15/12/2008 04:34
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δεκέμβρης 2008: «Θυμήσου, υπάρχει ο θάνατος».

Ο γνωστός ιστορικός, Ερίκ Χομπσμπάουμ, έγραψε για το Μάη: «Το 1968 δεν αποτέλεσε ούτε ούτε τέλος, ούτε αφετηρία, αλλά μόνον σημαδιακό μήνυμα. (...) Ήταν κάποιο είδος memento mori (θυμήσου ότι υπάρχει θάνατος)». Το σύστημα, όπως φάνηκε, πήρε το μήνυμά του και έκανε ορισμένες σημαντικές διορθωτικές κινήσεις, με αποτέλεσμα, όχι μόνον να μην καταρρεύσει, αλλά να βγει νικητής στον Ψυχρό Πόλεμο.

Αρκετοί αυτές τις ημέρες δεν δίστασαν να συγκρίνουν τα επεισόδια με το Μάη. Ορισμένα εξωτερικά χαρακτηριστικά των κινητοποιήσεων αναδύουν άρωμα εξέγερσης. Επουδενί βεβαίως, μπορεί να γίνει λόγος για έναν ελληνικού τύπου «Μάη του 2008» και πολύ περισσότερο ούτε συζήτηση για ατμόσφαιρα επανάστασης, όπως κάποιοι βιαστικοί και ανιστόρητοι έσπευσαν να πουν.

Ακόμα και η εκδοχή της εξέγερσης σηκώνει πολύ νερό. Ίσως μια κοινωνική έκρηξη συσσωρευμένης δυσαρέσκειας και αγανάκτησης απέναντι στην κρίση που περνάει η ελληνική κοινωνία εδώ και τουλάχιστον μια δεκαπενταετία, με αποκορύφωμα την πολιτική κρίση της τελευταίας οκταετίας, θα πλησίαζε περισσότερο την πραγματικότητα και το τι συμβαίνει αυτές τις ημέρες. Το μόνο που ταυτίζεται με το Μάη του 68, είναι ότι και στην ελληνική περίπτωση, οι κινητοποιήσεις και το βίαιο ξέσπασμα των τελευταίων ημερών, αποτελεί ένα σαφές μήνυμα προς το σύστημα «να μην ξεχνάει ότι υπάρχει και ο θάνατος». Να μην ξεχνάει ότι μπορεί να πεθάνει. Ένα μήνυμα με πρώτους παραλήπτες τους πολιτικούς και το στρώμα τους, το οποίο βρίσκεται σε απόλυτη παρακμή και απαξίωση, αλλά και τους υπόλοιπους στυλοβάτες του συστήματος, την οικονομική ελίτ-διαπλοκή, τους εκπροσώπους των θεσμών, κ.ο.κ.

Οι κινητοποιήσεις έδειξαν ότι ήδη το ελληνικό κοινωνικο-πολιτικό σύστημα έχει ξεπεραστεί, και, αν δεν έχει κιόλας πεθάνει, ο θάνατός του είναι πολύ κοντά. Αν οι βασικοί συντελεστές του συστήματος νομίζουν ότι, από τη στιγμή που λήξουν οι κινητοποιήσεις, θα μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι, είναι βαθιά νυχτωμένοι. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από μια ετεροχρονισμένη αλλά επιτέλους πραγματική «αστική επανάσταση» (πως αλλιώς να την ορίσουμε;) που θα εκσυγχρονίσει τους γερασμένους θεσμούς της και θα βγάλει τη χώρα από το βάλτο της συνεχούς οπισθοδρόμησης. Το σύνθημα περί επανίδρυσης του κράτους, με το οποίο κέρδισε ο Καραμανλής τις εκλογές, δεν ήταν τυχαίο. Ανάγκη των καιρών ήταν. Ωστόσο δεν έκανε τίποτε και φέρει ο ίδιος καίρια την ευθύνη.

Στις κινητοποιήσεις με αφορμή τη δολοφονία του μαθητή, θα ταίριαζε πολύ ο χαρακτηρισμός της «επανάστασης των μικροαστών». Άλλωστε, αυτών τα παιδιά κατέβηκαν στους δρόμους. Αυτοί πλήττονται περισσότερο από την ανύπαρκτη δημόσια παιδεία, αυτοί γονατίζουν οικονομικά και αυτών τα παιδιά υφίστανται τα εξοντωτικά ημερήσια ωράρια μαθημάτων (σχολείο-φροντιστήριο) για να ζήσουν μετά την επαγγελματική ανασφάλεια. Τι διεκδικούν; Σίγουρα όχι την ανατροπή του συστήματος. Τότε ναι, θα μιλούσαμε για επανάσταση ή εξέγερση. Διεκδικούν απλά μια θέση μέσα στο σύστημα. Σε ένα κάπως καλύτερο, δικαιότερο και εκσυγχρονισμένο σύστημα.

Κρατήστε λοιπόν, σφιχτά το μικροαστισμό σας και αφήστε τις φλόγες των καμένων τραπεζών να ζεσταίνουν τις ψευδαισθήσεις σας.

Le canard

ΣΧΟΛΙΑ

 1. manolios avatar
  manolios 15/12/2008 07:51:40

  Διεκδικούν απλά μια θέση μέσα στο σύστημα"; Και γω που νόμιζα οτι όλα τα κάνουν οι Αμερικάνοι;

 2. ektwr avatar
  ektwr 15/12/2008 08:17:38

  Οταν λες να σηκωθω απο τον καναπε τι ακριβώς ενοείς?
  Κουρστικα να το ακουω

 3. Ξένος Δάκτυλος avatar
  Ξένος Δάκτυλος 15/12/2008 09:21:27

  (Μεταφέρω εδώ τροποποιημένο και επαυξημένο, σχόλιο που ανέβασα σε λάθος ανάρτηση)

  Ο Ελληνικός λαός ήταν που ήταν χωρισμένος σε στρατόπεδα (Βάζελοι-Γάβροι, Δεξιοί-Αριστεροί, Εθνικιστές-Διεθνιστές, Χρυσαυγίτες-Αναρχικοί, Ν.Δ-ΠαΣοΚ) και παίζει διαχρονικά τις κουμπάρες, τώρα έρχεται να προστεθεί ένα νέο αντιμαχόμενο show: Εκείνοι που χαϊδεύουν τα αυτιά των «αγανακτισμένων» βανδάλων «που ξεπλένουν (νταηλίκι) την ντροπή της μποντάνας γκενωνίας σπάζοντας και καίγοντας» Vs Αυτών που χαϊδεύουν τα αυτιά του «αθώου» κυρ Ανέστη του μπακάλη «που δεν είδε, δεν άκουσε και θέλει να ζει ήσυχα, ταΐζοντας τα καναρίνια του και μη τον μπλέκετε με φασαρίες». Και όλοι μαζί.. εις τον κρημνόν.

 4. Βασιλόπουλος avatar
  Βασιλόπουλος 15/12/2008 09:57:19

  Το κράτος είναι μεν δυνατό, όμως ο κάθε ένας υπάλληλος σε αυτό, είναι αδύναμος.

  Το ότι όλοι αυτοί φαντάζουν ανώτεροι, είναι έργο θριαμβευτικών λόγων ρητόρων... (εικονική πραγματικότητα δηλαδή).

 5. t avatar
  t 15/12/2008 09:59:27

  Είμαστε για κλάματα.

