19/05/2009 17:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δήλωση και εκνευρισμός Χρίστου Βερελή

Από τον τ. βουλευτή του ΠΑΣΟΚ λάβαμε το εξής e-mail:

Πριν πάρετε θέση και εκτεθείτε  σε μια παραποίηση της αλήθειας, με συκοφαντία, λάβετε υπόψη την απάντηση που έχω δώσει καθώς και τη δεύτερη μικρή δήλωση την οποία έκανα. Λάβετε δε υπόψη ότι ο ανακριτής από το μεσημέρι λέει παντού ότι ουδέποτε συνάντησε στην υπόθεση αυτή το όνομα  Βερελή.

Φιλικά

Χρίστος Βερελής

Antinews: Δημοσιεύουμε ευχαρίστως τη δήλωση του κ. Βερελή, αλλά νομίζουμε ότι έχει εκνευρισθεί. Τι σημαίνει αυτό το «πριν πάρετε θέση και εκτεθείτε  σε μια παραποίηση της αλήθειας, με συκοφαντία»; Προειδοποίηση να μην γράφουμε γι αυτόν; Απειλή; Εμείς αναδημοσίευση της «Ε» κάναμε, για την οποία δεν μπορεί να πει τίποτα. Τι φοβάται λοιπόν;

Διαβάστε τις δηλώσεις του στο πρώτο σχόλιο.

Για τα υπόλοιπα τα σχόλια δικά σας

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Factorx avatar
  Factorx 19/05/2009 17:50:53

  1η ΔΗΛΩΣΗ

  ΧΡΙΣΤΟΣ ΒΕΡΕΛΗΣ
  τ. Βουλευτής ΠΑΣΟΚ  Αθήνα, 19.05.2009  Δήλωση του Χρίστου Βερελή για το Δημοσίευμα στην Εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» για έργο του Προαστιακού


  «Το ζήτημα σε ότι με αφορά είναι ένα και απλό: Αν η είδηση και το περιεχόμενό της είναι ακριβή.
  Δηλαδή αν ο ανακριτής έχει εκφράσει και που την πρόθεσή του να αποστείλει στη Βουλή τη δικογραφία και ειδικά στο ότι δεν θα με περιελάμβανε γιατί υπάρχει παραγραφή. Αυτό δικονομικά δεν στέκει αφού όλοι γνωρίζουν ότι δεν κρίνει ο ανακριτής την παραγραφή. Αλλά στέλνει ότι έχει να στείλει στη Βουλή και εκεί κρίνεται το θέμα. Το κείμενο όμως δεν αναφέρει ότι ο ανακριτής είχε την παραμικρή ένδειξη άρα και δεν υφίσταται θέμα ούτε υπήρξε όπως αντιλαμβάνεται όποιος διαβάσει προσεκτικά. Απλά είναι μια κουτοπόνηρη προσπάθεια εμπλοκής μου. Αντιθέτως το δημοσίευμα με αριστοτεχνικό τρόπο χρησιμοποιεί την εκτίμηση που αυθαίρετα και συκοφαντικά περιλαμβάνεται στην καταγγελία ενός και μόνο γνωστού συνδικαλιστή ο οποίος και θα πρέπει να την αιτιολογήσει τώρα που αυτή έγινε γνωστή. Έτσι αμφισβητώ πλήρως την καλοπιστία του δημοσιεύματος σε ότι με αφορά.
  Χαρακτηριστικό είναι η παράθεση φωτογραφίας μου, και όχι όλων των άλλων Υπουργών, ενώ το δημοσίευμα παραθέτει τις εξελίξεις γύρω από το έργο μέχρι σήμερα, έως και την απολύτως πρόσφατη παράταση που δόθηκε με γνωστές και διαρρεύσασες πληροφορίες για μεγάλο πόλεμο μεταξύ εργολάβων».

