#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
15/04/2011 11:54
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δεν εξηγείται αλλιώς, υπάρχει κι άλλη Ελλάδα, σε άλλο γαλαξίαΠάει, θα τρελαθούμε εντελώς. Ζούμε σε άλλη χώρα, η Δανία του Νότου είναι πραγματικότητα, το όνειρο του Γ. Παπανδρέου έγινε πραγματικότητα απλά εμείς δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι.

Η εισηγητική ομιλία του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο είχε ένα μίνι απολογισμό 18 μηνών κατά τον οποίο όλα σ' αυτή τη χώρα είναι υπέροχα. Ο κ. Παπανδρέου απαρίθμησε μια σειρά από επιτυχίες, από μεγάλα επιτεύγματα της κυβέρνησής του. Από το ψηφιακό σχολείο μέχρι το γεγονός ότι η χώρα έχει λόγο στην περιοχή. Από τις μεγάλες αλλαγές στην παιδεία μέχρι τις περικοπές δαπανών στην υγεία.

Κι όλα αυτά τα αδύνατα, η κυβέρνηση τα έκανε πραγματικότητα μέσα σε λίγους μήνες, γι' αυτό και ευχαρίστησε τους υπουργούς για τη δουλειά που έκαναν και που δεν έχει γίνει ποτέ, όπως είπε ο κ. Παπανδρέου.

Δεν εξηγείται αλλιώς, υπάρχει κι άλλη Ελλάδα, σε άλλο γαλαξία. Υπάρχει μια χώρα που επισκέπτεται ο κ. Παπανδρέου και βλέπει πως όλα λειτουργούν ομαλά.

Δεν υπάρχει γραφειοκρατία, δεν υπάρχει φτώχεια, δεν υπάρχουν μειωμένοι μισθοί και συντάξεις, δεν υπάρχουν λαθρομετανάστες γιατί τους νίκησε η Frontex. Οι επιχειρήσεις παίρνουν άδεια σε μια ημέρα, εκατοντάδες επαγγέλματα έχουν ανοίξει, στην Κερατέα οι κάτοικοι παίζουν τάβλι με τους αστυνομικούς. Οι μαθητές κάνουν μάθημα στο ψηφιακό σχολείο, οι πολίτες πάνε στα νοσοκομεία άνετα και εξυπηρετούνται αμέσως. Το κράτος είναι φιλικό, δεν υπάρχουν εντάσεις, ούτε λαμογιές, ούτε διαφθορά.

Στο υπέροχο αυτό κράτος του Πασοκιστάν, στον άλλο γαλαξία, βλέπουν οι κάτοικοι από μακριά μια άλλη χώρα και γελάνε.

Λέγεται Ελλαδιστάν. Εκεί όπου υπάρχει κρίση, ο κόσμος πεινάει,έχει προβλήματα που δεν μπορεί να λύσει. Εχει ανασφάλεια για το μέλλον του, για τα παιδιά του. Δεν ξέρει αν θα υπάρχουν σχολεία και πανεπιστήμια να τα στείλει, δεν γνωρίζει αν τα νοσοκομεία θα έχουν κρεβάτια.

Οι επιχειρήσεις χρειάζονται απίστευτη γραφειοκρατία και μίζες για να λειτουργήσουν. Οι επενδυτές χρειάζονται πάνω από 2.000 υπογραφές για να κάνουν το αυτονόητο. Στη χώρα εκείνη, οι άνεργοι έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο αλλά το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να ακούνε τον πρωθυπουργό να τους μιλά για μια άλλη, εικονική πραγματικότητα.

“Αναδιαρθρώνουμε το κράτος” είπε ο πρωθυπουργός και τα είπε όλα. Κι όπως λέει ο πεντάχρονος γιος μου και ταιριάζει με την ημέρα:

“Αλλα ντ' άλλα της Παρασκευής το γάλα”

Τώρα αντιγράφει τον ...."λαϊκιστή Σαμαρά"

Λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση του Αντώνη Σαμαρά για ενίσχυση των συνταξιούχων, ανακοίνωση που χλευάστηκε και χαρακτηρίστηκε λαϊκισμός, ο Γ. Παπανδρέου αποφάσισε να τον... μιμηθεί. Ανακοίνωσε λοιπόν κι αυτός την πρόθεσή του το επόμενο διάστημα να ενισχυθούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι ενώ μίλησε για κοινωνική δικαιοσύνη και ελάχιστον εγγυημένο εισόδημα.

