#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/04/2012 21:28
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δέσμευση Σαμαρά ότι δεν θα κοπεί ο 13ος και 14ος μισθόςΤην δέσμευσή ότι δεν θα κοπούν ο 13ος και ο 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα έδωσε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς κατά την διάρκεια της σημερινής προεκλογικής του συγκέντρωσης στη Θήβα

«Δεν θα κοπεί ο 13ος και ο 14ος μισθός! Θα αγωνιστώ, πάση θυσία, να μην κοπούν άλλο τα εισοδήματα των ανθρώπων. Αυτό θα χειροτέρευε την ύφεση, θα πολλαπλασίαζε ανέργους και λουκέτα» τόνισε στην ομιλία του και πρόσθεσε:

Για να ξεκινήσει η Ανάκαμψη, χρειάζονται τρία πράγματα:να ξεμπλοκάρουμε τα κοινοτικά κονδύλια εδώ,να κάνουμε τολμηρές μεταρρυθμίσεις εδώ,και να βρούμε στηρίγματα στην Ευρώπη. Τα παλεύω και τα τρία.Δώστε μου τη δύναμη να τα επιτύχουμε και τα τρία!

Με ρωτούν: τι θα κάνετε με τα μέτρα του Ιουνίου, που προβλέπουν 11 δισεκατομμύρια πρόσθετες περικοπές;

Απαντώ: Σπατάλη θα κόψουμε. Κι υπάρχει πολλή…

Πάνω από 18 δισεκατομμύρια περικοπές σπατάλης είχαμε εντοπίσει από πέρσι, χωρίς να αγγίξουμε μισθούς και συντάξεις.

Προσπαθούν να σας πείσουν ότι δεν υπάρχει σπατάλη, γιατί την προστατεύουν. Μη τους πιστεύετε. Τώρα όλοι βλέπουν τι  «πάρτι» γίνεται στο σπάταλο κράτος…

Με ρωτούν: τι θα κάνετε με τις μεγάλες αδικίες που έγιναν; Πώς θα τις επανορθώσετε;

Απαντώ: τρείς υποσχέσεις έχω δώσει: Να αποκαταστήσω τις πολύ χαμηλές συντάξεις που κόπηκαν. Να αποκαταστήσω τα πολυτεκνικά επιδόματα που κόπηκαν. Και να δώσω το εξισωτικό επίδομα στους κτηνοτρόφους. Συνολικό κόστος 550 εκατομμύρια. Κι έχουμε βρει τα απαραίτητα ισοδύναμα μέτρα. Είναι το πρώτο που θα ζητήσω να τροποποιήσουμε.

Ποιός θέλετε να διαπραγματεύεται με τους δανειστές μας; Εμείς που από την αρχή επιμέναμε για Ανάκαμψη και δώσαμε μάχη γι’ αυτό;

Ή εκείνοι που υπέγραφαν ό,τι τους έδιναν και ύστερα έχασαν τον έλεγχο κι έπεσαν έξω σε όλα;

Και κάτι ακόμα: Θα πάρουμε μέτρα ανακούφισης των δανειοληπτών. Πραγματικής ανακούφισης! Χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο το τραπεζικό σύστημα.

Μπορεί να γίνει. Και πρέπει να γίνει…

Με ρωτούν: Πώς μπορεί να πάρει μπροστά η Οικονομία;

Απαντώ: Πρώτον, με τα κοινοτικά κονδύλια του ΕΣΠΑ. 14,5 δισεκατομμύρια και τα έχουν και κάθονται! Θα τα ξεμπλοκάρουμε.

Δεύτερον, με ρευστότητα που θα παλέψουμε να βρεθεί για το τραπεζικό σύστημα. Και μπορεί να βρεθεί, μόλις επανακεφαλαιοποιηθεί το τραπεζικό μας σύστημα, κυρίως από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Τρίτον, με καταβολή των χρημάτων που χρωστάει το Δημόσιο σε επιχειρήσεις. Από επιστροφές φόρου, ΦΠΑ, εξαγωγές κλπ. Κι αυτό είναι συμφωνημένο να γίνει ως τα τέλη του χρόνου.Αυτά θα δώσουν μεγάλη ανάσα. Αλλά δεν φτάνουν:

Χρειάζεται ειδική μέριμνα για τους αγρότες μας.  για να μικρύνει αυτό το χάσμα που υπάρχει στις τιμές των αγροτικών προϊόντων, ανάμεσα στο χωράφι και το ράφι. Έχουμε ειδικό πρόγραμμα γι’ αυτό.

