#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/04/2008 18:21
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δίωξη κατά του προέδρου της Ένωσης Εισαγγελέων !!!

Μόνον ως προσπάθεια εκφοβισμού μπορεί να χαρακτηριστεί η ενέργεια του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Σανιδά, να διατάξει πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση κατά του Πρόεδρου της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος κ. Σωτήρη Μπάγια.
Αφορμή για την πρωτοφανή αυτή ενέργεια φίμωσης ενός συλλογικού εκπροσώπου ήταν η άσκηση σκληρής κριτικής στη δικαιοσύνη από τον κ. Μπάγια, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ στις 18 Μαρτίου. Άμεση ήταν η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, που με ανακοινώσεις τους στηλιτεύουν την ενέργεια του κ. Σανιδά, εκφράζουν την συμπαράστασή τους στον διωκόμενο εισαγγελικό λειτουργό και καλούν την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για ενέργειες που αποσκοπούν στην πλήρη υποταγή της δικαιοσύνης στην εκτελεστική εξουσία.  

ΣΧΟΛΙΑ

 1. wert01gf avatar
  wert01gf 01/04/2008 18:55:15

  Όλα θα τα δούμε.

 2. Λύκος avatar
  Λύκος 01/04/2008 18:56:33

  Να υποψιαστώ πώς τα έργα και ημέρες του κ. Σανιδά,
  'εξαργυρώνονται' σε εκλόγιμη θέση στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ?

  Οι κ.κ. Κόκκινος και Χηνοφώτης μας έδειξαν το δρόμο...

 3. sxolio.gr avatar
  sxolio.gr 01/04/2008 20:20:48

  ανεξαρτητη διαιοσύνη .......

 4. Περαστικός avatar
  Περαστικός 01/04/2008 22:11:55

  Όσο η ηγεσία της Δικαιοσύνης διορίζεται (με ευθύνη και του ΠΑΣΟΚ) από την εκάστοτε κυβέρνηση, θα ύπάρχουν αυτά τα φαινόμενα.

 5. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 01/04/2008 22:33:03

  Η ηγεσία της δικαιοσύνης κάπως πρέπει να διορίζεται και να ελέγχεται. Σε πολλές χώρες διορίζει η κυβέρνηση. Τα προβλήματα είναι άλλα. Κατά τη γνώμη μου πρέπει να πάμε σε μικτές συνθέσεις λαϊκών και νομικών δικαστών που θα είναι και οι δύο αιρετοί. Να καταργηθεί η μονιμότητα των δικαστών και να δικάζονται τα πάντα σε λίγους μήνες. Όσοι από τους δικαστές αυτούς τα πάνε καλά να μπαίνουν σε μια κληρωτίδα για ανώτατοι δικαστές και να υπηρετούν πάλι για μικρό χρονικό διάστημα.

 6. Factorx avatar
  Factorx 01/04/2008 23:00:41

  Ο ΔΣΑ και τρεις δικαστικές ενώσεις (Ένωση Δικαστικών Λειτουργών Συμβουλίου Επικρατείας, Ένωση Δικαστικών Λειτουργών Ελεγκτικού Συνεδρίου και Ένωση Διοικητικών Δικαστών), σε κοινή ανακοίνωσή τους, αναφέρουν ότι δημιουργείται μέγα θέμα με την πειθαρχική προκαταρκτική έρευνα σε βάρος του κ. Μπάγια.
  Στην ανακοίνωσή τους, μεταξύ των άλλων, αναφέρουν τα εξής:
  «Στην εποχή της καλοπέρασης, της σιωπής, των δημοσίων σχέσεων και της αδράνειας οι ελεύθερες και αδέσμευτες φωνές είναι πιο αναγκαίες από ποτέ. Ιδιαίτερα μάλιστα σε χώρους περιχαρακωμένους και με ιεραρχική δομή, όπως η Δικαιοσύνη. Οι δηλώσεις αποτελούσαν άσκηση τολμηρής κριτικής που ξέφευγε από τα γνωστά στερεότυπα που επικρατούν στο χώρο της Δικαιοσύνης και εμποδίζουν τη δημόσια έκφραση κριτικών απόψεων. Είναι χρέος όμως του δικαστικού συνδικαλισμού να υπερβαίνει αυτούς τους φραγμούς, γιατί η Δημοκρατία και οι πολίτες έχουν ανάγκη από τέτοιες φωνές. Η Δικαιοσύνη δεν προστατεύεται με την άσκηση πειθαρχικών διώξεων, αλλά με την έμπρακτη καθημερινή ανεξάρτητη και αποτελεσματική λειτουργία της, έτσι που να πείθει την κοινή γνώμη. Ο νομικός κόσμος είναι αποφασισμένος να γίνει ασπίδα για όλους όσοι αποδεικνύουν ότι έχουν ελεύθερη φωνή και αποκλειστικό γνώμονα το δίκαιο και τη συνείδησή

