#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/12/2011 18:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δεν είναι μόνο η οικονομία Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Με όλα αυτά που συμβαίνουν, κοντεύουμε να ξεχάσουμε όλες τις άλλες πτυχές της ζωής. Φυσικά και η οικονομία είναι τεράστιο θέμα. Επηρεάζει τους πάντες και τα πάντα. Εκτός από την μικρή δράκα των παρασίτων, που εν Ελλάδι υποδύονται τους «αστούς» και τους «επιχειρηματίες», χωρίς να έχουν την παραμικρή σχέση με τους ελάχιστους αληθινούς αστούς και τους πραγματικούς επιχειρηματίες, αυτούς που δημιουργούν στο ελεύθερο επιχειρείν, μακριά από τον κρατικό κορβανά.

Η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά που έρχεται, θα αντιμετωπίσει στην οικονομία μια ασφυκτική κατάσταση. Δεδομένα κι εξαρτήσεις που θα αγωνιστεί με σχέδιο, συνέπεια κι επιμονή για να τα ξεπεράσει. Και πιστεύω πως δεν θα το κάνει με τον τρόπο κι αυτούς, που ορισμένοι νομίζουν ότι θα το κάνει…  Υπάρχουν όμως και πράγματα στα οποία κανείς δεν μας εμποδίζει ν’ αλλάξουμε την ζωή μας προς το καλύτερο. Πράγματα που δεν χρειάζονται ντε και καλά πακτωλούς χρημάτων, ούτε δημιουργία νέων και πολύπλοκων μηχανισμών, θεσμικών ή διοικητικών. Υπάρχουν πολιτικές που μπορούν ν’ αλλάξουν την εικόνα της χώρας μας και την καθημερινή ζωή των απλών ανθρώπων, χωρίς να τους δώσεις έστω ένα ευρώ.

Η δημόσια τάξη και ασφάλεια είναι ένας τέτοιος τομέας πολιτικής. Πριν από μέρες περπάτησα κοντά στα μεσάνυχτα από το σπίτι ενός φίλου και πελάτη στην Γ΄ Σεπτεμβρίου, ως το πολύπαθο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας, το Τριεθνές Φυλάκιο, τον Έβρο της Ελληνικής Αστυνομίας. Λοιπόν, αδέρφια, αυτή δεν είναι η πόλη μου. Δεν είναι η πόλη που περπάτησα με τους φίλους μου στην εφηβεία και τα φοιτητικά μου χρόνια. Είναι μια άλλη πόλη, μετά από Άλωση.

Όλες οι ξέμπαρκες φυλές του Ισραήλ, παρίες κι Αγιάννηδες, τελειωμένοι χρήστες, πόρνες από την Αφρική, κλεφτρόνια με βλέμμα σε συναγερμό, νταβατζήδες, ναρκέμποροι κι απλοί πειναλέοι αλλοδαποί, στέκονταν στις γωνίες ή περιφέρονταν με κέντρο πάντα την «αναπλασμένη» ιστορική πλατεία της πρωτεύουσας.

Δεν χρειαζόμαστε καμία δόση της Τρόϊκας για να το αλλάξουμε αυτό. Δεν χρειαζόμαστε περίτεχνες ιδεολογικές και πολιτικές αναλύσεις, ψάχνοντας τρόπο να μην στάξει η ουρά του προοδευτικού γαϊδάρου, ώστε να μην κάνουμε τίποτα.

Αυτοί που κάνουν πολιτικό τουρισμό και πουλάνε διεθνισμό και προοδευτιλίκι στις γειτονιές της εξαθλίωσης, ύστερα γυρνούν στην ασφάλεια και την ηρεμία των σπιτιών των καλών συνοικιών, που σοφά επέλεξαν για να μείνουν ή τα πήραν γονική παροχή ή προίκα. Οι άλλοι, οι πολλοί, είναι εκεί. Κάθε μέρα. Κάθε νύχτα. Είναι μόνιμοι κάτοικοι του Σοβέτο και της Λαχώρης.

Μέχρι να μπορέσουμε να κάνουμε εθνικό restart στην οικονομία και τα αποτελέσματα να φανούν στην κοινωνία, πρέπει να γίνουν λοιπόν και κάποιες άλλες πολιτικές, οι οποίες θα αλλάξουν την εικόνα της πόλης, την καθημερινότητα. Παράλληλα θα ωφεληθεί κι η οικονομική ζωή, αφού η άοπλη έφοδος των παρανόμων, που κατέλαβαν το κέντρο της πόλης κι ολόκληρες συνοικίες, έχει απονεκρώσει το εμπόριο και κάθε άλλη δραστηριότητα, ειδικά μόλις πέφτει το σκοτάδι.

Η πολιτική αντιμετώπισης του προβλήματος δεν μπορεί να είναι μεσοβέζικη. Δεν σηκώνει συμβιβασμούς, φρουφρού κι αρώματα. Δεν μπορεί να γίνει με όρους φοβικούς, πολιτικής ορθότητας κι ενοχές. Δεν βομβαρδίσαμε εμείς τις χώρες τους. Δεν εισβάλαμε σε αυτές. Δεν τους επιβάλαμε ισλαμοφασιστικά καθεστώτα κι ύστερα διεφθαρμένες μαριονέτες των αμερικανών. Δεν εκμεταλλευτήκαμε αποικιοκρατικά τους λαούς τους και δεν λεηλατήσαμε με λεόντειες συμφωνίες τις πρώτες ύλες τους, ούτε καταστρέψαμε με πολυεθνικές μας το περιβάλλον τους.

Άρα δεν θα πληρώσουμε εμείς τον λογαριασμό. Δεν αντέχουμε. Δεν μπορούμε. Το ανθρωπιστικό και χριστιανικό μας καθήκον δεν περιλαμβάνει την εθνική και κοινωνική αυτοκτονία. Και σίγουρα δεν αφορά το ικανό κομμάτι των απρόσκλητων μουσαφιραίων μας, που κάνουν εγκληματικό τουρισμό.

