#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/03/2012 08:14
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΔΝΤ: Να γίνετε Ρουμανία του Τσαουσέσκου και Αίγυπτος του Μουμπάρακ!Αποκαλυπτική για το μέλλον που μας επιφυλάσσουν είναι η τελευταία έκθεση του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία. Το ΔΝΤ ισχυρίζεται ότι στην Ελλάδα το 2014 θα δημιουργηθεί πλεόνασμα 4,5% και θα κρατήσει μέχρι το 2020.

Γίνεται; (που θα ρώταγε και ο Βενιζέλος). Ναι, γίνεται, απαντά το ΔΝΤ. Και στην σελίδα 87 της έκθεσης λέει που έχει ξαναγίνει η διατήρηση πρωτογενών πλεονασμάτων για 8 χρόνια (2013 – 2020): στη Ρουμανία της περιόδου 1982-1989 και την Αίγυπτο της περιόδου 1993-2000! Δηλαδή τη Ρουμανία του Τσαουσέσκου και την Αίγυπτο του Μουμπάρακ!

Τώρα να τους θυμίσουμε την κατάληξη που είχε το καθεστώς Τσαουσέσκου, την πείνα και την φτώχεια που έφερε επειδή έβαλε ως προτεραιότητα την αποπληρωμή του χρέους της Ρουμανίας προς τους ξένους πιστωτές;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Yiannis avatar
  Yiannis 30/03/2012 08:50:27

  Σύμφωνα όμως με τον πίνακα του ΔΝΤ που έχετε αναρτήσει το Μεξικό έχει διατηρήσει πρωτογενές πλεόνασμα για 17838 χρόνια!!! Συγκεκριμένα από το 1995 έως το 19833 (ανάποδα γραμμένο).. Η πολιτική του Βενιζέλου τώρα δικαιώνεται Πάμε γερά να σπάσουμε το ρεκόρ!!!

 2. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 30/03/2012 09:36:03

  Και για όσους θα ήθελαν να μάθουν πώς ακριβώς μεταφραζόταν η πείνα και η φτώχεια στη Ρουμανία του προγράμματος αποπληρωμής του χρέους που επέβαλε μεταξύ 1982-1989 ο Τσαουσέσκου, ας ρίξουν μια ματιά στα παρακάτω πριν σπεύσουν να υιοθετήσουν τη νεοφιλελεύθερη τρομολαγνεία σύμφωνα με την οποία θα μας βρουν όλα τα δεινά του κόσμου αν δεν τήρήσουμε απαρέκκλιτα το μνημόνιο για να "μειώσουμε" το χρέος μας.

  Το 1982, τα τρόφιμα μπήκαν σε καθεστώς "δελτίου". Ο Τσαουσέσκου ανέθεσε στον προσωπικό του γιατρό να καταρτίσει ένα "πρόγραμμα ορθολογικής διατροφής", σύμφωνα με το οποίο οι δικαιούμενες ποσότητες ανά άτομο και μήνα ήταν οι εξής:

  1 κιλό ζάχαρη
  0,5 λίτρο λάδι από σόγια ή ελαιοκράμβη
  1,5 κιλό αλεύρι σίτου
  1 κιλό μπομπότα
  100 γρ. βούτυρο
  10 τεμ. αβγά
  5,5 κιλά λαχανικά
  2,3 κιλά φρούτα
  3,5 κιλά πατάτες

  Το κρέας ήταν τόσο σπάνιο να βρεθεί, ώστε δεν υπόκειτο σε "δελτίο", και όταν βρισκόταν ήταν συνήθως οπλές ποδιών χοιρινού, τα οποία ο λαός είχε ονομάσει "Adidas". Οι Ρουμάνοι εξοικειώθηκαν επίσης με τις φτερούγες και τα πόδια (μεθ' ονύχων) κοτόπουλου, με το "Σαλάμι Βουκουρεστίου" που αποτελείτο από σόγια, οστεάλευρα, εντόσθια και λαρδί, με υποκατάστατο καφέ από κριθάρι, καθώς και με τυρί αναμεμειγμένο με άμυλο ή αλεύρι.

  Η κεντρική θέρμανση των διαμερισμάτων έφτανε το χειμώνα μέχρι τους 12 βαθμούς, ενώ συχνά δεν "θερμαίνονταν" καθόλου. Σε κάθε νοικοκυριό επιτρεπόταν να είναι αναμμένος μόνο ένας λαμπτήρας των 25W ανά πάσα στιγμή, ενώ οι διακοπές ρεύματος ήταν καθημερινό φαινόμενο. Αυτοκίνητο κατείχε μόνο το 5% του πληθυσμού, ηλεκτρική σκούπα το 7,6%, πλυντήριο ρούχων το 14,7% και ψυγείο το 19,6%. Η βρεφική θνησιμότητα ήταν το 1989 η υψηλότερη στην Ευρώπη (26,9‰ με μέσο ευρωπαϊκό όρο το 9,8‰).

