#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/12/2013 08:46
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δεν έχω λεφτά να πάρω γυαλιά για να δω τη φτήνια που λέει ο ΣκορδάςΠολλές φορές νομίζουμε ότι ζούμε σε άλλη χώρα εμείς και σε άλλη οι πολιτικοί. Μπορεί και σε άλλο πλανήτη. Διότι είναι πολύ δύσκολο να βλέπεις μια εικόνα, ένα γεγονός και να το ερμηνεύεις παντελώς διαφορετικά. Αλλά μήπως τελικά πολιτική δεν είναι να κοροϊδεύεις τον κόσμο μπροστά στα μούτρα του;

Όποιος πηγαίνει μόνος του, και δεν στέλνει την υπηρέτρια, στο σούπερ μάρκετ έχει επίγνωση της κατάστασης που επικρατεί στην αγορά και των τιμών στα προϊόντα. Μάλιστα, όποιος πληρώνει και μετρητά, καταλαβαίνει πιο εύκολα πόσο ματώνει η τσέπη του για να αγοράσει μια σακούλα μικροπράγματα από το σούπερ μάρκετ. Αν έχεις συνηθίσει να πληρώνεις με εταιρική κάρτα ή με «χρυσή» γιατί να νοιάζεται πόσο κάνει το γάλα;

Εν πάση περιπτώσει όλη η κουβέντα γίνεται διότι οι κυβερνώντες έχουν χωθεί για τα καλά στα γυάλινα σπίτια τους και έχουν χάσει την επαφή με την πραγματικότητα. Και διαβάστε γιατί:

Σε ερώτηση βουλευτίνας για τις τιμές των ειδών διατροφής το υπουργείο Ανάπτυξης έστειλε απάντηση στη βουλή διά χειρός του υφυπουργού Αθ. Σκορδά και απαντά ότι οι τιμές στη χώρα μας μειώνονται και ενδεικτικά ανέφερε το δείκτη καταναλωτή ο οποίος όπως είπε το Νοέμβριο, για ένατο συνεχή μήνα, καταγράφει μειώσεις τιμών και συγκεκριμένα οι 11 από τους 12 δείκτες παρουσιάζουν μειώσεις τιμών. Μάλιστα όπως πρόσθεσε « οι 11 ομάδες αντιστοιχούν σε ποσοστό 90% των δαπανών ενός νοικοκυριού». Δηλαδή η... χαρά του νοικοκύρη αφού βλέπει να μειώνονται οι δαπάνες του για αγορά προϊόντων.

«Στη χώρα μας σημειώνονται οι μεγαλύτερες μειώσεις τιμών ακόμη και στα είδη διατροφής. Είμαστε η μονή χώρα που παρουσιάζει μείωση τιμών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σκορδάς.

«Κανείς δεν αμφισβήτησε ότι υπάρχει πρόβλημα φτώχειας λόγω συρρίκνωσης των εισοδημάτων, άλλο αυτό όμως και άλλο τι κάνουν οι τιμές» πρόσθεσε.

Μα καλά, γιατί εμείς που πάμε στα σούπερ μάρκετ δε βλέπουμε μειώσεις τιμών ή όταν τις βλέπουμε αφορούν σε προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας ή σε συσκευασίες που μικραίνουν επίτηδες για να πωλούνται φθηνότερα; Ελάχιστα είναι τα προϊόντα που έχουν μειωμένες τιμές σε σχέση με τα προ κρίσης επίπεδα. Κατά τα λοιπά κουμάντο κάνουν τα καρτέλ των διεθνών αλυσίδων που δίνουν σε διαφορετικές τιμές τα προϊόντα στην Ελλάδα και σε διαφορετικές στη Γερμανία ή αλλού. Μάλιστα, όποιος έχει ταξιδέψει λίγο και πήγε σε ξένο σούπερ μάρκετ θα είδε τις διαφορές στις τιμές και το πόσο η Ελλάδα είναι ακριβότερη.

Όταν όμως οι τεχνοκράτες μιλούν με δείκτες πληθωρισμού και άλλες κουταμάρες, τότε είναι σίγουρο ότι δημιουργείται μαγική εικόνα. Δεν μας έφτανε δηλαδή ο Κίμωνας Κουλούρης που προσπαθούσε να μας πείσει από τις λαϊκές ότι δίνει αγώνα για να μειωθούν οι τιμές, τώρα θα έχουμε και τους άλλους να μας πείσουν ότι είμαστε ο παράδεισος της φθήνιας.

