07/09/2009 11:51
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δείτε σε τι τιμές πουλάνε την βενζίνηΌχι, δεν σας γελούν τα μάτια σας. Οι τιμές που βλέπετε είναι αναρτημένες σε πρατήρια καυσίμων που ζήτημα είναι να απέχουν το ένα από το άλλο, από μερικές εκατοντάδες μέτρα έως δύο-τρία χιλιόμετρα. Οι διαφορές ανάμεσα στα πρατήρια λοιπόν, σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως της σούπερ αμόλυβδης βενζίνης, κυμαίνονται από πέντε έως δεκατρία σέντς. Στην δε, απλή αμόλυβδη, από ένα έως τρία σέντς.

 Που συμβαίνει αυτό; Στην περιοχή της Πύλου, από όπου άτομα που έκαναν εκεί διακοπές την προηγούμενη εβδομάδα μας έστειλαν τις φωτογραφίες. Υπάρχουν βέβαια και χειρότερα στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας. Τιμές στους κεντρικούς δρόμους του Νομού, και ιδιαίτερα στην Εθνική, πολύ υψηλότερες και από αυτές στην Πύλο. Γενικότερα, η κερδοσκοπία φαίνεται ότι καλά κρατεί όχι μόνον στη Μεσσηνία, αλλά σε όλη την Ελλάδα. Και τι να πει κανείς για την Κρήτη, η οποία κρατάει τα πρωτεία στην ακρίβεια των καυσίμων!

 Πάντως, μέσα στις πόλεις οι τιμές είναι κάπως ανεκτές, ενώ στις εξόδους των πόλεων, δηλαδή μερικά χιλιόμετρα απόσταση, οι τιμές απογειώνονται κάθετα. Με αυτές τις «λογικές» της κερδοσκοπίας άραγε, και με υποβαθμισμένο το επίπεδο εξυπηρέτησης, ακόμα και σε –όχι και τόσο φτηνά- ξενοδοχεία, όπως μας πληροφορούν για την περίπτωση της ευρύτερης περιοχής γύρω από την Πύλο, θέλουν να έχουν και τουρισμό; Μήπως λίγες είναι οι φορές που έχουμε δει να χρεώνουν στους ξένους έναν καφέ τέσσερα και πέντε ευρώ και δίπλα στον Έλληνα να τον  χρεώνουν δυόμισι; Είναι απλά, ντροπή.

 Και στο θέμα της ακρίβειας και της κερδοσκοπίας, η κυβέρνηση, παρά το ότι μάλιστα επικαλείται την οικονομική κρίση ως πρόσχημα για τις πρόωρες εκλογές, ουδέν ουσιαστικό έχει πράξει.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 07/09/2009 12:33:22

  δεν νομίζω ότι αφορά την Κυβέρνηση τι τιμές έχουν τα πρατήρια. Την Κυβέρνηση την αφορά να υπάχουν πρατήρια και να μην φιξάρουν μεταξύ τους. Αν π.χ. ο Σελ θέλει να χρεώνει παραπάνω, συνεννοείται με τους άλλους δύο, "ανεβάστε ρε 15 λεπτά, θα ανεβάσω εγώ 30, θα κονομήσουμε και οι τρεις". Στον Σελ θα μπω εγώ που από την πρωτεύουσα δεν ξέρω παρά Σελ. Στις άλλες δύο θα πάνε όλοι οι άλλοι. Οι τρεις πρατηριούχοι κερδισμένοι, η ανελαστική ηλίθια ζήτηση χαμένη. Αν το πραϊς φίξινγκ τιμωρείται με ευνουχισμό, δεν θα το έκαναν οι πρατηριούχοι. Αφού το κάνουν οι πάντες ωστόσο, από τράπεζες και κάτω, να μην ακούω παράπονα.

  Οι ξένοι που τους χρέωναμε 4 αντί για 2, το ξέρουν και δεν θα ξανάρθουν αν δεν καταλάβουν οι Τουρκοι την χώρα. Ποιός ταξιτζής έχασε το ταξί, το σπίτι και τα πάντα επειδή έκλεψε; Κανείς.

 2. ataktos avatar
  ataktos 07/09/2009 13:12:25

  να προσθέσω και την κακοί!!! ποιότητα που μας υποχρεώνουν και καταναλώνουμε ένα 6-8% παραπάνω από το εξωτερικό και προδιαγραφές (δεν είναι μόνο διαπιστώσει ξένων αλλά και δική μου)

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ ataktos 07/09/2009 13:24:47

   τα πειραγμένα ρολόγια?

   • o Μήτσος avatar
    o Μήτσος @ archaeopteryx 07/09/2009 14:15:52

    τα πειραγμένα ρολόγια των βεζινάδικων τα ταξί τα αντισταθμίζουν με πειραγμένα ρολόγια στα ταξί.

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ archaeopteryx 07/09/2009 14:17:50

    Σωστός!

 3. leon avatar
  leon 07/09/2009 14:44:45

  "Πάντως, μέσα στις πόλεις οι τιμές είναι κάπως ανεκτές"
  Που ειναι οι ανεκτες τιμες να τις βρω και εγω? Σε πολη ζω και μαλιστα μεγαλη...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.