  Το τηλεοπτικό πρόγραμμα περιοριζόταν σε δύο ώρες ημερησίως (20:00-22:00), στους δρόμους ήταν αναμμένος μόνο ένας στους πέντε λαμπτήρες του δημοτικού φωτισμού, ενώ -παρά τις τεράστιες ικανότητες της Ρουμανίας στη διύλιση- στα καύσιμα είχε επίσης επιβληθεί αυστηρότατος περιορισμός. Τα λεωφορεία, τα οποία ο λαός ονόμαζε "βόμβες", χρησιμοποιούσαν ένα μείγμα μεθανόλης και το "δελτίο" στη βενζίνη ανερχόταν σε 20 λίτρα μηνιαίως ανά αυτοκίνητο, αλλά ακόμα και με τόσο μικρή επιτρεπόμενη ποσότητα σχηματίζονταν μεγάλες ουρές στα πρατήρια. Σε αυτοκίνητα άλλων περιοχών (με βάση την πινακίδα κυκλοφορίας) από την οικεία περιοχή του κάθε αυτοκινήτου επιτρεπόταν η διάθεση μόνο 5 λίτρων ανά πρατήριο. Μέχρι το 1985 είχε επίσης επιβληθεί απαγόρευση της κυκλοφορίας αυτοκινήτων τις Κυριακές.

  "Λεπτομέρεια", για όσους ακόμα εξακολουθούν να μην καταλαβαίνουν: το χρέος που έκανε 7 χρόνια για να αποπληρωθεί με τέτοιες αιματηρές θυσίες ήταν... 11 (ολογράφως: έντεκα) δις δολλάρια. Επρόκειτο δε για μια χώρα με ισχυρό αγροτικό τομέα, αλλά παράλληλα και με βαριά, εξαγωγική βιομηχανία. Συγκρίνετε με τα μεγέθη του δικού μας χρέους, αλλά και με την ποιοτική σύνθεση της παραγωγικής μας βάσης και καταλάβετε αν, πότε, και με ποιο κόστος σε ανθρώπινες ζωές, θα πληρώσουμε ποτέ το χρέος...

  • juliet avatar
   juliet @ Αυριανιστής 30/03/2012 09:54:12

   Tι ψυχρά αναφέρεις τα δικαιώματα ....δεν ξέρεις όμως ότι αυτός ο λαός έζησε με αλληλεγγύη κάτι που εσείς δεν γνωρίζετε.
   Τα χωριά δεν μπορούσε να τα ελέγξει και ειδικά αυτά που ήτανε στο Βορρά.Και υπάρχει και μιά άλλη διαφορά εκείνοι δεν είχανε εμφυλίους .
   Οι εποχές διαφορετικές ...και σκέφτείτε είμαστε στον 210 αιώνα και παραδειγματίζονται από έναν παράφρονα προηγούμενου αιώνα!
   Και νομίζετε ότι είμαστε σε διαφορετική μοίρα; χαχαχαχα σκεφτείτε το πριν απαντήσετε.

  • The Saint avatar
   The Saint @ Αυριανιστής 30/03/2012 11:27:25

   Επέτρεψέ μου αγαπητέ Αυριανιστή, να πιστεύω, ότι ΔΕΝ θα φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο εξαθλίωσης. Ναί, θα δούμε πολλά χειρότερα, αλλά ΟΧΙ σε αυτό το επίπεδο. Θέλω να είμαι αισιόδοξος ότι θα έχουμε πάρει την κατάσταση στα χέρια μας. Ακόμη και αν αυτό σημαίνει επιστροφή στη δραχμη.

