#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/09/2011 14:03
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δεν είμαι γω ο Γιώργος σου …Βρε πώς αλλάζουν οι καιροί…

Από τη ΔΕΘ του 2009 στη ΔΕΘ του 2011.

Από το «λεφτά υπάρχουν» στο «έλα και είμαι μόνος μου να γιατρευτεί ο πόνος μου».

Μεσολάβησε το «όλοι μαζί τα φάγαμε».

Η συνέχεια θα είναι «όλοι μαζί θα φύγετε».

Προφήτης

Και επειδή όλοι λένε ότι ο πρωθυπουργός ση ΔΕΘ θα κρατήσει μικρό καλάθι διότι δεν έχει να πει και τίποτε άλλο.

Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, και γι’ αυτό χρεοκοπήσαμε σ’ αυτή τη χώρα, σας παρουσιάζουμε αποσπάσματα από την ομιλία του Γ. Παπανδρέου από την 74η ΔΕΘ, λίγες εβδομάδες προτού κερδίσει τις εκλογές του 2009.

Είναι το όραμά του για την Ελλάδα μόλις αναλάμβανε τη διακυβέρνηση της χώρας. Αξίζει τον κόπο να διαβάσετε τι υποσχέθηκε, τι έκανε και που πήγε η Ελλάδα από τότε.

"Είμαστε μαζί με την Μποτσουάνα και το Καζακστάν. Δεν μπορεί να είναι αυτή η μοίρα μας. Μας αξίζει καλύτερα" λέει μεταξύ άλλων. Ακόμα εκεί είμαστε και πιο κάτω

«Όραμά μου, να πάμε μαζί τη χώρα μπροστά. Να χτίσουμε μια Ελλάδα δυνατή, που μπορεί να διεκδικήσει μια αξιοπρεπή θέση στον κόσμο, που επιτέλους θα είναι μια Ελλάδα που σέβεται, αναγνωρίζει και επενδύει στην αξία των ανθρώπων της, του πλούτου της, της κληρονομιάς της. Μια Ελλάδα που θα κάνει τη φωνή του Έλληνα δυνατή σε κάθε γωνιά του κόσμου. Τον εθνικό μας πλούτο, τους ανθρώπινους και φυσικούς μας πόρους, μόνιμο μοχλό ανάπτυξης. Το κοινωνικό κράτος συνεχή πηγή σιγουριάς για τον πολίτη. Την παιδεία μας, μια από τις πιο ανταγωνιστικές στην Ευρώπη. Και το ελληνικό κράτος, εστία ασφάλειας, δημιουργίας και ανάπτυξης.

Δεν οραματίζομαι το ανέφικτο. Οραματίζομαι το αυτονόητο. Το αυτονόητο που δικαιούται ο Ελληνικός λαός. Και είμαι εδώ για να σας πω ρεαλιστικά πώς μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα στη χώρα. Πώς μπορούμε να αποκτήσουμε την Ελλάδα που όλοι οραματιζόμαστε.

 Φόροι: είναι 31 δισεκατομμύρια ευρώ οι ανείσπρακτοι φόροι ? τριπλασιάστηκαν από το 2004. Μόνο από τον ΦΠΑ θα μπορούσαν να εισρεύσουν στα δημόσια Ταμεία περισσότερα από 3,5 δις, αν δούλευαν αποτελεσματικά, με διαφάνεια, σωστά, οι φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί.

 

Δημόσιο χρέος: μπορούσαμε να εξοικονομήσουμε εκατοντάδες εκατομμύρια το χρόνο, με καλύτερη και πιο αξιόπιστη διαχείριση. Παράδειγμα: Το χρέος των νοσοκομείων αυξήθηκε από ένα σε έξι δισεκατομμύρια ευρώ μέσα σε πέντε χρόνια, λόγω κακοδιαχείρισης και αδιαφάνειας. Όπως είπε ο ΟΟΣΑ, τα νοσοκομεία μας είναι άντρο διαφθοράς. Θα καταθέσουμε ένα νέο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, που θα συμφωνηθεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα εγγυάται στο βάθος τριετίας την ανάκαμψη της οικονομίας, αλλά και τη σταδιακή αποκλιμάκωση του ελλείμματος και του χρέους.

