#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/02/2011 11:08
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΔΝΤ: δεν επιβάλαμε τα μέτρα, η κυβέρνηση τα πρότεινε !!!Ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ και αναπληρωτής εκτελεστικός διευθυντής του Ταμείου, Π. Ρουμελιώτης σε συνέντευξή του στην σημερινή ‘Ελευθεροτυπία” αποκαλύπτει ότι η συζήτηση που γίνεται στην Ε.Ε. αφορά την επιμήκυνση αποπληρωμής όχι μόνο του δανείου των 110 δισ. ευρώ αλλά του συνόλου του ελληνικού χρέους και επισημαίνει ότι χρειάζεται παράλληλα αύξηση του κοινοτικού προϋπολογισμού.

Επίσης τονίζει ότι τα μέτρα του μνημονίου δεν επιβλήθηκαν, αλλά είναι εισηγήσεις της ελληνικής κυβέρνησης. Οσο για το πότε θα φύγει το ΔΝΤ από την Ελλάδα; «Ποτέ» είναι η απάντησή του. Οι αυστηροί έλεγχοι όμως θα συνεχιστούν όχι ώς το 2013, αλλά μέχρι την αποπληρωμή του δανείου, το 2018.

Θυμάστε τι έλεγε ο Σαμαράς στον Παπανδρέου στην Βουλή ότι δεν διαπραγματεύτηκε καθόλου με το ΔΝΤ; Ιδού πως αποκαλύπτεται τώρα η αλήθεια:

Ε Η κριτική που ασκείται ακόμη και από το εσωτερικό της κυβέρνησης είναι ότι δεν διαπραγματεύθηκε καθόλου κι ότι αποδέχθηκε τους όρους που ζήτησε η τρόικα για το μνημόνιο. Δεν θα μπορούσε να διαπραγματευθεί καλύτερα, ώστε πολλές προβλέψεις να είναι διαφορετικές;

Α Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα. Οταν η Ελλάδα βρέθηκε μπροστά στην αδυναμία αναχρηματοδότησης του χρέους της και όδευε στη χρεοκοπία, είχε να επιλέξει ή τη χρεοκοπία ή να συζητήσει με τους εταίρους της στην Ε.Ε. και το ΔΝΤ το πώς θα αποφύγει αυτή τη δυσάρεστη εξέλιξη. Με βάση τη διεθνή εμπειρία, δεν υπάρχουν χίλιοι αλλά μόνο ένας τρόπος που αντιμετωπίζονται αυτές οι κρίσεις: η χώρα που αντιμετωπίζει πρόβλημα και θέλει να αποφύγει τη χρεοκοπία απευθύνεται στους εταίρους της, ζητάει χρηματοδοτική στήριξη με τη μορφή δανείου και προτείνει στους δανειστές της με ποια μέτρα θα μειώσει το έλλειμμά της και θα προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις που θα οδηγήσουν στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς της.Ε Εμείς προτείναμε μέτρα; Η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι επιβλήθηκαν μέτρα κι εμείς απλώς τα δεχθήκαμε.

Α Αυτό δεν είναι αληθές. Επειδή ήμουν στις διαπραγματεύσεις, το ΔΝΤ από την αρχή είπε: το έλλειμμά σας είναι 15%. Συμφωνείτε ότι πρέπει να μειωθεί στο 3% με βάση τους κοινοτικούς κανόνες; Εκεί συμφωνήσαμε. Η κυβέρνηση ανέλαβε να κάνει σειρά από προτάσεις στο ΔΝΤ για το πώς θα μειωθεί το έλλειμμα στο 3%. Ηταν φυσικό να εξεταστούν όλες οι δαπάνες και όλοι οι τρόποι είσπραξης φορολογικών εσόδων, ώστε να καταλήξουμε σε συμφωνία που πήρε τη μορφή του μνημονίου. Η διαπραγμάτευση ήταν μια διαδικασία όπου οι πιστωτές απαιτούσαν από την Ελλάδα να διευκρινίσει με ποιους τρόπους θα πετύχει τη μείωση του ελλείμματος, την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και τη σταθεροποίηση του χρηματοπιστωτικού της συστήματος.

http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=248594

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Έρεβος avatar
  Έρεβος 07/02/2011 11:10:01

  Ο καλός ο μπάτσος και ο κακός ο μπάτσος.

