#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/07/2012 08:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΔΕΗ, το κακομαθημένο παιδί του δημοσίουΤο κακομαθημένο παιδί του δημοσίου, η ΔΕΗ αποφάσισε να συμπεριφερθεί ακριβώς σαν… κακομαθημένο παιδί. Που του παίρνουν τις καραμέλες και βάζει τα κλάματα.

Που το πνίγει το δίκιο και βγάζει ανακοινώσεις για να απαντήσει σε όσους ασκούν κριτική.

Τα κυριακάτικα δημοσιεύματα για ΔΕΚΟ που δεν μείωσαν τους μισθούς και τα επιδόματα παρά τις διαταγές και τους νόμους στο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης που φέρνει περικοπές, φωτογράφιζαν τη ΔΕΗ. Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στην Κ.Ο. της ΝΔ τόνισε για την υπόθεση: «Βάλαμε τάξη στις ΔΕΚΟ που αρνούνται να εφαρμόσουν ψηφισμένους νόμους για τα μισθολόγια. Έτσι θα υπάρξει κι εκεί εξυγίανση άμεσα».

Δεν ξέρουμε τι ακριβώς συμβαίνει στη ΔΕΗ, αλλά είμαστε σίγουροι ότι δεν είναι και τόσο… νομοταγείς. Το έχουν αποδείξει στο παρελθόν με τα ταξίδια, τα επιδόματα, τα χλιδάτα συνέδρια και ότι άλλο έδιναν οι διοικήσεις της Επιχείρησης στο πλαίσιο της «συναλλαγής» με τους συνδικαλιστές.

Όμως το πέρασμα του χρόνου και η οικονομική καταστροφή δεν αφήνουν πολλά περιθώρια. Δε μπορεί δηλαδή να κόβεται η σύνταξη των 1.000 ευρώ και να συνεχίζεται το πάρτι στη ΔΕΗ. Όμως, διοίκηση και συνδικάτο φαίνεται ότι λειτουργούν με τη δική τους λογική, τη λογική του κλειστού κλαμπ στο οποίο ότι συμβαίνει μένει και μυστικό.

Ενοχλήθηκαν λοιπόν με τις φήμες ότι δεν έχουν κάνει περικοπές γι’ αυτό και έβγαλαν ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν:

«Με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου σε σχέση με την εφαρμογή των νόμων που αφορούν τη μείωση του μισθολογικού κόστους στις ΔΕΚΟ και τις εταιρείες που ελέγχονται από το Ελληνικό Δημόσιο, η ΔΕΗ διευκρινίζει ότι, σε ό,τι την αφορά, τηρεί και εφαρμόζει πάντα πιστά τους νόμους της Πολιτείας.

Αυτό αφορά ιδίως του νόμους που θεσπίστηκαν για τον έλεγχο και τον περιορισμό του μισθολογικού κόστους. Με την άμεση και πλήρη εφαρμογή των νόμων αυτών, καθώς και με την υλοποίηση εσωτερικών δράσεων εξορθολογισμού, όπως αναλυτικά εκτέθηκε με το Δελτίο Τύπου της 19-7-2012, ο Όμιλος ΔΕΗ πέτυχε ιδιαίτερα σημαντική μείωση του κόστους λειτουργίας του και αύξηση της παραγωγικότητας της εταιρείας, ενώ παράλληλα βελτίωσε την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχει στους καταναλωτές.

Διευκρινίζεται, τέλος, ότι η μέση μείωση κατά 36% της ανά εργαζόμενο μισθολογικής δαπάνης δεν επιτεύχθηκε με «οριζόντια» μείωση των αποδοχών, αλλά με προοδευτικό τρόπο, ανάλογα με το ύψος των αποδοχών και την ιεραρχική θέση του κάθε εργαζόμενου του Ομίλου. Έτσι, η μείωση αποδοχών κυμαίνεται από 22% για τους εργαζόμενους με τις χαμηλότερες αποδοχές έως και πάνω από 50% για τα ανώτατα στελέχη της Επιχείρησης».

Μάλιστα, η καλοπληρωμένη διοίκηση ενοχλήθηκε, η ίδια που πριν λίγες ημέρες αποκαλύφθηκε ότι έπαιρνε 3.500 ευρώ το μήνα για οικογενειακά επιδόματα για κάθε στέλεχος συνέχεια.