για να στηριχθεί το κόστος των αγροτών και των κτηνοτρόφων. Ειδικά πετρέλαιο και ζωοτροφές.

Αλλά και η εξυπηρέτηση των χρεών τους στην Αγροτική. Δεν θα εγκαταλείψουμε τους αγρότες μας στην τύχη τους. Ήταν έγκλημα που εγκαταλείφθηκε ο αγροτικός τομέας. Τώρα αυτό θα το διορθώσουμε…

Χρειάζεται ακόμα να στηρίξουμε τους νέους μας: Η ανεργία των νέων έχει ξεπεράσει το 50%. Και οι νέοι μας φεύγουν ή ετοιμάζονται να φύγουν από την Ελλάδα. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πλήγμα για την χώρα και το μέλλον της.

Αυτό θα πολεμήσουμε κατά προτεραιότητα.

Υπάρχουν ευρωπαϊκά προγράμματα για την νεανική επιχειρηματικότητα. Προτεραιότητά μας να χρησιμοποιήσουμε όσο μεγαλύτερο μέρος του ΕΣΠΑ κι όσα επιπλέον κονδύλια υπάρχουν, για να μειώσουμε αυτή τη μάστιγα που διώχνει τα παιδιά μας.

Άλλωστε εσείς τα ξέρετε καλύτερα: Πώς να ανοίξουν δουλειές στη Βοιωτία, όταν βιομηχανίες-αστέρια σβήνουν μία-μία;

Κι όταν τα μεγάλα έργα των αυτοκινητοδρόμων έχουν σταματήσει.

Πρέπει να τα ξεμπλοκάρουμε όλα. Όπως το δικό σας μεγάλο έργο, για τον αυτοκινητόδρομο Ελευσίνας-Θήβας-Υλίκης, που υπέγραψε ο Μάκης Βορίδης και θα προκηρυχθεί, επιτέλους, μέσα στο 2012.

Με ρωτούν: αρκεί η Ανάπτυξη για να βγούμε από την κρίση;

Απαντώ: Όχι! Θα χρειαστούν μεγάλες μεταρρυθμίσεις. Θα αρχίσουν από τώρα. Και θα κορυφωθούν στη μεγάλη Συνταγματική αλλαγή που σχεδιάζουμε.

Με κορυφαία αλλαγή το ασυμβίβαστο βουλευτή υπουργού. Για να κυβερνά ο υπουργός χωρίς το άγχος του πολιτικού κόστους. Και να υπηρετεί ο βουλευτής την περιφέρειά του χωρίς το άγχος να γίνει υπουργός.

Από την πρώτη στιγμή θα απευθυνθώ και σε εξωκοινοβουλευτικούς να μπουν στην κυβέρνηση. Θέλω δίπλα μου τους άξιους Έλληνες. Να δώσουμε ευκαιρία στους άξιους. Η αξιοσύνη είναι το μεγαλύτερη κεφάλαιο του τόπου. Και δεν το χρησιμοποιούμε…

Ακόμα, από την πρώτη στιγμή θα κάνω πολύ μικρότερη κυβέρνηση. Τη μισή από τη σημερινή! Κι ύστερα θα μειώσω κι άλλο τα υπουργεία. Για να έχουμε επιτελική κυβέρνηση. Όχι φέουδα προσώπων…Κάτι όμως προηγείται: Πρώτα εμείς οι πολιτικοί πρέπει να δώσουμε το παράδειγμα. Είπα χθες ότι θα βάλω τέρμα στο θέαμα με τις κυβερνητικές λιμουζίνες και τα προνόμια των βουλευτών με τα αυτοκίνητα. Και σε ό,τι σκανδαλίζει το λαό μας. Θα αλλάξουμε το Σύνταγμα όπου χρειάζεται. Αλλά θα αλλάξουμε άμεσα και τη νομοθεσία πριν από τη Συνταγματική αλλαγή.