 2. Ηλίας avatar
  Ηλίας 07/02/2011 11:19:22

  Είμαι σοκαρισμένος...

 3. anonymous avatar
  anonymous 07/02/2011 11:32:46

  Δεν είναι Γιάννης είναι Γιαννάκης. Δεν τους είπαμε τι μέτρα θα πάρουν το έλλειμμα τους είπαμε να ρίξουν. Φέρανε δε όλους τους πιστωτές και συμφώνησαν στα μέτρα και μετά λένε ότι δεν πρότειναν τίποτε.
  Κατά τη γνώμη μου αν το πρόγραμμα δε βγει έχουν ευθύνη και οι πιστωτές.

 4. Misha avatar
  Misha 07/02/2011 11:41:07

  Το παλιό καλό και αποδοτικό παραμύθι του καλού και του κακού μπάτσου.
  Κοινός σκοπός το μπουζούριασμα του ανακρινόμενου.
  Το ΠΑΣΟΚ λέει δε φταίμε εμείς αλλά το ΔΝΤ, το ΔΝΤ λέει δε φταίμε εμείς αλλά το ΠΑΣΟΚ.
  Η αλήθεια είναι πως τα εξαθλιωτικά μέτρα του ΔΝΤ τα έχει προτείνει εδω και πολλά χρόνια η , με όψη κέρινου ομοιώματος, Μιράντα Ξαφά , χρόνια εργαζόμενη στο ΔΝΤ ,άνθρωπος τω αμερικάνων, κολλητή τού Μητσοτάκη και στέλεχος του Μάνου.
  Ο ΓΑΠ ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος να τα θέσει σε εφαρμογή, για πολλούς λόγους. Δεχτηκε, ως υπάκουο τσιουάουα, και ιδού...

  • brankaleon avatar
   brankaleon @ Misha 07/02/2011 17:44:55

   Ως υπάκουο Τσιουάουα, ή μή πως ως κουτοπόνηρος Ραν Ταν Πλάν;
   Για να τούπαν άλλα και να πρότεινε άλλα, το αποκλείω.

 5. ΦΩΤΕΙΝΟΣ avatar
  ΦΩΤΕΙΝΟΣ 07/02/2011 11:41:09

  E ρε δούλεμα που πέφτει ..να δούμε πότε θα γίνουμε Τυνήσιοι να ξεμπερδεύουμε με αυτό το προσωπικό και τα αφεντικά του..

 6. φωτεινη avatar
  φωτεινη 07/02/2011 11:47:20

  ητανε ζωηρος ο εκλιπων ,το ξερουμε ολοι.αλλα απ αυτο ,μεχρι να μας θεωρει ολους καρπους του παρανομου παθους του και να προσπαθει μεσω του Υιου της να μας εξοντωσει, ως αλλη συνγχρονη Μηδεια, παει πολυ.Σιδερενιος ο μακαριτης,αλλα οχι κι ετσι. δεκα εκατομμυρια κοσμος, ολα μουλικα?,ε,οχι πια.

 7. ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
  ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 07/02/2011 13:28:31

  Ο πολύ ουσιώδης τίτλος θα πρέπει να γίνει banner σε όλα τα ιστολόγια.

 8. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 07/02/2011 13:33:38

  To Πασόκ κάνει ΜΟΝΟ ένα πράγμα. Διαιωνίζεται. Θα φταίνε οι Γερμανοί, οι Αμερικάνοι, οι Αρειανοί, αλλά όχι η αλητεία που έφερα εδώ την κατ'ασταση τα τελευταία 30 χρόνια.