Το πώς θα γίνει, το έχουμε πει πολλές φορές. Πρώτα πρέπει να σταματήσει η πλημμυρίδα απ’ την Τουρκία, να της ανεβάσουμε διμερώς και διεθνώς το κόστος. Πρέπει με κάθε μέσο να υποχρεώσουμε την Ευρώπη να αναλάβει τις ευθύνες της, αφού αυτές, οι προηγμένες χώρες της Δύσης, είναι ο αληθινός τελικός προορισμός των λαθρομεταναστών. Πλην όσων πράγματι δικαιούνται πολιτικό άσυλο ή έχουν σοβαρούς ανθρωπιστικούς λόγους (πχ υγείας), οι υπόλοιποι, πρέπει να απομακρυνθούν πρώτα από τους δρόμους και μετά από την χώρα. Μόνο αυτό θα αποκαταστήσει μια ελάχιστη ποιότητα ζωής των νομίμων κατοίκων της χώρας. Όλα τα άλλα είναι θεωρίες για τις επιφυλλίδες των «σοβαρών» συγκροτημάτων. Δεν έχουν κανένα αντίκρυσμα στην αληθινή ζωή των αληθινών ανθρώπων. Δεν υπάρχει «προοδευτική» καταστολή. Η καταστολή είναι καταστολή κι όταν την επιβάλλουν αδήριτες ανάγκες, δεν μπορείς να σφυρίζεις κλέφτικα πάνω από τα κεφάλια των απελπισμένων πολιτών.

Αυτό πρέπει να γίνει οργανωμένα, συντεταγμένα από μια αποφασισμένη πολιτεία. Όχι από αυτόκλητους τιμωρούς. Τον δρόμο για τον ρατσισμό και τον κοινωνικό πόλεμο τον ανοίγει η «πολυπολιτισμικότητα», που μας φορέσανε καπέλο με το ζόρι. Δεν μπορούμε πια να φλυαρούμε και να αναλύουμε. Ή θα σπάσουμε αυγά με αυστηρές και δυναμικές πολιτικές ή γρήγορα θα σπάμε ο ένας το κεφάλι του άλλου στους δρόμους…

ΣΧΟΛΙΑ

 1. tak avatar
  tak 22/12/2011 19:11:10

  Τίποτα δεν μπορεί να γίνει, όσο ο κάθε κορυφαίος θεωρεί απλά ενοχλητικό το πρόβλημα και τίποτα περισσότερο. Βλέπεις ούτε ο Παπανδρέου ούτε ο Παπαδήμος ούτε και κάποιος άλλος "μεγάλος", θα έκανε ποτέ το ... οδοιπορικό που έκανες εσύ, ανάμεσα στις εξαγριωμένες και εξαθλιωμένες φυλές της Αφρικής και της Ασίας... Συνεπώς αυτά που ακούνε, δεν τους πείθουν πως είναι κάτι περισσότερο από μια ενόχληση...

 2. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 22/12/2011 19:14:06

  Θα γινει ομως;
  Δεν ειναι καθολου απλο.Ηδη ολα τα κομματα της γερμανικης βουλης εβγαλαν ψηφισμα για την κακομεταχειριση των μεταναστων στην Ελλαδα.
  Ποσο ετοιμοι ειστε για διεθνεις και τοπικες αντιδρασεις;

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ ψυχραιμια 22/12/2011 21:18:15

   Αδιάφορο για τους γερμανούς. Είναι αναξιόπιστοι. Εξάλλου τα ίδια λέγανε για τον Σαρκοζί όταν απέλαυνε τους λαθρομετανάστες ρόμα, εντούτοις το έκανε. Στην Ελλάδα πρέπει να μείνουν όσοι αλλοδαποί αντέχουμε οικονομικά. Δεν γίνεται αλλιώς. Και να μπει φραγμός στα σύνορα. Η Ευρώπη θα πρέπει να χρηματοδοτήσει τη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων που είναι και η πιο ακριβή. Αντάλλαγμα (εννοώ κέρδη από την εκμετάλλευση ενεργειακών πόρων μετά την κήρυξη ΑΟΖ) θα τους δώσουμε μόνο αν μας εγγυηθούν τη φύλαξη των συνόρων. Οποιαδήποτε άλλη πολιτική μπορεί να ακούγεται καλή στους ψηφοφόρους του Παπαδημούλη αλλά είναι ατελέσφορη.

 3. panos avatar
  panos 22/12/2011 19:24:26

  Το θεμα της λαθρομεταναστευσης-εγκληματικοτητας-ασφαλειας ειναι σοβαροτερο απ' αυτο της οικονομιας.Για ποια ανακαμψη του οικονομικου περιβαλλοντος να συζητησουμε,οταν φοβασαι να περπατησεις στο δρομο.Το θεμα ειναι οτι πρεπει ν' απελαθει η συντριπτικη πλειοψηφια των λαθρομεταναστων.Αν δεν παρθουν ρηξικελευθα μετρα και γρηγορα,το επομενο σταδιο ειναι η ενοπλη πολιτοφυλακη απο τους απελπισμενους πολιτες.Αφου σου πω οτι ησουν τυχερος που γυρισες σπιτι σου σωος,θα 'θελα να μου αναφερεις 2-3 στελεχη της Νεας Ν.Δ. που εχουν τα καρυδια να ξανακανουν την Αθηνα ελληνικη κι ασφαλη πολη.

 4. anonymous avatar
  anonymous 22/12/2011 19:26:17

  Το θέμα έχει τεθεί σε αυτή τη σελίδα εδώ και χρόνια. Από την εποχή που λειτουργούσε ως blog του ΑΝΤΙ. Τότε χαρακτήρισαν τους τότε σχολιαστές ακροδεξιούς και τους επιτίθεντο συστηματικά. Τα σχετικά θέματα δεν έπεφταν κάτω από 200 σχόλια, ενώ μερικά είχαν ξεπεράσει τα 500 κι ένα τα 800. Συνεπώς δεν κομίζετε γλαύκα εις Αθήνας. Από τότε μέχρι σήμερα δεν έχει αλλάξει κάτι στην Αθήνα. Μάλιστα τολμώ να πω ότι επί ΠΑΣΟΚ βελτιώθηκε κάπως η κατάσταση. Η τότε κυβέρνηση της ΝΔ ήταν με πολύ κόσμιο χαρακτηρισμό ανεπαρκής σε αυτό το θέμα. Για την ακρίβεια επί ΝΔ γιγαντώθηκε και δεν τολμούμε να φύγουμε από τα σπίτια μας. Οι συμπατριώτες μας απλά υποφέρουν. Μάλιστα τώρα επειδή έπηξε η περιοχή της Κυψέλης και των Πατησίων τους πάνε σε άλλες περιοχές όπως Νίκαια, Αιγάλεω, κλπ.

  Έχω την ατυχία να μένω Κυψέλη. Όποτε βγαίνω τα βράδια επιστρέφω όχι από την Πατησίων που είναι ο δρόμος αλλά κόβω και κάνω παράκαμψη από τα Εξάρχεια διότι είναι κάπως πιο ασφαλή.