 7. Swell avatar
  Swell 02/04/2008 10:54:02

  Ο Χηνοφώτης διαπρέπει στη Δημόσια Τάξη. Για τον Πακιστανό ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

 8. ΚΡΑΝΙΟΥ ΤΟΠΟΣ avatar
  ΚΡΑΝΙΟΥ ΤΟΠΟΣ 02/04/2008 12:46:50

  ΚΡΑΝΙΟΥ ΤΟΠΟς ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ.
  ΚΑΙ Ο ΣΑΝΙΔΑς ΚΥΝΗΓΟς ΤΟΥ ΜΠΑΓΙΑ.
  ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΒΕΒΑΙΩς ΒΕΒΑΙΩς.
  ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟς Ο ΤΑΡΖΑΝ,Ο ΞΕΦΤΥΛΑς
  ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΙΜΙΑ.
  Ε ΡΕ ΚΛΩΤΣΙΕς ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ.

 9. Λύκος avatar
  Λύκος 02/04/2008 14:53:57

  Ο Εξάκτινος έχει δίκιο,
  θα πρέπει οι δικαστές να ελέγχονται κατ' ευθείαν από το λαό, όπως επίσης θα έπρεπε να εφαρμόζεται το Σύνταγμα, όσον αφορά τα μεικτά ορκωτά δικαστήρια, για τα οποία υπάρχουν τόσες εξαιρέσεις, ώστε σχεδόν δεν υφίστανται.

  Δεν θα ήταν άσχημο επίσης, ο εισαγγελέας, ως συνήγορος της Πολιτείας, να ευρίσκεταιστο ίδιο επίπεδο με τον συνήγορο του κατηγορούμενου.

  Άλλο ένα που δεν μου κάθεται καλά, είναι πως ενώ στο Αστικό Δίκαιο, γίνεται λεπτομερής ανάλυση των γεγονότων και οι αποφάσεις είναι ακριβής, δεν συμβαίνει το ίδιο στις ποινικές υποθέσεις.

  Για παράδειγμα το αδίκημα της 'Αντίστασης κατά της Αρχής' έχει ταρίφα 12 μήνες άνευ σε πολλές περιπτώσεις, στοιχείων ικανών για καταδίκη, λες και είναι σιωπηρή συμφωνία.

  Αν ψάξουμε ακόμα παραπάνω, θα φτάσουμε στο συμπέρασμα πως ΚΑΚΩΣ η Ελ.Ας. διενεργεί προανάκριση, διότι συλλαμβάνων και ανακρίνων, είναι ο ένας και ο αυτός.

  Όπως και όλα τα κακά που μας βρίσκουν, και τα παραπάνω, απαιτούν πολιτική βούληση, η οποία ποτέ δεν υπήρξε.

 10. factorx avatar
  factorx 02/04/2008 17:12:34

  Νέα επίθεση κατά του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά, εξαπέλυσε η ΓΣΕΕΕ, με αφορμή την πειθαρχική έρευνα κατά του Προέδρου της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδας Σωτ. Μπάγια.

  Σύμφωνα με τη Συνομοσπονδία, η πειθαρχική έρευνα που διέταξε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου σε βάρος του κ. Μπάγια, εξαιτίας των δηλώσεών του για τα τεκταινόμενα στο χώρο της Δικαιοσύνης, «αποτελεί τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της αυταρχικής, αλαζονικής και αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς του κ. Σανιδά, συστηματικού διώκτη των απεργών, των εκπροσώπων των εργαζομένων και κάθε είδους συνδικαλιστικής δραστηριότητας».

  Όπως υπογραμμίζεται, η ΓΣΕΕ «δεν θα επιτρέψει σε καμία περίπτωση την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και το καθεστώς δικαστικού αυταρχισμού που εφαρμόζει η ηγεσία της Δικαιοσύνης και οι όποιοι τυχόν εμπνευστές τέτοιων ενεργειών, για να εκφοβίσει και να ποδηγετήσει την πολιτική ζωή της χώρας σε άνωθεν εντολές και ενέργειες του μηχανισμού ελέγχου της λειτουργίας και της απονομής δικαιοσύνης».

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.