#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
23/04/2010 23:05
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΔΝΤ: «Μια φωλιά από οχιές»Μια όχι και τόσο συνομωσιολογική προσέγγιση στο ρόλο του ΔΝΤ.

 Η ιστορία του ΔΝΤ δεν είναι καθόλου ευχάριστη. Και παρότι τα παρακάτω θα θεωρηθούν από πολλούς ως συνομωσιολογίες και …Λιακοπουλισμοί, εγώ θα τα παραθέσω:

 Ο μοναδικός πρόεδρος των ΗΠΑ που κατάφερε να εκμηδενίσει το χρέος της χώρας του, ο Andrew Jackson (1893-47) είχε καταδικάσει το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα χαρακτηρίζοντας το «φωλιά από οχιές». Είχε μάλιστα πει πως αν οι Αμερικανοί πολίτες καταλάβαιναν το τι ακριβώς κάνουν αυτές οι οχιές, «θα είχαμε επανάσταση αύριο το πρωί…».

Πολλά χρόνια αργότερα, ο πρόεδρος Woodrow Wilson έκανε μια εξίσου αποκαλυπτική δήλωση: «Οι μεγαλύτεροι άνδρες της Αμερικής, στον τομέα του εμπορίου και των κατασκευών, γνωρίζουν πολύ καλά για μια δύναμη που υπάρχει και είναι τόσο οργανωμένη, τόσο μυστική και τόσο επικίνδυνη, που δεν τολμούν όχι να τη καταδικάσουν, αλλά ούτε να την αναφέρουν». Ο Wilson μιλούσε για τους ελιτιστές, τους οπαδούς της παγκοσμιοποίησης της εποχής του, που επεδίωκαν μια νέα παγκόσμια τάξη.

Για πολλά χρόνια, κάθε αναφορά σε μια τέτοια συνομωτική ομάδα ήταν αιτία πρόκλησης γέλιου και χλεύης. Σήμερα όμως δεν είναι πολλοί αυτοί που γελούν. Αυτά που είδαμε στην Ασία και κυρίως στη Λατινική Αμερική, (οσονούπω και στα καθ`ημάς Βαλκάνια), δεν επιτρέπουν το γέλιο.

 Το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα είναι απόλυτα επηρεασμένα από τους Rothschilds, τους  Rockefellers, και άλλους παρόμοιου βεληνεκούς μεγαλοτραπεζίτες. Δεν είναι πλέον καθόλου μυστικό ότι το ΔΝΤ συστηματικά προσφέρει κακές υπηρεσίες και συμβουλές στα ταλαιπωρημένα και οικονομικά ασθενή κράτη, παίζοντας το ίδιο έναν σημαντικό ρόλο στη δημιουργία παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Γιατί όμως να ισχύει κάτι τέτοιο; Ποιος ο λόγος που το ΔΝΤ θέλει την οικονομική κατάρρευση κάποιων κρατών;

Ιδού ένας βασικός λόγος: Αν και οι οικονομικές καταρρεύσεις των κρατών δημιουργούν δυστυχία τόσο για τα ίδια όσο και για τους κατοίκους τους, τα τραπεζικά και οικονομικά συμφέροντα που κυριαρχούν στο πλανήτη, πάντα βγαίνουν κερδισμένα από αυτές τις καταστροφές. Το βλέπουμε στην Ασία, όπου οι πολυεθνικές, σαν όρνεα, κατέπεσαν επί των χωρών, αγοράζοντας κάθε τι που κινείται ή μη. Αλυσίδες ξενοδοχείων, ουρανοξύστες, εργοστάσια, επαύλεις, κρουαζιερόπλοια, στόλους αλιευτικών, συλλογές τέχνης, γήπεδα γκολφ κλπ. κλπ. Εξαγόρασαν μάλιστα και όλους τους ντόπιους συνεταίρους των επιχειρήσεων που ιδρύθηκαν, μεγαλώνοντας τη δική τους συμμετοχή στο όλο φαγοπότι. Μεγάλοι αγοραστές και επενδυτικοί όμιλοι όπως οι Goldman Sachs, Morgan Stanley, Dean Witter και  Merrill Lynch, αγόρασαν και συνεχίζουν να αγοράζουν κοψοχρονιά ασιατικά κεφάλαια και πόρους.

Για τους απανταχού διεθνιστές οπαδούς της νέας παγκόσμιας τάξης, που συνδέονται άμεσα με το Συμβούλιο Διεθνών Σχέσεων (Council on Foreign Relations) ή την Τριμερή Επιτροπή (Trilateral Commission) του David Rockefeller, η εξαγορά σχεδόν χρεοκοπημένων εταιριών με ελάχιστο αντίτιμο, είναι τόσο συνηθισμένη συναλλαγή όσο και η καταστροφή εθνικών οικονομιών.

Υπάρχει όμως και μια άλλη αξιοσημείωτη παράμετρος.

Το μεγάλο πρόβλημα στην Ασία ξεκίνησε όταν το ΔΝΤ συμβούλεψε την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης να μη πιέσει τις τράπεζες να διακόψουν τη δημιουργία χρήματος, που ήταν και η κύρια πηγή του προβλήματος. Επί πλέον τη συμβούλεψαν να διακόψει κάθε σύνδεση του νομίσματός τους με το αμερικανικό δολάριο. Οι Ταϊλανδοί βεβαίως διαμαρτυρήθηκαν. Όταν όμως πείστηκαν πως οι όροι αυτοί αποτελούν προϋπόθεση της οικονομικής τους διάσωσης, συμμορφώθηκαν. Το ΔΝΤ κέρδισε, και η οικονομική κρίση ξεκίνησε. Η ίδια συνταγή εφαρμόστηκε στη Νότιο Κορέα, στη Μαλαισία, στην Ινδονησία και στις Φιλιππίνες. Τότε είναι που μπήκαν στο παιχνίδι και οι διάφοροι κερδοσκόποι συναλλάγματος ωθώντας τις ασιατικές οικονομίες, τη μία μετά την άλλη σε χρεοκοπία, βαθιά ύφεση και εξουθενωτικό πληθωρισμό. Το παιχνίδι είχε αρχίσει για τα καλά.

