#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/07/2013 13:16
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δάκρυσε η μούμια του Λένιντου  Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Μετά με κατηγορούν πως τους παίρνω στο ψιλό κι είμαι επιθετικός. «Βάναυσο» με χαρακτήρισαν οι επικοινωνιακοί χορηγοί μου, οι σύντροφοι του HOT DOC και το left.gr, να ‘ναι καλά οι άνθρωποι, που τόσο με στηρίζουν. Η αλήθεια είναι πως δεν έχουμε τις ίδιες ευαισθησίες αλλά προσπαθώ. Διαβάζω το σαβουάρ βιβρ του συντρόφου Χρήστου Ζαμπούνη, ώστε να τους μεταχειρίζομαι «με στοργή και προδέρμ» αλλά δεν τα παίρνω αυτά τα γράμματα.

Πως να πάρεις στα σοβαρά αυτή την παρδαλή καφενόβια αριστερά, όταν αυτά που λένε κατά ριπάς στο συνέδριο τους είναι σαν εκδηλώσεις κοινωνικής νόσου; Πώς να μην χλευάσεις αυτούς, που ως νέο και ριζοσπαστικό φέρνουν τα νταραβέρια τους με τους … Φωτόπουλους και τους Καλφαγιάννηδες και εξαπολύουν ρουκέτες για κομμούνες;

Πολύ προκατακλυσμιαίο ΠΑΣΟΚ, βαρεμένες και θυμωμένες συνιστώσες, ένας …μαυροσκούφης του Άρη για ντεκόρ, τσιτάτα για κομμούνες, λίγο κρασί, λίγη επανάσταση και τα ρέστα από προτάσεις κατευθείαν από το 1917, τις καταλήψεις και hang over στο «Φλοράλ».

Θα ήθελα στην πολιτική ζωή μας να υπήρχαν πολλές σοβαρές εναλλακτικές προτάσεις για τα προβλήματα της χώρας. Τουλάχιστον δύο, βρε αδερφέ. Άνθρωποι, κόμματα που αληθινά να πιστεύουν σε ιδέες και πρακτικές βασισμένες σε αυτές. Να προτείνουν κάτι που να ακουμπάει στην πραγματικότητα και να αγωνίζονται τον αγώνα τον καλό για την χώρα.

Θα ήταν καλό για την χώρα ο Αλέξης, η Ρένα κι ο Σκουρλέτης με το δυσκοίλιο βλέμμα- κάτι τον στενεύει αυτόν ή τον χτυπάνε τα παπούτσια - να είχαν ένα μίνιμουμ σοβαρότητας.

Ώστε πραγματικά ο λαός να είχε επιλογές.

Όμως, όμως…

Μια το καταγγέλουν το Μνημόνιο, μια το επαναδιαπραγματεύονται, μια κάνουν τους νουνεχείς, ύστερα εξαγγέλουν μονομερή στάση πληρωμών και τώρα δηλώνουν, περίπου, η επαναστατική πρωτοπορία της Ευρώπης.

Φήμες λένε πως δάκρυσε η μούμια του Λένιν στο Κρεμλίνο με όσα ειπώθηκαν και πως από την Ουκρανία έρχεται το αναρχικό ιππικό του Νέστορος Μάχνο, ως ατραξιόν για το κλείσιμο του Συνεδρίου. Το τσίρκο του πράσινου ήλιου και του σφυροδρέπανου.

Ο Αλέξης, με το πολιτικό δαιμόνιο του ανθρώπου που κατέλαβε το Λύκειο του και μοίρασε ακριβοδίκαια τις τυρόπιτες και τα μίλκο του κοινωνικοποιημένου κυλικείου, ξέρει την ανθρωπογεωγραφία της χαλαρής συνομοσπονδίας των συγκυριακών ψηφοφόρων του. Θέλει να ενσωματώσει το συντεχνιακό ΠΑΣΟΚ, που μετακόμισε στην Κουμουνδούρου για να σώσει τα προνόμια του πάνω στα ερείπια της χώρας. Θέλει από την άλλη να απαλλαγεί από το τρελοκομείο των συνιστωσών, χωρίς όμως να χάσει τις ψήφους και την στήριξη τους.

Οπότε τί σκέφτηκε; Να διαλυθούν οι συνιστώσες και για να τις παραμυθιάσει, μην του τα κάνουν λαμπόγυαλο, να τους πουλήσει «επανάσταση». Τόσο με συμβολισμούς, πχ τον μαυροσκούφη, όσο και με λόγο βγαλμένο κατευθείαν από φοιτητική συνέλευση του ’80. Τον άκουσα και προς στιγμήν έκανα μια κακόβουλη σκέψη. Λέω, δεν μπορεί, εκεί πίσω στα παρασκήνια θα έχουν μαζευτεί τίποτα ρασταφάρι καμμιάς μπαφοπρουσαλίδικης συνιστώσας, ανάψανε τα κωλόπαιδα κανά τρίφυλλο και τον πήραν τα «σκάγια» τον Αλέξη κι άρχισε μετά τις ακούσιες εισπνοές να λέει τρελά πράγματα.

Κι από κοντά τα στελέχια, που θέλουν οι στρατιώτες να εκλέγουν τους αξιωματικούς, άσυλο παντού, ακόμα και στον «Κάβουρα» και να ξεκινήσουν από δω οι Ελευθεριακές Πολιτείες της Ευρώπης. Στην κατάργηση της αστυνομίας και στην εκλογή των δικαστών απ’ το λαό, με μισθό «ειδικευμένου εργάτη», η μούμια του Λένιν σηκώθηκε και χόρεψε καζατσόκ.

Τελικά όμως δεν ήταν προυσαλίδικο, ούτε καλαματιανό, ούτε ζωνιανό. Ήταν νηφάλιο πολιτικό παπατζιλίκι, γιατί ο Αλέξης, αδέρφια, δεν πιστεύει σε τίποτα, ούτε Θεό, ούτε ιδέα.

