#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/02/2010 20:43
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γ. Παπανδρέου: "μας αφαιρείται ένα κομμάτι της κυριαρχίας μας" (!!!)Για πρώτη φορά δημοσίως, ο πρωθυπουργός «ομολόγησε» ότι η Ελλάδα έχει απολέσει μέρος της εθνικής της κυριαρχίας. «Όπως χειριστήκαμε τα οικονομικά, μας αφαιρέθηκε και ένα κομμάτι της κυριαρχίας μας» ήταν η ακριβής φράση του κ.Παπανδρέου, που προκάλεσε έκπληξη.

Κληθείς να σχολιάσει σημερινά δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου σύμφωνα με τα οποία προκειμένου να αποκομίσει την πολιτική στήριξη της Ε.Ε. η ελληνική κυβέρνηση «προσφέρθηκε» να αγοράσει  οπλικά συστήματα από τη Γαλλία και τη Γερμανία, σε αντάλλαγμα, σχεδόν χαρακτήρισε τις πληροφορίες αυτές, ανυπόστατες. «Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο» ξεκαθάρισε ο κ.Παπανδρέου και πρόσθεσε ότι «θα ήταν περίεργο, να κάνουμε προσπάθεια δημοσιονομικής εξοικονόμησης και την ίδια στιγμή να αγοράζουμε οπλικά συστήματα

O κ. Παπανδρέου στην εισαγωγική του δήλωση τόνισε πως «όλοι γνωρίζουμε τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα από καταστροφικές πολιτικές του πρόσφατου παρελθόντος. Βιώνουμε τα αποτελέσματα αυτής της ανεύθυνης πολιτικής στην καθημερινή ζωή. Μπήκαμε στην κρίση και απροστάτευτοι και θαλασσοδαρμένοι».

 Ο Πρωθυπουργός υποστήριξε πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κάνει κάθε τι για να ανακτήσει την αξιοπιστία της Ελλάδας και πως η βούληση εκφράστηκε και από το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης (ΠΣΑ) και από τα επιπλέον μέτρα που έχουν ληφθεί. Καθαρός στόχος, όπως είπε, είναι η μείωση του ελλείμματος το 2010 κατά 4%.

Και νέα μέτρα, αν χρειαστεί

Ο Πρωθυπουργός άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της μείωσης του ελλείμματος κατά 4% το 2010.

«Πρώτα πρώτα πρέπει να πετύχουμε την εφαρμογή του Προγράμματος ώστε να μην χρειαστούν επιπλέον μέτρα. Και θα κριθεί η αξιοπιστία μας εκεί. Ο στόχος είναι να μπορούμε να προστατεύουμε τους αδύναμους, την ελληνική οικογένειας, που δεν έφταιξαν για την κρίση», υπογράμμισε.

«Αν κάνουμε καλά τη δουλειά μας θα πάμε καλά. Είμαστε αποφασισμένοι γραμμή - γραμμή να δούμε τους προϋπολογισμούς μας, τις σπατάλες, να δούμε τη διαφθορά», πρόσθεσε.

Τεχνική βοήθεια από το ΔΝΤ

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για την εμπλοκή του ΔΝΤ ο κ. Παπανδρέου είπε τα εξής: «Σε παρόμοιες κρίσεις το ΔΝΤ εκτός ΕΕ έχει δείξει την τεχνογνωσία του. Η ΕΕ δεν έχει την τεχνογνωσία αυτή. Όπως να βοηθήσει στις διοικητικές αλλαγές, π.χ. για τη διαφανή λειτουργία του προϋπολογισμού. Θα είναι χρήσιμη η συνεργασία μας με το ΔΝΤ».

Ο Πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι ζήτησε από το ΔΝΤ την αρωγή του στην τεχνική βοήθεια, και όχι την οικονομική του στήριξη.

Μήνυμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας

«Τη βούλησή μας να αλλάξουμε την εκτίμησαν οι εταίροι μας», δήλωσε ο Πρωθυπουργός. «Πείσαμε μετά από πολλή προσπάθεια και χρειάζεται να παλέψουμε για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα για το οποίο έχουμε δεσμευτεί... Η Ευρωζώνη έστειλε ένα καθαρό μήνυμα σε όλους στις αγορές, σε πιθανούς κερδοσκόπους, στέλνει το μήνυμα της στήριξης και τις ελληνικής οικονομίας. Σε αυτό το πολιτικό μήνυμα θα ανταποκριθούμε με τις απαραίτητες μεγάλες τομές στη χώρας μας».

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ακόμη ότι πρόκειται για μια «σημαντική απόφαση της ΕΕ, της Ευρωζώνης, μια απόφαση και ένα καθαρό μήνυμα, απόφαση για συντονισμένη δράση αν χρειαστεί για να διασφαλιστεί η δημοσιονομικής σταθερότητα στο σύνολο της Ευρωζώνης».

