#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
15/07/2012 07:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δέκα κολασμένες ημέρες για την εξεύρεση ισοδυνάμωνΔέκα κολασμένες ημέρες. Τόσος είναι ο χρόνος στον οποίο η κυβέρνηση καλείται να κάνει ασκήσεις σε ισορροπία τρόμου. Να βρει τα ισοδύναμα μέτρα για το 2012 ώστε να καλυφθούν μεν τα 3 δις αλλά να μη θιγούν τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, αντιθέτως να υπάρξουν ευνοϊκές ρυθμίσεις ανακούφισης.

Το πιο δύσκολο, όμως, είναι η να βρει τα μέτρα των 11,5 δις ευρώ και όλο αυτό το πακέτο να το καταθέσει στην τρόικα στις 13 του μήνα. Την Τετάρτη, στη σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών, θα μπει η σφραγίδα των μέτρων και θα υπάρξει το τελικό ΟΚ στις προτάσεις του Γ. Στουρνάρα.

Τις ημέρες αυτές το οικονομικό επιτελείο επανεξετάζει κωδικό – κωδικό τον προϋπολογισμό ώστε να βρει και να καλύψει απ’ όπου μπορεί, χωρίς όμως να πάμε και πάλι σε οριζόντιες μειώσεις μισθών και συντάξεων που δε θα αντέξει η κοινωνία.

- Σε πρώτο στάδιο είναι τα ισοδύναμα μέτρα ώστε να μην κοπούν τα ειδικά μισθολόγια. Με μείωση έως 20% των λειτουργικών δαπανών των υπουργείων μπορούν να εξοικονομηθούν έως και 300 εκατ. ετησίως.

- Η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να εκπλήξει ευχάριστα και με το πετρέλαιο θέρμανσης που όταν εξισωθεί με το κίνησης να μη φτάσουμε σε επίπεδα 1,50 ευρώ το λίτρο, αλλά πολύ χαμηλότερα, ίσως και στο 1,30 ευρώ. Κι εδώ θα χρειαστούν ισοδύναμα μέτρα ώστε να πειστεί η τρόικα. Μπορούν να βρεθούν από τις συντάξεις μαϊμού καθώς μόνο οι 15.000 που δεν απογράφηκαν να κοπούν, η εξοικονόμηση θα είναι σοβαρή.

- Τρίτο και σοβαρότερο ισοδύναμο μέτρο; Να προτείνουν στην τρόικα την παράταση της ρύθμισης για τις προσλήψεις 1 προς 10, αντί για 2 χρόνια να ισχύσει για 4 χρόνια. Εκτιμάται ότι μπορούν να εξοικονομηθούν πάνω από 500 εκατ.

- Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η τρόικα θεωρεί αδιαπραγμάτευτη τη μείωση κατά 150.000 των δημοσίων υπαλλήλων. Η κυβέρνηση λέει όχι σε απολύσεις αλλά μέσω της αναλογίας 1 προς 10 και των συνταξιοδοτήσεων ή αποχωρήσεων μπορεί να επιτευχθεί αυτό το νούμερο.

- Σημαντικό είναι επίσης η δέσμευση Σαμαρά ότι αναλαμβάνει προσωπικά τη διοικητική μεταρρύθμιση και η δήλωση Μανιτάκη ότι μπορεί να υπάρξει μαχαίρι κατά 30% στο δημόσιο. Φορείς, επιτροπές, εφορίες, ανενεργά πανεπιστήμια, ΤΕΙ και νοσοκομεία μπορούν να κλείσουν ώστε να μην επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό. Τι να κάνει ένα νοσοκομείο ή ένα ΑΕΙ στην κάτω… Ραχούλα όταν είναι άδειο;