Είναι οι ίδιοι που χορηγούσαν επίδομα… φαξ 580 ευρώ στους εργαζόμενους, προφανώς για να τους κλείνουν το μάτι.

Φτάνει πια με τη λογική του κακομαθημένου παιδιού που  δεν του δίνουν καραμέλες ή τα παιχνίδια του για να παίξει. Δεν καταλαβαίνουν φαίνεται ούτε που βρίσκονται, ούτε τι συμβαίνει γύρω τους.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Tom avatar
  Tom 25/07/2012 09:20:29

  νομίζω ότι ο παρακάτω σύνδεσμος http://www.dei.gr/Default.aspx?id=60540&nt=18&lang=1 θα σας λύσει τις απορίες...

 2. ΝΙΚΟΣ avatar
  ΝΙΚΟΣ 25/07/2012 10:05:03

  ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΗ ΛΥΣΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΗ. ΓΙΑ ΤΑ 30 ΕΚΑΤΟΜ. ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΕΔΙΝΑΝ ΕΠΙΣΗΜΑ ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ(ΑΠΟ ΤΟ 1991 ΕΩΣ ΤΟ 2009) ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ; ΝΟΜΙΜΑ ΔΙΝΟΝΤΑΝ. ΠΗΓΕ ΤΟ ΣΔΟΕ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΝΟΠ ΚΟΠΗΚΑΝ ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΧΡΟΝΙΑ -ΤΕΛΟΣ. ΓΙΑΤΙ ΕΚΝΕΥΡΙΖΕΣΤΑΙ ΦΙΛΟΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ Αntinews; ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΔΟΣΕΙΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΙΣ ΕΠΑΙΝΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΑ ΑΠΙΔΙΑ ΠΙΑΝΕΙ Ο ΣΑΚΟΣ ΣΑΣ.. ΕΙΔΑΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΧΘΕΣ ΟΤΙ Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΥΓΜΑΤΙΚΗ. .ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΡΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ,ΠΡΟΤΥΠΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ. ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΣΩ ΧΡΟΝΩΝ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ; ΜΗΠΩΣ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΗ ΔΕΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ; ΠΟΛΥ ΜΑΥΡΙΛΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΑΣ..... ΓΙΑ ΤΑ 200 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΦΑΓΑΝΕ ΟΙ 2 ΛΩΠΟΔΥΤΕΣ ΤΩΝ 2 ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΕ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ. ΓΙΑ ΤΑ 30 ΕΚΑΤΟΜ. ΣΕ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΝΟΜΙΜΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΛΟΓΟ ΒΓΑΖΕΤΕ.....

 3. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 25/07/2012 10:09:17

  Έχω τονίσει πολλές φορές ότι δεν θα πρέπει να συγχέουμε τους Συνδικαλιστές, με τους σκληρά εργαζομένους της ΔΕΗ , που ούτε δωρεάν ταξίδια έχουν, ούτε πριμ ,ούτε bonus , ούτε πάρτι! Αλλά και η μισθοδοσία τουλάχιστον σήμερα, δεν έχει καμιά σχέση με τους ακριβοπληρωμένους της Διοίκησης.

  Είναι τουλάχιστον άδικο να χαρακτηρίζονται οι πραγματικά εργαζόμενοι σαν κακομαθημένα παιδιά. Είναι αυτοί που διαχρονικά, συνέβαλαν στην ανάπτυξη της χώρας, ηλεκτροδότησαν σε θαυμαστό χρόνο όλη την Ελλάδα κυρίως με αυτοχρηματοδότηση με δάνεια τόσο από το εξωτερικό, όσο και το εσωτερικό (Ομολογιακά), τα ποια εξόφλησε η ίδια χωρίς την συμπαράσταση του Κράτους!! Διέθετε το ρεύμα στην φθηνότερη τιμή της ΕΕ, ΠΡΙΜΟΔΟΤΟΥΣΕ τον Κρατικό προϋπολογισμό τη στιγμή που όλοι οι άλλοι τον άρμεγαν, αρκούσε κοινωνική και οικονομική πολιτική για λογαριασμό του Κράτους, διαθέτοντας το ρεύμα σε σημαντικές κάτω του κόστους τιμές σε επιλεγμένες ως και ευπαθείς ομάδες πολιτών ή Υπηρεσιών κλπ, κλπ!

