#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/07/2011 13:18
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δεν αντέχεται τόση ανανέωση στη ΝΔΕίπαμε να γίνει ανανέωση στη ΝΔ, αλλά τόσες τομές δεν αντέχονται. Ο Ροβεσπιέρος θα ήταν πιο μετριοπαθής. Όπως διαβάζουμε, «ο δικηγόρος Παύλος Σιούφας (μακρινός συγγενής του πρώην προέδρου της Βουλής) θα είναι το νέο πρόσωπο στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στη Καρδίτσα».

 Στο κομμάτι «η ανήμπορη ανανέωση της ΝΔ», γράφαμε κάποιες σκέψεις για τη φυγή του κόμματος προς τα εμπρός. Ένα μικρό χαρακτηριστικό και δυστυχώς «προφητικό» απόσπασμα: «Όμως είκοσι μήνες μετά τι βλέπουμε; Την πολιτική Σαμαρά να δικαιώνεται αργά αλλά σταθερά όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη και την Αμερική. Αλλά τη ΝΔ να αδυνατεί στο εσωτερικό της χώρας να ξεφύγει από τις κακοδαιμονίες του παρελθόντος και παραμένει δέσμιά τους».

Ποιοι ονειρεύονται τη ΝΔ των τζακιών, των κολλητών και των μηχανισμών;  Ποιοι επιδιώκουν την παλινόρθωση των προσωπικών συσχετισμών και της οικογενειοκρατίας; Ποιοι έμαθαν να λειτουργούν με τον νεποτισμό ως κυρίαρχη αξία και ιδεολογία;

Πως πείθει η ΝΔ τον ρημαγμένο Έλληνα πολίτη πως έχει αλλάξει και πως όταν κυβερνήσει θα τα «αλλάξει όλα»;  Αν δεν μπορεί να βγάλει ένα επίθετο από τους εκλογικούς καταλόγους της, το οποίο δεν είναι και το «Παπαδόπουλος», υπάρχει θέμα.

Έχουμε ξαναπεί ότι οι ψηφοφόροι (και της ΝΔ αλλά και στο σύνολο) δεν θέλουν να ακούν κάποια ονόματα.  Καλώς ή κακώς κάποια στελέχη έχουν κυβερνητική θητεία, όχι ακριβώς ευδόκιμη. Τι κάνουν; Αποσύρονται από την πιάτσα και ορίζουν αντικαταστάτη από το περιβάλλον τους,  ή από την ευρύτερη οικογένεια; Βγάζουμε και μια πληροφορία ότι ο τέως και ο νυν υποψήφιος της οικογένειας δεν τα πάνε καλά γιατί τσακώθηκαν σε μια παρτίδα τάβλι το 1975 και καθαρίσαμε;

Στη λογική αυτή, ο κ. ....οπουλος μπορεί να προτείνει κάποιον κουνιάδο του, ο κ. ...άκης κάποιο βαφτιστήρι, να τακτοποιηθούν όλοι οι βαρόνοι, βαρονέτοι,  δόγηδες, λογοθέτες.  λοχαγοί,  ανθυπίλαρχοι, ταξίαρχοι.

Κάποιοι που γυροφέρνουν στην Συγγρού και το παίζουν "παράγοντες" θέλουν, με άλλα λόγια, τη ΝΔ να αναπαράγει μονίμως το ρόλο της ως «φτωχού αμαρτωλού συγγενή» στα πολιτικά δρώμενα. Όπως κάνει σε όλη τη Μεταπολίτευση. Να κάνει τα ρεπό του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία και να βολεύεται με μια «πρόσκαιρη γεύση της». Γι αυτό και προσπαθουν κάθε μέρα να πείσουν τον Σαμαρά να συναινέσει. Χωρίς υπουργικούς θώκους δεν μπορούν ούτε οφίκια να μοιράσουν, ούτε τους προσωπικούς πολέμους τους να διεκπεραιώσουν.

Το βέβαιο είναι ότι με τις πρακτικές αυτές η ΝΔ μόνο ελκυστική δεν είναι…

Μικρός Οδυσσέας

ΣΧΟΛΙΑ

 1. jkr avatar
  jkr 26/07/2011 13:21:34

  Καλά κρασιά!

 2. anonymous avatar
  anonymous 26/07/2011 13:30:15

  Εγώ δε βλέπω κανένα πρόβλημα. Δεν είναι ούτε ο γιος του ούτε ο ανεψιός του. Μπορεί να είναι δεύτερα ξαδέρφια. Επί της ουσίας μιλάμε για σχεδόν συνωνυμία.

  ΥΓ. Κι εμένα ο πατέρας μου έχει έναν πρώτο ξάδερφο, γνωστό όνομα στη ΝΔ, ιδιαίτερες επαφές δεν έχουμε. Αν ποτέ ασχοληθεί κάποιος από την ευρύτερη οικογένεια με την πολιτική, μιλάμε για 100 άτομα, θα πρέπει να απολογείται για έναν άνθρωπο που δεν έχει δει ποτέ ή τον βλέπει μια φορά στα 5 ή 10 χρόνια;

  • Αυτόνομος avatar
   Αυτόνομος @ anonymous 26/07/2011 13:38:18

   Η πολιτική επικοινωνία είναι κατά 50% (να μην πω περισσότερο) συμβολισμοί. Οι ψηφοφόροι στην Καρδίστα μόνο στο επίθετο "Σιούφας" θα σταθουν, δεν θα ψάξουν παραπέρα

  • Arianos avatar
   Arianos @ anonymous 26/07/2011 14:50:45

   Να γίνει test DNA!

  • Kostas avatar
   Kostas @ anonymous 01/08/2011 17:42:53

   Το πρόβλημα είναι η δημοκρατική ανάδειξη στελεχών, όχι η επιβολή τους από το κόμμα, που κάνει τους δικούς του υπολογισμούς και στέλνει όλους εμάς να τρέχουμε μετά. Ο Σαμαράς με τέτοιες διαδικασίες αναδείχθηκε και έσπασε την οικογενειακρατία. Αναδείχθηκε από το λαό. Είναι ελεύθερος να πράξει κατ' εντολή του λαού και όχι των συμφερόντων. Πιστεύω οτι οι κοινωνίες πρέπει να αναδεικνύουν τα στελέχη και όχι να διαλέγουν ένα όνομα από ένα κατάλογο που κάποιοι τον επέβαλαν.

 3. Θα τους παρει και θα τους σηκωσει... avatar
  Θα τους παρει και θα τους σηκωσει... 26/07/2011 13:34:06

  Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, για την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
  "Τιμούμε την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στον Τόπο που τη γέννησε.
  Τιμούμε τους πρωτεργάτες της Μεταπολίτευσης και τους αγωνιστές της επτάχρονης αντιδικτατορικής πάλης.
  Δεσμευόμαστε, ταυτόχρονα, για μια Νέα Μεταπολίτευση, που να βάζει τέλος στη σημερινή πολιτική αναξιοπιστία, την καταθλιπτική πραγματικότητα και την κοινωνική απόγνωση.
  Εργαζόμαστε για μια νέα πολιτική που εγγυάται δυναμική Επανεκκίνηση παντού. Στην Οικονομία και το Κράτος. Στην Εξωτερική Πολιτική, τη Δημόσια Ασφάλεια, την Παιδεία, την Υγεία.
  Αλλά και στο Δημόσιο Βίο, που υποχρεούται να αποκτήσει αποτελεσματικότητα, συνέπεια και -πάνω απ’ όλα- μια νέα σχέση εμπιστοσύνης με τον πολίτη.
  Στις δύσκολες αυτές ώρες, μοναδικός γνώμονάς μας είναι το συλλογικό, το εθνικό συμφέρον. Είναι η πίστη στην Ελλάδα του Πολιτισμού και της Ιστορίας. Είναι ο κοινός αγώνας των ανθρώπων αυτού του Τόπου, για την αναγέννηση της χαμένης Ελπίδας.
  Με Ανάπτυξη και Δικαιοσύνη.
  Με Εθνική Αυτοπεποίθηση και Αξιοπρέπεια για όλους τους Έλληνες».

  Που ξέρετε, ο νέος κος. Σιούφας μαζί με τον γιο της Βουγιουκλάκη και άλλους μπορεί να εκφράζουν ακριβώς το όραμα του προέδρου.
  Το εκφράζουν άλλωστε άπειροι τόσοι που συνωστίζονται καθημερινά στη Συγγρού: Αρούλης, Ολγίτσα, Ράπτη, Κυριάκος....