Χωρίς, φυσικά να δώσει λεπτομέρειες, αφήνοντας τα πάντα στο... φλου, υποσχέθηκε ενισχύσεις σε εκείνους που πριν μερικούς μήνες τους έκοψε μισθούς και συντάξεις.

“Είναι δύσκολη η περίοδος σου λέει, πώς θα πάμε να τσουγκρίσουμε αυγά, πιο πολύ τα κεφάλια μας θα τσουγκρίσουν. Ας ρίξουμε στον αέρα μια φούσκα να έχει να περιμένει ο κακομοίρης ο συνταξιούχος και βλέπουμε”.

Μήπως το Μνημόνιο προβλέπει κάτι τέτοιο; Οχι βέβαια, κι όπως ξέρουμε δε γίνεται τίποτε χωρίς το Μνημόνιο. Πομφόλυγες λοιπόν οι υποσχέσεις για τους συνταξιούχους, πασοκικές υποσχέσεις για ένα καλύτερο αύριο. Σου λένε, που θα πάει, μέχρι να κάνουμε πράξη την υπόσχεσή μας θα τους έχουμε πεθάνει στην πείνα τους συνταξιούχους. Μ' αυτή τη λογική λειτουργούν.

Ιδού και τι είπε σήμερα ο πρωθυπουργός μας σύμφωνα με τα κυβερνητικά ρεπορτάζ:

Απέναντι στη λογική της φυγομαχίας και του «άστο για αργότερα» απαντούμε με αποφάσεις και αλλαγές τώρα, τόνισε ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, παρουσιάζοντας τον «Οδικό Χάρτη» για την έξοδο από την κρίση. Το πρόβλημα θα λυθεί σε βάθος όχι αν αναδιαρθρώσουμε το χρέος, αλλά όταν αναδιαρθρώσουμε τη χώρα, υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

«Αυτό που παρουσιάζουμε σήμερα, ξεπερνάει την δημοσιονομική διάσταση, είναι ο Οδικός Χάρτης που θα μας οδηγήσει από την Ελλάδα της κρίσης στην Ελλάδα της δημιουργίας», σημείωσε στην αρχή της ομιλίας του στο υπουργικό συμβούλιο ο κ. Παπανδρέου, υπογραμμίζοντας την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για την προώθηση και εφαρμογή των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων, για «να αλλάξουμε», όπως είπε, «την πατρίδα μια για πάντα προς το καλύτερο».

Όπως είπε ο Πρωθυπουργός, ο Οδικός Χάρτης στηρίζεται σε τέσσερις άξονες:

- Το δημοσιονομικό νοικοκύρεμα

- Το δημόσιο ως εργαλείο στην υπηρεσία του πολίτη

- Την ανάπτυξη

- Το αποτελεσμάτικό κοινωνικό κράτος

Ο Οδικός αυτός Χάρτης, δεν ξεκινάει από το μηδέν, παρατήρησε ο κ. Παπανδρέου και έκανε λόγο για συνεχή επικαιροποίηση, αλλά και λογοδοσία για το πώς ασκείται η πολιτική στη χώρα μας.

Θα δώσουμε τη μάχη μέχρι το τέλος της θητείας μας όταν θα μας κρίνει ο ελληνικός λαός, ξεκαθάρισε, τονίζοντας πως η μάχη αυτή είναι σε δύο μέτωπα, αυτό της αξιοπιστίας -την οποία κατάφερε να ξανακερδίσει η κυβέρνηση- και των μεταρρυθμίσεων.

Ήδη, τόνισε, έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα από τη μείωση της σπατάλης και τις θυσίες του λαού. Το 2010 πετύχαμε τη μεγαλύτερη μείωση του ελλείμματος που έχει γίνει ποτέ από χώρα της Ε.Ε., επεσήμανε και επανέλαβε την αναγκαιότητα των μεταρρυθμίσεων για να επανέλθει η χώρα σε τροχιά δημοσιονομικής σταθερότητας και βιωσιμότητας. Το πρόβλημα, σημείωσε, θα λυθεί σε βάθος όχι αν αναδιαρθρώσουμε το χρέος, αλλά όταν αναδιαρθρώσουμε τη χώρα.

