γιατί δεν ήμασταν παρόντες  στις κατ΄ ιδίαν συζητήσεις του…

Δηλαδή, μήπως μας δουλεύουν και μας εκβιάζουν πάλι;

Για τη σωτηρία της χώρας βεβαίως-βεβαίως!

Αδέξιος Δεξιός

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 30/09/2011 16:59:15

  Δεν θέλουν εφεδρεία, θέλουν κτηνωδία. (Και, όπως βλέπουμε, όχι μόνο οι τροϊκανοί, ούτε μόνο οι κυβερνητικές θεραπαινίδες τους.)

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ Αυριανιστής 30/09/2011 17:30:29

   Ούτε εγώ θέλω εφεδρεία.
   Είτε χρειάζεσαι έναν εργαζόμενο είτε όχι...σίγουρα δεν χρειάζεσαι όμως 5,000 Νομικά πρόσωπα για έχεις 30.000+ Προέδρους και ΔΣ και γραφεία Τύπου και ενοίκια και αποζημιώσεις συνεδριάσεων και δαπάνες δημοσίων σχέσεων και εκδηλώσεις και ότι κατέβει στην κούτρα κάθε καρεκλοκένταυρου.

   Αλλά αν γίνονταν 1,000 πχ τα Νομικά πρόσωπα χιλιάδες κομματκά στελέχη θα έπρεπε να δουλέψουν μια φορά στη ζωή τους και δεν μιλώ για τους απλούς εργαζόμενους.

   Οποιος λοιπόν είναι στο Δημόσιο ξέρει και πρέπει τουλάχιστον να λέει την αλήθεια γιατί ούτε Δ Υπάλληλοι είναι οι κύριοι ούτε με τον 3205 αμείβονται...έλεος με τον κακό δράκο και τον καλό δράκο και ιδιαίτερα όποιοι δεν ξέρουν ή δεν θέλουν ας μην ομιλούν.

   ΥΓ

   αν είναι ορισμένοι να έχουν ονειρώξεις για να ξανά γίνουν κυβέρνηση για να ξανά εφαρμόσουν σύστημα ΠΑΣΟΚ ευχαριστώ αλλά δεν θα πάρω ...δεξιός είμαι όχι λαμόγιο και ορισμένοι τα 5 τελευταία χρόνια το ...αυτοματοποίησαν.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Ο Ιθαγενής 30/09/2011 17:38:21

    Συμφωνώ απολύτως, Ιθαγενή!

    • Ο Ιθαγενής avatar
     Ο Ιθαγενής @ Αυριανιστής 30/09/2011 17:46:54

     Μα για αυτό το ξαναγράφω το ΠΑΣΟΚ μας δουλεύει και η ΝΔ τσιμπά...

     Εφεδρεία; Ας κόψουν αύριο 30% τις επιχορηγήσεις και ας γίνουν τα Νομικά πρόσωπα 1,000 ακόμα και αυτή η ανεκδιήγητη κυβέρνηση θα είχε πρωτογενές πλεόνασμα...και έχουν όλοι μπει σε μια συζήτηση για ποια εφεδρεία είναι καλύτερη.

     Ρωτώ λοιπόν ευθέως τη Συγγρού: το Μέγαρο Μουσικής το Μουσείο Βορρέ το Ίδρυμα Γουλανδρή το Εβραϊκό Μουσείο κλπ κλπ κλπ είναι Δημόσιο και οι απασχολούμενοι Δημόσιοι υπάλληλοι;

     Η δαπάνη βαρύνει τον 200 στον Τακτικό προϋπολογισμό ή λαμβάνουν επιχορηγήσεις;

     Πως λοιπόν ορισμένοι μιλάνε για εξοικονόμηση δαπάνης μισθοδοσίας; Τι πίνουν και δεν μας δίνουν;

     • Φακ Κωστας avatar
      Φακ Κωστας @ Ο Ιθαγενής 30/09/2011 21:00:10

      Πάντα έχεις την ορθότερη θέση επί του θέματος...όπως τα λες είναι...
      Βάλε στο πρόγραμμα περικοπών και τους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες και έχεις την απόλυτη εξοικονόμηση...
      Πρέπει ωστόσο να βρεθεί και φόρμουλα τιμωρίας...έχει "φαγωθεί" πολύ δημόσιο χρήμα και κάποιοι (πολλοί) πρέπει να λογοδοτήσουν...για την ακρίβεια να επιστρέψουν τα κλεμμένα..

 2. ΠΕΤΡΟΣ avatar
  ΠΕΤΡΟΣ 30/09/2011 18:43:40

  ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΠΑΣΟΚΑΡΑ ΑΘΑΝΑΤΗ!!!

  • ΠΕΤΡΟΣ avatar
   ΠΕΤΡΟΣ @ ΠΕΤΡΟΣ 30/09/2011 18:49:14

   Και μην το ξεχάσω. Έχω αναλάβει και έναν έρανο για τον Πάγκαλο. Αν νομίζεις ότι μπορείς να βοηθήσεις στείλε κανένα €.
   Το mail , το έχει ο φάκτωρας.

 3. The Saint avatar
  The Saint 30/09/2011 21:44:20

  Τώρα που όλα αναγκαστικά βλέπουν το "φώς του ήλιου", πολλές αλήθειες που δεν γνωρίζαμε θα προκύψουν...

 4. δημης avatar
  δημης 30/09/2011 21:47:50

  ΤΕΛΕΙΑ...... Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΕΛΕΙΑ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.......Ο...ΕΜΕΤΟΣ ΤΗΣ ΤΡΟΦΗΣ ΤΩΝ ΜΜΕ......
  Ο...ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΔΟΣΗ....
  ΠΑΛΙΑ ΛΕΓΑΜΕ ΓΙΑ ..ΕΓΚΕΛΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ ΕΥΘΕΙΕΣ....
  ΔΥΣΤΥΧΩΣ ...ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ...ΤΕΛΕΙΕΣ...

 5. helios avatar
  helios 30/09/2011 22:27:02

  Θα πρέπει να επέλθει μια συμφωνία μεταξύ του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα ώστε να διοχετευθούν όλοι αυτοί οι 200.000 με 300.000 χιλιάδες στον ιδιωτικό τομέα. Θα μπορούν να επιλέξουν μεταξύ τρεις με τέσσερις διαφορετικές εργασίες που θα τους προταθεί και το κράτος θα αναλάβει για τρία χρόνια το 20% - 30% του νέου τους μισθού, με την ταυτόχρονη επιβολή εμποδίων προκειμένου ο ιδιωτικός τομέας να μην του συμφέρει να απασχολεί αλλοδαπούς. Παράλληλα να αντικατασταθούν τα επιδόματα ανεργίας με επιδόματα εργασίας.
  Θα μπορούσαμε σταδιακά να απαλλαγούμε από όλους αυτούς τους εισβολείς.Δεν υπάρχει τομέας και κλάδος εργασίας που να μην τους συναντάς πλέον όλους αυτούς τους εισβολείς ( βιοτεχνίες, βιομηχανίες,ξενοδοχεία, όλων των ειδών μαγαζιά και καταστήματα, κατασκευαστικός κλάδος, μεταποίηση, αγροτικός τομέας κλπ...)
  Αν όχι τώρα, τότε ποτέ;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.