#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
03/10/2010 21:21
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δεν ακούσαμε κουβέντα για κινεζικές επενδύσεις, ή κάνουμε λάθος;Η Κινεζική επέλαση στην Ελλάδα, που ουσιαστικά είναι επέλαση στην Ευρώπη, είναι σαφέστατα καλοδεχούμενη και κάθε επιτυχία δεν έχει χρώμα, κόμμα οι πολιτικές. Οποιος έρχεται να επενδύσει τα χρήματά τους στην καθημαγμένη Ελλάδα είναι καλοδεχούμενος, αρκεί βεβαίως να έχουν διασφαλιστεί κάποια κριτήρια και προϋποθέσεις και να μην παραδίδεται η χώρα αμαχητί.

Τα επικοινωνιακά παιχνίδια δεν έχουν θέση σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή και οι πανηγυρισμοί για επενδύσεις σε ελληνικά ομόλογα είναι αν μη τι άλλο αστείες.

Κατ' αρχάς ο Κινέζος πρωθυπουργός είπε θα αγοράσει ομόλογα μόνο όταν η Ελλάδα βγει πάλι στις αγορές. Σίγουρα σημαντικό να ξέρεις ότι κάποιος κάποτε θα αγοράσει ελληνικούς τίτλους.

Ρώτησε, όμως, ο Ζιαμπάο, πότε θα βγει η χώρα στις αγορές ή μήπως η υπόσχεση επενδύσεων είναι πομφόλυγα; Διότι όπως λένε όλοι οι ξένοι αναλυτές, διεθνείς οίκοι, οικονομολόγοι, η Κομισιόν κ.λπ. ούτε το 2013 που τελειώνει -θεωρητικά πάντα- η Τρόϊκα και ο δανεισμός, θα είναι η Ελλάδα ικανή να βγει στις αγορές.

Το πιο πιθανό σενάριο είναι να ξαναδανειστούμε, να ξαναϋπογράψουμε νέο Μνημόνιο, να μπούμε πάλι σε επιτήρηση και να μην είμαστε ικανοί να βγούμε στις αγορές με χαμηλά spreads κι όχι με 800 και 900 μονάδες. Ακόμη κι αν η κυβέρνηση πιστεύει ότι θα είμαστε έτοιμοι για το τέλος του 2011 αυτό είναι αν όχι απίθανο, σίγουρα δύσκολο.

Επομένως, έτσι όπως εξελίσσεται η ελληνική οικονομία, μάλλον θ' αργήσουμε να δούμε κινεζικά κεφάλαια στα ελληνικά ομόλογα.

Σε ότι αφορά τις υπόλοιπες επενδύσεις σε τουρισμό, ναυτιλία, έργα κ.λπ. δύο παρατηρήσεις πρέπει να γίνουν. Ο πρώτος είναι ότι δεν ακούστηκε κουβέντα το Σαββατοκύριακο για επενδύσεις σε μεγάλα έργα. Παλαιότερα η κυβέρνηση μας είχε “φλομώσει” στις διαρροές για ενδιαφέρον των Κινέζων για τον εμπορευματικό σταθμό στο Θριάσιο, τον ίδιο τον ΟΣΕ, το αεροδρόμιο στο Καστέλι, ακόμη και για συμμετοχή σε μεγάλα οδικά έργα είχαν κάνει λόγο.

Από την πλευρά των Κινέζων, δεν ειπώθηκε τίποτε. Οσο για τη ναυτιλία, είναι σαφώς σημαντική εξέλιξη η σύσφιξη των σχέσεων των δύο χωρών και οι επιχειρηματικές συμφωνίες που υπεγράφησαν. Ομως, πρώτα πρέπει να βγάλουν άκρη με το υπουργείο Ναυτιλίας το οποίο μόλις την Πέμπτη απέκτησε υπουργό και υφυπουργό.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Orestios avatar
  Orestios 03/10/2010 21:46:55

  Και ούτε πρόκειται να ακούσετε κουβέντα για επενδύσεις.