Αναφερόμενος εξάλλου στις αντιδράσεις που σημειώνονται τελευταία για την πολιτική της κυβέρνησης, ο κ. Παπανδρέου διεμήνυσε πως η βία και η ανομία δεν έχουν θέση στη Δημοκρατία, ειδικά σε μία τέτοια δύσκολη συγκυρία και κάλεσε για μία ακόμη φορά τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου να πάρουν ξεκάθαρη θέση. Σεβόμαστε κάθε άποψη, αντιλαμβανόμαστε το πρόβλημα κάθε πολίτη αυτή τη δύσκολη συγκυρία αλλά πρέπει να σεβαστούμε τις θυσίες του ελληνικού λαού, ανέφερε μεταξύ άλλων.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Orestios avatar
  Orestios 15/04/2011 11:57:00

  Κορίτσι στον κόσμο του, που έλεγε και η Μαλβίνα.

  • loretta avatar
   loretta @ Orestios 15/04/2011 12:19:53

   Αν ζουσε τωρα η Μαλβινα ...με τις ατακες της και μονο θαχε ριξει την κυβερνηση!!

  • Ευθύμης avatar
   Ευθύμης @ Orestios 15/04/2011 13:09:13

   Αν ζούσε η Μαλβίνα θα την είχαν στείλει στην ανεργία προ πολλού τα καναλάκια.

   Δεν παίζει το καθεστώς.

 2. ΓΙΆΝΝΗΣ ΔΙΑΤΙΚΟΣ avatar
  ΓΙΆΝΝΗΣ ΔΙΑΤΙΚΟΣ 15/04/2011 12:00:17

  Ποσα θέλεις για να μας τρελάνεις και θα σου τα δώσω όλα μετρητείς που λέει και το τραγούδι.

  Πές μας τι πίνεις και δεν μας δίνεις,, λέει το άλλο.

  • Αστος avatar
   Αστος @ ΓΙΆΝΝΗΣ ΔΙΑΤΙΚΟΣ 15/04/2011 14:44:30

   ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ !!!!!

   h**p://www.youtube.com/watch?v=8xNqjVLaTls

 3. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 15/04/2011 12:01:17

  Τι τα θέλετε, "Των Ελλήνων οι κοινότητες, φτιάχνουν άλλο Γαλαξία"!
  (Νιόνιος).

 4. geopan avatar
  geopan 15/04/2011 12:02:22

  πως το έλεγαν το συνθηματάκι οι παοκτσήδες:τρέλα σας πουλάμε τις μ...ς σας γ....ε!!!!
  γειά σου giorgo με τα ωραία σου!!

 5. katalytikos avatar
  katalytikos 15/04/2011 12:12:51

  Merry Christmas and a Happy New Year

 6. BlueSky avatar
  BlueSky 15/04/2011 12:13:39

  Ο φρουτέμπορας μας πουλάει τρέλα!
  Σου λέει ''το έλληνες είναι χαζοί'', ''τους ξέσκισα και υπάρχουν ακόμη πασοκοψηφοφόροι''. Είναι πιο idiots και από τους αμερικάνους συμπατριώτες μου!'' ''Hey, great situation στο Ελλάda''!

  • Ευθύμης avatar
   Ευθύμης @ BlueSky 15/04/2011 13:19:33

   Τελικά απεδείχθει με το πείραμα ΓΑΠ οτι τον Έλληνα μπορείς να τον κάνεις ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ, να το δουλεύεις ΟΣΟ ΘΕΛΕΙΣ, να τον κλεβείς ΟΣΟ ΘΕΛΕΙΣ, να τον ξεφτυλίζεις ΟΣΟ ΘΕΛΕΙΣ, αρκεί να του κλείνεις το μάτι και να του λές οτι είναι προοδευτικός και πολύ δημοκράτης που σε ψήφισε.
   Θέλει τρεντουλιά ο Έλληνας για να γουστάρει, δώστου τρεντουλιά και σάλτσα και πάρτου και τα σώβρακα (και ότι ίσως έχει μέσα).

 7. λαζαρος avatar
  λαζαρος 15/04/2011 12:32:14

  bravo paidia

 8. Ήφαιστος avatar
  Ήφαιστος 15/04/2011 12:34:21

  @loretta
  Πόσο δίκιο έχεις γλυκιά μου.