Έδωσε εξετάσεις στους νεομπολσεβίκους και αντεξουσιαστές του κόμματος. Τους καθησύχασε ιδεολογικώς, για να δεχτούν την ενσωμάτωση κι αυτοδιάλυση. Ώστε μετά να συνεχίσει την προσπάθεια να παραμυθιάσει τους νοικοκυραίους, που νομίζει πως δεν τα βλέπουν όλα αυτά και δεν τα ακούνε. Νομίζει πως Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή θα κάνει τον Τσε και Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο τον «κεντροαριστερό».

Οι ρίζες του μηδενισμού και του «αντεξουσιασμού» του φραπόγαλου είναι όμως πολύ βαθιές στην Κουμουνδούρου. Θα ζήσουμε στιγμές μοναδικές, όσο ο Αλέξης θα προσπαθεί να παντρέψει τον Τσε με τον Χατζατζάρη.

Πριν λίγες μέρες γύριζα στο γραφείο από την Ευελπίδων. Ψάχνοντας στο ραδιόφωνο έπεσα πάνω «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ». Μια κυριούλα κι ένας τύπος μιλούσαν.  «Μπάτσοι», επαναστατικές κορώνες, κήρυγμα ταξικού μίσους και δικαιολόγησης της «αντεξουσιαστικής βίας».

Προς στιγμήν νόμισα πως η «Σέχτα» κατέλαβε το σταθμό και κάνει πρόγραμμα, έχοντας τον Αρβανίτη στο πάτωμα με την κάνη του καλάσνικοφ στην πλάτη. Αμ δε! Το κανονικό πρόγραμμα ήταν. Κατευθείαν από τη «Βίλα Τάδε» του Αλέξη, που μόλις ξεμπερδέψει με το Συνέδριο θα θυμηθεί πάλι την σωφροσύνη και τους νοικοκυραίους. Μπορεί να τραγουδήσει και τον Εθνικό Ύμνο. Αλλά αυτά είναι χρυσαυγίτικα πράγματα, έτσι δεν λένε οι σύντροφοι;

(Δημοσιεύεται στην "Δημοκρατία")

ΣΧΟΛΙΑ

 1. airman avatar
  airman 14/07/2013 13:38:26

  "Λέω, δεν μπορεί, εκεί πίσω στα παρασκήνια θα έχουν μαζευτεί τίποτα ρασταφάρι καμμιάς μπαφοπρουσαλίδικης συνιστώσας, ανάψανε τα κωλόπαιδα κανά τρίφυλλο και τον πήραν τα «σκάγια» τον Αλέξη κι άρχισε μετά τις ακούσιες εισπνοές να λέει τρελά πράγματα."
  "Θα ζήσουμε στιγμές μοναδικές, όσο ο Αλέξης θα προσπαθεί να παντρέψει τον Τσε με τον Χατζατζάρη."
  Τα παραπάνω κι εκείνο με τα ''πορτογυρίσματα'' να τα κατοχυρώσεις! Όχι τίποτε άλλο αλλά μπορεί να βρεθεί αργότερα κανένας άλλος να διεκδικήσει την "πατρότητα"!
  Πέρα από την πλάκα ο Αλέξης λίγο που είδε τον ίσκιο του στο λιόγερμα, λίγο που τον ''φουσκώνουν'' και τα ''γεράκια'' του φαλιρισμένου ΠΑΣΟΚ που ''κούρνιασαν'' στην Κουμουνδούρου, κινήθηκε στη λογική "κι όλοι μαζί κερδίσαμε και χάσαν όλοι οι άλλοι" και πιστεύει ότι καθάρισε.
  Αμ δε!

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ airman 14/07/2013 16:10:16

   Δεν κατοχυρώνω τίποτα. Πλέον ανήκουν στο Έθνος.

   • airman avatar
    airman @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 15/07/2013 00:14:25

    ΟΚ, άμα τα ''υιοθετήσει'' ο Σεφερλής και κάνει ''στράκες'' τουλάχιστον να πηγαίνουμε και να γελάμε με έκπτωση!!!

 2. Emmanuil avatar
  Emmanuil 14/07/2013 13:58:37

  Δεν είναι τόσο εύκολα τα πράμματα με τον Τσίπρα γιατί έχει απο πίσω του τοπ συμβουλάτουρες απο το Αριστερό Κόμμα της Γερμανίας. Κατάλαβες Φαήλο τι σημαίνει η «επανάσταση», τι είναι οι Ελευθεριακές Πολιτείες της Ευρώπης; Πρόκειται για την παγκοσμιοποίηση των Περιούσιων. Τα ίδια που ήθελε και ο ΓΑΠ. Μόνο που ο Τσίπρας τα κρύβει ακόμη για αργότερα.

  • Ελπιδοφορος avatar
   Ελπιδοφορος @ Emmanuil 14/07/2013 19:43:06

   Ο κόσμος το 'χει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι!

 3. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 14/07/2013 14:08:19

  Στο ίδιο έργο θεατές και μετά σου λένε πραγμάτωση Ηγεμονίας με την απόσπαση της κοινωνικής συναίνεσης με την πειθώ.Για μια φορά στην ζωή σας καταλάβετε το αυτονότητο άλλο αριστερά άλλο αριστερό μόρφωμα.Εκτός αν παραδίδεται ολάκερο τον ζωτικό χώρο στον ΣΥΡΙΖΑ κοινώς εξυπηρετείται την προπαγάνδα του.Αν ποτέ αποκατασταθεί η επικοινωνία με τον εγκέφαλο σας διορθώστε το.Θα περιμένω και το πιστεύω πως θα πραγματωθεί σε πείσμα του Αινσταιν και της περί άπειρου ρήσης του

  • Zugzwang avatar
   Zugzwang @ Δρόλαπας 14/07/2013 15:15:22

   Τα παραπανω στα ελληνικα σημαινουv οτι η πραγματικη Αριστερα ειναι το ΠΑΣΟΚ του Τζεφρι και του Μπενι και η ΔΗΜΑΡ του μπαρμπα Φωτη... Τωpα, εδω δεν γελανε... Παρ'ολο που στα γαλλικα drôle σημαινει αστειος, αστεια, αστειο.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Δρόλαπας 14/07/2013 16:03:57

   Πήγαινε κάνε ένα μπανάκι, ρε θείο.