  Economist:
  Στα προβλήματα που «οι κυβερνήσεις δεν κατάφεραν να αντιμετωπίσουν», αποδίδει τα γεγονότα των τελευταίων ημερών στην Ελλάδα το περιοδικό Economist
  «Για να κατανοήσετε τα προβλήματα, ρωτήστε τους ελληνικής καταγωγής ακαδημαϊκούς, επιχειρηματίες, καλλιτέχνες και άλλους ταλαντούχους ανθρώπους που αφθονούν σε όλο τον κόσμο αλλά διστάζουν να δραστηριοποιηθούν στη χώρα τους».
  «Τα πανεπιστήμια είναι γεμάτα από Έλληνες ακαδημαϊκούς, αλλά στις πανεπιστημιουπόλεις κυριαρχεί η κακή διαχείριση και το πανεπιστημιακό σύστημα θυμίζει περισσότερο τα χειρότερα στοιχεία του Οθωμανικού παρελθόντος (γραφειοκρατία και παρεμπόδιση της καινοτομίας) από ότι το αντίστοιχο Τουρκικό».
  «Στην υγεία, την παιδεία και άλλες δημόσιες υπηρεσίες, οι ελλιπείς κρατικές παροχές τροφοδοτούν μια μαύρη αγορά και δημιουργούν συμφέροντα που αντιτίθενται στις αλλαγές».

 6. Basil avatar
  Basil 15/12/2008 10:00:20

  Η εξέγερση των βατράχων που νόμιζαν πως είναι μαγεμένοι πρίγκιπες;

 7. neoinileias avatar
  neoinileias 15/12/2008 10:04:11

  Σε ολόκληρο τον κόσμο η περίοδος που πέρασε (ειδικά στο δεύτερο εξάμηνο του 2009) ήταν γεμάτη απρόοπτα και συγκλονιστικές εξελίξεις, τα γεγονότα εξελίχθηκαν με κινηματογραφική ταχύτητα. Κατά πολλούς η αφετηριακή δυναμική των εξελίξεων θα επιδράσει κυματικά τόσο τη σκέψη των ανθρώπων όσο και τις εξελίξεις στο πολιτικό και κοινωνικό τοπίο σε ολόκληρο τον κόσμο, πολύ πιθανόν στο αμεσο και ευρύτερο μέλλον τα γεγονοτα να οδηγήσουν σε κοινωνική και πολιτική εξέλιξη.
  Αν τώρα προσπαθήσουμε να ρίξουμε μια πρόχειρη ματιά επάνω στα οσα σοβαρά συνέβησαν,αυτο που προς στιγμήν φαίνεται και το αναδεικνύει η εμμονή των γεγονότων είναι η ανάγκη που αισθάνονται όλο και περισσότερο άνθρωποι να προσπαθήσουν να δουν την οικονομικοκοινωνικοπολιτικη επικαιρότητα από διαφορετικές οπτικές γωνίες.
  Στη χώρα μας εδώ και πολλά χρόνια η διαφθορά, η αναξιοκρατία, η ανακύκλωση πρακτικών που έχουν αποτύχει και η διεθνής ρευστότητα έχουν προβληματίσει, ειδικά τον τελευταίο καιρό, ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού. Η κρισιμότητα των καιρών επιβεβαιώνεται απ όλες τις σχετικές έρευνες. Εν τω μεταξύ συνεχώς εμφανίζονται νέα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα, τι στιγμή που ακόμη πολλά και δύσκολα προβλήματα του παρελθόντος παραμένουν άλυτα.
  Έτσι, οι κατά καιρούς άστοχες επιλογές και δυσλειτουργίες της διοίκησης, καθώς και οι οργανωτικές αδυναμίες, η επικράτηση της «αρχής της ήσσονος προσπάθειας» που παρακάμπτει τα προβλήματα, η ατιμωρησία και η αναποτελεσματικότητα ενός διοικητικού μηχανισμού που δεν έχει μάθει να μαθαίνει, κτλ, διαμορφώνουν την πολιτική κουλτούρα και τις σχέσεις διοίκησης –κοινωνίας, μιας σχέσης που κατά κανόνα για λόγους πολιτικής και πελατειακής σκοπιμότητας, δεν υπάρχει αλληλεπίδραση και ειλικρινής επικοινωνία. Σε αυτό το πλαίσιο δημιουργείται γενικευμένο κλίμα συνενοχής που λειτουργεί ως κίνητρο για τη συνέχιση των φαινομένων.
  Όσο η ενδυνάμωση των θεσμών δεν είναι προτεραιότητα και η επικρατούσα επιχειρηματολογία δεν θα έχει σαφή προσανατολισμό θα προκαλούνται κοινωνικές αντιδράσεις, η βία θα απελευθερώνεται, η δυσαρέσκεια θα επεκτείνεται και θα διαιωνίζονται οι νοοτροπίες και οι πρακτικές που ευνοούν τους λίγους και αδικούν τους πολλούς.

 8. ataktos avatar
  ataktos 15/12/2008 10:10:57

  Basil -Ευτυχώς βρέθηκαν και αυτά έτσι με την ευκαιρία πνίχτηκαν και οξειδώθηκαν τα χρυσόψαρα του τόπου που διέθεταν «σχέδιο από την κρίση» !!.

 9. τιραμολα avatar
  τιραμολα 15/12/2008 10:23:12

  Νικο προσθεσε στο "μανιφεστο" και αυτα που γραφει ο economist...
  Επισης προσθεσε τις πυρκαγιες , τους κουμπαρους , τις off shore του Βουλγαρακη , την ληστεια των αποθεματικων των ταμειων , την siemens , το Βατοπεδι και τελος αν σου μεινει χωρος προσθεσε και την ληστεια των τραπεζων...
  Αμα θυμιθω και τιποτε αλλο θα σε βοηθησω στην συμπληρωση του μανιφεστου....

 10. Βασιλόπουλος avatar
  Βασιλόπουλος 15/12/2008 10:29:11

  Δεν θα 'θελα να 'μαι πρωθυπουργός. Ο πρωθυπουργός, όσα λεφτά κι αν αποκτήσει, ποτέ του δεν θα μπορέσει, για παράδειγμα, να αγοράσει μια Lamborghini και να πηγαίνει μ' αυτήν στη Βουλή.

  Ο πρωθυπουργός ήταν, είναι και θα παραμείνει ένας δημόσιος υπάλληλος.

  ...

 11. stenaxorimenos avatar
  stenaxorimenos 15/12/2008 10:33:08

  Από την καθημερινή "Η εκτόξευση του κόστους δανεισμού του ελληνικού δημοσίου, και δευτερευόντος της Ιταλίας, προβληματίζει τις Βρυξέλλες για την ικανότητα των δύο κρατών να αναχρηματοδοτήσουν το δημόσιο χρέος το 2009, δεδομένης της επιδείνωσης του διεθνούς κλίματος.

  Το μήνυμα που έχει, ανεπισήμως αλλά ευκρινέστατα, μεταδοθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος από τις Βρυξέλλες και τη Φρανκφούρτη, είναι βαρύ:
  Από εμάς μην περιμένετε, αν χρειασθεί θα πρέπει να απευθυνθείτε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
  Διότι δεν υπάρχουν μηχανισμοί χρηματοδότησης για τα κράτη-μέλη της ΟΝΕ. Επιπλέον η «διάσωση» (baillout) κρατών-μελών της ΟΝΕ δεν προβλέπεται από τη συνθήκη του Μάαστριχτ.

  Ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, γνωρίζοντας καλά τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, διακατέχεται από βαθύτατη ανησυχία. Η χρονική συγκυρία των ταραχών δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερη για την Ελλάδα, συμφωνούν οικονομολόγοι διεθνών οργανισμών και αναλυτές εταιρειών αξιολόγησης του επενδυτικού κίνδυνου. Οι όροι δανεισμού του ελληνικού κράτους θυμίζουν ολοένα και περισσότερο αναπτυσσόμενη οικονομία.

  Το spread των 10ετών ομολόγων σε σύγκριση με τις αποδόσεις των αντίστοιχων γερμανικών εκτινάχθηκε την Παρασκευή στις 210 μονάδες. Τα βίαια γεγονότα συνυπολογίσθηκαν από τον Economist Intelligence Unit, που πλέον προβλέπει ύφεση και φλερτ με το υπερβολικό έλλειμμα για το 2009. Μέτριο θεωρεί τον κίνδυνο στην χώρα η εταιρεία Global Risks, καθώς κρίνει ότι η ασφάλεια που προσφέρει το κράτος είναι ανεπαρκής"
  Τα παραπάνω είναι αυτά που έρχονται και που θα πληρώσουμε όλοι.

  Ποιοι λοιπον ειναι πισω απο ολα αυτα που συμβαίνουν εδώ, που αρνούνται να βγάλουν τις ιδεολογικές τους κουκούλες και να μας πούν τις προτάσεις τους?
  Εκτος απο τα γενικόλογα και τα ευχολογια παλαιολιθικών αριστερών, ποια ειναι η πρόταση για την επόμενη ημέρα? καμία φυσικά.
  Δεν υπάρχει πρόταση απο την αριστερά για το αύριο. Γιαυτό εδώ και 17 χρόνια που περνά την μεγάλη εσωτερική της κρίση αγωνιά και προσπαθεί να την εξάγει στην κοινωνία μήπως και κρατήσει τις δυνάμεις της.
  Μαθητές και παιδιά σκεφτείτε το -γιατί μπορείτε- μόνο σαν στρατιώτες σας θέλουν, να παίζετε τα παιχνίδια τους και τους σχεδιασμούς τους. κάποια ημέρα ξαφνικά η πλάκα και ο χαβαλές θα τελειώσουν και τότε οι γονείς σας -οποτε κι εσείς- θα πληρώσουν τα σπασμένα με περισσότερη εργασία και καποιοι - οι εγκέφαλοι που είναι από πίσω και συντονίζουν όλα αυτά- από τον θυμό τον δικό σου που τον στράτευσαν για την εκπλήρωση των δικών τους συμφερόντων- θα λάβουν καλές δημόσιες θέσεις με χοντρούς μισθούς και θα περάσουν αυτοί καλά κι εμείς χειρότερα.
  Ξυπνήστε παιδιά. Ο συνασπισμός η κκε εσωτ οπως τον γνωρίζω εγώ΄"έτρωγε καλά" πρίν την δεξιά. Τους κόπηκε η μάσα, και απεγνωσμένα ρίχνουν συνθήματα, (πχ γενιά των 700, λές και υπήρχε ποτέ έλληνας νεαρός που έπερνε περισσότερα) για να στρατολογήσουν κόσμο. Έχασαν τους φοιτητές (τους πήρε η δαπ), έχασαν τους οικοδόμους (ήρθαν οι ξένοι) και στρέφονται ξεκάθαρα και ξεδιάντροπα στους μαθητές προσπαθώντας να τους εγκλωβίσουν στην ιδεολογία των συνθημάτων κλέβοντάς σας την ελεύθερη προσωπική σκέψη. Ξυπνήστε παιδιά. μην τρώτε κουτόχορτο. Τίποτα δεν ειναι τυχαίο. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν τους βλέπετε αλλά συντονίζουν και σκέφτονται για εσάς. Ξυπνηστε παιδιά. Ολοι εμείς οι υπόλοιποι που δεν συμφωνούμε σε αυτή την ανελεύθερη προποπτική, σας χρειαζόμαστε ελεύθερους και ανεξάρτητους, όχι μαντρωμένους. Χρειαζόμαστε το δημιουργικό σας μυαλό και όχι τα χέρια που πετούν πέτρες σε συνανθρώπους σήμερα και αύριο οπλίζουν όπλα. Αντισταθείτε στους ιδεολογικούς μουτζαχεντίν. Η βία φέρνει βία. Εμρπός στον διάλογο. Μην αντιγράφετε ένα αποτυχημένο παρελθόν. Η επανάστασή σας -εάν γίνει θα πρέπει να γίνει για εσάς- όχι για τουε καθοδηγητές -έτσι τους λένε, για να μαθαίνετε. Έχετε μυαλό ακόμη ελεύθερο και το έχουμε ανάγκη όλοι μας.

 12. Βασιλόπουλος avatar
  Βασιλόπουλος 15/12/2008 10:51:08

  ...

  Κι επειδή μάλιστα είναι ένας εκλεγμένος δημόσιος υπάλληλος, πρέπει να κολακεύει τον λαό για να κερδίσει την εύνοιά του. Πρέπει να του δίνει υποσχέσεις που ξέρει ότι δεν θα μπορέσει να τηρήσει. Πρέπει να του δίνει ψεύτικες ελπίδες.

  Είναι ένα ξεφτιλισμένο επάγγελμα. Είναι μάλιστα κι ένα επικίνδυνο επάγγελμα. Γι' αυτό και πρέπει να κυκλοφορεί με θωρακισμένο αυτοκίνητο και φρουρά.

  Αυτή είναι η "κατάρα" των πρωθυπουργών (και άλλων δημόσιων υπαλλήλων): Όσα χρήματα κι αν αποκτήσουν, να μην μπορούν να τα χαρούν.

  ...

 13. τιραμολα avatar
  τιραμολα 15/12/2008 10:53:16

  Τι περιμενω απο τον ΓΑΠ...

  Τον μετασχηματισμο της κοινωνιας σε μια κοινωνια συλλογικοτητων που θα εγγυαται την ισοτητα και τις βιοτικες αναγκες ολων των ανθρωπων.

  Την καταργηση του φαυλου συστηματος παιδειας και την αντικατασταση ωστε να διαμορφωνει πρωτα απο ολα ανθρωπους και πραγματικα ελευθερους πολιτες.

  Πραγματικη διαφανεια και κοινωνικο ελεγχο και πρωτα απο ολα σε αστυνομια και δυναμεις καταστολης.

  Το πλατεμα της δημοκρατιας με νεους θεσμους ωστε ο καθε ανθρωπος να καθοριζει μονος το μελλον του.

  Αυτα τα ολιγα...

 14. Ξένος Δάκτυλος avatar
  Ξένος Δάκτυλος 15/12/2008 10:59:01

  Όταν ο νεολαίος βλέπει και ακούει παντού τον έναν ενήλικα να απαξιώνει το κόμμα και τις θέσεις του άλλου ενήλικα σε καθημερινή βάση με τέτοιο στόμφο, οργή και μίσος, γιατί να μην πει «άντε πηδηχτείτε όλοι?» Και πως θα το περιμαζέψεις μετά από το περιθώριο για να το επανεντάξεις μέσα στους κόλπους της νομοταγούς καθημερινής ζωής? Τι θα του πεις? Σταμάτα να χοροπηδάς σαν κατσίκι κι έλα, ηρέμισε, κάτσε να ακούσεις ή να διαβάζεις εμάς να βρίζουμε και να χώνουμε ο ένας στον άλλον για το πόσο καταντημένοι είμαστε όλοι μαζί?