  Ρε παιδιά... Με τα πάμπερς, έχει καμία σχέση η φωτό έχω παραισθήσεις;

  • kiki avatar
   kiki @ archaeopteryx 07/02/2011 18:24:24

   Αρχαιε εχει , εχει και πολυ μαλιστα.

 9. STATHIS avatar
  STATHIS 07/02/2011 13:38:43

  Επί ενάμιση χρόνο ΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΓΡΑΦΩΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ..... ΠΑΛΑΙΟ ΤΙΤΛΟ "ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ" και ως είναι φυσικό ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ..... !!

  ΩΣ ΠΟΤΕ ????? ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΓΡΑΨΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ????? ΙΔΩΜΕΝ !!!!  *Μιά άποψη.-

 10. WY avatar
  WY 07/02/2011 13:41:38

  Από τόν Οκτώβριο τού 2009 ήδη,όλοι γνωρίζουμε ,ότι ή πρώτη χώρα,εκτός δύσης πού εδήλωσε αδυναμία πρός τούς δανειστές της, ήτο τό Dubhai (20 δισ .δολ.).
  Ή δήλωση χρεοκοπίας κι αδυναμίας αποπληρωμής χρέους,έγινε επίσημα από τόν εμίρη τής συγκεκριμένης χώρας,ήμερα Παρασκευή.
  Τήν επομένην ημέραν κιόλας,Σάββατο δλδ,ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ, ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ (ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΩΝ) ΟΙΚΩΝ,μετέβησαν στό Dubhai,καί γονυπετείς σχεδόν,εκλιπαρούσαν τόν εμίρη,νά τόν ΔΑΝΕΙΣΟΥΝ ΕΚ ΝΕΟΥ ΜΕ ΧΑΜΗΛΟΤΟΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ (haircut),ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ!!!
  Τήν Δευτέραν,ό εμίρης τού Μπαχρείν εδήλωσε, ότι προσέφερε στήν κυβέρνηση τού Dubhai,ώς ''οικονομική βοήθεια'' 12 δισ.δολ!!!!!!!!
  Ό εμίρης τού Dubhai λπν,όχι μόνον είχε τό όπλο (απειλή χρεοκοπίας,μέ ό,τι συνεπαγεται διά τούς ""ΟΙΚΟΥΣ"") στό τραπέζι κι άσφαιρο,αλλά γεμάτο καί τό εχρησιμοποίησε κιόλας στό κεφάλι τών εκπροσώπων,πυροβολώντας τους εξ επαφής (μπάμ καί κάτω δλδ.!!!!!).
  Μέσα σέ δύο ημέρες απεφεύχθη ή απειλούμενη χρεοκοπία ,άν καί τό ΔΝΤ ανάμενε μέ τήν μηχανή αναμένη,διά νά επέμβη ''σωτήρια!!!!'' (όρα Ελλάδα) κι οί εκπρόσωποι τών ΟΙΚΩΝ εσύρθησαν στό παλάτι τού εμίρη γονυπετείς καί κλαίοντες!!!!
  Από τότε έχει αναφερθή έκ νέου κάτι περί Dubhai ή ΔΝΤ?????

  Ό συγκεκριμένος εμίρης (κι όχι κακομοίρης) λοιπόν,έπραξε ,ό,τι δέν έπραξε ό δικός μας ''Λουδοβίκος κι οί αυλικοί του""!!!
  Δέν ΠΡΟΔΩΣΕ δηλαδή τό βασίλειό/λαό του!!!!!!

 11. φωτεινη avatar
  φωτεινη 07/02/2011 13:42:44

  της κερασφορου η τραχηλος τον κερατον δεν υπομενει.

