#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
29/01/2011 18:54
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δεκαπέντε χρόνια από την εθνική ταπείνωση στα ΊμιαΣενάρια συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου, διαρκής υποχώρηση από την άσκηση δικαιωμάτων μας, αύξηση της τουρκικής επιθετικότητας, ατολμία στην υπογραφή της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης με την Κύπρο για να μη δυσαρεστηθεί η Άγκυρα και de facto αποδοχή των γκρίζων ζωνών! Αυτός είναι ο θλιβερός απολογισμός της φετινής επετείου από τη νύχτα της εθνικής ταπείνωσης στα Ίμια...

Τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου συμπληρώνονται 15 έτη από το όνειδος της σύγχρονης ιστορίας μας, που οδήγησε στον θάνατο των τριών νεοηρώων του έθνους, μελών του πληρώματος του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού που απολέστηκε κατά την κρίση.

Και λέμε «όνειδος» γιατί τότε, εκτός των ανθρώπινων απωλειών, που είναι έτσι κι αλλιώς δυσβάστακτες, για πρώτη φορά τέθηκαν εν αμφιβάλω από την Τουρκία χερσαία τμήματα της ελληνικής επικράτειας δημιουργώντας το νεόκοπο καθεστώς των «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο.

Εδραιωμένη κατάσταση

Ένα καθεστώς που αφενός με την τουρκική επιθετική συμπεριφορά και αφετέρου με την ελληνική ψοφοδεή αντιμετώπιση του τείνει -δυστυχώς- να θεωρείται εδραιωμένο και από την Ελλάδα, που αρκείται σε ανούσιο βερμπαλισμό, αλλά ουσιαστικά από όλες τις υπόλοιπες χώρες και τους διεθνείς οργανισμούς όπως το ΝΑΤΟ.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι από τους τότε πρωταγωνιστές των Ιμίων οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών Κ. Σημίτης και Τανσού Τσιλέρ έχουν αποσυρθεί από την πολιτική και ιδιωτεύουν, ο τότε υπουργός Εθνικής Άμυνας Γ. Αρσένης έχει αποσυρθεί από την ενεργό πολιτική (η σύζυγος του Λούκα είναι υπουργός στην κυβέρνηση Παπανδρέου), ο Α/ ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Λυμπέρης είναι πλέον απόστρατος και συγγραφέας βιβλίων, ενώ ο μόνος που παραμένει ενεργός στην πολιτική είναι ο τότε υπουργός Εξωτερικών και νυν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος, ο οποίος είχε πρωταγωνιστήσει στις κινήσεις για την υποστολή της ελληνικής σημαίας και την υποχώρηση των βατραχανθρώπων από το ελληνικό έδαφος...

Το χρονικό της ντροπήςΑΝΗΜΕΡΑ των Χριστουγέννων, στις 25 Δεκεμβρίου 1995, ένα μικρό τουρκικό μότορσιπ, το «Φιγκέν Ακάτ», προσαράζει στην ανατολική νησίδα Ίμια. Πρόκειται για δύο μικρές νησίδες (ανατολική και δυτική Ίμια) εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων. Στέλνει σήμα για την προσάραξη του ζητώντας βοήθεια. Σπεύδει για τη βοήθεια του ένα ελληνικό ρυμουλκό, του οποίου όμως τη βοήθεια αρνείται ο πλοίαρχος του τουρκικού πλοίου υποστηρίζοντας ότι τα νησάκια αυτά αποτελούν «τουρκικό έδαφος». Την επόμενη μέρα, 26 Δεκεμβρίου, ο τότε Έλληνας πρεσβευτής στην Άγκυρα απευθύνεται στο τουρκικό ΥΠΕΞ για διευκρινίσεις, τις οποίες όμως δεν λαμβάνει.

•Στις 27/12/1995 το τουρκικό ΥΠΕΞ αποδέχεται τη χρησιμοποίηση τουρκικών ρυμουλκών, μετατρέποντας μια καθαρά ιδιωτική υπόθεση (προσάραξη εμπορικού πλοίου ή ναυαγιαίρεση) σε διμερές, ελληνοτουρκικό ζήτημα. Αμέσως το τουρκικό ΥΠΕΞ έσπευσε να εκμεταλλευτεί την περίοδο των διακοπών και την υπολειτουργία των ελληνικών κρατικών αρχών, και εξέδωσε ρηματική διακοίνωση, όπου επισημαίνεται ότι τα Καρντάκ, όπως ονομάζει τα Ίμια, είναι «τουρκικό έδαφος», τμήμα της επαρχίας Μποντρούμ (Αλικαρνασσού). Στις 19 Ιανουαρίου 1996 εκλέγεται νέος πρωθυπουργός ο Κώστας Σπμίτης, ο οποίος στις 22 του μήνα ορκίζεται με υπουργούς Εθνικής Άμυνας τον Γεράσιμο Αρσένη και Εξωτερικών τον Θόδωρο Πάγκαλο. Την ίδια μέρα ο δήμαρχος Καλύμνου υψώνει την ελληνική σημαία στην ανατολική Ίμια δίνοντας μεγάλη δημοσιότητα στο γεγονός.

•Στις 27/1/1996 Τούρκοι «δημοσιογράφοι» τηλεοπτικού σταθμού αποβιβάζονται με ελικόπτερο στην ανατολική Ίμια, κατεβάζουν την ελληνική σημαία και υψώνουν την αντίστοιχη τουρκική. Η κατάσταση επιδεινώνεται επικίνδυνα.Στην Αθήνα συνεδριάζουν το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΕΕ) και το Συμβούλιο Άμυνας (ΣΑΜ). Η εντολή της κυβέρνησης είναι η αποκλιμάκωση της κρίσης. Αποφασίζεται η επιτήρηση των βραχονησίδων την ημέρα από τη θάλασσα, ενώ το βράδυ θα αποβιβάζονται σε αυτές στρατιωτικά αγήματα. Με απόφαση του τότε αρχηγού ΓΕΕΘΑ ναυάρχου Χρήστου Λυμπέρη αποφασίζεται τη φύλαξη τους να αναλάβουν οι βατραχάνθρωποι της τότε Μονάδας Υποβρύχιων Καταστροφών (ΜΥΚ), εκεί μόνο που υπάρχει η σημαία, ενώ η δυτική Ίμια θα επιτηρείται από τα πλοία του Π.Ν., που περιπολούν στην περιοχή.