Τέρμα οι σκανδαλώδεις παραγραφές, τέρμα το αίσθημα ασυδοσίας και ατιμωρησίας. Κανείς δεν θα είναι πια πάνω από το νόμο…

Οι εκπρόσωποι του λαού και οι αξιωματούχοι των κυβερνήσεων θα πειθαρχούν πρώτοι στους κανόνες νομιμότητας και διαφάνειας.

Το παράδειγμα της λιτότητας και της σύνεσης θα το δώσουμε πρώτοι εμείς.

Πρέπει ακόμα να αποκατασταθεί το αίσθημα δικαιοσύνης: Θα ερευνήσουμε το πόθεν έσχες όσων μετείχαν σε κυβερνήσεις από το 1974. Για να γνωρίζει ο λαός, πόσα είχαν πριν αναμιχθούν στην Πολιτική και πόσα όταν βγήκαν.

Όλα στο φώς! Τέρμα οι σκιές…

Με ρωτούν: Ποιο είναι το πρόγραμμά σας πέρα από την Οικονομία;

Απαντώ: Με δύο κουβέντες, έμφαση στην Ασφάλεια του Πολίτη και στην αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης.

Θα βγάλω τις κουκούλες από όσους καίνε κάθε τόσο τις πόλεις μας. Δεν είναι και τόσο δύσκολο. Αρκεί να κάνουμε ό,τι κάνουν κι όλες οι άλλες δημοκρατικές χώρες. Τέρμα η ασυδοσία! Τέρμα η ατιμωρησία…

Το λέω και το εννοώ: Θα ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας. Θα απελευθερώσουμε την ύπαιθρο από το φόβο.

Έχω ήδη ξεκινήσει επαφές με ευρωπαίους ηγέτες, ώστε να υπάρξει κοινή Ευρωπαϊκή Πολιτική για τη λαθρομετανάστευση.

Μέχρι τώρα, το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης δεν ήθελε να το αντιμετωπίσει κανείς. Τώρα αναγκάζονται και το βλέπουν όλοι.

Θα καταργήσουμε το νόμο Ραγκούση που έκανε την Ελλάδα μαγνήτη για τους λαθρομετανάστες. Και θα εφαρμόσουμε πλήρες πρόγραμμα και για την προστασία των συνόρων και για τη μεταφορά των λαθρομεταναστών σε ειδικούς χώρους φύλαξης-φιλοξενίας και

ΣΧΟΛΙΑ

 1. yiannis avatar
  yiannis 21/04/2012 21:00:43

  Παρα πολυ καλος-οπως παντα!Πολυ αισιοδοξο ο παλμος κ ο ενθουσιασμος του κοσμου.Το σημειο που εξηγει τη σταση του το Νοεμβριο,η καλυτερη στιγμη της ομιλιας-ανετα γινεται ενα καταπληκτικο σποτ-ειναι συγκινητικη η σιγη του ακροατηριου και ο παλμος της συγκινησης του Αρχηγου...καντε το σποτ να διαδοθει παντου!!

 2. Γιάννης avatar
  Γιάννης 21/04/2012 21:57:33

  Καλή συγκέντρωση για τα σημερινά δεδομένα!

 3. Κρης avatar
  Κρης 21/04/2012 22:14:46

  18:00'
  h**p://www.megatv.com/megagegonota/summary.asp?catid=26743&subid=2&pubid=29229770

  η " εικόνα " είναι καταλυτική

  h**p://i39.tinypic.com/1z3z69j.jpg

  h**p://i42.tinypic.com/2vb2d1j.jpg

  • airman avatar
   airman @ Κρης 21/04/2012 23:59:22

   Παρά την άκρα σιωπή
   ο Μπένυ το παλεύει
   μα ότι κι αν κάνει ο δύστυχος
   το Σαμαρά Πρωθυπουργό
   μπροστά του θα τον εύρει

 4. ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ avatar
  ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ 22/04/2012 00:20:20

  Σχετικά με τους χώρους φύλαξης μεταναστών ο Σαμαράς έχει μιλήσει με τον Αγοραστό?