Ερωτηθείς αν η ενδεχόμενη ενίσχυση θα προέλθει συνολικά από την ΕΕ ή από χώρες - μέλη και ποια μορφή θα έχει, ο Πρωθυπουργός επεσήμανε ότι «αυτό που έχει εκφραστεί είναι η πολιτική βούληση. Δεν έχουν συζητηθεί οι λεπτομέρειες μηχανισμών. Πιστεύουμε ότι αυτή η βούληση θα είναι αρκετή».

Σκληρή επιτήρηση

«Η διαδικασία στην οποία έχουμε μπει είναι μια διαδικασία επιτήρησης. Δεν το κρύβω και δεν πρέπει να το κρύβουμε», παραδέχθηκε ο Πρωθυπουργός.

Σημείωσε δε ότι «έτσι όπως χειριστήκαμε τα οικονομικά μας αφαιρείται και ένα κομμάτι τις κυριαρχίας μας», αλλά εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι «κάνοντας τη δουλειά μας θα μπορέσουμε το συντομότερο να πούμε ότι η Ελλάδα είναι κυρίαρχη της δικής της τύχης και δεν είναι κάτω από τη σκληρή αυτή επιτήρηση».

Κάλεσε μάλιστα όλους να συμβάλουν για την πατρίδα με την εφαρμογή αυτού του Προγράμματος. «Είναι η στιγμή να δείξει κάθε πολίτης τη στήριξή του στο να φύγουμε από αυτήν την κρίση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Καλωσορίζει την απόφαση το ΔΝΤ

«Καλοσωρίζουμε την υποστήριξη προς την Ελλάδα από τους εταίρους της στην ΕΕ που μαζί με τις πολιτικές δράσεις που λαμβάνονται από τις ελληνικές αρχές, είναι σημαντικά νέα βήματα σε απάντηση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η χώρα», δήλωσε η εκπρόσωπος του ΔΝΤ Caroline Atkinson σε ανακοίνωσή της μετά την συνάντηση κορυφής των ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. yangoolas avatar
  yangoolas 11/02/2010 20:57:56

  Δεν πειθεις GAP.

  Ποιά «πατρίδα» GAP?

  Ποιά βούληση?

  Μετά το «ευχαριστούμε τους Αμερικάνους» του πρώτου πουλημένου, «ευχαριστούμς τους εταίρους και το ΔΝΤ» του δεύτερου και ανίκανου.

  Στα χνάρια του μεγάλου Απατεώνα.

 2. Orestios avatar
  Orestios 11/02/2010 21:07:43

  χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

  Τί είναι τούτος ρε! Αμετανόητος μέχρι την τελευταία στιγμή. Απίθανος θεατρίνος. Γειά σου GAP με τα ωραία κατακόκκινα μάτια! Από την θλίψη για την Ελλάδα να υποθέσω.

  Πως το έλεγε προεκλογικά ζητώντας την ψήφο των Ελλήνων? ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟYN. χαχαχαχα

 3. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 11/02/2010 21:09:58

  xaxaxa

  "π.χ. για τη διαφανή λειτουργία του προϋπολογισμού"

  Θεός.

  «Είναι η στιγμή να δείξει κάθε πολίτης τη στήριξή του στο να φύγουμε από αυτήν την κρίση»

  -Μόλις αναρτήσετε στο διαδίκτυο κ Πρόεδρε του ΠΑΣΟΚ την έκθεση της εσωτερικής έρευνας που κατά δήλωσή σας διεξάγετε για το 1,000,000 του κυρίου Στρατηγού, θα έχετε όση στήριξη θέλετε.
  -Μόλις πχ οι ΓΓ της ΕΣΥΕ από το 1997 έως το 2009 κλειστούν στο ίδιο κελί θα έχετε όσοι στήριξη θέλετε.
  -Μόλις εσείς και οι Υπουργοί σας βγουν και πουν ΣΥΓΝΩΜΗ (όχι δεν ήξερα, δεν γνώριζα, δεν υποψιαζόμουν το ύψος κλπ κλπ ) και ΠΑΡΑΔΕΧΤΟΥΝ ότι προεκλογικά και μέχρι προχτές ακόμα "μας παραπλανούσατε" θα έχετε την αμέριστη στήριξή μου.

  Διαφορετικά γιατί να σας στηρίξουμε; ή τότε μας "παραπλανούσατε" ή σήμερα; και γιατί όχι και αύριο πάλι;

 4. Μπαρμπαγιώργος avatar
  Μπαρμπαγιώργος 11/02/2010 21:11:59

  «Αν κάνουμε καλά τη δουλειά μας θα πάμε καλά. Είμαστε αποφασισμένοι γραμμή – γραμμή να δούμε τους προϋπολογισμούς μας, τις σπατάλες, να δούμε τη διαφθορά»,


  Πρωθυπουργέ μου όταν δείτε τους προϋπολογισμούς και τις σπατάλες ΣΑΣ και την διαφθορά πείτε τους κι από μένα μια καλημέρα.

