07/05/2011 01:54
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δήλωση ΝΔ για σύσκεψη Βρυξελλών

Ο Εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με μεγάλη καθυστέρηση και χωρίς να υπάρχει σαφής και ξεκάθαρη πληροφόρηση, παρά μόνο ανεύθυνες φήμες, η κυβέρνηση επιβεβαίωσε, τελικά, τα μεσάνυχτα ότι ο υπουργός Οικονομικών βρίσκεται σε μυστική σύσκεψη στο Λουξεμβούργο.

Παραμένει, ωστόσο, ακόμη μυστήριο ποιο ήταν το πραγματικό αντικείμενο της σύσκεψης αυτής.

Η κυβέρνηση οφείλει να ενημερώσει, με σαφήνεια και υπευθυνότητα, για τις διαπραγματεύσεις που γίνονται από χθες το απόγευμα στο Λουξεμβούργο.

Την κρίσιμη αυτή ώρα μισόλογα και ασάφειες δεν βοηθούν».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Loretta avatar
  Loretta 07/05/2011 02:09:15

  Η επιμήκυνση του ελληνικού χρέους και νέο μνημόνιο 50 δισ ευρώ στην συνάντηση του Λουξεμβούργου; - Τι ανέφεραν το υπουργείο Οικονομικών και ο Juncker - Στις 16 Μαίου η κρίσιμη ημερομηνία

  Απο το bankingnews η πληροφορια

 2. blue nile avatar
  blue nile 07/05/2011 03:36:56

  ...τα ψέματα τελείωσαν... αύριο θα έχουμε περισσότερα νέα... το τοπίο ξεκαθαρίζει

 3. Pluto avatar
  Pluto 07/05/2011 03:51:42

  Για νέου τύπου ομόλογα,με εμπράγματη ασφάλεια αφ` ενός την ακίνητη καί κινητή περιουσία του Δημοσίου,αφ` ετέρου αποκλειστικά δικαιώματα γεώτρησης-εκμετάλλευσης διαπραγματεύεται ο Παπακωνσταντίνου.Με χαμηλότερο επιτόκιο καί μεγαλύτερη διάρκεια θ` αντικαταστήσουν ισόποσα παλιά ομόλογα
  Ψάξτε να δείτε έναντι ποίου τιμήματος εμπλέκεται η Γκόλντμαν Σάκς καί γνωστός δικηγόρος, πρώην(;;;) συν-εταίρος "σεϊχη" Υπουργού.
  Είναι πολλά, μα πάρα πολλά λεφτά η προμήθεια Χάρη καί Γιώργηδες.......

  • zackii avatar
   zackii @ Pluto 07/05/2011 09:57:57

   Η τελευταία σου πρόταση, είναι όλη η αλήθεια. Όπου υπάρχει Ιούδας, ψάξτε τα αργύρια....

 4. Νίκος avatar
  Νίκος 07/05/2011 08:32:59

  Η ουσία είναι οτι το θηρίο που λέγεται χρέος έχει πια δική του οντοτητα και αυξάνεται πολλαπλασίως ταχύτερα απ' ότι η (ούτως ή άλλως ανύπαρκτη) Ελληνική οικονομία μπορεί να "εξυπηρετήσει".
  Δλδ, σαν χωρα θα ζούμε με "δόσεις" εθνοκτόνου ναρκωτικού; και θα μας το παίζουν "ηρωες" που "καταφεραν" να πάρουν απο τους κουτόφραγγους αλλά 50 δις οι μεσιτες του θιάσου που λογαριάζεται για κυβέρνηση;

  ΔΙΧΩΣ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΝΟΜΙΣΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΛΛΟΝ. Δεν έχετε παρα να κοιταξετε τις χώρες της ΕΕ που διατηρησαν το δικο τους νόμισμα.
  Αρκετα με τα ψέμματα.

