Δήμας: Δεν θα δεχθώ να εκλεγώ Πρόεδρος της Δημοκρατίας με ψήφους της Χρυσής Αυγής
24/12/2014 13:47
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δήμας: Δεν θα δεχθώ να εκλεγώ Πρόεδρος της Δημοκρατίας με ψήφους της Χρυσής Αυγής

Με την δήλωσή του αυτή ο κ. Δήμας βάζει τέλος στα σενάρια των τελευταίων ημερών πού θέλουν τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής να τον υπερψηφίζουν.

"Σεβόμενος τους δημοκρατικούς θεσμούς, δεν πρόκειται να δεχθώ να εκλεγώ Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας με ψήφους της Χρυσής Αυγής", δήλωσε ο Σταύρος Δήμας.

Με την δήλωσή του αυτή ο κ. Δήμας βάζει τέλος στα σενάρια των τελευταίων ημερών πού θέλουν τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής να τον υπερψηφίζουν.

Πρόκειται για μία υπεύθυνη στάση από τον υποψήφιο για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς ξεκαθαρίζει ότι σταθερότητα στη χώρα με ψήφους φασιστών δεν πρόκειται να υπάρξει.

Όπως γράφαμε χτες, στην ίδια γραμμή θα κινηθεί και ο πρωθυπουργός, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες σε περίπτωση που οι φασίστες της Χρυσής Αυγής θελήσουν να ψηφίσουν υπέρ του Σταύρου Δήμα για να δημιουργήσουν «ηθικό» ζήτημα», δεν θα το αποδεχθεί. Η κυβέρνηση θα δηλώσει ξεκάθαρα ότι ένας Έλληνας Πρόεδρος της Δημοκρατίας δε μπορεί να στηρίζεται σε ψήφους ακροδεξιών, υποδίκων για σοβαρά εγκλήματα.

Ωστόσο, τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι τα εξής:

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταδικάζει τις ψήφους της Χρυσής Αυγής;

Γιατί προσμετρά το «όχι» των Χρυσαυγιτών;

Μήπως για να καταλάβει τα χειμερινά ανάκτορα κινείται στη λογική του «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα»;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. airman avatar
  airman 24/12/2014 14:01:28

  Κι αν ορισμένοι τον ψηφίσουν; Για κάθε έναν που ψηφίζει ο επόμενος που σκόπευε να τον ψηφίζει θα αλλάζει την επιλογή του ώστε να "ακυρώνεται" η θετική ψήφος από το Χρυσαυγίτη; Εδώ σε θέλω κάβουρα! Βέβαια από τη στιγμή που τυχόν ψηφίσει ο πρώτος, αυτόματα "χάνονται" όσα "παρών" ενδεχομένως είχαν αλλάξει στάση. Μήπως εδώ είναι το μυστικό;

 2. ΙΚΟ avatar
  ΙΚΟ 24/12/2014 14:06:01

  Συγχαρητήρια στον Κύριο Σταύρο Δήμα. Θα του άξιζε πραγματικά, να εκλεγεί ΠτΔ αλλά δυστυχώς οι συγκυρίες δεν ευνοούν την εκλογή του από αυτή τη Βουλή.

  • Κώστας avatar
   Κώστας @ ΙΚΟ 25/12/2014 00:35:53

   ναι ειδικά μετα το "Σέβομενος τους δημοκρατικούς θεσμούς αλλά δε δεχομαι δημοκρατικούς ψήφους από νόμιμο δημοκρατικά εκλεγμένο κόμμα" πιστέυω οτι θα του άξιζε ,καλή μαριονέτα κι αυτός

 3. Γιάννης Κιαπέκος avatar
  Γιάννης Κιαπέκος 24/12/2014 14:18:03

  Κατ' αρχάς συγχαρητήρια στον ευπατρίδη της πολιτικής κ. Σταύρο Δήμα. «Ωστόσο, τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι τα εξής: Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταδικάζει τις ψήφους της Χρυσής Αυγής; Γιατί προσμετρά το «όχι» των Χρυσαυγιτών;» Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί επιμένετε σε αυτή την επιχειρηματολογία ενώ γνωρίζετε ότι δεν έχει βάση. Δηλαδή αν έβγαινε ο Τσίπρας και έλεγε "καταδικάζω το παρών των βουλευτών της Χ.Α." θα έκανε καμιά διαφορά θα ήσασταν ευχαριστημένοι; Εκτός ;;;!!! αν εννοείτε ότι για να "ξεπλύνει" την "ρετσινιά" ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ότι συμπλέει με την Χ.Α. θα πρέπει να ψηφίσει "ΣΤΑΥΡΟ ΔΗΜΑ" ... μάλλον για ηλιθίους ψάχνετε.