 2. azxc avatar
  azxc 03/10/2010 21:57:24

  Τώρα τα λέμε σωστά: δεν υπάρχει δυνατότητα αγοράς ομολόγων, δηλ. φθηνού δανεισμού από Κίνα μετά το Μνημόνιο, ο Κινέζος δεν είπε κάτι διαφορετικό
  αναφορικά με τις επενδύσεις, το λιμάνι ήρθε κατά βάση να θωρακίσει..γι αυτό και έβγαλε τέτοιο λογίδριο υπέρ ΓΑΠ, πέραν του Ατλαντικού απευθύνθηκε..

 3. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 03/10/2010 22:26:23

  επειδή κάποιοι προφανώς δεν είναι σωστά ενημερωμένοι ......

  1) "Ο Κινέζος πρωθυπουργός έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις 13 διακρατικές και επιχειρηματικές ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ που υπογράφτηκαν χθες κατά τη συνάντησή του με τον Γιώργο Παπανδρέου, στους τομείς της ναυτιλίας, του εμπορίου, του τουρισμού και του πολιτισμού. Στο πλαίσιο αυτό έκανε ειδική αναφορά στον διπλασιασμό του εμπορικού ισοζυγίου στα 8 δισ., μέσα σε 5 χρόνια, στην προτροπή της Κινεζικής κυβέρνησης προς τις κινεζικές εταιρείες να ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΝ στον τομέα των εμπορευματοκιβωτίων, σε έργα υποδομής και σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
  Ταυτόχρονα, σημείωσε και την πρόθεσή του να ενθαρρύνει τα κινεζικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για να ενισχύσουν τις ναυτιλιακές εταιρείες της Ελλάδας. Επίσης προέταξε τη λήψη μέτρων τουριστικής διευκόλυνσης μεταξύ Αθήνας και Πεκίνου, σημειώνοντας ότι οι απευθείας πτήσεις μεταξύ των δύο χωρών έπρεπε να είχαν αρχίσει νωρίτερα"

  http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=209483

  2) "Σε βάθος ανάλυση όλων των διμερών θεμάτων έκαναν ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς με τον πρωθυπουργό της Κίνας Γουέν Τζιαμπάο, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν και που διήρκεσε περίπου 45 λεπτά.

  Ο κ. Σαμαράς ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό της Κίνας, γιατί όπως είπε, την ώρα που η χώρα μας περνά δυσκολίες, η Κίνα έρχεται αρωγός με ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ και με την αγορά ομολόγων"

  http://www.skai.gr/news/politics/article/153225/stratigikis-simasias-oi-sheseis-me-tin-kina/

  Και εγώ αναρωτιέμαι τώρα :

  Αφού δεν ακούσαμε κουβέντα για κινέζικες επενδύσεις όπως ΑΣΤΟΧΑ γράφετε, τότε γιατί ο κύριος Σαμαράς ευχαρίστησε την Κίνα?????

  • trans avatar
   trans @ δαιμονάκι 04/10/2010 07:35:48

   Λόγω του ότι η πολιτική, ανέκαθεν συνδέει την ευγένεια με τις ασαφείς υποσχέσεις

 4. tiramola avatar
  tiramola 03/10/2010 22:36:28

  China promises support for euro - http://www.bbc.co.uk/news/business-11462016

 5. Οδυσσέας avatar
  Οδυσσέας 03/10/2010 22:41:35

  Το πρώτο που θέλουν οι Κινέζοι είναι 20 εκ. Ευρώ επιστροφή ΦΠΑ...

 6. DeltaLamda avatar
  DeltaLamda 03/10/2010 23:00:59

  Οι Κινέζοι αυτο που ηθελαν ηταν ενα ακομα "χαλί" για να περάσουν στα Βαλκάνια και στην Ευρωπη τα προιόντα τους.