 15. alone avatar
  alone 15/12/2008 11:08:34

  Έχω αντιταχθεί με την εμπλοκή σε θέματα συνωμοσιολογίας γιατί θεωρώ
  ότι ούτως ή άλλως η επίκληση της επιχειρηματολογίας αυτής δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα του λαου.Στη συγκεκριμένη περίπτωση Βάζει σε πολλούς το τεχνητό δίλημμα καραμανλής ως Αμερικανοι.

  Ωστόσο παραθέτω τα παρακάτω links για τον αμφισβητούμενο ρολο των Indymedia

  http://thessaloniki.indymedia.org/index.php?page=7

  http://thessaloniki.indymedia.org/index.php?page=2

 16. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 15/12/2008 11:29:33

  @23, τιραμόλα


  Αν μόνο πρόσθετες και την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του νόμου περί
  ευθύνης υπουργών.....
  αλλά τι λέω! Γίνονται αυτά;...

  ΥΓ:
  Στα συνθήματα στους δρόμους, γιατί πλέον δεν ακούγεται/γράφεται το γνωστό ΑΛΗΤΕΣ-ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ-ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ;
  Ε; Γιατί;...

 17. τιραμολα avatar
  τιραμολα 15/12/2008 11:32:09

  Επισης περιμενω την καταργηση του νομου περι ευθυνης υπουργων.

 18. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 15/12/2008 11:34:17

  Το μόνο κοινό με του σημερινού κανιβαλισμού με τον Μάιο του 68 είναι και στις δύο περιπτώσεις έδρασαν προβοκάτορες (πχ. Δανιήλ Κοέν-Μπεντίτ το 68). Υπάρχουν όμως δυο μεγάλες διαφορές:
  1. Ο Μάιος 68 υπήρξε μια γνήσια λαϊκή εξέγερση, με σοβαρά θεωρητικά θεμέλια, βαρβάτη θεωρητική σκέψη από πίσω, όπως η Καταστασιακή Διεθνής και οι Υπαρξισταί, μετασχημάτησε με θετική πρόταση παρωχημένες κοινωνικές δομές, απεγκλώβησε την Ευρώπη από συντηριτικές/καταπιεστικές νοοτροπίες.
  Σε αντίθεση οι μέρες που διανύουμε εγκαθιστούν το χάος και ανοίγουν την κερκόπορτα του διαμελισμού του νεοελλαδικού κρατικού υπολείμματος. Όσο αφορά τα παιδιά των μικροαστών, αυτά δεν παύουν να αποτελούν το καλύτερο δυναμικό για ένα γνήσιο επαναστατικό κίνημα, που οικοδομούμε.
  2. Ο Μάιος του 68 έγινε αιτία να πέσει ο Ντε Γκολ, που αν και συντηρητικός, ήταν βαρβάτος πολιτικός και γνήσια αντιαμερικάνος.
  Σε αντίθεση οι πρόσφατοι βαβδαλισμοί θα γίνουν αιτία να πέσει ο ΚΚ., που είναι ανίκανο βουτυρόπαιδο και δήθεν αντιαμερικάνος.
  Όσο αφορά τις έχιδνες Ντόρα, δυσλεκτικό ΓΑΠ και κινητό σουβλατζίδικο Βενιζέλο (Μπεν Εζλόν, παρότι αυτό δεν είναι το πραγματικό του όνομα) το μόνο που ενδιαφέρονται, είναι η καρέκλα απάνω στις στάχτες της χώρας. Αντί να βγουν να καταδικάσουν την καταστροφή της χώρας και της οικονομίας, τρίβουν τα χέρια τους κάνοντας και τον έξυπνο από πάνω ότι είχαν προβλέψει τα "γεγονότα". "Θα σε πάρουνε με τις πέτρες αν συνεχίσεις έτσι", ισχυρίστηκε ο δυσλεκτικός ότι είπε στο βουτυρόπαιδο, δικαιολογώντας την πρακτική των βανδάλων. Και μετά μερικοί μιλάνε για δημοκρατία και το λουρί της μάνας.

 19. Basil avatar
  Basil 15/12/2008 11:35:29

  @ ataktos
  Ο le canard κάνει μια καλή προσπάθεια αξιολόγησης ενός φαινομένου αρκετά περίπλοκου. Οπως παρατήρησες έβαλα (;) στο τέλος της πρότασης μου. Το θέμα είναι τελείως χαοτικό με άπειρες παραμέτρους που μπορεί να ξεκινάει από την διάλυση της οικογένειας έως δεν ξέρω που. Ωστόσο το γενικό κλίμα που αποπνέει είναι παρακμιακό.

 20. Naruto avatar
  Naruto 15/12/2008 11:40:11

  @18,22
  Τον καημενο...τον πρωθυπουργο κριμα. Με το ζορι πρεπει να τον βαλλαν και αυτον. Σαν τον Πολυδωρα που εκανε αγγαρια στο Δημοσιας Ταξης.
  Αν δεν επιασα καποια ειρωνια στο post, I stand corrected.

  @20 Δεν υπαρχουν προτασεις, δεκτο.
  Υπαρχει ομως το αυτονοητο.
  π.χ. Ποιος εβγαλε την παραποιημενη ανακοινωση για τις συνθηκες θανατου του πιτσιρικα (30 ατομα με μολωτοφ κλτπ) : Τον στελνεις σπιτι του και μηνυση για συκοφαντικη δυσφημιση και μια ΕΔΕ.
  Ποιοι υπογραψαν για το βατοπαιδι, ομολογα κτλπ , μεσα στην ψυρου. Αλλα ξεχασα τους κοροιδεψε ο κλητηρας του υπουργιου για να βαλλουν τις υπογραφες τους.

 21. τιραμολα avatar
  τιραμολα 15/12/2008 11:42:03

  "Θα μας παρουν με τις πετρες" μποτιλια....
  Εχιδνα και δυσλεκτικος ο Παπανδρεου?
  Μπραβο....

 22. t avatar
  t 15/12/2008 11:48:32

  Στην περίπτωση που το πόρισμα υποδεικνύει ότι ο ειδικός φρουρός πυροβόλησε σε ευθεία βολή θα υπάρξει νέα κοινωνική κατακραυγή καθώς θα υπάρχουν πλέον και αποδείξεις για τις ευθύνες του θύτη.

  Στην αντίθετη περίπτωση, που το πόρισμα δείξει εξοστρακισμό, θα υπάρξουν και πάλι αντιδράσεις καθώς θα υπάρξουν υπόνοιες για συγκάλυψη.
  Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα, αναμένονται αντιδράσεις.

 23. Basil avatar
  Basil 15/12/2008 11:52:35

  @ Naturo

  Πότε υποστήριξα τον ΚΚ; Και να θυμάσαι ότι η ιδιότητα της κεκτημένης ταχύτητας αποδίδεται στα βλήματα. Ελληνιστί projectiles!