  Παλιά είχε κυκλοφορήσει, δηλ. το είχε πει ο Τράγκας στο alter στο δελτίο των 20:00, για τους Αλβανούς ότι οι Αμερικάνοι μας υποχρέωσαν να τους δεχτούμε στη χώρα κι έτσι να τους βγάλουμε από την κατάσταση της πείνας. Αν δούμε την ανθρωπογεωγραφία των σημερινών λάθρο θα διαπιστώσουμε ότι προέρχονται από χώρες στις οποίες δραστηριοποιούνται στρατιωτικά οι Αμερικάνοι. Επίσης εμείς συμμετέχουμε στρατιωτικά μόνο με μια μικρή δύναμη μηχανικού στο Αφγανιστάν. (Οι Καναδοί είχαν περί τους 160 νεκρούς στο Αφγανιστάν). Αυτό με κάνει να υποπτεύομαι ότι μας έχουν υποχρεώσει να δεχτούμε συγκεκριμένο αριθμό λάθρο για να αποσυμπιεστεί η κατάσταση στις χώρες προέλευσης. Ίσως να ήταν διαφορετικά τα πράγματα αν συμμετείχαμε πιο ενεργά στις πολεμικές επιχειρήσεις. Τώρα μας λένε. Δε στέλνετε στρατό, δώστε κάτι άλλο.

  Τώρα τι πρέπει να γίνει. Εδώ που έχει φτάσει η κατάσταση άμεσο πακετάρισμα και εγκατάσταση σε ακατοίκητο νησί. Πχ. Μακρόνησος προσφέρεται. Επί τόπου εξέταση των αιτημάτων ασύλου και μάλιστα γρήγορα. Και μετά ανάλογα είτε μεταφορά σε χώρες της Ευρώπης που ανάλογα με τον πληθυσμό τους θα δεχτούν να φιλοξενήσουν ορισμένους ή επιστροφή στις χώρες τους.

  • Ραβινος avatar
   Ραβινος @ anonymous 23/12/2011 11:14:58

   ''Μάλιστα τολμώ να πω ότι επί ΠΑΣΟΚ βελτιώθηκε κάπως η κατάσταση'' Ναι τωρα μαλιστα ! Αφου μενεις Κυψελη και περνας απο Πατησιων θα ειδες προχθες καμια 30αρια Αφρικανους που ειχαν παρει στον κοντο τα ΜΑΤ επι της Πατησιων και τους πηγαν κυνηγωντας τους μεχρι το Μουσειο . Πετουσαν οτι εβρισκαν μπροστα τους τελαρα ,γλαστρες ,ενας ειχε ξηλωσει το πεζοδρομιο και εσπαγε τις πλακες σε μικρα κομματια ευκολα για πεταγμα .Τα ΜΑΤ με τις ασπιδες τους και τα αλλα συμπραγαλλα μονον τους Ελληνες αγανακτισμενους ξερουν να κυνηγουν στην χωρα του Καμιν Αμιν την Αθηνα .Κατα τ'αλλα τα νησια δεν προσφερονται για αλλη Λαμπετουσα στο Αιγαιο και λιμανι καθε Τουρκαλβανου και Αφρικανου.Οι Γερμανοι εχουν εφευρει τα στρατοπεδα συγκεντρωσης και τις δολοφονιες των μεταναστατων {προχθες παλι ζηησαν συγνωμη για τις δολοφονιες 8 μεταναστων μεταξυ των οποιωνκαι ενας Ελληνας και σπατσαρισαν } και δεν μπορουν να μιλουν για κακομεταχειριση μεταναστων στηνΕλλαδα που την εχουν κανει αποικια τους !

 5. NIKOS XIOS avatar
  NIKOS XIOS 22/12/2011 19:26:41

  Μραβο κ.κρανιδιωτη !!!!Επιτελους βρεθηκε καποιος να τα πει οπως πρεπει...Η γραφιδα σου οπως ολοι ξερουμε και θαυμαζουμε μπορει να ξυπνισει καθε συνειδηση ακομα και αν αυτη ειναι νεκρη...Οι ΚΟΜΙΤΑΤΖΙΔΕΣ ασπροι και μαυροι εχουν υπο τη κατοχη τους τη πατριδα μας , διαπρατουν κυριολεχτηκα γενοκτονια σε βαρος των ελληνων , τρομοκρατουν , ληστευουν , βιαζουν , ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ,αρπαζουν κ.λ.π αλλα στας αθηνας περα βρεχει!!!!Λοιπον ΠΡΕΠΕΙ να βουτηξεις απο τους ωμους τον δισεγονο της Π.ΔΕΛΤΑ , εν αναγκη καντου και ενα μικρο ηλεκτροσοκ , να τον πεισεις να ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ ,οσο ποτε αλλοτε , μηπως και σωθει επιτελους αυτη η χωρα - για μια ακομα φορα απο την πατριωτικη δεξια -ξανα και να αναλαβει πρωτοβουλιες ...αφου δεν αναλαμβανουν οι πατριωτες Ενστολοι και να δουμε αμεσα αποτελεσματα .ΦΡΑΓΗ ΣΥΝΟΡΩΝ -ΜΑΖΕΜΑ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΕΡΓΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ- ΦΟΡΤΩΜΑ ΛΑΘΡΑΙΩΝ ΣΤΑ ΚΑΡΑΒΙΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΣΜΑ ΟΠΟΥ ΔΕΙ π.χ ΑΦΡΙΚΗ , ΑΣΙΑ κ.λ.π , ΝΤΟΥΦΕΚΙΣΜΑ ΟΣΩΝ ΕΧΟΥΝ ΧΥΣΕΙ ΑΙΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ κ.λ.π και τοσα αλλα ...ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ ...Ο ΠΛΕΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΑΛΑΓΕΣ ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ -Ελληνογενεις και αλλογενεις πρεπει να εξαλειφθουν απο τα νωτα μας-...Τοτε σιγουρα θα ανταμοιφθει με ποσοστα δυο αυτοδυναμιων στις 19 φεβρουαριου...για τουλαχιστον 30 ετη..ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΑΚΡΙΤΙΚΗΣ ΧΙΟΥ

 6. IOANNIS avatar
  IOANNIS 22/12/2011 19:38:41

  ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ. ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΔΕΣ Ο ΑΡΗΣ,Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ, Ο ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ, ΚΑΙ Ο ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ.ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ.ΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΒΟΛΙΚΟ

 7. Στέφανος avatar
  Στέφανος 22/12/2011 19:44:23

  Για να παραφράσω τονΜπίλ Kλίντον : Ιt's not only the economy stupid!Μέγα ζήτημα ισάξιο ίσως με το οικονομικό το (λαθρο)μεταναστευτικό! Απορώ με αυτούς που λένε ότι σιγά σιγά φεύγουν και πολλοί μετανάστες. Που το είδαν ; Κατεχόμενη περιοχή εξακολουθεί να είναι το κέντρο. Σκηνές σαν της φωτογραφίας επάνω είναι καθημερινή πραγματικότητα ακόμη και μέρα μεσημέρι.