•Στις 09.00 της 30/1/1996 ο ναύαρχος Λυμπέρης αναλαμβάνει την επιχειρησιακή διοίκηση των ελληνικών Ε.Δ. Στις 10.00 μιλούν τηλεφωνικά ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης και ο Αμερικανός πρόεδρος Μπιλ Κλίντον, καθώς και οι δυο υπουργοί Άμυνας Γ. Αρσένης και Ουίλιαμ Πέρι. Αρχίζουν διαπραγματεύσεις. Προς το μεσημέρι πραγματοποιείται σύσκεψη στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή, με συμμετοχή υπουργών και του Α/ΓΕΕΘΑ για αξιολόγηση της κατάστασης και λήψη αποφάσεων. Δεν είναι κανονική συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ. Οι εντολές που δίδονται, σύμφωνα με το βιβλίο του ναυάρχου Λυμπέρη, είναι: «Όχι χρήση βίας, όχι παρενόχληση, αλλά ενημέρωση τους και αίτηση απομάκρυνσης τους». Από το μεσημέρι το τουρκικό ΥΠΕΞ ζητά από τον Έλληνα πρεσβευτή στην Άγκυρα την επαναφορά στο προηγούμενο καθεστώς (status quo ante). Το αίτημα αυτό επαναλαμβάνει αργά το απόγευμα στις Βρυξέλλες και ο Αμερικανός μόνιμος αντιπρόσωπος στο ΝΑΤΟ στον Έλληνα ομόλογο του. Στις 23.00 τα ελληνικά πολεμικά που βρίσκονται στην περιοχή έχουν στοχοποιήσει τα τουρκικά. Καθήκοντα τακτικού διοικητή εκτελεί ο αρχαιότερος κυβερνήτης, αυτός της φρεγάτας «Ναβαρίνον» (Ρ-461), ο τότε αντιπλοίαρχος Ι. Λιούλης. Στις 23.30 η αμερικανική πλευρά(Περί και στρατηγός Σαλικασβίλι) ανακοινώνει στον κ. Αρσένη ότι οι Τούρκοι αρνούνται την ελληνική πρόταση αποκλιμάκωσης, καθώς δεν δέχονται την απομάκρυνση των πλοίων και του αγήματος στην ανατολική Ίμια, ζητώντας και την υποστολή της ελληνικής σημαίας από το νησί.•Στις 00.30 της 3171-1996 πραγματοποιείται σύσκεψη (όχι ΚΥΣΕΑ) στο πρωθυπουργικό γραφείο. Όσα τραγελαφικά διαδραματίστηκαν τότε είναι λίγο πολύ γνωστά. Τα ξημερώματα ενημερώνονται οι αρμόδιοι ότι στη δυτική Ίμια αποβιβάστηκε, με επιτυχή αντιπερισπασμό, ομάδα Τούρκων βατραχανθρώπων, την ίδια ώρα που η ελληνική πλευρά είχε ξεκινήσει τη διαδικασία αποβίβασης και σε αυτή τη νησίδα της δεύτερης ομάδας των βατραχανθρώπων της ΜΥΚ. Ζητείται επιβεβαίωση της πληροφορίας από το ΓΕΝ, που στις 04.30 διατάζει την απογείωση του ελικοπτέρου ΑΒ-212 (ΠΝ-21) από το «Ναβαρίνον», κάτω από εξαιρετικά αντίξοες καιρικές συνθήκες. Το ελικόπτερο πραγματοποιεί τρεις διελεύσεις πάνω από τη δυτική Ίμια και μόνο μετά την τρίτη, στις 04.50, διαπιστώνει την ύπαρξη στο νησί δέκα Τούρκων βατραχανθρώπων. Τότε διατάσσεται να επιστρέφει στο «Ναβαρίνον». Στη διάρκεια αυτού του σκέλους της πτήσης το ελικόπτερο συντρίβεται στη θάλασσα. Το πλήρωμα του, οι υποπλοίαρχοι Χριστόδουλος Καραθανάσης (κυβερνήτης), Παναγιώτης Βλαχάκος (συγκυβερνήτης) και αρχικελευστής Έκτωρ Γιαλοψός (χειριστής σόναρ) σκοτώθηκαν ακαριαία στην εκτέλεση του καθήκοντος.

•Στις 06.15 της 31/1/1996 άρχισε η σταδιακή αποχώρηση. Πρώτοι αναχωρούν από τη δυτική Ίμια οι Τούρκοι βατραχάνθρωποι, για να ακολουθήσουν οι Έλληνες από την ανατολική, μαζί με την ελληνική σημαία, υλοποιώντας το αμερικανικό ρηθέν «no man, mo ships, no flags»...

Το μυστικό της Σαντορίνης: Γιατί δεν απογειώθηκαν ποτέ τα δύο ΑπάτσιΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ του 1995 πραγματοποιήθηκαν η επίσημη τελετή ένταξης των νέων -τότε- επιθετικών ελικοπτέρων ΑΗ-64Α Plus Apatche και η ένταξη τους στο νεοσυγκροτηθέν ειδικά για τον σκοπό αυτό 1ο Τάγμα Επιθετικών Ελικοπτέρων (1ο ΤΕΕΠ), που εδρεύει στο Στεφανοβίκι Μαγνησίας. Πρώτος διοικητής της μονάδας ήταν ο τότε αντισυνταγματάρχης Γ.Χ. Το διάστημα από τα τέλη Αυγούστου 1995 ως και τον Ιανουάριο του 1996, που ξέσπασε η κρίση των Ιμίων, η μονάδα συνέχισε με τους προβλεπόμενους από τον προγραμματισμό ρυθμούς την παραλαβή όλων, και των συνολικά είκοσι, των ελικοπτέρων της, την εκπαίδευση του ιπτάμενου και τεχνικού προσωπικού της, αλλά και την αποπεράτωση των νέων εγκαταστάσεων της.