  • madprof avatar
   madprof @ Θα τους παρει και θα τους σηκωσει... 26/07/2011 15:14:45

   Αν γινόταν οι εκλογές που είχε προκυρήξει ο Γ. Παπαδόπουλος, και δεν τολμούσαν να πάρουν μέρος οι δήθεν δημοκρτάτες πολιτικοί της εποχής γιατί θα έπερναν όλοι μαζί 10%, σήμερα θα ζούσαμε σίγουρα σε μια ευημερούσα πολιτεία της Ε.Ε. (με τις όποιες αρνητικές υπερβολές του τότε καθεστώτος, που υπήρξαν και είναι καταδικαστέες εσαεί).

   • Εγώ avatar
    Εγώ @ madprof 26/07/2011 16:19:40

    Οι ιδιοι ανθρωποι που εφεραν απο το πουθενα τον Παπαδοπουλο στην εξουσια, οι ιδιοι τον εριξαν και επειτα εκαναν εξουσιαστες τα παιδια του πολιτεχνειου...

    Σταματα να πιστευεις στις μπουρδολογιες καποιων ηλικιωμενων που λενε... μονο οσα ξερουν.

 4. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 26/07/2011 13:35:22

  ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΜΙΣΗΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ORIGINAL ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΙΟΥΦΑΣ!! ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ ΣΤΗ ΣΥΓΓΡΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ! ΑΣ ΤΟ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΞΩ.

 5. Anonymous avatar
  Anonymous 26/07/2011 13:50:40

  Πρόσωπα με την εμπειρία στην δικηγορία όπως ο Παύλος Σιούφας είναι χρήσιμα, αρκεί να υπάρχει και νέο αίμα, το ένα δεν ακυρώνει το άλλο, άλλωστε και η γυναίκα του ήταν/είναι στο ΣτΕ...

  • Tonia G avatar
   Tonia G @ Anonymous 26/07/2011 14:51:20

   Να βρει άλλον δικηγόρο με εμπειρία στα δικαστήρια που να έχει άλλο επίθετο και καμιά συγγένεια αίματος ή αγχιστίας με το παρελθόν. ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ.
   Όσο για το ΣτΕ όταν αλλάξουν τα πράματα και έρθει η Νέα Μεταπολίτευση σίγουρα πρέπει να διευνηθεί το πως τοποθετούνταν τα μέλη του ΣτΕ τα προήγούμενα 30 χρόνια.

  • tpe avatar
   tpe @ Anonymous 02/08/2011 15:21:45

   Γιατί τους χρειαζόμαστε ακριβώς αυτούς; Sorry, αλλά ΔΕΝ θέλουμε άλλους δικηγόρους. Τους σιχαθήκαμε. Managers κι ανθρώπους που έχουν μοχθήσει σε ιδιωτικές εταιρείες χρειαζόμαστε που αποδεδειγμένα ΔΕΝ είναι λαμόγια.
   Να τις βράσω τις δικηγορικές σαχλαμάρες. Μοναχικό επάγγελμα είναι δεν με ενδιαφέρει. Κανένα με γνώσεις από τις νέες τεχνολογίες έχουμε; Γιατί έχω σιχαθεί να αντιμετωπίζω γραφειοκρατεία σε ότι κάνω, ενώ θα μπορούσα να το κάνω με 1 κλικ από το pc μου...

  • Κοινὸς νοῦς avatar
   Κοινὸς νοῦς @ Anonymous 02/08/2011 20:07:55

   Ἀνώνυμε, τὶ ἐννοεῖς προβάλλοντας τὸ ὅτι ἡ κ. Σιούφα ἦταν/εἶναι στὸ ΣτΕ; Ὅτι εἶναι καλὸ πρᾶγμα ἡ διαπλοκὴ τῆς νομοθετικῆς μὲ τὴν δικαστικὴ ἐξουσία;

 6. EΛΛΗΝΑΣ avatar
  EΛΛΗΝΑΣ 26/07/2011 14:01:35

  Πρέπει πολλοί να αρχίσουν να τα μαζεύουν γενικώς από τη πολιτική, η Δρακουλιάρα το κατάλαβε ήδη :
  http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63251181
  Άντε μπράβο, τα κουβαδάκια σας και σε άλλη παραλία, αρκετή ζημιά κάνατε στην Ελλάδα και στους Έλληνες.

 7. TopGunZ avatar
  TopGunZ 26/07/2011 14:02:51

  Ευτυχώς που δεν είχαμε κανένα Παπαδόπουλο στην κυβέρνηση Καραμανλή, η μισή Ελλάδα θα θεωρούνταν ανάξια να μπει σε ψηφοδέλτιο της ΝΔ.

  • EΛΛΗΝΑΣ avatar
   EΛΛΗΝΑΣ @ TopGunZ 26/07/2011 14:07:32

   Υπήρχε ο Μιχάλης Παπαδόπουλος Αγροτικής Ανάπτυξης ! ξεχασιάρης είσαι ....

   • TopGunZ avatar
    TopGunZ @ EΛΛΗΝΑΣ 26/07/2011 14:42:38

    Ωχ, την κάτσαμε!

 8. Dee Jay Stelios avatar
  Dee Jay Stelios 26/07/2011 14:22:08

  Και η κόρη του νομίζω δουλεύει στη Βουλή ή κάνω λάθος?

 9. axis avatar
  axis 26/07/2011 14:28:52

  Νεποτισμός !!!

 10. alakran avatar
  alakran 26/07/2011 14:39:33

  Αυτομαστίγωμα τέλος!
  Αν κάποιος υποψήφιος δεν αρέσει στους ψηφοφόρους, ας ψηφίσουν κάποιον άλλον.
  Το Πασόκ θριάμβευσε στις τελευταίες εθνικές εκλογές παίρνοντας τις ίδιες ψήφους με τις οποίες συνετρίβει στις προτελευταίες εκλογές.ΑΥΤΟ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ!
  Οποτε γίνουν εκλογές, θα παμε ΟΛΟΙ να ψηφίσουμε.Δοξα τω θεω, κάποιος υποψήφιος θα μας αρέσει.
  Και μην ξεχνάτε τα λόγια του Προέδρου "Να μου έχετε εμπιστοσύνη".

 11. Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ avatar
  Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ 26/07/2011 14:43:44

  Μπράβο Μ. Οδυσσέα δεν μασάς τα λόγια σου
  Θέλει πολλή δουλειά ακόμα το σύστημα για να πείσει.

 12. Tonia G avatar
  Tonia G 26/07/2011 14:48:05

  Ίσως ο αρχηγός της κατρακύλας και της διαχειριστικής μετριότητας όλων των υπουργών της 5ετιας. Φόρτωσε με εκατοντάδες τέκνα του νομού του αρκετούς οργανισμούς...
  Περαιτέρω και τώρα ακόμη αβαντάρει και στηρίζει πρόσωπα που κατέχουν σήμερα θέσεις στη σημερινή κυβέρνηση, ενώ παρασκηνιακά κατηγορεί τους ΝΔκράτες που σφάζονται σήμερα από αυτούς τους κυρίους.
  Και επειδή διάβασα κάπου αλλού πως ο ξάδελφος του (επίσης Σιούφας) που δήθεν μισιούνται πήρε το χρίσμα για το νομό Καρδίτσας... ελπίζω να είναι απλά φήμες!
  Γιατί αν δεν εξαφανιστούν όλα τα γνωστά επίθετα της 30ετίας και όχι απλά τα πρόσωπα, οι ΝΔκράτες θα συνεχίσουν τη λευκή απεργία. Και σε αυτούς συγκαταλέγονται και οι γαμπροί, κουνιάδοι και ετεροθαλείς αδελφοί που ενδεχομένως έχουν άλλο επίθετο.
  ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΡΧΟΥΣ...

  • Bloody Mary avatar
   Bloody Mary @ Tonia G 26/07/2011 15:18:55

   Πολύ φοβάμαι ότι όχι μόνο θα βγει πανηγυρικά, αλλά θα διεκδικήσει και τη θέση του στη γνωστή τοιχογραφία.

 13. SM avatar
  SM 26/07/2011 14:53:43

  Εγώ από όλο το κείμενο έμαθα ότι ο πρώτος ξάδερφος είναι μακρινός συγγενής...Επίσης κατανοώ ότι ανάλογα με το κράξιμο θα δούμε αν θα είναι ο πρώτος ξάδερφος ή τελικά θα αποτολμηθεί ο πρώτος γιος...Ζήτω το πολιτικό σύστημα της χώρας...(Επιτρέψτε μου και κάτι ακόμα: κοίταγα τα στοιχεία της τελευταίας απογραφής, έλαβον Καρδίτσα 56,000 Τρίκαλα 80,000 και αυτό για δυο πόλεις με ίδιες αρχικές συνθήκες ανάπτυξης- υποπτεύομαι ότι η σημερινή διαφορά είναι έργο όλου του πολιτικού προσωπικού της Καρδίτσας τα τελευταία 20 χρόνια-για να μην αδικήσω και το Σιούφα...)