 4. petros avatar
  petros 14/07/2013 16:27:40

  Σειρά, σε διαβαζω πρωτιστως λογω της συν-υπηρέτησής μας σε Πεύκο, ΛΥΒ κλπ κλπ (εγω στάλθηκα στην αμφιβια Α΄ΜΑΚ και οχι στον Ασπροπυργο!) και, δευτερευοντως, λογω της αμεσοτητας του λογου... Περαν επιμερους διαφωνιων, συνεχισε να τα λες οπως πιστευεις...

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ petros 14/07/2013 18:39:51

   Χαιρετώ, κομμάντο. Εγώ ΛΥΒ όχι. ΣΕΑΠ.
   Αν συμφωνούσαμε σε όλα, θα ήταν πολύ βαρετή η ζωή...

 5. CC avatar
  CC 14/07/2013 16:34:50

  Αυτό που σου προσφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σαν μια ωραία γκόμενα που κάνει ωτοστόπ. Με το που σταματάς να την πάρεις, αμέσως πετάγονται από πίσω από τους θάμνους κάνα-δυο κουτσούβελα με τον περίεργο μπαμπά τους, γιαγιά, παππού, με δυο-τρείς κότες και κάνα-δυο γουρούνια. Και επειδή τα γουρούνια ζαλίζονται στο πορτ-μπαγκάζ, πρέπει να μπούνε και αυτά μέσα στο πίσω κάθισμα. Και εσύ τα κοιτάς όλα αυτά και σκέφτεσαι αν θα ξαναπάρεις ποτέ την όποια ωραία γκόμενα που θα κάνει ωτοστόπ.

 6. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 14/07/2013 16:49:31

  Αχαχαχαχαχαχα! Θα γινόταν ωραίο βίντεοκλιπ το σενάριο σου!

 7. Παρμενίων Κορβέσης avatar
  Παρμενίων Κορβέσης 14/07/2013 17:10:09

  Ευτυχώς που μας το είχες πει γιατί μόλις είχα ξυπνήσει και ετοιμαζόμουν να πιώ το φραπεδάκι μου Α ρε Φαήλο έγραψες πάλι.

 8. Τηλέμαχος Αναγνώστου avatar
  Τηλέμαχος Αναγνώστου 14/07/2013 17:46:57

  Μπορεί κάποιος να εξηγήσει γιατί Φωτόπουλος-Καλφαγιάννης-Μπαλασόπουλος είναι τόσο χειρότεροι από τους Βενιζέλο-Φώφη-Χρυσοχοϊδη; Και με την ευκαιρία θα μπορούσε να μας πει και γιατί ο Παναγόπουλος δεν αναφέρεται ποτέ μαζί με το Φωτόπουλο; Είναι φωτισμένο (συνδικαλιστικό) ΠΑΣΟΚ;

  • ΑπυθιΑ avatar
   ΑπυθιΑ @ Τηλέμαχος Αναγνώστου 14/07/2013 18:45:44

   Μα κι εσείς τώρα...... Τόσο φροντιστήριο και τόση αθώα προπαγάνδα που έχουνε πέσει για να επιμορφωθείτε, δε μπορεί να πήγανε όλα χαμένα!!! Άλλο το κακό Πασόκ που δεν ήρθε μαζί μας, άλλο το καλό Πασόκ που τσοντάρει στη σωτηρία της παρτίδας!
   Μα να μη λέμε όλο τα ίδια βρε σύντροφε!! Να προχωράμε.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Τηλέμαχος Αναγνώστου 14/07/2013 19:03:28

   Είναι πολλοί. Οπότε αναφέρουμε τους βασικούς.

   • Τηλέμαχος Αναγνώστου avatar
    Τηλέμαχος Αναγνώστου @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 14/07/2013 19:27:24

    Α! Ο Παναγόπουλος είναι λιμό και τον παραλείπουμε. Δεν είναι ότι μας διευκολύνει κάπως η μετριοφροσύνη του. Να μη ρωτήσω δε για Κιουτσούκη, Ταυρή, Βρούτση, Αθανασίου και άλλους γαλάζιους συναγωνιστές. Αυτοί από ποιά κολυμπήθρα έχουν περάσει και δεν τους τοποθετεί κανείς στις συνδικαλιστικές συντεχνίες, τις υπεύθυνες για όλα τα δεινά του τόπου;

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Τηλέμαχος Αναγνώστου 14/07/2013 20:34:41

     Ε, μην τα μπερδεύουμε όλα κι όλους και μην φτάσουμε να γίνουμε νεοφιλελεύθεροι ανθρωποφάγοι, να θεωρούμε κάθε ΔΥ και συνδικαλιστή φορέα της παρακμής.

     • Τηλέμαχος Αναγνώστου avatar
      Τηλέμαχος Αναγνώστου @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 14/07/2013 22:11:15

      Καλό! (σαν αυτοσαρκασμός). Αλλά φοβάμαι ότι σοβαρολογείς.

  • Zugzwang avatar
   Zugzwang @ Τηλέμαχος Αναγνώστου 14/07/2013 19:41:01

   @Τηλέμαχος Αναγνώστου
   Μπα...Το παγκοσμιο ρεκορ το εχει ο Βενιζελος μαζι με τους συμπαικτες του του Dream Team: Σημιτης, Παγκαλος, ΓΑΠ, αναπληρωματικοι Παπακωνσταντινου, Τσοχατζοπουλος (Ιμια, φιασκο Οτσαλαν, swap Goldman Sahs, ΔΝΤ, λιστα Λαγκαρντ κλπ κλπ κλπ).