Τα επιθετικά ελικόπτερα Απάτσι, με διμελές πλήρωμα, τη στιγμή της κρίσης των Ιμίων δεν είχαν περάσει από την επιχειρησιακή αξιολόγηση, και επομένως η μονάδα δεν ήταν επιχειρησιακή και ετοιμοπόλεμη. Μπροστά όμως σε μια εν εξελίξει σοβαρότατη κρίση με εθνικές συνέπειες όλα αυτά ασφαλώς αποτελούν... λεπτομέρειες. Όταν έχεις στο οπλοστάσιο σου τέτοιο όπλο, σε μια τέτοια κρίση, δεν μπορείς να μην το αξιοποιήσεις.

Πραγματοποιούσαν βολές

Στις 16.00 της 19ης Ιανουαρίου 1996 με διαταγή του ΓΕΣ απογειώνονται από το Στεφανοβίκι δύο επιθετικά ελικόπτερα Απάτσι φορτωμένα με αντιαρματικά βλήματα αέρος-εδάφους Χελφάιρ, προκειμένου να πραγματοποιήσουν για πρώτη φορά δοκιμαστικές βολές αποδοχής του βλήματος στο πεδίο βολής αρμάτων Λιτόχωρου, κάτω από εξαιρετικά αντίξοες καιρικές συνθήκες, με βροχή, κρύο και χαμηλή νέφωση. Στο ένα ελικόπτερο, όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις, επέβαινε ο ίδιος ο διοικητής. Στο δεύτερο ελικόπτερο, ένας από τους ικανότερους πιλότους της μονάδας. Οι βολές αποδοχής των Χελφάιρ πραγματοποιήθηκαν με απόλυτη επιτυχία, αλλά όχι και χωρίς κίνδυνο, στο πεδίο βολής Λιτόχωρου. Λόγω των εξαιρετικά δυσμενών καιρικών συνθηκών ένα από τα δύο ελικόπτερα παραλίγο να συντριβεί στον ορεινό όγκο του γειτονικού Ολύμπου, στη διάρκεια εκτέλεσης ελιγμών για την άφεση ενός βλήματος. Ευτυχώς όμως όλα πήγαν τότε καλά.

Μόλις προσγειώθηκε στο Στεφανοβίκι, τα ανεφοδίασαν με καύσιμα και τα εξόπλισαν με πλήρη πολεμικό φόρτο, δηλαδή 16 συνολικά Χελφάιρ, και μία πλήρη αναχορηγία πυρομαχικών για το πυροβόλο Μ230 των 30mm, που βρίσκεται στο ρύγχος του ελικοπτέρου. Επειδή μάλιστα δεν είχαν παραληφθεί ακόμα τα κανονικά πυρομαχικά του πυροβόλου, και για να είναι πλήρως επιχειρησιακά τα δύο ελικόπτερα, έγινε η εξής ελληνική πακντα: τηλεφωνικά ο διοικητής του Στεφανοβικίου επικοινώνησε με τον τότε διοικητή της 114 Πτέρυγας Μάχης στην Τανάγρα, όπου επιχειρούσαν (και επιχειρούν) τα μαχητικά Μιράζ-2000, που φέρουν πυροβόλα DEFA-554, επίσης των 30 χιλιοστών.

Σε πλήρη ετοιμότηταΜεταβιβάστηκε λοιπόν στον διοικητή της Τανάγρας η παράκληση να «δανείσει» στα επιθετικά ελικόπτερα του Στρατού αριθμό βλημάτων των 30 χιλιοστών για τα πυροβόλα των Απάτσι. Όπερ και εγένετο σε χρόνο ρεκόρ. Αμέσως μετά οι τέσσερις άνδρες κατέβησαν στην πίστα, ανέβηκαν στα ελικόπτερα τους, τα οποία πετώντας πάνω από τα κύματα του φουρτουνιασμένου Αιγαίου, για να μη γίνουν αντιληπτά από τα τουρκικά ραντάρ, έφτασαν και προσγειώθηκαν έπειτα από περίπου μιάμισης ώρας πτήση μέσα στο σκοτάδι, στην αεροπορική βάση της Σαντορίνης, όσο πιο κοντά μπορούσαν δηλαδή στην περιοχή της κρίσης, με άμεση ετοιμότητα να επέμβουν, όποτε τους ζητούνταν.

Αλλά δεν τους ζητήθηκε να επέμβουν ποτέ, παρόλο που διέθεταν τον ειδικό εξοπλισμό για πτήση και παρατήρηση στη διάρκεια της νύχτας, και μάλιστα κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες. Στην αεροπορική βάση της Σαντορίνης έφτασαν αργά το βράδυ της 29ης Ιανουαρίου.

Επομένως πολύ κοντά στην περιοχή της κρίσης τα ξημερώματα της 31ης Ιανουαρίου υπήρχαν δύο απόλυτα εξειδικευμένα και εξοπλισμένα ελικόπτερα. Δυστυχώς δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ.

ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ καθεστώς των νήσων και των νησίδων του Αιγαίου είναι κρυστάλλινης διαύγειας και αποδεικνύεται από πλήθος διεθνών συμφωνιών. Τρεις είναι οι Διεθνείς Συνθήκες, που το διέπουν: της Λοζάνης (1923), οι Ιταλοτουρκικές (1932) και των Παρισίων (1947). Όμως, όπως πολύ εύστοχα επισημαίνεται και από το ελληνικό ΥΠΕΞ, τη νομική επιχειρηματολογία (συνθήκες, πρωτόκολλα κ.λπ.) συμπληρώνει η έμπρακτη, ειρηνική και συνεχής άσκηση κυριαρχίας επί των Ιμίων από την Ελλάδα, αδιαλείπτως από το 1947, χωρίς η Τουρκία να την αμφισβητήσει ποτέ ως την κρίση του 1995-96.

Με τη Συνθήκη της Λοζάνης (άρθρο 15) τα Ίμια μαζί με όλο το δωδεκανησιακό σύμπλεγμα περιήλθαν στην Ιταλία. Επιπλέον προκύπτει (άρθρα 12 και 16) ότι η Τουρκία παραιτήθηκε κάθε κυριαρχικού δικαιώματος επί όλων των νησιών που βρίσκονται πέραν των 3 μιλίων από την ασιατική ακτή, εκτός των Ίμβρου, Τενέδου και Λαγουσών).