 5. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 22/04/2012 00:46:42

  Εδώ και καιρό το ελληνικό ξέφρενο πάρτι τελείωσε για τα καλά.
  Και είχε πολύ μεθύσι.
  Σήμερα ζούμε τις επιπτώσεις του. Το αναπόφευκτο hangover.
  Όπως κάθε καλή οινοποσία, όπως κάθε καλή βραδιά, κάποτε τελειώνουν, και ξυπνάμε το πρωί με ένα κεφάλι καζάνι, έτσι τελείωσε και το ελληνικό μεθύσι, και τώρα ψάχνουμε να βρούμε τις ασπιρίνες.
  Μόνο που στη περίπτωση του οικονομικού hangover που ζούμε, οι ασπιρίνες δεν είναι ούτε αρκετές, ούτε και ακίνδυνες.
  Και τα ποτά που πίναμε ήταν μπόμπες.
  Για να φύγει λοιπόν ο πονοκέφαλος, θα χρειαστούν πολύχρονες θεραπείες, συμπεριλαμβανομένων και σοβαρών χειρουργικών πράξεων.
  Η εποχή του «δεν βαριέσαι» τελείωσε.
  Ο Θεός της Ελλάδας μάλλον την εγκατέλειψε πανικόβλητος.
  Και τώρα μείναμε εμείς και εμείς, γλύφοντας τις πληγές μας και αναρωτώμενοι τι πήγε στραβά;
  Ένα μαύρο ψυχρό σύννεφο σκεπάζει τη χώρα μας (αλλά και την Ευρώπη).
  Και η επερχόμενη βροχή θα θυμίζει κατακλυσμό.
  Όποιος πρόλαβε να σκεπαστεί, πρόλαβε. Οι υπόλοιποι θα γίνουμε μούσκεμα.
  Πολλοί θα πλευριτώσουμε κιόλας.
  Δυστυχώς, όλα όσα φοβόμαστε, τείνουν να γίνουν πραγματικότητα.
  Οι εφιάλτες που όλοι τρέμαμε, έρχονται με βήμα ταχύ.
  Και διψάνε για αίμα.
  Συνέρχονται στα πλαίσια της ΕΕ, αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς, και έρχονται αγριεμένοι στο όνομα της σωτηρίας μας, και με την μορφή της περισσότερης δημοσιονομικής ενοποίησης.
  Που είναι η σύγχρονη μεταμοντέρνα εκδοχή της εισβολής και κατάληψης.
  Βέβαια, ας μην ξεγελιόμαστε. Οι εχθροί είναι πάντα οι ίδιοι. Απλά αλλάζουν εμφάνιση.
  Δυστυχώς, η ελληνική πολιτική τάξη αποδείχθηκε λίγη, και «αναγκάστηκε» να παραδώσει τα ηνία της κυβέρνησης στους «ειδικούς» (τρομάρα τους).
  Και ποιοι είναι οι ειδικοί; Μα οι ίδιοι που προκάλεσαν ευθύς εξαρχής την κρίση που μαστίζει πλέον ολόκληρη την ευρωζώνη.
  Οι ίδιοι που έβαλαν στην τσέπη τους τους πολιτικούς, μέσω χαμηλότοκων τραπεζικών δανείων, μαϊμού επενδύσεων, ύποπτων τραπεζικών προϊόντων, «ανθηρών» χρηματιστηρίων, κλπ. υποσχόμενοι ένα νέο Ελντοράντο.
  Που όπως και το παλιό, αποδείχτηκε ανύπαρκτο.
  Για τους τραπεζίτες μιλάμε, και για τους διεθνείς κερδοσκόπους.
  Τους ίδιους δηλαδή που ήταν και πίσω από τον Χίτλερ.
  Τους περίφημους robber barons, που από τότε που η εξουσία πέρασε από τους γαιοκτήμονες στους καπιταλιστές, αυτοί κάνουν κουμάντο.
  Άλλες φορές μέσω στρατών, και άλλες φορές μέσω της οικονομίας.
  Έτσι, αυτό που δεν μπόρεσαν να πετύχουν οι στρατιές και τα τανκς, θα το πετύχουν σήμερα οι αγορές.
  Τα κανόνια γίνανε χρέη, οι βόμβες παράγωγα, οι στρατηγοί τεχνοκράτες, και τα πολυβόλα CDS.
  Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Στάχτη και μπούρμπερι για τους λαούς.
  Στα καθ ημάς, η Ελλάδα θα γίνει μια ακόμη ασήμαντη επαρχία της κεντρικής κομαντατούρ των Βρυξελλών (βλ. Βερολίνου), και τα περιθώρια αντίστασης θα είναι από ελάχιστα έως μηδαμινά. Κάτι όπως η «Generalgouvernement» της Πολωνίας το 1941.
  Δεν πάμε να βγούμε στο βουνό, ως άλλοι αντάρτες Ελασίτες;
  Και τι θα γίνει;
  Το πολύ πολύ να μας φάνε τα φίδια και τα κουνούπια.
  Οι μάχες θα δίνονται (αν δίνονται) αλλού.
  Στα χρηματιστήρια, στις τράπεζες, και σε κάποια σκοτεινά γραφεία της ΕΕ.
  Εμείς απλά θα υπακούμε, και οι κυβερνήσεις μας θα επικυρώνουν τα κελεύσματα της κεντρικής εξουσίας.
  Για το καλό μας.
  Η παγκοσμιοποίηση προχωρά με βήμα ταχύ.
  Ξεκίνησε οικονομικά, και καταλήγει πολιτικά.
  Με το πρόσχημα της αποτροπής της απόλυτης κατάρρευσης.
  Έτσι, αντί να μας κυβερνάνε τα ντόπια λαμόγια ερασιτέχνες πολιτικοί, ας μας κυβερνούν οι επαγγελματίες του είδους.
  Και ποιοι είναι περισσότερο επαγγελματίες από τους απόγονους του Άιχμαν, που μέχρι και την εξόντωση του εβραϊκού λαού χειρίστηκαν με ψυχρή τεχνοκρατική, και επαγγελματική οργάνωση και αφοσίωση.
  Ποια εθνική κυριαρχία και κουραφέξαλα;
  Αφού δεν μπορέσαμε να δοθούμε ψυχή τε και σώματι στους Αμερικάνους, να μας φτιάξουν highways και malls, να μας πληρώνουν σε dollars, τουλάχιστον ας βολευτούμε με τους Ευρωπαίους συμμάχους τους.
  Και το sauerkraut καλό είναι…
  Αν είναι να σωθούμε!
  Με αυτά και με αυτά πλησιάζει το τέλος της Ελλάδας όπως την ξέραμε.
  Τα «παραμύθια» της εθνικής κυριαρχίας των κρατών τελείωσαν. Όπως τελείωσαν οι πόλεμοι και οι κόντρες εντός της Ευρώπης.
  Εδώ τα βρήκαν οι Γερμανοί με τους Γάλλους, που επί αιώνες τρωγόντουσαν σαν τα κοκόρια…
  Η νέα εποχή θέλει συνομοσπονδίες, αργότερα ομοσπονδίες, και σε μερικά τέρμινα ένα παγκόσμιο κράτος, με μια παγκόσμια κυβέρνηση. Αυτήν των τραπεζιτών.
  Το είχε πει κάποτε και ο Γιωργάκης! “We need global governance”.
  Απλά, η δική μας γενιά έλαχε να είναι η άτυχη, που θα πληρώσει τη νύφη της μετάβασης προς έναν «νέο γενναίο κόσμο».
  Όπως η γενιά του 1821, ή αυτή του 1940, που υπέφεραν τα πάνδεινα, που ζήσανε τις δικές τους ανακατατάξεις, για να καταλήξουμε αργότερα όλοι εμείς, οι περήφανοι απόγονοί τους, να ακούμε Τάμτα, να πίνουμε Dewars, και να κάνουμε κόντρες με τα Cherokee μας.
  Έτσι και η δική μας γενιά, θα ζήσει την μεγάλη ιστορική μετάβαση.
  Προς μια Ευρώπη των λαώ….. ε, των τεχνοκρατών εννοώ.
  Καλή μας τύχη λοιπόν, και καλή αντάμωση στα γουναράδικα… των Βρυξελλών.
  Υπάρχει όμως μια αισιόδοξη νότα σε όλα αυτά.