 8. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 22/12/2011 19:47:11

  Συμφωνώ απόλυτα.
  Η πολυτισμικότητα είναι πλούτος.
  Αυτό, όμως, που διαδραματίζεται στη χώρα μας δεν είναι παρά εξαθλίωση κοινωνική και ταπείνωση εθνική.
  Η επικρατούσα αδράνεια λες κι είναι εσκεμμένη για να διαλύσει κάθε ηθική συμπεριφορά κάθε αίσθημα ανθρωπισμού. Για να ανάψει η σπίθα του μίσους και να καλλιεργηθεί ο ιός του ρατσισμού.
  Η ανάγκη νοικοκυρέματος και επιβολή τάξης προστατεύει πρώτιστα της ηθικές αξίες της κοινωνίας. Αποτρέπει τη γέννηση αισθημάτων φόβου που με τη σειρά τους εκδηλώνονται με επιθετικές και βίαιες συμπεριφορές.
  Η δήθεν προοδευτική ανοχή υποθάλπει τη γέννηση του ρατσισμού και του φασισμού.

 9. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ avatar
  ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 22/12/2011 19:56:02

  Το μεταναστευτικό αποτελεί το μεγαλύτερο ίσως ζήτημα, διότι εμπλέκονται πολλά θέματα: οικονομικές συνέπειες, εσωτερική ασφάλεια, κοινωνιακή ασφάλεια, διεθνείς σχέσεις της χώρας.
  Χρειάζεται ένα επεξεργασμένο πλαίσιο, πάνω από όλα όμως, όπως πολύ σωστά γράφει ο Φαήλος, χρειάζεται πολιτική βούληση χωρίς πολιτική ορθότητα για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα αυτό.
  Η Αθήνα είναι το μόνο αστικό συγκρότημα, το οποίο έχει απωλέσει τον έλεγχο του κέντρου του, αυτό δεν συμβαίνει πουθενά αλλού, ακόμη και εκεί όπου υπάρχει υψηλή εθνοτική κατάτμηση, αυτή καταγράφεται στην περιφέρεια του αστικού συγκροτήματος (Λονδίνο, Παρίσι).

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 22/12/2011 21:20:52

   Εύστοχη παρατήρηση. Αν πάει κανείς στη Ρώμη για παράδειγμα θα δεν ένα κέντρο στο οποίο νιώθει ασφαλής να περπατήσει ως και τα μεσάνυχτα. Οι κακές γειτονιές είναι εκτός κέντρου. Στην Αθήνα ας πάει κανείς από 3ης Σεπτεμβρίου προς Πλατεία Βάθη και περίχωρα και τα λέμε

   • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
    ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 22/12/2011 21:21:09

    θα δει ένα κέντρο

 10. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 22/12/2011 20:03:16

  Σ. Καλαφάτης: Το ΠΑΣΟΚ ευνοεί την αύξηση της εγκληματικότητας.

  Το ΠΑΣΟΚ καταγγέλει ο βουλευτής της ΝΔ της Α Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, για την αύξηση της εγκληματικότητας, καταθέτοντας ερώτηση στη Βουλή με θέμα
  "Η απαξίωση των χαμηλόβαθμων μάχιμων αστυνομικών, ευνοεί την αύξηση της εγκληματικότητας", εννοώντας τους αστυνομικούς που είναι επιφορτισμένοι με το λεγόμενο "έγκλημα του δρόμου" (βία και εγκλήματα κατά αθώων πολιτών, ηλικιωμένων και γυναικών κυρίως, στο δρόμο και στα σπίτια)
  _________________________________________________________

  Την αύξηση της εγκληματικότητας το Πασόκ την ευνοεί ποικιλοτρόπως (απανωτές 'απολύσεις' "μικροκακουργηματιών" και με 10ετείς καθείρξεις!!!, αποποινικοποίηση χρήσης ναρκωτικών, συνεχείς άδειες όπου διαπράττουν πάλι εγκλήματα, αποχαρακτηρίσεις ποινικών αδικημάτων, επιβολή τέλους μήνυσης για διάρρηξη, ληστεία 150 ευρώ)

  Με πεποίθηση μπορούμε να πούμε ότι το Πασόκ κυβερνά ανοιχτά πλέον με το έγκλημα, και λόγω 'cool' ιδεοληπτικής ιδεολογίας και για να κρατά τον πληθυσμό σε τρομοκράτηση και καταστολή και για να ΑΠΟΔΕΚΑΤΙΣΕΙ το ασθενέστερο κομμάτι του (ηλικιωμένοι που πλήττονται από το έγκλημα - εξοικονόμηση συντάξεων).

  Επίκειται η νέα φουρνιά 1000 'απολύσεων' και ετοιμάζονται κελιά για Έλληνες μικρο-χρεωφειλέτες των 5 και 10 χιλιάδων ευρώ. Αυτοί για το ΦΡΙΚΑΛΕΟ αυτό καθεστώς είναι πιο επικίνδυνοι από τους προαγωγούς εγκληματίες.

  Γενικώς, όποτε είναι στα πράγματα, κάνουν πάρτι μέσα και έξω...

  Πάντως, ο συγκεκριμένος βουλευτής έχει κάνει και άλλη πολύ καλή ερώτηση για "Δωρεάν τοκετό όλων των Ελληνίδων".
  Εύγε. Φαίνεται να έχει συναίσθηση του τι συμβαίνει στην Ελλάδα.

 11. panos avatar
  panos 22/12/2011 20:18:20

  Τα χειροτερα δεν τα 'χουμε ζησει ακομα.Το σωματειο των συνοριοφυλακων του Εβρου ανακοινωσε πριν εικοσι μερες πως τον Οκτωβριο του 2011 συνεληφθησαν 9700 λαθρομεταναστες κι οτι το δεκαμηνο του 2011 παρατηρηθηκε αυξηση 20% στην εισροη λαθρομεταναστων.Συμφωνα με επισημα στοιχεια μεχρι τον Οκτωβριο εγκατελειψαν τη χωρα 7800(αναρτηση αρθρου στο σαιτ του Βηματος).Οποιος γνωριζει λιγα μαθηματικα ευκολα κανει τους καταλληλους υπολογισμους.Στο μεταξυ παχυδερμα και φλωροι παπαρολογουν,μη εχοντας καμμια αντιληψη της πραγματικοτητας που βιωνουν οι φοβισμενοι Ελληνες πολιτες.

