14/12/2009 17:58
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δέκα αλήθειες για τη κλιματική αλλαγή1.Το κλίμα πάντα άλλαζε και πάντα θα αλλάζει. Η άποψη πως η γη διέθετε σταθερό κλίμα πριν τη βιομηχανική επανάσταση, είναι απλά λανθασμένη. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε για την όποια κλιματική αλλαγή, είναι να είμαστε προετοιμασμένοι.

2.Οι ακριβείς ατμοσφαιρικές μετρήσεις που έχουν γίνει με χρήση αερόστατων και δορυφόρων από το 1958, δεν δείχνουν κάποια υπερθέρμανση. Σε αντίθεση με αυτό, τα θερμόμετρα εδάφους δείχνουν μια μέση θερμοκρασιακή άνοδο 0.4% στην ίδια χρονική περίοδο. Πολλοί επιστήμονες πιστεύουν πως τα θερμόμετρα εδάφους επηρεάζονται από κάποιους άγνωστους παράγοντες.

3.Παρά το γεγονός ότι έχουν ξοδευτεί περισσότερα από 50  δισεκατομμύρια δολάρια από το 1990, δεν έχει βρεθεί κανένα στοιχείο που να υποστηρίζει πως υπάρχει κάποιος ανθρωπογενής παράγοντας που να επηρεάζει το κλίμα.

4.Χωρίς το φαινόμενο του θερμοκηπίου, η μέση θερμοκρασία της επιφάνειας της θάλασσας θα ήταν -180 C αντί για +150 C,  που έχει βοηθήσει στην ανάπτυξη της ζωής στο πλανήτη μας. Το διοξείδιο του άνθρακα είναι αέριο, που συνεισφέρει ελάχιστα στη δημιουργία του φαινομένου του θερμοκηπίου.

5. Σε όλες τις χρονολογικές κλίμακες, οι αλλαγές στην ατμοσφαιρική θερμοκρασία προηγούνται των αλλαγών στο CO2.  Συνεπώς, το διοξείδιο του άνθρακα δεν μπορεί να είναι ο βασικός λόγος της οποιασδήποτε αύξησης της θερμοκρασίας.

6.Η επιτροπή IPCC του ΟΗΕ, που αποτελεί τον βασικό  κινδυνολόγο σχετικά με τη παγκόσμια υπερθέρμανση,  και που οδήγησε στην υπογραφή του πρωτοκόλλου του Κιότο, είναι πολιτικό και όχι επιστημονικό όργανο.

7.Το πρωτόκολλο του Κιότο κοστίζει πολλά τρισ.  και επιβάλλει πολλούς περιορισμούς στα κράτη που το υπέγραψαν, αλλά δεν προσφέρει κάποια αισθητή ψύχρανση στη παγκόσμια θερμοκρασία. Η ρωσική Ακαδημία Επιστημών, έχει χαρακτηρίσει το πρωτόκολλο του Κιότο, ως στερούμενο οποιασδήποτε επιστημονικής βάσης. Ο κύριος επιστημονικός σύμβουλος του Β. Πούτιν, Andre Illarianov λέει πως: «το Κιότο αποτελεί τη πλέον επιθετική, παρεμβατική, και καταστροφική ιδεολογία από την εποχή της κατάρρευσης του κομμουνισμού και του φασισμού».

8.Η κλιματική αλλαγή είναι μια μη γραμμική και χαοτική διαδικασία, και πολλές πλευρές της δεν είναι ακόμη πλήρως κατανοητές από την επιστήμη. Κανένα υπολογιστικό μοντέλο δεν θα μπορέσει ποτέ να  κάνει μια ακριβή πρόβλεψη του κλίματος που θα ισχύει σε  100 χρόνια από σήμερα.

