18/05/2010 19:11
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δεν εξέλεξαν σύνεδρο τον Κουβέλη!!!

Νέους τριγμούς προκαλεί στον ΣΥΝ η μη εκλογή του Φώτη Κουβέλη ως συνέδρου στο επικείμενο 6ο έκτακτο συνέδριο του κόμματος. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ.Παπαδημούλης δήλωσε ότι «όσοι μεθόδευσαν, με φτηνά κόλπα, τον αποκλεισμό του Φ.Κουβέλη από το συνέδριο του ΣΥΝ, υπονομεύουν τον Συνασπισμό, το κύρος του, τη συνοχή του και τα δημοκρατικά του χαρακτηριστικά».

Προσθέτει ότι όλοι μας, και πριν απ' όλους η ηγεσία του κόμματος, οφείλουμε να αναλάβουμε έμπρακτα τις ευθύνες που μας αναλογούν, για να ανακοπεί άμεσα μια ολισθηρή πορεία που απειλεί τους αγώνες και τις κατακτήσεις μιας εικοσαετούς κοινής διαδρομής.

Ο Δ.Παπαδημούλης επισημαίνει ότι οι καιροί και η εντεινόμενη κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ απαιτούν, περισσότερο από ποτέ, έναν ισχυρό, ενωμένο Συνασπισμό, με σύνθεση απόψεων, συσπείρωση δυνάμεων και ισχυρά τα ανανεωτικά και δημοκρατικά του χαρακτηριστικά.

Ο Σπ.Λυκούδης σε δήλωσή του τονίζει ότι «ο μεθοδευμένος αποκλεισμός του Φ.Κουβέλη από το έκτακτο συνέδριο είναι μια πολιτική αθλιότητα που βαρύνει ακόμη περισσότερο το ούτως ή άλλως αρνητικό κλίμα μέσα στο οποίο το κόμμα βαδίζει προς το συνέδριο».

Και προσθέτει: «Η πολύ μικρή συμμετοχή των μελών του κόμματος στην προσυνεδριακή συζήτηση των οργανώσεων που αναιρεί απολύτως το επιχείρημα, με το οποίο η ηγεσία μάς οδηγεί στο συνέδριο, ότι δηλαδή δήθεν το απαίτησε η βάση, το διχαστικό κλίμα, οι πολιτικοί προπηλακισμοί που οδηγούν συντρόφους σε αποχώρηση και τώρα οι αποκλεισμοί, αποδεικνύουν ότι το συνέδριο του Ιουνίου είναι το απόλυτο λάθος αυτής της περιόδου. Οι ευθύνες είναι δεδομένες».

Η Πρωτοβουλία για την Αριστερή Ανασύνθεση, τάση του ΣΥΝ, σε ανακοίνωσή της θεωρεί υπερβολικές τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την μη εκλογή του κ. Κουβέλη, επισημαίνοντας ότι η ηγεσία και προσωπικά ο πρόεδρος του ΣΥΝ ζητούν «από τα μέλη του κόμματος να επικυρώνουν εξ ορισμού υποψηφιότητες των προβεβλημένων στελεχών, χωρίς να μπορούν να αξιολογούν την παρουσία τους στον δημόσιο χώρο» και υποστηρίζει ότι «αν ήταν ένας που προσπάθησε να ακυρώσει το συνέδριο, αυτός ήταν ο Φ.Κουβέλης και η Ανανεωτική Πτέρυγα της οποίας ηγείται».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΠΑΝΑΓΟΣ avatar
  ΠΑΝΑΓΟΣ 18/05/2010 19:27:21

  Καλά του έκαναν,τους σαμποτάρει όλες τις πολιτικές με δημόσιες διαφοροποιήσεις,αυτός φέρεται αντιδημοκρατικά με ειδικές σχέσεις στα καθεστωτικά ΜΜΕ....ακόμη και τώρα θέλει συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ.