- Το πολύ δύσκολο κομμάτι της εξεύρεσης 11,5 δις πρέπει να απαντηθεί άμεσα, ακόμη κι αν το Σεπτέμβριο η τρόικα αξιωθεί και μας δώσει διετή παράταση της ισχύος των μέτρων. Πρέπει να υπάρξουν τέτοιες ρυθμίσεις που δε θα θίγουν περαιτέρω τα εισοδήματα. Η πρόταση, πάντως, της τρόικας είναι ισοπεδωτική: Κόψτε όλα τα επιδόματα και δώστε μόνο με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια. Όχι όμως τι δηλώνει κάποιος ως εισόδημα αλλά και τι έχει. Δηλαδή, με τη χρήση του περιουσιολογίου ή ηλεκτρονικού πόθεν έσχες θα ξέρει το κράτος, τις καταθέσεις, τα αυτοκίνητα, τα σκάφη, τα ακίνητα και κάθε είδους περιουσιακό στοιχείο. Με βάση αυτό θα δίνει και τα επιδόματα. Έτσι, όμως, κινδυνεύει κάποιος που δηλώνει άνεργος αλλά έχει ένα σπίτι ή ένα αυτοκίνητο να χάσει τα πάντα. Ένας συνταξιούχος το ΕΚΑΣ, ένας φοιτητής της δωρεάν σίτιση ή στέγαση ή ακόμη κι ένας άνεργος το επίδομα του ΟΑΕΔ. Με τη λογική αυτή θα μείνουν απ’ έξω από τις κοινωνικές παροχές χιλιάδες άνθρωποι, επιτείνοντας το αδιέξοδο στην κοινωνία. Μάλιστα, η τρόικα προτείνει επίδομα φτώχειας για συγκεκριμένους ανθρώπους και οι άλλοι στον… Καιάδα.

-Τα ατού της κυβέρνησης είναι: Κατ’ αρχάς τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις. Αν πάνε καλά, τρέξουν οι διαδικασίες και δεν υπάρξει ξεπούλημα τότε μπορούν να γεμίσουν τα ταμεία. Επίσης, η επανεξέταση όλων των δαπανών των υπουργείων και οι, μπορούν να εξοικονομήσουν πολλά εκατομμύρια ετησίως.

Η τελευταία ελπίδα της Ελλάδας είναι η… ελπίδα. Να δείξουμε στους Ευρωπαίους ότι υπάρχει ελπίδα αναμόρφωσης της κοινωνίας και οικονομίας ώστε κι αυτοί με τη σειρά τους να συμφωνήσουν σε μέτρα για την Ελλάδα. Δεν ξεχνάμε επίσης τις υποσχέσεις Ευρωπαίων ηγετών πριν τις εκλογές για βοήθεια αναπτυξιακού χαρακτήρα και για επιμήκυνση.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. rollin avatar
  rollin 15/07/2012 08:09:30

  Ενα αλλο πολυ σωστο.μετρο που ακουστηκε ειναι σχετικα με τα μισθολογια των κληρικων 50% κρατος 50% εσοδα εκκλησιας στην Κυπρο σε πολεις ανω των 4.000 το μισθολογικο κοστος καλυπτετε εξολικληρου απ ρην εκκλησια με την λογικη των αυξημενωνεσοδων

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ rollin 15/07/2012 16:26:33

   Δεν ξέρω από ποιόν άκουσες εσύ τέτοια πρόταση για Ελλάδα αλλά θα ήταν απαράδεκτη Κερκόπορτα για άλλες εξελίξεις. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι στην Κύπρο η Εκκλησία έχει περιουσία, ενώ στην Ελλάδα έχει ελάχιστη γιατί της την άρπαξε το κράτος, το οποίο μάλιστα ανέλαβε από τότε την μισθοδοσία των παπάδων ως ελάχιστο αντιστάθμισμα.

  • Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
   Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης @ rollin 15/07/2012 16:29:14

   Ποιῶν αὐξημένων ἐσόδων, πλάκα μᾶς κάνετε;;; Βρὲς ἐσὺ ἐν μέσῳ κρίσης γεμάτο παγκάρι σὲ διψήφιο ἀριθμὸ ἐκκλησιῶν ἀνὰ τὴν ἐπικράτεια, καὶ κερδίζεις τὸ Iphone ποὺ χάρισε ὁ Ἀντιπρύτανης τοῦ ΑΠΘ στὴ Ναταλία Δραγούμη μὲ ἔξοδα τοῦ ἱδρύματος. Ἀμὰν πιά, μὲ τὶς εὔκολες λύσεις!