9. Οι ειδικοί των ηλεκτρονικών υπολογιστικών μοντέλων συμφωνούν, πως κανένα σημερινό  (ή  μελλοντικό) κλιματικό μοντέλο δεν μπορεί να κάνει μια ακριβή πρόβλεψη της αλλαγής του κλίματος, ακόμη και σε τοπικό γεωγραφικό επίπεδο.

10.  Το μεγαλύτερο ψέμα σε σχέση με τη πλανητική υπερθέρμανση, είναι ο ισχυρισμός πως όλοι σχεδόν οι επιστήμονες συμφωνούν πως υπάρχει, και πως ο ρυθμός της είναι ανησυχητικός. Στη πραγματικότητα υπάρχει μεγάλη επιστημονική διαμάχη σε όλα τα επίπεδα των κλιματικών αλλαγών. Χιλιάδες έγκυροι επιστήμονες από ολόκληρο τον κόσμο έχουν υπογράψει ανακοινώσεις μέσω των οποίων αμφισβητούν τον  υποτιθέμενο ανθρωπογενή παράγοντα  στη παγκόσμια υπερθέρμανση, και στηρίζουν μια λογική, και όχι συναισθηματική προσέγγιση, στο όλο ζήτημα.

 Prof. Robert M. Carter (James Cook University, Queensland, Australia)

 Global Research 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. αντί avatar
  αντί 14/12/2009 18:11:06

  Το θέμα της κλιματικής αλλαγής είναι πράγματι πολύ δύσκολο να απαντηθεί στο κατά πόσο υπάρχει και εφόσον υπάρχει, κατά πόσο ευθύνεται ο άνθρωπος.

  Όμως η συνθήκη του Κιότο και οι διάφορες φωνές που ζητούν μέτρα για το περιβάλλον γενικότερα.
  Είναι προφανές ότι πρέπει να περιοριστούν οι ρύποι.
  Είναι προφανές ότι πρέπει να προστατευτούν οι θάλασσες.
  Είναι προφανές ότι πρέπει να προστατευτούν τα δάση από την υλοτομία και την αύξηση των πληθυσμών.
  Είναι προφανές ότι δεν πρέπει να μολύνονται οι λίμνες και τα ποτάμια.
  Είναι προφανές ότι πρέπει να γίνεται καλύτερη διαχείρηση των αποριμμάτων.
  Είναι προφανές ότι πρέπει να ενισχυθούν οι ανανεώσιμες και πιο καθαρές πηγές ενέργειας.


  Για τα εκατομμύρια που κρύβονται πίσω από το Κιότο, θα έλεγα ότι τα εκατομμύρια πίσω από τα πετρέλαια και τα άλλα συμφέροντα είναι πολύ περισσότερα.

  Δεν διαφωνώ με τα στοιχεία της ανάρτησης, αλλά οι ομάδες επιστημόνων που θεωρούν ότι δεν χρειάζεται να λαμβάνουμε μέτρα γιατί δεν έχει αποδειχτεί τίποτα ακόμα, μου θυμίζουν τις έρευνες που γίνονταν πριν μερικά χρόνια που υποστήριζαν ότι το τσιγάρο δεν κάνει κακό και όλως τυχαίως τις χρηματοδοτούσαν οι καπνοβιομηχανίες.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ αντί 14/12/2009 19:46:44

   Συμφωνώ απόλυτα και 100% με τα πρώτα 6 σημεία, θα προσέθετα βιοποικιλότητα, και τοπίο. Μου έλεγε άτομο που θα μπορούσες να τον πεις "οικολόγο" ότι ο Παρθενώνας δεν είναι αυτός που θα ήταν, με την τραυματισμένη Πεντελη πίσω του. Θα προσέθετα τις κορυφογραμμές και τις σιλουέττες των νησιών. Καθαρός αέρας, καθαρός ορίζοντας.