 9. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 15/04/2011 12:47:08

  Ἀπάτη εἶναι ὡς γνωστὸν ἡ ἀποσιώπησις τῆς ἀληθείας ἢ ἡ παράστασις ψευδῶν πραγμάτων ὡς ἀληθῶν. Ἐξ αὐτοῦ τούτου τοῦ ὁρισμοῦ αὐτῆς συνάγεται ὅτι ἡ ἀπάτη δὲν ἀνάγεται εἰς τὴν εὐφυΐαν τοῦ ἀπατεῶνος, διότι πᾷς ἄνθρωπος δύναται νὰ παραστήση ψευδῶς πράγματα ὡς ἀληθῆ καὶ αὐτὸς οὗτος ὁ βλάξ, ἀλλ᾿ εἰς τὴν εὐπιστίαν τοῦ θύματος. Ὅτι λοιπὸν καταφεύγει εἰς αὐτήν, ὡς διανοητικῶς εὐκολώτερον μέσον ὁ βλὰξ ἐπειδή, στερούμενος εὐφυΐας, εἶναι ἀνίκανος νὰ μεταχειρισθῆ ἔντιμα μέσα, εἶναι αὐτονόητον, διότι ἔντιμα μέσα ὡς δυσκολώτερα, χρησιμοποιεῖ μόνον ὁ κεκτημένος πραγματικὴν ἀτομικὴν ἀξίαν.

  Πόθεν λοιπὸν προέρχεται ἡ εὐρέως διαδεδομένη ἀντίληψις, ὅτι ὁ ἀπατεὼν ὄχι μόνον ἀποκλείεται νὰ εἶναι βλάξ, ἀλλ᾿ ἀναγκαίως εἶναι εὐφυής, ἀντὶ τῆς ὡς ἄνω ἀναλύσεως, ἐξ ἢς ἀντιθέτως προκύπτει, ὅτι ὁ ἀπατεὼν ὄχι μόνον ἀποκλείεται νὰ εἶναι εὐφυής, ἀλλ᾿ εἶναι ἀναγκαίως βλάξ;

  Ἡ ἀντίληψις αὕτη προέρχεται ἐκ τῆς «θεωρίας» τοῦ βλακὸς περὶ τῆς εὐπιστίας. Εἰθισμένος ὁ βλὰξ νὰ «σκέπτεται» οὐχὶ διὰ τοῦ νοητικοῦ μηχανισμοῦ, ἀλλὰ διὰ χονδροειδῶν ἔξωθεν ἐντυπώσεων, δὲν ἐρευνᾷ τὰς αἰτιοκρατικὰς σχέσεις, ἀλλὰ περιορίζεται εἰς τὸ γεγονὸς μίας ἐπιτυχούσης ἀπάτης, γεγονὸς ἐξ οὗ καὶ μόνου συνάγει τὴν βλακείαν τοῦ θύματος καὶ τὴν εὐφυΐαν τοῦ ἀπατεῶνος.

  Ὅτι ἡ ἀπάτη δὲν ὀφείλεται εἰς εὐφυίαν ἀνελύθη, νομίζομεν ἐπαρκῶς. Ὅτι ὅμως ἡ εὐπιστία τοῦ θύματος ἀποτελεῖ βλακείαν, τοῦτο εἶναι ἀληθὲς μνημεῖον βλακικὴς «διανοίας» καὶ πολιτιστικῆς ὑποστάθμης. Διότι ἡ εὐπιστία ἑνὸς ἀτόμου, ὡς προϋποθέτουσα τὰ ἄλλα ἄτομα ὡς ἔντιμα καὶ συνεπῶς ὡς εὐφυά, εἶναι ἀσφαλῶς τὸ μέγιστον τῶν τεκμηρίων τῆς πνευματικῆς του ἀναπτύξεως καὶ τοῦ πολιτισμοῦ του.

  Τὸ μειδίαμα τοῦ οἴκτου,τὸ ὁποῖον ρίπτουν οἱ «ἀφελεῖς κουτόφραγκοι», δημιουργοὶ τῶν πνευματικῶν ἀξιῶν καὶ ἐξουσιασταὶ τοῦ κόσμου, ἐπὶ τῶν δυστυχῶν «ἔξυπνών» της Μεσογείου καὶ τῆς Ἀνατολῆς, ἂς εἶναι καὶ ἡ τιμωρία τῶν βλακῶν καὶ διὰ τὴν «θεωρίαν» των ταύτην!

  (Εὐάγγελος Λεμπέσης - Ἡ Τεράστια Κοινωνικὴ Σημασία τῶν Βλακῶν ἐν τῷ Συγχρόνῳ Βίῳ)

