Δένδιας στο Άμυνας, Σκρέκας στο Ανάπτυξης
31/10/2014 16:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δένδιας στο Άμυνας, Σκρέκας στο Ανάπτυξης

Ο Νίκος Δένδιας αναλαμβάνει τελικά το υπουργείο Άμυνας και ο βουλευτής Τρικάλων Κώστας Σκρέκας τοποθετείται στο υπουργείο Ανάπτυξης, έπειτα από απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Ο Κώστας Σκρέκας, είναι νέος, μόλις 40 ετών και θεωρείται από τους γνωρίζοντες ως «καλό παιδί» που έχει μάθει πολλά τον τελευταίο καιρό. Αν και έχει σπουδάσει στο Πολυτεχνείο, έχει δουλέψει για χρόνια στον ιδιωτικό τομέα και είναι άνθρωπος της αγοράς. Παράλληλα, τα τελευταία δύο χρόνια αναβαθμιζόταν μέσα στην κυβέρνηση και το κόμμα καθώς του είχαν ανατεθεί σημαντικά κοινοβουλευτικά καθήκοντα που είχαν να κάνουν με τα οικονομικά. Είναι από τους βουλευτές που πηγαίνουν πολύ συχνά στην εκλογική του περιφέρεια, τα Τρίκαλα, όπου και έχει πολλές συμπάθειες.

Σε ότι αφορά την ανάληψη του υπουργείου Άμυνας από τον Ν. Δένδια, όπως τονίζεται αρμοδίως, έχει ένα δυναμικό προφίλ και διεθνείς διασυνδέσεις που μπορεί να φέρει εις πέρας το έργο του σ' αυτή την κρίσιμη περίοδο και με την Ανατολική Μεσόγειο να βρίσκεται σε αναταραχή.

Σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι εκείνος θα φέρει τη Δευτέρα το πρωί στη Βουλή τη ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια και μετά το απόγευμα θα γίνει η ορκωμοσία του στο Προεδρικό Μέγαρο.

Επίσης είπε ότι ενημερώθηκε από τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησής τους ότι είναι η επιλογή του πρωθυπουργού για τη θέση του υπουργού Άμυνας, ενώ είχε τη δυνατότητα να συζητήσει για λίγο και με τον διάδοχό του στο υπουργείο Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα, ο οποίος επίσης βρισκόταν στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ. Δένδιας τόνισε μάλιστα ότι είναι διατεθειμένος να βοηθήσει τον κ. Σκρέκα σε οτιδήποτε εκείνος χρειαστεί επισημαίνοντας ότι τους συνδέει μακρά φιλία.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Άλφα του Κενταύρου avatar
  Άλφα του Κενταύρου 31/10/2014 15:19:12

  Δεν νομίζω να τους θεωρεί κανένας.... επιτυχημένους, απλά μάλλον ζυγίστηκαν τα συν και τα πλην και σ΄ετούτη τη φάση, προτιμήθηκε να μην προκληθούν λόγω και της κρισιμότητας των περιστάσεων, περισσότεροι ....κραδασμοί.

 2. Άλφα του Κενταύρου avatar
  Άλφα του Κενταύρου 31/10/2014 15:22:58

  Η ενδοκυβερνητική ...φαγωμάρα τον έφαγε, αλλά εκεί που πήγε, μάλλον θα είναι και χρησιμότερος.

 3. Διογένης avatar
  Διογένης 31/10/2014 17:08:47

  Και γιατί να φταίει ο Δένδιας και όχι ο Χαρδούβελης; Όταν όλη η διαπραγμάτευση δεν πάει καλά, τότε δεν φταίει ο Υπουργός που είναι ημι-υπεύθυνος για το ένα σκέλος της, αλλά ο Υπουργός που είναι υπεύθυνος για όλη τη διαπραγμάτευση. Δεν απέτυχε δηλαδή η διαπραγμάτευση μόνον για τα "κόκκινα δάνεια", απέτυχε παντού. Επιπλέον, αποκλειστήκαμε σε χρόνο-ρεκόρ από τις αγορές (ούτε ο... ΓΑΠ δεν τα κατάφερε τόσο άσχημα!) και υπάρχει η αίσθηση ότι έχουν βαλτώσει τα πάντα. Δεν νομίζω να φταίει για αυτά ο Δένδιας. Στα συν του "ανασχηματισμού" νομίζω ότι είναι η υπουργοποίηση Σκρέκα. Πρόκειται για αρκετά "φυσιολογικό" άνθρωπο, στο λίγο που τον γνωρίζω. Ίσως και να πέφτω έξω, πάντως αυτή είναι η αίσθησή μου. Σε κάθε περίπτωση, έχουμε δει πολύ χειρότερους. Ας ελπίσουμε να δείξει κάτι αξιόλογο. Είναι το δεύτερο εκτοξευόμενο "πουλέν" του Σαμαρά μετά τον Κικίλια. Αν υποθέσουμε (δεν γνωρίζω, μόνον υποθέτω) ότι ο Κικίλιας τα πάει καλά στο Δημοσίας Τάξεως, να ευχηθούμε να πάει πολύ καλύτερα ο Σκρέκας στο Ανάπτυξης, που είναι και σημαντικό για την οικονομία.