 9. Δαναός avatar
  Δαναός 14/07/2013 17:57:43

  Εγώ πάλι με τις εμμονές μου. Φαήλε, μήπως ξέρεις τι μουσική υπόκρουση είχαν στο συνέδριο;Πολύ επαναστατική σαγιονάρα είδα και σκέφτηκα το "στ' άρματα στ' άρματα" θα πήγαινε κουτί. Η μήπως κάτι από Τάμτα;

  • ΑπυθιΑ avatar
   ΑπυθιΑ @ Δαναός 14/07/2013 18:40:42

   Ρόμπερτ Ουϊλιαμς είχανε και Μπέσυ Αργυράκη. Ντι τζεϊ φυσικά ο Τατσόπουλος, που ξέρει και διαθέτει και αλάνθαστο πολιτικό ένστικτο......

 10. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 14/07/2013 19:00:48

  Μπά. Μάλλον αυτό του πάει, που έχει όλο υπονοούμενα με ήλιο (πράσινο) κλπ:
  https://www.youtube.com/watch?v=TI74nxVXydQ

  • ΑπυθιΑ avatar
   ΑπυθιΑ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 14/07/2013 19:28:08

   Αυτό έπαιζε, γιατί δε μπορεί, θα χτυπήσουν σύντομα οι καμπάνες. Για ποιόν απ΄όλους θα πρωτοχτυπήσουνε μονάχα δεν ξέρουμε.....
   h**ps://www.youtube.com/watch?v=7WLqtJImPFo

   • ΑπυθιΑ avatar
    ΑπυθιΑ @ ΑπυθιΑ 14/07/2013 19:39:28

    Έχει και....καινούργιο ήλιο που μας...γνέφει ζεστός, περιγράφει και την περιρρέουσα αχαλίνωτη αισιοδοξία του αφελούς που μας διακατέχει όλους ανεξαιρέτως, έχει και ασαφές πολιτικό μήνυμα ''ντιγκ-νταγκ-ντογκ'', που το ερμηνεύει ο καθένας κατά το δοκούν. Μιλάμε για τον Εθνικό Ύμνο του μέσου Νεοέλληνα ψηφοφόρου, που βιώνει την απόλυτη καθημερινή επιτυχία, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης!!

 11. ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ avatar
  ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ 14/07/2013 19:03:19

  Φαήλο,
  Βρεθήκαμε στο ίδιο έργο θεατές. Η ίδια συνταγή, χρόνια και χρόνια τώρα, που είναι υπόσχομαι ότι θα ήθελε να ακούσει το ακροατήριο. Τι μας είπε ο «συμπαθέστατος κατά τα άλλα» κος Αλέξης μας ? Ναι στην Ευρώπη (αλλοίμονο του να έλεγε έξω), αλλά όχι σ’ αυτήν την Ευρώπη (μήπως εννοούσε τον δορυφόρο του Δία ?), ναι στα δανεικά αλλά χωρίς τόκους και όχι στην πληρωμή των δανεικών, μείωση των δαπανών με αύξηση του κράτους (είναι ένα νέο κεφάλαιο της οικονομικής επιστήμης που λέγεται «η μακροοικονομία του κώλου») και άλλα τέτοια τραγελαφικά.
  Και επειδή είχαν μαζευτεί και «τα παιδιά που τρέχουν γρήγορα και δεν τα φτάνει η Αστυνομία», έριξε και τις επαναστατικές του ζεμπεκιές ...
  Τελικά ο κος Αλέξης μου θύμισε ένα φίλο μου που όταν τον ρωτάς για την πολιτική του ιδεολογία, απαντάει σοβαρότατα «είμαι ανεξάρτητος κομμουνιστής της δεξιάς»

  • ΑπυθιΑ avatar
   ΑπυθιΑ @ ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ 14/07/2013 19:43:20

   Χαχαχαχα! Από τη μία «τα παιδιά που τρέχουν γρήγορα και δεν τα φτάνει η Αστυνομία» κι από την άλλη «τα παιδιά με τα ρόπαλα και τα κράνη που δεν τα βλέπει η Αστυνομία», κονομήσαμε!

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ 14/07/2013 20:32:34

   Βασιλοκομμουνιστής.

 12. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 14/07/2013 19:04:35

  "Τους πήραμε, τους πήραμε φλουρί κωνσταντινάτο"...
  Άντε μη...

  • ΑπυθιΑ avatar
   ΑπυθιΑ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 14/07/2013 19:17:26

   :-)

 13. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 14/07/2013 19:05:00

  Οταν θα βρεθούμε στην ίδια θάλασσα μαζί θα σε ξαναρωτήσω με μάρτυρες να μετρούν τις μπουρμπουλήθρες σου.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Δρόλαπας 14/07/2013 20:31:49

   Φάε κι ένα λουκουμάκι. Κερασμένο από μένα.

 14. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 14/07/2013 19:55:28

  Χα, χα, χα! δάκρυσε η μούμια του Λένιν, χα, χα, χα! μπα σε καλά σου, θα πεθάνω από ΟΤΓ (οξύ τερματικό γέλωτα).

 15. La Donna Di Un Amico Mio avatar
  La Donna Di Un Amico Mio 14/07/2013 20:25:04

  youtube.com/watch?v=qWiUL0sEubA

 16. ΤΑΚΗΣ avatar
  ΤΑΚΗΣ 14/07/2013 23:15:32

  ΔΩΣΕ ΠΟΝΟ ΡΕ ΦΑΗΛΟ !!!!!!!! ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ , ΤΕΤΟΙΑ ΑΤΟΜΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ!!!!!!

  • je ne regrette rien avatar
   je ne regrette rien @ ΤΑΚΗΣ 15/07/2013 00:30:19

   Kεντροδεξιά ; Χάλια...

 17. Νικηφορος Φωκας avatar
  Νικηφορος Φωκας 14/07/2013 23:20:38

  Φιλε Φαηλο, παραφραζοντας τον παληο καλο Χαρη ... (ενας ειναι ο Χαρης..) τραγουδαμε στον γνωστο σκοπο 'Ελλαδα του πρασινου ηλιου , του Παοκ της Αεκ της Καλαμαριας'.. το συγχρονο

  Ελλάδα η χώρα του ανοητου Τσιπρα
  του μπαφου, της βιλλας, των συνιστωσων,
  φραπογαλο , Λενιν. Χιλφιγκερ ταγαρια ,
  με απλυτους μουργους σε διαπασων.