  • Λάμπρος avatar
   Λάμπρος @ Γιάννης Φαίλτωρ 15/04/2011 13:50:20

   Ἀπάτη εἶναι ὡς γνωστὸν ἡ ἀποσιώπησις τῆς ἀληθείας ἢ ἡ παράστασις ψευδῶν πραγμάτων ὡς ἀληθῶν. Ἐξ αὐτοῦ τούτου τοῦ ὁρισμοῦ αὐτῆς συνάγεται ὅτι ἡ ἀπάτη δὲν ἀνάγεται εἰς τὴν εὐφυΐαν τοῦ ἀπατεῶνος, διότι πᾷς ἄνθρωπος δύναται νὰ παραστήση ψευδῶς πράγματα ὡς ἀληθῆ καὶ αὐτὸς οὗτος ὁ βλάξ, ἀλλ᾿ εἰς τὴν εὐπιστίαν τοῦ θύματος. Ὅτι λοιπὸν καταφεύγει εἰς αὐτήν, ὡς διανοητικῶς εὐκολώτερον μέσον ὁ βλὰξ ἐπειδή, στερούμενος εὐφυΐας, εἶναι ἀνίκανος νὰ μεταχειρισθῆ ἔντιμα μέσα, εἶναι αὐτονόητον, διότι ἔντιμα μέσα ὡς δυσκολώτερα, χρησιμοποιεῖ μόνον ὁ κεκτημένος πραγματικὴν ἀτομικὴν ἀξίαν.

   Μονόπαντα το πήρε ο Λεμπέσης...

   Δεν είναι μόνο η «ευπιστία του θύματος», είναι και η επιτηδιότητα του απατεώνα να κάμπτει την όποια δυσπιστία. Θύματα απατεώνων δεν είναι μόνο οι χαχόλοι, είναι και έξυπνοι άνθρωποι...

   Αλλά και το ότι τα «έντιμα μέσα» είναι δυσκολότερα πάλι λάθος είναι. Εκτός αν όλη η ανάλυση αφορά μόνο μικροαπατεώνες της πλάκας....

   Θα είχε ενδιαφέρον να προσπαθούσε π.χ. κανείς να εξηγήσει τον Μάντοφ που έπιασε κότσο όλη την Γουώλ Στρήτ ή τα αφεντικά της Ένρον με βάσει τις απλουστεύεις του Λεμπέση....

  • kiki avatar
   kiki @ Γιάννης Φαίλτωρ 15/04/2011 18:32:37

   Εξαιρετικο βιβλιο και λειαν διδακτικο.

 10. Κρης avatar
  Κρης 15/04/2011 13:08:20

  Θα Θα Θα ....
  Θαθαντρέου μάλλον λένε το (απο)λωλό

 11. Θετταλός avatar
  Θετταλός 15/04/2011 13:11:23

  "Ο Οδικός αυτός Χάρτης, δεν ξεκινάει από το μηδέν, παρατήρησε ο κ. Παπανδρέου"

  Από που τον αγόρασες να πάμε και εμείς να τον πάρουμε;
  Πες μας τον εκδότη και την έκδοση, "εδώ και τώρα... "
  Μήπως θέλουμε και μια πυξίδα ή έστω ένα GPSSS...

 12. antonis avatar
  antonis 15/04/2011 13:11:44

  ΓΙΩΡΓΟ ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΕ ΘΕΛΕΙ ΟΛΗ Η ΧΩΡΑ....
  http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/04/blog-post_1105.html

 13. Ευθύμης avatar
  Ευθύμης 15/04/2011 13:20:55

  Τελικά ο έλληνας ψηφοφόρος είναι ο retard, o jeffrey ξέρει τι κάνει.

 14. Igor Rasputin avatar
  Igor Rasputin 15/04/2011 13:22:59

  Έχει βρεθεί ποτέ κανένας στο αεροδρόμιο την ώρα που μπαινοβγαίνει αυτό το ψηλό παιδί από τη Μινεσότα, να μας πει να χτυπάει το μηχάνημα ανίχνευσης?
  Γιατί αν χτυπάει του έχουν εγκαταστήσει τσιπάκι που τον κατευθύνει κατά περίπτωση.
  Όταν πρέπει να λέει μαλακίες, θα λέει μαλακίες, όταν θα πρέπει να ....
  Τέλος μέχρι εδώ δεν περιλαμβάνει τίποτα άλλο το τσιπάκι αυτό, παρά μόνο τη συγκεκριμένη διαδικασία, να λέει μαλακίες...
  Ή διαφορετικά αν δε συμβαίνει αυτό κάτι του δίνουν του παιδιού και δεν το ξέρουμε!
  Να λειτουργεί σε κανονική version, δεν παίζει. Ξεχάστε το αυτό. Έχει αποδειχθεί πολλάκις.
  Και αν δε μας πουν τι του έχουν κάνει, τι του δίνουν του παιδιού -του ψηλού από τη Μινεσότα- πως να βοηθήσουμε και εμείς με τη διάγνωση και τη θεραπεία?

  Ε, ρε τι τραβάμε τη μέρα του "Τιτανικού"....