  Το λιμάνι της Ναπολη δεν ηταν αρκετό για τα εκατομμυρια containers με τα προιόντα τους που κατακλύζουν την Ευρωπη. Χρειαζονταν ενα ακομα μεγάλο λιμάνι στην Ν.Α. Μεσόγειο για να ολοκληρώσουν το σχέδιο.

  Ας μην πανηγυρίζουμε λοιπον για την εξελιξη κι ας κρατήσουμε μικρο καλάθι. Σε 3-4 χρόνια η Ελλάδα θα εχει κατακλυστεί απο παμφθηνα Κινεζικα οπως και η υπολοιπη Ευρωπη.

  Ταυτόχρονα τα εκατομμύρια containers προκειμένου να επιστρέφουν αδεια πίσω θα γεμίζουν με οτι πρωτες υλες έχουν αναγκη οι Κινέζοι. Απο την μία μεριά οι όποιες ντόπιες βιομηχανίες και βιοτεχνίες μας απεμειναν θα πιέζονται αφόρητα απο τα παμφθηνα εισαγόμενα Κινέζικα και απο την άλλη μεριά οι τιμές των πρώτων υλών απο την αυξηση της ζήτησης θα πάνε στον Θεό! Αποτέλεσμα? Θα εξαφανιστούν σχεδόν όλες οι παραγωγικές και μεταποιητικές επιχειρήσεις!

  Και ενω θα υπάρχει υπερπροσφορά φθηνών προιόντων δεν θα υπάρχουν αγοραστες αφου δεν θα υπάρχουν δουλειες! Η ανεργία θα χτυπήσει 40% και προφανως το 60% των Ελλήνων θα ζει στα ορια της φτώχειας!

  Βεβαια πάντα θα υπαρχουν υπηρεσίες και εμπόριο αλλά οι θέσεις απασχόλησης θα ειναι περιωρισμένες και όπως όψιμα διαπιστωνουν όλοι τελευταία, όπου δεν υπάρχει παραγωγή για δημιουργία πλούτου και θέσεων εργασίας, δεν υπάρχει μέλλον για την χώρα αυτη.

  Τα ίδια ακριβως θα πάθει σε λιγότερο απο 5-6 χρόνια και όλη η Ευρωπη (εκτός της Σκανδιναβικών κρατών). Δυστυχώς οι "ηγέτες" μας και λοιποί καρεκλοκενταυροι γραφειοκράτες στην ΕΕ κοιμούνται τον υπνο του δικαίου. Οταν το συνειδητοποιήσουν θα ειναι πολύ αργά για όλους μας...

  • lampros avatar
   lampros @ DeltaLamda 04/10/2010 00:26:05

   """Ας μην πανηγυρίζουμε λοιπον για την εξελιξη κι ας κρατήσουμε μικρο καλάθι. Σε 3-4 χρόνια η Ελλάδα θα εχει κατακλυστεί απο παμφθηνα Κινεζικα οπως και η υπολοιπη Ευρωπη."""

   Ό,τι "ακριβό" και "μάρκα" αγοράζουμε, το 90% στην Κίνα φτιάχνεται... Από αμερικανικές συσκευές μέχρι γερμανικά προϊόντα... Όλες οι πολυεθνικές έχουν εργοστάσια εκεί. Αυτά είναι ο κύριος όγκος όσων μεταφέρουν οι Κινέζοι, όχι τις σαγιονάρες και τα παλιόρουχα που πουλάνε τα μαγαζάκια τους στην Πειραιώς...

   """Ταυτόχρονα τα εκατομμύρια containers προκειμένου να επιστρέφουν αδεια πίσω θα γεμίζουν με οτι πρωτες υλες έχουν αναγκη οι Κινέζοι. Απο την μία μεριά οι όποιες ντόπιες βιομηχανίες και βιοτεχνίες μας απεμειναν θα πιέζονται αφόρητα απο τα παμφθηνα εισαγόμενα Κινέζικα και απο την άλλη μεριά οι τιμές των πρώτων υλών απο την αυξηση της ζήτησης θα πάνε στον Θεό! Αποτέλεσμα? Θα εξαφανιστούν σχεδόν όλες οι παραγωγικές και μεταποιητικές επιχειρήσεις!"""