  2. «Θεωρώ επιβεβλημένο και θέμα τιμής για την Ελληνική Δικαιοσύνη, λόγω του γεγονότος ότι γίνεται επίκληση του ανακριτή, να υπάρξει άμεση τοποθέτηση και διαλεύκανση. Και της σημερινής άθλιας και συκοφαντικής επίθεσης εναντίον μου από τη συγκεκριμένη εφημερίδα που παίρνει το χαρακτήρα βεντέτας».

  3. «Νομίζω ότι έχω κάνει σαφές σε όλους ότι δεν ενδιαφέρομαι ούτε για «ασυλίες» ούτε για «παραγραφές». Θα ήμουν δε ο πρώτος που θα έκανε χρήση της δυνατότητας που δίνει το Άρθρο 86 του Συντάγματος για να φέρω ο ίδιος την υπόθεση πίσω στη Βουλή και αυτό στην περίπτωση που όντως θα είχε περιληφθεί το όνομά μου σε δικογραφία που θα πήγαινε στη Βουλή και θα προσέκρουε, για την περίπτωση μου, σε θέμα παραγραφής. Βεβαίως η εφημερίδα κάτι τέτοιο δεν τολμά να το ισχυριστεί».

  4. «Παρατηρώ ότι σήμερα που είναι η «γιορτή της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου» επιλέγεται η αντιπαραβολή αυτού του θέματος. Και το Βατοπέδιο περνάει στα ψιλά».

  5. «Σημειώνω τέλος, ότι υπήρχαν περιβαλλοντικοί όροι και οτιδήποτε άλλο δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια και ακόμη ότι η μόνη καταγγελία που έγινε από ανταγωνιστή εργολάβο, όπως γίνεται σχεδόν πάντα και σε όλα τα έργα, διαβιβάστηκε άμεσα στα αρμόδια όργανα που προβλέπει ο Νόμος. Θυμίζω ακόμη ότι ήταν ένα Ολυμπιακό Έργο, το οποίο έπρεπε να δοθεί σε χρήση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, και ότι μέχρι και τις εκλογές του 2004 δεν υπήρξε ανάθεση, πληρωμή, αλλά ούτε και η οποιαδήποτε απόφαση ή υπογραφή από το Υπουργείο Μεταφορών».
  2Η ΔΗΛΩΣΗ

  ΧΡΙΣΤΟΣ ΒΕΡΕΛΗΣ
  τ. Βουλευτής ΠΑΣΟΚ  Αθήνα, 19.05.2009
  Ώρα : 15:40  Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΒΕΡΕΛΗΣ ΕΚΑΝΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»
  ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ  O ανακριτής της υπόθεσης του Προαστιακού ο κ. Οικονόμου, μέχρι στιγμής ώρα 15:40, δεν έχει κάνει επίσημη δήλωση. Όπως όμως με πληροφορούν δημοσιογράφοι, τους διαρρέει μια σειρά από πράγματα τα οποία έρχονται σε πλήρη αντίθεση με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ». Είναι προφανές, ότι κάποιος είναι εκτεθειμένος. Η σοβαρότητα του λειτουργήματος της δικαιοσύνης επιβάλει άμεση, επίσημη και αυτοπρόσωπη λήψη θέσης επι όλων αυτών τα οποία εγράφησαν. Το ζήτημα αυτό θα τίθεται πλέον σε διαρκή βάση μέχρις ότου υπάρχει τελική απάντηση.

 2. Orestios avatar
  Orestios 19/05/2009 18:01:33

  Φάκτορα, το όνομα δεν το γράφεις σωστά.

 3. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 19/05/2009 18:08:26

  Μύγα τσε τσε τον τσίμπησε;
  Πολύ σφιγμένο τον βρίσκω. Γενικώς.