  Παρόλα αυτά ήταν η μοναδική σχεδόν ΔΕΚΟ που ήταν κερδοφόρα, τόσο μάλιστα ώστε να μπορεί να δανείζεται και για λογαριασμό του Δημοσίου, επειδή κατέβαλε χαμηλότερο επιτόκιο , λόγω καλλίτερης πιστοληπτικής ικανότητας!!!!

  Παρά ταύτα όμως παρατηρώ τελευταία μια συνασπισμένη ομοβροντία κατηγοριών και αόριστης απαξίωσης του πραγματικού της έργου.
  Για να μην μακρηγορώ αυτό που έχω να πω είναι, αν όλα όσα της καταμαρτυρούν είναι σωστά , τότε θα πρέπει αν την αναλάβουν οι ιδιώτες να πέσει η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος κατακόρυφα. Και στην προκειμένη περίπτωση αυτοί οι ίδιοι ιδιώτες θα ήταν πρόθυμοι να δεχθούν στην ενδεχόμενη σύμβαση , ορό που να μην επιτρέπει την αύξηση της τιμής πέραν αυτών των συνήθων της ΔΕΗ. Θα το ΔΕΧΘΟΥΝ;;;;

  Και αυτά να μην εκληφθούν σαν ..Τσιπριος λογική , αλλά σαν απλή … συντηρητική θεώρηση !!

 4. ΠΑΠ ΔΕΗ avatar
  ΠΑΠ ΔΕΗ 25/07/2012 10:11:18

  Η ΔΕΗ ΑΕ αποτελεί το κόσμημα της ελληνικης βιομηχανίας.
  Αν καταφέρετε αναπαράγοντας την προπαγανδα των ξένων συμφερόντων να τη κλείσετε θα καταφέρετε ενα καίριο πλήγμα στην εθνικη ενεργειακή πολιτική. Συνεχίστε γνωρίζοντας το πόσο αντεθνικό είναι αυτό που κάνετε.
  Χτυπήστε τους 40000 εργαζόμενους και συνταξιούχους με τις οικογέςνειές τους αντι για τις διορισμένες πολιτικές διοικήσεις που συνεχίζουν ανενόχλητες να την υποβαθμίζουν. Ευγε εθνικόφρονες

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ ΠΑΠ ΔΕΗ 25/07/2012 13:00:51

   Αυτά λένε στο ΣΥΡΙΖΑ; Ποιό πρότυπο βιομηχανίας; Με εξαίρεση το τεχνικό κομμάτι που πολλές φορές δουλεύει χωρίς τα απαραίτητα μέσα όλες οι μονάδες παραγωγής έχουν ένα σωρό τεμπέληδες και αχρείαστους υπαλλήλους. Το διαψεύδεις αυτό;

  • ANORFOGRAFOS avatar
   ANORFOGRAFOS @ ΠΑΠ ΔΕΗ 25/07/2012 16:35:04

   Η ΔΕΗ ΑΕ αποτελεί μεγα φιλετο,καποιοι ντοπιοι και ξενοι μεγιστανες θα βρεθουνε κατοχοι μοναδων που στοιχηζουνε παρα πολλα και αποδιδουν ακομα περισσοτερα κερδη ,αγοραζοντας την με ψιχουλα απλα τα πραγματα..κριμα στον παππου καραμανλη που εκενε τοσο κοπο για να εχει η ελλαδα αυταρκεια σε ρευμα και εκανε τοσουυς αγωνες να διωξει της εγγλεζικες εταιριες ρευματος μερικες δεκαετιες πριν

 5. Φιλιππος avatar
  Φιλιππος 25/07/2012 10:13:53

  Αυτο το κακομαθημενο παιδι εφαρμοζει ακομα και τωρα την πλεον αναλγητη πολιτικη που εχει εφαρμοσει ΔΕΚΟ,και σε αυτη προστιθεται και το χαρατσι.Αντι λοιπον να εξορθολογιστει η πολιτικη αυτη και να γινει ανθρωπινη σε σχεση και με τα τιμολογια και με τους μισθους,προοριζονται κομματια της προς πωληση,που σαν αμεσα αποτελεσματα θα εχουν αυξησεις τιμολογιων (εδω τα ζητα σαν ΔΕΚΟ,δεν θα τα ζητησει σαν ιδιωτικη επιχειρηση;),απολυσεις προσωπικου και καταργηση του κοινωνικου χαρακτηρα της.Η κυβερνηση αντι για διαπιστωσεις θα πρεπει να ασκει τα δικαιωματα της σαν κυριος μετοχος της.

