#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
06/09/2010 13:32
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δίνει τον Παναθηναϊκό σε Βγενόπουλο, Πατέρα ο ΤζίγκερΕξελίξεις στην ΠΑΟ Παναθηναϊκός με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη να προχωρά σε μία άκρως αιφνιδιαστική κίνηση. Με επιστολή του προς τους Ανδρέα Βγενόπουλο και Νικόλα Πατέρα τους γνωστοποίησε την πρόθεσή του να τους δωρίσει το 25% των μετοχών που έχει στην κυριότητά του, εκφράζοντας –παράλληλα- την στήριξή του στον δεύτερο για τη θέση του προέδρου. Σε ανοιχτή γραμμή Πατέρας, Βγενόπουλος.

Η πρώτη αντίδραση της πλευράς Ανδρέα Βγενόπουλου-Νικόλα Πατέρα στην πρόταση του Γιάννη Βαρδινογιάννη ήρθε δια στόματος του πρώτου με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Sentra FM 103,3. Σε αυτές υποστηρίζει πως ορίσθηκε συνάντηση μεταξύ των τριών την προσεχή Τετάρτη, μη παραλείποντας να τονίσει πως «σε πρώτη φάση εγώ και ο Νίκος είμαστε θετικοί».

«Η επιστολή λέει κάποια πράγματα γενικά. Η πρώτη αντίδραση είναι ότι είμαστε απόλυτα θετικοί. Επικοινωνήσαμε με τον κ. Βαρδινογιάννη. Έχουμε κλείσει ραντεβού την Τετάρτη και θα καθίσουμε την Τετάρτη να συζητήσουμε πώς θα καταλήξουμε σε συμφωνία. Δυστυχώς αύριο κάποιες επαγγελματικές υποχρεώσεις δεν επιτρέπουν να μιλήσουμε. Μπορούμε να μιλάμε για μια νέα εποχή. Με αιφνιδίασε η επιστολή. Εκτός απροόπτου μιλάμε για μια καινούρια μέρα για τον Παναθηναϊκό. Ελπίζω να μην πέφτω έξω. Τα πρώτα μηνύματα είναι θετικά. Στη συνέχεια θα μιλήσουμε λεπτομερέστατα. Προέχει το καλό του Παναθηναϊκού», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Βγενόπουλος.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Αγαπητοί Ανδρέα και Νίκο,

Το εγχείρημα της πολυμετοχικότητας που ξεκινήσαμε το καλοκαίρι του 2008 σηματοδότησε την έναρξη μιας νέας εποχής στην ιστορία του Παναθηναϊκού με την συμμετοχή επιφανών και οικονομικά ισχυρών Παναθηναϊκών που στήριξαν την ομάδα. Πρωταρχικοί στόχοι της καινοτόμου αυτής πρωτοβουλίας, ήταν η δημιουργία μιας ισχυρής ομάδας καθώς και η ανάπτυξη και ενίσχυση του συλλόγου. Απότοκος της προσπάθειας αυτής, ήταν η κατάκτηση του ντάμπλ που μας έκανε όλους υπερήφανους.

Με την λήξη της περσινής περιόδου και την αποχώρηση του Νίκου από την προεδρία ενισχύθηκε το έλλειμμα επικοινωνίας μεταξύ μας. Η σκληρή, ανοιχτή και δημόσια αντιπαράθεση είχε ως αποτέλεσμα να πληγεί η εικόνα της ομάδας και να προκληθεί αρνητικός αντίκτυπος στους φιλάθλους του Παναθηναϊκού. Δεν εξετάζω ποιος είχε δίκιο ή άδικο αφού σε κάποιο βαθμό έχουμε όλοι μερίδιο ευθύνης για την κατάσταση που δημιουργήθηκε. Είναι δυσάρεστο πάντως που δεν μπορέσαμε να επιλύσουμε και να ξεπεράσουμε τις διαφωνίες μας. Μάλιστα, το κλίμα αυτό έδωσε τη δυνατότητα σε καλοθελητές να δράσουν ενάντια στο καλό του Παναθηναϊκού. Από πλευράς μου, θεωρώ ότι εξήντλησα τα περιθώρια για να βρεθεί ένας πρόεδρος κοινής αποδοχής και να λειτουργήσουμε συλλογικά.

