#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/10/2013 11:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δεκάδες υποθέσεις παράνομης υιοθεσίας και εμπορίας βρεφών στις Εισαγγελίες της χώραςΕκτεταμένο εμφανίζεται το φαινόμενο της ύπαρξης κυκλωμάτων εμπορίας και παράνομης υιοθεσίας βρεφών, βάσει στοιχείων από τις Εισαγγελίες Εφετών της χώρας.

Στα τέλη Αυγούστου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, διαβίβασε στη Βουλή έγγραφο από το οποίο προκύπτει ότι οι δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί και σχετίζονται με τέτοια κυκλώματα ξεπερνούν τις 40, εκ των οποίων οι περισσότερες έχουν σχηματιστεί στη Θεσσαλονίκη και την Ανατολική Κρήτη.

Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν στις 30 Αυγούστου από τον υπουργό Δικαιοσύνης μετά από ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος.

Αναλυτικότερα, από τις έγγραφες απαντήσεις των Εισαγγελιών Εφετείων της χώρας προκύπτουν τα ακόλουθα:

- Εισαγγελία Εφετών Θράκης: Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καβάλας εκκρεμεί μια υπόθεση με εμπλεκόμενο ιατρό σε περίπτωση παράνομης υιοθεσίας.

- Εισαγγελία Εφετών Δυτικής Μακεδονίας: Με αφορμή καταγγελία ιδιώτη προς τον εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, η οποία υποβλήθηκε προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Κοζάνης, σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του άρθρου 323α Π.Κ. από ιδιωτική κλινική, η οποία βρίσκεται στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης.

- Εισαγγελία Εφετών Λάρισας: στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου σχηματίστηκε προκαταρκτική ποινική δικογραφία.

- Εισαγγελία Εφετών Αθηνών: μετά από έγγραφο του Κέντρου Προστασίας του Παιδιού, σχετικά με παράνομη υιοθεσία βρεφών σχηματίστηκε ποινική δικογραφία η οποία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηγουμενίτσας λόγω αρμοδιότητας. Επίσης, μετά από μήνυση πολίτη κατά παντός υπευθύνου σχετικά με παράνομη υιοθεσία βρεφών σχηματίστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών δικογραφία η οποία εκκρεμεί.

- Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης: Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης σχηματίστηκαν 10 ποινικές δικογραφίες, αναφορικά με υποθέσεις εμπορίας και παράνομης υιοθεσίας βρεφών. Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σερρών, εκκρεμεί για εκδίκαση δικάσιμη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Σερρών, ύστερα από παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημ/κων Θεσσαλονίκης, δικογραφία, για τις πράξεις της μεσολάβησης από κοινού σε υιοθεσία κατ΄ επάγγελμα και με πρόθεση κερδοσκοπίας-απλή συνέργεια στη μεσολάβηση σε υιοθεσία-ηθική αυτουργία στην παράδοση και μεσολάβηση σε υιοθεσία, παράδοση ιδίου τέκνου σε υιοθεσία-ψευδορκία μάρτυρα και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης.

- Εισαγγελία Εφετών Κρήτης: εκδικάστηκε το 2011 ποινική δικογραφία από το ΜΟΕ Κρήτης και επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών με τριετή αναστολή στον πρώτο κατηγορούμενο και κάθειρξη πέντε ετών στο δεύτερο. Επίσης, το 2007 εκδικάστηκε από το ΜΟΕ Κρήτης υπόθεση και επεβλήθη ποινή φυλάκισης 4 ετών.

- Εισαγγελία Εφετών Ανατολικής Κρήτης: Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου σχηματίστηκαν 10 ποινικές δικογραφίες. Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λασιθίων έχουν εισαχθεί δύο δικογραφίες. Η μία κατά δύο προσώπων για μεσολάβηση σε υιοθεσία αποκομίζοντας οι ίδιοι και προσπορίζοντας σε άλλους αθέμιτο όφελος κατ΄ επάγγελμα και με πρόθεση κερδοσκοπίας και κατά ενός προσώπου για παράδοση ιδίου τέκνου σε υιοθεσία αποκομίζουσα η ίδια και προσπορίζοντας σε άλλον αθέμιτο όφελος με πρόθεση κερδοσκοπίας.

