#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
12/02/2012 15:07
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δίνουν και παίρνουν οι διαρροές για την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγώνΤο πάντα… έγκυρο Βήμα της Κυριακής μας δίνει στη σημερινή έκδοση ορισμένα πιπεράτα παρασκήνια σχετικά με το τι έγινε τη μεγάλη νύχτα της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών όταν όλα παρ’ ολίγο να τιναχθούν στον αέρα.

Ας παραβλέψουμε τα διάφορα για τους αρχηγούς και τι υποστήριζαν ο καθένας, την κόντρα Σαμαρά – Βενιζέλου ή το ότι κάποιοι εμφάνιζαν τον Σαμαρά έτοιμο να φύγει δύο και τρεις φορές και τον παρακάλεσε ο Παπαδήμος να μην το κάνει.

Αυτό που μας έκανε εντύπωση είναι ένα περιστατικό στο οποίο περιγράφεται μια κόντρα του πρωθυπουργού με την τρόικα.

Ναι, κύριοι αναγνώστες, υπάρχει και τέτοιο περιστατικό σύμφωνα με το έγκυρο Βήμα και τον άνθρωπο που έδωσε τις πληροφορίες (να υποθέσουμε τον πρώην διευθυντή του Βήματος και νυν κυβερνητικό εκπρόσωπο, Π. Καψή, ο οποίος ενημερώνει περισσότερο στο παρασκήνιο παρά στο προσκήνιο.

Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα λέγεται ότι έγιναν, όταν έφυγαν οι πολιτικοί αρχηγοί και ξεκίνησε εκ νέου διαπραγμάτευση με την τρόικα, ξαφνικά οι Τροϊκανοί έθεσαν αιφνιδίως ζήτημα μεγαλύτερης μείωσης στους μισθούς.

Όπως λέει το Βήμα: «Τις μειώσεις των μισθών όμως τις είχε διαπραγματευτεί προσωπικά μαζί τους ο κ. Λ. Παπαδήμος και η συμφωνία είχε κλείσει. Στο άκουσμα του αιτήματος αυτού ο Πρωθυπουργός εξερράγη: «Μην πάτε να με ξεγελάσετε! Αντιλαμβάνομαι τι συμβαίνει!» τους είπε σε τόσο αυστηρό ύφος που μάζεψαν τους φακέλους τους και πήγαν σε διπλανή αίθουσα για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Το θέμα των μισθών φυσικά δεν ετέθη ξανά στη διαπραγμάτευση».

Αν είναι αλήθεια το περιστατικό, τότε να πάτε στη γειτονιά σας να δείτε αν γκρεμίστηκε ο φούρνος σας. Ο Παπαδήμος αντέδρασε, ξύπνησε και χτύπησε το χέρι στο τραπέζι!

Αλλά εμείς δεν πιστεύουμε με τίποτε ό,τι μας σερβίρει η «κουζίνα» του Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός της χώρας που έκανε τόσες ημέρες γιαλατζί διαπραγμάτευση σε σημείο να απειλούν να μας πάρουν και τις γυναίκες και τα παιδιά μας οι ξένοι, τώρα βγαίνει και λέει ότι έσωσε περαιτέρω τους μισθούς;

Δηλαδή, το 22% που για τους νέους είναι 32% είναι λίγο και κάποια στιγμή οι τροικάνοι τρελάθηκαν και ζήτησαν… δωρεάν εργασία για όλους τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.

Τότε ο γίγαντας πρωθυπουργός πάτησε πόδι και τους έβαλε στη θέση τους.

Και οι δανειστές μας, σαν δαρμένα σκυλιά πήγαν στη διπλανή αίθουσα για να πιούν ένα τσάι και να καλμάρουν τα νεύρα τους.

Νομίζουμε ότι κάποιος σκηνοθέτης θα πρέπει να κάνει ταινία για τις «σκληρές» διαπραγματεύσεις του κ. Παπαδήμου με την τρόικα. Θα μπορούσε να λέγεται η ταινία «Ο άνθρωπος της σφαλιάρας» και αν ζούμε ο Θ. Βέγγος θα ήταν ο ιδανικός πρωταγωνιστής.

Πέρα από την πλάκα, ενώ η χώρα είναι με το πιστόλι στον κρόταφο κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι ο Παπαδήμος μεταμορφώθηκε σε Κώστα Πρέκα και φώναζε «Ελάτε να τα πάρετε». Έλεος πια με την προπαγάνδα. Έχουν γνώση οι φύλακες.