 15. zio avatar
  zio 15/04/2011 13:46:12

  Χαρακτηριστικό ήταν το σχόλιο του οικονομολόγου της Unicredit Kornelius Purps, ο οποίος είπε στο Reuters: “η ανακοίνωση τέτοιων μέτρων δεν εξυπηρετεί κανένα σκοπό. Και εγώ λέω συνεχώς στη σύζυγο να κάνουμε οικονομία!”

  O Chris Price του οίκου Fitch Ratings είπε ότι “δεν ακούστηκαν πολλά νέα σε αυτή την ομιλία και αυτό είναι απογοητευτικό δεδομένης της φημολογίας που υπήρχε για την ανακοίνωση σημαντικών αλλαγών”.

  Bravo Yorgo!

 16. ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ avatar
  ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ 15/04/2011 13:50:11

  "- Το δημοσιονομικό νοικοκύρεμα
  - Το δημόσιο ως εργαλείο στην υπηρεσία του πολίτη
  - Την ανάπτυξη
  - Το αποτελεσμάτικό κοινωνικό κράτος"
  Απορώ ο ΓΑΠ όταν τα λέει αυτά σε ποιον απευθύνεται.Τι να πρωτοδούμε;
  Τους χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους που έβαλε το πασοκ από την πίσω πόρτα και τώρα αδυνατεί να τους κάνει να δουλέψουν μετά από 25 χρόνια ρέκλας αλλά ούτε αποφασίζει να τους απολύσει;
  Το κοινωνικό κράτος που το καταστρέφει μέρα με τη μέρα(βλέπε νοσοκομεία,περικοπή επιδομάτων σε πολύτεκνους και ανέργους,μειώση συντάξεων,κτλ);
  Ότι σε κάθε μεγάλο σκάνδαλο (ζημενς,υποβρύχια,ΤορΜ1,κτλ) πρωταγωνιστούν τα δικά του στελέχη;
  Το ότι οι υπουργοί του αρνούνται να προχωρήσουν τις μεταρυθμίσεις που τους αναθέτει;
  Πιστεύω ότι αυτά έπρεπε να τα πει χθές στο πολιτικό συμβούλιο του κόμματος του και όχι σήμερα σε όλους εμάς.
  Γιατί ψάχνει για συναίνεση από τους άλλους όταν οι ίδιοι οι συνεργάτες και οπαδοί του διαφωνούν μαζί του;

 17. ΠαναγιώτηςΖΜεσ avatar
  ΠαναγιώτηςΖΜεσ 15/04/2011 13:53:38

  Στις ειδήσεις έτσι πάντως το παρουσιάζουν"Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε τον Οδικό Χάρτη για την έξοδο από την κρίση". Αυτό αναφέρεται σαν είδηση χωρίς κανένα σχόλιο από τα ΜΜΕ. Έτσι το άκουσα πριν λίγο στο sport-fm και λογικά σε όλα τα ΜΜΕ που στηρίζουν με τα χίλια τον ΓΑΠ τα ίδια θα λένε. Και έτσι διαμορφώνουν την κοινή γνώμη. Αυτούς δυστυχώς τους πολλούς που δεν κάτσουν να το ψάξουν περισσότερο και να ενημερωθούν παραγματικά αλλά θα μείνουν στην επικεφαλίδα της είδησης και στο ρεζουμέ της όπως πάντα την παρουσιάζουν τα ΜΜΕ: "Ο εθνοσωτήρας Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου (πρώην Γιωργάκης) που θα μας οδηγήσει στην Γη της Επαγγελίας (σώνοντας μας από την επάρατη Δεξιά που για όλα φταίει αυτή για να μην ξεχνιόμαστε κιόλας)."

 18. Αυτός ο άνθρωπος αυτός avatar
  Αυτός ο άνθρωπος αυτός 15/04/2011 14:00:52

  H αλήθεια είναι οτι στον πλανήτη GAP όλα βαίνουν καλώς
  http://greekmindgarage.blogspot.com/2011/04/h-gap.html

 19. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 15/04/2011 14:01:46

  Οδεύουμε προς ολοκληρωτικό καθεστώς.

