#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
06/02/2008 02:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δεν ανοίγουν και κανέναν λογαριασμό στη ΔΕΗ;

Στη Βουλή έρχεται η υπόθεση της ΔΕΗ, θριαμβολογεί ο Ελεύθερος Τύπος που βλέπει θύελλα αντιδράσεων από Αυτοδιοίκηση και τοπικούς φορείς και κινητοποιήσεις συνδικαλιστικών φορέων. Και φυσικά οι κ. Παπανδρέου και Αλαβάνος σπεύδουν να ρωτήσουν σχετικά τον Καραμανλή στη Βουλή. Σιγά μην χάσουν. Τώρα, γιατί έπιασαν τον ΕΤ τέτοιες ενεργειακές ευαισθησίες, ίσως μόνο ο …κ. Μυτιληναίος γνωρίζει. Δεν σας το έλεγα εγώ ότι οι δυο κυρίες της πολιτικής μας ζωής έχουν κοινούς συμμάχους; Και ότι θεωρούν και οι δύο τον Καραμανλή «παρελθόν»; Φυσικά καμία σχέση η Χαλυβουργική των άλλων Αγγελοπουλαίων που θέλει να συνεργαστεί με τη ΔΕΗ και τους Γερμανούς της RWE.

Αλλά με τους διαπλεκόμενους άσχετους που μάζεψε στην εφημερίδα της η κα Γιάννα, άντε να βρει άκρη. Σε κανέναν δεν κόβει τόσο πολύ ώστε να προτείνει να ασχοληθεί κάποιος από τους εισαγγελείς και με τους λογαριασμούς των μελών του Δ.Σ της ΔΕΗ από το 1990 και μετά. Και ιδιαίτερα κάποιων που το παίζουν εκπρόσωποι των εργαζομένων. Θα μάθουμε κι εμείς που βρήκαν τα χρήματα οι συνδικαλιστές εκπρόσωποι στο Δ.Σ για να αγοράσουν οχήματα αξίας 100. 000 ευρώ. Επίσης ενδιαφέρον θα είχε να άνοιγαν και οι λογαριασμοί στελεχών της ΔΕΗ στην δυτική Μακεδονία. Μπας και καταλάβουμε γιατί αυτή η εμμονή της ΔΕΗ να δίνει εργολαβίες απασχόλησης εργαζομένων.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. συνταξιούχος avatar
  συνταξιούχος 06/02/2008 10:47:46

  Σιγά μην ασχολείται ο Προϊστάμενος Εισαγγελέας Αθηνών(κ. Κολιοκώστας ) η Κοζάνης με το σκλαβοπάζαρο της Δυτ. Μακεδονίας .
  Εδώ η ΔΕΗ και ΥΠΑΝ μετά την καταδίκη της Επιτροπής των Υπουργών του Συμβούλιου της Ευρώπης (Resolucion CM/ResChS (2008/1Complaint No.30/2005 by the Marangopoulos Fountation for Human Rigt against Greece,adopted by the Committee Of Ministers on 16 January 2008 at the 1015 meeting of the Ministers Deputies) καταδικαστική για την Ελλάδα και την ΔΕΗ δεν έβγαλαν ούτε διάψευση-δήλωση όπως μας συνήθιζαν στο παρελθών

 2. nikos avatar
  nikos 06/02/2008 14:40:29

  Πάντως σήμερα είδαμε όλοι την σ.Αλέκα μας από υποστηριχθείς παλιά της CCCP σήμερα της RWE και USA .
  Και μην επιτεθούν πάλι τα κ...

 3. Swell avatar
  Swell 06/02/2008 14:42:32

  Διαβάστε κι ΑΥΤΟ

 4. .... avatar
  .... 07/02/2008 07:17:42

  Τ. Αθανασόπουλος:
  Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2008 16:41
  URL: http://www.naftemporiki.gr/news/redirstory.asp?id=1472609



  Η ΔΕΗ δεν χρειάζεται στρατηγικό επενδυτή και θα συνεχίσει να αναπτύσσεται αυτοτελώς, τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Τάκης Αθανασόπουλος κατά τη διάρκεια ημερίδας για τον τομέα ενέργειας που πραγματοποίησε σήμερα η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ.

  Συνεργασίες με άλλες επιχειρήσεις δέχεται η ΔΕΗ να συζητήσει μόνο όταν αυτές οι συνεργασίες συμβάλλουν στη συνολική αύξηση της παραγωγικής της βάσης μέσα από νέα εταιρικά σχήματα που θα λειτουργούν αυτόνομα και παράλληλα προς την επιχείρηση, πρόσθεσε ο κ. Αθανασόπουλος.

  «Προτάσεις συνεργασίας εξετάζονται και αξιολογούνται από τη διοίκηση της ΔΕΗ μόνον όταν αυτές συμβάλλουν στην συνεχή ανάπτυξή της και στην αύξηση των εσόδων της».

  Όπως ανέφερε ο κ. Αθανασόπουλος, οι βασικοί στόχοι της στρατηγικής παραγωγής της ΔΕΗ είναι η επιτάχυνση της αντικατάστασης παλαιών και μη αποδοτικών μονάδων, η βελτίωση του ενεργειακού ισοζυγίου και η μείωση του λειτουργικού κόστους.

  Η υλοποίηση της πολιτικής της ΔΕΗ στον τομέα της παραγωγής θα επιτρέψει τη μείωση του μέσου κόστους λειτουργίας των θερμοηλεκτρικών εργοστασίων του διασυνδεδεμένου συστήματος,....

  Αναφερόμενος στα λιγνιτικά αποθέματα της χώρας ο κ. Αθανασόπουλος υπογράμμισε τα εξής: «Σε ότι αφορά τον εγχώριο λιγνίτη, το στρατηγικό εθνικό καύσιμο, η ΔΕΗ έχει δεσμευθεί για την αξιοποίηση των λιγνιτικών κοιτασμάτων της Μεγαλόπολης και της Δυτικής Μακεδονίας μέχρι την εξάντλησή τους με τη δημιουργία νέων σύγχρονων και φιλικών προς το περιβάλλον μονάδων».

 5. συνταξιούχος avatar
  συνταξιούχος 07/02/2008 07:40:50

  Και το ερώτημα που ξαναθέτω είναι απλό
  «Έχουμε το δικαίωμα για την εξάντληση του λιγνίτη σε μια γενηά?»

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.