  • iconology2009 avatar
   iconology2009 @ Γιάννης Κιαπέκος 24/12/2014 14:35:20

   Μπορούσε να κάνει κάτι πολύ καλύτερο, κάτι θεσμικά ευπρεπέστερο από το "όλοι μαζί σε μία στάνη" του θρασύδειλου "Παρών": να ορίσει υποψήφιο Πρόεδρο του κόμματος. Αλλά προτίμησε την αδιάλλακτη και επί της ουσίας αντισυνταγματική "γραμμή" της απουσίας από τη διαδικασία με το γελοίο και καταγέλαστο "Παρών", προσβάλλοντας και υπονομεύοντας το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας. Την ίδια μάλιστα ώρα που ο Γλύξμπουργκ είναι εγκατεστημένος πια μόνιμα στην Ελλάδα και καραδοκεί να σπεκουλάρει από μια τέτοια απαξίωση. Η σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έχει κυριολεκτικά μπλέξει τα νοήματα, τους θεσμούς, τις διαδικασίες σε έναν αχταρμά ελεεινής μικροκομματικής σκοπιμότητας και εκτίθεται στην Ιστορία σαν συνειδητά υπονομευτική των θεσμών δύναμη. Κάνοντας μια αναδρομή στα 40 χρόνια του Προεδρικού θεσμού η προηγούμενη περίπτωση που θυμάμαι είναι η περίπτωση της προσβλητικής μεταστροφής του Ανδρέα Παπανδρέου που από το "ξέρετε κανέναν άλλο καλύτερο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας απ'τον Καραμανλή;" το γύρισε στον Σαρτζετάκη! Ποιον τελικά δικαίωσε εκείνη η πρόστυχη, η ελεεινή απρέπεια, κουτσογιώργειας έμπνευσης; Έτσι, με αρνητικό τρόπο θα εγγραφεί στην Ιστορία και ο ελεεινός τρόπος που διαχειρίζεται την προεδρική εκλογή η σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-απαξιωμένος βγήκε και ο Γιώργος Παπανδρέου από την ίδια αυτή μεθόδευση, που είναι φανερό ότι εμπνέει τον πολιτικό του κληρονόμο Αλέξη Τσίπρα.

   • iconology2009 avatar
    iconology2009 @ iconology2009 24/12/2014 16:47:07

    Να ορίσει υποψήφιο Πρόεδρο Δημοκρατίας εκ μέρους του κόμματος του εννοώ. Συγγνώμη για τη κακή σύνταξη-άμα γράφεις παρορμητικά και βεβιασμένα τα λούζεσαι σαν ντροπή.

   • Ασθενής avatar
    Ασθενής @ iconology2009 25/12/2014 03:44:54

    Δηλαδή το 1990 τα 148 παρών της ΝΔ στις 3 πρώτες ψηφοφορίες ήταν επίσης αντισυνταγματικά και ανεύθυνα;

    • iconology2009 avatar
     iconology2009 @ Ασθενής 25/12/2014 10:40:17

     Θα έλεγα ναι, απολύτως ναι, παρόλο ότι τα συμφραζόμενα εκείνης της περιόδου ήταν τελείως διαφορετικά. Η αστεία οικουμενική κυβέρνηση Ζολώτα ήταν η επιτομή της πολιτικής ρευστότητας, απέναντι στην υποψηφιότητα Καραμανλή υπήρχε ο καραμπινάτος αντιθεσμικός Αλευράς των γαλάζιων ψηφοδέλτιων, που σε καμιά περίπτωση δεν μπορούσε να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας, γιατί είχε χάσει έκτοτε την έξωθεν καλή μαρτυρία. Παρόλα αυτά το "παρών" ήταν άστοχη επιλογή. Δεν μπορεί να υπάρχει "παρών" σε μια εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας. Η γνώμη είναι ότι κάθε κόμμα, ακόμη και το πιο μικρό, οφείλει να έχει υποψήφιο-αν είναι κοινός ανάμεσα σε περισσότερα αυτό είναι ακόμη καλύτερο. Διαφορετικά κάθε κόμμα μπορεί και πρέπει να προτείνει κάποιον, τιμώντας έμπρακτα και το θεσμό αλλά και με τον συμβολισμό της επιλογής κάποιου, σημαντικές προσωπικότητες της πολιτικής από όλη τη γκάμα των κομμάτων. Κάθε κόμμα έχει το Νέστορα του, που συμβαίνει να είναι αποδεκτός από ευρύτερες πολιτικές δυνάμεις. Είχα πει, με κάποια άλλη αφορμή αλλού, ότι και το ΚΚΕ θα όφειλε να έχει υποψήφιο και είχα σκεφτεί ότι εν όψει της αποχώρησης της Αλέκας Παπαρήγα από τη Βουλή-δεν είναι πια η ηγέτης του ΚΚΕ, για όσους το έχουν ξεχάσει-θα μπορούσε το κόμμα της να τη τιμήσει με αυτό το συμβολικό τρόπο. Είναι η μακροβιότερη αρχηγός κοινοβουλευτικού κόμματος μεταπολιτευτικά! Γενικά θα έλεγα ότι θάπρεπε να επιβάλλεται στα κόμματα να προσέρχονται στη Προεδρική εκλογή με ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ. Δεν νοείται "παρών" εδώ, τουλάχιστον για τα κόμματα-οι βουλευτές ας το αποφασίζουν, εκεί δεν μπορεί να στερηθούν το κατοχυρωμένο αυτό δικαίωμα.

     • Γεώργιος Τ. avatar
      Γεώργιος Τ. @ iconology2009 26/12/2014 10:27:55

      Πολύ σωστός!

    • Γιάννης Κιαπέκος avatar
     Γιάννης Κιαπέκος @ Ασθενής 25/12/2014 10:54:02

     Μην τον πληγώνεις ! άστον στον πόνο του χρονιάρες μέρες που είναι.

     • iconology2009 avatar
      iconology2009 @ Γιάννης Κιαπέκος 25/12/2014 12:08:23

      Καημένε! Ή θα μας επισείεις το μπαμπούλα της βουλευτίνας-εισαγγελίνας ή θα αφήνεις άλλους να απαντάνε για λογαριασμό σου, εσύ κρατώντας μόνο το πολύ βολικό θρασύδειλο ίσο!

     • Γιάννης Κιαπέκος avatar
      Γιάννης Κιαπέκος @ iconology2009 25/12/2014 12:29:41

      Τι να σου απαντήσω βρε άσχετε συνταγματολόγε της πλάκας! μόνο πλάκα μπορεί να σου κάνει κανείς με τις σαχλαμάρες που γράφεις . Με τι υγείες σου !!!