 12. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 22/12/2011 20:38:27

  Η οικονομία με συγκεκριμένες κινήσεις από έναν σοβαρό και Ελληνα πολιτικό ,θ'αλλάξει. Αναλωθήκαμε στο θέμα γιατί πάνω σ'αυτό ,παίχθηκαν βρώμικα παιχνίδια προς όφελος των γνωστών ολίγων , εις βάρος των αγνώστων πολλών. Η αίσθηση του να είσαι ξένος στη πόλη σου , η ανασφάλεια που νοιώθεις μέσα σε μια χώρα ανίκανη και αδιάφορη να σε προστατέψει, ο φόβος για την επιβίωσή σου ανάμεσα σε εχθρικά και εγκληματικά στοιχεία , είναι κάτι πιο σοβαρό και ύπουλο. Δεν χρειάζονται πολλά -πολλά. Αυτός ο ίδιος σοβαρός και Ελληνας αποφασισμένος πολιτικός, με την αγάπη που έχει για τη χώρα , να κάνει τα στοιχειώδη και τα αυτονόητα. Γιατί όσο η κατάσταση παραμένει ως έχει, κάποιο ασήμαντο γεγονός, θα πυροδοτήσει άγριες και ανεξέλεγκτες καταστάσεις.....

 13. Τιγράνης avatar
  Τιγράνης 22/12/2011 20:49:44

  Πολύ σωστό το κείμενο. Να προσθέσω μόνο ότι όταν κινείσαι επάνω σε λεπτό πάγο, η ασφάλεια εξαρτάται από την ταχύτητα…

 14. vcv avatar
  vcv 22/12/2011 20:54:08

  Η χώρα μας θα αντιμετωπίσει σοβαροτατα προβλήματα απο τους μουσουλμάνους λαθρομεταναστες εαν δεν απελαθούν. Η διεθνής εμπειρία δείχνει οτι οι μουσουλμάνοι είναι μη αφομοιώσιμοι και επιρρεπεις στον ισλαμικό φονταμενταλισμό. Δείτε τι γίνεται στην Ολλανδία οπου υπαρχουν τεραστια προβληματα κυριως με τους 2ης/3ης γενιας μουσουλμάνους μεταναστες (εγκληματικοτητα, γκετο, εξτρεμιστικο ισλαμ κλπ) και οπου τρίτη πολιτική δύναμη είναι το κόμμα του Geert Wilders που εχει ως πολιτικη του την απελαση μεγαλου μερους μουσουλμάνων μεταναστών και την απαγορευση της μεταναστευσης απο μη δυτικες χωρες. Και ολα αυτα συμβαινουν στην "πολυπολιτισμικη", οργανωμενη και οικονομικη υπερδυναμη Ολλανδία. Εαν εχει αποτυχει ο πολυπολιτισμος στην Ολλανδια, απορω πως πιστευει ο Γιωργακης Παπανδρεου οτι θα ενταξει στη χωρα μας 2 εκ. παρανομους μουσουλμανους λαθρομεταναστες που ειναι χαμηλοτατου μορφωτικου επιπεδου. Ειναι εκτος πραγματικοτητας η μεγαλη μεριδα των ελληνων πολιτικων. Η επομενη κυβερνηση Σαμαρα θα πρεπει να παρει πολυ σκληρα μετρα. Ειναι ζητημα επιβιωσης της κουλτουρας μας και διασφαλισης του επιπεδου ζωης μας. Ετσι και αλλιως η συντριπτικη πλειοψηφεια των ελληνων πολιτων υποστηριζει τη μαζικη απελαση των λαθρομεταναστων με εξαιρεση το ΣΥΡΙΖΑ και μια μικρη (εκτος πραγματικοτητας) πολιτικη ελιτ.

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ vcv 22/12/2011 21:26:53

   Τώρα είναι η ώρα απέλασης μεγάλου κομματιού ισλαμολαθρομεταναστών. Γιατί δεν έχουν ακόμα εδραιωθεί. Εξάλλου, ο αρχικός προορισμός τους δεν είναι η Ελλάδα. Εδώ έχουν εγκλωβιστεί, τουλάχιστον οι περισσότεροι από αυτούς. Αν η Ευρώπη δεν θέλει να λύσει το πρόβλημα ας αφήσουμε να εννοηθεί ότι θα αναγκαστούμε να αφήσουμε αφύλαχτα τα θαλάσσια σύνορα για όσους διέρχονται από τα ελληνικά ύδατα με προορισμό την δυτική Ευρώπη. Τότε θα δεις τι θα κάνει η Ευρώπη. Αλλά μέχρι σήμερα μας έχει συνηθίσει να είμαστε υποτελείς. Αυτό θα αλλάξει αλλιώς πάπαλα η εθνική κυριαρχία ακόμα κι αν ανακτήσουμε την οικονομική μας κυριαρχία.

  • ήγγικεν avatar
   ήγγικεν @ vcv 22/12/2011 21:51:26

   Δυστυχώς και το επίσημο ΚΚΕ, είναι υπέρ της νομιμοποίησης όλων των λαθρο, σε αναντιστοιχία με την βάση του ειδικά σ΄αυτό το θέμα.

 15. dinos avatar
  dinos 22/12/2011 20:56:14

  Πρεπει να δημιουργηθεί ηλεκτροφόρος φράχτης σε όλο τον έβρο ωστε να κλεισουν τα σύνορα με τη Τουρκία.

 16. σάκος με απίδια avatar
  σάκος με απίδια 22/12/2011 20:56:55

  "Δεν βομβαρδίσαμε εμείς τις χώρες τους. Δεν εισβάλαμε σε αυτές. Δεν τους επιβάλαμε ισλαμοφασιστικά καθεστώτα κι ύστερα διεφθαρμένες μαριονέτες των αμερικανών. Δεν εκμεταλλευτήκαμε αποικιοκρατικά τους λαούς τους και δεν λεηλατήσαμε με λεόντειες συμφωνίες τις πρώτες ύλες τους, ούτε καταστρέψαμε με πολυεθνικές μας το περιβάλλον τους."
  Λάθος. Τα παπούτσια σου γράφουν made in pakistan, τα ρούχα σου made in bangladesh, τα ηλεκτρονικά σου made in china κ.ο.κ. Βοήθησες κι εσύ στην εξαθλίωση των εργαζομένων στις χώρες εκείνες μέσα από μεροκάματα πείνας.
  Τα ίδια μεροκάματα που έρχονται και στη χώρα μας, και που θα αναγκάσουν τα παιδιά μας να φύγουν αναζητώντας ένα καλύτερο παρόν και μέλλον σε χώρες όπου αποστειρωμένοι, παντακάθαροι και ατσαλάκωτοι political correct σύμβουλοι θα βρίσκουν λύσεις οι οποίες (συμπτωματικά;) θα περιέχουν όλες την (κυριολεκτικά ή μεταφορικά) εξαφάνισή τους.