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ Μπαρμπαγιώργος 11/02/2010 21:16:18

   Αυτό είναι εύκολο φίλε μου: glk.gr προϋπολογισμός->2010 και κοιτάς ανά Κ Υπηρεσία τις επιχορηγήσεις.
   Αλλά χαλαρά, αν έχεις πίεση....

   ΥΓ

   μάλλον δεν θα θυμάται ότι ο ίδιος κατάρτισε τον προϋπολογισμό 2010 και θέλει να τον ξανά διαβάσει ...γραμμή γραμμή

  • Μπαρμπαγιώργος avatar
   Μπαρμπαγιώργος @ Μπαρμπαγιώργος 11/02/2010 21:26:20

   Για τον προϋπολογισμό εντάξει τον βρίσκουμε τον διαβάσαμε, κλάψαμε, τις σπατάλες θα τις βρούμε κάπου;
   Για την διαφθορά δεν το συζητάμε, πάντα την σκαπουλάρει έτσι κι αλλιώς.

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ Μπαρμπαγιώργος 11/02/2010 21:29:41

   Αν έχεις όρεξη να διαβάσεις τους κωδικούς ανά Υπουργείο είναι με ονοματεπώνυμο ποιοι τα παίρνουν και πόσα

 5. Orestios avatar
  Orestios 11/02/2010 21:13:40

  Που είναι οι οπαδοί του GAP να μας πούνε πως "με το ΠΑΣΟΚ τουλάχιστον ο κόσμος είχε χρήματα και περνούσε καλά" για να γελάσει και το παρδαλό κατσίκι μέχρι της Ανταρκτικής. Που χαθήκαν οι οπαδοί του ανθρώπου με τα οράματα?

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ Orestios 11/02/2010 21:18:04

   Κρύβονται....

  • Orestios avatar
   Orestios @ Orestios 11/02/2010 21:21:41

   Από ποιόν?

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ Orestios 11/02/2010 21:27:16

   Από τον ευατό τους.
   Μπορείς να ξεγελάσεις πολλούς, να ξεγελάσεις τους άλλους, αλλά δεν μπορεί να ξεγελάσει τον εαυτό του..
   Να πουν τι;
   Για το ασφαλιστικό;
   Για το φορολογικό;
   Για την εισοδηματική πολιτική;
   Για την επιτήρηση;
   Δεν μιλιούνται στο γραφείο....

  • Orestios avatar
   Orestios @ Orestios 11/02/2010 21:31:05

   Θα κοιτιούνται με μίσος λές?

  • yangoolas avatar
   yangoolas @ Orestios 11/02/2010 21:32:15

   την βούλησή μας να αλλάξουμε...

   Η μόνη βούληση που έχετε είναι να κάνετε εσύ και οι κολλητοί μια αρπαχτή και να πάτε για laundry πίσω από εκεί που ήρθατε.

 6. exomatiakaivlepo avatar
  exomatiakaivlepo 11/02/2010 21:55:04

  "Η Ελλάδα θα χάσει κι άλλα κυριαρχικά δικαιώματα"...

  To είχαμε γράψει ότι:
  «Αν κοιτάξετε πιο προσεκτικά την απόφαση της Κομισιόν, θα παρατηρήσετε ότι η Ελλάδα χάνει τμήμα των κυριαρχικών της δικαιωμάτων στη νομισματική και δημοσιονομική πολιτική. Αν λοιπόν τα νέα μέτρα δεν αποδώσουν, τότε η Ελλάδα θα απολέσει κι άλλα κυριαρχικά δικαιώματα. Αυτό σημαίνει πιο συγκεκριμένα ότι δεν θα αποφασίζει πια ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών για το ύψος των δαπανών, αλλά ένας υπάλληλος της Κομισιόν, που θα αναλάβει αυτό το συγκεκριμένο καθήκον. Κι αυτό είναι ένα πολύ αποτελεσματικό μέτρο κύρωσης».....

  http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2010/02/blog-post_154.html

 7. Μάρκο Τ avatar
  Μάρκο Τ 11/02/2010 21:56:53

  Συμφωνώ με την αφαίρεση της εθνικής κυριαρχίας, αλλά να την προσδιορίσουμε πώς να είναι:
  Να θέσουν εκτός εξουσίας τον GAP! Ως έχοντα το ακαταλόγιστο.
  Ο θίασος θα αυτοδιαλυθεί χωρίς το άλαλο που έχουν επικεφαλής.