     • iconology2009 avatar
      iconology2009 @ Γιάννης Κιαπέκος 25/12/2014 12:56:01

      Δεν είμαι συνταγματολόγος φίλε μου ούτε το παίζω τέτοιος. ΠΟΛΙΤΗΣ είμαι και νομίζω ότι έχω το δικαίωμα να έχω άποψη και ακόμη να υποβάλλω και ιδέες. Εδώ το έχουν ανυπόληπτοι "Πρόεδροι Επιτροπής Σοφών"-τι στόμφος κι αυτός!- που δανείζονται από το κόμμα του οποίου προεδρεύουν χρήματα, που καθόλου συμπτωματικά κιόλας, δεν τα περιλαμβάνουν στο πόθεν έσχες τους!

     • Γιάννης Κιαπέκος avatar
      Γιάννης Κιαπέκος @ iconology2009 25/12/2014 13:09:57

      Ξέρεις τι με ενοχλεί με σας τους όψιμους θεματοφύλακες του Συντάγματος και της συνείδησης των βουλευτών ; Επί πέντε χρόνια τώρα οι κυβερνώντες έχουν ευτελίσει το Σύνταγμα κάνοντάς το κουρελόχαρτο με τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου (39 μόνο την τελευταία διετία) , τους νόμους κ.λ.π. Επίσης έχουν "αποκεφαλίσει" περισσότερους βουλευτές επειδή δεν ψήφιζαν αυτά που έφερναν στην βουλή και δεν είπατε κουβέντα. Και τώρα θυμηθήκατε το πνεύμα του Συντάγματος και την κατά συνείδηση ψήφο των βουλευτών. Ουαί υμίν, γραμματείς και φαρισαίοι, υποκριτές!

     • iconology2009 avatar
      iconology2009 @ Γιάννης Κιαπέκος 25/12/2014 13:20:14

      Αυτά να τα μεταβιβάσεις στη Θεοδώρα Τζάκρη, στη Λούκα Κατσέλη, στο Γιάννη Μιχελογιαννάκη, στον Οδυσσέα Βουδούρη, στον Παραστατίδη, που ψήφισαν τα αντισυνταγματικά μνημόνια. Και μάλιστα κάποιοιαπό αυτούς κατακεραύνωναν από τις υπουργικές θέσεις τους πραγματικά ακέραιους πολιτικούς όπως η Κατσέλη και η Τζάκρη την σε ανύποπτο χρόνο αυθεντικά αντιμνημονιακή Σακοράφα. Εκεί ψάξε να βρεις τις αντιφάσεις και τους φαρισαϊσμούς. Εκεί ψάξε να δεις αν ο κουμπαράς έχει τελικά σχήμα βουλευτικής έδρας. Καλός είναι ο άμβωνας αλλά δείχνει τον πισινό της μαϊμουδένιας ηθικής σας πιο έκδηλα. Σας κράζει ακόμη και ο Πατριάρχης και Νέστορας της Αριστεράς Μανώλης Γλέζος!

     • Γιάννης Κιαπέκος avatar
      Γιάννης Κιαπέκος @ iconology2009 25/12/2014 13:31:00

      Κατάλαβες τι σου έγραψα ή απαντάς "με άλλα λόγια να αγαπιώμαστε" Σε βαρέθηκα ! Τέλος !

     • Γιάννης Κιαπέκος avatar
      Γιάννης Κιαπέκος @ Γιάννης Κιαπέκος 25/12/2014 13:32:01

      αγαπιόμαστε

 4. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 24/12/2014 15:20:40

  Σε συνέχεια μπορώ να εκφέρω και μια άλλη εκδοχή. Κάθε θετική ψήφος της ΧΑ, να εξουδετερώνεται από μια αρνητική του αμέσως επόμενου Νεοδημοκράτη, αλλά στη συνέχεια να επαναφέρεται το STATUS QVO από τον αμέσως επόμενο ΣΥΡΙΖΑΙΟ που θα ψηφίζει Δήμα! Διαφορετικά η ΧΑ θα επιτύχει , ψηφίζοντας δήθεν Δήμα,την εκ του ασφαλούς καταψήφιση του Προέδρου, με ταυτόχρονη δυναμική υποστήριξη του Τσίπρα!!!

  • ΣΜ avatar
   ΣΜ @ ΝΤΙΝΟΣ 24/12/2014 21:49:18

   Ακριβώς αυτή την τελευταία σας διαπίστωση είχα κάνει και εγώ. Τελικά, κατάφεραν να κάνουν τη ΧΑ ρυθμιστή της προεδρικής εκλογής. Ακόμη και αν υπήρχε κάποια πιθανότητα εκλογής με 180, τώρα πια είναι εύκολο να τη σαμποτάρουν οι χρυσαυγίτες. Για να λέμε και του στραβού το δίκιο, οι τελευταίοι δεν έχουν συμπράξει καθόλου στη σημερινή φαρσοκωμωδία. Αυτό δείχνει πόσο τρωτή θεσμικά και μη δημοκρατική στην ουσία της είναι η εκλογή Προέδρου. Από όποια άποψη και αν δεις τη διαδικασία πάσχει. Γίνεται ο "κακός χαμός" και κινδυνεύει να πέσει μια νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση για ένα θεσμό που δεν έχει σχεδόν καμιά αρμοδιότητα. Από την άλλη, η ψηφοφορία έγινε ανοικτή για να καταπολεμηθούν τα φαινόμενα του τύπου "γαλάζια ψηφοδέλτια" και μυστικές εξαγορές. Ωστόσο, ακυρώνεται η ισοδυναμία της ψήφου, καθώς οι τελευταίοι βουλευτές και οι προσωρινά απόντες μεταβάλλονται σε ρυθμιστές του αποτελέσματος.

 5. dexi_half avatar
  dexi_half 24/12/2014 15:41:27

  Γιατί νομίζω ότι η ΝΔ από πάντα έδειχνε μια "αξιοπρέπεια" ώστε να κυβερνάει το ΠΑΣΟΚ και τώρα για να φέρει την αριστερά στην εξουσία.