Η έλλειψη χρόνου, λόγω της έναρξης της μεταγραφικής περιόδου, αλλά και η έλλειψη βούλησης να επιλυθούν τα προβλήματα δεν μας επέτρεψε να βρούμε την χρυσή τομή στα ζητήματα που προέκυψαν. Ανεξαρτήτως των μεταξύ μας διαφωνιών, ήταν αναγκαίο να κινηθεί ο Παναθηναϊκός γρήγορα, αποτελεσματικά και ουσιαστικά για την οργάνωση του ποδοσφαιρικού τμήματος ώστε να μην χαθεί η κρίσιμη μεταγραφική περίοδος του καλοκαιριού. Προτεραιότητα ήταν η ενίσχυση της ομάδας με αξιόλογους ποδοσφαιριστές και η παραχώρηση άλλων που δεν ήταν στα πλάνα του προπονητή. Ο Παναθηναϊκός διαθέτει σήμερα ένα εξαιρετικό δυναμικό που θα του επιτρέψει να διεκδικήσει από πλεονεκτική θέση τους εγχώριους τίτλους αλλά και να πραγματοποιήσει μια ευρωπαϊκή πορεία αντάξια της ιστορίας του.

Σήμερα, και ενώ βρισκόμαστε στην έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων, ήρθε η ώρα να βγάλουμε τις παρωπίδες και να κοιτάξουμε την κατάσταση στα μάτια. Υπάρχει μια «άρρωστη» και διχαστική ατμόσφαιρα μεταξύ των φίλων του Παναθηναϊκού που ζήσαμε πρόσφατα στο πρώτο εντός έδρας φιλικό αγώνα της ομάδας. Εάν επιτρέψουμε να συνεχιστεί η κατάσταση σίγουρα θα επηρεάσει και θα αποσυντονίσει το ποδοσφαιρικό τμήμα αλλά και τους φιλάθλους με απρόβλεπτες συνέπειες για τον σύλλογο. Ακόμα και στο Διοικητικό Συμβούλιο επικρατεί έλλειψη διάθεσης συνεργασίας και διαλόγου δίνοντας προς τα έξω τα λάθος μηνύματα. Η ομάδα αυτή την στιγμή, δείχνει εύθραυστη εσωτερικά και ευάλωτη στους αντιπάλους μας, οι οποίοι βρίσκουν ευκαιρία να την υπονομεύσουν. Η παθογένεια που βιώνει ο Παναθηναϊκός πρέπει να αντιμετωπιστεί με γενναίες αποφάσεις.

Αναλαμβάνω λοιπόν την πρωτοβουλία να καταθέσω την ακόλουθη πρόταση.

Ανδρέα και Νίκο,

Σας μεταβιβάζω δωρεάν την κυριότητα του 25% των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, από αυτές που κατέχει η οικογένειά μου. Η μοναδική δέσμευση που πρέπει να αναλάβετε είναι να εγγυηθείτε να μην πουληθεί κανένας πρωτοκλασάτος ποδοσφαιριστής της σημερινής ομάδας.

Επιπροσθέτως, παραχωρώ άνευ ανταλλάγματος στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, για διάστημα δύο ετών, τη χρήση των εγκαταστάσεων της Παιανίας.

Αφήνω στη διακριτική σας ευχέρεια, να διανείμετε, εφόσον το επιθυμούν, το ποσοστό αυτό μεταξύ των υπολοίπων μετόχων όπως αυτοί ορίζονται στο μεταξύ μας συμφωνητικό. Με αυτό τον τρόπο, εσείς και οι μέτοχοι που έχουν συμπράξει μαζί σας, θα αποκτήσετε πλέον το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της ΠΑΕ. Αναλαμβάνετε ως εκ τούτου, τη συνολική διοίκηση και διαχείριση της ομάδας για να υλοποιήσετε τους κοινούς μας στόχους για το μέλλον του Παναθηναϊκού. Πιστεύω, ότι υπό το νέο μετοχικό σχήμα θα ενισχυθεί η σύνθεση απόψεων και ο υγιής διάλογος προς όφελος του συλλόγου, κάτι που επιθυμούμε όλοι μας.

Τέλος, σας δηλώνω ότι θα στηρίξω τον Νίκο ως Πρόεδρο της ΠΑΕ υπό την νέα μετοχική σύνθεση.

