#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/10/2013 19:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δεν έχουν το Θεό τους στις ΒρυξέλλεςΛοιπόν, έχουμε πια επιβεβαιωθεί. Στις Βρυξέλλες είναι... ούφο. Δεν καταλαβαίνουν τι τους γίνεται ή έχουν συγκεκριμένο σχέδιο διάλυσης της Ελλάδας.

Ούτε βλέπουν που βρίσκονται οι Ελληνες πολίτες, ούτε γνωρίζουν ότι είμαστε 6 χρόνια σε ύφεση, ούτε ότι έχουμε 30% ανεργία. Και φυσικά δε βλέπουν ότι αυτές οι άθλιες πολιτικές, τα οικονομικά εγκλήματα που αποδέχεται πλέον ότι έκανε και το ΔΝΤ, σε βάρος της Ελλάδας, οδηγούν σε έξαρση του εξτρεμισμού.

Το θέλουν όλοι αυτοί οι άθλιοι χαρτογιακάδες; Να εκτινάξουν στα ύψη την ακροδεξιά και να πάμε σε εμφύλιο με το άλλο άκρο; Αλλιώς δεν εξηγείται η έκθεση της Κομισιόν η οποία αν και αναγνωρίζει ότι στην Ελλάδα είχε τη αύξηση φορολογικών βαρών μέσα σε έναν χρόνο, ωστόσο, ζητούν για τη χώρα μας, αλλά και για άλλες χώρες, αύξηση του ΦΠΑ σε ηλεκτρικό ρεύμα, φυσικό αέριο και του ΕΦΚ στο πετρέλαιο κίνησης.

Στην έκθεση αναφέρεται ότι οι ΕΦΚ που επιβάλλουν τα κράτη- μέλη, πολλές φορές δεν συνάδουν με το στόχο της μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας και επισημαίνει ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ του ΕΦΚ στο πετρέλαιο και στη βενζίνη, που δεν καλύφθηκε ούτε στη διάρκεια του 2013.

Οι αναλυτές της Κομισιόν επισημαίνουν ότι ενώ κάποιες χώρες (Ιταλία, Λουξεμβούργο, Σλοβενία, Λιθουανία, Ρουμανία και Σουηδία) αύξησαν λίγο το φόρο στο πετρέλαιο, η Ελλάδα και η Δανία μείωσαν το φόρο, δίνοντας έτσι. πλεονέκτημα στη κατανάλωση πετρελαίου κίνησης αντί βενζίνης! Το συμπέρασμα είναι ότι όλες αυτές οι χώρες έχουν συμφέρον να επαναξιολογήσουν αυτούς τους φόρους και να περιορίσουν την ειδική φορολογική μεταχείριση για το πετρέλαιο.

Σε ότι αφορά την ανάλυση των συντελεστών ΦΠΑ στα ενεργειακά προϊόντα, επισημαίνεται ότι κάποιες κακές χώρες εφαρμόζουν χαμηλό συντελεστή στη χρήση ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου. Και προτείνουν την εξάλειψη αυτής της επιδότησης, προτείνοντας μάλιστα απευθείας ενισχύσεις για τα ευπαθή νοικοκυριά. Κι επειδή στην Ελλάδα ισχύει ακριβώς αυτό, ουσιαστικά προτείνουν μεγάλες αυξήσεις και όποιος δεν έχει να πληρώσει να του δίνονται ένα επίδομα.

Στην ίδια έκθεση αναφέρεται ότι στην Ελλάδα υπήρξε μέσα σε ένα χρόνο αύξηση κατά 3,9% των φορολογικών επιβαρύνσεων στο εισόδημα, αποκλειστικά και μόνο λόγω της αύξησης της φορολογίας εισοδήματος. όταν στην Πορτογαλία καταγράφηκε μείωση κατά 2,3% και στην Ιρλανδία κατά 0,8%.

Ενώ δηλαδή πνίξαμε τους πολίτες και την ανάπτυξη στους φόρους, τους ζητάμε να ξαναπληρώσουν. Δεν έχουν το Θεό τους ή...βρίσκουν και τα λένε;

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ωρίων avatar
  ωρίων 09/10/2013 19:51:35

  Σαφώς και βρίσκουν και τα λένε αφού ο υπουργός οικονομικών του Σαμαρά τους διαβεβαίωσε οτι οι Ελληνες κρύβουν στα στρώματα και τα μαξιλάρια τους πάνω απο 20 δις Ευρώ...
  Ούτε τους είπε κανείς οτι δεν θα μπορέσουμε να εφαρμόσουμε το συμφωνηθέν πρόγραμμα κατά γράμμα, επειδή δεν έχουμε...

  • Μ Β avatar
   Μ Β @ ωρίων 10/10/2013 12:15:55

   Τι; Εσείς στο στρωματέξ τίποτε; Απαπα...