  Xaxaxa

 24. Παπαγεωργίου Ε avatar
  Παπαγεωργίου Ε 15/12/2008 11:54:50

  -Mπαμπά η νεολαία τι έκανε μετά τον Μάη του 68?
  -...το 69 :)

 25. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 15/12/2008 12:07:24

  Eρευνα για το ποιοι έκαψαν τις ελληνικές πόλεις περιμενει κανείς;
  Διοτι αυτό είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο των ημερών.Εκατοντάδες κτίρια και καταστήματα κατστραφηκαν και κανείς ούτε ο Καραμανλής,ούτε ο Παπανδρέου,ούτε η Παπαρρηγα,ούτε ο Αλάβάνος,ούτε ο Καρατζαφέρης,ούτε ο Αρειος Πάγος,ούτε οι εισαγγελείς ουτε οι δημοσιογράφοι ζητούν να συλληφθούν οι δράστες.Καμμία δίωξη δεν ασκήθηκε ούτε ζητεί κανείς να ασκηθεί.

 26. Naruto avatar
  Naruto 15/12/2008 12:09:02

  Ποτε ειπα οτι υποστηριξες τον ΚΚ?
  Αν ειναι ‘καημενος επειδη δεν μπορει να παρει Lamborghini‘ ή ‘ειναι καημενος επειδη ειναι ‘Είναι ένα ξεφτιλισμένο επάγγελμα. Είναι μάλιστα κι ένα επικίνδυνο επάγγελμα‘ ο οποιοσδηποτε πρωθυπουργος, μπορει απλα να μην συμμετασχει ως προς εκλογην αλλα ως εκλεγων η να μην συμμετασχει καθολου.
  Με το δευτερο κομματι θα συμφωνισω.

 27. Naruto avatar
  Naruto 15/12/2008 12:09:22

  το πανω @23

 28. τιραμολα avatar
  τιραμολα 15/12/2008 12:12:53

  Βγαλε την κουκουλα απο το μυαλο σου ρε ψυχραιμια...
  και πεσε οτι πιασανε (λεμε τωρα) καμια 50αρια...
  Αλλοι 100 θα εμφανιστουν...
  Πολυ "συστημικος" εισαι ρε φιλε...
  Κανε την υπερβαση...
  Σου αρεσει η κοινωνια που θα μεγαλωσουν τα παιδια σου?

 29. τιραμολα avatar
  τιραμολα 15/12/2008 12:15:03

  Να πιασουν τα πιτσιρικια και να αθωωσουν τον Εφραιμ...
  Για αυτη την κοινωνια κοπτεσαι?
  Εχεις περασει για τελειως μαλακες τα παιδια?

 30. Naruto avatar
  Naruto 15/12/2008 12:18:07

  @30 Νομιζω οτι μολις εντοπισες το προβλημα.
  Ολα τα παιδια που συλλαμβανονται, θα αποστελλονται στην Μονη οπου με την βοηθεια Πνευματικου θα επανερχονται στον σωστο δρομο.

 31. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 15/12/2008 12:19:04

  @ tiramola
  Αγαπητέ το συστημικό είναι και η τελευταία άμυνα της ευταξίας που έχει καταργηθεί προ πολλού.
  Ας υποθέσουμε ότι οι δράστες είναι όργανα της αστυνομίας.Δεν είναι καθήκον της αντιπολίτυσης να ζητησει τη σύλληψη τους;Δεν ζητούσαν κάποτε να συλληφθούν τα σταγονίδια;
  Αν από την άλλη μεριά δεν είναι όργανα της αστυνομίας μπορεί να υπάρχει ενας στρατός εμπρηστών έτοιμος να κτυπήσει πάλι και όλοι να σφυρίζουν αδιάφορoι;
  Η κοινωνία δεν μου αρέσει καθόλου και περισσότερο δεν μου αρέσει η πριμοδοτηση του χάους.

 32. Ιοκαστη avatar
  Ιοκαστη 15/12/2008 12:19:52

  Υπαρχουν λυσεις πολλες για να λυθουν φλεγοντα θεματα και προβληματα, που μαστιζουν την οικονομια στην Ελλαδα με τις ορατες πλεον σημερα επιπτωσεις στην κοινωνια.
  Μονον η εργασια και η αποταμιευση θα μπορουν να μας σωσουν.
  Κανενα κρατος με αποθεματικα αποταμιευσης δεν κινδυνευει.
  Ας ξεχασουμε το εορτο/δανειο και αυτο των διακοπων.
  Δε χρειαζομαστε διακοπες, αν η τσεπη μας ειναι αδεια και καινουριο τουτου και επιπλα για επιδειξη φιγουρας.

  Μαθετε να τρωτε λιγοτερα απο αυτα, που σας επιτρεπει η οικονομικη σας κατασταση.

  Ετσι οπως πατε μου θυμιζεται Αν. Γερμανια και Ρωσια μετα την καταρρευση, που βγηκαν τα εργοστασια στο σφυρι για 1 μαρκο.
  Σ
  αν πρωτο θα πρεπει να ελαττωθει ο αριθμος δημοσιων υπαλληλων ισως και κατα το ημισυ, αφου ειμαστε η χωρα με τους περισσοτερους τεμπεληδες καρεκλοβιους.

  Ετσι θα υπαρξει συν τοις αλλοις και συμπτυξη σε λιγοτερα κτηρια για τα οποια απαιτουνται υψηλα ποσα για ενοικια παραλληλα με τους μισθους, συνταξιοδοτικα κλπ.

  Δεν μπορει ενα κρατος κηφηνας να δανειζεται αιωνια ακριβα λεφτα για να πληρωνει αεργους διορισμενους απο κομματοσκυλα για ψηφοθηρια.

  Το τι θα γινει μ' αυτους ειναι δικο τους προβλημα
  και αυτων των πολιτικων.
  Να στηθουν αμεσως σχολες ενημερωσης και εξειδικευσης σε κλαδους επικερδεις και ευελικτους στην Ευρ. αγορα.
  Για σκεφτειτε ενα κρατος με ολους καρεκλωμενους και να περιμενουν το μανα απο τη Γερμανια και Γαλλια να ζησουν;

  Ας βγουν στην εξω των τειχων Ελλαδα να την ανακαλυψουν για να αντιμετωπισουν τη ζωη.
  Εκει θα μπορεσουν να σχοληθουν με χιλιες δυο ενασχολησεις, που θα αλλαξουν το οικομομικο τους επιπεδο και θα τους κανουν χρησιμους στο κοινωνικο συνολο.
  Οπως πχ φυτειες δεντρολιβανου με κυψελες για παραγωγη πανακριβου μελιου για προωθηση μεσα στην Ευρωπαικη αγορα και βοτανου στις εταιριες καλλυντικων Βελεντα κλπ.
  η ακομα φυτειες θυμαρι, φυστικιων Αιγινης σαν των αντιστοιχων της Ν. Ιταλιας, συστηματικη καλλιεργεια βιολογικων λαχανικων και φρουτων , που στερειται σημερα ο τοπος αυτος και υποχρεουται να εισαγει ως και λεμονια απο Αργεντινη.
  Και οχι μονο. Υπαρχει παλετα απο επαγγελματα που στην Ελλαδα εχουν διαγραφει απο τη λιστα και καταργηθει.
  Δεν φτιαχτηκαμε ολοι για γραφειοκρατικες θεσεις.
  Δεν μπορει να κατεχεις θεση βιτρινα στα Ελτα η Οτε και να μην ξερεις καν στοιχειωδη Γεωγραφια και αναγνωση λατινικης γραφης.
  Βγεστε εξω απο τις πολεις Βατερλω να αναπνευσετε καθαρο αερα και εμπνευση για το αυριο.

  Δε νοειται ζωη διχως προβληματα.