Ο σύλλογος πρέπει να βρίσκεται πάνω από προσωπικούς εγωισμούς και φιλοδοξίες. Θεωρώ υποχρέωση μου να εξασφαλίσω το ευρύτερο καλό του συλλόγου, μακριά από σκοπιμότητες, και αυτό πράττω.

Η δεδομένη χρονική στιγμή είναι κομβική. Οφείλουμε όλοι, ομάδα-διοίκηση-φίλαθλοι, να συνταχτούμε, σε αρραγές μέτωπο για να πετύχουμε τους στόχους μας. Η ενότητα του Παναθηναϊκού διασφαλίζεται στην πράξη και όχι στα λόγια. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θεωρώ ότι θα δοθεί ένα οριστικό τέλος στη διχόνοια και τον αποπροσανατολισμό του κόσμου. Δεν θα υπάρχει πλέον καμιά δικαιολογία με πρόσχημα την κατοχή από μέρους της οικογένειας μου της πλειοψηφίας των μετοχών για έριδες, αντιπαραθέσεις και τροφή σε αυτούς που θέλουν να βλάψουν την ομάδα.

Σε αυτό το πλαίσιο, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και ανιδιοτέλειας προς τον σύλλογο έρχεται η απόφαση αυτή της οικογένειάς μου. Στην νέα αυτή σελίδα για την ομάδα, θα μας βρείτε δίπλα σας αρωγούς και συμπαραστάτες.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 06/09/2010 14:05:52

  Ποιος ξέρει τι παίζεται... Πάντως έχουμε δύο στα δύο από την ελληνική διαπλοκή σε σχέση με το ποδόσφαιρο. Μετά τον Κόκκαλη που άφησε τον Ολυμπιακό, τώρα φεύγουν και οι Βαρδινογιάννηδες, "άνευ ανταλλάγματος" (!!!). Εκεί που πρώτα ήθελε ένα σωρό λεφτά.

  Να φοβάται απλώς την αντίδραση των φιλάθλων μετά το κάζο με Ξάνθη; Μπα, θα παζάρευε κάπως τις μετοχές του, ώστε να πάρει και κανένα φράγκο.

  Δεν μπορώ να μην συνδέσω αυτή την αποχώρηση και με την αποχώρηση Κόκκαλη. Κάτι άλλο, ευρύτερο παίζεται.

  • tsilivithras avatar
   tsilivithras @ Επώνυμος 06/09/2010 16:13:02

   Καιρό τώρα...η διαδοχή της ελληνικής διαπλοκής.

   Τυχαίο που συμβαίνει πάνω στην οικονομική συγκυρία;;;

   Μαρινάκης, Πατέρας, Λαυρεντιάδης και Ρέστης τα πουλέν των οικονομικών lifestyle-αδικων τα τελευταία 5 χρόνια.

   Φυσικά και είναι πιο περίπλοκο το θέμα αλλά η κεντρική ιδέα κάπου εκεί είναι.

  • ΜΠΟΥΓΑΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ avatar
   ΜΠΟΥΓΑΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ @ Επώνυμος 07/09/2010 10:03:23

   Άδειες για στοίχημα μήπως;;;;Μπλεγμένοι και το Κοκκαλιστάν και το Βαρδινογιαννέικο

 2. μικρός οδυσσέας avatar
  μικρός οδυσσέας 06/09/2010 14:17:52

  Κανονίστηκε συνάντηση των 3 για την Τετάρτη, όπου πιθανόν να υπάρξει η μεγάλη αλλαγή στα ιδιοκτησιακά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

  Εάν οι Ανδρέας Βγενόπουλος και Νικόλας Πατέρας απαντήσουν θετικά, τότε, αυτόματα να υπάρξουν αλλαγές στην ΠΑΕ. Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν από τον προεδρικό θώκο της ομάδας, με τον κ. Πατέρα να επιστρέφει σε αυτόν.

  • tsilivithras avatar
   tsilivithras @ μικρός οδυσσέας 06/09/2010 16:21:44

   θα την πάρουν την ΠΑΕ...εγώ ξαφνιάστηκα που κράτησε τόσο πολύ το θέατρο και οι κονξες του Πατέρα.

   Αλλάζει ταυτόχρονα το καθεστώς στους δυο "μεγάλους".