Αυτοί που πιστεύουν πως οι πρακτικές του ΔΝΤ οδηγούν σε καταστροφή χάνουν το δάσος για το δέντρο. Το ΔΝΤ κάνει πολύ καλά τη δουλειά του, η οποία είναι να ελέγχει την οικονομία «αυτόνομων» και «κυρίαρχων» κρατών. Ο καθηγητής του Harvard Martin Feldstein, είχε γράψει ένα καταπληκτικό άρθρο στην εφημερίδα The Wall Street Journal τον Οκτώβριο του 1998. Είχε παρατηρήσει πολύ σωστά, πως τα μεγάλα οικονομικά πακέτα στήριξης που δίνονταν στα ασιατικά κράτη για να διασωθούν, δεν χρησιμοποιούνταν για να αποφευχθεί μια νομισματική απώλεια (όπως θα ήταν λογικό), αλλά χορηγούνταν μόνο εφόσον τα κράτη αποδέχονταν μια σειρά από ριζοσπαστικές αναμορφώσεις και αναδιατάξεις των οικονομιών τους που είχαν σχέση με το εργασιακό δίκαιο, τον έλεγχο της  επιχειρηματικότητας, το δημοσιονομικό, το φορολογικό, και άλλα ζητήματα που δεν είχαν ουσιαστική σχέση με τη τρέχουσα οικονομική κρίση. Επανέλαβε μάλιστα τη δήλωση του τότε διοικητή του ΔΝΤ Michel Camdessus, ο οποίος είχε πει πως αν το ΔΝΤ ήθελε να ασχοληθεί αποκλειστικά με θέματα ρευστότητας και χρεών, θα είχε πετύχει. «Ευτυχώς όμως η ασιατική κρίση έδωσε την ευκαιρία στο ΔΝΤ να πιέσει για δομικές αλλαγές πολιτικής, τις οποίες καμία εθνική κυβέρνηση δεν θα επιχειρούσε από μόνη της». Και όπως έγραψε ο Feldstein, καταδικάζοντας το ΔΝΤ, οι ασιατικές οικονομίες ήταν κατά βάθος  σε σχετικά καλή κατάσταση. Με μια σειρά μικρών μόνο, και ανώδυνων προσαρμογών, θα μπορούσαν πολύ εύκολα να κερδίσουν ξένο συνάλλαγμα και να πληρώσουν τα χρέη τους. Αντ`αυτού, το ΔΝΤ τις κατηγόρησε για ανικανότητα και διαφθορά, υπονομεύοντας έτσι τη διεθνή εμπιστοσύνη προς τις αναδυόμενες αυτές αγορές. Σας θυμίζει κάτι αυτή η τακτική; Κάτι που βλέπουμε τελευταία και εν Ελλάδι;

Αυτό που βλέπουμε ιστορικά όσον αφορά στο ΔΝΤ, είναι τις μεγάλες τράπεζες να λεηλατούν τα αναπτυσσόμενα κράτη, τις κεντρικές τράπεζες να ξεζουμίζουν τα συναλλαγματικά τους αποθέματα, και όλες μαζί να υπονομεύουν τις εθνικές κυβερνήσεις και να αποσταθεροποιούν ολόκληρες  οικονομίες, προωθώντας πολιτικές αναταραχές και ανακατατάξεις σε σύμπασα την υφήλιο.

Τα τελευταία χρόνια, η οικονομική κρίση που έπληξε το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου δημιούργησε και μια συγκέντρωση χρήματος και δύναμης στα χέρια κάποιων ολίγων. Κάποιων που μπροστά τους, ακόμη και το οργανωμένο έγκλημα μοιάζει με παιδική χαρά. Και που μοναδικός σκοπός τους είναι η εγκαθίδρυση της πολυπόθητης για αυτούς παγκόσμιας κυβέρνησης και του ενός νομίσματος. Η νέα παγκόσμια τάξη έρχεται με βήμα ταχύ. Την μεταφέρει στις πλάτες του το ΔΝΤ. Ήρθε καιρός να το αντιληφθούμε και στην Ελλάδα.

 (www.hiddenmysteries.org)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δαναός avatar
  Δαναός 23/04/2010 23:19:52

  Μα τί λέτε...Αφού ο κ. Τσίμας πριν από λίγο είπε ότι το ΔΝΤ είναι κάτι σαν κοινωφελές ίδρυμα το οποίο έχει βοηθήσει τις περισσότερες χώρες του κόσμου.

 2. LEWNIDAS avatar
  LEWNIDAS 23/04/2010 23:23:04

  σε ποιου ανηκει η golden sachs δεν ειναι πολυ δυσκολο να βρεθει. με ενα απλο γκουγκλαρισμα. ειδικα αν βαλεις και τα γνωστα επωνυμα

 3. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 23/04/2010 23:48:11

  Oποια πετρα και να σηκωσεις τις ιδιες οχιές βρισκεις.

  Τωρα θα μου πειτε ο ΓΑΠ στη λεσχη παει για δημ σχεσεις οχι για την ουσια..

  Παιξαμε και χασαμε, αργησαμε να χασουμε επισης.. η Κερκοπορτα της ΕΕ ειμαστε. Αντε και με πασα/σουλτανο στην Αθηνα. Το φεσι το κανουμε χορηγια εμεις σεμνα και ταπεινα.

  ΠΠ

 4. Βρασίδας avatar
  Βρασίδας 24/04/2010 01:01:31

  Λίγο ακόμη και θα πειστώ ότι το ΔΝΤ παρεμβαίνει στις εύρρωστες τριτοκοσμικές οικονομίες και τις χαντακώνει.
  Κανείς δεν μας έχει πεί ποιός το κάλεσε να επέμβει και ποιά θα ήταν τα αποτελέσματα αν δεν είχε επέμβει!