  • Νέστωρ avatar
   Νέστωρ @ dexi_half 24/12/2014 16:52:46

   Έχεις απόλυτο δίκιο, τελικά αυτός υπήρξε ο ιστορικός ρόλος της ΝΔ: κατεδάφισε την πάλαι ποτέ κραταιά Ελληνική Δεξιά και άνοιξε το δρόμο πρώτα στο Πασόκ και τώρα στον Σύριζα. Εντάξει, τα ψωμιά τους τα έφαγαν, ο κάθε δεξιός που το εννοεί ότι είναι δεξιός έχει πιά καταλάβει τί πρέπει να ψηφίζει ως δεξιός. Του το υποδεικνύει η ίδια η ΝΔ.

  • kostis avatar
   kostis @ dexi_half 24/12/2014 16:56:26

   σωστος. Ατυχεστατη δηλωση του Δημα. Εαν η εκλογη ηταν απευθειας απο τον λαο θα δεχοταν τις ψηφους χρυσαυγιτων. Επισης. υποτιθεται πως θα ειναι προεδρος ολων των Ελληνων χωρις αποκλεισμους και εξαιρεσεις.. Επι 2,5 χρονακια που οι ψηφοι της ΧΑ συναθριζονται με αυτες του ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΑΝΕΛ,κλπ μπαζοχαλικα ολα καλα, τωρα μας πειραξε.. Και ενα ερωτημα.. Εαν στη θεση της ΝΔ ηταν ο ΣΥΡΙΖΑ, ποιος θα αντιδρουσε και πως? Οι Μητσοτακιδες γιατι πιασαν δουλεια πρωι πρωι σημερα? Για να δημιουργησουν τετελεσμενα? Φοβηθηκαν καποια εξελιξη απροσμενη και εσπευσαν? Λεω εγω τωρα...

  • Άλυτη Εξίσωση avatar
   Άλυτη Εξίσωση @ dexi_half 24/12/2014 18:39:27

   Kακώς δεν εκτιμάτε την αξιοπρέπεια που επιδεικνύει η Δεξιά όποτε αποφασίζει να το κάνει. Σε όλους τους μη φανατικούς μετράει στα θετικά της και η εναλλαγή στην εξουσία, είναι διαδικασία αναπόφευκτη και θεμιτή.

 6. Αντώνης avatar
  Αντώνης 24/12/2014 16:32:18

  Αν ανεξαρτητοποιηθούν μέσα στην εβδομάδα κάποιοι, οι ψήφοι τους θα προσμετρηθούν;

  • SotR avatar
   SotR @ Αντώνης 24/12/2014 22:17:00

   Σωστός !!!

 7. Νέστωρ avatar
  Νέστωρ 24/12/2014 16:50:18

  To άκρο άωτο της προβοκάτσιας υπέρ της Χ.Α.! Θα γίνουν εκλογές αργά ή γρήγορα, δεν θα γίνουν; Τα πτώματα θα ψάχνουν την ψήφο τους...

 8. Ιδιώτης avatar
  Ιδιώτης 24/12/2014 17:06:52

  Εφόσον δεν θέλει ο Δήμας, προτείνω τον Στυλιανό Παττακό. Είμαι βέβαιος πως τυγχάνει ευρύτερης αποδοχής από το σύνολο του εγχώριου πολιτικού συστήματος, γνωρίζει καλά από εθνική ανασυγκρότηση, έργα πνοής κλπ, και σίγουρα ο ίδιος δεν θα είχε πρόβλημα από τις ψήφους της χρυσής αυγής προκειμένου να μη μπει σε εθνικές περιπέτειες η χώρα.

  • Άλυτη Εξίσωση avatar
   Άλυτη Εξίσωση @ Ιδιώτης 24/12/2014 18:27:00

   ...Γιατί το μυστρί δεν είναι ανεκτίμητο εργαλείο για την ανασυγκρότηση;

   • Ιδιώτης avatar
    Ιδιώτης @ Άλυτη Εξίσωση 25/12/2014 02:12:38

    Α, βέβαια! Μυστρί - τσιμέντο - εργολάβοι... Ανεκτίμητη αξία "ανασυγκρότησης και ευημερίας". Το μυστρί θα έπρεπε να είναι το εθνικό σύμβολο της Ελλάδος από το '50. Ας το έχουν υπόψη τους οι διάφοροι "μεταρρυθμιστές" να το συμπεριλάβουν σε κάποια "μεταρρύθμιση συμβόλων" ή "συμβολική μεταρρύθμιση". Ποτέ δεν είναι αργά...

 9. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 24/12/2014 17:23:13

  Αν κατανοήσατε καλά, με την πρότασή μου αυτό ακριβώς θέλω να τονίσω και να ξεσκεπάσω ταυτόχρονα την υποκρισία και την προβοκάτσια ενάντια στη Δεξιά. Όλοι λοιπόν κατηγορούν και απεύχονται κάθε βοήθεια της ΧΑ προς τη ΝΔ, δεν βλέπω όμως και το ίδιο από την πλευρά των αριστεριστών και συνοδοιπόρων τους, για την άμεση και καθοριστική στήριξη της ΧΑ, προς το ΣΥΡΙΖΑ! Αλλά και την ίδια κατηγορία προσάπτω και προς την ΧΑ, έχει κάνει τα πάντα να βοηθήσει και να συνδράμει (έμμεσα βέβαια), στις τελικές επιδιώξεις του Τσίπρα. Ή μήπως έχει κανένας αμφιβολία ότι ο κάθε ...Λαφαζάνης δεν θα ...προσεύχεται(;) καθημερινά, για την μακροημέρευση και ενδυνάμωση της ΧΑ!