  Στην φυσική του χάους, στον κλάδο δηλαδή εκείνον που διαπραγματεύεται τα ασταθή συστήματα (όπως είναι η Ελλάδα), υπάρχει ένα αξίωμα.
  Αν εξεταστούν ενδελεχώς και μακροχρόνια, όλα τα χαοτικά συστήματα, αποκαλύπτεται ότι σε κάποια φάση παράγουν… τάξη!
  Μέσα από το διαφαινόμενο χάος, προκύπτει τάξη. Έτσι ακριβώς.
  Με καταλύτη της τον περίφημο «παράξενο ελκυστή» (strange attractor), γύρω από τον οποίο δημιουργείται αυτοοργάνωση.
  Και τι σχέση έχουν όλα αυτά με την καθημερινότητά μας;
  Μεγάλη.
  Μέσα στο απύθμενο χάος της καθημερινής μας τρέλας, μέσα δηλαδή στο απέραντο τσίρκο που λέγεται Ελλάδα, υπάρχει ένας παράξενος ελκυστής, που επί δυο χρόνια τώρα παραμένει αταλάντευτος στις θέσεις του, προσελκύοντας γύρω του τον σχηματισμό μιας τάξης μέσα στην γενική αταξία.
  Και όποιος δεν καταλαβαίνει τι εννοώ, ας εξετάσει προσεκτικά την όλη πορεία του Σαμαρά από τότε που ανέλαβε την ΝΔ, και θα δει πως, αν μη τι άλλο, η παρουσία του παράγει πολιτική και ηθική τάξη μέσα στο χαοτικό και απαξιωμένο πολιτικό και οικονομικό σύστημα της Ελλάδας, που χαρακτηρίζεται από:
  Ένα γενικευμένο χάος μέσα στο διαιρεμένο κόμμα του.
  Ένα απίστευτο χάος μέσα στον γενικότερο πολιτικό συρφετό της χώρας.
  Ένα οικονομικό χάος, ωφειλόμενο στην αντιλαϊκή μνημονιακή πολιτική του Πασόκ, και των εξαπτέρυγων του.
  Ένα δημοσιονομικό χάος, εξαιτίας του οποίου σχεδόν τίποτα δεν λειτουργεί με σκοπό την ανάπτυξη, αλλά όλα οδηγούν στην περαιτέρω ύφεση.
  Ένα πολιτισμικό χάος, όπου απουσιάζει παντελώς το πνεύμα, η ηθική, το ήθος, οι αξίες, και κυρίως η πίστη για κάτι καλύτερο.
  Ένα χάος αξιοπιστίας, όπου κυριαρχεί ο μηδενισμός, η πολιτική απάθεια, και κυριαρχούν συνθήματα όπως: «μαζί τα φάγαμε», και «όλοι ίδιοι είναι».
  Μέσα λοιπόν σε αυτό το ατέρμονο χάος, που ήρθε η ετερόκλητη συγκυβέρνηση «τεχνοκρατών» για να το συμπληρώσει, η μόνη σταθερή και αταλάντευτη φωνή είναι αυτή του Σαμαρά, που όταν οι άλλοι έβλεπαν τις σκιές στον τοίχο, αυτός είχε ήδη βγει από την σπηλιά, δείχνοντας σε όλους την έξοδο, άσχετα αν δεν τον άκουγαν.
  Έτσι, στη παρούσα χαοτική φάση που διανύουμε ως χώρα (και ως έθνος), η μόνη λύση για επαναφορά στοιχειώδους τάξης είναι ο παράξενος ελκυστής που λέγεται Σαμαράς.
  Και θα τα καταφέρει, παρά τις επιθέσεις που δέχεται από παντού (και όλοι γνωρίζουμε πως στην Ελλάδα ευδοκιμούν οι πράκτορες του χάους)!
  Ευτυχώς αντέχει.
  Μέσω κυρίως της ηθικής του ευθύνης.
  Ας ελπίσουμε πως από την κρίση θα γεννηθεί κάτι καινούργιο. Ευκαιρία είναι.
  Και ας ελπίσουμε πως ο συγκεκριμένος «ελκυστής», θα συνεχίσει ακάθεκτος την
  «στροφορμή» που ξεκίνησε.
  Αλλιώς, το χάος καραδοκεί.
  Το ίδιο και οι πράκτορές του….