 6. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 25/07/2012 10:28:26

  Την ευθύνη (...και εκ του νόμου) των κακομαθημένων παιδιών την έχουν οι γονείς.... Η διοίκηση ....τα διορισμένα ΔΣ και οι επιλογές της εκάστοτε κυβέρνησης και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων θα αποφασίσουν για μείωση των μισθών τους; Εχω βαρεθεί να γράφω όχι για τη ΔΕΗ αλλά για όλα τα Ν Πρόσωπα ότι στην πραγματικότητα είναι ανεξέλεγκτα...έχουν ορκωτούς και ισολογισμούς απαντάνε... Οταν λοιπόν τα κόμματα διαγωνίζονται ποιον θα βάλουν στο ΔΣ και όταν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ....επιχορηγούνται, με διαγκωνισμό των εκάστοτε κυβερνώντων ποιος θα φανεί βασιλικότερος ....φτάνουμε στο σημείο να αναρωτιόμαστε ... Ποιος φταίει;...μα το κακομαθημένο παιδί. YG μια απορία που απευθύνεται σε όλους τους πολιτικούς και τους 300 Τι σημαίνει βάλαμε τάξη; ή ένας νόμος εφαρμόζεται ή όχι και αν όχι υπάρχουν ποινικές και διοικητικές ευθύνες...τι πάει να πει πχ έπαιρνε τη σύνταξη του θανόντα ή η διοίκηση δεν εφάρμοσε τις περικοπές; έντοκα αναδρομικά όλα πίσω και άλλοι μέσα άλλοι σπίτι τους.

 7. rollin avatar
  rollin 25/07/2012 11:33:24

  Ενιαιο.μισθολογιο τωρα στην ΔΕΗ καταργηση του -80% στο τιμολογιο των σπιτιων τους

  • Σπύρος avatar
   Σπύρος @ rollin 25/07/2012 13:22:34

   Επείδη δεν έχεις ιδέα πως παράγεται το ηλεκτρικό ρεύμα, πόσοι άνθρωποι κάθε μέρα παίζουν την ζωή τους κορώνα-γράμματα για να πατάς εσύ απλά ένα διακόπτη και να χαίρεσαι, καλό είναι να ενημερωθείς πρώτα και μετά να μιλάς. Τις ηλιθιότητες των ανδρεοπανδρεικών συνδικαλιστών και μιας μερίδας στελεχών, που δεν τους έχει κανείς συνάδελφος εμπιστοσύνη, δεν θα τις πληρώσει το σύνολο των εργαζομένων. Καλό καλοκαίρι και μην ξεχάσεις, κάποιος σε κάποιο ΑΗΣ εισπνέει πολύ .... κάρβουνο (λιγνίτη) για να δροσίζεσαι εσύ!!

   • cummulus avatar
    cummulus @ Σπύρος 25/07/2012 14:55:14

    Μπορεῖς λίγο νά ἐξηγήσει τό ἐξῆς: Μειωμένο τιμιλόγιο ἀπολαμβάνουν αὐτοί πού διακινδυνεύουν τήν ζωή τους, ἤ καί οἱ χαρτογιακᾶδες τῆς ΔΕΗ; Καί αὐτοί στά γραφεῖα, παίζουν κορῶνα-γράμμα τἠν ζωἠ τους;
    Μέ τό....πληκτρολόγιο;

 8. rollin avatar
  rollin 25/07/2012 14:50:08

  Φιλε σπυρο επειδη ειμαι ενημερως ξερω οτι περνεις 2πλασιο μισθο στα ορυχεια αν τωρα δεν βγαινεις μπορεις να φυγεις

 9. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 25/07/2012 16:30:46

  Eπειδη βλεπω οτι η επιθεσεις συνεχιζονται, το ερωτημα παραμενει, συμφερει ή δεν συμφερει η ιδιωτικοποιηση της ΔΕΗ;
  Με την ιδιωτικοποιηση θα αυξηθεί το ρεύμα 2 και 3 φορες ή όχι;
  Με την ιδιωτικοποίηση θα αυξηθεί το ρεύμα ακόμα περισσότερο, στα Νησια και στις απομεμακρυσμένες περιοχές λόγου του ότι τώρα διατίθεται κάτω του κόστους ;
  Με την ιδιωτικοποίηση θα σταματησει η χορήγηση μειωμένου τιμολογίου στους Γεωργούς και στις ευπαθείς ομάδες πολιτών;
  Αν η απάντηση είναι ΟΧΙ και αυτό το ΔΕΧΘΟΥΝ να το υπογράψουν οι Ιδιώτες, τότε και εγώ μαζί σας!!!!! Διαφορετικά κάποιους άλλους σκοπούς εξυπηρετήτε!!