 4. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 19/05/2009 18:10:39

  Τον Βερελή τον έχουν για πονηρό και οι ίδιοι οι Πασόκοι. Η σωστή λέξη είναι shrewd tactician

 5. daris avatar
  daris 19/05/2009 18:17:01

  Παντα υπαρχει μια και μοναδικη αληθεια.
  Αν την κατεχει ο Βερελης και ειναι καθαρος τοτε καλα κανει και παρεμβαινει αμεσα σε οτι τον αφορα.
  Αν ομως οχι τοτε εδω θα ειμαστε για να τον κρινουμε.
  Νομιζω οτι η πρεμουρα του, να παρεμβαινει εχει βαση απο το γεγονος οτι στην Ελλαδα ποτε δεν δεχθηκαμε την αληθεια του αλλου αλλα την δικη μας αληθεια που μας βολευει.
  Στην Ελλαδα ο ορος αληθεια εχει κακοποιηθει βαναυσα.

 6. olympiada avatar
  olympiada 19/05/2009 18:31:16

  Δηλαδή Κύριε Βερελή η παραίτηση σας ήταν πράξη διαμαρτυρίας; Για κάποια ενδεχόμενη συκοφάντηση σας; Για τη συγκεκριμένη υπόθεση που ήλθε ξαφνικά στη μόδα; Θεωρείτε ότι υπάρχουν ατασθαλίες; Από άλλους; Γιατί δεν τους κατονομάζετε;
  Προφανώς δηλώνετε άγνοια για τυχόν δικές σας ευθύνες. Ειδ' άλλως από τον υπουργικό θώκο θα είχατε προλάβει αυτές τις ατασθαλίες.
  Εάν δεν υπάρχουν ατασθαλίες γιατί παραιτήστε; Για διαμαρτυρία προφανώς εν' όψει του ενδεχόμενου διωγμού και δαιμονοποίησης σας. Αλλά τότε θα έπρεπε να κατηγορήσετε τη Γερμανική δικαιοσύνη. Ότι δεν κάνει καλά τη δουλειά της.
  Από την άλλη ξέρετε πόσο έχουν στοιχίσει στο Γερμανικό δημόσιο (διαφυγόντα έσοδα) αυτές οι έρευνες της Γερμανικής δικαιοσύνης; Κολοσσιαία, ασύλληπτα ποσά. Που μάλλον δεν θα τα ξόδευαν για να στοχοθετήσουν τον Βερελή.
  Κατατρεγμένε κύριε Βερελή, οι απειλές είναι το τελευταίο προπύργιο του χλιδάτου και του βολεμένου. Όπως εσείς κύριε Βερελή.

 7. ατακτος avatar
  ατακτος 19/05/2009 18:40:52

  “Η δήλωση δήλωση και εμείς ξέρουμε την αλήθειά ¨”λέει ο λαός

 8. white shark avatar
  white shark 19/05/2009 18:44:54

  ειναι ξεκάθαρο πια η προσπάθεια δημιουργιας εντυπώσεων με υπονοουμενα εις βαρος του Βερελη,βασικου μάρτυρα (για να μην ξεχνιόμασε) για την εξαγορα της ''γερμανος''
  μεσα σε 1 μδομάδα ειναι το 2ο δημοσιευμα της''Ε'' και της δημοσιογράφου με θέμα τον Βερελή.
  Στην απάντηση του Βερελή για το 1ο φαίνονται οι(να το πω ευγενικά ) λαν8ασμένες πληροφορίες της δημοσιογραφου

 9. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 19/05/2009 18:49:24

  Η Καθημερινή του Σαββάτου έγραφε ότι ο εν λόγω πρώην βουλευτής συνήθιζε (όταν ήταν υπουργός, αλλά υποθέτω όχι μόνο τότε) να πηγαίνει για γυμναστική μόνο στο γυμναστήριο τού... Hilton παρακαλώ! Άραγε έστειλε και στην εφημερίδα e-mail, για να μην υπαινίσσονται διάφορα περί γιαλαντζί σοσιαλιστικού image;...

 10. αγανάκτηση avatar
  αγανάκτηση 19/05/2009 18:52:50

  Ε ρε γλέντια!