 8. popolaros avatar
  popolaros 11/02/2010 22:06:03

  «Όπως χειριστήκαμε τα οικονομικά, μας αφαιρέθηκε και ένα κομμάτι της κυριαρχίας μας»

  Δηλαδή τι θέλει να πει ο ποιητής;
  Όλοι μαζί χειριστήκαμε τα οικονομικά της χώρας;
  Αλλά όλοι μαζί θα χάσουμε ένα κομμάτι της κυριαρχίας μας.
  Κύριε , σας ψηφίσαμε για να αναλάβετε-ανακτήσετε την κυριαρχία και ΟΧΙ για την παραδώσετε στους ξένους!!
  Δεν ψηφίσαμε αυτούς.
  Τι άλλο σχεδιάζετε να παραδώσετε στους ξένους;;
  Γη(Θράκη) και ύδωρ(Αιγαίο).

  • Orestios avatar
   Orestios @ popolaros 11/02/2010 22:21:26

   Εκλέχθησαν για να κυβερνήσουν και αντ'αυτού παραδίδουν την κυριαρχία.
   Η ευθύνη είναι ολότελα δική του. Δεν του φταίει ο Ελληνικός λαός που τον επέλεξε να ηγηθεί (τιραμόλα σε υποστηρίζω) πιστεύοντας τα ψεύδη του.
   Τί είδους ηγέτης είναι αυτός που παραδίδει την εθνική κυριαρχία? Πως τον λένε?

  • popolaros avatar
   popolaros @ popolaros 11/02/2010 22:37:02

   ...και όλα αυτά σε μόλις 4 μήνες.
   Ο Yorgo όντως κάνει έργο. :)

  • Orestios avatar
   Orestios @ popolaros 11/02/2010 22:42:41

   bravo yorgo!

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ popolaros 11/02/2010 23:03:05

   και βουνά στην EDF, ENEL, Τερνα, Κοπελούζο κλπ
   http://www.haniotika-nea.gr/index.php?artid=42569

  • ataktos avatar
   ataktos @ popolaros 11/02/2010 23:08:20

   http://oikonikipragmatikotita.blogspot.com/2010/02/blog-post_11.html

  • Στέργιος avatar
   Στέργιος @ popolaros 12/02/2010 11:27:52

   Για να κάνω τον συνήγορο τού διαβόλου, δεν ήταν επί Παπανδρέου που οι Τούρκοι άρχισαν να κάνουν ιπτάμενα πάρτι πάνω από το Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι, έτσι; Επί Πρωθυπουργάρας Καραμανλή ήταν.

 9. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 11/02/2010 22:10:25

  ΓΑΠ, ΑΦΑΙΡΕΣΕΣ ένα κομμάτι εθνικής κυριαρχίας.

  Θα ΑΦΑΙΡΕΣΕΙΣ και κομμάτια ελληνικής γης

  Και σε κοιτάμε ατάραχοι και αποχαυνωμένοι...

  ΝΤΡΟΠΗ!

  • Orestios avatar
   Orestios @ archaeopteryx 11/02/2010 22:17:55

   Έτσι είναι δυστυχώς.

  • Shalai avatar
   Shalai @ archaeopteryx 11/02/2010 23:14:20

   Πραγματικά απίστευτο.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ archaeopteryx 12/02/2010 00:53:32

   Αρχαίε, τι άλλο περιμένεις από το να τον "κοιτάμε ατάραχοι και αποχαυνωμένοι". Το πολύ-πολύ να ξε...σπάμε σ' αυτό εδώ το μπλογκ (ή όπου αλλού). Κανονικά θα έπρεπε αυτή την ώρα να ξηλώνονται τα πεζοδρόμια, αλλά από ποιους θα περιμέναμε να το κάνουν; Από τους τραπεζόδουλους που υποθήκευσαν τις ίδιες τις ΖΩΕΣ τους για πέντε κάρτες και τρία διακοποδάνεια και δεν μπορούν τώρα να σηκώσουν ούτε καν το βλέμμα -πόσο μάλλον κεφάλι ή χέρι- τώρα;

   Ας το ρίξουμε λοιπόν στο... μπαρμπούτι για το ποιο νησί, μικρό ή μεγάλο, έχει σειρά.

 10. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 11/02/2010 22:20:01

  Στο προσφατο παρελθον πηρες ρε ΓΑΠ το δαχτυλιδι απ τον κινεζο, τον οποιο υπηρετουσες για χρονια στα υπουργεια. Γ@μω τα υπουργεια μου μεσα..

  Πηρες και γονιδια απ τον ΑΓΠκαι τη μαμα στο αποτερο παρελθον και ηρθες κ εδεσες.