  Ξεσηκωθείτε Έλληνες, ξεσηκωθείτε της Φιλοθεης συντροφια!
  Συνιστωμενοι σηκωθείτε να παμε πλατεια
  με Apatsi τζιπακια και χαρτζηλικι απ την Θεια.
  Ίτε παίδες Ελλήνων ΣοσιαΛΗΣΤΩΝ ,υπέρ βωμών και εστιών,
  υπέρ Αρβανιτη-Κατσιμη, υπέρ αναπαύσεως των ψυχών ημών.

  Υπέρ της αδικοχαμενης μας ΕΡΤ ,υπερ της υποβιβασθεισας Αεκ .υπερ των Γκει παρειντ , υπερ Παγωνας και συνεχων διακοπων, υπερ συνεχων καταληψεων και κοκκινων ονειρωξεων, υπερ Τουρκιας και ΗΠΑνθρωπων, υπερ της Γιαννας και του LIFO , υπερ Αυγης και βομβιστων, υπερ αγοράς Super Market Electric,
  υπέρ Prisunic Μαρινόπουλος.
  Αναφωνήσατε λοιπόν μετ' εμού: "Ζητω"!
  Ζήτωσαν !

  άμα λάχει να 'ουμε....

 18. Last_Chance avatar
  Last_Chance 14/07/2013 23:36:09

  Αγαπητέ Φαήλο ασχολείσαι με τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ εσύ κυβερνάς και διορίζεις τον Παπουτσή με 10 χιλιαρικακια μισθό μηνιαίος?
  Έναν άνθρωπο που δεν τον ψήφισε κανείς? Ούτε καν οι πασόκοι?
  Μα κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας τώρα?
  Πόσο πια αυτή η υποκρισία πια έλεος….

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Last_Chance 15/07/2013 00:40:18

   Εγώ προσωπικώς δεν κυβερνώ. Μόνο το δικηγορικό μου γραφείο.
   Τον μισθό του Παπουτσή δεν τον πληρώνει η χώρα. Τον πληρώνει, τρομάρα της, η Παγκόσμια Τράπεζα.
   Ατυχέστατη και ζημιογόνα επιλογή, διότι σίγουρα υπάρχουν δυναμικοί και ικανοί οικονομολόγοι εκεί έξω, με υπερέχοντα επιστημονικά και ηθικά διαπιστευτήρια, που θα μπορούσαν να εκπροσωπήσουν επάξια τη χώρα.
   Όμως προφανώς είναι επιλογή και απαίτηση του συγκυβερνώντος ΠΑΣΟΚ .
   Δικαίωμα όμως στην κριτική δεν έχουν όσοι ΔΕΝ ψήφισαν ΝΔ, όσοι δεν είχαν γερό στομάχι, κι αντί να δώσουν αυτοδυναμία στο Σαμαρά, για να απαιτήσουμε τα πάντα όλα, σκόρπισαν από θυμό κι αγανάκτηση, από κακή κρίση, την ψήφο τους από δω κι από από κεί. Αποτέλεσμα: 128 βουλευτές. Ξέρεις πρόσθεση κι αφαίρεση φαντάζομαι. Κι υποθέτω, αν δεν έχεις πέσει με το κεφάλι απ' το άλογο, αντιλαμβάνεσαι πως η χώρα δεν μποριούσε να πάει και σε τρίτες απανωτές εκλογές. Χρειαζόταν επειγόντως, κυβέρνηση, συμμάζεμα, σταθερότητα.
   Και όσο και να σας ενοχλεί, δεν θα ασχολούμαι απλώς με την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ/Βίλα Αμαλία, θα τους χαλάω την μόστρα, ασεβής προς ιδεοληπτικούς, μισέλληνες, κοινούς πολιτικούς απατεώνες και τυχοδιώκτες σε βάρος των εθνικών συμφερόντων.
   Περί των ημετέρων γράφω, μιλώ και διάβασε αυτή τη βδομάδα την δική μου κριτική και πρόταση χωρίς μισόλογα προς γόνους, νεοφιλελεύθερους κι όσους περιφρονούν την κοινή λογική
   Όχι όμως από την σκοπιά των γελοίων μηδενιστών, των επαναστατών του φουά γκρα αλλά από από την σκοπιά της λαϊκής πατριωτικής Δεξιάς, Κεντροδεξιάς. Πες την όπως σε βολεύει...

   • dim avatar
    dim @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 15/07/2013 04:28:01

    +100000

   • Φωτεινή avatar
    Φωτεινή @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 15/07/2013 13:28:23

    ᾿Αποστοματικός καί εὐθύς ὅπως πάντα! ᾿Εσᾶς κι ἄν χρειέζεται ἡ λαϊκή Κεντροδεξιά!

 19. roadrunner avatar
  roadrunner 15/07/2013 01:03:53

  Έτερον, εκάτερον θα μου πείτε.. αλλά κατά τη γνώμη μου,
  παρά την ξεχαρβαλωμένη γενική, δημόσια, εικόνα της συνισταμένης (σύριζα),
  επιδιώκεται εντατικά, τακτική ανοίγματος στην κοινωνία (στη βάση).