Α.Ψ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Tassos avatar
  Tassos 13/12/2013 10:04:34

  Να παίρνεις προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας. Οι τιμές των τροφίμων είναι θέμα χρηματιστηρίου και δεν πρόκειται να ξαναφτηνύνουν ποτέ. Δεκάδες εκατομμυρίων σε Ινδία και Κίνα βγαίνουν από την φτώχεια και θέλουν να τραφούν καλύτερα, άρα ανεβαίνει η ζήτηση σε τρόφιμα.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Tassos 13/12/2013 12:46:15

   Ναι, αυτό δεν το κατάλαβα ούτε εγώ με τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, εγώ σχεδόν αποκλειστικά τέτοια προϊόντα αγοράζω, είναι μάλιστα από τους κυρίως λόγους που επιλέγω σούπερ μάρκετ (σε ποια τρόφιμα έχει παρουσία με φτηνά ιδιωτικής ετικέτας). Επίσης, δε βλέπω πουθενά να λένε ότι ξαφνικά γίναμε πρωτομετασοβιετική Βουλγαρία στις τιμές, ότι μειώνονται είπαν, το οποίο εγώ το έχω παρατηρήσει γενικά. Βέβαια εγώ ψάχνομαι και δεν πάω στα τυφλά να κατεβάσω ράφια με επώνυμα προϊόντα και μετά να κλαίγομαι που δε μου φτάνουνε τα λεφτά. Υπάρχει ακόμα ας πούμε κόσμος που καταδέχεται να πληρώνει πάνω από μισό ευρώ το πακέτο το μισόκιλο τα ζυμαρικά. Ε, μετά μας φταίει ο Σκορδάς...

 2. decodex avatar
  decodex 13/12/2013 11:16:55

  Να μπει ο κύριος Σκορδάς στο numbeo.com να δεί που είμαστε...

  Καταναλωτικά αγαθά: 5% ακριβότερα από το Βερολίνο
  Τιμές εστιατορίων: 24% ακριβότερα από Βερολίνο...
  Βερολίνο μέσος μισθός: 1700Ευρώ

  Πορτογαλία:
  Consumer Prices in Lisbon are 16.86% lower than in Athens
  Consumer Prices Including Rent in Lisbon are 4.89% lower than in Athens
  Rent Prices in Lisbon are 57.58% higher than in Athens
  Restaurant Prices in Lisbon are 35.08% lower than in Athens
  Groceries Prices in Lisbon are 13.71% lower than in Athens
  Local Purchasing Power in Lisbon is 20.16% higher than in Athens

  Μέσος μισθός (μετά φόρων): Ελλάδα -> 700Ε...Λισαβόνα ->800Ε

  Αυγά και γάλα στις μισές τιμές... (κάποιος κονομάει τρελλά εδώ)

  Είπατε τίποτε κύριοι της Ανάπτυξης;

  Υπάρχουν στρεβλώσεις βέβαια...
  οι εξής δύο...λαμόγια κερδοσκόποι (από εστιάτορες έως καρτέλ) και καταναλωτές χωρίς συνείδηση.

 3. TopGunZ avatar
  TopGunZ 13/12/2013 12:48:41

  Α, και, επίσης, αναφορικά με τον τίτλο, στα οπτικά ειδικά κι αν δεν γίνονται τρελές προσφορές από τα καταστήματα...

 4. Beppe Grillo avatar
  Beppe Grillo 13/12/2013 13:44:49

  Ο Σκορδάς δεν ήταν ο "λαγός" της άρσης απαγόρευσης των πλειστηριασμών ; περίμενε κανείς από αυτόν να πει τίποτα διαφορετικό ; Η επιχειρηματολογία του βασίζεται στη "Στουρνάριο" θεωρεία περί μη υπερφορολόγησης των Ελλήνων.
  Αυτοί , Στουρνάρας , Θεοχάρης , Καραβίτης , Σκορδάς , Γεωργιάδης και λοιποί "φωστήρες" θεωρούν ότι απευθύνονται σε "λωτοφάγους". Όμως οι εκλογές δεν είναι αργούν και τότε θα ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι.

 5. tk avatar
  tk 13/12/2013 14:46:16

  Όσο και να τα γράφετε δεν παίρνουν χαμπάρι αυτοί με τίποτα, διότι όπως σωστά αναφέρετε ζουν στη γυάλα τους και δεν βγαίνουν με τίποτα έξω.
  Στου κουφού την πόρτα δηλαδή..κλπ κλπ.
  Γι αυτό μόνο με θαύμα θα την βγάλουμε καθαρή μ'αυτούς όλους τους....άσε να μην χαρακτηρίσω γιατί θα πω χοντρή λέξη και λίγη θα'ναι!

 6. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 13/12/2013 20:14:55

  Άδικα τα γράφετε.
  Δεν θα αλλάξει τίποτα.

 7. Μεγαλες στιγμες avatar
  Μεγαλες στιγμες 14/12/2013 01:01:54

  Οταν ο ενας λεει οτι οι βουλευτες κανουν το τετοιο τους παξιμαδι και ο αλλος οτι εχουνε 90% μειωση στο καλαθι της νοικοκυρας,δεν θα ελεγα οτι ζουν σε γυαλινα σπιτια αλλα σε ενα μεγαλο σπιτι με καγκελα γυρω-γυρω,μια αυλη δραστηριοτητων και συμπαθεις κυριους με ασπρες μπλουζες να τους φερνουν πρωι βραδυ τα χαπακια

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.