Επίσης σχηματίστηκε άλλη δικογραφία κατά 6 προσώπων για παράνομη υιοθεσία, μεσολάβηση σε παράνομη υιοθεσία και άμεση συνέργεια στην ως άνω πράξη η οποία εκδικάσθηκε, ασκήθηκε στη συνέχεια έφεση και εκκρεμεί για προσδιορισμό.

- Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά έχουν σχηματιστεί επτά δικογραφίες.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 22/10/2013 11:44:53

  Αφού ένας αγράμματος άνθρωπος με αυτή τη φάτσα πανηλίθιου (δείτε το μισάνοιχτο στόμα) μπόρεσε να εισπράττει παράνομα επιδόματα από εκατό μεριές και με τη βοήθεια δεν ξέρω και γω πόσων δήμων και νομαρχιών (μέσα και ο δήμος Αθηναίων του Καμίνη), αυτό σημαίνει ότι το ελληνικό Κράτος πρέπει να διαλυθεί εις τα εξ ων συνετέθη για να αναδιοργανωθεί σε ευρωπαϊκή βάση....Διότι ευρωπαϊκό Κράτος δεν είναι....

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ ΒΙΣ 22/10/2013 12:51:59

   Σέ αὐτούς πού πραγματικά δικαιοῦνται ἐπιδόματα,ὅπως τῶν παιδιῶν καί τῶν πολυτέκνων,τά κόβουν καί τά ράβουν μήν πέσει ἔξω ὁ Προϋπολογισμός καί στούς τσιγγάνους ὅπως αὐτοί τῆς φωτογραφίας τά δίνουν ἀνεξέλεγκτα...

  • Eva avatar
   Eva @ ΒΙΣ 22/10/2013 13:33:51

   Ναι αλλά ξεχνάς ότι αυτός ψηφίζει.
   Κι αν ο καθένας τους έχει 2 ταυτότητες ψηφίζει δις.
   Εκείνο το πεντοχίλιαρο η ψήφος το θυμάσαι?
   Για να μην πώ τα μαύρα απο τα ναρκωτικά για τα οποία
   κάποιοι κάνουν τα στραβά μάτια αλλά τσακίζουνε τις συντάξεις
   των γερόντων.

 2. Διηνεκης avatar
  Διηνεκης 22/10/2013 12:20:24

  Έτσι ακριβώς είναι ΒΙΣ.

 3. nikos avatar
  nikos 22/10/2013 12:58:05

  Οταν σέ αυτή την χώρα ο τελευταίος πολίτης της , ο καθε Ρομά (χωρίς ίχνος ρατσισμού) καταφέρνει καί εξαπατά τό κράτος και τις υπηρεσιες ,τότε αυτό τό κράτος εχει ημερομηνία λήξης.

 4. Αιρετικός avatar
  Αιρετικός 22/10/2013 13:03:43

  Οφείλει το κράτος και με αφορμή την υπόθεση αυτή "να βάλει χέρι" στους καταυλισμούς των Ρομά (που κι αυτοί πολίτες είναι και μεταξύ τους υπάρχουν και αρκετοί νοικοκυραίοι που επιθυμούν την νομιμότητα) , με την κατάλληλη προετοιμασία και μεθοδικότητα και να επιβάλει το νόμο. Για τον σκοπό αυτό θα μπορούσε να εκμεταλλευθεί και διαθέσιμα κοινοτικά κονδύλια...

 5. Αιρετικός avatar
  Αιρετικός 22/10/2013 13:11:07

  Υ.γ. Να κάνει δηλ. το κράτος αυτό που στην μπλούζα του εμπλεκόμενου διακρίνεται (Just do it! ενν. the right thing now, σε αντίθεση με ό, τι έκανε με τις ληξιαρχικές πράξεις των "παιδιών" του - παρεμπιπτόντως, μεταφέρω εδώ το πετυχημένο σχόλιο φίλου για τις απανωτές γεννήσεις που δηλώνονταν στο Ληξιαρχείο, "δεν σκέφτηκαν οι αρμόδιοι υπάλληλοι ότι "ούτε μύγα δεν θα γονιμοποιούνταν τόσο γρήγορα!")