 14. Chris Theocharis avatar
  Chris Theocharis 26/07/2011 14:56:21

  Τα πράγματα είναι απλά...ο κόσμος πλεόν ξέρει τι ΔΕΝ θέλει και εαν στη Συγγρού δεν πιάσουν αυτό το απλό μήνυμα θα εκπλαγούν το βράδι των εκλογών (και μετά θα κλαίγονται ότι το ΠαΣοΚ απάτησε τους ψηφοφόρους...)

 15. Δημήτριος Κοκκαλάκης avatar
  Δημήτριος Κοκκαλάκης 26/07/2011 15:00:48

  "...προσπαθούν κάθε μέρα να πείσουν τον Σαμαρά να συναινέσει". Δυστυχώς, μάλλον δεν χρειάζεται να καταβάλλουν και ιδιαίτερες προσπάθειες....

 16. koinos_nous avatar
  koinos_nous 26/07/2011 15:10:15

  Τα κυτταρα που ανανεωνονται καθε εφτα χρονια κινουνται σε ρυθμο πολυβολου μαλλον :) :)

 17. barlas e avatar
  barlas e 26/07/2011 15:32:27

  Φτάνει πια, κάτι ακούγεται και στη Κορινθία για τέκνο ευρωπαίου πολιτικού?

 18. Athinaios avatar
  Athinaios 26/07/2011 15:37:56

  Μην ανησυχείτε! Η ειδική Επιτροπή της ΝΔ ... θα ασχοληθεί με τα βιογραφικά, που ζήτησε να στείλουν τα μέλη της, προκειμένου να τα αξιολογήσει. Εκείνα τα μέλη, με τα οποία κανένας δεν έχει ασχοληθεί μετά την εκλογή του Προέδρου της το 2009, με την δεξαμενή των άξιων ανθρώπων, που περίμεναν στην ουρά με τις ώρες αδιαμαρτύτητα λίγες ημέρες μετά από μια ταπεινωτική ήττα! Δεν είναι θέμα αυτομαστιγώματος, αλλά ζήτημα δημοκρατικής λειτουργίας των κομμάτων. Προσωπικά έχω την άποψη ότι μόνο μέσα από τους υπάρχοντες πολιτικούς σχηματισμούς μπορεί να να αλλάξει η χώρα. Αυτό, όμως, σύμφωνα και με συνταγματική επιταγή προϋποθέτει την ουσιαστική λειτουργία των κομμάτων: επιλογές προσώπων από το σύνολο των μελών, κατάρτιση προγραμμάτων (πριν τις εκλογές και όχι μετά). Ίσως κάποια μέρα να γίνει και αυτό στην Ελλάδα. Φοβάμαι μόνο πως καθυστερούμε υπερβολικά. Στην πολιτική μάχη κανένας δεν περισσεύει και πολύ περισσότερο δεν είναι λόγος αποκλεισμού του το επίθετο, που φέρει: δεν είναι δυνατόν όμως, κάποιες οικογένειες και κάποια σόγια να έχουν καλύτερο DNA από όλους τους υπόλοιπους και να είναι ικανά ΟΛΑ τα μέλη τους και μάλιστα πιο ικανά από όλους τους άλλους.

  • Tonia G avatar
   Tonia G @ Athinaios 26/07/2011 17:20:00

   +1000%

  • Αγροφυλακας avatar
   Αγροφυλακας @ Athinaios 27/07/2011 07:28:45

   .Πες τα Αθηναιε, μπας και ακουσει κανενας. Τα λεω και εγω, αλλα χωριατης το πραμα, δεν δεινει κανενας σημασια

 19. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 26/07/2011 15:40:25

  'Αλλά τη ΝΔ να αδυνατεί στο εσωτερικό της χώρας να ξεφύγει από τις κακοδαιμονίες του παρελθόντος και παραμένει δέσμιά τους'

  H NΔ αδυνατεί να ξεφύγει από τη φύση της, όχι από κακοδαιμονίες. Αυτή ήταν, αυτή παραμένει. Το ότι το ΠΑΣΟΚ είναι αισχρό δε σημαίνει ότι ξεχάσαμε την 'αντιπολίτευση' που του έκανε η ΝΔ τα τελευταία χρόνια. Ποτέ δε συγκρούστηκε μαζί του όταν εκείνο επέβαλε την αναξιοκρατία στη λειτουργία του δημόσιου τομέα και διέλυε τις βάσεις της ελληνικής οικονομίας.
  Συμπαθής και τίμιος ο Σαμαράς αλλά η ΝΔ, παρόλο που είναι προτιμότερη του ΠΑΣΟΚ (το οποίο έχει ως σταθερό στόχο του την αποικιοποίηση της Ελλάδας και την καταστροφή του ελληνισμού) είναι για τα μπάζα.

 20. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 26/07/2011 16:13:26

  Ωχ, ωχ, ωχ ΜΟ....Έχεις αφυπνίσει τον τοπικό μου φονταμενταλισμό...
  ΥΓ: Αληθινό κι επιθετικό κείμενο..

 21. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 26/07/2011 16:19:59

  Κύριε "Μικρέ Οδυσσέα",

  Όταν αναφέρεστε δημοσίως σε πρόσωπα θα πρέπει να μην κρύβεστε πίσω από ένα ψευδώνυμο όπως κάνετε για να γράφετε ελεύθερα ότι ανακρίβεια θέλετε.
  Τα συμπεράσματα που βγάζετε είναι βασισμένα σε ανακρίβειες και οφείλετε πριν τα γράψετε να ενημερώνεστε γιατί επηρεάζετε την κοινή γνώμη.
  Η συγγένεια των δυο προσώπων που αναφέρετε είναι "τρίτα" ξαδέρφια. Εσείς και οι αναγνώστες σας που "τσιμπάνε" στο δημοσίευμά σας, πόσα τρίτα ξαδέρφια σας γνωρίζετε;
  Εφόσον "διαβάσατε" ότι δεν έχουν καλές σχέσεις, πρωτού το σχολιάσετε δεν οφείλετε να ερευνήσετε αν ΟΝΤΩΣ η πηγή αυτού είναι κάποια "παρτίδα τάβλι το 1975" ή μια σειρά άλλων περιστατικών πολύ πιο σοβαρών; Αν δεν έχετε τη δυνατότητα να το διερευνήσετε, δεν μπορείτε να κάνετε σωστά τη δουλειά σας, επομένως μην το αμφισβητείτε. Αν πάλι έχετε τη δυνατότητα να το διερευνήσετε, θα μάθετε ότι στην Καρδίτσα και στην ΝΔ το ξέρουν καλά.
  Όπως, επίσης, ξέρουν καλά ότι δεν είναι από τα πρόσωπα που θέλουν να ζήσουν από την πολιτική. Έχει καταξιωθεί στο χώρο του πολλά χρόνια και θεωρεί πως μπορεί να προσφέρει κάτι λίγο στον τόπο μας και από τη θέση του πολιτικού και να καθαρίσει και το επώνυμό του από τα δεινά που προκάλεσε ο άλλος με τον οποίο τον συσχετίζετε.
  Διαβάζω, επίσης, πολλές ανακρίβειες από αναγνώστες σας.
  Η σύζυγός του ποτέ δεν δούλευε στο ΣτΕ.
  Δεν έχει κόρη αλλά τρεις υιούς, επίσης δικηγόρους.
  Από κει και πέρα, οποιοδήποτε σχόλιο βασίζεται σε αυτές τις ανακρίβειες, θεωρείται τελείως κωμικό.
  Οφείλετε, αν θεωρείτε πως κάνετε σωστά τη δουλειά σας και δεν είναι το άρθρο σας υποκινούμενο από αλλού, να αποκαταστήσετε δημοσίως την αλήθεια.

  • factorx avatar
   factorx @ Δημήτρης 26/07/2011 16:25:22

   Αγαπητέ ο "Μικρός Οδυσσέας" δεν είναι απο την Καρδίτσα, αλλά εγώ είμαι. Θέλετε να μας πείς ότι αν το κ. Παύλο Σιούφα τον έλεγαν, πχ "Καραγκούνη", θα κατέβαινε υποψήφιος; Και μην προκαλείτε παρακαλώ με περαιτέρω "διερευνήσεις" διότι μπορούμε να τις κάνουμε ανά πάσα στιγμή στην Πλατεία Δικαστηρίων.