 5. gatoulis avatar
  gatoulis 24/04/2010 06:47:30

  Και τη κάνουμε ρε μάγκες για όλα αυτά. Προχθές στην απεργία και πορεία παλι λίγα τα άτομα. Τη θέλετε ρε παναθεμά σας ακόμα για να ξεσηκωθείτε από τον καναπέ. Δεν έχετε λίγη τσίπα μέσα σας. Για τις μανάδες, αδελφες και κόρες μας θέλετε να μπει ταμπέλα "ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ¨ όπως στην ταινία.Οι Ελληνες πάνω από όλα πρέπει να ξαναγίνουμε άντρες με ψυχή, καρδιά,λεβεντιά και όχι υποταγμένα κομματικά σκουλήκια, ασπόνδυλοι άνθρωποι, φοβησμενα ανθρωπάκια.

 6. Balafara Hunter avatar
  Balafara Hunter 24/04/2010 09:56:59

  "και είδα στα πόδια μου να μπλέκονται φίδια,
  να θέλουν να με θάψουν μες τη γη μου την ίδια.
  Να με κρατάνε δεμένο κι αναγκασμένο να ζήσω,
  φυλακισμένος για πάντα στων Λωτοφάγων τη νήσο..."

  TXC (Terror X Crew)
  Τραγούδι: "Εις τα βάθη της καρδιάς μου"
  Δίσκος: "Έσσεται Ήμαρ" 2001

  http://www.youtube.com/watch?v=uRolkcRe2F4

 7. deneira avatar
  deneira 24/04/2010 10:12:05

  Μπράβο!Εξαιρετικό!
  Όσοι φίλοι συμφωνήτε ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ όπως τα υπόλοιπα σαχλά mail που όλοι μας προωθούμε!!!!!
  Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την Πνευματικότητα μας (ως Έλληνες) ως το μόνο άμεσο όπλο ενέντια στην Υποδούλωσή μας!!!
  Όχι μόνο τη δική μας αλλά και όλης της ανθρωπότητας...
  ΕΜΕΙΣ ΑΥΤΟ ΚΑΝΑΜΕ ΠΑΝΤΑ-ΑΥΤΟ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!!!!ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ!!!
  Κάποτε είχαμε Σολωμό, Ρήγα, Παλαμά, Σεφέρη.
  Σήμερα μπορεί να "απουσιάζουν" αλλά το Πνεύμα τους, συντροφιά με όλους τους ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, σίγουρα μας έχει όλους ΟΠΛΙΣΕΙ με όπλα ΙΣΧΥΡΑ!!!!!
  Και όταν γεμίσουμε μέσα μας ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ-ΑΓΑΠΗ-ΑΝΡΩΠΙΣΜΟ-ΑΡΧΑΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΑΘΑΝΑΤΟ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΟ ΑΝΑΣΤΑΝΤΑ,...
  ΚΑΝΕΝΑ Δ.Ν.Τ - ΚΑΝΕΝΑ SPREAD - FEDERAL RYSERVE SYSTEM - CIRCULATION - LOAN - DEPT ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ

  "ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ"
  "Η ΤΑΝ Η΄ΕΠΙ ΤΑΣ"
  "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η΄ ΘΑΝΑΤΟΣ"

  ΕΙΣ ΟΙΩΝΟΣ ΑΡΙΣΤΟΣ, ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ

 8. Μποτίλια στο Πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο Πέλαγος 24/04/2010 10:12:38