Συνεπώς παραιτήθηκε κάθε κυριαρχικού της δικαιώματος και επί των Ιμίων, που βρίσκονται σε απόσταση 3,7 μίλια από τις τουρκικές ακτές. Η Συνθήκη της Λοζάνης είναι σαφής: τα νησιά και οι νησίδες εντός τριών μιλίων από τις τουρκικές ακτές παραμένουν τουρκικά πλην αντιθέτου ρητής εξαιρέσεως της ίδιας της Συνθήκης και, αντιστρόφως, η Τουρκία παραιτείται από κάθε κυριαρχικό ή άλλο δικαίωμα επί των νησιών και των νησίδων που ευρίσκονται εκτός της ζώνης αυτής (και πάλι πλην ρητών εξαιρέσων, περιπτώσεις Ίμβρου, Τενέδου, Λαγουσών).

2 Με την Ιταλοτουρκική Συμφωνία του Ιανουαρίου του 1932 και του συμπληρωματικού αυτής Πρωτοκόλλου της 28/12/1932, βάσει των οποίων οριοθετήθηκε η χωρική θάλασσα των δύο χωρών μεταξύ μικρασιατικής ακτής και δωδεκανησιακού συμπλέγματος.

Τονίζεται ότι τα Ίμια περιήλθαν στην Ιταλία με τη Συνθήκη της Λοζάνης, κάτι που απλώς επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι στο σημείο 30 του συμπληρωματικού Πρωτοκόλλου που υπεγράφη στις 28/12/1932 αναφέρονται ως ένα από τα σημεία ιταλικής κυριαρχίας από τα οποία θα υπολογίζεται η μέση γραμμή για τον διαχωρισμό των χωρικών υδάτων μεταξύ Ιταλίας και Τουρκίας.

Βάσει της Συνθήκης Ειρήνης των Παρισίων του 1947 (άρθρο 14) η κυριαρχία επί των Δωδεκανήσων, συμπεριλαμβανομένων των Ιμίων, περιήλθε από την Ιταλία στην Ελλάδα. Δηλαδή η Ελλάδα διαδέχτηκε την Ιταλία ασκούσα αυτή την κυριαρχία.

Ρεπορτάζ ΛΕΩΝΙΔΑΣ Σ. ΜΠΛΑΒΕΡΗΣ

Δημοσιεύεται στην εφημερίδα Δημοκρατία

http://www.zoiforos.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=5265&Itemid=1

ΣΧΟΛΙΑ

 1. GRAEKUS avatar
  GRAEKUS 29/01/2011 18:56:51

  Χριστόδουλος Καραθανάσης, Παναγιώτης Βλαχάκος, Έκτορας Γιαλοψός. Παρόντες…

 2. Σοσιαληστής avatar
  Σοσιαληστής 29/01/2011 19:03:53

  Μεγαλες επιτυχίες ο σοσιαλισμός...

 3. giannis avatar
  giannis 29/01/2011 19:12:34

  ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΝΑΣ ΕΝΤΙΜΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΑΡΑ ΜΙΑ ΑΤΙΜΗ ΕΙΡΗΝΗ ΠΡΙΝ ΤΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΚΟΜΑΝΤΟ 1

 4. A.M. avatar
  A.M. 29/01/2011 19:15:13

  «Θα νικήσει αυτός ο στρατηγός που θα αγνοήσει τον αυτοκράτορα»
  ...γράφει ο Sun Tzu δυό χιλιάδες χρόνια πρίν.

  Όταν τα πράγματα φτάνουν στα όπλα οι πολιτικοί οφείλουν να το βουλώνουν.
  Και οι στρατηγοί να κλείνουν τα αυτιά τους στους ριψάσπιδες πολιτικούς και να κάνουν την δουλειά τους που είναι ο πόλεμος.

  Εκείνο το βράδυ οι πολιτικοί είπαν περισσότερα απ όσα τους επιτρέπονταν - η δουλειά τους τελείωσε στο χρονικό σημείο που δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν με την διπλωματία το επεισόδιο - και οι στρατηγοί (Λυμπέρης) έκανε το λάθος να μην τους γράψει εκεί που δεν πιάνει μελάνι και να κάνει αυτό που έπρεπε, ανακατάληψη των Ιμίων με οποιοδήποτε τίμημα.

  Τιμή και δόξα στους πεσόντες!

 5. Κώστας avatar
  Κώστας 29/01/2011 19:19:28

  Η Ελλάδα δεν ταπεινώθηκε.
  Ανάξιοι ηγετίσκοι ταπεινώθηκαν, όπως ο ύποπτος, για προσωπικό πλουτισμό προσωπικών φίλων του, Σημίτης και ο φαιδρός σημερινός αντιπρόεδρος του ΓΑΠ.
  Η Ιστορία τους αναμένει για να τους παραδώσει στη χλεύη.
  Οι αμετανόητοι υποστηρικτές των ανάξιων αυτών, ας λογοδοτήσουν στα παιδιά τους.

  • irida avatar
   irida @ Κώστας 29/01/2011 20:00:22

   Ξέχασες τον Πάγκαλο!

 6. η Dimi avatar
  η Dimi 29/01/2011 19:22:26

  1996 ΙΜΙΑ – Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ http://bit.ly/cUszyE

  «Η μούργα των ονείρων μας.
  Τα ξέφτια που απέμειναν όταν χάθηκε το οραματάκι»..
  Αχ, Μαλβίνα μου, σήμερα έπρεπε να ζεις! http://bit.ly/ckiq1t

 7. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΣΤ. avatar
  ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΣΤ. 29/01/2011 19:36:57

  Η ΚΡΕΜΑΛΑ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ???

 8. ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
  ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 29/01/2011 19:37:37

  Χριστόδουλε, Παναγιώτη, Εκτορα "κι αν είναι να πεθάνουμε για την Ελλάδα, θεία είναι η δάφνη . Μια φορά κανείς πεθαίνει"

  Αιωνία σας η μνήμη.

 9. αλλήθωρος avatar
  αλλήθωρος 29/01/2011 19:38:37

  Στο βιβλίο Ιστορίας που διδάσκεται στους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου, όταν φθάνουμε στην εποχή της κρίσης με τα Ίμια, τον Ιανουάριο του 1996 στη σελ. 163 αναγράφονται επί λέξει τα εξής:
  «Με αφορμή τη ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ της βραχονησίδας Ίμια στα Δωδεκάνησα ξέσπασε κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις που αποκλιμακώθηκε με αμοιβαίες αποχωρήσεις».
  Δηλαδή μαθαίνουν τα παιδιά ότι τα Ίμια δεν είναι κομμάτι της ελληνικής επικράτειας.