  Ευτυχως που ειμαστε γεροι εδω για να ανακαλυψουμε λυσεις και να απολαυσουμε τις επιτυχιες μας.
  Βγεστε απο τα σαλονια της νωχελειας και ντροπης να δειτε ασπρη μερα.
  Η ζωη μας δεν ειναι αγωνας μονοχα για ψωμι, αλλα και για αποκτηση μιας ανωτερης θεσης στην κοινωνια.
  Απο την τουρτα της ευημεριας δικαιουμεστε ολοι μας μεριδιο, αλλα με σκληρη δουλεια.

  Τ' αγαθα κοποις κτωνται, αγαπητοι μου,

  και οσοι δεν πιασουν το νοημα θα περιθωριοποιηθουν.

 33. ataktos avatar
  ataktos 15/12/2008 12:21:29

  ψυχραιμια- επιτελους κανε και εσει κατι(?) ,εκτος ........

 34. Basil avatar
  Basil 15/12/2008 12:23:14

  @ Naturo.
  Εγινε μπέρδεμα με την αρίθμηση μάλλον.Το σχόλιο 23 δεν έχει πλέον νόημα.

 35. τιραμολα avatar
  τιραμολα 15/12/2008 12:24:52

  Δηλαδη η καταργηση της ευταξιας ωφειλεται σε 300-500 ταραξιες-αντιεξουσιαστες?
  Ελεος...

 36. Μπάμπης avatar
  Μπάμπης 15/12/2008 12:25:00

  @μποτιλια

  σε προηγουμενο ποστ συμφωνεις με την αναλυση οτι οι ιταλοι ειναι δημοκρατικα ωριμοι; εισαι σιγουρος; γιαυτο εβγαλαν τον στοα propaganda2 μπερλουσκονι;

  η λες ψεμματα οτι διαβασες τις αρλουμπες του εγκυρου 'νικου'(μιλαμε για χοντρες διαστρεβλωσεις- και παντελως ασχετες συγκρισεις)

 37. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 15/12/2008 12:29:53

  @ ατακτος
  T να κάνω εκτός από να τα γραφω και να τα λέω σε φίλους μου; Ομολογώ ότι στα 50 μου δεν έχω διάθεση να πάω κόντρα σε κάποιους που έχουν τη συγκαλυψη όλου του συστήματος.Απλώς τα γράφω μήπως και συνειδητοποιησουν όλοι το εκπληκτικό γεγονός.Εγιναν τεράστιες καταστροφές και κανείς δε σκέπτεται να κάνει μήνυση,ούτε ο Γεωργιάδης που του έκαιγαν το βιβλιοπωλείο.

 38. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 15/12/2008 12:33:16

  @ τιραμολα
  Στον τομέα της δημοσιας τάξης σε μεγάλο βαθμό.Σε άλλους τομείς σε άλλους.
  Ισχύει πάντα το του Ροιδη ότι στην Ελλάδα έχουμε αναγκη ενός μόνο νόμου -αυτού που θα προβλέπει την τήρηση των υπαρχόντων νόμων.

 39. Μπάμπης avatar
  Μπάμπης 15/12/2008 12:45:51

  Βία, Δολοφονία και Διχασμός
  Δεν πρέπει να αμφιβάλλει κανείς, ότι στην Ελλάδα – όπως και σε όλο τον κόσμο – υπάρχουν ανάμεσα στους πολίτες άρρωστοι άνθρωποι που ικανοποιούνται με την άσκηση βίας και παθαίνουν ονείρωξη με την κρατική καταστολή.
  Πρόκειται για ψυχωτικές μορφές που παρέμειναν στο κατά Φρόιντ πρωκτικό στάδιο ανάπτυξης, ανίκανοι να ωριμάσουν και να κοινωνικοποιηθούν.
  Παρακολουθώντας τις τελευταίες μέρες την εκδήλωση της στάσης και καταγράφοντας την πεποίθηση αρκετών συμπολιτών μας, ως προς την στυγνή δολοφονία του μικρού Αλέξανδρου από αστυνομικό, αποκόμισα την εντύπωση ότι το ποσοστό ελεεινών υποκειμένων, που όχι απλώς νομιμοποιούν την καταστολή δια των όπλων, αλλά ικανοποιούνται επιπροσθέτως από τη δολοφονία νέων που υπερασπίζονται την προσωπικότητά τους, είναι μάλλον μεγαλύτερο από οποιαδήποτε άλλη δυτική χώρα.
  Εύχομαι να κάνω λάθος. Μακάρι η εντύπωση να αποδειχθεί πεπλανημένη. Ίσως μια case study που θα ερευνούσε τούτη την υπόθεση να κατέληγε σε διαφορετικό συμπέρασμα, και να αποκάλυπτε ερμηνευτικά τα αίτια αυτής της στάσης. Ίσως…
  Αν όμως η λεγόμενη null-hypothesis απορριφτεί και διαπιστωθεί πράγματι ότι σημαντικά μεγαλύτερο ποσοστό Ελλήνων σε σχέση με τους υπόλοιπους δυτικοευρωπαίους υποστηρίζει την δολοφονία συμπολιτών του με τους οποίους διαφωνεί ιδεολογικά και διαφοροποιείται πολιτισμικά, τότε ο κοινωνικός διχασμός αποτελεί πραγματικότητα και απειλεί να δηλητηριάσει τις κοινωνικές σχέσεις στη χώρα μας.
  Εδώ και πολύ καιρό από τούτο τον διαδικτυακό χώρο επισημάναμε τον τεράστιο κίνδυνο εκφασισμού που τροφοδοτούσε με την νομοθετική της, θεσμική παρέμβαση και συμπεριφορά η κυβέρνηση Καραμανλή.
  Ο καταλύτης, όμως, προς αυτήν την κοινωνική εξέλιξη θα πρέπει να αναζητηθεί στην πολιτική στάση και στον πολιτικό πολιτισμό που επέδειξε η νέα-δεξιά, η οποία πέτυχε να οδηγήσει στα όρια αντοχής του τον λεγόμενο κοινωνικό ιστό.
  Όχι, η νέα-δεξιά στην Ελλάδα δεν αποδείχτηκε αδέξια, όπως αρκετοί επιπόλαια θεωρούν, η Ν.Δ σε αδελφική σύμπνοια με την ακροδεξιά διαμορφώνει συνθήκες κοινωνικού διχασμού, ώστε αυτός να χρησιμοποιηθεί στο εγγύς μέλλον ως αιτιώδης μηχανισμός χάραξης νέων διαχωριστικών γραμμών στο επίπεδο της πολιτικής ταυτότητας.
  Άρα, υπάρχει στρατηγική κοινωνικού διχασμού, η οποία, ασφαλώς, χαράσσεται συνειδητά από ομάδες εντός της Ν.Δ, του Λ.Α.Ο.Σ, παρακρατικούς και ορισμένους νταβάδες, ενώ ενισχύεται από την υποκριτικά αμήχανη συμπεριφορά του ίδιου του πρωθυπουργού.
  Μη έχοντας να επιδείξει πρόγραμμα για την επίλυση προβλημάτων, διαχειριστική ικανότητα, ικανή ηγεσία, εθνικές περγαμηνές, πολιτικό ήθος και κύρος και κυρίως ιδεολογική συγκρότηση, η σημερινή δεξιά οδηγεί τον συντηρητικό χώρο στην ατραπό ρήξης όχι μόνο με τη νέα γενιά και τον προοδευτικό χώρο, αλλά και με τους μετριοπαθείς συντηρητικούς πολίτες, οι οποίοι αντιλαμβάνονται ότι στις σημερινές συνθήκες δεν έχουν να ωφεληθούν τίποτε από το σοβαρό ενδεχόμενο νέου διχασμού.
  Η ένθερμη υποστήριξη όχι απλώς του δολοφόνου αστυνομικού, αλλά αυτής καθ’ αυτής της δολοφονικής πράξης από ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό Ελλήνων, θα έπρεπε να θορυβήσει όχι μόνον τις πολιτικές ηγεσίες και τον προοδευτικό κόσμο, αλλά κυρίως τους διαμορφωτές γνώμης της συντηρητικής παράταξης, οι οποίοι, αντίθετα, έσπευσαν να ενισχύσουν την φασιστική διάκριση μεταξύ νομοταγών νοικοκυραίων και εξεγερμένου περιθωρίου.
  Έγκλημα διαπράττουν όσοι επενδύουν στον κοινωνικό διχασμό. Έγκλημα κάνουν όσοι νομιμοποιούν ή διασκεδάζουν την δολοφονία από το όργανο της τάξης ενός παιδιού. Στις σημερινές συνθήκες παγκοσμιοποίησης το τελευταίο πράγμα που θα έπρεπε να κάνουν οι φορείς της συντηρητικής παράταξης στην Ελλάδα, είναι τούτο που διαπράττουν ανεύθυνα και τυχοδιωκτικά τούτες τις ώρες.
  Ας βγει κάποιος δικός τους να τους… συνετίσει! Είναι ηλιθιότητα την οποία θα πληρώσουν και οι ίδιοι μεσο-μακροπρόθεσμα ακριβά.