Μαζί με το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, θα καταθέσουμε στη Βουλή ένα τριετές σχέδιο Προϋπολογισμού. Με ρεαλιστικές εκτιμήσεις για την πορεία της οικονομίας και την απόδοση των μέτρων περιορισμού της σπατάλης, φορολογικής πολιτικής και καταπολέμησης της φοροδιαφυγής.

Πώς θα ελέγξουμε τις δημόσιες δαπάνες; Μερικά παραδείγματα: Με διπλογραφικό σύστημα παντού. Σε όλους τους δημόσιους φορείς, στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Με προϋπολογισμούς που συνδέουν τη χρηματοδότηση με τις υπηρεσίες στον πολίτη, στο κράτος και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Με ορκωτούς λογιστές στο δημόσιο τομέα και την Τοπική Αυτοδιοίκηση και με αυστηρό έλεγχο δαπανών παντού, ξεκινώντας από τα νοσοκομεία. Τέλος στο όργιο των υπερτιμολογήσεων. Διαφανείς και ξεκάθαρες διαδικασίες για τις προμήθειες του Δημοσίου. Αξιοποίηση των ηλεκτρονικών δημοπρασιών, να βλέπει ο πολίτης. Και τέλος, με αξιολόγηση από μηδενική βάση των εξοπλιστικών προγραμμάτων που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση.

 θα θέσουμε σε άμεση εφαρμογή, στις πρώτες 100 ημέρες, ένα σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση. Ένα σχέδιο με τέσσερις άξονες, που αντιμετωπίζει άμεσα τα μεγάλα προβλήματα και βάζει τις βάσεις για τις μεγάλες αλλαγές.

 

1ο. Στήριξη του εισοδήματος. Με αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό. Έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης. Μέτρα προστασίας των δανειοληπτών. Πάγωμα των τιμολογίων των ΔΕΚΟ για ένα χρόνο

2ο. Ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας. Με αύξηση των δημοσίων επενδύσεων στο 4% του ΑΕΠ από τον πρώτο προϋπολογισμό και επιτάχυνση του ΕΣΠΑ. Ένεση ρευστότητας στην αγορά. Αλλαγή του ΤΕΙΡΕΣΙΑ. Βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

3ο. Προστασία και ενίσχυση της απασχόλησης και στήριξη των ανέργων.

4ο. Νοικοκύρεμα στα δημόσια οικονομικά με την καταπολέμηση της σπατάλης και την ενίσχυση των φορολογικών εσόδων. Θα θέσουμε σε εφαρμογή αυτό το σχέδιο, ψηφίζοντας στις πρώτες 100 μέρες πέντε νομοσχέδια που αφορούν στην οικονομία.

 Το επίδομα ανεργίας, σταδιακά στο 70% του βασικού μισθού. Ριζική αναθεώρηση του καθεστώτος ενοικίασης εργαζομένων, που έχει εξελιχθεί σε κοινωνική μάστιγα. Ειδικές ρήτρες, ώστε τα δάνεια με εγγύηση του Δημοσίου να διοχετευθούν άμεσα στις επιχειρήσεις, που διατηρούν ή αυξάνουν τις υφιστάμενες θέσεις εργασίας. Όχι σε κερδοσκοπικές καταθέσεις.

 

Επανασύνδεση των κινήτρων του επενδυτικού νόμου με δημιουργία θέσεων απασχόλησης. Κίνητρα πρόσληψης νέων, με γενναίο πρόγραμμα επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών για νέους, για τέσσερα χρόνια. Και βέβαια, καταργούνται οι κομματικοί εκβιασμοί των STAGE και των άλλων τοποθετήσεων στο Δημόσιο.