  Για ποια συνωμοσιολογία γίνεται λόγος; Αυτά τα πράγματα ανέκαθεν έγιναν φανερά. Πέραν αυτού διεξάγονται πάντοτε παρασκηνιακές ρυθμίσεις στην πολιτική και την οικονομία. Στις πλείστες των περιπτώσεων όμως, τα αποτελέσματα αυτών των ρυθμίσεων εκδηλώνονται στην σφαίρα αυτών που γίνονται αντιληπτά και είναι ζήτημα απλών συλλογισμών να βγουν βασικά συμπεράσματα, αναφορικά με τον τρόπο που αυτά κλιμακώνονται. Όταν κάποιες διαπιστώσεις ευρίσκονται πέραν των ορίων της επίσημης προπαγάνδας, στιγματίζονται αυτομάτως ως συμωμοσιολογικές για τρεις λόγους:
  1. Ένα καλοστημένο πλέγμα έμμισθων απολογητών δρα μόνιμα, για να αναπαράγει και να στηρίζει τον ισχύοντα κοινωνικό μύθο. Η ποσοτική σύγκριση αυτού του πλέγματος με τους ανεξάρτητους καλοθελητές, που επιδιώκουν την αποκάλυψη των παρασκηνιακών ρυθμίσεων της εξουσίας, είναι τελείως δυσανάλογη, με συντριπτική αριθμητική υπεροχή των πρώτων. Εάν συμπεριλάβουμε και τα παρεχόμενα μέσα στην προ του διαδικτύου εποχή, είναι επόμενο, η τάση αυτών που αποκαλύπτουν και προωθούν κοινωνική διαφώτιση, να βρισκόταν ανέκαθεν στο περιθώριο.
  Η περιθωριακή απήχηση των λεγόμενων συνωμοσιολιογικών προσεγγίσεων ανατρέπεται στην σύγχρονη εποχή, αφ' ενός μεν διότι το σχέδιο παγκοσμίου επικράτησης κάποιων κυκλωμάτων, φτάνοντας στο τελικό στάδιο, πραγματώνει πλέον απροκάλυπτα τα μέτρα του. Το διαδίκτυο αφ' ετέρου άνοιξε ποιοτικά διαφορετικές δυνατότητες στην σφαίρα της ενημέρωσης.
  2. Η μέση συνειδήση χαρακτηρίζεται από την αδράνεια της μειωμένης ευαισθησίας. Ο ισχύων κοινωνικός μύθος, παρέχει μια λογικοφανώς ισορροπούσα βάση ψευδούς συνειδήσεως, που αποτελεί λύση ψυχολογικού βολέματος. Τα άτομα εκτιμούν, ότι η πληθώρα των ατομικών προκλήσεων που υφίστανται και απαιτούν χειρισμό, δεν αφήνουν περιθώρια συνεκτικής ενασχόλησης με τα κοινά. Έτσι ακολουθούν την οδό αποδοχής συλλογικά προσφερόμενων ερμηνειών, στα πλαίσια των εκπτώσεων του οπαδισμού.
  Το γεγονός, ότι κατά κανόνα δεν τίθενται σε κίνηση τα προσωπικά αισθητήρια αυτόβουλης ερμηνείας του κοινωνικού γίγνεσθαι τα οδηγεί σε υπολειτουργία καθίζησης του πολιτικού κριτηρίου, καθόσον η αδράνεια λειτουργιών οδηγεί στον μαρασμό τους.
  Εδώ όμως συνίσταται και η ενδογενής αδυναμία-αντίφαση του αστικού συστήματος, η οποία οδηγεί στην ορθώς αποκαλούμενη "νέα φεουδαρχία" της νεοταξικής "συνωμοσίας": Το αστικό σύστημα στηρίζεται από καταβολής στην ατομική πρωτοβουλία. Ο ιντιβιντουαλισμός, με πρότυπο τον "χειραφετημένο πολίτη", διακηρύχθηκε έντονα από τους αστούς διαφωτιστές. Στα πλαίσια όμως του ατομικού ανταγωνισμού, συντελείται μια κοινωνική και πολιτική "επιλογή των ειδών", όπου, κατ' αναλογία με αυτά που επεσήμανε ο Μέντελ στην βιολογία, το ισχυρότερο υπερισχύει του ασθενεστέρου. Δεν δρα όμως αντίρροπα σε βάθος χρόνου για την λειτουργία των αξιών, που διακήρυξαν οι διαφωτιστές της αστικής ανάπτυξης, η ενδογενής τάση συγκεντρωτισμού που χαρακτηρίζει αυτήν. Η απολυταρχία της φεουδαρχίας σε πολύ σημαντικές περιπτώσεις για τον λίκνο του αστισμού, που είναι η Ευρώπη, έμεινε σε μεγάλο βαθμό ανέπαφη, επειδή η διαδικασία αστικοποίησης έμεινε ανολοκλήρωτη, ή εκδηλώθηκε ιδιαίτερα αδύναμα. Αυτό ισχύει τόσο για την Γερμανία, αλλά ακόμη περισσότερο για την Ρωσία. Αποτέλεσμα είναι νεοταξικές διακηρύξεις να έχουν προκύψει ιστορικά, τόσο από χώρους που επικράτησε πλήρως ο κοινοβουλευτισμός, όπως ο Αγγλοσαξονικός, όσο και σε χώρες, όπου η απολυταρχία επιβίωσε σε λανθάνουσα μορφή, όπως στην Γερμανία με το νεοταξικό φαινόμενο του Ναζισμού.
  Αυτή η δεύτερη περίπτωση συνιστά και τον τρίτο παράγοντα, που ευνοεί τον στιγματισμό φιλότιμων αναλυτικών προσεγγίσεων ως συνωμοσιολογικές. Οι ίδιοι οι νεοταξίτες αναπτύσσουν συνωμοσιολογικού τύπου προπαγάνδα. Αυτό έγινε στην περίπτωση του "Μύθου του 20ου Αιώνα" του Άλφρεντ Ρόζεμπεργκ και του "Ο Αγών μου" του Αδόλφου Χίτλερ.
  Κατά συνέπεια, η προσπάθεια με στόχο απρόσκοπτες αναλυτικές προσεγγίσεις, πέρα και κόντρα στα όρια των στιγματισμών που επιχειρούνται, είναι ζωτικής σημασίας για δυο λόγους: Αφ' ενός μεν καλούνται να αποκαλύψουν τα δεδομένα των παρασκηνιακών ρυθμίσεων, στις οποίες προβαίνουν σημαντικά κέντρα εξουσίας, αφ' εταίρου καλούνται να ξεσκεπάσουν το δοτό προπέτασμα της στημένης "συνομοσιολογίας", που κλιμακώνουν επίσης κάποια εξουσιαστικά κέντρα.
  Δυστυχώς το εγχείρημα, παρά την ζωτική σημασία του, δεν έχει επιχειρηθεί συγκροτημένα ακόμη, με αποτέλεσμα σε αυτά τα ζητήματα να κυριαρχεί σύγχυση. Καμία θεωρία δεν θα μπορέσει να χύσει φως στα δρώμενα, εάν δεν ξεκαθαρίσει την ήρα από το σιτάρι. Μόνο έτσι θα μπορέσει να επιτύχει να αντιμετωπίσει και τον κίνδυνο να καταστεί η ίδια υποχείριο έτερων κυκλωμάτων, τα οποία αποσκοπούν την καλλιέργεια σύγχυσης.
  Όσο κι αν κάποιοι αρνούνται την ύπαρξη του βουνού, όσο κι αν κάποιοι σκόπιμα παραμορφώνουν την εικόνα του, αυτό δεν παύει να υπάρχει υπό μορφή καλπάζουσας κατολίσθησης, με κίνδυνο σύντομα να μετατρέψει τα περίχωρα σε μπάζα.

 9. Sic transit gloria mundi avatar
  Sic transit gloria mundi 24/04/2010 11:34:17

  Έλεος, επί τέλους! Μάς έχετε πρήξει με τον καθηγητή του Harvard Martin Feldstein, τον ρεπουμπλικανό απολογητή των ακρίδων, που είναι και ο ίδιος αρχι-ακρίδα και βούλιαξε την AIG!
  Άν ένας τέτοιος "ακαδημαικός" κατακρίνει το ΔΝΤ, συμπεραίνω αβίαστα ότι κάτι καλό θα έχει το ΔΝΤ!