 10. Αrche avatar
  Αrche 25/07/2012 22:03:05

  Για να μην κοροιδεύουν οι ΔΕΚΟ τον Ελληνα θα πρέπει να αναρτήσουν στο διαδύκτυο αντιπροσωπευτικό δείγμα των αποδοχών των εργαζομένων τους.Πριν λίγες ημέρες έπεσαν στην αντίληψή μου οι αποδοχές υπαλλήλου μέσης εκπαίδευσης γνωστής ΔΕΚΟ (οχι ΔΕΗ) μηνός Απριλίου 2012 στο όχι ευκαταφρόνητο ποσό των 5.280 Ευρώ.Στις αποδοχές υπήρχε και ΑΤΑ .Εχω την εντύπωση ότι η ΑΤΑ καταργήθηκε,ετσι δεν είνα?.Απο αυτά συμπεραίνουμε οτι τίποτα δεν έγινε ούτε θα γίνει με τις ΔΕΚΟ,αυτοί κάνουν κουμάντο και μπράβο τους γιατι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ.

 11. δημης avatar
  δημης 25/07/2012 22:33:12

  ΓΙΑ ΤΑ...ΟΙΚΙΑΚΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΠΑΝΤΩΣ ....ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΚΑΙ ΜΗ ..ΑΧΝΑ ΔΕΝ ΒΓΑΖΟΥΝ..

 12. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 26/07/2012 17:04:44

  Το μειωμένο τιμολογιο των υπαλληλων δεν είναι και τόσο ... μειωμένο όσο παρουσιάζεται. Πάντως κάποτε δόθηκε έναντι αυξήσεως που η Επιχείρηση προτιμησε να δόσει σε είδος και όχι σε χρήμα. Τα ποσά της μισθοδοσίας είναι ίσως και 4 φορές μικρότερα των όσων ακούγονται, οι δε συντάξεις έχουν μειωθεί , κατα περίεργο μέχρι ...θαυμαστό τρόπο περισσότερο από τις συντάξεις των άλλων κοινωνικών μονάδων. Τελικά αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι ο Μακαριστός Χριστόδουλος δικαιώθηκε και πάλι προφητεύοντας την νοοτροποία του μέσου Ελληνα, ο οποίος προτιμά να χάσει ο ίδιος προκειμένου να πεθάνει η γίδα του γείτονα!!!!!

 13. ποπη λιωρα avatar
  ποπη λιωρα 10/08/2012 18:54:31

  καλά τα κατάφεραν , έχουν βάλει τους εργαζόμενους να μαλώνουν μεταξύ τους , γιατί βέβαια δεν τους συμφέρει να είναι ενωμενη η εργατική τάξη , γιατί πραγματι αν συνειδητοποιήσει το ρόλο της και τη δύναμη της θα τους ανατρέψει . Εχουν δίκιο οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ ,οι οποίοι έχουν χάσει πάνω από το 35 % του μισθού τους . Αυτοί δε που εργάζονται στα ορυχεία , που τα επιδόματα τους μειώθηκαν κατά 60 % , δεν προλαβαίνουν να πάρουν σύνταξη οι περισσότεροι !!!

 14. θοδωρής avatar
  θοδωρής 11/08/2012 23:43:13

  1100 ευρώ για 8 ωρες μεσα στη μαυριλα του ορυχείου βρεξει χιονίση σας φαινονται πολλά? με 2 παιδιά και δάνειο! και με μεσο όρο ζωής τα 65?Μην παραλογιζόμαστε.Η κυβερνήσεις μας έχουν βάλει και βγάζουμε ο ένας το μάτι του άλλου.Παιδιά αυτοι τα φάγανε και τα πληρώνουμε εμείς...