 10. danaos avatar
  danaos 29/01/2011 20:05:58

  «Με αφορμή τη ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ της βραχονησίδας Ίμια στα Δωδεκάνησα ξέσπασε κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις που αποκλιμακώθηκε με αμοιβαίες αποχωρήσεις».
  Το παιδί αναρωτιέται: Μα ποιός τη διεκδικούσε τη βραχονησίδα Ίμια;Εμείς; Μα δεν είναι δική μας!Από ποιον τη διεκδικούσαμε; Λες να μην είναι δική μας;
  Οι Τούρκοι;Μα γιατί δεν το γράφουν;
  Και για τους νεκρούς ήρωες ποιος θα μιλήσει στα παιδιά;

  • Αφροδίτη avatar
   Αφροδίτη @ danaos 29/01/2011 20:56:26

   Για να μην έχουν τα παιδιά τέτοιες απορίες, φίλε μου Δαναέ, η διεθνίστρια υπουργός της άνευ του προσδιορισμού "Εθνικής" στην Παιδεία, κάνει προαιρετικό το μάθημα της Ιστορίας στο Νέο Λύκειο.
   Θέλουν διακαώς τους αυριανούς πολίτες με μειωμένες αντιστάσεις, στους σχεδιασμούς των αρχιτεκτόνων της παγκοσμιοποίησης. Πρέπει να δικαιώσουν οπωσδήποτε τους ρεπούσιες αντιλήψεις.
   Τί λες θα τους αφήσουμε, ή πρέπει να ξανασκεφθούμε τη λειτουργία του κρυφού σχολειού, μέσα σε κάθε ελληνικό σπίτι;

   • Αφροδίτη avatar
    Αφροδίτη @ Αφροδίτη 29/01/2011 21:05:02

    διόρθωση " τις ρεπούσιες αντιλήψεις"

  • Wolf avatar
   Wolf @ danaos 29/01/2011 22:42:30

   Μόλις διάβασα τη σελίδα 163 της ιστορίας της 3ης Γυμνασίου.
   Ντρέπομαι που το παιδί μου "μορφώνεται" από μια τέτοια ιστορία.
   Αφήνουν τελείως θολό το σε ποιους ανήκουν τα Ίμια.

 11. η Dimi avatar
  η Dimi 29/01/2011 20:06:07

  Βαγγέλης Βενιζέλος: «Νέο Σύνταγμα που να προβλέπει τον περιορισμό της εθνικής μας κυριαρχίας»! ~Defence Net
  http://bit.ly/eNyPsR

  • Misha avatar
   Misha @ η Dimi 30/01/2011 10:12:39

   Dimi

   Oσο οι έντιμοι και πατριώτες δεξιοί θα μένετε καθισμένοι στους καναπέδες δικαιολογώντας την σύμπραξη με τις προβλέψεις του κατοχικού μνημονίου, που εξαθλιώνουν τον λαό και παραχωρούν την εθνική ανεξαρτησία, περιμένοντας «να γενει κάποιο θαύμα», δεν υπάρχει τρόπος να αποφευχθεί το ξεπούλημα.

   Όταν θα αντιμετωπίσετε την ευρωλιγουρική, διακομματική ολιγαρχία όπως οι αιγυπτιοι τον Μουμπάρακ ίσως αυξηθούν κάπως οι πιθανότητες μας.
   Τα Ίμια ήταν η αρχή της μετα-Μάαστριχτ ζοφερής πραγματικότητας, η κατοχή ΔΝΤ-ΕΕ η κατάμαυρη απόληξη της.

   • η Dimi avatar
    η Dimi @ Misha 30/01/2011 17:23:47

    Μisha,
    1-
    Θυμάσαι μήπως τ'αποτελέσματα των Δημοτικών Εκλογών 11/2010; Και την από τον Α’ Γύρο! εκλογική συντριβή της EΚΤΟΣ συναγωνισμού υποψηφίας Δημάρχου του ζηλευτού Δήμου Σαρωνικού*, κ. Χριστίνας Χριστοφάκη; Kαι συζύγου του «μαζί τα φάγαμε». Kαι θυγατέρας του μεγαλοκατασκευαστή των Καλυβίων, κ. Ανδρέα Χριστοφάκη (Grand Resort Lagonissi, 5στερο Leading Hotels of the World). Στους οποίους Εμείς, οι αδέσμευτοι, ανυπότακτοι, ακαπέλωτοι, απρόβλεπτοι Ενεργοί Πολίτες, περίτρανα αποδείξαμε ότι «μαζί ΔΕΝ συμφάγαμε».

    Aυτή η απρόσμενη εκλογική συντριβή, ήταν αποτέλεσμα εξαντλητικής, πολύωρης, πολύμηνης συλλογικής προσπάθειας σχεδιασμού και υλοποίησης, αφύπνησις κι ενεργοποίησης Πολιτών, πόρτα-πόρτα. Και λίγων ωρών ύπνου, στη καρέκλα. Οχι, ξάπλα στον καναπέ.
    * Δήμος Σαρωνικού =
    1- Καλύβια
    2- Παραλία Καλυβίων
    3- Ανάβυσσος
    4- Σαρωνίδα
    5- Λαγονήσι (Attica Riviera)
    6- Παλαιά Φωκαία (Λαυρεωτικής)
    7- Κουβαράς (Λαυρεωτικής)
    Πρόκειται δηλαδή, «γιά το πέραν του μισού δυτικού παραλιακού μετώπου νευραλγικών και εξαιρετικά μεγάλου οικονομικού ενδιαφέροντος «Φιλέττων» Γης, Κτισμάτων και Υδάτων (Σαρωνικός), των Περιοχών του Νομού Αττικής». Γιά τα οποία «Φιλέττα», μεγάλο το ενδιαφέρον των ΠανΟθωμανιστών/ ΠανΙσλαμιστών Ερντογάν και Νταβούτογλου. Γιά δήθεν τουριστική ανάπτυξη [22 τα (γνωστά) Μνημόσυνα με τον σουλτάνο], αλλά ουσιαστικά, γιά την τουρκική «σκαφάτη τανάλια», περί την Αττική..
    2-
    Υπάρχει έστω και μία λέξη δική μου, γιά «σύμπραξη με τις προβλέψεις του κατοχικού μνημονίου» και «ευρωλιγουρική, διακομματική ολιγαρχία»;;
    3-
    H από το 1994 (και μέχρι τη δικαίωση) αταλάντευτη αντιδικία και τα στιβασμένα ύψους 1.70μ. (μέχρι σήμερα) δικόγραφα, είναι οι αποδείξεις της μετωπικής σύγκρουσής μου με το (ίδιο τότε, ίδιο και σήμερα) αρπακτικό, ανάλγητο «Σύστημα».