 2. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 18/05/2010 19:36:05

  Νομίζω είχε παραστεί στο δείπνο του Κύρκου.
  Αν είναι αλήθεια, ο Κουβέλης θα έπρεπε να απολογείται σήμερα για τη στήριξη που επεδίωξαν στο ΓΑΠ και όχι αυτοί που δεν τον εξέλεξαν.
  Τα πράγματα έχουν αρχίσει και πολώνονται και οι οπορτουνιστές δύσκολα βρίσκουν πλέον θέση.

 3. κανενας avatar
  κανενας 18/05/2010 19:38:45

  Τα ήθελε και τα έπαθε ο Κουβέλης.
  Το μόνο που δεν κατάλαβα έιναι η πρεμούρα του Αλέξη, εκτός και αν ήθελε τον Κουβέλη για να κάνει την στροφή του έξω απο τον ΣΤΡΙΖΑ

 4. cornelsen avatar
  cornelsen 18/05/2010 20:27:24

  Πολλά περισσότερα έχει χάσει ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ από την απομάκρυνση τού Αλαβάνου. Ο Κουβέλης μιλά ως "επαγγελματίας πολιτικός τής Αριστεράς" και δεν νομίζω ότι το εργατικό κίνημα θα στερηθεί από την απουσία του. Μπορούμε και χωρίς αυτόν -και όλους τούς καρεκλοκένταυρους. Επιπλέον, ας τον ψήφιζαν οι δικοί του τής "ανανεωτικής" πτέρυγας (τι ζητούν ευθύνες από τούς υπόλοιπους;). Εμπρός στον δρόμο που χάραξε ο Μπίστης...

 5. Αγγελος avatar
  Αγγελος 18/05/2010 20:46:44

  Αστεία πράγματα εδώ ο κόσμος καίγεται και το μ....ι χτενίζεται ,αντι να βρίσκονται στους δρόμους και στις γειτονιές και να ενημερώνουν τον κόσμο τι γίνεται και πως πρέπει να αντιδράσουμε και να συσπειρωθούμε για να απαλλαγούμε απο το πολιτικό κατηναριό που μας χρεωκόπησε αυτοί τρέχουν να κάνουν συνέδριο για να αποφασίσουν τι? και να λύσουν τι? σκασίλα μου αν βγεί ο κουβέλης σύνεδρος και τσίπρας ή ο αλαβάνος πρόεδρος εδώ πηγαίνουμε ολοταχώς στην φτώχεια και αυτοί χτενίζονται .Καληνύχτα τους

 6. Γιώργος avatar
  Γιώργος 06/07/2010 10:10:42

  Τα παρακάτω είχα στείλει σε μια αριστερή, από τις φανατικές του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, από αυτές που είχαν κάποτε ανεβάσει το ποσοστό του στο 17% σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, και αρνήθηκαν να αναρωτηθούν γιατί έπεσε ξαφνικά..

  ……
  Το γράφω επειδή, δεν έχω συναντήσει ούτε έναν αριστερό του Συνασπισμού ή της συγγενικής πανσπερμίας των συστατικών στοιχείων τους, που να σταματά ένα δευτερόλεπτο τον αυτοθαυμασμό του και την ειρωνεία που επιφυλάσσει σε όποιον διαφωνεί με τη γραμμή της ηγεσίας.
  ……………………
  Καταλαβαίνω ότι θεωρείτε κύριοι του Συνασπισμού ότι όποιος ασκεί την παραμικρή κριτική στον ΣΥΝ κλπ είναι ψυχασθενής… Σας δείχνω κατανόηση..

  Τώρα που οι δημοσκοπήσεις του ΣΥΝ τον δείχνουν να έχει κολλήσει στο 2,4% και σε λίγο θα γίνει ότι και το ΚΚΕ Εσωτερικού που ούτε σε μουσείο δεν το αναφέρουν, παραθέτω πάλι τα λόγια μου, μήπως κάποιοι, με την έπαρση που τους διακρίνει θελήσουν να συνεχίσουν την αλαζονική τους θεώρηση των πραγμάτων.

