#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/06/2012 19:33
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δάνεια με εγγύηση... τον κρατικό χρυσόΤο ακούγαμε σαν θεωρία συνωμοσίας και δε θέλαμε να το πιστέψουμε.

Λέγαμε ότι είναι κάτι σαν τους… Ελοχίμ ή ότι όλοι έχουν βάλει στο στόχαστρο την Ελλάδα. Τώρα φαίνεται ότι κάποιοι το έχουν κάνει σχέδιο και μάλιστα το σκέφτονται ιδιαίτερα σοβαρά. Τα ξένα πρακτορεία βοούν από τις φήμες σύμφωνα με τις οποίες οι Γερμανοί σοφοί έχουν συντάξει ένα σχέδιο εμπνέεται από το Sinking Fund του Alexander Hamilton στις ΗΠΑ, το οποίο είχε δημιουργηθεί το 1790

Αποκαλείται European Redemption Pact και έχει σχέση με τα ευρωομόλογα που τόσο πολύ δε θέλουν οι Γερμανοί φοβούμενοι θα πληρώνουν εσαεί.

Το σχέδιο χωρίζει τα χρέη των χωρών της ευρωζώνης.

Τα χρέη κάθε χώρας έως το όριο του 60% του ΑΕΠ που θέτει το Σύμφωνο Σταθερότητας, παραμένουν κρατικά. Όμως, όσα περισσεύουν μεταφέρονται στο fund αποπληρωμής. Αυτά τα χρέη αναχρηματοδοτούνται μέσω της έκδοσης κοινών ομολόγων.

Αν ίσχυε σήμερα η Ιταλία θα μετέφερε στο fund χρέη 960 δισ. ευρώ, η Γερμανία 580 δισ. ευρώ, η Γαλλία 500 δισ. κτλ.

Το σύνολο των χρεών που θα αναλάμβανε το fund θα ήταν 2,326 τρισ. ευρώ. Το fund έχει, βέβαια, ένα κόστος για τη Γερμανία. Το κόστος δανεισμού του για τα κοινά ομόλογα θα είναι πολύ υψηλότερο από αυτό που σήμερα πληρώνει η χώρα, ενώ οι αναλυτές εκτιμούν πως θα κοστίσει στην χώρα 0,6% του ΑΕΠ της ετησίως.

Κι εδώ έχουμε το καλό. Ο δανεισμός που θα κάνει η Γερμανία θα έχει αντάλλαγμα τον χρυσό της κάθε χώρας, ουσιαστικά ο χρυσός θα είναι πλέον το βασικό… νόμισμα και το ευρώ θα είναι απλά για τις καθημερινές συναλλαγές.

Η Ελλάδα, η Ισπανία ή η Ιταλία που θα έχουν πρόβλημα και θα πρέπει να δανειστούν θα παίρνουν χρήματα με εγγύηση το χρυσό τους. Ετσι και οι Γερμανοί θα αποδεχθούν τα ευρωομόλογα και θα ξέρουν ότι μπορούν  να τα πάρουν πίσω σε χρυσάφι.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. σιδεράκιας avatar
  σιδεράκιας 14/06/2012 20:01:29

  Δεν τους έφτασε αυτό που μας έκλεψαν...Βρε ουστ! Μιά ζωή κλέφτες, άμα το έχει το DNA.....

 2. Ανδρέας avatar
  Ανδρέας 14/06/2012 20:26:03

  Βέβαια εγγύηση ο χρυσός για το χρεόγραφο ευρώ!Καθόλου άσχημα,για αυτούς που θα συγκεντρώσουνε τον χρυσό βεβαιώς βεβαίως :D

