#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
12/03/2008 05:41
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΔΕΗ (Διαπλεκόμενη Εταιρεία Ημετέρων)

Η διοίκηση Αθανασόπουλου δεν θα είναι το πρώτο θύμα της ενεργειακής πολιτικής της κυβέρνησης, ή καλύτερα, της τακτικής ιδιωτικοποίησης της παραγωγής Ενέργειας που προφανώς έχει επιλέξει ως απώτερο στόχο της η κυβέρνηση. Στο πεδίο των επιχειρηματικών συγκρούσεων για την ΔΕΗ έχουν μέχρι σήμερα πέσει ηρωικώς μαχόμενοι  ένας διευθύνων σύμβουλος της, ο κ. Σ. Νέζης , και δυο πρόεδροι, οι κ. Παλαιοκρασσάς και Μανιατάκης. Στο κατάλογο των πεσόντων σε ώρα μάχης συγκαταλέγονται και ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης κ. Δ. Σιούφας μαζί με τον  γενικό γραμματέα του, τον  κ. Ν. Στεφάνου, που μετά τις εκλογές μετακινήθηκαν αμφότεροι στην Βουλή για άλλο υποτίθεται λόγο.

Όταν ο κ. Ι. Παλαιοκρασσάς έκανε  «ηρωική έξοδο» από την ΔΕΗ (2005), στράφηκε ανοικτά κατά του κ. Σιούφα, αλλά και του κ. Στεφάνου κατηγορώντας τους για παρεμβάσεις και «διαπλοκή». Εστράφη επίσης και εναντίον του κ. Μανιατάκη λέγοντας ότι «είναι πρώην εργοδότης, κουμπάρος και προσωπικός φίλος του κ. Ν. Στεφάνου». Ο κ. Μανιατάκης ήλεγχε την ICAP, στην οποία στέλεχος ήταν και ο κ. Στεφάνου. Για τον κ. Kυριακόπουλο, που επιλέγει τότε ως αντικαταστάτης του, ο κ. Παλαιοκρασσάς είχε πει ότι «είναι συνταξιούχος στέλεχος της ALPHA BANK και στενός φίλος του κ. Mανιατάκη». Κατηγόρησε επίσης τη διοίκηση Nέζη για σχέσεις με συμφέροντα, μίλησε για «διαπλοκή στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας που ενεργεί ως άτυπος και αφανής μηχανισμός προώθησης οικονομικών συμφερόντων ορισμένων επιχειρηματιών, με τη συνεργασία κρατικών παραγόντων και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης». Και τέλος εστράφη κατά του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη και του κ. Ψυχάρη, καταγγέλλοντας σχέσεις Νέζη-Συγκροτήματος.

Σήμερα ο κ. Στέργιος Νέζης έχει αναλάβει γενικός διευθυντής του επιχειρηματικού κέντρου (μονάδα θυγατρικών εταιρειών ΜΜΕ και γραφείο κυκλοφορίας) του ΔΟΛ, ενώ προτού πάει στο Συγκρότημα ήταν αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Vivartia (ΔΕΛΤΑ, κ.λ.π.). Τον Νέζη, όσο έμεινε επί κυβέρνησης ΝΔ στη θέση του διευθύνοντα συμβούλου της ΔΕΗ, τον στήριξαν οι Στεφάνου, Αλογοσκούφης και δευτερευόντως ο Σιούφας. Κτυπήματα είχε δεχθεί ο κ. Ν. Στεφάνου και όταν παραιτήθηκε ο οικονομικός διευθυντής της ΔΕΗ, Γρ. Αναστασιάδης και στελέχη του ΠΑΣΟΚ είχαν σπεύσει να διαρρεύσουν ότι ο παραιτηθείς διευθυντής είχε αναφέρει ότι «δεν πρόκειται να πάει φυλακή», αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι τα σκάνδαλα δίνουν  και παίρνουν στην εταιρεία.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Swell avatar
    Swell 12/03/2008 13:23:53

    Ωραίος κόσμος, εντυπωσιάστηκα πάλι...

  2. Frixos13 avatar
    Frixos13 12/03/2008 15:38:36

    Σωστά τα λες Ανώνυμε. Του Μητσοτάκη υπουργούς δεν ήταν. Αυτόν δεν είχε βάλει ο Επίτιμος να χειριστεί το σκάνδαλο της Αγοράς του Αιώνα κι αυτός φρόντισε να μην πάει στο Ειδικό Διαστήριο; Όσα όμως έιπε οταν αναγκάστηκε να φύγει επιβεβαιώνονται απο την πραγματικότητα. Υπενθυμίζω επίσης οτι τότε ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΞΕ ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΑΦΟΥΖΕΙΚΟ, Αφήστε τους λοιπόν να σκοτώνονται κι εμείς να μαθαίνουμε την αλήθεια.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.