   Τί σημαίνει "παπάδες";

   Σημαίνει κατὰ 92% ἔγγαμοι ἱερεῖς, μὲ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ποσοστὸ ἐξ αὐτῶν νὰ εἶναι πολύτεκνοι καὶ μὲ πολὺ χαμηλὸ συγκριτικὰ εἰσόδημα. (ἀλλὰ ξέρω, ξέρω... ὅλοι οἱ παπάδες ἀγοράζουν ρόλς ρόης ἀπὸ τὰ "τυχερά" κλπ κλπ)

   Τί σημαίνει "τὰ κόβω ἀπ' τοὺς παπάδες, ἔχουν αὐτοί";

   Σημαίνει ρίχνω σὲ πρωτοφανῆ (ἀκόμα καὶ γιὰ Μνημόνιο πρωτοφανῆ) ἀνέχεια χιλιάδες πολύτεκνες οἰκογένειες, δεκάδες χιλιάδες Ἕλληνες.

   Γιὰ νὰ ξέρουμε τί λέμε στὶς βαθυστόχαστες πολιτικὲς συζητήσεις μεταξὺ δύο ἐσπρέσσο καὶ ἑνὸς τόστ.

   (Βέβαια, τὸ ὅτι ὁ μισθὸς τοῦ ἔγγαμου ἱερέα μὲ τὰ 5 παιδιὰ εἶναι ὁ ἴδιος μὲ τὸν μισθὸ τοῦ μοναχοῦ-ἀρχιμανδρίτη, εἶναι ΟΝΤΩΣ σκανδαλῶδες. Ὅπως καὶ ὅτι οἱ μοναχοί-ἐπίσκοποι ποὺ σιτίζονται στὸ ἐπισκοπεῖο ἔχουν ἀποδοχὲς μεγαλύτερες τῶν ἐγγάμων ἱερέων μὲ τὰ 5 παιδιά, οἱ ὁποῖοι δὲν ἔδωσαν ποτὲ ὅρκους πτωχείας καὶ ἀκτημοσύνης. Φαινόμενα θρησκειοποίησης τοῦ ἐκκλησιαστικοῦ γεγονότος.)

 2. Κωνσταντινος avatar
  Κωνσταντινος 15/07/2012 09:02:03

  Καλημερα.
  Ερωτηση. Ποια ουσιαστικα εσοδα ( για να γεμισουν τα ταμεια !!! ), σε τρεχουσες αποτιμησεις, και με διαλυμενη την πραγματικη οικονομια θα εχει το κρατος αν αποκρατικοποιησει ολα αυτα που απαιτουν , η τροικα και οι ευρωπαιοι ?. Φανταζομαι ο,τι καποιος που γνωριζει οικονομικα θα εχει την απαντηση.

 3. kitsos avatar
  kitsos 15/07/2012 10:39:48

  "Δέκα κολασμένες ημέρες για την εξεύρεση ισοδυνάμων".
  Υποτιθεται οτι εχουμε ετοιμες επεξεργασμενες προτασεις, 18 μετρα για εξοικονομηση δαπανων, Ζαπεια Ι ΙΙ ΙΙΙ, τωρα ψαχνουμε ισοδυναμα?

 4. perastikos avatar
  perastikos 15/07/2012 12:06:52

  ... πάλι άλλες δέκα κολασμένες ημέρες? ολο κολασμένες ημέρες ακούω... και μετά αναπαυλα μέχρι τις επόμενες δέκα κολασμένες?
  Δεν καταλάβατε ακόμα οτι ετσι θα ειναι όλες οι ημέρες μας... μέχρι να βγούμε απο την ευρωζωνη και το ευρω!
  Ομως ακόμα και σήμερα η μεγαλομανία μας και η δήθεν σπουδαιότητά μας, δεν μας αφήνει να το παραδεχτούμε. Τι στο διάβολο. Εμείς είμαστε και θέλουμε να ειμαστε Ευρωπαιοι. Ακόμα και εξαθλιωμένοι και δούλοι... αρκει να ειμαστε με τους Ευρωπαίους. Την ανωτερη ρατσα. Τύφλα που την εχουμε...