   Με το 7ο σημείο έχω πρόβλημα. Εκτός αν έχεις πολλά λεφτά για πέταμα, οι ΑΠΕ, με τα σημερινά δεδομένα είναι μόνο για πειραματικούς ή ερευνητικούς σκοπούς. Αντε να τεστάρεις συμπεριφορά στα load factors κλπ. Άντε να επιδοτήσεις τα φ/β μπας και πέσει το κόστος και ανέβει η απόδοση. Αντε να βάλεις αιολικά αν έχεις δικό σου πετρέλαιο, είσαι πλούσιος και δεν σε πειράζει να πληρώνεις για να κρατήσεις το δικό σου πετρέλαιο λίγο παραπάνω (και αυτό τρέλα).

   Αν πρέπει να εισάγεις ενέργεια, είναι αυτοκτονικός ιδεασμός να θες να εισάγεις πετρέλαιο ΚΑΙ Α/Γ. Ο αέρας είναι τσάμπα, αλλά το ρεύμα από Α/Γ είναι πολύ ακριβότερο από το συμβατικό και μάντεψε ποιός το πληρώνει!

   Η προπαγάνδα περί θέρμανσης του πλανήτη είναι προπαγάνδα κατά του φτηνου κάρβουνου μάντεψε απο ποιόν. Ποιός απειλείται αν γυρίσουμε σε κάρβουνο με σύγχρονους καυστήρες, αποθειωτές και φίλτρα? Τα πετρέλαια. Η μεγαλύτερη διαπλοκή και συχνός λόγος πολέμων. Δεν έχω ακούσει πόλεμο για κάρβουνο. Υπάρχει πολύ φτηνό και είναι διαθέσιμο από πολλες χώρες. Η πιο κυριλέ μονάδα κάρβουνου παράγει φτηνότερο ρεύμα από την πιο φτηνή μονάδα πετρελαίου. Και ΔΕΝ χρειάζεται ΑΠΕ. Τι να τις κάνει? να ακριβαίνει την kWhr?

   Θες να συμβάλεις? Μην οδηγείς πάνω από 100 χλμ/ωρα. Περπάτα στο περίπτερο. Βάλε πουλόβερ και κατέβασε την θέρμανση στους 18. Και να κοιμάσαι με παρέα τον χειμώνα και μόνος σου το καλοκαίρι.

 2. Jasmin avatar
  Jasmin 14/12/2009 18:34:41

  Δεν είμαι ειδική, ως εκ τούτου δε δικαιούμαι να μιλάω. Με τρομοκρατεί ότι ο πλανήτης μας δε μας "σηκώνει" όλους και ότι τον έχουμε φτάσει στα όριά του.
  Και θέλω να ρωτήσω, χωρίς παρεξήγηση, αυτό το χαζό που από την πρώτη δημοτικού με βασανίζει:
  πως κυκλοφορούσαν οι αρχαίοι με το χιτωνάκι και πως ζούσαν λιοντάρια στην Ελλάδα; Μπορεί κάποιος να απαντήσει;

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Jasmin 14/12/2009 18:43:38

   Ποιός σου είπε πως φορούσαν μόνο χιτώνες; Έχεις δει μήπως φωτογραφίες;
   Λιοντάρια υπήρχαν, όπως παλιότερα ακόμη και ελέφαντες. Στη κλασική αρχαιότητα, η Ελλάδα ήταν 90% δάση!!!

   • Y. avatar
    Y. @ Strange Attractor 14/12/2009 19:00:13

    ....και μετά εμφανίσθηκε ο Μητσοτάκης, και πρότεινε νόμους για τον αποχαρακτηρισμό τους.

    • archaeopteryx avatar
     archaeopteryx @ Y. 14/12/2009 19:22:04

     χαχαχαχαχα!