  Γιατι δεν λες στους εξω.. φταιει ο ΚΚ στα 5 χρονια και ο δρακουμελ αλλα 3 στα 30 ?? γιατι δεν τους προτεινεις να κανουν εξεταστικη επιτροπη για τα 30 χρονια ?  ΠΠ

 11. sakis.... avatar
  sakis.... 11/02/2010 22:38:19

  Παιδιά αυτός είναι επίκινδυνος..
  Τους έδωσε σαν ανταλλαγμα τον 13ο και 14ο μισθο.
  Παμε για plan c...

  • Orestios avatar
   Orestios @ sakis.... 11/02/2010 22:48:56

   Στον δρόμο που χάραξε ο Τσαουσέσκου.

  • Dimi avatar
   Dimi @ sakis.... 12/02/2010 10:33:13

   Na θυμάται καλά το τέλος του Τσαουσέσκου και των συν αυτώ.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ sakis.... 12/02/2010 10:41:46

   Έννοια σου, και κανείς άλλος -εκτός από τη γυναίκα του- δεν είχε το ίδιο τέλος. Οι "συν αυτοίς" δεν έπαθαν τίποτα. Οι πιο περιορισμένων ικανοτήτων, απλά πήραν μια παχυλή κρατική σύνταξη και πήγαν στα σπίτια τους. Οι περισσότερο καπάτσοι, απαρτίζουν -όπως σε όλες τις συναφείς χώρες- την (πάμπλουτη) μαφία.

 12. rally monkey avatar
  rally monkey 11/02/2010 23:16:04

  η εθνικη κυριαρχια δεν αφαιρειται - εκχωρειται - περιμενα προταση ΜΟΜΦΗΣ απο τον Σαμαρα ..(ο'τι η πολιτικη ασταθεια δεν θα βοηθησει τα δημοσιονομικα δεν ειναι δικαιολογια για να παραμενει στην εξουσια επιορκη κυβερνηση)

 13. donaE avatar
  donaE 11/02/2010 23:17:53

  Μου φαινεται πως παει να μας προιδεασει για κατι πιο...

  • popolaros avatar
   popolaros @ donaE 11/02/2010 23:20:55

   ...πιο συναρπαστικό.

  • donaE avatar
   donaE @ donaE 11/02/2010 23:28:52

   Ενοχο ματι,σφιγμενο γελιο...
   Την κατσατε μας λεει.

 14. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 11/02/2010 23:19:03

  Η κυριαρχία δε διαιρείται, είναι κάτι απόλυτο. Δεν μπορείς να πεις είμαι κυρίαρχος εν μέρει. Ή είσαι κυρίαρχος, άρχων του εαυτού σου, που σημαίνει ότι δεν άρχεσαι από κανέναν, ή δεν είσαι. Ούτως ή άλλως δεν υφίσταται κυριαρχία στο πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης αφού όλο και περισσότερες αρμοδιότητες σχεδίασης και άσκησης οικονομικής πολιτικής αφαιρούνται από τις εκλεγμένες από τους λαούς κυβερνήσεις και παραχωρούνται σε υπερεθνικούς οργανισμούς. Αυτό που έχει σημασία λοιπόν δεν είναι αν παραμένεις κάτι που είναι πλέον αδύνατο να είσαι όση ισχύ κι αν έχεις (π.χ. ούτε η Γαλλία ή η Γερμανία είναι κυρίαρχα κράτη από τη στιγμή που μπήκαν στις Κοινότητες ή στον ΠΟΕ), αλλά πόσες αρμοδιότητες διατηρείς για τον εαυτό σου και πώς ασκείς αυτές που έχεις κρατήσει. Σε αυτόν τον τομέα δεν πάμε καλά (όχι πως πάμε σε άλλους).

  • Βρασίδας avatar
   Βρασίδας @ Δημήτρης 12/02/2010 00:24:32

   Διαιρείται,διαιρείται όπως η βασιλόπιττα.
   Το ενδιαφέρον είναι σε ποιόν πέφτει κάθε φορά το φλουρί!

 15. Βρασίδας avatar
  Βρασίδας 11/02/2010 23:27:28

  Πού την είδατε την εθνική κυριαρχία; Την φανταστήκατε επειδή την ανέφερε συχνά και εκ του πονηρού ο Αντρέας για να κατεβάσει τον Κύρκο στην Ομόνοια πανηγυρίζοντα το ΄81;
  δεν έχετε αντιληφθεί ότι τόσα χρόνια πληρώνουμε φόρο υποτέλειας για να μας αφήνουν να επιβιώνουμε τα εκάστοτε αφεντικά μας;
  F 16, Eurofighter, Siemens, C4I κλπ κλπ.
  Το μόνο που είναι διαπραγματεύσιμο είναι πόσα χρόνια επιβίωσης μας εξασφαλίζει κάθε παραγγελία.