 10. Sic transit gloria mundi avatar
  Sic transit gloria mundi 24/04/2010 11:45:49

  H Νότιος Κορέα και η Μαλαισία έχουν οικονομίες που είναι σε κρίση; Και μάλιστα εξαιτίας του ΔΝΤ;
  Αλήθεια, "Οι ασιατικές οικονομίες ήταν κατά βάθος σε σχετικά καλή κατάσταση", που λέει και ο Feldstein; Αλήθεια; Και μετά ήλθε το ΔΝΤ και τις "χάλασε";
  Ευτυχώς που γλύτωσε απο το ΔΝΤ η Βόρεια Κορέα, το Ιραν και το Νεπάλ, κι έχουν τουλάχιστον μείνει δυό-τρείς ασιατικές χώρες σε καλή οικονομική κατάσταση! Για να μην απελπίζεται η Ασία.

 11. JOHN avatar
  JOHN 24/04/2010 12:22:52

  Απριλης 1204,με σπαθια τοτε οι σταυροφοροι αλλωσαν και λεηλατεσαν το Βυζαντιο και την Κων/πολη.Απριλης 2010,τεχνοκρατες του ΔΝΤ και ΕΕ με οπλα τυπου spread συνεπικουρουμενοι και απο τα ντοπια τσιρακια τους γινονται συγκυβερνητες της Ελλαδας!!Σημαδιακες ημερομηνιες.

 12. Μούσα avatar
  Μούσα 24/04/2010 18:27:20

  ΄' Ο μοναδικός πρόεδρος των ΗΠΑ που κατάφερε να εκμηδενίσει το χρέος της χώρας του, ο Andrew Jackson (1893-47) είχε καταδικάσει το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα χαρακτηρίζοντας το «φωλιά από οχιές»'.

  Μα και ο Ιωάννης ο Πρόδρομος και ο ίδιος ο Ιησους Χριστός απεκάλεσαν το Ιουδαικό Ιερατείο πριν 2000 χρόνια ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΕΧΙΔΝΩΝ.

  7 Ἰδὼν δὲ πολλοὺς τῶν Φαρισαίων καὶ Σαδδουκαίων ἐρχομένους ἐπὶ τὸ βάπτισμα αὐτοῦ εἶπεν αὐτοῖς· Γεννήματα ἐχιδνῶν, τίς ὑπέδειξεν ὑμῖν φυγεῖν ἀπὸ τῆς μελλούσης ὀργῆς; 8 ποιήσατε οὖν καρπὸν ἄξιον τῆς μετανοίας· 9 καὶ μὴ δόξητε λέγειν ἐν ἑαυτοῖς, Πατέρα ἔχομεν τὸν Ἀβραάμ· λέγω γὰρ ὑμῖν ὅτι δύναται ὁ Θεὸς ἐκ τῶν λίθων τούτων ἐγεῖραι τέκνα τῷ Ἀβραάμ.
  Κατα Ματθαίον κεφ.Γ στιχ.1-12

  34 γεννήματα ἐχιδνῶν, πῶς δύνασθε ἀγαθὰ λαλεῖν πονηροὶ ὄντες; ἐκ γὰρ τοῦ περισσεύματος τῆς καρδίας τὸ στόμα λαλεῖ. ναται ὁ Θεὸς ἐκ τῶν λίθων τούτων ἐγεῖραι τέκνα τῷ Ἀβραάμ.
  Κατα Ματθαίον κεφ ιβ΄στιχ.33-45


  ' Το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα είναι απόλυτα επηρεασμένα από τους Rothschilds, τους Rockefellers, και άλλους παρόμοιου βεληνεκούς μεγαλοτραπεζίτες'

  Αλήθεια τι εστί Rotschild και Rockefeller?
  Ποια η καταγωγή τους (και ποια κατα το ήμισυ του νυν πρωθυπουργού της Ελλάδος)?
  ΠΟια η σχέση τους με τον Σόρος και ποια του Σόρος με κόμματα ,οργανώσεις και ανθρώπους στην Ελλαδα?

  Ας δουμε ποιος είναι ο πραγματικός και Νο1 εχθρόςτης Ελλαδος (μεταξύ άλλων) και της Ανθρωπότητος και ποιοι οι σκοποί του!

  • Sic transit gloria mundi avatar
   Sic transit gloria mundi @ Μούσα 25/04/2010 11:23:29

   Δέν ξέρω ποιός είναι "ο πραγματικός και Νο1" εχθρός της Ελλαδος, το σίγουρο είναι ότι οι πιό επικίνδυνοι εχθροί της είναι μερικοί αχόρταγοι Έλληνες.
   Ακολουθούν οι εγχώριοι δημαγωγοί και τα "πατριωτικά" κομματόσκυλα.

   • Μούσα avatar
    Μούσα @ Sic transit gloria mundi 25/04/2010 13:18:08

    Ημουν σίγουρη για μια τέτοια απάντηση και μαλιστα και απο εσενα stgm
    γι΄αυτό και εβαλα το’ μεταξύ άλλων’, για να είμαι καλυμμένη.
    Γιατι αν και νεα αναγνώστρια του antinews αρχιζω να καταλαβαίνω τις τάσεις κάποιων σχολιαστών.
    Οχι πως δεν συμφωνώ μαζί σου και θα πρόσθετα και αλλά πολλα αρνητικά για τους ΄Ελληνες απο προσωπική εμπειρία αλλά παντα μ΄αρέσει να βρίσκω την βαθύτερη αιτία ενος προβλήματος.
    Εκτός αυτού το θέμα εδω είναι το ΔΝΤ , ποιός είναι τελικά πισω απ΄αυτό και ποιοι οι σκοποί του.
    Εσυ γιατί τοσο αντιδραστικός σ΄οτι ελληνικό και θετικός σ΄ άλλους?
    Θυμάμαι οτι ειχες αμφισβητήσει ακόμα και τον ρόλο του Βυζαντίου στην ρώσικη αναγέννηση.
    ΕΓω προσωπικά το μονο ‘θετικό’ που μπορω να βρω για τους Εβραίους είναι η αλληλοβοήθεια και αλληλοστηρίξη που έχουν μεταξύ τους,
    -εις βάρος ομως άλλων ανθρώπων και λαών-
    σ΄αντίθεση με πολλούς νεοΕλληνες που κοιτάνε μόνο τα του οίκου τους στην καλύτερη, στην χειρότερη στήνουν και εμπόδια σ΄οτιδηποτε ξεφεύγει του μετρίου και μπορεί να λειτουργήσει για το γενικό καλό.