  • xcv avatar
   xcv @ σάκος με απίδια 22/12/2011 21:15:41

   To γεγονός οτι οι μεγάλες πολυεθνικές μεταφερθηκαν απο Ευρωπη/ΗΠΑ σε χώρες του τρίτου κόσμου ειχε αρνητικές επιδράσεις πρωτα απο ολα στους εργάτες των δυτικων κρατων που εμειναν ανεργοι απο την αποβιομηχανοποίηση. Σίγουρα οι συνθηκες εργασίας και οι μισθοί που δινουν οι πολυεθνικές στις τριτοκοσμικές χώρες ειναι πολυ χαμηλές (γιαυτο αλλωστε μεταφερθηκαν εκει), αλλά ετσι και αλλιώς οι συνθηκες/μισθοι στις τριτοκοσμικες χωρες ειναι γενικα χαμηλου επιπεδου. Δεν φταιμε εμεις εαν οι συνθηκες ειναι αθλιες σε πολλες χωρες του τριτου κοσμου. Αρκετα πια με τη white guilt νοοτροπια οτι για ολα τα κακα φταει ο δυτικος πολυτισμος. Η ευθυνη οφειλετε και στους κατοικους αυτων των χωρων και στη καθυστερημενη κουλτουρα τους (πχ ισλαμ) που τους κραταει πισω. Το να ερθουν οι τριτοκοσμικοι εδω θα καταστρεψει και εμας αφου δεν εχουν να συνεισφερουν κατι θετικο παρα να κανουν τη κοινωνια μας σα τις δικες τους.

 17. vasilis avatar
  vasilis 22/12/2011 21:02:54

  Oι ευθύνες του γιωργάκη Παπανδρέου ειναι εγκληματικές. Αποναρκοθέτησε τον Έβρο, προχωρησε σε παρανομες νομιμοποιησεις, και ψηφισε νομους για παροχη ιθαγενειας και δικαιωματος ψηφου σε λαθρομεταναστες. Ο λόγος που τα εκανε ολα αυτα περα απο τη δογματικη πιστη του στο πολυπολυτισμο ειναι και για ψηφοθηρικους λογους καθως ευελπιστει σε ψηφους πακιστανων. Δεν τον ενδιαφέρει εαν η χωρα μας θα καταντησει τριτοκοσμικη μπανανια. Τον νοιαζει να κυβερναει ακομα και αν εχει ως υπηκοους του αγραμματους και εξαθλιωμενους πακιστανους.

 18. ήγγικεν avatar
  ήγγικεν 22/12/2011 22:32:02

  Κε Κρανιδιώτη, σας διαβάζω μετά μανίας ειδικά από τότε που σας ¨ανακάλυψα", με το άρθρο σας "Το σπίτι μας". Έτσι πρέπει να γίνει, αλλά έτσι δεν το βλέπω να γίνει. Όπως αναφέρουν και άλλοι πιο πάνω δεν φαίνεται να υπάρχει ψυχή στην ΝΔ, για αυτό το θέμα.
  Χαίρομαι πάντως που άν και δικηγόρος Αθηνών τολμάτε και τοποθετείστε έτσι. Γιατί άμα φρενάρουν οι λαθρο, θα φρενάρει και το έγκλημα, θα ελαφρύνουν τα πινάκια των εφετείων, αλλά και τα πινάκια(πιάτα) συναδέλφων σας. Ακόμα και στο Ανηλίκων προχτες 56 στις 61 δίκες αφορούσαν αλλοδαπούς (μιλάμε για επιθέσεις, ληστείες, κλπ).
  Όντως αυτή δεν είναι Ευρώπη: h**p://www.youtube.com/watch?v=sjxtswszm-M&feature=player_embedded
  Καλά Χριστούγεννα.
  Btw : πολύ multiculti η ευχετήρια κάρτα του Antinews (Χρόνια πολλά, καλή χρονιά..)
  Γιορτάζουμε και Χριστούγεννα οι περισσότεροι εδώ, ακόμα..

 19. ΜΠ avatar
  ΜΠ 22/12/2011 23:09:39

  Εκτός από θέματα ασφάλειας έχουμε και θέματα υγείας. AIDS, φυματίωση, λέπρα !
  Τί ξέρουν οι Έλληνες για τις "εξωτικές" αυτές αρρώστιες; Τους έχει ενημερώσει κανείς;
  Πόσοι λαθραίοι νοσηλεύονται ετησίως με αυτές τις αρρώστιες;; Πόσοι κυκλοφορούν ανάμεσά μας άρρωστοι χωρίς διάγνωση, κινητές υγειονομικές βόμβες;;;

 20. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 22/12/2011 23:45:10

  "Λοιπόν, αδέρφια, αυτή δεν είναι η πόλη μου. Δεν είναι η πόλη που περπάτησα με τους φίλους μου στην εφηβεία και τα φοιτητικά μου χρόνια. Είναι μια άλλη πόλη, μετά από Άλωση."

  Ἐδῶ λέμε τὰ ἴδια οἱ φοιτητές, ποὺ μεγαλώσαμε... προχθές, πόσῳ μᾶλλον οἱ μεγαλύτεροι, πλάκα μοῦ κάνετε;;;

 21. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 22/12/2011 23:50:21

  Σωστά...

 22. ioannis33 avatar
  ioannis33 22/12/2011 23:53:50

  Εχει απόλυτο δίκιο και οι εκφράσεις του,δεν είναι τυχαίες.Δείτε ποιοι κυκλοφορούν στο κέντρο.Πρόκειται για μια άλωση που εξελίχθηκε σε άσυλο.

 23. Γιώργος msn avatar
  Γιώργος msn 23/12/2011 01:02:12

  Καλός χριστιανός σίγουρα δεν είμαι και δεν δικαιούμαι να τον παριστάνω.
  Αυτό που είναι όμως σίγουρο, ή τουλάχιστον κάπως έτσι το θεωρώ, είναι πως η χριστιανική αγάπη ΔΕΝ είναι σαδισμός.
  Όταν μπουκάρουν εισβολείς σπίτι σου, να σε ισοπεδώσουν εσένα και την οικογένειά σου, δεν τους λες "ελάτε" και περιμένεις!
  Τότε γίνεσαι βάρβαρος για τα παιδιά σου, τη γυναίκα σου και άρρωστος δυνάστης.
  Εξαθλιωμένοι πρόσφυγες που ζητούν άσυλο, παλιότεροι οικονομικοί μετανάστες που ήρθαν να φάνε ένα κομμάτι ψωμί και αγάπησαν τη πατρίδα που τους το πρόσφερε, είναι αδέρφια μας και ευπρόσδεκτοι.
  Πεμπτοφαλαγγίτες όμως μαζί με τους πατρώνες τους και όσους επωφελούνται από αυτούς οικονομικά, πολιτικά, ή όπως αλλιώς δεν έχουν καμιά δουλειά να επικάθονται στα κεφάλια μας με το ζόρι!
  Αυτό είναι ξεκάθαρο!
  Δεν χωράει καμιά κουβέντα παραπάνω.
  Στο άρθρο επισημαίνονται τα αυτονόητα.