 20. Nasikas Kostas avatar
  Nasikas Kostas 15/07/2013 01:18:31

  https://www.youtube.com/watch?v=2RU_ZGADWEg

 21. Last_Chance avatar
  Last_Chance 15/07/2013 01:19:33

  Αγαπητέ Φαήλο δεν είσαι πιο Νέο Δημοκράτης από εμένα η ενδεχομένως από κάποιους άλλους που κάνουν κριτική στην κυβέρνηση…
  Κάποιοι προσπαθείτε με το στανιό να φορτώσετε με τύψεις ανθρώπους, Νέο Δημοκράτες μέχρι το κόκαλο που δεν ψήφισαν την ΝΔ .
  Αντί να αναρωτηθείτε γιατί δεν την ψήφισαν που είναι και η ουσία των πραγμάτων…

  Και άντε λέμε ότι ο Παπουτσής ήταν μια κακή επιλογή και εντάξει μωρέ μην πολύασχολείστε με το θέμα, πάμε παρακάτω για να σας πω εγώ για το ΣΥΡΙΖΑ που είναι ένα συνονθύλευμα από τους παλιούς πασοκους(Μπας και ξεχαστείτε με τις ατυχέστατες επιλογές του Σαμαρά)

  Αγαπητέ μου δεν μας ενδιαφέρει τι κάνουν οι αβάπτιστοι και υπερασπιστές των ομοφυλοφιλικών γάμων , μας ενδιαφέρει τι κάνει το κόμμα μας και ο αρχηγός του.

  Και με συγχωρείς γιατί το λες και το ξανά λες….

  Πρόσθεση και αφαίρεση έχω μάθει στο δημοτικό που πήγαινα στην Πολίχνη αλλά εάν το ΠΑΣΟΚ γουστάρει να διοριστούν σε καίριες θέσεις η Διαμαντοπούλου ο Ραγκουσης και ο Μιλτιάδης εμείς θα ασχολούμαστε με την αριθμητική? Δεν βγαίνουν οι βουλευτές και θα πρέπει να ανεχόμαστε τα βίτσια του συμπολίτη μου Βενιζέλου? (Που μεγάλωσε και εδώ δίπλα στην Επτάλοφο?)Ε όχι αγαπητοί μου δεν μπορούμε να το καταπιούμε αμάσητο.

  Τι δεν καταλαβαίνετε δηλαδή? Ο Νέο Δημοκράτης αυτή την στιγμή νιώθει προδομένος από τις επιλογές του Σαμαρά και εσείς του ρίχνετε τις ευθύνες που δεν τις έδωσε πλειοψηφία?…. Από τόσους ανθρώπους,τόσες επιλογές ο Παπουτσής ήταν η ιδανική λύση?

  Πραγματικά υποκριτικό να θεωρείς τον ΣΥΡΙΖΑ το νέο ΠΑΣΟΚ και εσύ να δέχεσαι τον κάθε Παπουτσή εκπρόσωπο σου στην παγκόσμια τράπεζα…

  Είναι η άποψη μου και βεβαίως διαφωνούμε και ελπίζω να δέχεσαι τις διαφωνίες χωρίς να θέλεις να μου βάλεις ταμπέλες…

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Last_Chance 15/07/2013 02:46:36