 10. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 24/12/2014 17:24:41

  Τον ναζισμό τον σταματάς στο ξεκίνημα. Μετά είναι αργά. Ο κ. Δήμας έπραξε το αυτονόητο. Τον τιμά πολύ αυτό, δεδομένου ότι σ΄αυτή τη χώρα ακόμη και το αυτονόητο δεν λογίζεται πια ως αυτονόητο. Λειτουργεί με πολιτική επάρκεια και με εξαιρετικά ευαίσθητο πολιτικό αισθητήριο, παρόλο που το αξίωμα για του οποίο είναι υποψήφιος έχει υποβαθμισμένα πολιτικά χαρακτηριστικά. Ανάλογη δήλωση οφείλει στους πολίτες και στους θεσμούς και ο πρωθυπουργός. Άργησε υπερβολικά. Τιμά επίσης την κ. Μπακογιάννη και τους κ. Μαρκογιαννάκη και Κυρ. Μητσοτάκη η ετοιμότητά τους να προαναγγείλουν έγκαιρα και αυτόβουλα την αναγκαία στάση τους, ως συνειδητά πολιτικά όντα, σε περίπτωση που συμβεί το ευτράπελο. "¨Οποιον καθυστερεί, τον τιμωρεί η ζωή".

  • Άλυτη Εξίσωση avatar
   Άλυτη Εξίσωση @ Uncle Stgm 24/12/2014 18:46:29

   Μήπως όμως περί όνου σκιάς κια για τις εντυπώσεις η όλη φασαρία; Ερώτημα....

 11. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 24/12/2014 17:27:40

  Αντώνη, Και φυσικά πρέπει να προσμετρηθούν αφού καταδικάσουν και απαρνηθούν τις μύχιες επιδιώξεις και τα Ναζιστικά πιστεύω της ΧΑ!

 12. Μεγάλες στιγμές avatar
  Μεγάλες στιγμές 24/12/2014 17:35:24

  Είναι μια προσωπική του θέση.Εντιμη και ειλικρινής.Καλά έκανε αφού νιώθει έτσι.Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος.Μην ψάχνετε ψιλά γράμματα και μυστικά κίνητρα

 13. Naruto avatar
  Naruto 24/12/2014 18:11:50

  Δηλαδή αν το ΚΚΕ ψηφίσει υπέρ του Σ . Δήμα θα δεχτεί τις ψήφους ? είναι καλύτεροι οι ΚΚΕ δες απο τους Χρυσαυγίτες ?

  • Τρελό νερό avatar
   Τρελό νερό @ Naruto 24/12/2014 18:24:30

   Είναι.

   • Hunter avatar
    Hunter @ Τρελό νερό 24/12/2014 18:27:43

    Είναι καλύτεροι φασίστες από τους ναζί...

    • Λεωνίδας avatar
     Λεωνίδας @ Hunter 25/12/2014 00:37:08

     Φασίστας είσαι και φαίνεσαι Naruto έχω διαβάσει τις ακραίες απόψεις σου ,το ΚΚΕ είναι κομμουνιστικό κόμμα ,η Χρυσή Αυγή ναζιστικό χουντικό.

     • Hunter avatar
      Hunter @ Λεωνίδας 25/12/2014 11:57:15

      Λεωνίδα το παραδέχεσαι και ο ίδιος. Γράφεις ότι το ΚΚΕ είναι "κομμουνιστικό" κόμμα. Η λέξη "κομμουνισμός" συνεπάγεται αισχίστου μορφής σταλινική χούντα που δεν έχει να ζηλέψει απολύτως τίποτε από τη ναζιστική...

     • Γιάννης Κιαπέκος avatar
      Γιάννης Κιαπέκος @ Hunter 25/12/2014 12:56:40

      "Θοῦ, Κύριε, φυλακὴν τῷ πληκτρολογίῳ µου καὶ θύραν περιοχῆς περὶ τὰ δάκτυλά µου»" Δεν με βλέπω να αντέχω για πολύ ακόμα!

   • Naruto avatar
    Naruto @ Τρελό νερό 24/12/2014 18:52:50

    Προφανώς θεωρείς τον Στάλιν καλύτερο απο τον Χίτλερ .

    • Τρελό νερό avatar
     Τρελό νερό @ Naruto 24/12/2014 19:09:42

     Προφανώς θεωρώ το Ελληνικό ΚΚΕ σοβαρή έστω και σε χρόνιοα αγκύλωση αριστερά, ενώ τη Χρυσή Αυγή και τον Χίτλερ της, ανεγκέφαλους κι επικίνδυνους ψυχασθενείς.

     • dim avatar
      dim @ Τρελό νερό 25/12/2014 22:26:26

      Το ΚΚΕ έχει προβεί επίσημα στην αποκατάσταση του σφαγέα Στάλιν, και του σταλινικού Ζαχαριάδη... ΚΚΕ και ΧΑ είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος: "Ολοκληρωτισμός, απολυταρχισμός, καμία δημοκρατική ευαισθησία, καμία ελευθερία...." Απλά οι μεν θεωρούν ότι όλα τα παραπάνω είναι αναγκαία να γίνουν εις το όνομα της προφύλαξης του "Εθνους", οι δε θεωρούν ότι όλα τα παραπάνω πρέπει να γίνουν για να επέλθει η "ισότητα των τάξεων"... Προφανώς και δεν είναι κακό να είσαι «Εθνικιστής» ή «Κομμουνιστής»... Αλλά είναι κακό να είσαι «Ναζιστής», άρα υποστηρικτής του εγκληματία Χίτλερ, ή «Σταλινιστής», άρα υποστηρικτής του σφαγέα Στάλιν.... Άρα ΧΑ (ναζιστές), και ΚΚΕ (σταλινιστές), ναι είναι εξίσου κακοί.... Απλά οι πρώτοι, έχουν ήδη τελέσει και αξιόποινες πράξεις, διότι βλέποντας τους εχθρούς τους εντός της ελληνικής επικράτειας, προέβησαν σε αξιόποινες πράξεις, οργανωμένα και με ιεραρχία, με τον αρχηγό, τον υπαρχηγό, τους πυρηνάρχες, τα ταγματα εφόδου κλπ... Ενώ οι δεύτεροι, ιδεολογικά ναι είναι το ίδιο κατάπτυστοι, αφού είναι σταλινιστές, αλλά δεν έχουν προβεί έως τώρα σε αξιόποινες πράξεις με εντολές την ανώτατης ιεραρχίας... Μόνο το ΠΑΜΕ προβαίνει σε τραμπουκισμούς, ξύλο, και εκφοβισμό σε όποιον «τολμήσει» να ασκήσει το δικαίωμα του να πάει στη δουλειά του και να σπάσει απεργία... Αλλά δεν έχει υπάρξει θύμα ακόμα, και αυτό σώζει το ΚΚΕ. Αν σε μια τέτοια περίπτωση υπάρξει θύμα, και αποδειχθεί μετά και ότι το ΠΑΜΕ έδρασε με εντολή από τον Περισσό, τότε ναι, θα καταδικαστεί και το ΚΚΕ ως εγκληματική οργάνωση...