   • Δημήτρης avatar
    Δημήτρης @ factorx 26/07/2011 16:29:55

    Με χαρά να σας δω στην Καρδίτσα να τα πούμε, γιατί και εγώ από εκεί είμαι και ξέρω, όπως θα καταλάβετε μόλις σας αναφέρω ποιος είμαι, πολύ περισσότερα από όσα γνωρίζετε.
    Θα είμαι επάνω κατά τις 13/8. Επικοινωνήστε μαζί μου (καθώς εγώ δεν έχω τη δυνατότητα) με e-mail να κανονίσουμε έναν καφέ στην Πλατεία Δικαστηρίων.

    • factorx avatar
     factorx @ Δημήτρης 26/07/2011 20:35:24

     ΟΚ, με χαρά θα σας δω

   • K.G. avatar
    K.G. @ factorx 01/08/2011 23:46:21

    "Θέλετε να μας πείτε ότι αν το κ. Παύλο Σιούφα τον έλεγαν, πχ “Καραγκούνη”, θα κατέβαινε υποψήφιος;"
    Σωστός!!!
    Ο Π. Σιούφας δεν μπόρεσε να βγεί δήμαρχος στο χωριό του και ευελπιστεί να εκλεγεί βουλευτής;
    Προς το παρόν εφαρμόζει λάθος τακτική.
    κ. Π. Σιούφα μάλλον δεν ξέρεις από πολιτική. Πάρε μαζί σου κανέναν που να ξέρει από πολιτική και τακτική και τότε μπορεί, λέω μπορεί να ελπίζεις σε ένα καλό αποτέλεσμα ας πούμε των 1500 ψήφων γιατί παραπάνω δεν βλέπω.
    Και κάτι ακόμη. Όσο κι αν ο εξάδελφος εκφράζεται δημόσια θετικά στην υποψηφιότητά σου, στο τέλος νάσαι σίγουρος ότι το μάτι θα το κλείσει.
    Έχει ένα μειονέκτημα, δεν ξεχνάει.

  • μικρός οδυσσέας avatar
   μικρός οδυσσέας @ Δημήτρης 26/07/2011 16:36:10

   Το όνομα μου φίλτατε δεν είναι κρυφό. Ζητήστε το από τους υπευθύνους του σάιτ και επικοινωνήστε μαζί μου. Η ανωνυμία στο διαδίκτυο είναι δικαίωμα αγαπητέ. Μπορεί να είμαι ο τοπικός δικαστής και να επιθυμώ να εκφράζομαι ως ελεύθερος πολίτης.
   Στηλιτεύουμε μια νοοτροπία τζακιών, συγγενών, κολλητών κ.ο.κ.
   Και να είστε βέβαιος ότι ακούμε πολύ πιο κραυγαλέα πράγματα σε άλλους νομούς. Ο κύριος Παύλος πρέπει να πείσει την τοπική κοινωνία, όχι εμένα. Ξεκινάει με ένα χάντικαπ λόγω επωνύμου, ο καλύτερος να είναι.
   Το φόρουμ σας δίνει τη δυνατότητα να μας ενημερώσετε για τις πολύ σοβαρές διαφορές των δύο εξαδέλφων.
   Τις θεωρίες υποκίνησης να τις λέτε στις παρέες σας τα βράδια όταν θα μοιράζετε θέσεις. Θέλατε να βγούμε με τίτλο "ζήτω ο νεποτισμός";
   Επαναλαμβάνω: το κομμάτι αφορά νοοτροπίες, συμπεριφορές, με αφορμή συγκεκριμένα πρόσωπα και όχι τα πρόσωπα αυτά καθεαυτά.

   • Δημήτρης avatar
    Δημήτρης @ μικρός οδυσσέας 26/07/2011 16:56:58

    Βεβαίως και η ανωνυμία είναι δικαίωμα ακόμα και καλώς είναι αφού έτσι μπορούν να βγαίνουν ειδήσεις που επωνύμως θα δημιουργούσαν πρόβλημα. Το ζήτημα όμως είναι να βγαίνουν έγκυρες ειδήσεις και όχι με νεφελώματα και συσχετισμούς χωρίς να έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Και αυτό γιατί η δύναμη του διαδικτύου είναι μεγάλη πλέον και επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την κοινή γνώμη.
    Ως προς τον κύριο Παύλο, αν και δεν έχετε κάποια σχέση με την Καρδίτσα όπως ανέφερε ο διαχειριστής, σίγουρα για αυτόν είναι στοίχημα να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας, ή αλλιώς συνέχεια του πρώην Προέδρου της Βουλής.
    Αλλά είναι επίσης διαφορετικό να προκρίνετε μια κατάσταση μόνο από το ονοματεπώνυμο χωρίς να γνωρίζετε περαιτέρω στοιχεία. Για υπόλοιπες λεπτομέριες, όπως ανέφερα και ανωτέρω είμαι ανοιχτός σε οιαδήποτε συζήτηση στην Πλατεία Δικαστηρίων...

    • μικρός οδυσσέας avatar
     μικρός οδυσσέας @ Δημήτρης 26/07/2011 17:38:46

     Και εδώ λάθος κάνετε. Δεν την έβγαλε το αντί την είδηση. Αλλού βγήκε. Σας επαναλαμβάνω δημιουργούνται εντυπώσεις.... και αλλού ακούγονται πολύ χειρότερα με πρώτου βαθμού συγγενείς...

 22. βουλα ελευθεριαδου avatar
  βουλα ελευθεριαδου 26/07/2011 16:20:56

  δεν διαβαζουν antinews?

 23. Δικηγόρος avatar
  Δικηγόρος 26/07/2011 16:21:53

  Ε όχι δεν έχουν και σχέση!! Επί υπουργίας Σιούφα στο Ανάπτυξης όλες τις δουλειές των ΔΕΚΟ (ΔΕΠΑ ΔΕΣΦΑ κτλ.) ποιό δικηγορικό γραφείο τις έπαιρνε;
  Μην τρελαθούμε και τελείως!!!!!!!!

  • Δημήτρης avatar
   Δημήτρης @ Δικηγόρος 26/07/2011 16:35:32

   Φίλε Δικηγόρε,

   Εφόσον είσαι στο χώρο, θα πρέπει να ξέρεις πως υπάρχουν 2 δικηγορικά γραφεία με το επώνυμο αυτό. Το ένα είναι καταξιωμένο στο χώρο επί δεκαετίες και ανήκει, μεταξύ άλλων, στον Παύλο Σιούφα και τα αδέρφια του, και το άλλο ανήκει στα παιδιά του τ. Προέδρου της Βουλής.

  • ό παγωτατζής avatar
   ό παγωτατζής @ Δικηγόρος 26/07/2011 20:48:45

   Πω!πω! ..Καλέ εσείς θα βγείτε και σύνδικοι σε κοινή υπόθεση σε λίγο!
   Μήν αντιδικείτε,μας πείσατε!
   Εισαστε μιά χαρούμενη ,ωραία και Γνωστή Παρέα...
   Πώς κάνετε έτσι!!! Α! πα!πα!
   " Σιούφας εδώ.....
   ......Σιούφας εκεί ....
   και Σιούφας παραπέρα..."

 24. Enzo avatar
  Enzo 26/07/2011 16:30:11

  Σόρος τέλος από τα Hedge funds
  επιστρεφει και τα χρηματα στους επενδυτες απο την εταιρεια του.

  αντε μεχρι και ο Σορος αποσυρεται για τα γεραματα, μονο στην ΝΔ δεν μπορουν μερικοι να καταλαβουν οτι ηρθε η ωρα του καφενειου γιαυτους.

 25. Εγώ avatar
  Εγώ 26/07/2011 16:32:28

  Η ΝΔ ειναι συστηριτικο κόμμα γι' αυτο και μια ζωη συστηρεί το σοσιαλιστικό καθεστως στο κράτους και την οικογενειοκρατία εντος της παράταξης της. Ξέρω πολλους νέους που δεν θα τους πείραζε να ψυφίσουν ΝΔ αλλα τους αποτρέπει να βλεπουν γερασμένους πολιτικους με παλαιοκοματικες ιδέες.

  Βέβαια και το Πασοκ προεκλογικά ελεγε οτι ανανεώθηκε και τωρα βλεπουμε παλι κατι τυπους σαν τον Πάγκαλο, τον Ρέππα, τον Σκανδαλίδη κ.α.

  Έχει ομως μεγάλο μερίδιο ευθύνης και ο λαός που συνεχιζει να ψηφίζει την τηλεοπτική γερουσία του κοινοβουλείου αντι να επιλεγει τους νέους ανθρωπους.

 26. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 26/07/2011 16:42:19

  Σωστός, αν και μικρός!

  • yiannos avatar
   yiannos @ Strange Attractor 26/07/2011 17:01:32

   Ο Δημήτρης απλώς εξέθεσε τις προκαταλήψεις ορισμένων (και τις αναλήθειες που επιστρατεύουν)

  • juliet avatar
   juliet @ Strange Attractor 26/07/2011 21:15:09

   Οι μικροί είναι έξυπνοι και αληθινοί!