 40. Αθανάσιος Ι. avatar
  Αθανάσιος Ι. 15/12/2008 12:53:58

  Le canard- τι Ζωη τι θανατος λενε στο Αγ.Ορος.

 41. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 15/12/2008 12:59:25

  @ μπαμπης 40
  Εκείνο που ουσιαστικά λέει ό συγγραφέας του κειμένου είναι ότι αν πέσει η ΝΔ από τα επεισόδια θα δημιουργηθεί διχασμός καθώς οι οπαδοί της θα θεωρήσουν την πτώση συνωμοσία.
  Αλλά ακριβώς γιαυτό πρέπει να ερευνηθεί πλήρως τι έγινε και ποιοι είναι οι κουκουλοφόροι.
  Οσοι αρνούνται την έρευνα - και δυστυχώς το κάνουν όλοι- παίζουν το παιγνίδι της συνωμοσιολογίας και του διχασμού.

 42. ΑΤΑΚΤΟΣ avatar
  ΑΤΑΚΤΟΣ 15/12/2008 13:00:45

  ΥΠΑΡΧΩ!!!!!!!!!!!!Στελιος ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗς.

 43. Μπάμπης avatar
  Μπάμπης 15/12/2008 13:03:22

  φιλε ψυχραιμια,

  διαφωνω στην αναγνωση του κειμενου. η ανικανοτητα τους εχει οδηγησει στη διασπορα φημων, συμομωσιολογιας και ψευδων ειδησεων για τους υποκινητες του ξεσηκωμου μεσω συμμαχιων με νταβαδες και παρακρατικους ασφαλιτες, ακριβως οπως με τις φωτιες. αυτη τη φορα ομως ειναι παρα πολυ δυσκολα τα πραγματα για αυτους, γιατι εχουν να κανουν με ζωντες ανθρωπους,αυτοπτες μαρτυρες, ντοκουμεντα, και γεγονοτα. ο λαος βλεπει, και η ιστορια θα κρινει (αν δεν εχου δημιουργηθει ως τοτε νεοι φορεις που θα τους εχουν ανατρεψε, και τους δυο θα ελεγα εγω)

 44. ΑΤΑΚΤΟΣ avatar
  ΑΤΑΚΤΟΣ 15/12/2008 13:05:40

  http://www.youtube.com/watch?v=tqu1pmh3CS4

 45. τιραμολα avatar
  τιραμολα 15/12/2008 13:13:10

  Οπως σε βολευει τα ερμηνευεις ψυχραιμια...
  Ειναι δεδομενο οτι ο οικονομικος ανταγωνισμος δημιουργει κοινωνικο ανταγωνισμο...το βλεπουμε ολοι καθημερινα..
  Ειναι επισης δεδομενο οτι η διαφθορα ειναι παραγωγο της κοινωνικης ανισοτητας.
  Ειναι επισης δεδομενο κατ εμε οτι αν δεν αλλαξουμε οπως αυτα που ανεφερα παραπανω τα οποια περιμενω απο μια αλλη κυβερνηση θα οδηγηθουμε στην κοινωνικη βαρβαροτητα...
  Ασε λοιπον τις αναλυσεις περι κοσμου της ΝΔ που θα αγριεψει...

 46. τιραμολα avatar
  τιραμολα 15/12/2008 13:42:54

  50 εκατομυρια ευρω ειναι οι ζημιες...
  Οσα τσεπωσε ο Εφραιμ μαζι με τις μιζες στους υπολοιπους της συμμοριας για το ολυμπιακο ακινητο μονο...

 47. KaryID avatar
  KaryID 15/12/2008 14:06:24

  Δεν υπάρχει αυτό που λες νέα-δεξιά, παλαιο-δεξιά είναι, παρεμβάλλεται όμως το φίλτρο των ΜΜΕ.

 48. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 15/12/2008 14:29:56

  ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΛΛΙΣΤΙΚΗ;;;

  Γιατί μιλάμε για "δολοφόνο" μπάτσο, αφού μπορεί η σφαίρα να έχει εξω-, ή, απο- στρακιστεί;

  Τι θα γίνει, ΑΝ η βαλλιστική έρευνα δείξει εξοστρακισμό, και η Κυβέρνηση και τα Κόμματα και τα ΜΜΕ μιλάνε μέχρι τώρα για "δολο-φονία";

  Ο Κούγιας μπορεί να είναι κοινωνικά "νούμερο", ΑΛΛΑ νομικά ΞΕΡΕΙ ΚΑΛΑ. Έτερον εκάτερον. Δεν μπορεί αυτός να βγαίνει και να λέει τέτοια, προκαλώντας όλο το πολιτικό και εκδοτικό Σύστημα, ΧΩΡΙΣ στοιχεία.

  Στο παρασκήνιο συγκρούεται το (όποιο) Κράτος με το Παρακράτος. "Θέλω να καταγγείλω τα ευήκοα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ώτα, την στημένη εντιμότητα ΚΑΙ τα φαινόμενα ΝΕΟΦΑΣΙΣΜΟΥ", είπε και υπέγραψε με το ΑΙΜΑ του, για να γίνει πιστευτός, ο Ζαχόπουλος.

  ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ,

  όσο απάντησαν στον "ΚΟΛΛΗΤΟ" του ΚΚ, που ήταν και "πρώτο τραπέζι- πίστα" στην Κυβέρνηση, άλλο τόσο θα απαντήσουν και για αυτά που ζητάς εσύ.

  Τι θα γίνει, ΟΜΩΣ, αν βγει πόρισμα εξω- απο- στρακισμού; Εκτός του ότι "θα ανέβει" ο Κούγιας "στα κεραμίδια" της Βουλής!