 11. ατακτος avatar
  ατακτος 19/05/2009 19:06:04

  Τα εγκλήματα γνωστά οι εγκληματίες παραμένουν άγνωστη. Ελλάς το μεγαλείο

 12. Unnameable avatar
  Unnameable 19/05/2009 19:15:47

  Τον κύριο Βερελή τον ενδιαφέρει περισσότερο το 'φαίνεσθαι' απο το 'είναι'. Ο άνθρωπος μπορεί να είναι πράγματι αθώος η να είναι σίγουρος πως δεν υπάρχει περίπτωση να κατηγορηθεί με στοιχεία. Στη περίπτωση αυτή όμως δε σιωπά και περιμένει τη δικαιοσύνη, αλλά προσπαθεί να το εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά. Έλα όμως που για να λειτουργήσει η στρατιγική αυτή πρέπει πάση θυσία να συντηρηθεί η σκανδαλολογία. Δύσκολο το μπαλατζάρισμα...πώς το λέει ο λαός "όποιος ανακατεύεται με τα πιτουρα των τρώνε οι κότες..."

 13. Jimmy L avatar
  Jimmy L 19/05/2009 19:18:57

  Συγνωμη ρε παιδια ,τι αλλο θα μπορουσε να κανει ο ανθρωπος??Και παλι καλα απαντησε..Κατηγορειται για κατι τουλαχιστον μεχρι στιγμης??Οχι..Εαν και οταν προκυψουν τα ξαναλεμε...Δεν φτανει προς το παρον οτι απαντησε αμεσως. Δεν σας λεει κατι??Δεν δειχνει καποια ευαισθησια?? Δεν τον γνωριζω τον ανθρωπο αλλα καποια πραγματα πρεπει να λεγοντε..

 14. Dubai Expatriate avatar
  Dubai Expatriate 19/05/2009 19:37:47

  @ Verelis

  "Καλύτερα να μασας παρά να μιλάς"

  Αρχαίο γνωμικό και απόσταγμα χιλιάδων ετών των κοινωνικών δρώμενων...

 15. 321 avatar
  321 19/05/2009 19:39:19

  o Χρίστος είναι πονηρός
  και αυτά που λέει μην τα τρως
  και από την . . . εβδόμη του μηνός
  θα είναι πάλι σα . . . θεός

 16. YiannisM avatar
  YiannisM 19/05/2009 19:39:23

  Θα βγάλει πολλά λεφτάκια ο Βερελής από τις δημοσιογραφάρες και τις φυλλαδούλες..

 17. theo1611 avatar
  theo1611 19/05/2009 19:57:00

  Ομολογώ ότι έχω χάσει τη μπάλα.

  Επικοινωνιακός ιδεασμός σε όλες τις πλευρές.

  Η λογική προσδοκία ότι δεν θα βρεθεί ποτέ ο ανακριτής που θα στριμώξει τα πουλάκια με τέτοιο τρόπο ώστε να αρχίσουν να κελαηδάνε.

  Ή μήπως η πίεση από όλες τις πλευρές (δημοσιογραφικές και μη) μέσω διαρροών για να μην τολμήσει ποτέ ο ανακριτής να στριμώξει τα πουλάκια?

  ΥΓ: Σχετικό - άσχετο. Χθές βράδυ έβλεπα την εκπομπή του Χατζηνίκου, όταν η συκοφαντία του Πάγκαλου τεκμηριώθηκε με αποσπάσματα δημοσιεύσεων του Ριζοσπάστη!!! Και δεν βρέθηκε κανένας χριστιανός να ψελίσει έστω κάτι για την αντικειμενικότητα των αποδεικτικών στοιχείων!!!. Γι' αυτό σας λέω επικοινωνιακός ιδεασμός να φάνε κι οι κότες!!!