 15. Σάκης avatar
  Σάκης 18/09/2012 16:33:37

  Αν σήμερα κάνουμε εισαγωγές σε διάφορα προϊόντα και χαλάει το εμπορικό ισοζύγιο εισαγωγών εξαγωγών και γιαυτό αναγκαζόμαστε και δανειζόμαστε χρήματα από την Ευρώπη, είδη ξεκινήσαμε να εισάγουμε και τηλεπικοινωνίες με τον ΟΤΕ που πουλήσαμε στην Γερμανία και που το 2010 έκανε απόσβεση την αγορά του και το 2012 έδωσε στην Γερμανία το 1,5 του ΑΕΠ. Είδη σε λίγο καιρό θα εισάγουμε και ηλεκτρική ενέργεια με την πώληση της ΔΕΗ. Τότε καταλαβαίνεται τη δάνεια θα χρειαζόμαστε εφόσον τίποτε δεν θα παράγουμε. Προβληματιστείτε από αυτό γιατί στο τέλος δεν θα υπάρχουν λεφτά ούτε για συσσίτια. Ο ΟΤΕ συνεχίζει να υπάρχει στην Ελλάδα όπως υπήρχε πριν. Η διαφορά είναι ότι τα κέρδη πηγαίνουν στους Γερμανούς. Ας προσέξουμε να μη γίνει το ίδιο και με τη ΔΕΗ και με τις υπόλοιπες ΔΕΚΟ. (Δημόσιες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας). Που η ίδια η χούντα της είχε 100% κρατικές. …Τα χρήματα δημιουργούνται από το χρέος... Και τι κάνουν οι άνθρωποι όταν έχουν χρέος; Βασίζονται στη δουλειά τους για να το αποπληρώσουν. Αλλά αν τα χρήματα δημιουργούνται μονάχα μέσω δανείων, πως μπορεί η κοινωνία να ξεχρεωθεί;

  Δεν μπορεί και αυτό είναι το θέμα.

  Ο φόβος να χαθεί η περιουσία τους, σε συνδυασμό με την αστείρευτη πάλη να τα βγάλουν πέρα, μαζί με το αιώνιο χρέος και τον πληθωρισμό να βαραίνει το σύστημα αναμεμιγμένο με την αναπόφευκτη σπανιότητα, του ίδιου του χρηματικού ανεφοδιασμού, όλα αυτά που δημιουργούνται από τόκους που δεν μπορούν να αποπληρωθούν, κρατάνε τους σκλάβους στοιχισμένους σε γραμμή...

  Τρέχοντας σε μια ρόδα για χάμστερ, μαζί με πολλά εκατομμύρια ακόμη...

  Στην πραγματικότητα, η δύναμη μιας Αυτοκρατορίας ωφελεί μονάχα την ελίτ της κορυφής της πυραμίδας. Και στο τέλος της μέρας; για ποιόν δουλεύει κανείς; Για τις τράπεζες!...Τα χρήματα δημιουργούνται από τις τράπεζες και μόνιμα καταλήγουν στις ίδιες. Αυτές είναι οι αληθινοί κυρίαρχοι, μαζί με τις εταιρίες και τις κυβερνήσεις που υποστηρίζουν. (Σ.Σ. κι αν η δικιά μας κυβέρνηση είναι μία από αυτές............)

  Η φυσική σκλαβιά απαιτεί να θρέφονται και να στεγάζονται οι σκλάβοι. Η οικονομική σκλαβιά απαιτεί να θρέφονται και να στεγάζονται οι σκλάβοι μόνοι τους.

  Το χρέος είναι το όπλο για την κατάκτηση και την κοινωνική σκλαβιά, και πρόκειται για εξαίρετα πυρομαχικά. Και στην ίδια του την καρδιά, πρόκειται για έναν αόρατο πόλεμο ενάντια στην ανθρωπότητα. Και μιας και οι περισσότεροι δεν έχουν κατανοήσει την πραγματικότητα, οι τράπεζες που συγκρούονται με κυβερνήσεις και εταιρίες τελειοποιούνται και επεκτείνουν τις τακτικές τους σε έναν οικονομικό πόλεμο. Ωοτοκούν νέες βάσεις, όπως η Παγκόσμια Τράπεζα και το Εθνικό Νομισματικό Απόθεμα[IMF],

  Και, εν τω μεταξύ, έχουν δημιουργήσει ένα νέο στρατιώτη. Και το όνομα αυτού : "Οικονομικός Εκτελεστής"

  "Υπάρχουν 2 τρόποι για να κατακτήσεις και να σκλαβώσεις ένα έθνος. Ο ένας είναι το σπαθί. Ο άλλος το χρέος". Τζον Άνταμς 1735-1826

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.