  • voter avatar
   voter @ Αυριανιστής 31/03/2012 00:25:24

   Παρά την γλαφυρή αποτύπωση της φτώχειας και της δυστυχίας σε αυτή τη χώρα , δεν θα γίνουμε ποτέ Ρουμανία .
   Αυτό που χαρακτήριζε αυτή τη χώρα και που είμαι σε θέση να διαβεβαιώσω, λόγω τριών διμήνων επισκέψεων απο το 1981 έως το 1984 στα πλαίσια ένος Καναδικού προγράμματος ,είναι η ανελευθερία και η σκίαση των πάντων απο την πανίσχυρη μυστική τους αστυνομία , η οποία υπήρχε παντού ,από τα πανεπιστήμια μέχρι τα αδεια καταστήματα.
   Περιττό να αναφέρω οτι δεν μεταφραζόταν -εκείνη την περίοδο τουλάχιστον -κανένα βιβλίο από την δύση,ούτε καν πανεπιστημιακά συγγράμματα ,ακόμα και δικά τους σημαντικά λογοτεχνικά βιβλία δεν υπήρχαν στα βιβλιοπωλεία παρά μονο οι λόγοι του Ηγετη , οι ξένες ταινίες ήταν ανύπαρκτες, η τηλεόραση μίλαγε μόνο για το κόμμα και τον Τσαουσέσκου ,οι εκκλησίες υπό διωγμό κλπ.
   Αποτέλεσμα των παραπάνω μία απίστευτη καταστολή ,μιά απόλυτη δικτατορία που μπροστά της η δική μας χούντα ωχριούσε .
   Φαντάζεται κανείς οτι έτσι θα γίνουν τα πράγματα στην Ελλάδα ? Πότε η Ελλάδα γνώρισε τέτοια κατάσταση ,εκτος πολέμων? Φτώχεια ναι , ίσως κι ανάλογη της Αιγύπτου η αυτής των γονέων και παππούδων μας την δεκαετία του 50 , αλλά τέτοια στέρηση ελευθερίας με τα συνακόλουθα , μου είναι δύσκολο να διανοηθώ.

 3. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 30/03/2012 10:11:07

  juliet, αυτό ακριβώς θέλω να πω. Ότι, αν είμαστε σε διαφορετική μοίρα, ίσως να είμαστε σε... χειρότερη. Απλώς δεν το έχουμε καταλάβει ακόμα και δεν θα το καταλάβουμε γενικευμένα με μιας, γιατί δεν πρόκειται να τεθεί επισήμως "δελτίο" (είναι άλλωστε από τις απαγορευμένες λέξεις του νεοφιλελευθερισμού). Θα έχει όμως ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ τεθεί ένα άτυπο "δελτίο", αφού οι εξαθλιωμένοι άνεργοι (που, όπως πάει, σύντομα θα ξεπεράσουν τα 2 εκατομμύρια) και βαρέως χαρατσούμενοι Έλληνες ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΖΗΝ.

  • juliet avatar
   juliet @ Αυριανιστής 30/03/2012 10:24:06

   Δεν θέλω να γράψω αλλά γιατί εμένα η φόρτηση είναι και ψυχολογική ....εκεί γεννήθηκε ο πατέρας μου από Ελληνες βέβαια ,και δεν μου είναι εύκολο να βλέπω καταστάσεις που μου τις έλεγαν για να περιγράψουν την εξαθλίωση αξιοπρεπών ανθρώπων υπο σοσιαλιστικου καθεστώτος και τώρα να είμαι αναγκασμένη να κάνω το ίδιο για να πολεμήσω αυτή την επιδημία που απλώνεται στη χώρα που εγώ γεννήθηκα.Και ξέρεις είμαι ...ο ανθρωπος , πολλές φορές ,κάτω από συνθήκες, όχι γίνεται,απλός στρατιώτης γίνεται εκτελεστής .

   • μαρικα avatar
    μαρικα @ juliet 30/03/2012 15:22:51

    Και ξερεις ειμαι...ο ανθρωπος,πολλες φορες
    κατω απο συνθηκες,οχι γινεται απλος στρατιωτης γινεται εκτελεστης.
    Γιασου ΙΟΥΛΙΕΤΑ αυτη εισαι,Σε παραδεχομαι

    • juliets avatar
     juliets @ μαρικα 30/03/2012 15:36:14

     μαρικα
     χαιρετώ,
     τι να σου πω ,τόσα ακούγονται ,τόσα παραγράφονται ,βρωμιά ,λάσπη ....
     ένας λαός που φυτοζωεί ,μια Πατρίδα που δεν ξέρουμε που ανήκει,πολλοί σωτήρες ..πολλοί ζητιάνοι...πολλοί ρουφιάνοι .
     Και ξέρω υπάρχουν πολλοί που μπορούν να γίνουν εκτελέστες την κατάλληλη ώρα.
     Οδεύουμε σ΄εκλογές ,απέναντι τα πράσινα ερπετά το ένα αθωώνει τ΄άλλο και τα ρεμάλια απ΄την άλλη στήνουν παράγκες για να μη γίνει ο Σαμαράς πρωθυπουργός.Δενξέρω πια ,δεν γνωρίζουν τι σημαίνει θυσία ,δεν αναγνωρίζουν Πατρίδα ,ξεπουλιώνται για οφίτσια και εκβιάζονται από παλίες αμαρτίες .Ακόμη και έτσι να είναι αποχωρείς ,αυτές τις μέρες διαπίστωσα πολλά και άρχισα να φοβάμαι για το αύριο.Χάρηκα που σ΄είδα μέσα.

     • μαρικα avatar
      μαρικα @ juliets 30/03/2012 19:41:35

      Εχουμετην ιδια σκεψη και την ιδια αγαπη για την πατριδα μονο που εγω την εχω στερηθει,σου ορκιζωμε οτι θα
      αγαλιασει η ψυχη μου αν τιμορηθουν αυτα τα καθαρματα.