 Η ανάπτυξη για μας δεν μπορεί να υπάρξει, χωρίς να αισθάνεται ο πολίτης, ο εργαζόμενος, σιγουριά και ασφάλεια. Να απελευθερώσει τις δυνάμεις του, τις δημιουργικές, να μπορεί να δουλέψει με κέφι. Χωρίς άγχος. Γι’ αυτό, για μας, η κοινωνική συνοχή, η αλληλεγγύη, ένα κράτος που σέβεται τους πολίτες, είναι ένα κράτος που διασφαλίζει αποτελεσματικά το δικαίωμα στην Παιδεία, το δικαίωμα στην Υγεία, το δικαίωμα στην Ασφάλιση, στην ασφάλεια την ίδια του πολίτη και στο περιβάλλον. Η Αστυνομία στην υπηρεσία του πολίτη, της γειτονιάς και της οικογένειας.

 

Για την Παιδεία, δέσμευσή μου το 5% του ΑΕΠ και ένα δισεκατομμύριο ευρώ επιπλέον στον πρώτο προϋπολογισμό. Και ξέρουμε, κάθε ευρώ που επενδύεται στην Παιδεία, επιστρέφει με τόκο. Τα παιδιά μας και η νεολαία μας δεν επιτρέπεται να είναι οι χαμένοι της οικονομικής κρίσης. Βέβαια, χρειάζονται τομές. Πανελλήνιες Εξετάσεις, όχι για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, αλλά για την απόκτηση του Εθνικού Απολυτηρίου, που θα είναι το διαβατήριο για κάθε παιδί στο Πανεπιστήμιο, με επιλογές.

Ολοήμερα ποιοτικά σχολεία παντού, που σταματούν τη σημερινή οικονομική αφαίμαξη των οικογενειών. Φορητός υπολογιστής, ηλεκτρονικό βιβλίο, δωρεάν γρήγορη πρόσβαση στο διαδίκτυο για κάθε μαθητή και κάθε φοιτητή, ανοίγοντας ορίζοντες και αλλάζοντας τον τρόπο μάθησης, ώστε να διαμορφώσουμε παιδιά με κριτική σκέψη και με χαρά για το σχολείο.

Στην υγεία: θα καλύψουμε ? ναι, δεν χρειαζόμαστε άλλους αγροφύλακες - τις ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό στα νοσοκομεία. Τέλος στον κομματισμό σε όλους τους τομείς υγείας. Ηλεκτρονικός φάκελος για κάθε ασθενή και αξιολόγηση των ονάδων υγείας στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Δημιουργία Μονάδων Οικογενειακής Ιατρικής, αυτός είναι ο στόχος μας, στελεχωμένες με τον οικογενειακό γιατρό και τον οικογενειακό νοσηλευτή, ώστε να υπάρχει δωρεάν 24ωρη περίθαλψη επτά μέρες την εβδομάδα, όλο το χρόνο, στις γειτονιές μας και στα χωριά μας.

 Διάβασα τις πρόσφατες διεθνείς εκθέσεις για την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας. Είμαστε μαζί με την Μποτσουάνα και το Καζακστάν. Δεν μπορεί να είναι αυτή η μοίρα μας. Μας αξίζει καλύτερα. Και μπορούμε. Και το λένε αυτές οι εκθέσεις: ξέρετε τι λένε; Ότι η απόδοσή μας είναι πολύ μικρότερη από τις δυνατότητες που έχει η Ελλάδα, η ελληνική κοινωνία, ο Ελληνισμός, οι Έλληνες, και αν προσθέσουμε και τη Διασπορά μας, που θα αξιοποιήσουμε εμείς στην κυβέρνηση, τότε είναι για μένα αυτονόητο ότι μπορούμε.

 

Ποτέ δεν είπαμε ότι ο δρόμος είναι εύκολος. Είπαμε ότι είναι ο σωστός. Οραματικός, ρεαλιστικός, αυτονόητος. Και θα τον περπατήσουμε μαζί.