  Μήπως, "Ψυχραιμία" και λοιποί φίλοι, ξανα- καεί η Αθήνα; και η Ελλάδα; Και λες να είναι κι αυτό στο far out σχέδιο των Αμερικανών για την διάλυση της Ελλάδας, μέσω της ...αποκαθήλωσης του ΚΚ; Είπαμε, καλός ο σουρεαλισμός, αλλά όχι όταν σφυρίζουν σφαίρες προς στήθη 15χρονων και ίπτανται μολότοφ προς πάσα κατεύθυνση και από πάσα πηγή...

  ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ, ΑΝ ΘΑ ΑΠΟ- ΕΞΩ- ΣΤΡΑΚΙΣΘΕΙ Η ΣΦΑΙΡΑ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ;;;

  Θα αποδειχθούν οι πολιτικοί ψεύτες και θα καταρρεύσει το Πολιτικό σύστημα, εν μέσω ταραχών που θα κάνουν τις προηγούμενες να φαίνονται ..."μικροζημιές", -λέω εγώ ο άσχετος.

  ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ, ΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟ- ΕΞΩ- ΣΤΡΑΚΙΣΘΕΙ Η ΣΦΑΙΡΑ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ;;;

  Θα εξεγερθεί η Αστυνομία αφ' ενός, και αφ' ετέρου, όσοι ανήκουν στην άκρα Δεξιά και όσοι της υπόλοιπης Δεξιάς διάκεινται ευμενώς προς την αθώωση του μπάτσου, με όσα έχουν ακούσει μέχρι τώρα. Γιατί θα θεωρήσουν τους πολιτικούς ΚΑΙ τους δικαστικούς προδότες, αφού ο ιατροδικαστής και οι πληροφορίες του Κούγια από τα εργαστήρια της Αστυνομίας ΑΠΟ- ΔΕΙΚΝΥΟΥΝ βολές στον αέρα και, ΑΡΑ, μη δόλο, ΟΠΟΤΕ: πλημμέλημα και ..."χαίρετε", για τον δράστη ειδικό φρουρό.

  Λέτε να στείλουν την σφαίρα σε εργαστήρια του εξωτερικού για ...καλύτερα αποτελέσματα, πιο έγκυρα και αντικειμενικά; Που παίρνουν, βέβαια, "λίγο" χρόνο παραπάνω...

 49. τιραμολα avatar
  τιραμολα 15/12/2008 14:37:08

  @"νήπιος γέρων"
  οτι βολευει επικοινωνιακα παντα...
  Παντως μικρη σημασια εχουν τα σεναρια...
  Η ουσια ειναι οτι εβγαλε το πιστολι απο την θηκη το κριαρι...

 50. Γκούχου γκουχ.... avatar
  Γκούχου γκουχ.... 15/12/2008 14:45:46

  "Τι διεκδικούν; Σίγουρα όχι την ανατροπή του συστήματος. Τότε ναι, θα μιλούσαμε για επανάσταση ή εξέγερση. Διεκδικούν απλά μια θέση μέσα στο σύστημα."

  Πόσο μακρυά είστε από τη νεολαία και τα όνειρα των παιδιών δεν μπορείτε να φανταστείτε!!!!
  Με ποιο δικαίωμα βγαίνει ο καθένας και μιλάει εν ονόματι της νεολαίας? Πραγματικά με εξοργίζει, Και όχι δεν ανήκω στη νεολαία, ούτε καν στους 18-30. Απλώς δεν μπορώ να αποδίδει ο ΚΑΘΕΝΑΣ

 51. Γκούχου γκουχ.... avatar
  Γκούχου γκουχ.... 15/12/2008 14:47:51

  Έφυγε κατά λάθος.

  Απλώς δεν μπορώ να αποδίδει ο ΚΑΘΕΝΑΣ ό,τι σκοπούς γουστάρει σε όποιον γουστάρει.
  Ζητήστε από τα παιδιά που είναι στους δρόμους να γράψουν κείμενα να σας τα στείλουν να τα αναρτήσετε για να δούμε τι διεκδικούν.

 52. andri avatar
  andri 15/12/2008 16:41:42

  Σίγουρα δεν μπορεί να μιλήσει κανείς για επανάσταση η εξέγερση, αλλά δεν μπορεί κανείς να κάνει αποτίμιση αυτή τη στιγμή. Δεν διεκδικούμε απλά μια θέση στο σύστημα. Ίσως αν δεν μας είχατε ποτίσει με τι δική σας μίζερη ητοπάθεια να μπορούσαμε να αναμετρηθούμε με αυτούς που πληρώνετε για να σας στερούν τις ελευθερίες σας.
  Για την ώρα κλειστήτε στο κλουβί σας, δουλέψτε για να ξεπληρώσετε τις κάρτες και τα δάνεια και κατηγορήστε για μια άλλη φορά τα παιδιά σας λέγοντάς τα ονειροπόλους και δήθεν επαναστάτες.
  Εσείς τι είστε;
  Μίζεροι ή βολεμένοι.

 53. manolios avatar
  manolios 15/12/2008 17:48:07

  Ο τιραμόλα περιμένει λέει απο το ΓΑπ....................... καλά εννιάμερα !

 54. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 15/12/2008 17:49:29

  @ αndri
  Nομοταγείς.

 55. warren bouffet avatar
  warren bouffet 15/12/2008 18:18:00

  trixes.einai aplos oi looser tis zois.to mono pou boroun dimiourgiko na kanoun einai na desoun mia thilia sto laimo kai na aytoktonisete.den dinoume dekara gia sas looser.kai min mas zalizete.apla aytoktoniste omadikos kai apalakste mas apo tis xoris noima zoes sas.

 56. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 15/12/2008 21:21:41

  Κούγιας στον Χατζηνικολάου: "Εδω και δυο μέρες έχει τελειώσει η βαλλιστική έρευνα".

 57. enya avatar
  enya 16/12/2008 02:34:20

  Συγγνώμη αλλά μας τα έχετε ελαφρώς πρήξει πια με το Μάη του '68-μια εξέγερση-ναι, όχι επανάσταση-που ξεκίνησε με πολύ πιο ασήμαντη αφορμή από αυτήν της τωρινής εξέγερσης, και κατέληξε στην...επανεκλογή της δεξιάς κυβέρνησης που θριάμβευσε στις εκλογές του Ιουνίου! κάτι που ξεφούσκωσε γρήγορα, άλλαξε μεν κάποια πράγματα κοινωνικά αλλά και μυθοποιήθηκε πάρα πολύ από τη γενιά εκείνη που σήμερα είναι πλέον το κατεστημένο.

 58. endemoniado avatar
  endemoniado 16/12/2008 02:52:22

  Προς απάντηση σε όσους αμφισβητουν τη τωρινή εξέγερση, ενας στίχος του Σιδηρόπουλου:
  "12 μέτρα απο την πόρτα σας φωτιά στο χημείο
  μα εσείς μου ξεχαστήκατε στο πολυτεχνείο
  φαντάσματα πια αντιστασιακά..."
  Οσο για τους καταστασιακούς ηταν μια τρελοπαρεά που θεωρούσαν "τέχνη" και "επανάσταση" γραφικότητες του τύπου "πηδάω από το παράθυρο".
  Η σημέρινη εξέγερση είναι πολύ πιο αυθεντική και συγκρούεται απευθείας με το σύστημα διεκδικώντας πολύ περισσοτερα απο αυτά που πέτυχαν τα συνδικάτα τότε.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.