 

Και οι διαρροές της Συγγρού

 

Γράφει μεταξύ άλλων και η "Καθημερινή" για την σύσκεψη:

"Περίπου στα μισά της επτάωρης διαβούλευσης στο Μαξίμου, ο κ. Σαμαράς ζητεί να ανοίξουν το παράθυρο της αίθουσας, διότι ο «αέρας δεν έχει οξυγόνο». «Δεν στο είχα πει; Δεν υπάρχει πιο πνιγηρή ατμόσφαιρα από αυτή που επικρατεί στο Μαξίμου», σχολιάζει ο Γ. Παπανδρέου. Η συζήτηση έχει κολλήσει στο ζήτημα των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις. Ο αρχηγός της Ν. Δ. απευθύνεται στον πρωθυπουργό: «Λουκά, πρέπει να διασφαλίσεις τις δύο δεσμεύσεις που έχω πάρει έναντι του λαού: την προστασία χαμηλοσυνταξιούχων και πολύτεκνων. Είσαι πρωθυπουργός. Πάρε τηλέφωνο τους ομολόγους σου». Παρεμβαίνει ο Ευάγγ. Βενιζέλος, ο οποίος επιτίθεται στον αρχηγό της Ν.Δ. με τον γνωστό πληθωρικό του τρόπο, και ακολουθούν οι γνωστοί διάλογοι. Ο πρωθυπουργός αντιλαμβάνεται ότι μπορεί να τιναχτούν όλα στον αέρα και ζητεί από τον κ. Βενιζέλο να τον αφήσει με τους αρχηγούς. Ο κ. Σαμαράς επιμένει: «Πρέπει να κάνουμε τα αυτονόητα, που δεν έκαναν οι προηγούμενοι». Ο κ. Παπανδρέου ακούει χωρίς να σχολιάζει. Τα μάτια του είναι διαρκώς καρφωμένα στο iPad. Οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται. Μόλις κλείνει το κεφάλαιο μισθών και συντάξεων, ο κ. Σαμαράς επισημαίνει με έμφαση στον πρωθυπουργό ότι θα πρέπει η Αθήνα να εξασφαλίσει ότι τα 6 δισ. από την πρώτη δόση του δανείου θα πέσουν στην αγορά. Επισημαίνει, μάλιστα, ότι θα πρέπει να προστατευτούν και οι ιδιώτες ομολογιούχοι. Ο κ. Παπανδρέου μιλάει για εγγύηση μέχρι του ποσού των 100.000 ευρώ. Ο πρωθυπουργός ανεβάζει το ποσό μέχρι 500.000. Ο αρχηγός της Ν. Δ. επιμένει ότι θα πρέπει η εξασφάλιση να είναι στο 100%, διότι «αύριο θα ζητήσει πάλι η πατρίδα από Ελληνες ή ξένους να τη δανείσουν και οι ιδιώτες δεν είναι κερδοσκόποι ούτε πιστωτικά ιδρύματα...."

 

Τώρα να έγιναν έτσι τα πράγματα δεν παίρνω και όρκο. Άλλωστε το γράφει και η Καθημερινή: "Τις παραπάνω σκηνές διηγείται αργά τη νύχτα της ίδιας ημέρας ο αρχηγός της Ν. Δ. στους στενούς του συνεργάτες που τον περιμένουν στο γραφείο του...."

Να πιστέψουμε τώρα κι εμείς ότι αυτά που εκμυστηρεύθηκε ο αρχηγός της ΝΔ έσπευσαν να τα διαρρεύσουν "στενοί συνεργάτες του";

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 12/02/2012 15:17:05

  ...Ο κ. Παπανδρέου ακούει χωρίς να σχολιάζει. Τα μάτια του είναι διαρκώς καρφωμένα στο iPad....
  Σύμφωνα με έγκυρες πηγές συνεργατών του (που τα διέρρευσαν σε εμένα), χαλβάδιαζε ένα νέο κανό από ανθρακονήματα στο Άμαζον.

 2. δημης avatar
  δημης 12/02/2012 17:53:24

  "Ο Παπαδήμος αντέδρασε, ξύπνησε και χτύπησε το χέρι στο τραπέζι!"
  ΑΑΑΑ ΤΟΟΟΤΕ ΤΟΥ ΕΦΥΓΕ Ο ..ΠΟΝΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΣΟΝ...

  • Χαλκιδέος avatar
   Χαλκιδέος @ δημης 12/02/2012 19:40:55

   Μην σου πω ότι του έσπασε το τακούνι από την δεξιά γόβα...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.