 6. Eva avatar
  Eva 22/10/2013 13:38:46

  Σήμερα ο Παιτέρης καλεσμένος σε τηλεοπτική εκπομπή
  μας παραπονέθηκε οτι η κακιά κυβέρνηση
  αφού τα έβαλε με την ΧΑ, τώρα τα βάζει και με τους τσιγγάνους.

 7. m.s avatar
  m.s 22/10/2013 14:29:12

  Κατηγορούμε τους γύφτους για εξαπάτηση του ''αφελούς '' κράτους με πλαστά πιστοποιητικά , διπλές ταυτότητες, παράνομη είσπραξη επιδομάτων, ψευδείς βεβαιώσεις, φοροδιαφυγή...
  πλάκα έχουμε. είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα.

 8. Παρατηρητής avatar
  Παρατηρητής 22/10/2013 16:53:12

  Παρατηρητής

  Η υπόθεση της Μικρής Μαρίας απέδειξε κατά τρόπο κραυγαλέο την ανακολουθία, την υποκρισία, την έλλειψη σοβαρότητας και την ανικανότητα στην ιεράρχηση προτεραιοτήτων που χαρακτηρίζουν την κοινωνία μας.

  Λες και έπαψαν να υπάρχουν οι στρατιές των ανέργων και οι χιλιάδες των απελπισμένων που αυτοκτονούν.

  Λες και αγνοούμε ότι μερικά χιλιόμετρα από το Σύνταγμα, στο Ζεφύρι, έχει εγκαθιδρυθεί ένα κράτος εν κράτει, όπου ανθούν και ακμάζουν όλα τα φαινόμενα της εγκληματικότητας και της κοινωνικής παθογένειας, με πρώτη και καλύτερη τη διακίνηση ναρκωτικών.

  Λες και έχουμε πέσει από τα σύννεφα και δεν ξέρουμε από πρώτο χέρι ότι για το τεράστιο πρόβλημα με τους τσιγγάνους την ευθύνη την έχουν, παράλληλα με τη δυσλειτουργία και τη διαφθορά της κρατικής μας μηχανής, ...οι ίδιοι οι τσιγγάνοι, που λόγω κουλτούρας προτιμούν να ζουν στο κοινωνικό περιθώριο και να τσαλαβουτούν στην παραβατικότητα.

  Κυρίες και κύριοι εκπρόσωποι των ΜΜΕ, ΕΛΕΟΣ με την υποκρισία σας ή τη σύγχυση φρενών σας (τι από τα δύο προτιμάτε;). Πονάμε για την περιπέτεια της μικρής Μαρίας, αλλά θλιβόμαστε και δοκιμάζουμε ναυτία εξαιτίας των περίπου μονοθεματικών ενημερωτικών δελτίων και ρεπορτάζ, με τα οποία εδώ και τρεις-τέσσερις ημέρες μάς κάνετε πλύση εγκεφάλου.

  Και κάτι τελευταίο: ποιος και για ποιο λόγο βάφτισε τους «τσιγγάνους» ή «αθιγγάνους» «Ρομά»; Ως πότε η διαβόητη «Πολιτική Ορθότητα» θα λανσάρει καινούργιες λέξεις με σκοπό να ελέγχει τη σκέψη μας;

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Παρατηρητής 22/10/2013 20:06:11