   • μικρός οδυσσέας avatar
    μικρός οδυσσέας @ juliet 26/07/2011 21:21:20

    Δεν ξέρω για έξυπνοι, αληθινοί, υπαρκτοί, επώνυμοι και προσιτοί είναι σίγουρα
    καλησπέρα Juliet

    • juliet avatar
     juliet @ μικρός οδυσσέας 26/07/2011 22:05:31

     Πριν απο λίγο ήλθα,ήμουνα στο Μεσολόγγι για δουλειά,βρήκαμε βροχές το πρωί και το μεσημέρι έκαιγε ο τόπος.
     Καλησπέρα σε όλη τη παρέα!!!!

 27. Δικηγόρος avatar
  Δικηγόρος 26/07/2011 16:43:14

  Το ένα το γνωστό έπαιρνε τις δουλειές από το Ανάπτυξης όπως είπα και το άλλο των παιδών του είχε (παρόλο που δεν ήταν γνωστό) συνεργασία με τράπεζα και αναλάμβανε όλα τα δάνεια.

  • Δημήτρης avatar
   Δημήτρης @ Δικηγόρος 26/07/2011 16:53:13

   Φίλε δικηγόρε, μάλλον δεν τα ξέρεις καλά. Το γνωστό γραφείο ασχολείται με ναυτιλιακά.

   • Δικηγόρος avatar
    Δικηγόρος @ Δημήτρης 26/07/2011 17:38:29

    Με τα ναυτιλιακά ασχολείται το γραφείο του Πειραιά. Έχει όμως και γραφείο στο Κολωνάκι.

    • Κοντη Λιζα avatar
     Κοντη Λιζα @ Δικηγόρος 27/07/2011 00:22:19

     Ακριβώς, Δικηγόρε. Και αν θυμάμαι καλά το Πρεςτζιαρ είχε κάποια σχόλια το 07(;) -08(;) για κάποιο γιό του άχρηστου που άλλαζε τα αυτοκίνητα σαν πουκάμισα ενώ πέρυσι το ΠΘ είχε άρθρο πλέον για τις τοκογλυφικές ικανότητες των ιδίων υιών με το γραφείο στο Κολονάκι που πήραν μεταξύ άλλων το σπίτι κάποιου ανθρωπάκου για χρέος 7000 ευρώ. Σκυλευτές πτωμάτων!

 28. Γκαραγκούνης avatar
  Γκαραγκούνης 26/07/2011 16:45:46

  Με ποιά πολιτική παιδεία και προσφορά στο Νόμο Καρδίτσης φιλοδοξεί να πολιτευθεί ο εν λόγω κύριος; 65 χρονών αποφάσισε να μας σώσει; Ζήτω ο Νέος Αγώνας

 29. Δικηγόρος avatar
  Δικηγόρος 26/07/2011 16:46:10

  http://www.pothenesxes.gr/02-oikon-skan/0201100415c-081130-197pth-32-33-34.pdf

  • Δημήτρης avatar
   Δημήτρης @ Δικηγόρος 26/07/2011 17:15:30

   Ακριβώς.
   Το γραφείο των Υιών Δ. Σιούφα και όχι του Π. Σιούφα.

   • Δικηγόρος avatar
    Δικηγόρος @ Δημήτρης 26/07/2011 17:40:57

    Και τα παιδιά και το γραφείο του "μακρινού συγγενή" ευεργετηθέντες είναι.

    • ό παγωτατζής avatar
     ό παγωτατζής @ Δικηγόρος 26/07/2011 20:56:51

     Καλέ ΟΛΟΙ να βάλουν υποψηφιότητα, θα βγούν πανηγυρικά!
     Υιοί και ξαδέρφια.....
     Σας αφιερώνω το γνωστό τραγούδι τού Μηλιώκα Καρδιτσιώτες Συμ-πολίτες μου και Ψηφοφόροι ......
     Μοοουυυυυυυυυυ!!!! Μπεεεεεεεεεεε!!!!!

 30. Καραϊσκος avatar
  Καραϊσκος 26/07/2011 16:48:16

  Μήπως είναι το μαξιλάρι για να κατέβουν σε επόμενες εκλογές οι υϊοί Σιούφα; Για βλάκες μας νομίζουν στην Συγγρού;

 31. Εύμηλος avatar
  Εύμηλος 26/07/2011 16:52:06

  Πολύ σωστά πράττει ο "Μικρός Οδυσσέας" και στηλιτεύει την παθογένεια αυτή της ΝΔ και της ελληνικής πολιτικής συνολικά.
  Αν ο Αντώνης Σαμαράς δεν το αντιληφθεί εγκαίρως οι Νεοδημοκράτες θα προτιμήσουν και πάλι, όπως και το Σεπτέμβριο του 2009, τον καναπέ, την παραλία, τα βουνά ...

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ Εύμηλος 26/07/2011 17:59:21

   Εύμηλος,

   Ὄχι ἀγαπητέ μου, τό 2009 πῆγαν παραλία γιατί δέν ἤθελαν πάγωμα μισθῶν καί πάγωμα προσλήψεων!!

   Ὑπάρχει βέβαια καί ἡ κατηγορία διαχρονικῶν ΝΔὠν πού βρέξει λιάσει στηρίζομε ΝΔ. . .

   • Εύμηλος avatar
    Εύμηλος @ Φωτεινή 27/07/2011 09:11:48

    Φωτεινή,
    επειδή
    α)προσωπικά ανήκω σ' αυτό που ονομάζεις "διαχρονικοί Νεοδημοκράτες" για ιδεολογικούς και μόνο λόγους (δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος διορισμένος από τον βολευτή ή το κόμμα)
    β) δεν στηρίζω την παρουσία μου εν τούτω τω κόσμω στο κόμμα
    και γ) προσήλθα στην κάλπη και στις τελευταίες εκλογές,
    δε νομίζω ότι οι απέχοντες το κάναν επειδή "δέν ἤθελαν πάγωμα μισθῶν καί πάγωμα προσλήψεων!!".
    Απείχαν επειδή σιχάθηκαν, ναι όπως το ακούς, μεταξύ άλλων κι αυτά τα πολιτικάντικα με τους γόνους, κουμπάρους, και τους κολλητούς.
    Σιχάθηκαν να ακούν για "επανίδρυση του κράτους" και να βλέπουν το φαγοπότι στις ροτόντες.
    Γι' αυτό κι είναι δύσπιστοι και σήμερα όταν ακούν από χείλη άλαλα (πλην Σαμαρά για να μην ισοπεδώνουμε τα πάντα) τα περί Νέας Μεταπολίτευσης, Μεταρρυθμίσεων κτό.
    Εκτιμώ τν τέως πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή. Αλλά νομίζω ότι θα του άρμοζε/ταίριαζε να αποσυρθεί από την πολιτική. Θα έδινε έτσι ένα παράδειγμα. Δεν έχω δει σε ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μεταπολεμικά να καταλαμβάνουν τις έδρες γιοί, ανηψιοί κι εγγονοί ηγετών όπως ο Ντε Γκολ, ο Αντενάουερ, η Θάτσερ, ο Μιττεράν, ο Κολ, ο Κράϊσκυ. Αυτό που συμβαίνει στην ελληνική περίπτωση είναι απόδειξη μιας κολοβής, ανολοκλήρωτης δημοκρατίας. Πρόκειται για μια φεουδαρχία με δημοκρατικό περίβλημα.
    Όταν εν έτει 2011 επικαλείσαι τις φιλελεύθερες ιδέες πρέπει να έχεις το θάρρος να πράττεις, να εμπεδώσεις το πλαίσιο του πολιτικού φιλελευθερισμού.

    • Φωτεινή avatar
     Φωτεινή @ Εύμηλος 27/07/2011 13:41:04

     Ἐκτός τοῦ ὅτι δέν προσῆλθαν στήν κάλπη γιά τό πάγωμα τῶν μισθῶν καί συντάξεων (ἐπιμένω), ἔχαψαν τό "βατοπεδι" καί τό "σκάνδαλο ζαχόπουλου" μέ τήν βαθειά κουτάλα! Ἡ προπαγάνδα καί σκαδαλολογία ΠΕΤΥΧΑΝ αὐτό πού ἤθελε ἡ ΝΤΠ!!