 5. Factorx avatar
  Factorx 15/07/2012 12:23:56

  Διάβασε τα 18 μέτρα εδώ: http://www.antinews.gr/2012/05/31/163927/ και πες μου τι δεν κάνει απ'ο εκείνα που εξάγγειλε. Για να μην αναπαράγουμε τις ανοησίες που κυκλοφορούν

 6. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 15/07/2012 13:00:01

  Λυπάμαι αλλά κανένας δεν θέλει να σπάσει αυγά:

  -Αν κάθε πολίτης πάρει μια σύνταξη ανάλογα με τις εισφορές του και όχι δύο και τρεις επειδή τόσα χρόνια το κοινωνικό σύνολο πλήρωνε τις εισφορές του (πολιτικοί ΤΣΜΕΔΕ ιατροί δήμαρχοι δημοσιογράφοι κλπ ....επικαλυπτόμενοι) δεν έχει αύριο το πρωί τα 3 δις;

  -Αν από τα καταραμένα Νομικά Πρόσωπα (ΝΠΔΔ ΝΠΙΔ ΑΕ) μείνουν τα μισά δεν έχει 3 δις; ....και όχι 1,000 που γράφω εδώ και 5 χρόνια θα είχαμε πρωτογενές πλεόνασμα....

  -Αν κλείσουν άχρηστα μαγαζάκια (κανάλι Βουλής, 20,000 τον μήνα στοιχίζει ο κάθε βουλευτής με τα παρελκόμενα, ειδικά μισθολόγια γραφείων, 6 Ορχήστρες & Ταμεία Κρατικά στην Αθήνα ας γίνει ένα κλπ) δεν θα έχεις τα 3 δις;

  -Αν οι μεταβιβαστικές πληρωμές σε ΜΚΟ και φίλους, σε Οργανισμούς και κολλητούς είναι 50% μείον δεν θα έχεις τα 3 δις;

  Αν γίνουν και τα 4 παραπάνω δεν θα έχεις πάνω από 3 δις και θα μπορείς εκτός από τα ισοδύναμα να ελαφρύνεις και τους πολίτες;

  • unfair avatar
   unfair @ Ο Ιθαγενής 15/07/2012 15:58:43

   καλησπέρα Ιθαγενή,
   μην λυπάσαι καθόλου για την ορθολογική σκέψη σου!
   Η οικονομία βασίζεται πρωτίστως σε πολιτική! κ οι προτάσεις σου είναι σωστές κ δίκαιες! ειδικά τώρα που μαστίζεται η χώρα από την κρίση που έφερε το σύστημα ΠΑΣΟΚ κ όλο έφτιαχνε καταστάσεις να τα παίρνουν οι δικοί του! [αν κ η ΝΔ το συνέχισε αυτό].
   Πρέπει κάποια στιγμή να υπάρξει αξιοκρατία κ δικαιοσύνη.
   *για τα ΑΕΙ στην κάτω Ραχούλα, ας προσπαθήσουν να τα δώσουν σε ιδιώτες / για τα νοσοκομεία, αν πεθάνει κάποιος, το κρίμα στο λαιμό τους κ στους απογόνους τους.

 7. ΓΙΩΡΓΟΣ avatar
  ΓΙΩΡΓΟΣ 15/07/2012 17:06:01

  ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ - ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΣΘΟΔΙΚΕΙΟ. ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΠΟΥ ΔΑΠΑΝΑ Η ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΕΤΑΙ. ΚΑΘΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΖΕΙ 20. 000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΗ. ΝΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ… ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟ…
  ΦΟΒΕΡΟ, ΑΝΗΘΙΚΟ, ΓΙΑΤΙ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΕΚΡΥΒΑΝ ΚΑΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΙΛΟΤΟ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ, ΧΑΜΗΛΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ, Κ. Λ.
  ΟΙ ΒΟ(Υ)ΛΕΥΤΕΣ ( ΑΡΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΝΥΝ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ) ΔΗΛΩΝΟΥΝ 18.000 - 19.000 ΕΙΣΟΔΗΜΑ, ΤΑ ΑΛΛΑ 80000- 90.000 ΤΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΣΕ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΚΩΔΙΚΟ 657, ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ 1% ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΦΟΡΟΥ(!), ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΑΛΟΓΟΥΝΤΑ ΦΟΡΟ, ΟΠΩΣ Ο ΚΑΘΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ!

  ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΝΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥΜΜΕΛΕΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΣ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΥΨΟΥΣ 2.000 ΕΩΣ 6.000 ΕΥΡΩ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΥΤΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΑΤΕΩΝΙΑ, ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕΙ ΠΑΝΤΟΥ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΕΒΑΛΛΑΝ ( ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΕΙΣ ). ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ, ΧΩΡΙΑ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΖΥΓΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ, ΑΝ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ! ΕΔΩ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΚΑΙ ΛΑΥΡΑΚΙΑ ΠΕΡΙ OFFSHORE, ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΛΒΕΤΙΑ, K.Λ.
  ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΑΠΙΟ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. ΑΥΤΟΙ ΔΙΝΟΥΝ ΚΟΚΑΛΑΚΙΑ – ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ ΔΙΣ ΚΑΙ ΨΗΦΟ ΓΙΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ.
  ΑΥΤΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΥΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΝΗΡΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΑ… ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ, ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ ΣΥΝΤΕΧΝΙΩΝ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΜΑΝΤΟ… Κ.Λ.
  ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΠΗΓΗ ΙΣΟΔΥΝΑΜΩΝ ΜΕΤΡΩΝ…

 8. ο κακος κομμουνισμος avatar
  ο κακος κομμουνισμος 15/07/2012 18:36:41

  ακουω δεξια και αριστερα κατι κουταμαρες για καταργηση των διπλων συνταξεων...προφανως ηλιθιοτητες
  διοτι ενταξει να επιλεξει ενας βουλευτης μια απο τις δυο συνταξεις(την παχυλη) θα ζει παλι ζωη και κοτα
  αλλα μια χηρα που χει 800 ευρω συνταξη απο την δουλεια της και παιρνει πετσοκομμενη μια 500αρα απο τον αντρα της πως την λες να επιλεξει?οταν και οι δυο μαζι δεν κανουν ουτε τα μισα του βουλευτη...την λες να επιλεξει φτωχεια?
  γι αυτο λεει η ορθοδοξια μας "μητερα ολων των αρετων η διακρισης"
  ποσο σοφη θρησκεια εχουμε

 9. με συνείδηση avatar
  με συνείδηση 15/07/2012 18:41:26

  http://www.enikos.gr/politics/62062,Stis_20000_o_mis8os_toy_voyleyth.html

  Εχουμε και λέμε...
  1) να κοπει ο μισθος του βο(υ)λευτή στις 3000 Ευρώ. Αμέσως αμέσως θα γλιτώνουμε 300 Χ 17000 = 5.100.000 το μήνα!!!!!!!!!!!!!!
  2) οι της περιφέρειας δε χρειάζεται να συντηρούν έξτρα γραφεία στην Αθήνα.
  να περιοριστούν στα γραφεία της περιφέρειας τους και στην Αθήνα να χρησιμοποιούν τα γραφεία του κόμματος που ανήκουν.
  3) να μπει πλαφον στο ποσό των επιτροπών!!!! Αυτοι λογικα βγαζουν δευτερο μισθο απο εκει για να καταλήγουν στο τιποτα!!!!
  4) πλαφον στα κινητα !!!
  5) πλαφον στο εξτρα - μετακλητο προσωπικο !!! Τι τους θελουν τοσους συμβουλους??? ενα ατομο στην περιφερεια χωρις έξτρα μισθο. Μπορει να χρησιμοποιησει ΕΝΑΝ ενεργο δημοσιο υπαλληλο, ο οποιος θα εργαζεται στο γραφειο του με αποσπαση, αλλα δε θα επιβαρυνει τον κρατικο προϋπολογισμο!!!
  Αυτες τις λυσεις προτεινω αμεσα αμεσα εγω που ειμαι ενας απλος πολιτης, πολιτικοποιημενος όχι κομματικοποιημενος, που δεν εχω σπουδασει ουτε οικονομικα ουτε τιποτα....
  Ειναι λαθος αυτα που προτεινω????????