   Ο Σωκράτης θέλει (???) εδώ και καιρό να απεγκλωβιστεί.
   Ίσως η siemens παρα-έφτασε κοντά του όση αλαζονεία κι αν κουβαλάει από την ατιμωρησία του.
   Ίσως το φυσικό γήρας και η ανυπαρξία ικανού διαδόχου.

   Για τον ΠΑΟ δεν ξέρω...Ο Βγενό ήθελε την Ολυμπιακή...αυτό ήταν το σχέδιό του και στην πορεία άλλαξε.
   Με τον Πατέρα τα βρίσκουνε...η διαιτησία γύρισε...τα βαζέλια τρελαίνονται...γιατί όχι;;;

 3. panos33 avatar
  panos33 06/09/2010 14:41:03

  με λιγη φαντασια(απαραιτητο συστατικο για αγνωστα μονοποτια)για συνδεστε την εν λογω κινηση με τα διαφορα διμοσυευματα περι εμφυλιου και γενικοτερης αποσταθεροποιησης.....

 4. δεξιοανάρχας avatar
  δεξιοανάρχας 06/09/2010 15:39:59

  έφαγε τρελό βρισίδι στο φιλικό με τζένοα, οι οργανωμένοι δεν τον θέλουν, στο φέισμπουκ υπάρχουν γκρουπς που τον καταριούνται συν μια φήμη ότι θα ασχοληθεί με το στοίχημα και δεν μπορεί να έχει πλειοψηφικό πακέτο μετοχών σε παε.

 5. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 06/09/2010 16:10:44

  Άειντε ξανά μανά η μανιβέλα. Στο ίδιο έργο θεατές.

 6. Greco avatar
  Greco 06/09/2010 16:36:51

  οι βαζελοι δεν τον θελουν γιατι κυκλοφορει φημη οτι ειναι γαυρος.Γι'αυτο και τον φωναζουν γαυρογιαννη και σωφερινα(απτα ραλλι που ετρεχε)

  τουλαχιστον αν προχωρησει το πραμα και δεν διαθετει πλεον το 51% θα γλιτωνει το βρισιμο,δε σημαινει οτι δε θα χει λογο στην ομαδα

  ακομα κυκλοφορουν φημες οτι οι γαυροι πανε με τις γνωστες τους τακτικες να ξαναστησουν παραγκα (βλ.βιομηχανια διαιτησιας) γιατι βλεπουν οτι με τετοια ομαδα δε βλεπουν πρωταθλημα--καθολου τυχαια η αμετροεπης αντιδραση τους απτην πρωτη αγωνιστικη--και οτι ο τζιγκερ δεν μπορει μονος του να τα βγαλει περα (με τον κωνσταντοπουλο?) και χρειαζεται τη συνεργασια πατερα βγενο

 7. αναρχοδεξιός avatar
  αναρχοδεξιός 06/09/2010 16:42:08

  κάτι παίζει με τις εταιρείες στοιχημάτων, οπάπ. δεν μπορούν να έχουν πλειοψηφικά πακέτα σε παε. γι αυτό αποχώρησε και ο κόκαλης.

  • tsilivithras avatar
   tsilivithras @ αναρχοδεξιός 06/09/2010 21:53:24

   Σωστό αυτό...
   Ο ΟΠΑΠ βγήκε εσπευσμένα και μοιράζει χορηγίες και συμβόλαια στις ομάδες και παρά τις βλακείες με τις ρήτρες βίας και τα σχετικά νταηλίκια τα λεφτά είναι αρκετά.
   Αν κάπως συνδέονται όλα αυτά προφανώς οι πρασινο-μπλε πρώην και επόμενοι είχαν πρότερη γνώση.

   Ανοίγει η αγορά.