   Αγαπητέ,
   Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αξιωματική αντιπολίτευση. Είναι υποχρέωση μας να του κάνουμε κριτική. Κι εγώ προσπαθώ να την κάνω και με χιούμορ.
   Όταν αυτοί λοιπόν λένε όλα αυτά τα θεοπάλαβα και τυχοδιωκτικά, πρέπει να το βουλώνουμε λόγω ...Παπουτσή ή δεν ξέρω κι εγώ ποιανού;
   Αν με διαβάζεις καιρό (δεν είσαι υποχρεωμένος), θα ήξερες τότε πως έχω γράψει πολλές φορές γιατί δεν μας ψήφισε σεβαστό και κρίσιμο ποσοστό δικών μας ανθρώπων. Πήγαινε εδώ στην αναζήτηση, χτύπα "Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη" και θα βρεις πολλά κείμενα, σχόλια, χαμό.
   Δεν προσπαθώ να ξεγελάσω κανέναν, να κάνω αντιπερισπασμό. Πάντα γράφω αυτό που πιστεύω. Ζω από τη δουλειά μου και δεν έχω δεσμεύσεις ή φοβίες.
   Το αν έπρεπε να στηρίξουμε Παπαδήμο ή να απαιτήσουμε εκλογές και αν έπρεπε να κάνουμε τη "στροφή", τα έχω γράψει. Διαφωνούσα. Επωνύμως και χωρίς μισόλογα.
   Όμως δεν αμφισβητώ τα κίνητρα του ΑΣ. Θεώρησε τον κίνδυνο άμεσης χρεωκοπίας υπαρκτό και τις συνέπειες για τον λαό από κάτι τέτοιο τεράστιες.
   Η γνώμη μου; Άξιζε να παίρναμε το ρίσκο, εξαγγέλοντας όμως ΜΟΝΟΙ μας μεταρρυθμίσεις, περικοπές , εκσυγχρονισμό δομών αλλά ζητώντας παράλληλα ένα πιο ανθρώπινο πακέτο κι όχι εγχείρηση με αλυσοπρίονο.
   Αυτά όμως πάνε, έγιναν. Και όσο περνάει ο καιρός βλέπω πως τελικά όντως δεν υπήρχε εναλλακτική πηγή χρηματοδότησης. Ούτε Ρωσία, ούτε Κίνα, ούτε θείος απ' το Σικάγο.
   ΚΙ αν τότε έλεγε "Έλληνες, θα πω όχι αλλά να ξέρετε ότι αν δεν υποχωρήσουν και μας κλείσουν την στρόφιγγα και χρεωκοπήσουμε, θα τρώμε πέτρες και άγρια χόρτα για μερικά χρόνια. Είσαστε μαζί μου;", τι θα έκανε το πλήθος;
   Εγώ θα δεχόμουν, όχι πέτρες, χώμα να τρώμε και βελανίδια! Αυτοί όμως που μόνο στην υποψία του όχι έτρεξαν και σήκωσαν τις ΑΤΜ, ουρές έβλεπα τα μεσάνυχτα; Γεμίσανε οι τράπεζες στην Κύπρο από καταθέσεις ελλαδιτών και μιλάμε και για μικροκαταθέτες, όχι μόνο για καρχαρίες. Κοντεύανε να κλατάρουν οι ελλαδικές τράπεζες από το bank run.
   Δεν είναι λοιπόν τόσο απλό, αγαπητέ. Κι επαναλαμβάνω: δεν αμφισβήτησα ούτε δευτερόλεπτο τις προθέσεις του.
   Και δυστυχώς, εξ αυτού κατά ένα μέρος κι η κριτική στο τσίρκο του ΣΥΡΙΖΑ, τελικά δεν φαίνεται να υπάρχει εναλλακτική πρόταση; Ποια; Και δεν θεωρώ πρόταση τα επαναστατική ή εθνεγερτικά τσιτάτα, με τα οποία δεν αγοράζεις ούτε τυρόπιττα. Τί λένε; Τρίχες.
   Ναι, γίνονται αδικίες. Τεράστιες, όμως ο Σαμαράς λέει: τηρώ τις δεσμεύσεις, αγωνίζομαι να πετύχω πλεόνασμα, ώστε μετά να διορθώσω τις αδικίες. Να κριτικάρεις αν θα το πετύχει, οκ. Να κριτικάρεις μερικές επιλογές προσώπων, αστοχίες, την έλλειψη παραδείγματος (απολύστε ρε πούστη μου πρώτα τα ρουσφέτια ΟΛΩΝ των χρωμάτων από τη Βουλή κι ύστερα τους ταλαίπωρους), μην αμφισβητείς όμως ότι αγωνίζεται.
   Να στο πω κι αλλιώς; Οι "προδότες" και "όργανα των ξένων" (δεν τα 'πες εσύ, άλλοι, μπουμπούκια), φίλτατε δεν παθαίνουν υπερκόπωση, δεν δουλεύουν 20ωρα και με γαστρεντερίτιδα, δεν φτάνουν στα όρια της λιποθυμίας από την εξάντληση. Δεν γεννήθηκε ακόμη αλτρουϊστής και σταχανοβίτης "προδότης".
   Τώρα ανακάλυψες ότι συγκυβερνάμε με το ΠΑΣΟΚ; Πριν τον Βενιζέλο τον έκρυβε ο Φώτης; Αν το ΠΑΣΟΚ ήθελε, θα συμμετείχε στην κυβέρνηση από την αρχή με πολιτικά πρόσωπα. Επιλογή τους ήταν, κουτοπόνηρη, νομίζοντας ότι θα φάει ο Σαμαράς την φθορά κι αυτοί θα παίζουνε τις λίλιζες.
   Ένα χρόνο συγκυβερνά ο Βενιζέλος. Δεν θέλω να προκαλέσω "τύψεις". Ο γέγονε, γέγονε. Λέω όμως την αλήθεια.
   Τι καταλάβατε όσοι ψηφίσατε ΑΝΕΛ ή ΧΑ;
   Τί ωφελήθηκε η Πατρίδα;
   Αν ο Σαμαράς είχε 160 βουλευτές, αν του δίνατε την δύναμη ενός Έθνους, θα ήταν υπουργός ο Βενιζέλος; Θα διορίζότανμ ο Παπουτσής; Θα ήταν υποχρεωμένος ο Σαμαράς να τηρεί ισορροπίες και να διαβουλεύεται για το κάθε τι με τον Βαγγέλα;
   Εγώ που διαφωνούσα, τον στήριξα με μεγαλύτερο πάθος, ακριβώς για να αποφεύγαμε αυτά.
   Εσύ, τι έκανες;
   Θα μπορούσαμε τώρα να πηγαίναμε ΜΑΖΙ, εσύ, εγώ, όλοι και να απαιτούμε αυτά που πιστεύω πως είναι η κι η δική του συνείδηση.
   Τον αμφισβητήσατε, τον αρνηθήκατε, πολλοί τον καθύβρισαν και τον καθυβρίζουν ακόμη. Αμφισβητούν, κατάφωρα άδικα, τα κίνητρα του, ενώ κιόλας βλέπουν πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος.
   Αν λοιπόν τότε του είχαμε δώσει αυτοδυναμία, ναι, πάλι θα γίνονταν επώδυνες επιλογές, όμως δεν θα υποχρεωνόταν να συγκυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, θα είχε ήδη περάσει τον νέο, σκληρότερο νόμο, για το λαθρομεταναστευτικό, θα προχωρούσε γοργότερα τις αληθινές μεταρρυθμίσεις, θα είχε επαναφέρει το γένος ως προϋπόθεση για την εισαγωγή στις στρατιωτικές σχολές, θα μπορούσε να εφαρμόσει τολμηρότερες πολιτικές, χωρίς να υποχρεούται να διαπραγματεύεται με τον Βενιζέλο, χωρίς να τρώς εσύ τον Βενιζέλο στη μάπα κι οι παπουτσήδες θα παίζανε μπιρίμπα στο σπίτι τους....
   Την επόμενη φορά λοιπόν, προσέξτε που την δίνετε. Την ψήφο.
   Φιλικά πάντα και αντιμετώπισε το κείμενο μου με χιούμορ και όχι με καχυποψία. Πάντα λέω αυτό που λέω. Στα ίσια και χωρίς αμφισημίες ή κρυφές ατζέντες.
   Και αύριο, μεθαύριο, θα διαβάσεις την κριτική μου και την πρόταση μου προς τους ημετέρους.
   Να ΄σαι καλά.

   • ...Mara... avatar
    ...Mara... @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 15/07/2013 12:00:10

    Φαήλο,
    ότι και να λέμε... ο Νοέμβριος-Δεκέμβριος του ΄11 ήταν καθοριστικός για την ψυχολογία των δεξιών ψηφοφόρων (και όχι μόνο...) και για τις μετέπειτα εξελίξεις.... (δημιουργία ΑΝΕΛ, άνοδος ΧΑ, εκτόξευση ποσοστών του Σύριζα και ...18,75% στις εκλογές).
    Η "στροφή" ήταν κλειστή... απότομη και πέταξε έξω... πολλούς από το όχημα...
    Ο Σαμαράς είχε τότε δύο επιλογές.
    Ή να επιμένει σε εκλογές εκείνη την περίοδο κόντρα σε όλους και όλα... παίρνοντας σίγουρα ισχυρή αυτοδυναμία, ή να υποχωρήσει... στο κύμα απειλών και αντιδράσεων που προέκυψαν από το εξωτερικό.