 4. Tonia G. avatar
  Tonia G. 31/10/2014 17:15:23

  Πάντως υπάρχουν κι αυτοί που πιστεύουν για τις συγκεκριμένες επιλογές ότι: 1. ο Δένδιας ετοιμάζεται για τη Β΄Αθηνών και μέσω του ΥΠΕΘΑ θα έχει πολύ καλύτερη τύχη στο "σφαγείο" από τους υπόλοιπους διεκδικητές των λίγων θέσεων που θα προκύψουν. 2. Τόν άπειρο παίχτη ο προπονητής τον βάζει στο μεγάλο παιχνίδι στα τελευταία λεπτά του αγώνα για να πάρει εμπειρίες στις μεγάλες διοργανώσεις. Τα συμπεράσματα δικά σας.

 5. η Dimi avatar
  η Dimi 31/10/2014 17:19:48

  Και του σουλάτσα μπαρμπαρόσσα, κόκκινο το χρώμα είναι.

 6. Σίμος avatar
  Σίμος 31/10/2014 17:42:38

  Για μια ακόμη φορά επιβραβεύεται περιέργως ο Δένδιας αν και δεμν μπορούσε 5 μήνες τώρα να φέρει μια ρύθμιση.Έναν χαρτογιακά μειωμένων δυνατοτήτων ο Σαμαράς τον έχει καταστήσει σημαίνων πολιτικό πρόσωπο.Κατά τα άλλα όλα καλώς δεν τρέχει τίποτε στην κυβέρνηση

 7. Hunter avatar
  Hunter 31/10/2014 18:21:09

  Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο Δένδιας "πρέπει" να έχει οπωσδήποτε υπουργείο...

 8. toxo avatar
  toxo 31/10/2014 19:20:40

  Πρόκειται γιά επιτυχημένη διαχείρηση της υποθέσεως.Και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος και ένα νέο προσωπο στο πολιτικό παιχνίδι και αποφυγή τρικυμίας εν ποτηρίω.

 9. MCA avatar
  MCA 31/10/2014 19:27:30

  Δεν νομίζω ότι η μετακίνηση του Δένδια στο Εθνικής Άμυνας είναι υποβάθμιση. Έτσι και αλλιώς την ανάπτυξη την περιμένουμε. Μέχρι να έρθει, η θέση του υπουργού εκεί, θα είναι βαρετή. Αντίθετα το άμυνας δείχνει πολύ πιο ενδιαφέρον και σημαντικό αυτήν την περίοδο. Μέχρι τώρα αναλάμβαναν σε αυτό πρώην δελφίνοι μπαίνοντας έμμεσα σε απόσυρση. Χάρη στους αγαπημένους μας γείτονες όμως, μπορεί στο μέλλον να αποτελέσει εφαλτήριο για δημιουργία καριέρας και ανάδειξης νέων ηγετών.

 10. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 31/10/2014 19:34:45

  Δεν είναι υποβάθμιση. Έφυγε απο ηλεκτρική καρέκλα και πήγε σε άνετο καναπέ. Τη βόλεψε ο μπαγασάκος...

  • MCA avatar
   MCA @ Uncle Stgm 31/10/2014 20:49:27

   Ήταν άνετος καναπές. Οι εποχές αλλάζουν. Η πολιτική ηγεσία θα πρέπει πλέον να είναι σε εγρήγορση, αλλιώς θα ξυπνήσουμε ένα πρωί με το μισό Αιγαίο.

   • παπαδοπουλος ηλίας avatar
    παπαδοπουλος ηλίας @ MCA 31/10/2014 22:31:30

    Γιαυτό πρέπει να υπάρχει ο .."πράος" και πρό πάντων "υπεύθυνος" Υπουργός ο οποίος θα μας συστήσει ....ψυχραιμία και ..αποφυγή προκλήσεων!!

    • MCA avatar
     MCA @ παπαδοπουλος ηλίας 31/10/2014 23:01:22

     Με τα τελευταία γεγονότα στην Κύπρο μπαίνουμε σε μια καινούργια φάση η οποία μπορεί να κρατήσει πολλά χρόνια. Εκτός από σωστά αντανακλαστικά για τι είδους δράση ή αντίδραση πρέπει ακολουθείται κάθε φορά ,χρειάζεται και η κατάλληλη προετοιμασία.Ακόμη και αν όλοι είναι μαζί μας, λέμε τώρα, χωρίς αμυντική προετοιμασία, διπλωματία δεν γίνεται.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.