 2. Δημητρης avatar
  Δημητρης 09/10/2013 20:10:28

  Να ηταν μονο αυτο καλα θα ηταν....ας κοιταξουμε και τις εκθεσεις ΔΝΤ-βουλης και προβοπουλου σημερα.Τελικα ποιος μας δουλευει ? ποιον να πιστεψουμε ? Την κυβερνηση η' τις εκθεσεις ?

 3. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 09/10/2013 20:11:34

  Οι άνθρωποι αυτοί, τους οποίους ασπάζονται ως ζώντα ευαγγέλια οι καθ΄ ημάς ορθοφρονούντες φιλελέ, ή επί το γαλλικόν lilis (libéraux-libértins), αμοίβονται με παχυλότατους μισθούς για να κάνουν αυτό που κάνουν. Αν δεν κάνουν αυτές τις ασκήσεις επί χάρτου ("δεξιότερα Κουροπάτκιν"), κινδυνεύουν να χάσουν τη θέση και τους μισθούς τους και να αναζητήσουν δουλειά στον σκληρό ιδιωτικό τομέα. Οπότε, ας μην είμαστε άδικοι απέναντί τους, το ψωμί τους βγάζουν.
  Κατά τα άλλα, έστω και ο λελογισμένος ευρωσκεπτισμός αποτελεί αμάρτημα. Έστω και η ενδόμυχος μοχθηρή "ευχή" να βρεθούν οι εν λόγω "αξιολογητές¨ χωρίς δουλειά για κάποιο διάστημα....Και κατά τα άλλα, το Front National στη Γαλλία που τα καταγγέλλει όλα αυτά, είναι "Ακροδεξιά"...

 4. Χμμμμ avatar
  Χμμμμ 09/10/2013 20:28:16

  Αν κατάλαβα καλά, λένε και κάτι άλλο
  Οτι η τιμή των καυσίμων(του πετρελαίου θέρμανσης για την περίπτωση της Ελλάδος) δεν αυξήθηκε για να μειωθεί η φοροδιαφυγή αλλά για να μειωθεί η κατανάλωση.
  Κάνω λάθος ή όχι?

 5. Μπάμπης...μπαμπίνος. avatar
  Μπάμπης...μπαμπίνος. 09/10/2013 21:09:57

  Γιατί ρε μάγκες να πληρώνω εγώ την βενζίνα 1,65 το λίτρο και ο άλλος με την τζιπάρα που καίει πετρέλαιο 1,40;
  Είναι δίκαιο αυτό; τα καύσιμα πρέπει να στοιχίζουν το ίδιο ΟΛΑ , βενζίνα πετρέλαιο υγραέριο.
  Μου βάζει ο άλλος γκάζι στο ι.χ. του και μου το παίζει μετά μάγκας, όχι φιλαράκι , θα πλερώσεις και ΕΣΥ 1,60 το λίτρο το αέριο όσο και εγώ την βενζίνα.
  Αντώνη εξίσωσε τα όλα τώρα.
  Δικαιοσύνη τώρα , και στις επόμενες εκλογές θα πιάσεις 30%.

  • Χαλκιδέος avatar
   Χαλκιδέος @ Μπάμπης...μπαμπίνος. 10/10/2013 01:21:49

   Με το συμπάθειο αλλά λες... βλακείες! Τι σχέση έχει το δικό σου ΙΧ με το επαγγελματικό αμάξι που καίει τα τριπλάσια χιλιόμετρα το μήνα και τα περισσότερα για ψυχαγωγία; Από την άλλη, 800 ευρά κάνει το αέριο. Βάλε κι εσύ να πληρώνεις λιγότερα. Άντε μην ακούω αηδίες! Όλα ίσωμα τα έχουμε κάνει!

   ΥΣ: Ένα φθηνό 1600άρι με βενζίνα έχω και καίει τα άντερά του!

   • Μπάμπης...μπαμπίνος. avatar
    Μπάμπης...μπαμπίνος. @ Χαλκιδέος 10/10/2013 10:56:58

    Δηλαδή διαφωνείς με την εξίσωση των φόρων;
    Ο επαγγελματίας που καίει πετρέλαιο η και βενζίνα ή και αέριο να το περνάει στα λειτουργικά έξοδα της επιχείρησης του - εταιρίας , αλλά ο χ ψ μπαστουνοβλαχος που πήρε Ι.Χ. τανκς 300ο cc γιατί να πληρώνει το πετρέλαιο με μειωμένο φόρο;
    η το αέριο 80 λεπτά;
    στην Ευρώπη ο φόρος είναι ίδιος και αλλάζει μόνο το κόστος παραγωγής-διύλισης.