  • Y. avatar
   Y. @ Jasmin 14/12/2009 18:53:45

   Ήταν πριν εμφανισθούν οι διάφορες Εσκάντες, και τα τσίρκα Μεντράνο,

  • εναςάσχετος avatar
   εναςάσχετος @ Jasmin 14/12/2009 19:20:16

   Πρώτα απ όλα ήταν σκληραγωγημένοι πολύ περισότερο απο μας. Δεύτερον, είχαν μάλλινα υφάσματα, κάπες, δέρματα, γούνες ζώων κ.λ.π (δεν γνωρίζω πως ονομάζανε τα ρούχα τους).Νηματουργία, ύφανση, βαφές βυρσοδεψία, ήταν γνωστά στην αρχαιότητα και αρκετά εξελιγμένα.
   Όσο για τα λιοντάρια, τι το παράξενο?

  • Anonimi avatar
   Anonimi @ Jasmin 15/12/2009 00:51:56

   Λιοντάρια είχε σε όλη την Ευρώπη τότε. Οι Ρωμαίοι παγίδευαν ό,τι μπορούσαν γιατί όπως καταλαβαίνεις ήταν εμπόδιο στην ανάπτυξη πόλεων και οικισμών και τα εξόντωναν ή τα χρησιμοποιούσαν για τους κατάδικους στο κολοσσαίο. Με ένα σμπάρο που λένε...
   Όσο για τα χιτωνάκια, άλλο το στερεότυπο και άλλο η πραγματικότητα. Ο πλανήτης για τον οποίο ανησυχείς περνάει φάσεις, και επιβίωσε για δισεκατομμύρια χρόνια, δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεσαι.

 3. monntag avatar
  monntag 14/12/2009 19:28:20

  Μέσα από το χιτωνάκι φορούσαν και άλλα. Όσο για τα λιοντάρια, πιθανόν να ήταν είδος εγκλιματισμένο στην Μεσόγειο. Επίσης ενδέχεται να τα σκότωσαν όλα οι κυνηγοί από την αρχαιότητα κιόλας. Όμοια όπως οι πρόγονοί μας αποψίλωσαν τα νησιά από τα δάση τους για φτιάξουν πλοία, και σήμερα το τοπίο στα Κυκλαδονήσια είναι σεληνιακό.

 4. Κεραυνός avatar
  Κεραυνός 14/12/2009 20:48:36

  Jasmin δέν υπάρχει τίποτα ιστορικά αποδεδειγμένο σχετικά με την ύπαρξη του λιονταριού της Νεμέας που έπνιξε ο μυθικός Ηρακλής.

  • Jasmin avatar
   Jasmin @ Κεραυνός 15/12/2009 01:42:48

   Σας ευχαριστώ π ο λ ύ όλους! Και δε λέω "θερμά", καταλαβαίνετε γιατί...

 5. sawas avatar
  sawas 14/12/2009 20:59:38

  Με αλλα λογια απο τον George Carlin

  http://www.youtube.com/watch?v=eScDfYzMEEw

  • Κώστας Κ. avatar
   Κώστας Κ. @ sawas 15/12/2009 02:08:29

   Μπράβο ρε Σάββα!

 6. Vachus avatar
  Vachus 14/12/2009 21:01:52

  ΕΊΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ! :)
  http://brasschecktv.com/page/750.html

  The real source of climate change

  • ammmodytes vipera meridionalis avatar
   ammmodytes vipera meridionalis @ Vachus 14/12/2009 21:19:56

   Vachus, καλό, και θα το δανειστώ να το δείξω σε ανεοδαρμένους τόπους. Εκεί θα το πω σε κάτι στούρνους, που δεν θα καταλάβουν γιατί το βλέπουν θρησκευτικά το πράγμα. Να δούμε πως θα το δεί η Μπιρμπίλη και ο ΓΑΠ. Που θα πάει? Πες πες μπορεί να το εμπεδώσουν.

  • Κώστας Κ. avatar
   Κώστας Κ. @ Vachus 15/12/2009 02:34:20

   Δείτε το όλο.
   Στα μέρη 6, 7 & 8 δείχνει τι σημαίνει η Κοπεγχάγη για την Αφρική και τις αναπτυσσόμενες χώρες.