   Ποιές παραγωγικές επιχειρήσεις; Που τις είδες; Τις εξαφάνισε η μεταπολίτευση πολύ πριν τους Κινέζους...

   Έλεος ρε παίδες, το πρόβλημα δεν είναι «πάμφθηνα κινέζικα»... Ορισμένοι πιστεύουν ότι οι Κινέζοι έγιναν η μεγαλύτερη οικονομία με τις φθηνές παντόφλες και χαλασμένες ψηστιέρες-ηλεκτροσόκ που φτιάχνουν μερικοί δικοί τους...

   Οι Κινέζοι είναι το outsourcing της Δύσης... Η πληροφορική πάει στην Ινδία, και η βιομηχανική παραγωγή στην Κίνα ―των δυτικών επιχειρήσεων όλα αυτά....

 7. DeltaLamda avatar
  DeltaLamda 03/10/2010 23:12:16

  @ δαιμονάκι

  Ολα οσα προτείνουν οι Κινέζοι εξυπηρετούν πρωτίστως το διαμετακομιστικό εμπόριο και τα logistics προκειμένου να προωθήσουν το σχέδιο που ανεφερα παραπάνω. Δες το λίγο ψυχραιμα και προσεκτικότερα και θα συμφωνήσεις.

 8. Aggelos avatar
  Aggelos 03/10/2010 23:16:51

  "Σε 3-4 χρόνια η Ελλάδα θα εχει κατακλυστεί απο παμφθηνα Κινεζικα οπως και η υπολοιπη Ευρωπη."
  ποια παμφθηνα?

  οτι παιρνουμε σημερα γνωστων ή οχι μαρκων made in china ειναι..τα παντα

  • panos avatar
   panos @ Aggelos 04/10/2010 00:58:03

   ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΧΡΥΣΑΦΙ!ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΚΟΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ.

 9. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 03/10/2010 23:51:21

  @ DeltaLamda....ασφαλώς και τα σχέδιά τους θέλουν να προωθήσουν...αλλά αυτά τυχαίνει να ευνοούν και τα ελληνικά στρατηγικά συμφέροντα........

  • trans avatar
   trans @ δαιμονάκι 04/10/2010 07:42:58

   Ελληνικά στρατηγικά συμφέροντα;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