  • donaE avatar
   donaE @ Βρασίδας 11/02/2010 23:30:30

   Λες αληθειες.Τωρα θυμηθηκαμε να φωναξουμε για την εθνικη μας κυριαρχια.

  • Βρασίδας avatar
   Βρασίδας @ Βρασίδας 12/02/2010 00:00:27

   αυτό που πραγματικά με λυπεί είναι ότι τώρα που υπάρχει εθνική συνείδηση θ΄ αρχίσουμε σιγά σιγά να την αποδομούμε επειδή απλά δεν υπάρχει κράτος

  • rally monkey avatar
   rally monkey @ Βρασίδας 12/02/2010 00:03:38

   Τεραστιος.
   αλλα αν το σκεφτεις παλι..το ο'τι στο τελος-τελος θα τα τιναξουμε ολοι (οπωσ υπεν8υμισε προσφατα και ο υπουργος) δεν ειναι λογος να αυτοκτονησουμε σημερα ..ρομαντικα σκεπτομενοσς οσο υπαρχει διαπραγματευση το παιχνιδι παιζεται (αλλα απαιτουνται συγκεκριμενα ανατομικα χαρακτηριστικα τα οποια δυστυχως..)

  • rally monkey avatar
   rally monkey @ Βρασίδας 12/02/2010 00:06:45

   οπως ειπε και καποιος που γνωριζε: σ αυτες τις περιπτωσεις 'the last word is with the debtor'

  • tomcat00 avatar
   tomcat00 @ Βρασίδας 12/02/2010 04:03:18

   @rally monkey: O Ανταμ Σμι8 σε νεες περιπετειες

   γυρνα στο γκισε σου...μεγαλο τραπεζιτη

   Καντηλαναφτη του Χοντρου - πανε παρακατω

 16. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 11/02/2010 23:29:59

  Δεν μπορειτε να καταλαβετε τον ΓΑΠ αν δε καταλαβετε οτι η λεξη "εθνος" εχει αλλην εννοια στο μυαλο του απο αυτη των περισσοτερων.Γιαυτον η λεξη αυτη εχει την αμερικανικη εννοια του nation που βασικα σημαινει μια κοινωνια οργανωμενη απο ενα κρατος.Καλυτερα θα μεταφραζοταν "κρατικη κυριαρχια".
  Οταν δηλαδη ο υπουργος Οικονομικων δε μπορει να δωσει τις αυξησεις που θελει αυτο για το ΓΑΠ ειναι απωλεια εθνικης κυριαρχιας.Για το μεσο Ελληνα και ιδιως το δεξιο που την εννοια εθνος τη διαχωριζει απο το κρατος η φραση αυτη σημαινει κατι πιο βαρυ και δεν θα το ελεγε ετσι,θα μιλαγε για απωλεια κυβερνητικης εξουσιας ή κρατικης κυριαρχιας.
  Αυτο θα πρεπει να το εχουμε υποψη μας για ολα τα θεματα.πχ. στο μεταναστευτικο απο τη στιγμη που το κρατος δε θιγεται στο μυαλο του δε θιγεται και το εθνος το οποιο με την αμερικανικη εννοια ειναι μεταβλητης συνθεσης.

  • donaE avatar
   donaE @ ψυχραιμια 11/02/2010 23:32:24

   Πολυ το αναλυεις,ασε.Απο το τιποτα βγαινει τιποτα.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ ψυχραιμια 12/02/2010 00:01:44

   νομίζω ότι η λέξη έθνος στην Αμερική, έχει το ίδιο νόημα που έχει και στο χωριό μου. Αλλο nation αλλο state sovereignty. Η λέξη nation με συγκινεί. Το άλλο μου θυμίζει καταπίεση.

   Η λέξη «έθνος» για τους νεοπασόκους, είναι η λέξη που δικαιολογεί κάθε _ουστιά τους, και κάθε αδιέξοδο. Η λέξη για να κοροϊδεύουν τους ιθαγενείς. Εθνική ανάγκη και οι ανεμογεννήτριες. Εθνική ανάγκη και η συντήρηση της EDF, και του Κοπελούζου.

  • Orestios avatar
   Orestios @ ψυχραιμια 12/02/2010 00:19:33

   Αρχαίε έχεις δίκιο. Το GAP δεν μιλά για nation αλλά για state sovereingty. Όταν μιλά για το χρέος μιλά για sovereingh debt. Στο μυαλό του έχει την φασιστική έννοια του Κράτους και όχι της δημοκρατικής έννοιας του Έθνους.