   • Sic transit gloria mundi avatar
    Sic transit gloria mundi @ Sic transit gloria mundi 25/04/2010 13:42:20

    Αγαπητή Μούσα
    Και βέβαια ξέρω πώς συμφωνείς στα βασικά, άλλωστε κατά βάση, θέματα κοινής λογικής θίγω.
    Αλλά ασφαλέστατα, μόνο αντιδραστικός σε ότι Ελληνικό δεν είμαι. "Εθνικόν είναι το αληθινόν" και η καλύτερη εθνική στάση είναι να καταπολεμά κανείς τα λεγόμενα "ελλατώματα του έθνους" (που δεν είναι ούτε της φυλής, ούτε κάν του έθνους, είναι της συγκεκριμένης μεταπολεμικής και μετεμφυλιακής Ελληνικής κοινωνίας, όπως αυτή διαμορφώθηκε και κατάντησε).
    Το ρόλο του Βυζαντίου στην ένταξη των Ρώς στον Χριστιανικό μεσαιωνικό κόσμο του υψηλού πολιτισμού, φυσικά και δεν θα μπορούσα να τον έχω αμφισβητήσει, απλώς είπα ότι οι βόρειοι Σκανδιναβικοί και Σλαβικοί λαοί ειχαν ήδη και αυτοί το δικό τους πολιτισμό και είχα αναφέρει τις "σάγκες" και το Χρονικό του Νέστορος, δηλαδή τα μεσαιωνικά έπη, αντίστοιχα των Ομηρικών. Ίσα ίσα, είπα ότι ο Ελληνικός πολιτισμός προηγήθηκε 1500 χρόνια.
    Με τους Εβραίους μοιάζουμε αρκετά (όχι εντελώς) ως ΙΣΤΟΡΙΚΑ διαμορφωμένη πολιτιστική ταυτότητα: Λαοί με έντονη ιστορική κληρονομιά, "αίσθηση παγκόσμιας αποστολής", μεταναστευτικοί, διασπαρμένοι, εμποροκράτες αλλά και "προλετάριοι", δυστυχώς τζογαδόροι και υπερβολικά τολμητίες στο προσωπικό conducting of life. Και δεν συμφωνώ ότι οι Έλληνες δεν είμαστε αλληλέγγυοι. Έξω, ως μετανάστες είμαστε (το έχω ζήσει χρόνια), εδώ στην Ελλάδα όχι (αλλά πώς να είμαστε, αφού εδώ είμαστε και άκρως αυτοκαταστροφικοί).
    Το ΔΝΤ (και η ΕΚΤ); Εδώ που φθάσαμε είναι οι αναγκαίοι Καβαφικοί "βάρβαροι", είναι μια κάποια λύσις...
    Ως κατακλείδα: Να καταπολεμάμε τα κοινωνικά βίτσια μας, να εκμεταλλευόμαστε τις αρετές μας, και προπάντων να είμαστε ειλικρινείς, προς τους άλλους και προς τον εαυτό μας.

 13. Μούσα avatar
  Μούσα 24/04/2010 18:42:03

  ΄' Ο μοναδικός πρόεδρος των ΗΠΑ που κατάφερε να εκμηδενίσει το χρέος της χώρας του, ο Andrew Jackson (1893-47) είχε καταδικάσει το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα χαρακτηρίζοντας το «φωλιά από οχιές»'.

  Μα και ο Ιωάννης ο Πρόδρομος και ο ίδιος ο Ιησους Χριστός απεκάλεσαν το Ιουδαικό Ιερατείο πριν 2000 χρόνια ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΕΧΙΔΝΩΝ.
  7 Ἰδὼν δὲ πολλοὺς τῶν Φαρισαίων καὶ Σαδδουκαίων ἐρχομένους ἐπὶ τὸ βάπτισμα αὐτοῦ εἶπεν αὐτοῖς· Γεννήματα ἐχιδνῶν, τίς ὑπέδειξεν ὑμῖν φυγεῖν ἀπὸ τῆς μελλούσης ὀργῆς; 8 ποιήσατε οὖν καρπὸν ἄξιον τῆς μετανοίας· 9 καὶ μὴ δόξητε λέγειν ἐν ἑαυτοῖς, Πατέρα ἔχομεν τὸν Ἀβραάμ· λέγω γὰρ ὑμῖν ὅτι δύναται ὁ Θεὸς ἐκ τῶν λίθων τούτων ἐγεῖραι τέκνα τῷ Ἀβραάμ.
  Κατα Ματθαίον κεφ.Γ στιχ.1-12

  34 γεννήματα ἐχιδνῶν, πῶς δύνασθε ἀγαθὰ λαλεῖν πονηροὶ ὄντες; ἐκ γὰρ τοῦ περισσεύματος τῆς καρδίας τὸ στόμα λαλεῖ. ναται ὁ Θεὸς ἐκ τῶν λίθων τούτων ἐγεῖραι τέκνα τῷ Ἀβραάμ.
  Κατα Ματθαίον κεφ ιβ΄στιχ.33-45


  ' Το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα είναι απόλυτα επηρεασμένα από τους Rothschilds, τους Rockefellers, και άλλους παρόμοιου βεληνεκούς μεγαλοτραπεζίτες'

  Αλήθεια τι εστί Rotschild και Rockefeller?
  Ποια η καταγωγή τους και ποια του νυν πρωθυπουργού της Ελλαδος?
  ΠΟια η σχέση τους με τον Σόρος και ποια του Σόρος με κόμματα ,οργανώσεις και ανθρώπους στην Ελλαδα?