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ Γιώργος msn 23/12/2011 08:41:11

   Πολύ καλή η διαφοροποίηση..σίγουρα δεν ταιριάζειτο να ''γυρνάμε και το άλλο μάγουλο''...

 24. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 23/12/2011 01:35:31

  Από τις καλύτερες αναλύσεις σας. Όμως να σημειώσω πως μαζί με τους εισβολείς πρέπει να αντιμετωπιστούν και οι σύμμαχοί τους. Πριν ελάχιστες μέρες όταν κινήθηκαν οι δημόσιες αρχές για να σκουπίσουν τους λαθρεμπόρους γύρω από την ΑΣΟΕΕ στην Πατησίων ξεχύθηκαν μέσα από τα υπόγεια της σχολής και τα γύρω άντρα τους δεκάδες ένοπλοι αναρχικοί κι επιτέθηκαν σε όποιον δεν ήταν αλλοδαπός, ακόμη και σε αυτοκίνητα περαστικών. Ποιος θα κάνει κάτι για αυτούς; Η πολιτεία που διδάσκει καθημερινά πλέον στα σχολεία τον εθνομηδενισμό ή η 'προοδευτική' αριστερά που ονειρεύεται το σχηματισμό και τον έλεγχο μουσουλμανικού προλεταριάτου στην Ελλάδα;

 25. Κ.Σ.Μαυρόπουλος avatar
  Κ.Σ.Μαυρόπουλος 23/12/2011 06:44:16

  Από την πένα σας και στου Θεού το αυτί.
  Στην πόλη σας επικρατεί μιά κατάσταση που δεν θα συναντήσουμε σε καμιά άλλη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, της Πόλης συμπεριλαμβανομένης.
  Απογοητευμένος όμως από το παρελθόν, δεν ελπίζω πια σε τίποτε από τους σημερινούς καθεστωτικούς πολιτικούς.
  Και να θελήσει κάποιος, τρικλοποδιές θα συναντήσει, κυρίως από την δήθεν αριστερά που σε αγαστή συνεργασία με το πασοκ και την ανοχή της νδ μας έφθασαν εδώ.

 26. KAIROSKOPOS avatar
  KAIROSKOPOS 23/12/2011 10:29:22

  εχτες κατεβηκα κεντρο για μια δουλεια.....Σε καποια φαση σε ενα φαναρι εκει κοντα στην 3 σεπτεμβριου κοιταω γυρω μου,και νομιζα οτι ζω στην Καμπουλ....Τραγωδια η κατασταση....Η Αθηνα σιγουρα δεν ειναι μια Ελληνικη πολη και μαλιστα η πρωτευουσα....Τους δε μαγαζατορες...τους λυπηθηκε η ψυχη μου....10αδες μαυροι με απλωμενοι πραματια πανω στο πεζουλι,και 5 μετρα διπλα ο ηλιθιος Ελληνας μαγαζατορας,που πληρωνει ενα καρο φορους και ενα βαρβατο ενοικιο να χτυπαει μυγες.....Α ρε φουκαραδες Ελληνες...Τι μας εμελε να παθουμε μεσα στα σπιτια μας....Να θυμισω τη δηλωση του Παυλοπουλου? Αστο.....Δεν χει αξια πια.....

 27. Tonia G. avatar
  Tonia G. 23/12/2011 11:00:55

  Γιατί λοιπόν η ΝΔ μέσω του αρμόδιου τομέα συμφωνεί στην αποσυμφόρηση των φυλακών που σημαίνει την άμεση αποφυλάκιση καταδικασμένων εγκληματιών που ενώ έχουν φάει έως 10 χρόνια θα αφεθούν τώρα ελεύθεροι;
  Κάτι δεν κολάει καλά κ. Κρανιδιώτη. Εσείς σωστά μιλάτε αλλά τα γεγονότα είναι άλλα...
  Αντί η ΝΔ να πει μετατρέψτε τώρα 10 παρατημένα στρατόπεδα εκτός Αττικής σε φυλακές για να αποσυμφορηθεί ο Κορυδαλλός και επιτέλους να λειτουργήσει η Δικαιοσύνη υπέρ της Ασφάλειας της Κοινωνίας και των Πολιτών, τελικά βλέπουμε ότι συναινεσε στο μέτρο της αποφλάκισεις λόγω συνωστισμού στις φυλακές!
  Το μέτρο της αποφυλάκισης καταδικασμένων εγκληματιών λόγω συνωστισμού δεν συναντάται ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΧΩΡΑ. Eίναι σίγουρο δε πως αντίκειται και προς τα συμφωνηθέντα με την ΕΕ, καθώς θεωρητικά αυτοί οι παρανόμως αποφυλακισθέντες μπορούν να ταξιδέψουν-δραστηριοποιηθούν σε οποιαδήποτε χώρα-μέλος.
  Τέτοιες παράνομες αποφυλακίσεις με κρατική πρωτοβουλία συναντώνται ιστορικά στην Αλβανία και στην Κούβα του Κάστρο... μόνο που ακόμη κι εκεί αυτές έγιναν μόνο αφού οι Απολυταρχικές Κυβερνήσεις αυτών των χωρών γνώριζαν πως οι αποφυλακισθέντες εγκληματίες θα έφευγαν από τη χώρα την επόμενη μέρα... οι Αλβανοί για την Ελλάδα και οι Κουβανοί για τις ΗΠΑ. Σας υπενθυμίζω την έκρηξη βίας που σημειώθηκε στις ΗΠΑ (ειδικά στη Φλόριδα) ολόκληρη τη δεκαετία του 1980 από την αποφυλάκιση εγκληματιών της Κούβας που είναι ευρύτερα γνωστή με την ονομασία "The Mariel Boatlift". Τα γεγονότα αυτά καταγράφηκαν και στο Αμερικανικό Σινέμα και τηλεόραση με εργα όπως Scareface και η σειρά "Οι σκληροί του Μαϊαμι"!
  Για την Ελλάδα δεν θα σας πω τι έγινα όταν άνοιξαν οι Αλβανικές φυλακές γιατί τα ξέρετε καλύτερα κ. Κρανιδιώτη...