     Ὑπαρχει ἸΔΡΥΤΗΣ τοῦ κόμματος τῆς ΝΔ καί ἡ βάση πού τόν ἀκολούθησε ὅλα τά χρόνια ἀπό ἱδρύσεως τοῦ κόμματος. Σ᾿ αὐτό τό κόμμα εἶναι τώρα ἀρχηγός ὁ ἈΣ μέ τόν ψῆφο καί στήριξη τῆς ἸΔΙΑΣ ΒΑΣΗΣ. Ἄς διορώσει τίς ὅποιες παθογένειες στελεχῶν ὁ ἈΣ.

     • tpe avatar
      tpe @ Φωτεινή 02/08/2011 15:39:22

      +1000
      Δεν πιστεύω πως διαφωνούμε, τουλάχιστον οι περισσότεροι εδώ μέσα. Και το πρόβλημα είναι πως ο ΑΣ δεν φαίνεται να έχει μάθει από τα λάθη του ΚΚ. 90 τομεάρχες και βοηθούς έχει...
      Που είναι οι εκλογές για την ανάδειξη των τοπικών υποψήφιων βουλευτών; Γιατί δεν τις εφαρμόζει; Τι φοβάται; Αν οι τοπικοί αποφασίσουν τον όποιο Σιούφα, ε, εμάς δεν μας πέφτει λόγος.

 32. Γκαραγκούνης avatar
  Γκαραγκούνης 26/07/2011 16:57:58

  Ο νέος υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, κ. Π. Σιούφας ήταν πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου του χωριου καταγωγής του Δ. Σιούφα, Ελληνόπυργος; Γνωρίζει τίποτα για τις εξής ενέργειες; :

  1. Την απόφαση του συλλόγου ότι ο Καραϊσκάκης κατάγεται απο τον Ελληνόπυργο;

  2. Το ....F-5 που εχουν βάλει σαν διακοσμητικό στην πλατεία του χωριου;

  3. Το ελικοδρόμιο δωρεά κάποιων εφοπλιστών που τους έλεγε η μαμά τους απο μικρά παιδιά για το Ελληνόπυργο;

  • Δημήτρης avatar
   Δημήτρης @ Γκαραγκούνης 26/07/2011 17:10:16

   1. Πολιτιστικός Σύλλογος και όχι "Μορφωτικός"
   2. Το ότι κατάγεται από εκεί ο Δ. Σιούφας, ο οποίος έρχεται μόνο προεκλογικά, δεν πρέπει να τον βαρύνει. Υπάρχουν και άλλοι Σιουφαίοι από το ίδιο χωριό.
   3. Τα υπόλοιπα περί ελικοδρόμιου και F-5 στην πλατεία, τί θες να μας πεις; Προς τιμήν του είναι που έπεισε πελάτες του από τη ναυτιλία να ρίξουν χρήματα στον τόπο του.
   Μάλλον δεν είσαι από την Καρδίτσα για να τα λες αυτά, ή τα ξέρεις λάθος.
   Ο εν λόγω Σύλλογος έχει μια σειρά από δραστηριότητες πολιτιστικές και μπορείς να πας να τις παρακολουθήσεις, όπως κάνουν πολλοί Καρδιτσιώτες.

   • Θα τους παρει και θα τους σηκωσει... avatar
    Θα τους παρει και θα τους σηκωσει... @ Δημήτρης 26/07/2011 20:33:57

    ρε συ Δημητρη,
    δεν θα ηταν πιο τιμιο να υπογραφεις με το πραγματικο σου ονομα:
    Π. Σιουφας?
    Θα ειχες καλυτερη αντιμετωπιση....

   • ό παγωτατζής avatar
    ό παγωτατζής @ Δημήτρης 26/07/2011 20:59:36

    Βρε θα βγείς σου λέωωω!!!!!!!!

 33. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 26/07/2011 17:05:52

  Οι ΄΄κακές΄΄ γλώσσες λένε επίσης για τις συζητήσεις με ΛΑΟΣ, οι οποίες τελικά δεν ευόδωσαν, εξαιτίας της ανασφάλειας του κ.Σιούφα, ότι μπορεί να εκλεγεί σε θέση ΄΄και οι έσχατοι έσονται πρώτοι΄΄...αλλά τι να πιστέψεις...φήμες...

 34. Kennan avatar
  Kennan 26/07/2011 17:18:09

  Αληθεύει ότι στις δημοτικές εκλογές του 2005 ο κ. Π. Σιούφας κατέβηκε δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Ιθώμης με τον πασοκικό συνδυασμό του κ. Φρουφρουλή, αντίπαλος του νεοδημοκράτη δήμαρχου τότε και τώρα, ήρωα ΑΜΕΑ για την παράταξη της ΝΔ, κ. Παπαγεωργίου;

 35. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 26/07/2011 17:27:19

  Kennan
  Έτσι ακριβώς..αντιλαμβάνεσαι βέβαια τι πήρε....(από ψήφους, από ψήφους)

 36. Tonia G avatar
  Tonia G 26/07/2011 17:33:06

  Μπράβο στο άρθρο του Μ.Ο. Ολόκληρη η παραπάνω συζήτηση με τα σχόλια αλλά και την υπεράσπιση ΤΟΝΙΖΕΙ προς την Ηγεσία πως αν δεν κάνει την ΥΠΕΡΒΑΣΗ να πετάξει εκτός Γόνους, Συγγενείς (αίματος & αγχιστείας), Διαδόχους και Βετεράνους... δεν θα πάει μακριά η βαλίτσα των ποσοστών και ειδικά της Λαϊκής απείχησης και αποδοχής. Γιατί άλλο πράμα το ποσοστό έναντι των φηφισάντων και άλλο η αποδοχή από την κοινωνία.... όταν η αποχή των παραδοσιακών ψηφοφόρων παίζει ανάμεσα στο 40-50%!
  (για την αποχή των παιδιών των ΝΔκρατών δεν το συζητάμε - εκεί υπερβαίνει το 50%!!!)

  • Δικηγόρος avatar
   Δικηγόρος @ Tonia G 26/07/2011 17:42:36

   Σωστά Τόνια. Από γόνους χορτάσαμε.

 37. danaos avatar
  danaos 26/07/2011 17:59:52

  Μικρέ θα διαφωνήσω και μάλιστα επί της ουσίας!Δηλαδή εγώ που πήρα φόρα δεν μπορώ να είμαι υποψήφιος, λόγω Κώστα Καρρά και με καταδικάζεις να τραγουδώ στα μπουζουκτσίδικα νύχτες ολόκληρες;
  Με εκτίμηση
  Β. Καρράς.

  • μικρός οδυσσέας avatar
   μικρός οδυσσέας @ danaos 26/07/2011 18:53:41

   Εσύ είσαι άλλη περίπτωση Δαναέ. ΄Εχεις ρεύμα...

   • danaos avatar
    danaos @ μικρός οδυσσέας 26/07/2011 19:15:16

    Σ' ευχαριστώ!Πρώτο τραπέζι πίστα με ροδοπέταλα!

   • juliet avatar
    juliet @ μικρός οδυσσέας 26/07/2011 21:22:18

    Ρεύμα φωτοβολταΐκών;Τι έγινε μικρέ, και τον Δαναό, στους Γερμανούς;

 38. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 26/07/2011 18:11:30

  Έτσι είναι Δαναέ...όταν κάποιος βαρεθεί τα γαρίφαλα, θέλει να δρέψει τις δάφνες...

 39. danaos avatar
  danaos 26/07/2011 18:13:13

  Μα δε μ' αφήνει!!!!

 40. Γιώργος Μεσσηνία avatar
  Γιώργος Μεσσηνία 26/07/2011 18:26:02

  Από αυτά που διαβάζει κανείς καταλαβαίνει ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση έχει δίκιο ο Μικρός Οδυσσέας, αρκετά με το νεποτισμό και τις ρηχές δικαιολογίες, φτάνει!

  • Δημήτρης avatar
   Δημήτρης @ Γιώργος Μεσσηνία 26/07/2011 18:36:14

   Δεν διαφώνησα σε αυτό "Γιώργο από Μεσσηνία", αλλά εδώ δεν έχουμε περίπτωση νεποτισμού και οικογενειοκρατίας. Οι ανακρίβειες οδηγούν σε κακόβουλα σχόλια και λανθασμένα συμπεράσματα και καλό είναι να τις αποφεύγουμε.
   Και επειδή είμαι από την Καρδίτσα και τυχαίνει να έχω ενημερωθεί καλά για το συγκεκριμένο θέμα, είναι άδικο να συσχετίζουμε τα δυο πρόσωπα, τα οποία τυχαίνει να είναι τρίτα ξαδέρφια. Εκτός και αν "ποινικοποιούμε" και τη μακρινή συγγένεια.
   Όμως ότι και αν γράψουμε εδώ, ο λαός της Καρδίτσας γνωρίζει καλά την αλήθεια και αυτός θα αποφασίσει στο τέλος.