Πολλοί νομίζουν ότι την ιστορία γράφουν μόνοι τους οι ηγέτες Δεν είναι έτσι. Μια κοινωνία, αλλάζει μόνο όταν όλοι μαζί προσπαθήσουμε. Ιστορία μπορεί να γράψει ο αγρότης στο χωράφι του, ο νέος επιστήμονας στην έρευνά του. Ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας μπορεί να γράψει ιστορία στο μαγαζί του, η γυναίκα στην δουλειά της, ο υπάλληλος στο Δημόσιο, ο μετανάστης στην οικοδομή, ο καθηγητής στο πανεπιστήμιό του, ο δάσκαλος στην γειτονιά του, το άτομο με αναπηρία με την προσπάθειά του. Η νοσοκόμα στο κέντρο υγείας μπορεί να γράψει ιστορία.

Αρκεί να δουλέψουμε μαζί. Όλοι μαζί. Στην μεγάλη εθνική προσπάθεια για τη νέα πορεία, θα είμαστε μαζί. Ναι, θα είμαι μπροστά, αλλά σας θέλω κοντά μου, σας καλώ να γράψουμε μαζί τις νέες σελίδες ιστορίας γι’ αυτό τον τόπο. Ν’ αφήσουμε την Ελλάδα ακόμη καλύτερη από ό,τι την κληρονομήσαμε. Να μπορέσουμε να κοιτάξουμε τις επόμενες γενιές στα μάτια. Για το λαό να δουλέψουμε, μαζί με το λαό να δουλέψουμε και να είναι κυρίαρχος ο ίδιος ο λαός. Μόνο μαζί μπορούμε. Και μαζί θα πετύχουμε".

ΣΧΟΛΙΑ

 1. blue nile avatar
  blue nile 10/09/2011 15:37:56

  Ο πρωθυπουργός που μέχρι τώρα έχει πει τα μεγαλύτερα και τα χειρότερα ψέματα. Και συνεχίζει να το κάνει. Όχι δεν θα φύγετε όλοι μαζί. Τέτοιοι λεβέντες που είστε σας ταιριάζουν τς φυλακής τα σίδερα... ΟΛΟΙ ΜΕΣΑ !!!

 2. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 10/09/2011 15:45:16

  Ο άνθρωπος σε οδηγεί σε burnout μόνο να τον ακούς...
  Απλά δεν υπάρχει...

  • Σταύρος avatar
   Σταύρος @ ΕΥΑ 10/09/2011 19:50:36

   "...burnout...";;;
   Για πες! Για πες!!!

   • ΕΥΑ avatar
    ΕΥΑ @ Σταύρος 10/09/2011 20:43:55

    Συναισθηματικο-σωματική εξάντληση Σταύρο!!! Λιώμα γίνεσαι!

 3. ORIMA avatar
  ORIMA 10/09/2011 16:11:57

  Εντάξει, αν προφασιστεί απλή χρήση μπορεί να τη γλιτώσει με το νέο νόμο. Σε κάθε περίπτωση το πράμα φαίνεται να είναι αρίστης ποιότητας.

 4. armagedon avatar
  armagedon 10/09/2011 17:30:07

  ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ

 5. Ariadne avatar
  Ariadne 10/09/2011 18:48:10

  Εγώ προτείνω, ο Α. Σαμαράς στην Θεσσαλονίκη, αντί για άλλο λόγο, να διαβάσει στον Ελληνικό λαό, αυτήν την ομιλία του ΓΑΠ. έτσι, για να μήν ξεχνιώμαστε!

 6. Σταύρος avatar
  Σταύρος 10/09/2011 21:48:05

  Ωπ, λάθος.
  Μπέρδεψα τα burns!
  http://youtu.be/mcIj1BBTQjc

  Καλή διασκέδαση!
  Υπάρχει και σε νιόπαντρη έκδοση!!!
  http://youtu.be/8uK4D2PfHQg

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.