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Strange Attractor 22/04/2012 01:33:11

   Ε, συγνώμη, κάποιος ξέχασε μια σημαντική κεντρική ανάρτηση στα σχόλια...

  • Πεπόνης avatar
   Πεπόνης @ Strange Attractor 22/04/2012 03:03:37

   Ένα από τα σημαντικότερα κείμενα που έχω διαβάσει. Ευχαριστώ.

 6. ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ avatar
  ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ 22/04/2012 01:09:46

  http://www.youtube.com/watch?v=fZKzXJemFx8&feature=share

 7. CHEMICAL YOUTH avatar
  CHEMICAL YOUTH 22/04/2012 04:03:08

  Μπράβο.
  Μπραβο Αντώνη Σαμαρα.
  Αυτός είναι ο δρόμος!

  Ψηφίζω Σύριζα!.
  Αλλά αν κάνει πράξη τα παραπάνω, την επόμενη μέρα θα μας βρεί όλους συμπαραστάτες του.
  Το αντιμνημονιακό μέτωπο επιτέλους συγκροτείται!

  • harry avatar
   harry @ CHEMICAL YOUTH 22/04/2012 10:09:55

   Σύριζα γιατί ψηφίζεις??

 8. Γ. Τσεγγενές avatar
  Γ. Τσεγγενές 22/04/2012 11:06:13

  SR γράφεις: "Ο Θεός της Ελλάδας μάλλον την εγκατέλειψε πανικόβλητος.
  Και τώρα μείναμε εμείς και εμείς, γλύφοντας τις πληγές μας και αναρωτώμενοι τι πήγε στραβά;
  Ένα μαύρο ψυχρό σύννεφο σκεπάζει τη χώρα μας (αλλά και την Ευρώπη).
  Και η επερχόμενη βροχή θα θυμίζει κατακλυσμό.
  Όποιος πρόλαβε να σκεπαστεί, πρόλαβε. Οι υπόλοιποι θα γίνουμε μούσκεμα.
  Πολλοί θα πλευριτώσουμε κιόλας.
  Δυστυχώς, όλα όσα φοβόμαστε, τείνουν να γίνουν πραγματικότητα.
  Οι εφιάλτες που όλοι τρέμαμε, έρχονται με βήμα ταχύ.
  Και διψάνε για αίμα."

  Έπρεπε καταρχάς να μην ασχολείσαι με το τι κάνει ο Θεός μιας και δεν πιστεύεις στην ύπαρξή του το οποίο επί του παρόντος δε το σχολιάζω αν και έχω πολλά να πω σε έναν Έλληνα για το Θεό.