 5. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 07/05/2011 12:12:12

  Κανείς δεν επισήμανε το timing - και το μεγάλο "κάδρο" όπου εντάσσεται η Ελληνική περίπτωση:
  1. Εδώ και 2 μέρες άρχισε ραγδαία και πολύ απότομη πτώση τις τιμής του πετρελαίου, ασημιού και των εμπορευμάτων - αλλά και μετριότερη πτώση της τιμής του χρυσού. Σημειωτέον, την πτώση είχε προαναγγείλει πριν 1 εβδομάδα η ....Goldman Sachs - ενώ άλλες Αμερικανικές τράπεζες διαφωνούσαν.
  2. Το Ευρώ "χτύπησε" σχεδόν 1,50 $ (η προηγούμενη "οροφή" του) και αμέσως υποχώρησε στο 1,48.
  3. Ο Τρισέ απεκλεισε μεγαλύτερη άνοδο του επιτοκίου του Ευρώ, δήλωσε ότι μεγαλύτερη άνοδος του Ευρώ είναι ανεπιθύμητη και όρισε "δίκαιη τιμή" 1,45.
  4. Στη Γερμανία έχουν τοπικές εκλογές της Βρέμης (22 Μαίου), με το CDU δημοσκοπικά τρίτο κόμμα και το FDP εξωκοινοβουλευτικό. Και η διαμάχη για τη χρηματοδότηση του Ευρωπαικού μηχανισμού συνεχίζεται μέσα στη Γερμανία - σε άκρα αντίθεση με την ενδο-Γαλλική ομοφωνία.
  Τί έγινε αυτό το βράδυ της Παρασκευής, με τη μυστική σύσκεψη των Γιουνκέρ, Ρένν, Τρισέ (ήταν παρών!), των μελών του Ευρώ με AAA (Σόιμπλε περιλαμβανομένου) και του Παπακωνσταντίνου; Και γιατί "χρησιμοποιήθηκε" ο SPIEGEL, μέσω έντεχνων διαρροών (μάλλον αυτό έγινε), ως μηχανισμός "εκφοβισμού"; Τι δείχνει το αποτέλεσμα:
  1. Το Ευρώ "διόρθωσε" απότομα χθές τη νύχτα και "κατέβηκε" στο 1,435: Κάτι που το ήθελαν όλοι, από τους Έλληνες μέχρι τους Γερμανούς.
  2. Η πτώση πετρελαίου και πρώτων υλών συνεχίζεται.
  3. Η λέξη κλειδί για την Ελλάδα, στα χείλη όλων, είναι πιά "επιμήκυνση" και όχι "αναδιάρθωση".
  4. Σε συνδυασμό με τη νεοεισερχόμενη στο μηχανισμό στήριξης Πορτογαλία, συζητούν μείωση επιτοκίων για Ελλάδα - Ιρλανδία. Μπήκε και νέο θέμα, της επιμήκυνσης του χρόνου επίτευξης των ενδιάμεσων δημοσιονομικών στόχων.
  5. Η συζήτηση για την επιμήκυνση των παλαιών "ιδιωτικών" δανείων από τράπεζες - ταμεία κτλ, μάλλον εγκαινιάσθηκε - έστω και ντροπαλά.
  6. Φαίνεται ότι αυτοί που πραγματικά "παίζουν μπάλα στο γήπεδο" είναι ο Γιουνκέρ ως πρόεδρος Εurogroup και ο Ρεν, αλλά κυρίως ως "φόρ" η Λαγκάρντ και ο Σόιμπλε (αναμενόμενο!), με "κώουτς στον πάγκο" τον Τρισέ.
  7. Επιλέγουν μάλλον τη "στρατηγική του απρόβλεπτου", το παιχνίδι αποκτά ακόμα πιό υψηλό ρίσκο. Ένα είναι σίγουρο: Η αποβολή της Ελλάδας από το "γήπεδο" θ' άφηνε την ομάδα με 10 - και αυτό κανείς δεν το θέλει.
  Φαίνεται μάλλον, ότι αυτοί που κάνουν τώρα κουμάντο, δεν εκβιάζουν πιά ανοιχτά μόνον τους ευρωσκεπτικιστές στη Γερμανία ( το FDP και τη νεοφιλελεύθερη φράξια μέσα στο κόμμα της Μέρκελ), αλλά και τις "αγορές":
  "'Αν συνεχίσετε το παιχνίδι σας, θα τινάξουμε τη μπάνκα στον αέρα και θα τα χάσετε όλα".
  Να είναι άραγε μέσα στο "κόλπο", εκτός από την ΕΚΤ, και η FED του O' Μπάμια; Μόνον ο Θεός το ξέρει - και μάλλον δεν θα το μάθουμε ποτέ.

 6. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 07/05/2011 12:27:15

  Τελικά, φαίνεται ότι στη συνάντηση αυτή ήταν και οι Υπουργοί Οικονομικών της Ιταλίας και της Ισπανίας (που τα δημοσιοοικοινομικά τους δεν έχουν "βαθμολογία" ΑΑΑ).

 7. Αλέξης avatar
  Αλέξης 07/05/2011 14:35:53

  Σήμερα το πρωί (Σάββατο 7/5) ο Λοβέρδος στο Μέγκα στον Χασαπόπουλο-Αναγνωστάκη είπε για τη συνέντεξη Στρος Καν που έδειξε ο Λαζό πως ο Γάλλος θέλει "να τα ρίξει στον Παπανδρέου τώρα που το Μνημόνιο απέτυχε!!!!!!!!!!!". Το άκουσε κανείς; Τρελάθηκαν οι ΧασαποΑναγνωστάκηδες και του είπανε "ΑΠΕΤΥΧΕ;!!!"

  Το χει κανείς το απόσπασμα;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.