 8. tzi avatar
  tzi 06/09/2010 17:28:41

  Loipon paidia epeidh to exw parakoluthhsei to thema arketa , olo to kalokairi paizetai ena theatro tu paralogu , arxika oi Vardhdes eixane desmeutei na dwsune thn omada ston Vgenopoulo mesw diadoxikwn auxhsewn metoxiku kefalaiu , dld na dinune tis metoxes tus kai ta lefta na mpainune sthn PAE , etsi mphkane 60 ek eurw se 2 xronia gia to 49 % ton metoxwn , o Tziger , to kalokairi synapse 2 daneia me thn Peiraiws , thn trapeza tu mpampa tu , 16 ek evro , opote auta ta lefta tha ta parei sigura pisw + ta lefta pu tha pesune meta apo 2 xronia gia tis egkatastaseis tis Paianias , epishs tha diatirhsei to 25% sthn Pae gia thn provolh twn epixeirhsewn ths oikogeneias mesa apo to kosmhma ths omadas , tha glytwsei apo to na plhrwsei symvolaia kai leiturgika exoda fetos . Epishs orgiazune oi fhmes gia thn stoixhmatikh pu tha anoixei gia na xtyphsei ton OPAP kai ekei paizei to asymvivasto me to na eisai megalometoxos PAE . Telos o Vgeno einai personna non grata gia tus Pasokus , oi Vardhdes thelune na xwthune me thn Peiraios Bank , eitai na thn syghoneusune me thn Ethnikh , eitai na agorasune ATE + TT , alla o Papakonstantinou tus paei kontra , opote gia na askhsune exusia sto kratos mesomakroprothesma tha xrhsimopoihsune thn symmaxia me ton Vgenopoulo sta tu Pao. Telos Marinakhs + Pateras einai kollhtoi , opote mporune na dioikhsune poly kalytera thn maza kai na frodisune na exyphreththune ta dika tus symferonta , dhladh twn omadwn tus.

 9. αναρχοδεξιός avatar
  αναρχοδεξιός 06/09/2010 18:51:09

  Eπιστροφή στην ΥΓΕΙΑ!


  Ήταν μονόδρομος
  Ξάφνιασε πολλούς όχι τόσο η απόφαση του Τζίγκερ, αλλά κυρίως το timing. Αυτό που δεν έκανε δηλαδή πριν από δύο μήνες, το έκανε τώρα, όπου κουτσά–στραβά είχε κερδίσει ορισμένους πόντους, κυρίως με τις μη πωλήσεις.
  Για μένα η επιλογή του αυτή ήταν μονόδρομος είτε γινόταν τώρα είτε χθες είτε αύριο. Και είναι θετικό ότι -έστω και με πολλά χρόνια καθυστέρηση- η ιδιοκτησία του Παναθηναϊκού κατανόησε πως είναι ανεπιθύμητη από το μεγαλύτερο μέρος του λαού του «τριφυλλιού».

  Δεν το ήξεραν
  Επειδή πολλοί πιστεύουν ότι είχαν υπάρξει ζυμώσεις και επαφές τις προηγούμενες μέρες, εγώ αυτό που έμαθα είναι ότι η απόφαση αυτή ήταν «οικογενειακή» και αφορούσε μονάχα τους Βαρδινογιάννηδες. Πατέρας και Βγενόπουλος ενημερώθηκαν σχεδόν την ίδια ώρα με τα εκατομμύρια των Παναθηναϊκών. Ο μόνος που είχε το «προνόμιο» να το πληροφορηθεί νωρίτερα ήταν ο Παύλος, με τον οποίο άλλωστε δεν αποτελεί μυστικό ότι εσχάτως ο Τζίγκερ ταυτίζεται πλήρως.

  Καμία σχέση
  Το λέω αυτό διότι όλοι μας γίναμε το τελευταίο τριήμερο γνώστες ενός «σότου», σύμφωνα με το οποίο «ο Βγενό θα κάνει κίνηση τη Δευτέρα» στη μία του εκδοχή και «ο Τζίγκερ πουλάει σε… άλλους» στη δεύτερη. Καμία απολύτως σχέση δεν έχουν τα σενάρια αυτά με την πραγματικότητα.

  Νίκη του κόσμου
  Για να οδηγηθούν οι Βαρδινογιάννηδες στο νέο αυτό άνοιγμα, έπαιξε μεγάλο ρόλο η στάση του κόσμου. Ο λαός του Παναθηναϊκού, που πριν από σχεδόν 2 χρόνια οδήγησε τις εξελίξεις με το συλλαλητήριο, έδειξε και τώρα τι θέλει και τι… δεν θέλει. Ο Τζίγκερ, έστω και με καθυστέρηση, κατάλαβε ότι η σύγκρουση αυτή δεν οδηγεί πουθενά και αποφάσισε να δώσει ένα τέλος. Η συνέχεια θα δοθεί στο ραντεβού της Τετάρτης.