   Πήρανε τον όρο αυτοπροσδιορισμού, το "Ρομά", και τον έκαναν όρο ετεροπροσδιορισμού. Δηλαδή σαν να πρέπει να λέμε τους Γάλλους "Φρανσέ" και τους Άγγλους "Μπρίτις" και τους Γερμανούς "Ντόυτς". Στην πραγματικότητα, αν οι Γύφτοι δεν αποφασίσουν να ενταχθούν στην ελληνική κοινωνία, και ο όρος Ρομά θα γίνει δυσφημηστικός σε λίγα χρόνια και θα πρέπει οι φιλελέ φασίστες της πολιτικής ορθότητας να εφεύρουν άλλη λέξη για να τους αποκαλούμε ("Ινδοέλληνες" ας πούμε...)...Εγώ πάντως τους αποκαλώ Γύφτους, γιατί με το όνομα αυτό τους αποκαλούσε ο ελληνικός λαός μέχρι τώρα. Αρκετά με τις βλακείες...
   Επειδή κατάγομαι εν μέρει από μία πληθυσμιακή ομάδα που είναι επίσης επήλυδες στον ελληνικό χώρο και μάλιστα ήρθε την ίδια περίπου χρονική περίοδο με τους Γύφτους, εννοώ τους Αρβανίτες (όρος αυτοπροσδιορισμού εδώ "Αρβανίτ" ή "Αρμπερόρ"), ας κοιτάξουμε τη διαφορά στην ένταξη μεταξύ των μεν και των δε. Και ας δούμε το πώς μερικοί ηθελημένα ηλίθιοι πιστεύουν ότι οι Πακιστανοί και διάφοροι άλλοι αφροασιάτες θα ενταχθούν στην ελληνική κοινωνία, όταν οι ομόφυλοι των Πακιστανών, οι Γύφτοι, εδώ και 6-7 αιώνες αρνούνται να αφομοιωθούν είτε με τους Έλληνες, είτε με τους Αλβανούς, είτε με τους Σλάβους, είτε με τους Ρουμάνους, είτε με τους Τούρκους των Βαλκανίων. Την ίδια ώρα που έχουν υιοθετήσει άλλοτε την Ορθοδοξία, άλλοτε τον μουσουλμανισμό ως θρήσκευμα, ανάλογα με το κυρίαρχο περιβάλλον γύρω τους. Και παρ' όλα αυτά, επιμένουν να μην αφομοιώνονται. Τώρα με τους 150 χιλιάδες ή παραπάνω Πακιστανούς που μας έχουν κουβαληθεί, δημιουργούμε τις συνθήκες για μία ακόμα ινδικής προέλευσης μειονότητα, και μάλιστα με ισχυρή ισλαμική θρησκευτική αναφορά, που δεν θα αφομοιωθεί στον αιώνα τον άπαντα...

  • Αιρετικός avatar
   Αιρετικός @ Παρατηρητής 22/10/2013 20:31:13

   Αν απευθύνεστε μόνο στα ΜΜΕ πάω "πάσο". Αλλά η ενασχόληση της υπόλοιπης κοινωνίαςμε την υπόθεση "Μαρία" δεν είναι άνευ λόγου και σημασίας. Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα προφανώς... Ούτε ξεχνάμε την ανεργία κλπ...Αλλά η αβάσταχτη ελαφρότητα των ιθυνόντων του Ληξιαρχείου σε συνδυασμό με την ενδεχόμενη συνέργεια άλλων κρατικών λειτουργών (προφανώς σε βάρος του Δημοσίου και των κρατικών ταμείων) πρέπει να μην επαναληφθεί...Η πάταξη κάθε εγκληματικού κυκλώματος είναι ευθύνη της πολιτείας και συμβάλλει στην κοινωνική ειρήνη και ασφάλεια...Η ΕΕ χρηματοδοτεί με σοβαρά κονδύλια την προσπάθεια ένταξης των Ρομά -ή τσιγγάνων- (αλλά ο πρώτος όρος επιβλήθηκε από την θεσμική Ευρώπη βλέπετε) και αποτελεί τουλάχιστον αξιοπερίεργο η μη αξιοποίησή τους εν Ελλάδι....Ναι οι τσιγγάνοι (ή Ρομά) ζουν κατά κανόνα μία νομαδική ζωή σε καταυλισμούς αποκομμένους από την υπόλοιπη κοινωνία αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο νόμος δεν πρέπει να τους ελέγξει...Δεν είναι όμως όλοι παράνομοι και δεν επιζητούν την εγκληματικότητα...

   • Αιρετικός avatar
    Αιρετικός @ Αιρετικός 22/10/2013 20:39:23

    Για την επικράτηση του όρου Ρομά, την πολιτική ενσωμάτωσης της ΕΕ, και τα σχετικά χρηματοδοτούμενα προγράμματα ένταξής τους βλ. http://ec.europa.eu/justice/discrimination/roma/index_en.htm

 9. Ψαρεύοντας έρχεται η θάλασσα... avatar
  Ψαρεύοντας έρχεται η θάλασσα... 22/10/2013 19:09:52

  Αυστηροί νόμοι, αυστηρή τιμωρία στους παραβάτες και όταν το θύμα της άνομης συμπεριφοράς είναι παιδί, η Δικαιοσύνη αμείλικτη.