   • danaos avatar
    danaos @ Δημήτρης 26/07/2011 18:43:31

    Δημήτρη,αληθεύει, αυτό που έγραψε ο Kennan πιο πάνω, ότι στις δημοτικές εκλογές του 2005 ο κ. Π. Σιούφας κατέβηκε δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Ιθώμης με τον πασοκικό συνδυασμό του κ. Φρουφρουλή, αντίπαλος του νεοδημοκράτη δήμαρχου τότε και τώρα, ήρωα ΑΜΕΑ για την παράταξη της ΝΔ, κ. Παπαγεωργίου;

    • juliet avatar
     juliet @ danaos 26/07/2011 21:25:39

     Αυτό σημαίνει πολυεθνική εταιρεία!!Τι όνομα και αυτός Φρουφρουλής.....

     • danaos avatar
      danaos @ juliet 26/07/2011 22:31:10

      juliet, γιατί ωραίο όνομα: Φρουφρουλής! Σύνθετο με τρία συνθετικά: Φρου Φρου και Λης!

     • juliet avatar
      juliet @ danaos 26/07/2011 23:38:42

      ωραία ανάλυση!!!!!!!!!καλησπέραααα
      Το Λης απο το Μπρους-Λη;

     • danaos avatar
      danaos @ juliet 26/07/2011 23:54:52

      Οχι απ'το Μπρους-Λη, αλλά απ' το Μπρους-Λης!!!Πως τα πέρασες στο Μεσολόγγι;

     • juliet avatar
      juliet @ juliet 27/07/2011 00:19:22

      συγγνώμη,αλλά είμαι απο τις 5 στο πόδι.Για δουλειά ήμουνα ,έχουνε μάθει να είναι χύμα όλοι,άστο....Αλλά μας ψόφησε στη βροχή για καμιά ώρα.Εκεί να δεις κλάμα ...,πέρασα και λίγο απο τη πατρίδα μου,Πάτρα...χαχαχα,μη πεις...έχω και Μαλτέζικο αίμα.

 41. Ήφαιστος avatar
  Ήφαιστος 26/07/2011 18:33:04

  Νέα Μεταπολίτευση – στοίχημα του ενός?
  Το μοντέλο της τελευταίας 30ετίας αναδιένειμε πολιτική επιρροή πελατειακού χαρακτήρα, των κομμάτων στο κράτος και του κράτους στην κοινωνία καθώς και δανεικά από τις επόμενες γενεές (20+) στην τωρινή (50-60).
  Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός συστήματος απολύτως δημοκρατικού αλλά και απολύτως στρεβλού ταυτόχρονα.
  Η Νέα Μεταπολίτευση έρχεται βίαια μέσα από την επερχόμενη κατάρρευση όχι μόνο της οικονομίας αλλά και του όλου σαθρού εποικοδομήματος που "κτίσθηκε" όλα αυτά τα χρόνια από τα "χρυσά κουτάλια της απόλυτης ισότητας - σύστημα ΠΑΣΟΚ" καθώς και τη συνέργεια της καθεστωτικής "ψευδοαριστεράς" και της ενοχικής δεξιάς. Τριάντα χρόνια στρέβλωσης, καπηλείας και πλιάτσικου τελειώνουν με τον ορυμαγδό της πτώσης.
  Ο Αντώνης Σαμαράς από το 8ο υνέδριο (πέρυσι τον Ιούνη) είχε αναφέρει χαρακτηριστικά:"To παλιό πεθαίνει αλλά το καινούργιο δεν είναι έτοιμο να γεννηθεί". Είναι ο μοναδικός πολιτικός που έχει αναφέρει τον όρο «Νέα Μεταπολίτευση»
  Θα ήθελα πολύ να πιστέψω ότι τόσο το κόμμα όσο και ο μηχανισμός αυτού, σε αυτή την άσχημη χρονική συγκυρία για τη χώρα, θα ήταν έτοιμοι να αναλάβουν την ιστορική που τους αναλογεί, κουβαλώντας τα συλλογικά οράματα και τις προσδοκίες όλων των Ελλήνων στις πλάτες τους για ένα καλύτερο αύριο τόσο για εμάς τόσο για τα παιδιά μας – το μέλλον της πατρίδας μας.
  Ένας κομματικός μηχανισμός που αντί να αξιοποιεί τα παλαιά στελέχη και να προβάλει νέα, διακατεχόμενος από πολιτικό «αυτισμό» βρίσκεται μπροστά στη ντουλάπα του διαλέγοντας το χρώμα του μαγιό που θα φορέσει για να κολυμπήσει-(κυβερνήσει )- αγνοώντας πλήρως το τσουνάμι των κοινωνικών μεταβολών και ζυμώσεων που ενδέχεται να τον πνίξει.
  Οι κομματικοί σκελετοί ξεθάβονται δειλά δειλά από τις ντουλάπες, στελέχη τα οποία πλήγωσαν την παράταξη με αλαζονικές συμπεριφορές ολοένα και πλησιάζουν όπως οι ύαινες το πτώμα - το καθημαγμένο κουφάρι της Ελλάδας ονειρευόμενοι οφίκια και θεσούλες.
  Ο Ελληνικός λαός έχει ήδη κατανοήσει την ένδεια του μηχανισμού νομής και διαχείρισης της εξουσίας που αποκαλείται σοσιαλιστικό, και θα εμπιστευθεί τον Αντώνη Σαμαρά ως επόμενο πρωθυπουργό της χώρας.
  Για να μην όμως αποδειχθεί μια ακόμα βραχύβια δεξιά παρένθεση θα πρέπει και ο κομματικός μηχανισμός να απορρίψει εγγενείς παθογένειες του παρελθόντος που τον κατατρέχουν ώστε να αποτελέσει αρωγό και όχι τροχοπέδη (όπως συμβαίνει σήμερα) στην προσπάθεια για την αναγέννηση της πατρίδας μας και να αποδείξει ότι μάχεται για το δίκαιο και την αλήθεια και όχι για το ίδιον.
  Καταλήγω λέγοντας οτι ο μεγαλύτερος εχθρός του Αντώνη Σαμαρά είναι ο κομματικός μηχανισμός της Ν.Δ.


  ΥΓ1
  Ένας από τους 800.000 που περίμενε στην ουρά γιατί πίστευε και πιστεύει ότι τα πάντα στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας μπορούν να αλλάξουν...

  ΥΓ2
  Για όσους έφθασαν ως εδώ τους ευχαριστώ για το χρόνο και την υπομονή τους.

  • juliet avatar
   juliet @ Ήφαιστος 26/07/2011 21:31:25

   Φίλε ,από μας εξαρτάται ,εμείς αποφασίζουμε ,αν καταλάβουμε τη δύναμη μας ,κανένας απο αυτούς τους φωστήρες δεν θα στέκεται απέναντί μας με υπεροψία και αυταρέσκεια.Το μήνυμα είναι, θέλουμε ανθρώπους σαν τον Πρόεδρο.Να ακουμπάει με ψυχή ,να πονάνε την Ελλάδα και όλοι μαζί θα βάλουμε πλάτες αλλά για τη Πατρίδα μας όχι για τη τσέπη κανενός.Και ας αφήσουνε τα πονηρά.

 42. mhtsos karditsa avatar
  mhtsos karditsa 26/07/2011 19:08:06

  εκει στη νδ δεν τοχουν καταλαβει ακομη . ο εν λογο κυριος στις προηγουμενες αυτοδιοικητικες εκλογες πηρε μερος με τον συνδυασμο του πασοκου υποψηφιου για να κανει ζημια στο νεοδημοκρατη υποψηφιο δημαρχο σταυρο παπαγεωργιου.
  και θα μου βαλετε εμενα υποψηφιο βουλευτη στην καρδιτσα τον σιουφα. πατε καλα ρε? ετσι επιβραυεβετε εσεις στη νδ τους αγωνες των απλων ψηφοφορων που δινουν μαχη καθημερινα για να φερουν ξανα τη νδ στην κυβερνηση ,βαζοντας καποιον υποψηφιο επειδη λεγεται σιουφας και μαλιστα 65 ετων?. οταν θα βγουν τα αποτελεσματα των εκλογων και ξαναβγει το πασοκ τοτε θα λεμε ολοι μαζι αμν τι παθαμε.

  προεδρε ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ. παρε το παιχνιδι πανω σου καθαρισε το κομμα πριν ειναι αργα. για το καλο της πατριδας. μην υποκυπτεις σε πιεσεις . βαλε νεα και αφθαρτα ατομα στα ψηφοδελτια της νδ. ψαξε ολα τα ατομα που επιθυμουν να ειναι υποψηφιοι σε ολες τις περιοχες της χωρας. ψαξε το παρελθον τους και αν υπαρχουν σκιες πεταξε τους εξω.