     • Γεώργιος Τ. avatar
      Γεώργιος Τ. @ dim 26/12/2014 10:33:25

      Άψογος!

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Naruto 26/12/2014 10:32:42

   Μέχρι να πάνε φυλακή κατηγορούμενοι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, για φόνους και για ενεργητική προσπάθεια ανατροπής του πολιτεύματος και με μαρτυρίες από μέσα, είναι αποδεκτοί οι ψήφοι τους.

   • ΙΚΟ avatar
    ΙΚΟ @ Γεώργιος Τ. 26/12/2014 11:20:22

    Δεν είναι καθόλου αποδεκτές οι ψήφοι τους. Δεν δόθηκε σημασία στις ψήφους των δύο, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν ήταν καθοριστικές για τη διαμόρφωση αποτελέσματος. Σε άλλη περίπτωση, θα υπήρχε και άλλη αντιμετώπιση.

 14. Ρουμελιώτης avatar
  Ρουμελιώτης 24/12/2014 19:20:02

  Από κλεφτοκοτάδες πασοκοαριστερούς δεχόμαστε κάθε ψήφο.....Μάλλον ξεχνάμε πολύ εύκολα τούς κλέφτες του δημοσίου χρήματος και το πλιάτσικο της Πατρίδας.

 15. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 24/12/2014 19:25:05

  Ούτε καν η Λε Πεν δεν τους δέχτηκε στην ευρωκοινοβουλευτική ομάδα της. Και θα στηρίξουν την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας; Αυτονόητο, εντελώς.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Uncle Stgm 26/12/2014 10:34:01

   Πέστα ντε. Μας έπρηξαν οι φιλοχρυσαυγίτες εδώ μέσα.

 16. Κώστας avatar
  Κώστας 25/12/2014 00:33:34

  "Σεβόμενος τους δημοκρατικούς θεσμούς" αυτο ειναι το κορυφαίο ,σεβομαι τους θεσμούς κατεβαινω για πρόεδρος αλλά αν με ψηφίσει ο Μπάμπης δε γουστάρω και δε θα μ αρεσει να ειμαι προεδρος μετά..να το κάνουμε και στις βουλευτικές εκλογές αυτό ...αν μετά τις εκλογές βρουμε οτι μας ψηφισαν ψηφοφοροι φασιστες της ΧΑ να τους αγνοησουμε και να αφαιρεθουν οι ψηφοι τους..εννοείται οτι σεβομαι τους δημοκρατικους θεσμούς ,κάθε ψηφος στους δημοκρατικούς θεσμούς είναι σεβαστή ,εννοειται οτι σεβομαι οτι αρκετοί Ελληνες με δημοκρατικούς θεσμούς ψηφισαν Χ.Α. για να μπουν στη βουλή .Αν ήταν μυστική ψηφοφορία τι θα γινόταν?

 17. Giorgis avatar
  Giorgis 25/12/2014 01:46:47

  Καθήστε ρε παιδιά. Εντάξυ καθήκια οι της ΧΑ αλλά εκφράζουν έννα μέρος της Ελλάδας. Δημοκρατία έχουμε. Ας μην τους ηρωποιούμε

 18. weiss avatar
  weiss 25/12/2014 02:22:34

  ρε παιδιαπου το βγαλατε οτι η χα θα ψηφιζε δημα α ξερω το ειπε το μεγα

 19. Ε.Β.Χ.-Β. avatar
  Ε.Β.Χ.-Β. 25/12/2014 02:57:47

  Εντύπωση μου κάνει που ορισμένοι εδώ μέσα φαίνεται να έχουν σε εκτίμηση το άχρωμο και άνευρο αυτό "μεσοχωρίτικο" ευρω-γιουσουφάκι - που επί δέκα χρόνια τελούσε σε απόλυτη αφωνία και δεν στήριξε ούτε τα εθνικά θέματα ούτε την Πατρίδα ούτε την παράταξη!

 20. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 25/12/2014 09:10:58

  Τελικά από ότι ...διαπιστώνω, η Δημοκρατία είναι ένα πολύ κακό Πολίτευμα, να όμως που πρέπει να την υπομένουμε γιατί δυστυχώς δεν υπάρχει τίποτα καλλίτερο!!!