 4. avanti avatar
  avanti 30/03/2012 11:19:53

  Τα αστειάκεια του ΔΝΤ & των Βρυξελλών στο τέλος δεν θα τους βγούνε σε καλό και να το θυμηθείτε. Τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά στην Ισπανία & Πορτογαλία και θα έχουν επιπτώσεις και στην Ιταλία, τα μπαμ θα είναι πολύ μεγάλο, προετοιμαστείτε.

  • PayneK avatar
   PayneK @ avanti 30/03/2012 15:39:26

   Αυτό βλέπω κεγώ,όσο μπορώ και παρακολουθώ δηλαδή τον διεθνή τύπο,μου κάνει εντύπωση οτι υπάρχει σαφής στροφή πλεον στις υπόλοιπες χώρες του νότου Ισπανία ,πορτογαλία κυρίως ,ενώ ήδη έχει αρχίσει ο πόλεμος χαρακωμάτων με μέτρα απ'την μια και γενικές απεργίες απ'την αλλη. Ίσως δηλαδή το μπαμ που λες ξεκινήσει απο αλλού αφού προσωρινά τους "κάναμε "την χάρη με το δεύτερο μνημόνιο που ψηφίστηκε..όχι οτι πιστευω οτι θα μείνει ποτέ ικανοποιημένο το Δ.Ν.Τ με τα μέτρα που πάρθηκαν,αφου καταδικασμένα να αποτύχουν είναι και το έλλειμα να ξεφυγει πάλι λόγω ύφεσης.

   • avanti avatar
    avanti @ PayneK 30/03/2012 16:00:50

    Μην φοβάσαι τίποτα ....... πάει ο Πάπας Βενέδικτος την Κυριακή στις Βρυξέλλες, όπως φαίνεται εδώ που έχουν φθάσει τα πράγματα οι Βρυξελλιώτες άρχισαν να πιστεύουν στα θαύματα!!!!!
    Εχουμε ξεφύγει εντελώς όπως κατάλαβες.

 5. Γιώργoς Αχαιός avatar
  Γιώργoς Αχαιός 30/03/2012 11:45:39

  Μέσα στο έγγραφο που βλέπω πιο πάνω με τις χώρες που μας προτρέπει η τρόικα να μιμηθούμε, υπάρχουν επίσης η Δανία, το Ισραήλ, το Βέλγιο, η Αυστρία, η Νέα Ζηλανδία....

 6. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 30/03/2012 12:18:59

  Για τόλμησε όμως να μιλήσεις στους ευρωλιγούρηδες για επιστροφή στη δραχμή... Αυτοί είναι ικανοί, με φανατισμό αυτοκτονικής θρησκευτικής σέχτας, να υπερασπίζονται την παραμονή στο ευρώ ακόμα και από το (λόγω ασιτίας) νεκρικό κρεβάτι τους!

  Να γιατί θα φτάσουμε σίγουρα σε τέτοιες καταστάσεις. Επαναλαμβάνω, όχι με νόμο, αλλά εκ των πραγμάτων.

 7. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 30/03/2012 16:03:28

  Οι ανοδικοί και καθοδικοί οικονομικοί κύκλοι ισχύουν για όλες τις χώρες.
  Η προβληματική τώρα Ισπανία (λόγω ιδιωτικού χρέους), είχε όχι μόνον πρωτογενή, αλλά ολικά δημοσιοικονομικά πλεονάσματα, σχεδόν συνεχώς από το 2001 έως το 2007.
  h**p://www.theglobaleconomy.com/Spain/indicator-GC.BAL.CASH.GD.ZS/
  Στην περίοδο αυτή είχε από τις καλύτερες δημοσιοικονομικές επιδόσεις (μαζί με τον Καναδά και την Αυστραλία).

  Ακόμη πιό εντυπωσιακό είναι το σταθερό πάνω από 2 % πρωτογενές δημ. πλέονασμα της Ισπανίας 2000- 2008. Το έτος 2007 ήταν +4 %.
  h**p://sdw.ecb.europa.eu/quickview.do?SERIES_KEY=121.GST.Q.ES.N.D1300.PDF.D0000.CU.R

  Η κρίση των ακινήτων του 2008 ήταν καταλυτική και άλλαξε τα πάντα, σε όλο τον κόσμο.

 8. Orestios avatar
  Orestios 31/03/2012 21:54:59

  Η Ρουμανοποίηση είναι μονόδρομος με τα μνημόνια.

 9. η Dimi avatar
  η Dimi 01/04/2012 23:27:54

  Κι όμως. Σε πείσμα των καιρών, η καλλονή Ελλάδα επιμένει στη Ποιοτική Πολυτέλεια! http://bit.ly/HypvAO

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.