 10. paskitis avatar
  paskitis 04/10/2010 01:07:59

  λοιπον για τις επενδυσεις και τις διακρατικες συμφωνιες
  1.οι κινεζοι εκαναν ταμειο με κεφαλαιο 500 εκατ ευρω για την επιδοτηση οσων ελληνων θελουν να ναυπηγησουν η να επισκευασουν πλοια στην ...κινα
  2.εμπορευματικο κεντρο η προσφορα ειναι απολυτως ψιχουλα αλλα η ελλαδα ειναι το μονο κρατος που δεχεται να κανει αυτα που ζητανε
  3.τΑ ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ δεν εχουν δυνατοτητα λογω χαμηλης ποιοτητας.οι ξενες μαρκες εχουν αλλα φτιαχνονται μεν στην κινα αλλα με ποιοτικα στανταρντς της EU.τα κινεζικα θα βαφτιζονται στην ελλαδα ευρωπαικα γιατι πολλα απο αυτα ειναι ακαταλληλα για διαθεση.θυμιζω θανατους απο τοξικες βαφες σε ρουχα
  επισης για να καταλαβετε το μεγεθος της απατης και της καταστροφης που θα γινει
  ΑΛΥΣΙΔΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΕΙΣΑΓΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΠΟ ΚΙΝΑ ΣΕ ΧΑΜΗΛΗ ΤΙΜΗ.αυτη η αλυσιδα εβγαλε ολα τα μαγαζια εκτος αγορας.τωρα ηρθε το τελος της καθως τα προιοντα της θα τρεξουν στην αγορα σε τιμες κινας στην λιανικη απο ολους...χεχεχε
  ΛΙΜΑΝΙΑ -θελουν να κανουν λοκ αουτ σε ολα ετσι ωστε να εκβιαζουν το συνολο των εμπορικων δραστηριοτητων.να περνουν ολα απο τα χερια τους να χρεωνουν τους ανταγωνιστες οσο θελουν.να κανουν χερσαιες μεταφορες οπως θελουν.να ανοιγουν κ να κλεινουν οτι κ οποτε θελουν.να μην καταλαβαινουν απο απεργιες φορτηγων(περιμεναν πως και πως την απελευθερωση)
  ΟΣΕ εδω γελαμε.δεν ενδιαφερονται για επιβατικες αλλα για εμπορικες μεταφορες αλλα για διαχειριση οχι επενδυση κ εξελιξη
  ΤΡΑΠΕΖΕΣ θελουν δικη τους τραπεζα εντος τριετιας.τα ομολογα που λεει η παπανδρεου αφορουν εξαγορα τραπεζας στο 30% αμμεσα κ 100% σε 3 χρονια.εδω να δειτε τι εχει να γινει
  τουρισμος....χαχαχαχαχα χαχαχαχα τι να πω εδω?με τιμες στο +40% σε ολη την μεσογειο?
  ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ-θα αγοραζουν λαδι.το 1% της παραγωγης και θα μπουνε στην αγορα τροφιμου
  ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΓΑ ΓΙΑ ΑΡΧΗ.ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΣΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΒΑΘΜΟ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΙ ΘΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΥΝΤΟΜΑ.ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ.
  ΖΗΤΩ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ

 11. trans avatar
  trans 04/10/2010 07:46:40

  Σωστή άποψη

 12. Aggelos avatar
  Aggelos 04/10/2010 09:12:24

  "τΑ ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ δεν εχουν δυνατοτητα λογω χαμηλης ποιοτητας.οι ξενες μαρκες εχουν αλλα φτιαχνονται μεν στην κινα αλλα με ποιοτικα στανταρντς της EU.τα κινεζικα θα βαφτιζονται στην ελλαδα ευρωπαικα γιατι πολλα απο αυτα ειναι ακαταλληλα για διαθεση.θυμιζω θανατους απο τοξικες βαφες σε ρουχα"


  παντως αν ολα τα ηλεκτρονικα προιοντα made in china μπαινουν στην ευρωπη απο την πατριδα μας ,κακο ειναι?


  και τα siemens κλπ γερμανικες μαρκες απο τηνΚινα θα ερθουν..

  αντι να πηγαινουν στο ροτερνταμ να ερχονται ελλαδα..

 13. DeltaLamda avatar
  DeltaLamda 04/10/2010 09:53:17

  @ lampros

  "Όλες οι πολυεθνικές έχουν εργοστάσια εκεί. Αυτά είναι ο κύριος όγκος όσων μεταφέρουν οι Κινέζοι, όχι τις σαγιονάρες και τα παλιόρουχα που πουλάνε τα μαγαζάκια τους στην Πειραιώς…"

  Πράγματι οι Κινέζοι είναι το outsourcing της Δύσης. Αλλάζει όμως η ουσία απ΄οσα ειπα? Μεταφέρεται δηλαδη η βιομηχανική παραγωγή των πολυεθνικών εκτός Ευρωπης και Αμερικής στην Κίνα ή ανατίθεται σε Κινέζους συνεργάτες να παράξουν με το know-how των πολυεθνικών, για να εισαχθούν τα πάσης φύσης προιόντα τους πίσω.
  Επιβεβαιώνεις δηλαδή την αποβιομηχάνιση και προφανως την αυξηση της ανεργίας που θα αυξάνεται σταδιακά σε ολη την Ευρώπη. Εκτός κι αν νομίζεις οτι με τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και το εμπόριο μόνο θα καλύψουμε τις απώλειες που θα προκύψουν...