  Νικητές και χαμένοι
  Όπως έγραψα και πιο πάνω, ο μόνος μεγάλος νικητής από την εξέλιξη αυτή είναι ο κόσμος της ομάδας. Πραγματικά δεν ωφελεί να μπούμε στη διαδικασία να μιλήσουμε για άλλους νικητές ή χαμένους και εγώ δεν βλέπω τον λόγο να το κάνω. Το θέμα είναι να πάει η ομάδα μπροστά και -καλώς ή κακώς- φαίνεται ότι αυτοί που μπορούν να οδηγήσουν το καράβι στο δρόμο της επιτυχίας είναι αυτοί που βρίσκονταν στο πηδάλιο τα δύο τελευταία χρόνια.

  Και από μακριά
  Ο Τζίγκερ μπορεί να μην πήγε στο φιλικό με την Τζένοα, αλλά έμαθε. Και πιθανότατα πήρε γνώμες από κάθε λογής ανθρώπους και όχι μόνο από αυτούς που τον ήθελαν μονίμως κλεισμένο σε μια γυάλα. Και συνειδητοποίησε ότι… δεν γίνεται αλλιώς.

  «Πετάνε» όλοι
  Το τι σημαίνει για τον κόσμο του Παναθηναϊκού η επικείμενη εξέλιξη, αρκεί να κοιτάξετε γύρω σας και θα το καταλάβετε. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην χαμογελάει βλέποντας την ΥΓΕΙΑ να επιστρέφει στον μεγαλύτερο σύλλογο της χώρας. Άντρες, γυναίκες, νέοι, γέροι και παιδιά είναι από το πρωί με ένα χαμόγελο ως τα αυτιά. Διότι ξέρουν ότι τα καλύτερα έρχονται!

  Μύρισε…
  Επίσης, το πόσο σημαντικό είναι αυτό που έγινε φαίνεται και από τις αντιδράσεις των απέναντι. Για να το πω και πιο λαϊκά, το σκατό τους έχει φτάσει στην κάλτσα. Διότι πολύ απλά ξέρουν τι τους περιμένει αν γίνουν όλα όπως πρέπει.

  Τα διαρκείας
  Εννοείται πως αν προχωρήσει η μεταβίβαση των μετοχών θα είναι αναγκαίο να «ανοίξουν» και πάλι τα διαρκείας. Και το λέω αυτό, διότι είναι πάρα πολλοί εκείνοι που δεν πήραν εισιτήρια επειδή διαφωνούσαν με το μοντέλο διοίκησης. Βλέπω να σπάει η 40άρα…

  Βασιλαρας

 10. panatha avatar
  panatha 06/09/2010 23:11:16

  Κίνηση ματ του Βαρδινογιάννη  Μόνο αφελείς μπορεί να πιστεύουν ότι οι μεγαλοεπιχειρηματίες χαρίζουν χρήματα και μάλιστα στους ανταγωνιστές τους.

  Τι κρύβεται και τι παίζεται πίσω από τη δωρεάν του Βαρδινογιάννη, του 25% των μετοχών του στους «εχθρούς» του: Βγενόπουλο και Πατέρα;

  Και μάλιστα με τη «συγκατάθεση» της «αλεπούς»: του Παύλου!

  Διευκρίνηση: το 25% των μετοχών του Βαρδινογιάννη ισοδυναμεί με το 12%, περίπου, του συνόλου του κεφαλαίου. Δηλαδή ο Βαρδινογιάννης παραμένει μέσα ισχυρά, με 38-40% περίπου…

  Ο Βαρδινογιάννης, όπως και κάθε κεφαλαιούχος δεν δωρίζουν χωρίς κέρδος.

  Και το κέρδος δεν είναι μόνο οικονομικό, είναι και κοινωνικό: Δηλαδή κέρδος στον κόσμο της ομάδας, «επένδυση» στο αύριο.

  Η πρόταση «δωρεάς» του Βαρδινογιάννη είναι κίνηση ματ.

  Κρατώντας την Παιανία θα εισπράττει μετά από την περίοδο της δωρεάς παραχώρησης, σίγουρα ένα ενοίκιο που θα καλύψει το 12% που δωρίζει σήμερα…

  Ωστόσο, έξω από όλα αυτά κάποιο χοντρό παιχνίδι παίζεται εδώ.

  Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε με ακρίβεια τα δεδομένα του παιχνιδιού, αλλά μπορούμε να κάνουμε κάποιες υποθέσεις εργασίας που δε βρίσκονται μακριά από τα πράγματα, γιατί απορρέουν από τα πράγματα:

  Τα δεδομένα:

  α). Βγενόπουλος και Πατέρας είχαν και έχουν ως στρατηγικό στόχο να «κατακτήσουν» την επιχείρηση «Παναθηναϊκός»: πολλαπλά «προσοδοφόρα» και «προσοδοφόρα» σχετικά με τα πολιτικά παιχνίδια που παίζονται και τις πολιτικές φιλοδοξίες του Βγενόπουλου.

  β). Ο ανωτέρω στρατηγικός στόχος καθορίζει και τις τακτικές: Ανηλεή και με κάθε μέσον επίθεση εναντίον του Βαρδινογιάννη. Ήδη πολλές τέτοιες επιθέσεις γίνανε, σηματοδοτώντας το τι θα επακολουθήσει αύριο…

  γ). Ένα σοβαρό «δεδομένο» είναι η στενή φιλία Πατέρα και Μαρινάκη. Δεν γνωρίζουμε εάν είναι απλή φιλία ή και «φιλία» συμφερόντων…

  δ). Ο Μαρινάκης μπήκε στον Ολυμπιακό και με «πολιτικό χρήμα»: Ντόρα και ΣΙΑ…

  ε). Ο Πατέρας, στη διάρκεια της θητείας του, είχε αποκτήσει ισχυρές προσβάσεις στη διαιτησία. Που σημαίνει ότι ο Πατέρας και Ολυμπιακός (Μαρινάκης) θα ελέγχουν ολοκληρωτικά, σχεδόν τη διαιτησία…

  Με αυτά τα δεδομένα είναι σίγουρη η αποτυχία του Παναθηναϊκού, σε περίπτωση «συμφωνιών» των αντιπάλων του Βαρδινογιάννη: Βγενόπουλος-Πατερας-Μαρινάκης…

  Όποιος και να ήταν στη θέση του Βαρδινογιάννη, με αυτά τα δεδομένα (οι αδίστακτοι επιχειρηματίες είναι ικανοί σε κάθε δολοπλοκία και συνωμοσία), θα επιζητούσε τρόπους να μην χρεωθεί τις ενδεχόμενες (μάλλον σίγουρες) αποτυχίες.

  ΤΩΡΑ ο Βαρδινογιάννης μεταθέτει τις ευθύνες ή «σπάει» τις τυχόν «συμφωνίες».

  Λέει, λοιπόν, στο Βγενόπουλο και τον Πατέρα: «Λυσσάξατε να πάρετε τον Παναθηναϊκό. Σας δίνω, με δωρεά, την πλειοψηφία και τον έλεγχο της ομάδας»!!!

  ΤΩΡΑ το πρόβλημα το έχει ο Βγενόπουλος και ο Πατέρας…

  Σημείωση: Και ο όρος του Βαρδινογιάννη να μην πουληθούν οι πρωτοκλασάτοι παίχτες είναι και αυτός «πονηρός».

  Κάτι θα έχει στο μυαλό του ή θα έχει πληροφορηθεί….
  ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΑΠΟ ΡΕΣΑΛΤΟ

 11. Γιώργος avatar
  Γιώργος 07/09/2010 01:59:52

  AΠΟ ΤΟ ΝΑ ΒΡΙΖΟΝΤΑΙ ΜΑΝΑΔΕΣ ΚΑΙ ΝΕΚΡΟΙ, ΠΑΡΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΤΣΑΜΠΕ ΟΛΕ ΚΑΙ ΠΑΟΛΕ, ΒΑΛΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΤΑΖΑΤΕ, ΠΑΡΤΕ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΑΡΑΔΕΣ, ΦΤΙΑΞΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΑΣ ΞΑΝΑΕΝΟΧΛΗΣΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΤΡΙΦΥΛΛΙ. ΑΠΟ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΠΑΧΙΑ ΣΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΙΣ ΠΑΧΙΕΣ, ΑΛΛΙΩΣ...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.