    Το οποίο «Σύστημα, απρόκλητα και συστηματικά διασύρει και συνθλίβει οικονομικά, ψυχολογικά και ηθικά (Μαύρες Λίστες Τειρεσία!!!) τους φορολογικά ενήμερους, ανυποψίαστους, «κεραυνοβολημένους!!!» από την απρόσμενη συμφορά, Πολίτες. Μία πρωτοφανής (υπάρχει νομικό κενό) αστική αντιδικία, γιά την οποία αμερικανοί νομικοί είπαν ότι θα μπορούσε να γίνει «Βest Seller», την πρώτη ώρα κυκλοφορίας. Ομως εγώ,δεν ενδιαφέρομαι να πλουτίσω από το όνειδος. Με ενδιαφέρει, στη Χώρα που δίδαξε τον πλανήτη Ισονομία, Ισοπολιτεία κι Ευνομία, να επικρατήσει τελικά, η Δικαιοσύνη. Ετσι, ώστε ποτέ ξανά, ανύποπτοι πολίτες, να ΜΗ «σταυρωθούν» όπως εγώ, από τον ίδιο κοινωνικό φονιά, το ίδιο «Σύστημα», το οποίο επί 10ετίες ορέγεται, απεργάζεται και με δόλιους τρόπους υφαρπάζει προς ίδιον όφελος περιουσίες, οι οποίες ΔΕΝ του ανήκουν.

    «Λίθος κυλινδόμενος το φύκος ου ποιεί!»
    Πέτρα που κυλάει, δεν χορταριάζει.
    ~Αρχαίo Γνωμικό για την Δράση

    Τα άτομα με αυτοεκτίμηση, έχουν εμπιστοσύνη στις ικανότητές τους και γενικότερα, έχουν την αίσθηση ελέγχου της ζωής τους και πιστεύουν στην εκπλήρωση των ρεαλιστικών στόχων και προσδοκιών τους.

    Η έλλειψη αυτοεκτίμησης, δεν σχετίζεται απαραίτητα με την έλλειψη ικανότητας. Αντιθέτως, είναι συχνά αποτέλεσμα μιάς υπέρμετρης έμφασης στις προσδοκίες των άλλων, όπως π.χ. των γονιών, των φίλων και της κοινωνίας, εν γένει.

    Πεποιθήσεις, οι οποίες συνήθως επηρεάζουν την αυτοεκτίμηση:
    «Ολοι οι σημαντικοί άνθρωποι στη ζωή μου πρέπει πάντα να με αγαπούν και να με εγκρίνουν».

    Εναλλακτική σκέψη: «Οι προσωπικές Αξίες και Πεποιθήσεις μου, ΔΕΝ εξαρτώνται αποκλειστικά από την έγκριση των άλλων».

    Με Εκτίμηση και Φιλία,
    η Dimi

 12. WY avatar
  WY 29/01/2011 20:06:57

  Τόν πανηγυρικόν(επιμνημόσυνον λόγον) διά τήν Ιστορική Ημέραν,νά τόν εκφωνήση στό Ελληνικόν Λαόν,μέσω τών ΜΜΕ,ό......................ΠΑΓΚΑΛΟΣ!!!!!!!!

 13. antiochos avatar
  antiochos 29/01/2011 20:21:29

  Eνας λαος στομαχοσκεπτος και διεφθαρμενος,
  15 χρονια μετα υφισταται μονο ταπεινωσεις ΑΠΑΘΩΣ,
  εχοντας εκλεξει και επιβραβευσει τους θλιβερους
  εφιαλτες εκεινης της νυχτας για κυβερνητες του.

 14. thanasis avatar
  thanasis 29/01/2011 20:38:04

  ο μυθος του η ελλαδα ανηκει στους ελληνες κατερευσε
  μετα τα ΙΜΜΙΑ το ΔΝΤ την τροικα η ελλαδα ανηκει
  στις διεθνεις τραπεζες και στην global διεθνη των
  fund.

 15. Χαρίλαος avatar
  Χαρίλαος 29/01/2011 21:03:01

  Ψυχολογία έλληνα (με μικρό ε) ψηφοφόρου...

  Τι λέτε καλέ... εμένα που με διόρισε το πασοκ και οικονομάω μια εξηντάρα τον χρόνο με έναν ξερόβραχο θα ασχολούμαι?... Ας τους πάρουν όλους...

  Ψυχολογία έλληνα??? (πάλι με μικρό ε) πολιτικού...

  Αν είναι να κοιμάμαι ήσυχος ας μου πάρουν και 2 στρέμματα γης...
  γαπ... πρωθυπουργός της Ελλάδος!

  ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ

  Χαρίλαος

 16. anonymous avatar
  anonymous 29/01/2011 21:31:01

  Ο Ελληνικός λαός επιβράβευσε όλους τους συντελεστές του φιάσκου δια της ψήφου του. Γιατί κλαίτε λοιπόν; Για τα Ίμια ή για τα (διαχρονικά) χάλια των Ελλήνων;

  • Ευθύμης avatar
   Ευθύμης @ anonymous 31/01/2011 03:59:01

   etsi

 17. Hercules! avatar
  Hercules! 29/01/2011 23:00:14

  Στεφανι Δοξας στον Παναγιωτη, στον Χριστοδουλο και στον Εκτορα. Σαπουνι και σκοινι στους χαρτογιακαδες του Κολωνακιου και στους ριψασπεις του Μαξιμου ...

 18. Ηρόδοτος avatar
  Ηρόδοτος 29/01/2011 23:06:12

  Για να μην ξεχνάμε :

  ¨Ευχαριστούμε του Αμερικάνους¨
  Κ. Σημίτης

  ¨Κύριε πρωθυπουργέ ασκείται εξωτερική πολιτική της καρπαζίας¨
  Α.Σαμαράς

  -Το ίδιο κάνει και τώρα ο Γ.Α.Π.
  -Τιμή και δόξα στους ήρωες των Ιμίων.....