 20. aggelosview avatar
  aggelosview 15/04/2011 15:17:27

  Δεν είναι πρωθυπουργός αυτός, είναι ο Αβραάμ που μας οδηγεί στη Γη της Επαγγελίας. Είναι ο Μεσσίας που όλοι περιμέναμε. Όλοι στους δρόμους να στρώσουμε βάγια να πατήσει ο Νυμφίος. Είναι ο Αλλάχ που κραδαίνει το Κοράνι του, έτοιμος για τον πόλεμο της αλήθειας. Θα εκπληρωθεί και το ρηθέν υπο του προφήτου Αλαβάνου και στην πλατεία συντάγματος θα τοποθετηθεί το κείμενο του προεκλογικού του προγράμματος και όλοι οι Έλληνες θα πρέπει μία φορά στη ζωή μας να προσέλθουμε να το προσκυνήσουμε. Είναι ο Βούδας που μας καλεί να ανακαλύψουμε την εσωτερική αλήθεια της οικονομίας (μειώνω το μισθό-αυξάνω την ευτυχία). Όταν μετενσαρκωθώ ελπίζω να επιστρέψω ως ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ. Αν πάω στον παράδεισο ελπίζω να πάω στα ουρί της παπανδρεϊκής αλήθειας ή στο εκλεκτό κομμάτι των πασοκικών ΔΕΚΟ που αμείλικτα κατεδίωξε 18 μήνες τώρα!

 21. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 15/04/2011 16:01:15

  Και Κρητική διατροφή. Στο Υπουργικό συμβούλιο. Και ο Αγιατόλα Χομεϊνί έδινε συμβουλές πως σκουπίζεται ο ευαλβής πιστός!

  • kiki avatar
   kiki @ archaeopteryx 15/04/2011 18:36:10

   @ αρχαιε,
   θυμασαι με την πετρα, τι γελιο ειχα ριξει.
   και μετα ελεγε οτι οι ευρισκομενοι εις την ερημον σκουπιζονται με την αμμο, και σκεφτομενοι την φαση λεγαμε οτι οι Αραβες θα γεμιζαν αιμορροιδες και ραγαδες.

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ kiki 15/04/2011 21:14:25

    βλέπω είσαι διαβασμένη... Βοτσαλάκι και με το αριστερό

 22. ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
  ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 15/04/2011 16:06:22

  «Εδώ και δύο χρόνια έχει αρχίσει το μεγάλο κακό που θα μετατρέψει σιγά-σιγά τους Έλληνες σε λαό πιθήκων, σε λαό ψηφοφόρων, δημοσίων υπαλλήλων, καταναλωτών, κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών, κομπιναδόρων και συνδικαλισταράδων.
  Σε είκοσι-τριάντα χρόνια από σήμερα Ανδρέας Παπανδρέου μπορεί να μην υπάρχει.
  Θα υπάρχει όμως μια Ελλάδα πτωχευμένη κι ένας λαός στα όρια της οικονομικής και της ηθικής εξαθλίωσης.»
  ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝ . 1983

 23. drider avatar
  drider 15/04/2011 16:11:26

  Εικονική πραγματικότητα. Παράλληλα σύμπαντα. Ανεξήγητα φαινόμενα. Αυτά δεν είναι ομιλίες, είναι "Οι Πύλες του Ανεξήγητου".

 24. spiros avatar
  spiros 15/04/2011 16:16:37

  Κανένας δεν θυμάται το ασμα ασμάτων ; Γεννήθηκες για την καταστροφή....

 25. juliet avatar
  juliet 15/04/2011 16:32:54

  Οι θεμελιώδεις νόμοι της ανθρώπινης βλακείας ,όπως τους ορίζει οC.M.Cipolla στο Δοκίμιο περί ανθρωπίνης βλακείας.
  ''Ο πρώτος θεμελιώδης νόμος της ανθρώπινης βλακείας διαβεβαιώνει,χωρίς καμιά αμφιβολία:''Πάντα και αναπόφευκτα ο καθένας απο μας υποτιμά τον αριθμό των ηλιθίων ατόμων που κυκλοφορούν.''
  Ο δεύτερος θεμελιώδης νόμος επισήμαίνει :''Η πιθανότητα να είναι ένα συγκεκριμένο πρόσωπο ηλίθιο είναι ανεξάρτητη απο οποιοδήποτε άλλο χαρακτηριστικό του ιδίου προσώπου''.
  Ο τρίτος θεμελιώδης νόμος εξηγεί ρητά:''Ενα ηλίθιο άτομο είναι ένα πρόσωπο που προκαλεί ζημιά σε ένα άλλο πρόσωπο ή ομάδα προσώπων ,χωρίς ταυτόχρονα να εξασφαλίζει κάποιο πλεονέκτημα για το ίδιο,πολλές φορές μάλιστα,το ίδιο υφίσταται μιαν απώλεια''.
  Ο τέταρτος δε νόμος είναι αδυσώπητος:''Τα μη ηλίθια άτομα υποτιμούν πάντα τη βλαπτική ενέργεια των ηλιθίων ατομών.Ιδίως οι μη ηλίθιοι ξεχνούν διαρκώς ότι σε οποιαδήποτε στιγμή και τόπο και σε οποιαδήποτε περίσταση ή συναναστροφή και /ή συγχρωτισμό με ηθίλια άτομα αποδεικνύεται ασφαλώς ένα σοβαρότατο σφάλμα''.