  • Ένας Τυχαίος avatar
   Ένας Τυχαίος @ ψυχραιμια 12/02/2010 02:04:38

   Λογοτεχνικό ΠΑΣΟΚ = Σοσιαλισμός με κοσμητικά επίθετα

  • zonitis avatar
   zonitis @ ψυχραιμια 12/02/2010 09:33:31

   Ασε ρε μεγαλε. Ουτε διδακτορικη διατριβη να ειχες κανει πανω στα κειμενα του Γιωργου. Και να πω οτι λεει και σοφα λογια, να το καταλαβαινα. Ενταξει, αυτος το καταλαβαινει ετσι οπως το λες εσυ. Οι αλλοι διπλα του, και ξεκιναμε απο τα βαρεων βαρων που χειριζονται και καλα την γλωσσα, ετσι το καταλαβαινουν? Αν οχι γιατι δεν τον διορθωνουν? Ουτε ο Θεος ο ιδιος να ηταν. Τι Θεος, ημιθεος και βαλε (Χαρυ Κλυν)

 17. popolaros avatar
  popolaros 11/02/2010 23:38:42

  Ως 'φιλλέλην' πρωθυπουργός, θα κάνει ότι περνάει από το χέρι 'τους'.

 18. popolaros avatar
  popolaros 11/02/2010 23:41:03

  Yorgo έχεις δει την ταινία 'How fast can a P.M leave the country ?'

 19. xrhxa65 avatar
  xrhxa65 11/02/2010 23:53:41

  "ψυχραιμία " το έπιασες το νόημα ακριβώς........
  Κά[ως έτσι τα αντιλαμβάνεται τα πράγματα ο GAP....συμφωνώ.
  Εκεί όμως που έχω μια ένσταση είναι στην εθνική κυριαρχία όπως την αντιλαμβανόμαστε εμείς οι υπόλοιποι....Αν δεν κάνω λάθος, το νεοελληνικό κράτος από σύστασης είναι χρεωμένο.....από λάθος(;) επιλογές των κυβερνώντων ίσως αλλα πάντα ΧΡΕΩΜΈΝΟ...έτσι με τα δεδομένα που αναγκαζόμαστε να κατανοήσουμε σήμερα αλλά που πάντα ισχύαν, ποτέ δεν είχαμε εθνική κυριαρχία όπως την ενοούμε "εμείς οι υπόλοιποι".....το θέμα της εποπτείας εμένα προσωπικά δεν με προβληματίζει...ίσως μάλιστα άν είμαστε ρεαλιστικότερα κείμενοι στην πολιτική πραγματικότητα των ελλήνων πολιτικών που μας κυβερνούν τα τελευταία 30 χρόνια (και ίσως όχι μόνο),ίσως λέω να την επιδιώκαμε ως έλληνες πολίτες....ίσως να είναι το καλό που βγαίνει απ΄το κακό και τον "τάραχο" που περνάμε ......ίσως σαν Ελλάδα να μας χρειάζεται μια χρεωκοπία και μια εποπτεία για να γλιτώσουμε κάποτε απ'τους πολιτικούς μας.....

  • Βρασίδας avatar
   Βρασίδας @ xrhxa65 12/02/2010 00:06:46

   Θυμάστε το τέλος του Τσαουσέσκου;
   Ήταν ίσως το μόνο κράτος που δε χρωστούσε σε κανέναν τίποτε.
   Όταν αυτό επετεύχθη με πολλές θυσίες και φτώχια καταραμένη των Ρουμάνων, ο Τσαουσέσκου ερρίφθη στην πυρά και η Ρουμανία τώρα βέβαι τραβάει το δρόμο της.
   Είχε καταφέρει πάντως να μη χρωστάει πουθενά και αυτό το πλήρωσε ο πρόεδρός της ακριβά.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ xrhxa65 12/02/2010 00:19:53

   Οχι παντα.Γυρω στο 1960 ειχαμε ξεχρεωσει βασικα.Σταδιακα ξαναρχισαν τα δανεια επι χουντας αλλα σε πολυ μικρο βαθμο -μαλιστα ηταν εσωτερικα (λαχειοφορα δανεια οικονομικης αναπτυξεως) και λιγο επι ΝΔ 74-81 αλλα το μεγεθος ηταν τοσο που ουδεις μπορουσε να εκβιασει τη κυβερνηση με αυτα.Οτι μαλακιες εγιναν μεταξυ 1960 και 1980 εγιναν επειδη ετσι πιστευαν οι τοτε κυβερνωντες και οχι επειδη καποιος τους εκβιαζε.Το ιδιο και στην πρωτη τετραετια του Ανδρεα.Απο το 1985 αρχιζει το προβλημα της οικονομιας να επηρεαζει καταστασεις αφου τη πρωτη τετραετια το ΠΑΣΟΚ δενεισθηκε πολυ.
   Απο τη δεκαετια του 90 και μετα το χρεος ειναι βραχνας γυρω στο 100% του ΑΕΠ.Διαχειρισιμος βραχνας ομως αφου ενα μερος του ειναι σε δολαρια και ευρω (ecu) και το μεγαλυτερο σε δραχμες.
   Με την εισοδο στην ΟΝΕ επι Σημιτη οι δραχμες μετατρεπονται σε ευρω με την ισοτιμια που επελεξε και το χρεος πια γινεται σε ευρω,στο σκληροτερο νομισμα του κασμου.Απο τη στιγμη αυτη ειναι απλα μαθηματικα : η Ελλαδα πρεπει να αυξανει το ΑΕΠ της ΣΕ ΕΥΡΩ πιο γρηγορα απο τα επιτοκια που δανειζεται αλλιως θα την παρουν απο κατω οι τοκοι.Αυτο γινοταν μεχρι το 2008 οταν η κριση το εκανε αδυνατο.