  Επειδή λοιπόν αρμόδιοι να ασχολούνται με το Θεό και τα σχέδιά του είναι ΜΟΝΟ όσοι διαβάζουν, μελετούν και πιστεύουν στην θεοπνευστία της Αγίας Γραφής, σου λέω από τώρα και ελπίζω παρότι θα το περιφρονήσεις σήμερα, να σου μείνει για αύριο και όταν το δεις να το καταλάβεις και όχι να απελπιστείς: Ο Θεός δε μας αφήνει ποτέ. Εμείς το βρίζουμε με λόγια και πράξεις, περιφρονούμε το θέλημά του, ακολουθούμε μόδες και συνήθειες ξενόφερτες και αλωθήκαμε εσωτερικά ο καθένας μας και ως σύνολο επειδή γίναμε σάρκα και υλιστές. Μας αφήνει λοιπόν ο Θεός μας για λίγο στα χέρια αυτών που πιστέψαμε, αυτών των οποίων τις αρχές και τις αξίες υιοθετήσαμε, αυτών που θέλουν την καταστροφή του Γένους μας. Τώρα λοιπόν βλέπουμε τις συνέπειες της αποστασίας. Όχι όλες όμως. Έρχεται και η καταιγίδα που αναφέρεις και οι προφήτες του Θεού μας είδαν 20-30 χρόνια πίσω (οι τελευταίοι, ο Πατροκοσμάς τα έχει πει 230 χρόνια πριν και η Αποκάλυψη 1930 χρόνια πριν). Όταν λοιπόν συμβεί η καταιγίδα, όσοι έχουν νου θα συνέλθουμε, θα επιστρέψουμε στο Θεό με ταπείνωση και θα γλιτώσουμε με επέμβασή του, όπως έχει γίνει όποτε κινδύνευσε η Ελλάδα και τον καλέσαμε. Και όχι μόνο θα γλιτώσουμε, αλλά όταν θα πληρώσουν αυτοί που πρέπει για την καταστροφή τόσων λαών και ηθών εμείς θα μείνουμε όρθιοι και θα έχουμε πλέον άρχοντες άξιους και δίκαιους να μας κυβερνήσουν όπως πρέπει στην Ελλάδα μας. Σήμερα όμως δε μας αξίζει πατριώτης κυβερνήτης με τα μυαλά που έχουμε. Γιατί δεν είμαστε πατριώτες εμείς πρώτα...

 9. CHEMICAL YOUTH avatar
  CHEMICAL YOUTH 22/04/2012 14:16:40

  Δεν είμαι οπαδός κανενός κόμματος. Ψηφίζω κάθε φορά ότι μου φαίνεται καλύτερο τη συγκεκριμένη περίοδο.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ CHEMICAL YOUTH 22/04/2012 15:45:47

   Μα επειδή κι εμείς δεν είμαστε οπαδοί στηρίζουμε ΑΣ. Αφού σου φαίνονται λογικά και εφαρμόσιμα όσα λέει δεν είναι λογικό να κάνεις το ίδιο;

 10. δρόμος avatar
  δρόμος 22/04/2012 16:41:20

  Strange, δεν έτυχε να δω νωρίτερα το κείμενό σου: φέρνοντας στο μυαλό μου παλαιότερα πονήματα, πιό πρωτόλεια, διαπιστώνω τον μακρύ δρόμο που έχεις διανύσει, και που σε φέρνει πλέον να ακτινογραφείς το παρόν με πρωτοτυπία, παρατηρητικότητα και οξυδέρκεια - μπράβο, πολύ καλό!

 11. δρόμος avatar
  δρόμος 22/04/2012 16:50:46

  Για να μπορέσει να κάνει πράξη τα παραπάνω, πρέπει σ'αυτές ειδικά τις εκλογές να τον στηρίξετε όλοι όσοι δέχεστε την ορθότητα των λόγων του. Είναι ο μόνος πολιτικός που θα υλοποιήσει όντως την υπόσχεση για δημιουργία εθνικού μετώπου σωτηρίας, έτσι ώστε να δωθεί σε όλους η ευκαιρία να συστρατευθούν, παρά τις αρχικές ιδεολογικές διαφορές.

  Σε αντίθετη περίπτωση, αν ο κατακερματισμός του πολιτικού σκηνικού επικρατήσει, πολύ χλωμό το βλέπω για δημιουργία του οποιουδήποτε μετώπου. Μάλλον επιβολή των επιθυμιών των επικυρίαρχων μας περιμένει, γιαυτό σκέψου λιγάκι το ενδεχόμενο "υπέρβασης" των διαχρονικών πολιτικών επιλογών όλων μας, αυτή τη δύσκολη ώρα.

 12. GreekInLux avatar
  GreekInLux 22/04/2012 22:17:27

  γιαχουχου

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.