 28. Kefalari avatar
  Kefalari 23/12/2011 14:19:24

  Το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί στην πηγή του, δηλαδή στα σύνορα.
  Ποιος τολμάει να δώσει εντολή να πυροβολάνε στα σύνορα; Ένας να πέσει νεκρός και θα σταματήσουν οι εισβολείς να νομίζουν ότι τα σύνορα είναι χώρος για βόλτα. Εδώ παραδίνονται επίτηδες στους συνοριοφύλακες, δασκαλεμένοι για το τι θα πουν και γνωρίζοντας ότι θα αφεθούν ελεύθεροι μετά από λίγο.
  Ποιος τολμάει να δώσει εντολή στο λιμενικό να κάνει το κινέζο όταν οι εισβολείς σαμποτάρουν τα σαπιοκάραβα τους για να το αναγκάσει να τους περισυλλέξουν;
  Το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί στην πηγή του, δηλαδή στα σύνορα.
  Όσο για τους πεμπτοφαλαγγίτες που βρίσκονται ήδη εντός συνόρων : συστηματικές επιχειρήσεις σκούπα, φυλακίσεις ακόμα και ανά 10 σε ένα κελί έως ότου απελαθούν. Κατάσχεση όλων των υπαρχόντων τους για να χρηματοδοτηθεί έστω και εν μέρη από αυτούς ο κόστος της όλης διαδικασίας.
  Για τους δοσίλογους που βοηθούν στον εποικισμό της χώρας νοικιάζοντας ακίνητα με το κεφάλι η παρέχοντας μαύρη εργασία : κατάσχεση περιουσιας.
  Ποιος θα τα εφαρμόσει όλα αυτά Εδώ η Φωτεινούλα η Πιπιλή που είναι υπεύθυνη του τομέα μετανάστευσης ψήφισε ναι στο τζαμι.

 29. anna avatar
  anna 23/12/2011 17:00:15

  Καλά τα λέτε κε Κρανιδιώτη, αλλά νομίζω ότι όλα θα μείνουν στα λόγια. Δεν φαίνεται ο Σαμαράς και η ΝΔ ικανοί να κάνουν αυτό που πρέπει με τα λαθροζώα. Την χάσαμε την πόλη μας, την πατρίδα μας. Τελειωμένα πράγματα...

 30. paylos avatar
  paylos 23/12/2011 22:32:32

  ΩΡΑΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΙΔΕΩΝ κ.ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΤΕ ΟΜΩΣ ΣΤΗ Ν.Δ.?ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ?ΜΗΠΩΣ Ο κΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΝ ΦΥΛΑΞΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ?Η ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΘΥΜΙΣΕΤΕ ΣΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΣΑΣ ΟΤΙ ΑΝΟΙΞΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ

  Υ.Γ.ΟΤΑΝ ΔΗΛΩΝΕΤΕ ΣΤΗΝ Ν.Δ. ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΠΕΡΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΞΗΓΕΙΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ,ΜΗΠΩΣ ΟΠΩΣ ΜΕ ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑ ΣΤΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ?

 31. san avatar
  san 24/12/2011 02:02:49

  Άραγε είναι απρόσκλητοι; Πόσο απρόσκλητοι μπορεί να είναι κάποιοι που σου δίνουν 6.000 € με την καταγραφή τους για να κάνεις και συ το κομμάτι σου. Φήμες λένε πως για κάθε λαθρομετανάστη που καταγράφεται το Υπουργείο "Προστασίας" του Πολίτη, εισπράττει 6.000€. Ποσώς τους ενδιαφέρουν τα προβλήματα που δημιουργούνται από την παραμονή τους εδώ, ανεργία, εγκληματικότητα, αλλοίωση του πληθυσμού, μουσουλμανοποίηση ... Ξέφραγο αμπέλι η Ελλάδα και ο ανύπαρκτος πολυσυζητημένος φράχτης σταγόνα στον ωκεανό, αν ποτέ φτιαχτεί.
  Όσο γι' αυτούς που τελείως ανεμπόδιστα εισέρχονται τα σύνορα μας, κανείς δεν ξέρει από πού κρατάει η σκούφια τους, τον τελευταίο καιρό εκτός από τους μπατήρηδες, έρχονται και ματσωμένοι, πού τα βρήκαν τα λεφτά, άγνωστο. Ό, τι δηλώσει ο καθένας είναι, τίμιος, άτιμος, κατάδικος, πρόφυγας, θύμα, θύτης, κυνηγός, κυνηγημένος...
  Όχι δεν είναι τόσο απρόσκλητοι, όπως νομίζετε. Δίνουν δουλειά σε κάποιους ανθρώπους, σε ιδιοκτήτες λεωφορείων, ταξί, "ίσως" και κάποιους άλλους. Κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία και γεμίζουν τα πορτοφόλια τους, άλλωστε οι καιροί είναι δύσκολοι. Το ότι αύριο θα είναι οι ίδιοι και τα παιδιά τους τα θύματα, μάλλον το παραβλέπουν, αυτοί "ελπίζουν να τη βολέψουν" κατά τη συνήθη πίστη πολλών συμπατριωτών μας.
  Ο Θεός να βάλει το χέρι του. Πλέον η κατάσταση είναι, και στο θέμα αυτό, εκτός ελέγχου και ίσως μη ανατρέψιμη.

 32. χρηστος avatar
  χρηστος 24/12/2011 10:10:34

  δεν θελουν οι πολιτικοι να το λυσουν το προβλημα γιατι τους βολευει να ζουμε με τον φοβο μην μπουν στα σπιτια μας, μην πειραξουν την οικογενεια μας κτλ.Ειναι και ενας τροπος για να ξεχναμε την οικονομικη κριση αλλωστε.Επισης, το να αναφερεται καποιος στην εγκληματικοτητα των λαθρομεταναστων τον κατατασσει αυτοματα στους ρατσιστες,φασιστες κτλ.Δυστυχως,κομματα σαν τον συριζα που εκπροσωπει το 3-4 % του λαου, με τις φωνες του φαινεται σαν να εκπροσωπει την πλειοψηφια της κοινωνιας.Και δυστυχως, δεν μπαινουν στοσπιτι του τσιπρα η του αλαβανου αλλα στα δικα μας.Αυτοπροστασια παιδια,αυτοπροστασια καθως βοηθεια απο το κρατος μην περιμενετε.

 33. Δικερως avatar
  Δικερως 26/12/2011 18:54:26

  Χαχα,ειστε κορυφαιοι!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.