  • Βρασίδας avatar
   Βρασίδας @ xrhxa65 12/02/2010 00:31:36

   αυτό που μας έσωζε τότε ήταν ότι δεν υπήρχε παγκοσμιοποίηση και διαρκούσε ακόμη το ψυχροπολεμικό κλίμα. Όσο τηρούνταν οι προκαθορισμένες συμφωνίες δε σε ενοχλούσαν για να μη διαταραχτεί η συμμαχική αρμονία.
   Η Άνοιξη της Πράγας δεν έγινε λόγω οικονομικής δυσπραγίας των Τσέχων!
   Ήταν άλλες οι προτεραιότητες της εποχής.
   Του Τσαουσέσκου του πήραν το κεφάλι όταν ο πόλεμοα από τους στρατιωτικούς πέρασε στους τραπεζίτες.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ xrhxa65 12/02/2010 00:31:52

   @Βρασίδας
   Ίσως γι' αυτό και να ήταν ο μόνος από τους νομενκλατούριους του πρώην "υπαρκτού" ο οποίος εκτελέστηκε.

  • zonitis avatar
   zonitis @ xrhxa65 12/02/2010 09:37:43

   Που το πας, που το γυριζεις Βρασιδα ολο στον Τσαουσεσκου το φερνεις. Ειδες μηπως κανενα προφητικο ονειρο? χαχα

 20. Nικόλας avatar
  Nικόλας 12/02/2010 00:26:00

  Πραγματικά μεγάλη η αποψινή θλιψη. Δεν μας αξίζει κάτι τέτοιο. Και το κακό είναι πως πραγματικά ο πολύς ο κόσμος είναι κοιμισμένος :(

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Nικόλας 12/02/2010 10:41:45

   Δυστυχώς το λυπηρό είναι ότι στο βάθος του μυαλού μας γνωρίζουμε ότι μας αξίζει αυτή η κατάντια...

 21. JOHN avatar
  JOHN 12/02/2010 03:21:36

  Εθνικη ανεξαρτισια,λαικη κυριαρχα,κοινωνικη απελευθερωση.Ολα¨υλοποιουνται¨ κατα γραμμα με καποια μικρη καθυστερηση βεβαια!!

 22. Σπάρτακος avatar
  Σπάρτακος 12/02/2010 09:58:29

  Too-too and tomcatoo και διάφορα..τουρλουτουτού,είδαν φώς και μπήκαν!Δεν φοβούνται μην τα τυφλώσει τέτοιο και τόσο φώς;Σε λάθος πόρτα μπήκαν πάλι.Λάθος γιά το τσερβέλο τους,λάθος γιά τα παρωπιδάτα ματάκια τους.Ν'άναι καλά πάντως:Μας ξαναχάρισαν το γέλιο.Πάντως,πρέπει να τους τ'αναγνωρίσουμε! Θέλει ηρωισμό κι αποκτιά ν'αφήσεις το ημίφως των τρωκτικών,φιμώτρων και πρέςς γιά να μπουκάρεις στην καταφώτιστη αίθουσα των καθρεφτών.Η μήπως άγνοια κινδύνου;;;;

  • ._ avatar
   ._ @ Σπάρτακος 12/02/2010 11:00:06

   Ο tomcatoo ήταν καλύτερος με το nick 'κανένας'. Έδειχνε ότι είχε αυτογνωσία.

   ΥΓ. Τελικά ο vrypan έθεσε άσχημα προηγούμενα για τους διαδικτυακούς πρασινοτσολιάδες...

  • Quicky avatar
   Quicky @ Σπάρτακος 12/02/2010 13:53:10

   Γειά σου ρε Σπάρτακε καραμπουζουκλή...!!!

 23. o βουνισιος avatar
  o βουνισιος 12/02/2010 23:41:34

  νομίζω ότι μετά από αυτά πρέπει να διαλυθεί η βουλή να προκηρυχθούν εκλογές και να δικαστούν οι υπεύθυνοι για την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.