 26. Βασίλης avatar
  Βασίλης 15/04/2011 16:59:17

  ...δεν θα αργήσει η μέρα που θα τσακωνόμαστε ποιος θα τους ρίξει φάπες πρώτος.

 27. Sofie avatar
  Sofie 15/04/2011 18:07:45

  χαχχαχα καλό!!!!

 28. Sofie avatar
  Sofie 15/04/2011 18:10:06

  Παρακολούθησα τη συνέντευξη....μιλάμε αν μπορούσε να χειροκρτήσει τον εαυτό του θα το έκανε!

 29. Κρης avatar
  Κρης 15/04/2011 18:12:12

  Σε μια εικόνα η επίδραση της σημερινής ομιλίας του ΓΑΠ
  στα 10ετή ελληνικά ομόλογα...
  http://on.fb.me/hFXIB9

 30. βροντόσαυρος avatar
  βροντόσαυρος 15/04/2011 18:19:29

  Δεν καταλαβαίνω γιατί διαμαρτύρεστε... Μα αυτή είναι η πραγματικότητα! Ο κάθε κυβερνών βγαίνει μια βόλτα κι από κοντά έχει πεντέξι Γκρούεζες και άλλους τόσους σφουγγοκωλάριους, μισή διμοιρία για καταπολέμηση της μοναξιάς , δυο κάμερες με τους απαραίτητους γλύφτες και δυο ντουζίνες χειροκροτητές βολεμένους ή με το όνειρο του βολέματος.
  Αυτοί είναι που στη συνέχεια διαχέουν όσα πρέπει να διαχύσουν, ώστε να κοροϊδεύουν όλοι παρεούλα τον κοσμάκη για το μέλλον που ΑΥΤΟΥΣ περιμένει, κι ΙΣΩΣ να πετάξουν κι ένα κοκκαλάκι και στο λαουτζίκο.
  Αμφιβάλλει κανείς ότι, υπάρχει ένα σύμπαν, πίσω από φιμέ τζάμια, πορτιέρηδες στην είσοδο και μαντρόσκυλα, το οποίο το πολύ πολύ να κοιτάξει με συμπόνια όσους βολοδέρνουν στους δρόμους αναζητώντας το ανύπαρκτο επιούσιο παντεσπάνι;
  Με συμπόνια γιατί αυτός δε μπόρεσε να κάνει ό,τι χρειαζόταν για να μπει στην κλίκα που λυμαίνεται ακόμα και τις πηγές στα βουνά, για να μπορεί να σπαταλάει τον ξεχειλωμένο πλούτο του.

 31. Ευμένης avatar
  Ευμένης 15/04/2011 19:17:35

  Ο George Αντουανέττα σε όλο του του το μεγαλείο. Δώσε ρε Παπακωνσταντίνου λίγο παντεσπάνι στο λαό..

 32. Romios avatar
  Romios 15/04/2011 20:19:37

  Μέχρι σήμερα πίστευα ότι λέει μόνο ψέμματα.
  Τώρα άρχισα να το λυπάμαι και συνάμα να φοβάμαι διότι έχασε την επαφή με την πραγματικότητα.
  Από ψεύτης τώρα γίνεται επικίνδυνος για την χώρα .
  Φοβάμαι ειλικρινά πως αυτή του πολιτική θα μας ρίξει στα σίγουρα στον όλεθρο.
  Φοβάμαι και το λέω χωρίς ίχνος ειρωνίας.

  • juliet avatar
   juliet @ Romios 15/04/2011 20:45:23

   @Romios
   O Nέρων στην παραφροσύνη του έκαψε τη Ρώμη.

 33. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 15/04/2011 20:26:40

  Toυ ΓΑΠ ου ειπανε αν σκουπισει τα φυλλα με τη σκουπα, κ αυτος ανεβηκε στο δεντρο.

  ΠΠ

  • juliet avatar
   juliet @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 15/04/2011 20:42:08

   @ Π.Π
   για να τινάξει τα φύλλα,για να σκουπίσει

   • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
    ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ juliet 15/04/2011 21:00:32

    εργατικο καμμενο το καημενο

    ΠΠ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.