 18. O Ιθαγενής avatar
  O Ιθαγενής 19/05/2009 21:25:05

  Μία είναι η μοναδική και αιώνια αλήθεια:

  ουδέποτε έργο δεν υπερτιμολογήθηκε σε αυτή τη χώρα,
  ουδεπόποτε δεν στήθηκε διαγωνισμός
  ουδέποτε απόγονοι και μιμητές του Περικλέτου, ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ δεν ε λαδώθηκαν

  Όλα είναι συνωμοσίες :
  -ξένων κέντρων
  -πολιτικών μας αντιπάλων
  -σκοτεινών κύκλων

  πχ το επιχείρημα ότι βγαίνει τώρα ως αντίβαρο για την υπόθεση Βατοπεδίου, είναι μια πρωτότυπη τομή στην πολιτική σκέψη

  Μία απορία:

  ενστερνιζόμενος την μια μοναδική και αιώνια αλήθεια ως χαζός Ιθαγενής

  -δεν είχε ακούσει κανένας για την μήνυση / καταγγελία (2003) του στέλεχος της ΔΑΚΕ στον ΟΣΕ για τον εν λόγω διαγωνισμό?
  -ερεύνησε ο οποιοσδήποτε αρμόδιος και υπόγραψε μετά?
  -ποια είναι ορθή? η πρώτη απόφαση του ΕΣ για "παρατυπίες" στην κατακύρωση του διαγωνισμού ή η δεύτερη που τους χαρακτηρίζει...?
  και τέλος το αιώνιο ερώτημα:

  ωραία οι πολιτικές ευθύνες (που δεν υπάρχουν ποτέ και για κανένα σε αυτή τη χώρα).
  ωραία η έρευνα 6 - ΕΞΗ - έξη χρόνων μιας μήνυσης / καταγγελίας
  το ΔΣ γιατί δεν το τσιμπάει κανείς?
  έχει ασυλία?
  ισχύει ότι εκτελώ εντολές πολιτικού προϊστάμενου και εκτελώ "παρατυπίες"?
  αν δεν υπάρχει θέμα, και όλα είναι βλακείες / ανοησίες κλπ γιατί δεν κάνει το ΔΣ ή ο οποιοσδήποτε θιγόμενος μήνυση για συκοφαντία?
  Μήπως όμως το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι η ασυλία των πολιτικών, έτσι και αλλιώς σύμφωνα με την προϊστορία της Βουλής όλοι αθώοι είναι, αλλά η ατιμωρησία των στελεχών?
  ή να υποθέσω ότι η προφυλάκιση ορισμένων Προέδρων και μελών ΔΣ θα άνοιγε τα στόματα, όπως συμβαίνει στον υπόλοιπο κόσμο?

  ΥΓ

  -μου άρεσε η προβολή του θέματος από ορισμένα ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ.....
  -πως το είχαν πει διάφοροι σύγχρονοι Νέστορες της πολιτικής για συναδέρφους τους: αδαείς, άσχετοι, βλάκες κλπ
  Νομίζω ότι είχαν κάνει λάθος, περιγραφή των προτερημάτων του Ελληνικού Λαού έπρατταν....