 21. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 25/12/2014 10:16:49

  Ντίνο δεν υπάρχει δεξιά και αριστερά με την έννοια που ήξερες επί ψυχρού πολέμου.Η ΧΑ δεν είναι κλασική δεξιά όχι μόνο επειδή εχει ναζιστικά σύμβολα αλλά και επειδή είναι αντιδυτική και φιλορωσική.Θα πεις ότι το ίδιο είναι και η αριστερά.Ναι αλλά αυτή δεν έχει ναζιστικά σύμβολα που στον σημερινό πλανήτη θεωρούνται το απόλυτο κακό. Η ΧΑ είναι λες και κάποιος αποφάσισε να κατασκευάσει έναν απόλυτο ιδεολογικά κακό για να παίξει σε ταινία. Είναι καθαρά ναζιστική οργάνωση και δεν το κρύβει.Δεν έχει σχέση με την κλασική άκρα δεξιά.Επί χούντας είχαν γυρισθεί 150 πολεμικές αντιγερμανικές ταινίες με βάση το β΄παγκόσμιο πόλεμο συν το σήριαλ του "Αγνώστου Πολέμου".Η προπαγάνδα του καθεστώτος μπορεί να ήταν εθνικιστική αυταρχική κλπ αλλά σαφώς στην αφήγηση του παγκοσμίου πολέμου ήταν με την πλευρά των Συμμάχων.Η ΧΑ από μόνη της επέλεξε την πλευρά των ηττημένων και παγκοσμίως καταδικασμένων του 1945 σε χώρα που ήταν μάλιστα με την νικήτρια και δικαιωμένη πλευρά. Η ΧΑ επί πλέον είναι φανατικά αντιδυτική και ως τέτοια είναι στο στόχαστρο όλων των συμμάχων μας χωρίς όμως να μπορεί να αξιοποιήσει τη φιλορωσική στάση της λόγω του ναζοχαρακτήρα της.Το μεγάλο πολιτικό κεφάλαιο που έχει μείνει στη Ρωσία σε επίπεδο επιρροής είναι το ανατολικό μέτωπο του β΄παγκοσμίου πολέμου το οποίο προβάλλουν σε κάθε περίπτωση και δεν πρόκειται να το λερώσουν για κανένα χρυσαυγίτη.Γιαυτό ποτέ δεν παίρνουν θέση υπερ της ΧΑ άσχετα με τι πιστευουν και παρά τις κραυγές της ίδιας της ΧΑ υπέρ τους γιατί τους αποφεύγουν.Στις πρόσφατες εκλογές στην Α.Ουκρανία των ρωσόφιλων κάλεσαν ως παρατηρητές όλη την ευρωπαική ακροδεξιά Λεπέν,Φορτσα Ιτάλια,βουλγαρικό Ατάκα,τους πάντες αλλά όχι τη ΧΑ αλλά από την Ελλάδα το ΚΚΕ (τους παλιούς δικούς τους).Διότι όλοι οι άλλοι ακροδεξιοί δεν είναι καθαρά χιτλερικοί όπως η ΧΑ. Επομένως εδώ έχουμε κάποιους που μόνοι τους κατασκεύασαν μια πολιτική ταυτότητα που τους κάνει αποκρουστικούς και αποδιοπομπαίους για όλο τον κόσμο.Δεν μπορούσε ο Δήμας να στηριχθεί σε αυτούς.

  • Hunter avatar
   Hunter @ ψυχραιμια 25/12/2014 13:07:24

   Ψυχραιμία μου, εμένα προσωπικά δεν με ενδιαφέρει να χωρίσω τους Δεξιούς σε ακραίους, μετριοπαθείς κτλ. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να μην γίνουμε η πρώτη κομμουνιστική χώρα μετά το πέσιμο του παραπετάσματος. Να μην γίνουμε και με τη βούλα δηλαδή, γιατί κατά τα άλλα είμαστε κομμουνιστική χώρα από το 1981 και μετά, όπου κουμάντο κάνουν τα συνδικάτα, οι συντεχνίες και οι δημόσιοι υπάλληλοι... Βλέπω σήμερα καινούρια δημοσκόπηση. Η Χ.Α 5,7% και ο ΛΑ.ΟΣ στο 1,9%! Μιλάμε για 7,6% Δεξιών (ακραίων, μετριοπαθών, αγανακτισμένων ή όπως θέλεις πες τους) που όμως δεν ψηφίζουν Ν.Δ... Αυτό με προβληματίζει εμένα. Βλέπεις τον Τσίπρα;;; Έχει μαζέψει όλους (τους άχρηστους τεμπελχανάδες) οι οποίοι πιστεύουν ότι για το χάλι τους φταίει "ο καπιταλισμός", "η πουτ@να η κοινωνία", "οι εφοπλιστές", "η έρμη η τύχη", "το σύστημα" κτλ. κτλ. Ούτε που τον νοιάζει ποιος είναι οπαδός του Μάο, ποιος του Λαο Τσε, ποιος του Κιμ Γιονγκ Ιλ, ποιος του Στάλιν, ποιος του Λένιν, ποιος του Τρότσκι, ποιος του Ξηρού, ποιος του Κουφοντίνα κτλ. κτλ. Βλέπεις τους (ακρο)αριστερούς που γράφουν εδώ μέσα;;; Νομίζεις τους νοιάζουν οι ακραίες απόψεις των συνιστωσών (μερικοί τις επικροτούν κιόλας) που δεν έχουν απολύτως τίποτε να ζηλέψουν από τις ναζιστικές (τουναντίον μάλιστα);;;;;; Εμένα λοιπόν σαν Δεξιό δεν με νοιάζει αν ψηφίζουν Νέα Δημοκρατία και κάποιοι που πιστεύουν ότι ο Χίτλερ έκανε και 5 καλά ή ο Παπαδόπουλος, ο Μεταξάς, ο Παττακός κτλ. κτλ. Εδώ δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ να τον ψηφίζουν οπαδοί του Βελουχιώτη ο οποίος πλαισιωμένος από Αλβανούς λιάπηδες, Βούλγαρους κομιτατζήδες και τσιγγάνους από τα Σκόπια, γύρναγε ανά την Ελλάδα και καυχιόταν ότι δεν είχε σκοτώσει ούτε έναν Γερμανό παρά μόνο "Έλληνες φασίστες και τις οικογένειές τους"... Αυτό το 7,5% Δεξιών πώς θα γυρίσει στη Ν.Δ, μου λες εμένα;;; Να περάσουμε 4%-5% μπροστά και άσε μετά τον ΣΥΡΙΖΑ και τις ψειροσακούλες που τον ψηφίζουν να πάνε να κουρεύονται (γιατί το έχουν και ανάγκη όπως βλέπεις)...