   Το δυνατώτερο επιχείρημα του Μονκτον για τον υπερπληθυσμό είναι πως αν δεν βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης του τρίτου κόσμου, αποκλείεται να σταματήσουν να γεννοβολάνε, επειδή αδυνατούν να επενδύσουν στα παιδιά τους, που δεν είναι σίγουρο οτι θα επιβιώσουν.
   (High investment parenting)

   Και για να το πω πιό χοντρά: Αν εσείς είσασταν σε μία καλύβα χωρίς
   ηλεκτρικό, τηλεόραση, χωρίς φως κτλ.
   και από τα 12 παιδιά σας θα ζούσαν τα 2 χωρίς τα εμβόλια -που τώρα
   τα έχουν αρκετοί λόγω της δυτικής βοήθειας-
   εσεις τι θα κάνατε?

   Αν ο τρίτος κόσμος βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης, ο πληθυσμός έχει ελπίδες να σταθεροποιηθεί και ίσως να μειωθεί, όπως στις ανεπτυγμένες χώρες.

   Αντ' αυτού: Ηλιακή ενέργεια και αιολική, τα πιό ακριβά είδη.
   Πού? Στην φτωχότερη Ηπειρο του κόσμου.

 7. Αδέσποτη avatar
  Αδέσποτη 14/12/2009 21:42:09

  Αφού η μέση θερμοκρασιακή άνοδος του εδάφους είναι ελάχιστη πώς λιώνουν οι πάγοι; Δεν μας δείχνουν συνέχεια φωτο παγετώνων πριν και μετά;

 8. Anonimi avatar
  Anonimi 15/12/2009 00:59:38

  Το σημαντικό είναι ότι έχει αρχίσει να αποκαλύπτεται η αλήθεια, και το παραμύθι που μας πουλάνε δεν περνάει πια.

 9. man8os avatar
  man8os 15/12/2009 02:35:22

  Tελικα δεν εχω καταλαβει ενα πραμα. Υπαρχει η δεν υπαρχει κλιματικη αλλαγη? Κατι φανατικοι του ΛΑΟΣ διαψευδουν οτι ειναι ανθροπογενες φαινομενο...

 10. Κώστας Κ. avatar
  Κώστας Κ. 15/12/2009 02:53:47

  Ξύπνα, δεν ειναι απο το ΛΑΟΣ.

 11. Κώστας Κ. avatar
  Κώστας Κ. 15/12/2009 03:02:57

  http://www.youtube.com/watch?v=F_G_-SdAN04&feature=player_embedded#

  Απο μικρό κι' από χαζό....

 12. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 15/12/2009 10:52:32

  @αδέσποτη,

  http://www.heliogenic.blogspot.com/ : ο ήλιος, ένα αρκετά σπάνιο και επικίνδυνο αέριο, είναι αυτός που καθορίζει το κλίμα της Γης.

  http://hk-climate.org/ : για απορίες σχετικά με πάγους κλπ. Σαφείς απαντήσεις.

  • Aδέσποτη avatar
   Aδέσποτη @ archaeopteryx 15/12/2009 19:11:27

   Το 'πιασα. Άντε τώρα μόνο η Κοζάνη και η Πτολεμαϊδα θα μείνουν.

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ Aδέσποτη 15/12/2009 19:36:06

    καλημέρα μπάρμπα, κουκιά σπέρνω...

    • Αδέσποτη avatar
     Αδέσποτη @ archaeopteryx 15/12/2009 21:42:32

     Ως επιχειρήματα για τις ΑΠΕ. Ωραία είναι τα κουκιά.

  • Κώστας Κ. avatar
   Κώστας Κ. @ archaeopteryx 16/12/2009 03:55:04

   Τον μπούλο μέχρι το 2015.
   Χαχα!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.