 10. takis roula avatar
  takis roula 16/07/2012 07:30:12

  Παρακολουθώ εδώ και μέρες το θέμα με τα ειδικά μισθολόγια. Την έκδηλη αγωνία των πολιτικών μας να αναζητούν ισοδύναμα μέτρα για να μην περικόψουν τα ειδικά μισθολόγια. Την συμπόρευση των δημοσιογράφων που συντάσσονται και αναφέρουν στα ρεπορτάζ τους για τους καημένους των ειδικών μισθολογίων που πρέπει να εξαιρεθούν από τις περικοπές. Καλά δεν ντρέπεστε όλοι εσείς? ΄Οταν έκοβαν τους μισθούς των υπολοίπων δημοσίων υπαλλήλων γιατί δεν αναζητήθηκαν ισοδύναμα μέτρα? Όταν έκοβαν τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα που ήσασταν όλοι εσείς που καίγεστε για τα ειδικά μισθολόγια? Και προσοχή δεν αναφέρομαι στους ένστολους. Αυτοί στο ίδιο καζάνι βράζουνε με όλους τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους. Απλά μαζί με αυτούς βρίσκονται και άλλες κατηγορίες που δεν παίρνουν 1000 και 2000 ευρώ. Μιλάω για τους δικαστές των 5000 και 6000 χιλιάδων ευρώ μηνιαίως, για τους νομικούς συμβούλους του Κράτους με 5000 και 6000 χιλιάδες ευρώ μηνιαίως και ας μην ξεχνάμε το παραδικαστικό. Μιλάω και για τους γιατρούς του ΕΣΥ με 4000 ευρώ μηνιαίως, που ζητάνε από τον φτωχό κόσμο και φακελάκι για να τους χειρουργήσουνε. Γιατί αγωνίζονται όλοι να βρεθούν ισοδύναμα , για να μην θίξουν τους μεγαλογιατρούς και μεγαλοδικαστές? Μόνο οι ένστολοι θα πρέπει να εξαιρεθούν. Οι άλλοι θα έπρεπε από μόνοι τους να δεχθούν περικοπές. Αλλά που τσίπα. Γιατί όλοι οι άλλοι υπάλληλοι πρέπει να ζούνε με 1000 ευρώ τον μήνα? ΑΔΕΔΥ που είσαι γιατί δεν μιλάς? Τι κρύβεται πίσω από αυτήν την απόφαση? Τι φοβάται η Κυβέρνηση από τους δικαστικούς και τους γιατρούς? Γιατί όλοι οι δημοσιογράφοι που κατηγορούσαν επί μήνες τους δημοσίους υπαλλήλους τώρα λένε ότι είναι σωστό να βρεθούνε ισοδύναμα και να μην γίνουν περικοπές? ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ?

 11. κύριος Χ avatar
  κύριος Χ 16/07/2012 15:22:09

  Εντάξει παιδιά βρέθηκαν τα ισοδύναμα όλα οκ. Θα κόψουν τις διπλές συντάξεις χηρείας και από 800 ευρώ θα βάλουν τη χήρα να διαλέξει τα 450 ή τα 350 να κρατήσει το μήνα (και να ταίσει και τα άνεργα παιδιά της με αυτά) για να συνεχίσει να παίρνει ο άλλος 2400 σύνταξη χωρίς περικοπή ενός ευρώ (και η γυναίκα του το ίδιο, σύνολο 4800 χωρίς περικοπή ενός ευρώ).
  Είναι πολύ μπροστά οι άνθρωποι, θέλουν μάλλον με αυτόν τον τρόπο να δουν όλοι πόσο άθλια είναι να μην έχεις λεφτά από τη μία να ταίσεις τα παιδιά σου και από την άλλη πόσο υπέροχα είναι να έχεις κανά 5χίλιαρο οικ. εισόδημα. Με αυτόν τον τρόπο θα προσπαθήσουμε όλοι να γίνουμε καλύτεροι και να ανήκουμε στη δεύτερη κατηγορία και η χώρα θα πάει μπροστά.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.