 12. WY avatar
  WY 07/02/2011 13:49:33

  Ό Δανός εκπρόσωπος τού ΔΝΤ/Τρόικας,ήδη από τήν άνοιξη/2010 ,είχε δηλώσει on camera σέ συνέντευξή του στόν Παπαχελά,άν θυμάμαι καλά,ότι :

  "" Eμείς προτείναμε ένα πλαίσιο μέτρων αλλά ή επιλογή ποία μέτρα θά επιλεγούν διά τήν εφαρμογή τους,ήτο τής Κυβέρνησης σας"""!!!!!!!!!!!!!!

 13. Ευάγγελος avatar
  Ευάγγελος 07/02/2011 14:09:45

  ''Αμα θέλουν να μην πληρώνουν οι διάφοροι τζαμπατζήδες του τσιπραλαβάνου και του κκε και της Νεας Δημοκρατιας βρε ουστ !!ας το κάνουν, δεν έχουν κανένα δικαίωμα να επιβάλουν με τσαμπουκά την αποψή τους και πολύ περισσότερο να καταστρέφουν δημόσια περιουσία που θα πληρώσουν όλοι οι πολίτες.
  Οι "αγωνιστές" του κινήματος παρόλα αυτά δεν έχουν κανένα πρόβλημα να πληρώνουν,τα 7 ευρώ για τον καφέ και πολλαπλάσια για τα ξύδια τους στην πλατεία κολωνακίου
  και σε άλλα "επαναστατικά" στέκια γωνια.
  Πως την κατάντησαν την αριστερά, ένα τηλεοπτικό τσίρκο του χαβαλέ και της παρακμιακής ιδεολογίας του τίποτα...

 14. ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ avatar
  ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ 07/02/2011 14:48:48

  Γιατί, μήπως υπήρχε καμία αμφιβολία περί αυτού;;;

 15. Γιάννης Σ. avatar
  Γιάννης Σ. 07/02/2011 15:56:48

  Δεν είναι θέμα καλού-κακού μπάτσου, απλά επειδή υπάρχει συνταγματική εκτροπή, δεν μπορούν να το πουν στα ίσα.

 16. thanasis avatar
  thanasis 07/02/2011 17:21:19

  ο καλος στρος καν στηριζει τον κακο παπανδρεου που με την
  σειρα του στηριζει τον σκληρο παπακωσταντινου

 17. ΜΝΗΜΟΝΙΟ avatar
  ΜΝΗΜΟΝΙΟ 07/02/2011 20:08:03

  1.μεχρι να καταλαβουν στην Ν.Δ. τι εγινε 1,5 χρονο τωρα, θα ειναι πολυ αργα.
  2.το ΠΑΣΟΚ εχει φοβερη ικανοτητα να προσαρμοζεται σε καθε εποχη (με την βοηθεια των Μ.Μ.Ε. και την γκεπελικη προπαγανδα)
  3.ο καραμανλης κυβερνησε παρα πολυ εξυπνα και οι πασοκοι ακομα και σημερα τον ΤΡΕΜΟΥΝ (καποια στιγμη στο μελλον θα εξηγησω γιατι)
  4.οποιος εχει την ψυχολογια με το μερος του κερδιζει της εκλογες...(και την ψυχολογια την εχει το πασοκ ελεω....U.S.A.)
  5.ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΑ
  το πασοκ οταν ιδρυθηκε ειχε, ΚΑΙ ΕΧΕΙ 2 σκελη: 1.Ενα ειναι το πολιτικο.... και ενα ειναι το στρατιωτικο...(17 νοεμβρη , σεχτα )
  6. οταν δυσκολευεται................μπαμ μπαμ..........νεκροι...........(μομφερατος ,αγγελοπουλος, μπακογιαννης, τρωκτικο....)
  7.η Ν.Δ. δυστηχως για αυτην εχει μονο το πολιτικο σκελος, γιαυτο δεν θα δει ποτε ασπρη μερα.........

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.