 3. Αλεξανδρος Α.Γ. avatar
  Αλεξανδρος Α.Γ. 14/06/2012 23:08:56

  με την παρουσα δημοσίευση με μπερδεύετε λιγάκι και μάλλον και άλλους

  Το Ευρωομόλογο που ευαγγελίζονται οι φιλοευρωπαιστές (Σαμαράς - Βενιζέλος - Κουβέλης - Τσίπρας κ.α.) ως μελλοντική πιθανή λύση, στην ουσία σημαίνει ολοκληρωτική υποταγή αφού διαθέτουμε τα εξής (σύμφωνα με τον ξένο τύπο που ξεχάσατε να βάλλετε)

  α) ρήτρα χρυσού (που δεν βρίσκεται εντός ελλαδος)
  β) ρήτρα γής (που θα είναι χρήσιμη ως καλλιεργήσιμη ή για το πρόγραμμα Ήλιος)
  γ) ρήτρα οικοπέδων της ΑΟΖ (όταν και αν ανακυρηχτεί)

  μιλήστε ξεκάθαρα. αν ειναι τοσο κακό το παραπάνω σχέδιο να ψηφίσουμε ΚΚΕ που λέει έξω από την ΕΕ και ότι αυτό συνεπάγεται! Αν η Γερμανία μαζέψει ΟΛΟ το χρυσό της Ευρώπης τότε τυπώνει δικό της νόμισμα και μας αφήνει στα κρύα του λουτρού! Αν μείνουμε στο Ευρώ την πατήσαμε όπως λετε διοτι στην κυριολεξία θα μας πάρουνε και τα σώβρακα!

 4. Dal avatar
  Dal 14/06/2012 23:15:25

  Εύχομαι κανένα πολιτικό κόμμα να μην αποδεχθεί να θέσει ενέχυρο και τον χρυσό της χώρας. Δεν είμαι και τόσο βέβαιος.

  • Αλεξανδρος Α.Γ. avatar
   Αλεξανδρος Α.Γ. @ Dal 14/06/2012 23:23:24

   είδα τι σας είπα παραπάνω; 4/4 πιθανούς ΝεοΔημοκράτες που το διαβάζουν νομίζουν οτι το Ευρωομόλογο του Σαμαρα - Ραχόι κλπ δεξιών πολιτικών σημαίνει πλήρης διάλυση των εθνικών κρατών.

   πείτε μου ένα καλό λόγια για να ψηφίσω Σαμαρά! για να με διασώσουν οι Γερμανοί με το μνημόνιο 3 που θα είναι υπερ-χαλαρό ώστε να αποτύχει και να τα πάρουν ολα και να ρεφάρουν;

   παίζεται ένα μεγάλο γεω-πολιτικο και γεω-στρατηγικό παιχνίδι στην πλάτη μας. η ταμπακιέρα δεν είναι πλέον αν θα μείνουμε στο Ευρώ αλλά εαν θα υπάρχει εθνικό κράτος! με κάνετε και μιλάω σαν κομμουνιστής με αυτά που γράφετε! δίνετε δίκιο στην Αλέκα! το κόμμα πρέπει να πάρει ΘΕΣΗ Α Μ Ε Σ Α! ! ! !

 5. Nik avatar
  Nik 14/06/2012 23:35:11

  Αν το παραπάνω ισχύει, και δεν είμαι τόσο βέβαιος ότι ισχύει, τότε η λειτουργεία των ορυχείων χρυσού στην Χαλκιδική αποκτουν μιαν άλλη διάσταση, περισσότερο στρατηγική παρά οικονομική. Αν δεν κάνω λάθος καμία άλλη χώρα της ΟΝΕ δεν εξορύσσει χρυσό.

  • Ιωάννης33 avatar
   Ιωάννης33 @ Nik 15/06/2012 00:11:35

   Ετσι όπως το πάνε στην Χαλκιδική,ούτε εμείς θα βγάλουμε χρυσό.
   Πάντως σαν σκέψη είναι όχι απλώς δεσμευτική αλλά δουλική για την Ελλάδα.Και αυτό το γεγονός δεν θα μπορέσει καμιά μελλοντική προεκλογική περίοδος να το ανατρέψει!