  ///…Μπορώ να ξεχάσω κάτι που μου έκαναν τότε που ήσαν οι ίδιοι άνθρωποι του Συνασπισμού στη Βουλή με αυτούς που σκέφτονται το νέο σχήμα «Δημοκρατική Αριστερά»; (Ο ΣΥΝ δεν ήταν το κόμμα με τα μικρά ποσοστά και τη μεγάλη έπαρση;)

  Αυτό το δίκιο που ζήτησα να μου κάνουν (διαβίβαση αναφοράς σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής για παραβίαση από την κυβέρνηση της κοινοτικής οδηγίας 2000/78/ΕΚ) θα τους κόστιζε 30 φορές λιγότερο από το να αγοράσουν ένα τσαμπί σταφίλι από το μανάβη.

  Ήμουν βλάκας που δεν φαντάστηκα τότε το μέγεθος του μεγαλείου τους, και επέμεινα το κρίσιμο διάστημα να παρακαλώ αυτούς τους συγκεκριμένους. Εκείνοι ψήλωσαν κατά μερικούς πόντους από τα παρακάλια μου και αισθάνθηκαν ότι δεν είχαν υποχρέωση ούτε να μου απαντήσουν αρνητικά. Ούτε και στις περασμένες εκλογές που έθιξα το θέμα στο Ιντερνετ, δεν σκέφτηκαν ούτε να ζητήσουν συγγνώμη. Τι θα τους κόστιζε η συγγνώμη;

  Καταλαβαίνετε ότι δεν είναι ρουσφέτι. αυτό προκύπτει από α) το γεγονός ότι βγήκαν στη συνέχεια δικαστικές αποφάσεις υπερ εμού για το συγκεκριμένο θέμα (άσχετα που δεν εφαρμόζονται) και β) γιατί τους έχουμε στη Βουλή όταν σκοπός τους σύμφωνα με τον Κανονισμό τους είναι και να επισημαίνουν πράγματα ώστε ο πολίτης να μην προσφεύγει πάντα στα δικαστήρια; (αμαν είναι και για άλλες δουλειές τα δικαστήρια).

  Με έγραψαν κανονικά, και στη συνέχεια αρνήθηκαν έστω και να ζητήσουν συγγνώμη. Τώρα μου λέτε γιατί εγώ δεν μιμούμαι το Χριστό και να στρέψω την παρειά μου να μου δώσουν και άλλο χαστούκι; (αυτό με συμβουλεύουν οι φανατικοί οπαδοί του Τσίπρα και του Κουβέλη). Και αν το κάνω, θα βοηθήσει αυτό την Αριστερά; Ή μήπως κάποιος καινούργιος Τσίπρας με ωραίο μαλλί, ωραίο πρόσωπο, ωραία μοτοσικλέτα και αλλοδαπή διαθέσιμη για δεξιώσεις στο Προεδρικό Μέγαρο, πάρει τα πάνω του και μαζέψει πάλι ένα 17% όχι οποιωνδήποτε ανθρώπων αλλά ανθρώπων της αριστεράς και το πετάξει κάποτε σαν γόπα στο δρόμο για να το πατήσει και στριφτά με το παπούτσι του. Έτσι γίνονται αυτοί που δυναμώνουν μόνο με συνθήματα και δεν βοηθούν τον συνάνθρωπο όταν είναι η δουλειά τους η ίδια να βοηθήσουν (δεν ζήτησα ρουσφέτι ή διορισμό!).///
  ……..

  Το τέλος όλων αυτών των κομμάτων της κοροϊδίας έρχεται. Όσοι ζήσουμε μετά το τέλος αυτής της λαίλαπας που μας έπεσε – σαν συνέπεια είτε της κοροϊδίας είτε των ανεδαφικών κοροϊδευτικών συνθημάτων «να πληρώσει η πλουτοκρατία», «εμείς θα αγωνιστούμε στους δρόμους» κλπ, κάποτε θα αναγκαστούμε να συμπήξουμε συνεταιρισμούς, βασισμένους στην αδελφοσύνη και την πραγματική και όχι λεκτική αλληλεγγύη. Όσοι αποδεδειγμένα βοηθήσουν το συνάνθρωπό τους, ίσως να έχουν ελπίδες να αποτελέσουν στελέχη ή πυρήνες αυτών των σχημάτων που θα υπάρξουν μετά την καταστροφή της Ελλάδας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.