   • Μικρασιάτης.. avatar
    Μικρασιάτης.. @ Hunter 27/12/2014 05:05:24

    + 1.000...

 22. CosBack avatar
  CosBack 25/12/2014 10:36:45

  Μπορεί η ΝΔ να προτείνει στην Βουλή το εξής : Σε περίπτωση ψήφου της ΧΑ για πρόεδρο ο Σταύρος Δήμας αμέσως μετά την εκλογή του θα παραιτηθεί και να δεσμευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ ότι στην αμέσως επόμενη εκλογή να τον υπερψηφίσει.

 23. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 25/12/2014 16:32:47

  @ Hunter Κομμουνιστική χωρα δεν θα γίνουμε διότι ο Τσίπρας και οι συν αυτώ αδυνατούν να επιβάλλουν δικτατορία. Μπορούν βεβαίως να μας κάνουν Βενεζουέλα με πληθωρισμό 65% αλλά αυτό δεν είναι κομμουνιστική χώρα. Ο Μιχαλολιάκος και η παρέα του είναι στο ίδιο αντιευρωπαικό στρατόπεδο με την αριστερά παρά τις μεγάλες διαφορές τους και το μίσος που έχουν μεταξύ τους. Δεν έχω απάντηση στο ερώτημά σου πως θα επανέλθουν οι δεξιοί στην παράταξη τη στιγμή από τη στιγμή που δεν πιστεύουν στο ρητό του Καραμανλή "ανήκομεν εις την Δύσιν" πολύ περισσότερο εάν ομνύουν στο Χίτλερ.Εφ όσον δεν το πιστεύουν δεν έχει νόημα και να επανέλθουν.Δεν χωρίζεται ο κόσμος μόνο σε δεξιούς και αριστερούς.Στη συγκεκριμένη στιγμή χωρίζεται σε ευρωπαϊστές και αντιευρωπαϊστές εξ ου και η συγκυβέρνηση που ίσως δεν σου αρέσει.Ίσως δεν θα σου αρέσει και μια σύμπραξη αύριο π.χ. με το Ποτάμι. Αλλά σήμερα η διαχωριστική γραμμή είναι αυτή.

  • Naruto avatar
   Naruto @ ψυχραιμια 25/12/2014 20:29:38

   Ψυχραιμία κομμουνιστική χώρα σαν την Β.Κορεα δεν θα γίνουμε , αλλά σαν την Βενεζουέλα πολύ πιθανόν . Εξάλλου και την δεκαετία του ´80 κάπως έτσι θα ήμασταν αν δεν υπήρχαν τα δανεικά και τα πακέτα της ΕΟΚ τα οποία δεν υπάρχουν πλέον . Συμφωνώ επίσης οτι το δίπολο αριστερά - δεξιά με την μορφή του ΚΚΕ και της ΧΑ δεν έχει πλέον νόημα ( εγώ τους βάζω στο ίδιο τσουβάλι ) .Πρέπει λοιπον να επανακαθορισθεί σε δίπολο Ευρώπη - μη Ευρώπη . Ο πρώτος όρος ειναι ευνόητος αλλά ο δεύτερος σε βάθος χρόνου μπορεί να σημαίνει νέα Οθωμανική αυτοκρατορία . Θέλω δηλαδή να επισημάνω οτι η ΝΔ δεν μπόρεσε να κάνει κατανοητό στον ελληνικό λαό το μέγεθος του τιμήματος που ίσως κληθεί να καταβάλει σε περίπτωση εξόδου απο την ΕΕ .

 24. Eva avatar
  Eva 25/12/2014 18:16:47

  Αν η ψηφοφορία ήταν μυστική τι θα γινόταν?

 25. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 25/12/2014 19:11:47

  Αν η ψηφοφορία ήταν μυστική ο Δήμας θα έβγαινε.

 26. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 25/12/2014 20:14:33

  Ψυχραιμία, Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και ειδικότερα στο θέμα της Χούντας. Πράγματι η Χούντα καμιά σχέση δεν έχει με τη ΧΑ, που ήταν άκρως αντιναζιστική, με απόδειξη τον "Άγνωστο πόλεμο" και την φιλοδυτική της προσέγγιση σε κάθε ιστορικό γεγονός! Η ΧΑ είναι μία άκρως μισερή οργάνωση, που όπως αποδεικνύει από τα πεπραγμένα της, κάνει ότι μπορεί να φέρει στην εξουσία τον Τσίπρα, χύνοντας ταυτόχρονα απίστευτο δηλητήριο και διοχετεύοντας απύθμενο μίσος προς τη λεγόμενη κεντροδεξιά παράταξη! Και βέβαια ο Σαμαράς έκανε θανάσιμα λάθη που τα πληρώνουμε και θα τα πληρώνουμε. Πολλές φορές τον κριτικάραμε αυστηρότατα και επικριθήκαμε από αρκετούς ως ...φιλοτσιπρικοί , δυστυχώς όμως είχαμε δίκιο, γιατί φοβόμασταν ότι με τη ρότα που ακολουθούσε θα φτάναμε εδώ που φτάσαμε. Τώρα όμως είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε τον δρόμο της ...Χάρυβδης, γιατί είναι απείρως προτιμότερο, στο πέλαγος με την τέλεια καταιγίδα να έχω έναν έμπειρο Καπετάνιο, παρά ένα συνασπισμό από ...αντίρροπες συνιστώσες!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.