 6. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 15/06/2012 00:04:46

  Και αμέσως μετά αφ' ότου μαζέψουν τον χρυσό, διαλύουν και το νομισματικό εξάμβλωμά τους κι από 'δω παν' οι άλλοι...

  Τελικά δε μπορεί, θέλουν να σπρώξουν ψήφους στον Τσίπρα. Δεν εξηγείται αλλιώς.

 7. ζαμπαρακατ avatar
  ζαμπαρακατ 15/06/2012 02:42:14

  Το αποθεματικο χρυσου της ελλαδος, εχει δεσμευτει απο 250+ βουλευτες, κατα την ψηφιση της δανειακης συμβασης...

  Επισης ενδιαφερον εχουν, για οποιον δεν βαριεται να ψαξει ςτους ορους της δανειακης συμβασης, οι υπερεξουσιες που παραχωρουνται στον κεντρικο τραπεζιτη της ελλαδας και τον υπουργο οικονομικων. Υπερεξουσιες σχετικα με το συναλλαγματικο αποθεμα της χωρας, και τα αποθεματα σε χρυσο...

  Καλημερα

 8. blue nile avatar
  blue nile 15/06/2012 04:09:29

  Μην μετράτε τα πάντα που διαβάζετε.
  Η Γερμανία ρίχνει προτάσεις στο τραπέζι για να έχει διαπραγματευτικά όπλα.
  Δηλαδή αν με πολυζορίσεις με το ευρωομόλογο τότε και εγώ θα σε υποχρεώσω σε ρήτρες χρυσού.
  Όμως μόνο τοξικό ευρωομόλγο σαν και αυτό που βγάζει το EFSF μπορεί προσεγγιστικά να υπολογίσει το ποσοστό χρέος που αναλογεί στην κάθε χώρα.
  Με ένα συνολικό ευρωομόλογο που θα βγάζει η ΕΚΤ το πράγμα μπερδεύεται γιατί κανείς δεν θα ξέρει ακριβώς πόσα χρωστάει

 9. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 15/06/2012 08:12:18

  Συμφωνω απολυτα με τις εγγυησεις σε χρυσο, φαινεται λογικο και τιμιο. Εξισου λογικο και τιμιο ομως φαινεται η Ελλαδα να προβαλει σαν εγγυηση (σε πρωτη φαση), τον χρυσο που της υφαρπαχθει... και βλεπουμε!!!

 10. elli avatar
  elli 15/06/2012 11:08:02

  Μάλλον είδαν ότι το σύστημα με τα κωλ....χαρτα-ομόλογα και τα παιχνίδια των αγορών με χαρτιά φούσκες ξετινάχτηκε, και γυρίζουν σιγά σιγά στο παλιό σύστημα αξιών με βάση το χρυσό. δηλαδή όσο περισσότερο χρυσό έχει μια χώρα στο θυσαυροφυλάκιό της, αναλόγως τόσο νόμισμα πρέπει να έχει, το παραπάνω κομμένο νόμισμα θα είναι πληθωριστικό δηλαδή χωρίς αντίκρυσμα.
  Με βάση τα παραπάνω στην ουσία η Ελλάδα είναι πλούσια και η Γερμανία παμφτωχη και από άποψη φυσικού πλούτου αλλά και γεωπολιτικά.( Είναι μια χώρα που δεν έχει έξοδο σε θάλασσα, δεν έχει φυσικό πλούτο, πετρέλαια ή χρυσό, οι κλιματολογικές συνθήκες της δεν την βοηθούν ενεργειακά) . Γι ' αυτό βλέπουμε ότι αυτή η χώρα παίζει το μπαμπούλα στις χώρες του Νότου, γιατί ζει παρασιτικά από αυτές!
  Αν φυσικά βρεθεί και κάποιος πολιτικός με αρχ.....ια και τους αναγκάσει να επιστρέψουν το χρυσό που αποδεδειγμένα εκλάπη από την Ελλάδα κατά τον πόλεμο,ακόμα καλύτερα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.