  Ας δουμε ποιος είναι ο πραγματικός και Νο1 εχθρόςτης Ελλαδος (μεταξύ άλλων) και της Ανθρωπότητος και ποιοι οι σκοποί του!

 14. Μούσα avatar
  Μούσα 25/04/2010 13:17:21

  Ημουν σίγουρη για μια τέτοια απάντηση και μαλιστα και απο εσενα stgm
  γι΄αυτό και εβαλα το' μεταξύ άλλων', για να είμαι καλυμμένη.
  Γιατι αν και νεα αναγνώστρια του antinews αρχιζω να καταλαβαίνω τις τάσεις κάποιων σχολιαστών.
  Οχι πως δεν συμφωνώ μαζί σου και θα πρόσθετα και αλλά πολλα αρνητικά για τους ΄Ελληνες απο προσωπική εμπειρία αλλά παντα μ΄αρέσει να βρίσκω την βαθύτερη αιτία ενος προβλήματος.
  Εκτός αυτού το θέμα εδω είναι το ΔΝΤ , ποιός είναι τελικά πισω απ΄αυτό και ποιοι οι σκοποί του.
  Εσυ γιατί τοσο αντιδραστικός σ΄οτι ελληνικό και θετικός σ΄ άλλους?
  Θυμάμαι οτι ειχες αμφισβητήσει ακόμα και τον ρόλο του Βυζαντίου στην ρώσικη αναγέννηση.
  ΕΓω προσωπικά το μονο 'θετικό' που μπορω να βρω για τους Εβραίους είναι η αλληλοβοήθεια και αλληλοστηρίξη που έχουν μεταξύ τους,
  -εις βάρος ομως άλλων ανθρώπων και λαών-
  σ΄αντίθεση με πολλούς νεοΕλληνες που κοιτάνε μόνο τα του οίκου τους στην καλύτερη, στην χειρότερη στήνουν και εμπόδια σ΄οτιδηποτε ξεφεύγει του μετρίου και μπορεί να λειτουργήσει για το γενικό καλό.

 15. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 25/04/2010 13:37:59

  Moύσα καλημέρα ;) !

  Είναι γνωστά αυτά...
  Το ζήτημα είναι τι κάνουμε εμείς οι Έλληνες απο δω και πέρα.
  Ο καιρός μας λιγοστεύει και δεν εχουμε πλέον ούτε την πολυτέλεια να ψάχνουμε να βρούμε αν φταίει το εβραϊκό το αμερικανικό το γερμανικό κεφάλαιο ο ο τραπεζίτης ή το κακό μας ριζικό.

  Ο βασικός και νο 1 εχθρός της Ελλάδας είναι στα ανατολικά.
  Με συμμάχους στα δυτικά, που εναλλάσσονται στο ρόλο του σύμμαχου.

 16. Μούσα avatar
  Μούσα 25/04/2010 15:33:32

  stgm
  Συγγνώμη αλλά δεν μπορώ να τ΄αφήσω ασχολίαστο
  'Με τους Εβραίους μοιάζουμε αρκετά (όχι εντελώς) ως ΙΣΤΟΡΙΚΑ διαμορφωμένη πολιτιστική ταυτότητα: Λαοί με έντονη ιστορική κληρονομιά, “αίσθηση παγκόσμιας αποστολής”, μεταναστευτικοί, διασπαρμένοι, εμποροκράτες αλλά και “προλετάριοι”, δυστυχώς τζογαδόροι και υπερβολικά τολμητίες στο προσωπικό conducting of life.'

  ΝΑι ΜΟΙΑΖΟΥΜΕ ΟΣΟ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΜΕ ΤΟ ΦΩς
  ΠΟια είναι η εντονη ιστορική κληρονομια των Εβραίων?.
  Δημιουργησαν καποιον Μυκηναικό ή ΜΙνωικό πολιτισμό και δεν τον ήξερα.
  Έχεις παει σε μουσείο τους?.Αδειο εκθεμάτων.
  Μονη τους ιστορικη κληρονομια το αμφισβητούμενο ολοκαυτωμα.
  Αισθηση 'παγκόσμιας αποστολης' μπορεί να εχουμε κοινη αλλά εμεις πάντα για το καλο αυτοί για το κακό του αλλου,ετσι απλοικά να το πω
  ΄Μεταναστευτικοι' 'διεσπαρμένοι' ησαν αυτοι οχι εμείς.ΟΙ αρχαίοι Ελληνες δημιουργουσαν αποικίες και μονο κατα την διαρκεια της Τουρκοκρατίας μετανάστευσαν και τον 20αι.
  Και αυτο είναι οτι το ζητημα διασπαρμενοι παντου με αλλο πρόσωπο παρισφρύουν στα κράτη και κάνουν το κακό.
  'Εμποροκράτες' ναι και απο εκει ξεκιναει και η πρώτη κόντρα απο τον 17αι με τους Φοινικες οπως αναφέρει και ο Ηρόδοτος.

  'Το ΔΝΤ (και η ΕΚΤ); Εδώ που φθάσαμε είναι οι αναγκαίοι Καβαφικοί “βάρβαροι”, είναι μια κάποια λύσις…'

  Mε τόσες αναλύσεις ειδικά στο antinews περι του αντιθέτου απορώ πως πιστεύεις κατι τέτοιο?
  Διάβασε και αυτό αν δεν το χεις ηδη μια και 'βοά' το ιντερνετ γι΄αυτό. http://alkimosarchive.wordpress.com/2010/04/24/national_treason/΄
  Δεν ξέρω αν είναι περα για περα αληθινο αλλ'α κατα το ημισυ σίγουρα

  Τέλος κοινωνικά βίτσια εγώ ποτε δεν είχα, ειλικρινής ημουν με τον εαυτο μου και με τους αλλους αλλά τελικά δεν μου βγηκε σε καλό.