 19. ΚΥΝΑΙΓΕΙΡΟΣ avatar
  ΚΥΝΑΙΓΕΙΡΟΣ 30/01/2011 05:09:18

  Εφέτος και πάλιν ζώμεν την επέτειον της κρίσεως των Ιμίων, χωρίς να
  έχωμεν αντιληφθεί τι ακριβώς την είχεν προκαλέσει ;
  Μήπως γνωρίζει κάποιος να μας ενημερώσει υπεύθυνα, ποία ήτο η εργασία
  του τότε δημάρχου Καλύμνου πριν ή αυτός εκλεγεί δήμαρχος ; Μήπως ήτο
  υπάλληλος της Ε.Υ.Π. (το γράφω με σοβαρή επιφύλαξη διότι δεν μπόρεσα
  να διασταυρώσω την πληροφορία που μου παρέσχε έτερος πρώην υπάλληλος
  της Ε.Υ.Π., νυν συνταξιούχος) ;
  Διά την μη ευτυχή δι ημάς έξοδον από την κρίση των Ιμίων, δεν πταίουν μόνον
  και αποκλειστικώς οι διατελέσαντες τότε πρωθυπουργός Σημίτης, υπουργός
  Εξωτερικών Πάγκαλος, υπουργός Εθνικής Αμύνης Αρσένης, αρχηγός ΓΕΕΘΑ
  Λυμπέρης. Πταίουν όλοι οι Έλληνες και κυρίως οι νεώτερες γενεές οι οποίες,
  υιοθετήσασες την μόδαν του παραλυτικού εκσυγχρονισμού , αποφεύγουν την
  στράτευση, αδιαφορούν διά τα εθνικά θέματα, αγνοούν την Ιστορίαν μας,
  μετέρχονται "μέσον" διά να μην υπηρετήσουν το ελάχιστον 12-μηνον στον
  Έβρον ή στην ακριτικήν Λήμνον, αγνοούν την χρήση των όπλων και χλευάζουν
  όσους ,τιμώντας την καταγωγήν των, υπηρετούν την Πατρίδα ευόρκως.
  Δεν θα ηδύνατο ο οιοσδήποτε πρωθυπουργός Σημίτης (ολίγων άλλωστε ημερών
  πρωθυπουργός) να αποφασίσει θερμήν εμπλοκήν με αβέβαιη , γιά τα Ελληνικά
  Όπλα, έκβαση , υπό το πλέγμα των ανωτέρω εκτεθεισών απογοητευτικών
  διαπιστώσεων. Επεζήτησε τον συμβιβασμόν διότι εστερείτο άλλης επιλογής !
  Ευχαρίστησεν τους Αμερικανούς - και ορθώς έπραξεν, διότι με την βοήθειαν
  που αυτοί μας παρέσχον, ο ως άνω συμβιβασμός επετεύχθη. Ποιούς δηλαδή
  θα έπρεπεν να ευχαριστήσει ; Μήπως τον αμετροεπή Πάγκαλον , όστις
  περιήρχετο νύκτωρ μεσούσης της κρίσεως τους τηλεοπτικούς διαύλους διά την
  προσωπικήν αυτού προβολήν ; Ή μήπως τον ανεκδιήγητον εκείνον αρχηγόν
  της Ν.Δ. Μιλτιάδην Έβερτ , όστις ζητούσε επιμόνως "δυναμικάς" λύσεις ;
  Οφείλομεν πρώτον να σοβαρευθώμεν ως Λαός , να αναμετρήσωμεν τας
  δυνάμεις μας και να εκτιμήσωμεν τις προθέσεις και τις δυνατότητες των
  πιθανών αντιπάλων μας. Κυρίως δε , εσείς οι νεώτεροι που μετέχετε των
  συζητήσεων στο antinews.gr να επιζητήσετε να επηρεάσετε διά των λόγων σας
  αλλά και διά της ψήφου σας την ροή της Ιστορίας μας. Και επειδή η ιστοσελίδα
  antinews.gr φαίνεται πως πρόσκειται στην νέαν ηγεσίαν της Ν.Δ., ας απαιτή
  σετε από αυτήν να ζητήσει δημοσίως την αύξηση των δαπανών διά την
  Εθνικήν μας Άμυναν, την αύξηση της στρατιωτικής θητείας σταδιακώς στους
  24 μήνες (η Τουρκία με επταπλάσιον πληθυσμόν έχει καθιερώσει 18μηνον
  θητείαν) . Εσείς θα πολεμήσετε αύριον κατά τον προσεχή Ελληνοτουρκικόν
  Πόλεμον. Ποιός σας είπεν ότι ετελείωσαν οι Πόλεμοι ; Και θα πολεμήσετε όντες
  ανεκπαίδευτοι περί τα όπλα και την λειτουργίαν της εθνικής μας αμύνης.
  Και θα ηττηθείτε, μαζύ σας δε θα ηττηθεί και η Πατρίδα σας.

  • Κάποιος avatar
   Κάποιος @ ΚΥΝΑΙΓΕΙΡΟΣ 30/01/2011 12:01:42

   Ταυτίζεται η μορφή του προφορικού λόγου με αυτήν του γραπτού λόγου σου ;

   • WY avatar
    WY @ Κάποιος 30/01/2011 15:00:14

    Εάν προκύπτουν προβλήματα μετάφρασης έκ τού κειμένου τού ΚΥΝΑΙΓΕΙΡΟΥ,νά προσλάβης ώς μεταφραστή τόν gap ή τήν Τρέμη (χρεοκοπία αντί τού ορθού ΧΡΕ Ω ΚΟΠΙΑ)!!!!!!!!!

    • Κάποιος avatar
     Κάποιος @ WY 30/01/2011 19:36:13

     Στον Κυναίγειρο απευθύνονταν η ερώτηση.

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ ΚΥΝΑΙΓΕΙΡΟΣ 30/01/2011 12:15:02

   Εστησαν και επισημα τις γκριζες ζωνες στη ζωη μας.
   ο ΚΥΝΑΙΓΕΙΡΟΣ μια χαρα τα λεει.. και δε χρειαζομαι Τζαρτζανο!!