 10. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 22/10/2013 20:10:37

  Και για να είμαι δίκαιος, υπάρχει και αυτό το παράδειγμα ένταξης, αλλά και άλλα παραδείγματα ανάλογα (γνωρίζω προσωπικά κάποια). Που πνίγονται όμως μέσα στο πνεύμα γκετοποίησης, για το οποίο οι ίδιοι είναι υπεύθυνοι.
  http://www.romfea.gr/diafora-ekklisiastika/19797-2013-10-22-12-18-48

 11. kapar13 avatar
  kapar13 22/10/2013 20:17:12

  Καλημέρα και καλά ξυπνητούρια!
  Μετά από 3-4 χρόνια μνημονίων τώρα θυμηθήκαμε να δούμε τι επιδόματα παίρνουν οι τσιγγάνοι; Τώρα;
  2.500€ το μήνα εισέπραττε το ζεύγος της φωτογραφίας για να στέλνει και 5-6 παιδάκια από πάνω στα φανάρια για ζητιανιά;
  Πόσα κονδύλια έχουν φαγωθεί σε κάτι "κοινωνίες της πληροφορίας" et al και δεν υπάρχει μηχανογράφηση ούτε καν στα ληξιαρχεία; Να πάνε να τα βρούνε και να τα πάρουνε όλα πίσω!
  Πολιτικές ευθύνες δεν υπάρχουν; Υπηρεσιακές; Όλοι οι διευθυντάδες και οι προϊσταμενετζούδες που έβοσκαν; Υπογραφούλες και σφραγιδιές ήξεραν μόνο να βάζουν; Όλα λάδι;
  Δεν μας παρατάτε, ρε παιδιά; Μόνο το χαράτσι ξέρετε να μονιμοποιήτε;

 12. τάσος avatar
  τάσος 22/10/2013 21:54:56

  αυτή είναι η φωτογραφία της χρονιάς.-

 13. helios avatar
  helios 22/10/2013 22:33:18

  http://www.huffingtonpost.com/2013/10/22/ireland-blond-girl-seized-roma_n_4142932.html

  έπαθα πλάκα βλέποντας τις φωτογραφίες,ειδικά με αυτήν όπου οι τσιγγάνοι πουλάνε ζωντανά κοτόπουλα(1 ευρώ το κοτόπουλο) στους λαθρομετανάστες.
  είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι τσιγγάνοι στις φωτογραφίες είναι βαλκανο-τσιγγάνοι που μας έχουν φορτωθεί με το έτσι θέλω και για τους οποίους δεν έχουμε απολύτως καμία υποχρέωση.

 14. helios avatar
  helios 22/10/2013 23:19:09

  - http://www.huffingtonpost.com/2013/10/22/ireland-blond-girl-seized-roma_n_4142932....

  έπαθα πλάκα βλέποντας τις φωτογραφίες,ειδικά με αυτήν όπου οι τσιγγάνοι πουλάνε ζωντανά κοτόπουλα(1 ευρώ το κοτόπουλο) στους λαθρομετανάστες. είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι τσιγγάνοι στις φωτογραφίες είναι βαλκανο-τσιγγάνοι που μας έχουν φορτωθεί με το έτσι θέλω και για τους οποίους δεν έχουμε απολύτως καμία υποχρέωση.

  - http://www.gazzetta.gr/plus/article/553098/i-hartografisi-ton-roma

  Επαναλαμβάνω έχουμε κάποια υποχρέωση απέναντι στους “Έλληνες” τσιγγάνους, όμως απολύτως καμία υποχρέωση απέναντι στους βαλκανο-τσιγγάνους.Οι συγκεκριμένοι θα πρέπει να απελαθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα όπως ακριβώς συμβαίνει και στη Γαλλία.

 15. remali avatar
  remali 23/10/2013 19:22:50

  Αν ψάχνετε γύφτους ελάτε κάθε Σάββατο στον ηλεκτρικό σταθμό Αγ. Νικολάου στα κάτω Πατήσια.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.