  @αλλενάκι
  τωρα χρειαζόμαστε ενα πραγματικό Οδυσσέα να σκοτώσει τους μνηστήρες.
  και οχι την μαιμού τον ΓΑΠ και εναν Ηρακλη να ΚΑΨΕΙ το ενα κεφάλι το κεντρικό και αθανατο της Λερναίας Υδρας γιατι οσα κεφαλια και να κοβεις θα ξεπετιούνται αλλα.
  Και οι απέναντι ενα απο τα κέφαλια είναι οχι το κεντρικό.
  Ασε που πολλοί εχουν αρχίσει να εκχριστιανίζονται και να ψάχνουν τις πραγματικές τους ρίζες.

  • Sic transit gloria mundi avatar
   Sic transit gloria mundi @ Μούσα 25/04/2010 15:55:25

   Και πάλι δεν βλέπω που διαφωνούμε.
   Ως προς τις ιστορικές κληρονομιές: Είμαι από πεποίθηση και επιλογή (μετριοπαθής) Χριστιανός Ορθόδοξος και δεν το βλέπω μόνον έτσι, αλλά, δεν είναι (εκτός των άλλων) σπουδαίο λογοτεχνικό έργο η Παλαιά Διαθήκη; Οι Ψαλμοί, οι Προφήτες; Τα ίδια τα Ευαγγέλια; Η Αποκάλυψη του Ιωάννη; Μνημεία (μη γραπτά) της πρώιμης αρχαιότητας δεν έχουν, οι Εβραίοι ήταν νομαδικός λαός ποιμένων Βεδουίνων, τα μεταγενέστερα καταστράφηκαν από Βαβυλώνιους και κυρίως Ρωμαίους. Μετά υπήρξε μόνον διασπορά.
   Και οι αποικίες των Ελλήνων μετανάστευση ήταν, από ανάγκη ή έλλειψη πόρων. Και φυγή από εμφύλιες πολεμικές καταστροφές.
   ΔΝΤ/ΕΕ: "Δεί δε χρημάτων". Και που αλλού υπάρχουν; Οι Κινέζοι επενδύουν αλλού, κυρίως στις ΗΠΑ: Δανείζουν τους μεγάλους πελάτες τους, εμείς δεν είμαστε. Οι Ρώσοι δεν έχουν περίσσευμα. Τι μένει ως λύση; Γαλλο-γερμανοί και ΔΝΤ, έτερον ουδέν. Και μή ξεχνάμε, πληρώνουμε τώρα και μετακυλισμένα δάνεια πολλών δεκαετιών και πρόσφατο δανεισμό 3 - 7 χρόνων εκτός ελέγχου.
   Η ειλικρίνεια και η (πραγματική) ταπεινότητα, μακροπρόθεσμα, βγαίνει πάντα σε καλό.

   • Μούσα avatar
    Μούσα @ Sic transit gloria mundi 25/04/2010 17:42:01

    Η Αγιά Γραφή είναι βιβλίο Χριστιανών και οχι τον απορριψάντων τον Ιησου Χριστό Εβραίων.
    Μεταξύ αλλων γραφτηκε στα αρχαία ελληνικά και το κορυφαιο κατα εμε η Αποκάλυψη στην Πατμό.
    Ολα και πάλι μυρίζουν Ελλάδα.
    Ποια μνημεια τους καταστραφηκαν που ειχαν καποια πολιτιστική η ιστορικη αξια.
    Τα μονά μνημεία που ξερω εγω είναι αυτά που σχετίζονται με το ολοκαύτωμα.
    Επισης αλλο αποικίες και αλλο μετανάστευση.
    ΑΠΟ οτι εχω καταλάβει είσαι διαβασμένο ατομο και απορω πως μπερδεύεις αυτες τις δυο έννοιες.
    ΟΣο για τα χρήματα μπορεί η επιστολή να είναι 'καπως' κακογραμμένη αλλα υπαρχει αληθεια σ΄αυτην.
    Ας περιμένουμε λοιπόν!

 17. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 25/04/2010 15:48:28

  Ωραία περιγραφή της Λερναίας Ύδρας εμπνευσμένη από τη φωτο της ανάρτησης.

  Ποιοι έχουν αρχίσει να εκχριστιανίζονται;

  • Μούσα avatar
   Μούσα @ αλλενάκι 25/04/2010 16:14:48

   Μ΄όποια επιφύλαξη, μου εχουν πει οτι υπάρχει μια τέτοια τάση στην Τουρκία και μάλιστα να βαπτίζονται.
   και οτι πολλοι σημερινοι Τουρκοι είναι ελληνικής καταγωγης(δεν αναφέρομαι στην μειονότητα)
   Πριν δυο μηνες είχα ακουσει και απο ιερέα για την ανέργεση χριστιανικου ναου στην Τουρκία- συγγνωμη δεν θυμαμαι όνομα και περιοχή.
   ΚΑι απ΄την αλλη καποιοι καλοθελητές εδώ εισάγουν μουσουλμάνους και τους χτίζουν και τζαμί.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ αλλενάκι 25/04/2010 16:28:44

   Έχεις απόλυτο δίκιο, χωρίς καμία επιφύλαξη, συμβαίνουν και αυτά, δεν γνωρίζουμε σε ποια έκταση. Είμαι όμως περίεργη αν στην επικειμενη επίσκεψη θα θιχθεί τέτοιο θέμα ή αν θα το θάψουν τελείως.

 18. Μούσα avatar
  Μούσα 25/04/2010 18:19:37

  @αλλενάκι
  με τον Tζέφρυ Παπανδρέου πρωθυπουργό της Ελλάδος τιποτα καλό δεν μπορεί να βγεί.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.