   ΠΠ

 20. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 30/01/2011 07:16:59

  Oταν ανοιξει ο φακελλος της Κυπρου, θα ανοξει κ αυτος των Ιμιων.
  Τιμη και Δοξα στα παληκαρια μας. Αιωνια η μνημη τους. Ηρωες. Αθανατοι.

  ΠΠ

 21. zackii avatar
  zackii 30/01/2011 08:15:07

  Που θα γίνουν όλα αυτά ρε παιδιά? Στη χώρα των καρπαζοεισπρακτόρων πολιτικών? Πείτε μου ένα πρωθυπουργό που δεν βγήκε με τις ευλογίες των ΗΠΑ. Και αν βγει και τους τα χαλάσει στη μέση....πιάνει δουλειά το τμήμα ανατροπής κυβερνήσεων-καθεστώτων της company και τον καθαρίζει σε χρόνο dt. Να σας πω παράδειγμα?....

 22. η Dimi avatar
  η Dimi 30/01/2011 08:34:52

  «Οταν η διαταγή είναι υποχώρηση, έχει χαλάσει ο ασύρματος»
  ~Ιωάννης Μοιραλιώτης

 23. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 30/01/2011 11:43:46

  Ίμια: Διαταγή «κάψτε την ελληνική σημαία»
  Ήταν η νύχτα που δόθηκε η εντολή από την Αθήνα στους Έλληνες καταδρομείς, που βρίσκονταν πάνω στα Ίμια για να...
  αντιμετωπίσουν πιθανή τουρκική απόβαση, να μαζέψουν και να κάψουν την ελληνική σημαία κατ' απαίτηση των Τούρκων.

  Τη συγκλονιστική αυτή αποκάλυψη έκανε στον Κώστα Χαρδαβέλλα ο ναύαρχος ε.α. στο λιμενικό και διοικητής των ομαδων υποβρυχίων καταστροφών. κ. Κολιτσόπουλος.

  Η απάντηση των καταδρομέων στην κατάπτυστη αυτή εντολή της Αθήνας ήταν να μαζέψουν την σημαία, να την τυλίξουν και να την πάρουν μαζί τους κρυφά από την τότε στρατιωτική ηγεσία.

  Η σημαία αυτή βρίσκεται στα χέρια του τότε διοικητή της ομάδας των ΟΥΚ που ήταν στα Ίμια και φυλάασεται σε ένα μέρος μυστικό που είναι κάτι σαν ιερός χώρος των βατραχανθρώπων.-

  Βιντεο στο youtube ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 20 10 2009

  ΠΠ

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 30/01/2011 11:45:57

   http://www.youtube.com/watch?v=iUurSq8f4-8&feature=player_embedded

   ΠΠ

 24. vivian avatar
  vivian 30/01/2011 12:55:48

  Τιμη σε αυτους που όρισαν να φυλανε ¨θερμοπυλες¨ ......Αθανατοι

 25. ΙΩΝΑΣ avatar
  ΙΩΝΑΣ 30/01/2011 17:14:27

  Έτσι απλά,no comment. Βέλτιον το σιγάν στην σημερινή κατεχόμενη Ελλάδα του μνημονίου και της ...τρόικας. Έστιν ουν δίκης οφθαλμός,ος τα πανθ ορά.

 26. WY avatar
  WY 30/01/2011 19:57:48

  Κάποιος είπε:
  30/01/2011 στις 7:36 pm
  Στον Κυναίγειρο απευθύνονταν η ερώτηση.

  Απάντηση
  .....................................

  Συμφωνώ!!!
  Όμως εάν πράγματι επιθυμείς νά περιφρουρής τούς δεοντολογικούς κανόνες τού διαλόγου,δέν θά τούς παραβίαζες μόλις χθές,πού σέ blog-ικό διάλογο μεταξύ εμού κι άλλου σχολιαστή (l΄ami),έλαβες θέση απρόσκλητος/αγενώς,παραβιάζοντας ό,τι σήμερα προσπαθείς νά περιφρουρήσης (ορθά),δλδ τήν δεοντολογία τού (δια)λόγου,πού αποδεικνύεις από τήν απάντησή/αντίδρασή σου,ότι σέβεσαι μόνον κατά περίπτωση/περίσταση!!!!!

  Αλλά στίς σχολές τού Παραπετάσματος καί τής Υπο-Κράτους,μεταξύ άλλων οί ινστρούχτορές σας, σάς δίδαξαν ''ότι θά συμφωνείτε πάντα μέ τόν συνδιαλεγόμενό σας,αρκεί νά συμφωνεί αυτός(θέλει δέν θέλει),ότι έχετε ΠΑΝΤΑ δίκαιο εσείς""!!!!!!

  • Κάποιος avatar
   Κάποιος @ WY 30/01/2011 20:17:27

   Καταρχήν δεν σε μάλωσα για την παρέμβαση σου.
   Μια απλή επισήμανση έκανα.
   Επίσης από που συμπέρανες ότι δεν μπορώ να καταλάβω τον γραπτό λόγο του Κυναίγειρου κι ότι χρειάζομαι μετάφραση ;

 27. ΓΙΩΡΓΗΣ avatar
  ΓΙΩΡΓΗΣ 30/01/2011 22:21:23

  ΔΙΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΝΤΡΟΠΙΑΣΑΝ @ ΜΑΣ ΤΣΑΛΑΚΩΣΑΝ !!!!!!!!ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΟΝ ΟΤΣΑΛΑΝ !!!!!!!!!!! ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΑΓΑΝ ΤΑ ΛΕΓΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ !!!!!!!!!! ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΗΛΑΤΗΣΑΝ ΣΑΝ ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ , ΤΟΥΣ ΝΤΑΒΑΝΤΖΗΔΕΣ !!!!!!!! ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ !!!!!!! Η ΙΔΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΜΕ 10 ΜΟΝΑΔΕΣ ΔΙΑΦΟΡΑ............. ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ .

 28. rotsen avatar
  rotsen 30/01/2011 23:52:27

  ειδες ρε Γιώργη τι χαζομαρες κανει αυτος ο λαος? Αφου πεντεμισυ χρονια το είχαμε λυσει αυτο...η Ελλαδα πετουσε...η κυβερνηση από επιτυχια σε επιτυχία τι θέλαμε και γυρίσαμε πισω?

  ΥΓ .Σταματα τα ληγμενα

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.