 43. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 26/07/2011 19:17:04

  Δανάε, το 2005 κατέβηκε ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ συνδυασμό, κόντρα στην τότε επιλογή του συσχετιζόμενου προσώπου που ήταν το Νο. 2 στη Ν.Δ. τότε που υποστήριζε τον δήμαρχο Παπαγεωργίου. Ο ατυχής και συμπαθής δήμαρχος είναι πρόσωπο σεβαστό για το χαρακτήρα του και σίγουρα προκαλεί πόνο το γεγονός ότι είναι ΑΜΕΑ. Ωστόσο το γεγονός ότι αυτό προκλήθηκε από τροχαίο συμβάν δεν τον καθιστά ήρωα. Για την πλήρη αποκατάσταση της αληθείας, σε εκείνες τις εκλογές, έχοντας κόντρα κομματικούς μηχανισμούς της ΝΔ (ευθέως μέσω του Δ. Σιούφα), ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ, εξελέγη πρώτος σε ψήφους.
  Εν πάσει περιπτώσει, για να ομιλούμε για νεποτισμό, και να μην μακρυγορούμε άλλο, θα πρέπει ο απερχόμενος να τον στηρίζει. Ας ρωτήσετε, λοιπόν, τη γνώμη του απερχόμενου και θα κρίνετε και με τη στάση του ιδίου και των ανθρώπων του όταν θα πλησίαζει η κρίσιμη ώρα των εκλογών.

  • Αγροφυλακας avatar
   Αγροφυλακας @ Δημήτρης 27/07/2011 07:59:20

   Δικαιωμα του καθενος να θετει υποψηφιοτητα. Για να εκλεγει ομως πρεπει να πεισει. Εμενα δεν με πειθει κανενας υποψηφιος που εχει το ιδιο επωνυμο με πρωην η ενεργο πολιτικο, γουστο καπέλο μου. Ελπιζω να σκευθουν ολοι ετσι. Αν οι υποψηφιοι εκλεγονταν απο τις τοπικες κοματικες οργανωσεις, οπως γινεται σε ολες τις προηγμενες δημοκρατιες, δεν θα ειχαμε τωρα αυτην την συζητηση ουτε θα επρεπε να απολογειτε ο Προεδρος του κοματος για καθε επιλογη. Δεν ειδα ομως κανεναν στο συνεδρειο να σηκωθει και να μιληση όταν συξητιοταν το Καταστατικο της ΝΔ, ολοι εμπορευοντουσαν κουπονια στους διαδρομους. Τωρα συζηταμε για να περνα η ωρα. Εχει πολυ δουλια ακομη για να αποκτησουμε δημοκρατικα κομματα. Μπειτε μεσα και απαιτειστε διαφανεια και αξιοκρατια.

 44. danaos avatar
  danaos 26/07/2011 19:26:22

  Δεν "προκαλεί πόνο το γεγονός ότι είναι ΑΜΕΑ" κ. Δημήτρη.Τα ΑΜΕΑ και οι γύρω τους,γονείς κι αδέρφια, είναι πραγματικοί ήρωες ζωής! Και μόνο γι αυτό που γράψατε έχετε το ακαταλόγιστο!

 45. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 26/07/2011 19:57:54

  Πέρα από το όνομα, δεν μπορεί κάποιος να έχει εμπιστοσύνη σ΄έναν υποψήφιο, που έχει προσεγγίσει/στεί (από ) άλλους πολιτικούς συνδυασμούς και απλά δεν ΄΄τα βρήκε΄΄ μαζί τους..(και όχι λόγω διαφορετικής πολιτικής ιδεολογίας )..ούτε πίστη ούτε αφοσίωση θα μπορεί να επιδείξει σ΄ένα κόμμα, σαν κι αυτό που οραματιζόμαστε...

 46. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΣΤ. avatar
  ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΣΤ. 26/07/2011 20:49:59

  Τι είχες Γιάννη???Τι είχα πάντα.

 47. EΛΛΗΝΑΣ avatar
  EΛΛΗΝΑΣ 26/07/2011 23:17:42

  Eλπίζω τα γραφόμενα στο άρθρο να είναι ένας σοβαρός προβληματισμός και να μη γράφονται προς κατανάλωση και για να ξεχαρμανιάσουν όσοι δεξιοί ασφυκτιούν από τις έσχατες επιλογές ενός κόμματος που δείχνει να μη μπορεί να ξεκολλήσει από τη λάσπη που στο παρελθόν το είχε τραβήξει στον πάτο - της κάλπης και όχι μόνο.

 48. juliet avatar
  juliet 26/07/2011 23:48:09

  Υπάρχουν πολλοί τρόποι να φέρεις τους ανθρώπους με το μέρος σου.Πολλές φορές η σάτυρα είναι η αλήθεια γυμνή και αν ξέρεις να διακωμωδείς σημαίνει ότι έχεις και επίγνωση της πραγματικότητας.Ενας που κτυπιέται είναι πιο προβληματισμένος ;Πολλές φορές η πραγματικότητα σε τρελαίνει και αυτός είναι ένας τρόπος να σταθείς και να αγωνιστείς .Οσο για τη λάσπη θέλει πολλή βροχή να πέσει για να καθαρίσει το παρελθόν.Αν ανοίξεις μια τρύπα και πολύ νερό καθαρίζουνε τα πάντα.

 49. barman avatar
  barman 26/07/2011 23:50:48

  Κακά τα ψέμματα τα γνωστά επίθετα προσφέρουν ανέξοδα ψηφάκια στα κόμματα και κανένα κόμμα δεν θέλει να χάσει τους ψήφους του κολλημένου παππού και γιαγιάς με το κόμμα του. Στην Βουλή για την Εύβοια υπάρχουν δύο ξαδέρφια Κεδίκογλου γιός και ανηψιός του παλιού υπουργού ένας για κάθε κόμμα(ΝΔ-ΠΑΣΟΚ), όπως και η Περλεπέ-Σηφουνάκη, νύφη του υπουργού.Καλό είναι εμείς που ψηφίζουμε να στέλνουμε τους άξιους στη Βουλή ότι όνομα και να έχουν.

  • juliet avatar
   juliet @ barman 27/07/2011 01:20:51

   Ξέχασες την Ουρανία Παπανδρέου.Η οποία είναι ένα αξιόλογο άτομο και αν δεν κάνανε πόλεμο του Νίκου Παπανδρέου οι ομοιδεάτες του τώρα η Εύβοια θα είχε και αυτή την έδρα η Ν.Δ.

 50. Pikis avatar
  Pikis 27/07/2011 10:56:03

  Συμφωνώ με τον Μικρό Οδ.
  Πήξαμε στους οικογενειακούς δικηγόρους!
  Ο κάθε χασοδίκης ονειρεύεται μια θεσούλα στη Βουλή.

  Α, μην ξεχάσει η ΝΔ να συμπεριλάβει στους καταλόγους τον υιό Ζαγωρίτη. Αυτός τουλάχιστον ξέρει ποιον πισινό να τσιμπήσει (θυμάστε τη φωτό με την Τζούλια;).

 51. dead by dawn avatar
  dead by dawn 27/07/2011 11:30:48

  Παρακαλω να ψαξετε και για την Θεσσαλονικη,με ποιους εχουν επαφες και ποιους σκεφτονται για υποψηφιους-εκει να δειτε νεποτισμος,γιοι και κορες πρωην βουλευτων και πρωην αντιδημαρχων κλπ,και ηδη εχουμε γονους πολιτικων τζακιων,π.χ. Τζιτζικωστας κλπ...
  Βρε βαλτε μυαλο,ετσι θα ριξουμε το ΠΑΣΟΚ ?

  • NIK THE GR avatar
   NIK THE GR @ dead by dawn 27/07/2011 12:46:50

   Και δημαρχους για το επικρατειας?

 52. juliet avatar
  juliet 27/07/2011 17:17:14

  Aντε να τα συνοψήσουμε απο τι έχουμε ανάγκη ,απο δικηγόρους,απο δημάρχους ατυχήσαντες,από πρώην νομάρχες ,πρώην .....και νυν τεμπέληδες.Ετσι θα πάει μπροστά η Ελλάδα; Κανένας απο την εργατική τάξη ,κανένας που να έχει εργαστεί και να έχει αποκτήσει μυαλό ,εμπειρία ,να ξέρει να ξεχωρίσει δυο γαΐδάρων άχυρα.
  Τελικά το πιο κλειστό επάγγελμα είναι του βουλευτή,αυτό πότε θ΄ανοίξει;και άνευ αδείας και με αφορολόγητο και με το ακαταλόγιστο .

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.