  • Ωρίων avatar
   Ωρίων @ Μπάμπης...μπαμπίνος. 10/10/2013 10:50:32

   Δίκιο έχεις φίλε Μπάμπη γιατί 1,65 το λίτρο η βενζίνη και όχι 1,40 όπως το πετρέλαιο ή το αέριο του τζιπά? Κι ακόμα καλύτερα γιατί 1,4 όπως η Γερμανία και όχι 1,00 αφού αποδεδειγμένα είμαστε οι φτωχότεροι?

   • Μπάμπης...μπαμπίνος. avatar
    Μπάμπης...μπαμπίνος. @ Ωρίων 10/10/2013 12:20:22

    Συμφωνώ μαζί σου , εξίσωση των φόρων προς τα κάτω γιατί είμαστε φτωχότεροι από τους βορειοευρωπαίους , αλλά ας όψεται το αναθεματισμένο το ΠΑΣΟΚ που μας έριξε στην κόλαση.
    Και άμεση απεμπλοκή από την εγκληματική αυτή οργάνωση από την συγκυβέρνηση τώρα πριν να είναι αργά για το κόμμα.
    Ο κόσμος μουρμουρίζει έξω για τα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ που συνεχίζουν να κλέβουν.
    Δυσανασχετούν πολλοί εκεί έξω, αλλά μάλλον το έχετε διαπιστώσει και εσείς αυτό.

 6. cogito ergo sum avatar
  cogito ergo sum 09/10/2013 21:17:59

  ενταξει, οι Βρυξελλιωτες ειναι ουφο, δεν ξερουν τι τους γινεται και δεν εχουν επαφη με την ελληνικη πραγματικοτητα. Οι δικοι μας λεβεντες που την βλεπουν και την ζουν καθημερινα αλλα δεν κανουν τιποτα η μαλλον κανουν τα χειροτερα ... τι ειναι;

 7. Ύπαρ avatar
  Ύπαρ 09/10/2013 21:18:25

  "Οι Βρυξέλες- Γερμανοί είναι φίλοι μας", ΟΜΩΣ...

 8. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 09/10/2013 21:25:49

  Ἀπ' ὅ,τι καταλαβαίνω,ἐπιθυμοῦν νά ἐξισωθεῖ ἤ νά μειωθεῖ ἡ διαφορά τοῦ ΕΦΚ μεταξύ πετρελαίου καί βενζίνης.Δέν ἔχουν ὅμως ὑπόψιν τους ὅτι στήν Ἑλλάδα τά πετρελαιοκίνητα αὐτοκίνητα πού κυκλοφοροῦν εἶναι πολύ λιγότερα ἀπό τά βενζινοκίνητα σέ σχέση μέ τίς ἄλλες εὐρωπαϊκές χῶρες.Κι αὐτό γιατί μέ τήν κρίση δέν προλάβαμε νά ἀλλάξουμε τή βενζίνη σέ πετρέλαιο. Τί ἐξυπηρετεῖ λοιπόν αὐτή ἠ ἐπιμονή;

 9. αντιρεαλιστής avatar
  αντιρεαλιστής 09/10/2013 21:38:26

  Οι Βρυξελλιώτες μήπως είναι βέροι βερολινέζοι λέω 'γω...;

 10. Αγρότης avatar
  Αγρότης 09/10/2013 22:06:33

  Τι ακριβώς περιμέναμε από τις γερμανικές εκλογές;

  • Anonymouse avatar
   Anonymouse @ Αγρότης 09/10/2013 22:30:39

   Την αναπτυξη....

 11. δημης avatar
  δημης 10/10/2013 01:56:48

  Ενώ οι..δικοί μας εδώ....ΑΠΑΝΤΕΣ ΘΕΟΣΕΒΟΥΜΕΝΟΙ-ΛΑΟΣΕΒΟΥΜΕΝΟΙ.

 12. Hawk avatar
  Hawk 10/10/2013 12:46:33

  Το θέμα στα καύσιμα φαντάζει παρανυχίδα μπροστά σε μιά λίστα με 28 απαιτήσεις της τρόϊκας που εάν κυκλοφορήσει επίσημα ή πει η κυβέρνηση ότι θα την συζητήσει μαζί τους θα πέσει ξερός κόσμος και κοσμάκης. Ελπίζω αυτή η λίστα να είναι αστειάκι, ή τέλος πάντων πρωταπριλιάτικο ψέμα, αλλιώς δεν μας βλέπω καθόλου καλά.

  • Μπάμπης...μπαμπίνος. avatar
   Μπάμπης...μπαμπίνος. @ Hawk 10/10/2013 14:57:49

   Την είδα και εγώ αυτή τη λίστα και .....ανατρίχιασα , αλλά η υπόσχεση του Αντώνη Σαμαρά ''όχι άλλα μέτρα '' με ηρέμησαν μονομιάς.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.