  Επίσης να δώσω και μια αλλη διάσταση με αφορμή το σχόλιό σου. Νομίζεις οτι οι πολυεθνικές που έχουν μεταφέρει την παραγωγή τους στην Κίνα θα προσφέρουν το προιόν που θα παραξουν εκει σε ανταγωνιστικώτερη τιμή? Μάλλον οχι. Αρα οι εξελίξεις θα εχουν πολλαπλά μειονεκτήματα για τους Ευρωπαίους πολίτες και πρωτίστως για τίς χώρες εκείνες που έχουν ηδη αποβιομηχανοποιηθεί οπως η Ελλάδα.

  Επειδή βαριεμαι να επιχειρηματολογώ με πολύξερους θεωρητικούς σαν εσενα, σε παραπέμπω και στο σχόλιο του paskitis. Τα ξαναλέμε σε 2-3 χρόνια. Αυτα τα ολίγα.

 14. stoxastis avatar
  stoxastis 04/10/2010 10:28:28

  "Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται" - Προγόνων φράσεις....

 15. 3birdssitting avatar
  3birdssitting 04/10/2010 21:32:54

  Τα "Παιδιά του πειραιά" , μέρος δεύτερον.

  http://www.enet.gr/?i=news.el.gallery&id=49&m=91006#gallery-item-container

 16. paskitis avatar
  paskitis 04/10/2010 21:57:52

  τα ευρωπαικα προιοντα η προιοντα που ανηκουν σε γνωστες μαρκες παραγονται με κλειστα συμβολαια κ μεταφερονται απο δικτυα των εταιρειων παραγαγωγης
  ασ πουμε το ροτερνταμ εχει ιστορια 300 ετων στην μεταφορα και θα τον χτυπησει ο ολπ?
  οι κινεζοι σε μια πενταετια θα απογαλακτιστουν απο την δυτικη τεχνολογια και θα εφαρμοσουν δικη τους(κλεμμενη φυσικα) οπως η κορεα κ η ταιβαν παλιοτερα
  το κινεζικο προιν δεν ειναι μονο σαγιοναρα φιλε μου αλλα συντομα οπλα κ τροφιμα οπως ζαχαρη,εχει σημασια που το αναφερω-αλλα αυτο για αργοτερα
  επισης ρουφανε ολη την παραγωγη καυσιμου και δημιουργησαν το απολυτο μονοπωλιο χαλυβα(υπαρχουν μαντατα για χαλυβουργικη)
  η κινα θα χτυπησει αλυπητα αμεσως μολις εδραιωθει.οταν αγορασει κ σημαντικα ποσα χρεους τοτε να δειτε τι εχει να γινει
  ο γαπ εφυγε σφαιρα για ευρωπη γιατι του τραβηξαν το αυτι.αυτο με την κινα αν κ οταν γινει πραγματικοτητα ειναι αιτια πολεμου για την γερμανια
  θα ζησουμε φοβερες στιγμες απο την ανικανοτητα 3 ατομων που βρισκονται στο τιμονι ενος κομματος που ειναι ζαλισμενο απο τα χαστουκια.ο μαοικος πλεον παπανδρεου που εκλεχτηκε στο κομμα με απιστευτη προπαγανδα των φιλων σημερα κινδυνευει απο τις ιδιες τις επιλογες του να χαρακτηριστει ξενο σωμα
  οι επενδυσεις βγαζουν εκτος παιχνιδιου πολλους παγιους υποστηρικτες ιδιαιτερα στον κατασκευαστικο τομεα.σε λιγο θα ακουσετε απο καναλι εντονη κριτικη
  εχει ακομα δρομο η υποθεση.α ξεχασα το θεμα με τον σημιτη τσεκαρετα κ θα δειτε πως θα καταληξει συντομα....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.