    Όσον αφορά την πρώτη περίπτωση προσωπικά δεν έχω πειστεί ότι θα μας οδηγούσαν έτσι απλά σε χρεωκοπία επειδή το ισχυρίζονταν με τελεσίγραφα....
    Έναν πρωθυπουργό με πανίσχυρη λαϊκή εντολή δεν θα μπορούσαν τόσο εύκολα... να τον αγνοήσουν και να τον τελειώσουν. Γιατί είναι σαν να αγνοείς τον ίδιο τον λαό.
    Οι αντιδράσεις του κόσμου θα ήταν τέτοιες... που δεν νομίζω πως θα το αποτολμούσαν....
    Θα αναγκάζονταν αργά ή γρήγορα να κάτσουν στο τραπέζι για να δοθεί λύση.
    Θα είχαμε βέβαια κάποιες αναταράξεις... αλλά όταν ο λαός βλέπει έναν ηγέτη να τολμά, δεν τον αφήνει μόνο του....
    Αυτά που εξοργίζουν τον κόσμο είναι αυτά τα μπρός... πίσω....
    Ειδικά όταν έχει επενδύσει πολλά... σε κάποιον.
    Και στον Σαμαρά είχαν επενδύσει πολλοί... και πολλά...
    Θεωρώ ότι τότε οι ξένοι μπλόφαραν και τους βγήκε....

    Η επιλογή της δεύτερης περίπτωσης αυτή της υποχώρησης όπου και μας προέκυψε, ήταν αναμενόμενο να έχει τη πορεία και την εξέλιξη που βλέπουμε μέχρι σήμερα.
    Δεν ήταν εύκολο για τον κόσμο που αισθάνθηκε προδομένος να σκεφθεί ψύχραιμα. Έριξε στα τυφλά... γιατί έχασε την εμπιστοσύνη του.
    Το πώς θα αντιστραφεί αυτό είναι το μεγάλο ζητούμενο.
    Δύσκολο.... πάρα πολύ δύσκολο...
    Όχι βέβαια και ακατόρθωτο..... αλλά.....

    Υ.Γ.
    Φαήλο, παραγελλιά.... αυτοδυναμία δεν γίνεται...
    Τον Δεκέμβριο του ΄11 του την δίνανε στο πιάτο.... και αυτό ήταν μεγάλο όπλο. Όταν ο λαός σου δίνει αυτοδυναμία σε κάνει παντοδύναμο... Δεν μπορεί εύκολα κανένας αυτό να το αψηφίσει....

    • ΑπυθιΑ avatar
     ΑπυθιΑ @ ...Mara... 15/07/2013 19:49:28

     + 100000000000000

 22. m.s avatar
  m.s 15/07/2013 10:13:27

  Ο Σαμαράς το είπε. Προτεραιότητα στο 1,5 εκατομμύριο άνεργους. Αυτοί είναι που δακρύζουν και ματώνουν. Αυτοί είναι που τροφοδοτούν τα ποσοστά της αντιπολίτευσης . Αυτοί θα κρίνουν και τις επόμενες εκλογές. Όσο δεν τους δίνουμε όραμα και ελπίδα τόσο θα ενισχύουμε αυτή την αυτοκτονική πολιτική τους διάθεση να ψηφίσουν άκρα για να γευτεί και ο βολεμένος την κόλασή τους.

  • αρχιμήδης avatar
   αρχιμήδης @ m.s 15/07/2013 20:18:28

   Kαι τελικά για να τους δώσουμε όραμα κι ελπίδα, μη έοντς άλλη επιλογή θα πάμε κι εμείς μαζί τους...

 23. popaia avatar
  popaia 15/07/2013 13:46:39

  "Ελευθεριακές Πολιτείες της Ευρώπης" σε ελεύθερη μετάφραση από τα νεοταξίτικα: Ισλαμοχαβουζοφαβέλες, γκέτο, πρέζα, εμπόριο παιδικής σαρκός, σφαγές, εγκληματικότητα πέρα από κάθε φαντασία, πληθυσμός εξαχρειωμένος, εξανδραποδισμένος, αποκτηνωμένος, λουφαγμένος, εικονικές, στημένες "εξεγέρσεις" βανδάλων, τραμπούκων, πλιατσικαδόρων, προβοκατόρων και άλλων συριζοαντιεξουσιαστών, ξεσαλωμένοι ανθρωποδικαιωματάδες της Χίλαρυ, κοινωνικές ονειρώξεις/διαστροφές του Σόρος, γκαίϋ παρελάσεις, κλπ, κλπ.
  Αυτά που ήδη ζούμε δηλαδή εδώ και χρόνια, ας είναι καλά οι σύνεδροι κι όλοι οι "οραματιστές-αγωνιστές".
  Μόνο που αυτά ΔΕΝ ΤΑ ΟΝΕΙΡΕΥΤΗΚΑΝ ΟΥΤΕ Ο ΛΕΝΙΝ ΟΥΤΕ Ο ΤΣΕ. Και δεν έχουν καμία σχέση με καμία κομμούνα πλην αυτής των...Εξαχρείων βεβαίως. Σχετίζονται μόνο με τις mouvements.gr υπό την αιγίδα του σταίητ ντηπάρτμεντ...

  Χρειάζεται νομίζω αυτή η διευκρίνιση προς άρση κάθε παρεξήγησης. Ε όχι και να νομίζουν οι ψυχάκηδες ότι είναι έστω και κακέκτυπα μεγάλων μορφών ή ότι εμπνέονται από μεγάλες ιστορικές στιγμές ή ότι καλούν το λαό σε επανάσταση.
  Απλά σκουπίδια είναι σε διατεταγμένο ρόλο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.