 19. anonymos avatar
  anonymos 20/05/2009 00:15:44

  Θα κλάψουν ΚΑΡδιές και ΚΑΡδούλες

  Δεν πήρε χαμπάρι ο γενικός ότι τον μαγνητοφωνούσε ο διοικητής…

  Ήταν βράδυ, εννέα μέρες πριν από τις εκλογές του 2004, όταν ο γενικός γραμματέας άνοιγε την πόρτα του γραφείου του διευθύνοντος συμβούλου μεγάλης ΔΕΚΟ. « Έχουμε καθυστερήσει και δεν θα προλάβουμε», λέει αμέσως ο διευθύνων του οργανισμού στον γενικό γραμματέα. « Μην ανησυχείς, γι αυτό είμαι εγώ, θα το σχεδιάσουμε όπως πρέπει, άλλωστε κι εγώ σαν δικηγόρος και το δικηγορικό μου γραφείο έχουν ασχοληθεί με τέτοια πράγματα». Και συνέχισε ο γενικός γραμματέας… « Όπως ξέρεις, ο υπουργός ενδιαφέρεται για το έργο. Ο γνωστός μεγαλοεργολάβος είναι φίλος του υπουργού. Καταλαβαίνεις…». « Ναι , αλλά ουσιαστικά δεν πρόκειται περί διαγωνισμού, αλλά για απευθείας ανάθεση», απάντησε ο διευθύνων. Τότε ο γενικός είπε ένα ανέκδοτο που το αναφέρουν σε αντίστοιχες περιπτώσεις στην πατρίδα του τη Θεσσαλία και στη δική του εκλογική περιφέρεια.
  Πέρασε αρκετός καιρός από τότε και ο γενικός γραμματέας, σημερινός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, προσπαθεί να ξεχάσει τη συζήτηση και να φορτώσει τα πάντα στον διοικητή. Έλα όμως που ο πονηρός διοικητής μαγνητοφώνησε τη συνομιλία και όταν τη βγάλει θα κλάψουν καρδιές και καρδούλες.

  Τα παραπάνω αποτελούν αυτούσιο δημοσίευμα της εφημερίδας «ΠΑΡΟΝ» της 10/6/2007. Αν σας πω, ότι η μεγάλη ΔΕΚΟ είναι ο ΟΣΕ και το έργο είναι αυτό στο οποίο αναφέρεται σήμερα η « ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», εύκολα μπορείτε να βρείτε τα πρόσωπα, στα οποία αναφέρεται το δημοσίευμα, το οποίο είχε προφανή διπλό στόχο.. Αφενός να προειδοποιήσει, ο πονηρός διοικητής, το δραστήριο στις αποκαλύψεις σκανδάλων σημερινό βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και πρώην γενικό γραμματέα του Υπουργείου Μεταφορών, .ότι τον «κρατάει» και αφετέρου να στείλει «μήνυμα» στον οποιοδήποτε άλλο( Υπουργό, Γενικό Γραμματέα…) που του έδωσε εντολή να υπογράψει τη σύμβαση του εν λόγω έργου, ότι , όπως μαγνητοφώνησε τη παραπάνω συνομιλία, μπορεί να έχει μαγνητοφωνήσει και κάθε άλλη σχετική συνομιλία…Όμορφος κόσμος, Αγγελικά πλασμένος… Είμαι περίεργος για τη συνέχεια, αν και ο εργολάβος είναι πραγματικά MEGAλος και έχει φίλους ισχυρούς και στη σημερινή Κατάσταση, που το όνομά τους μπορεί να σε …κουφάνει..

 20. Jimmy L avatar
  Jimmy L 20/05/2009 00:25:21

  Σιγα την σοβαρη εφημεριδα του Κουρη που εχει καταντησει να ειναι το δεκανικι της Κυβερνησης..Ποιος ξερει ποσα εχει αρπαξει απο διαφημισεις η Κουριαδα!!!

 21. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 20/05/2009 01:13:39

  @19 anonymos
  Σε... Ρούβλια θα γινόταν η πληρωμή;

  Και φανταστείτε ότι αυτός ο άνθρωπος προαλείφεται για Υπουργός Εσωτερικών. Αλλά προφανώς είχε μάθει τα κόλπα από τον ΟΠΑΠ, όπου είχε θητεύσει για ένα φεγγάρι το καλοκαίρι του "βρώμικου '89" ως ιεροκήρυκας του τζαννετακισμού (για να μην ξεχνάμε)...

 22. zaza avatar
  zaza 20/05/2009 03:19:07

  @Iθαγενή,
  ξέχασες
  -τον Στρατηγό Άνεμο
  -τα παραπλανηθέντα παιδάκια/υπουργάκια

 23. Justin Case avatar
  Justin Case 20/05/2009 03:30:32

  όλοι ένοχοι, όλοι ξιπασμένοι, μια εκδρομούλα στο Γουδί τους πρέπει....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.