#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/01/2014 09:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γυρω γύρω όλοι και στην μέση ο ΚουβέληςΑπό τις πολλές… κληρονομιές που θα μας αφήσει αυτή η κατάσταση θα είναι και ο κυρ Φώτης Κουβέλης. Βοήθησε σ’ αυτό φυσικά και ο Έλληνας πολίτης  με την ψήφο που έδωσε στις εκλογές. Θες γελάστηκε, θες πίστεψε τις αριστερές μπαρούφες της ΔΗΜΑΡ, θες ο κ. Κουβέλης είναι «συμπαθητικούλης» όπως λένε κάποιοι, η ουσία είναι ότι η ΔΗΜΑΡ επιβλήθηκε στα πολιτικά πράγματα. Αλλά να μην ξεχνάμε: μέρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι, δήθεν πιο ευρωπαϊκό και πιο ανοικτό στην κοινωνία.

Εν πάση περιπτώσει ο κ. Κουβέλης έγινε κυβερνητικός εταίρος, την κοπάνησε στη δύσκολη στιγμή κι έκτοτε είναι μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.

Όμως, μια αόρατη διαπλεκόμενη χειρ τον ξαναβάζει συνεχώς στο προσκήνιο, δίνει ζωή στον «πεθαμένο» και μάλιστα του δίνει και σοβαρό ρόλο στο μέλλον της χώρας.

Από εδώ κι από εκεί ακούγονται διάφορα σενάρια που έχουν πάντα στο κέντρο τον κυρ Φώτη. Γύρω – γύρω όλοι στη μέση ο Κουβέλης είναι το παιχνίδι που παίζουν συγκεκριμένοι πολιτικοί παράγοντες και επιχειρηματικοί κύκλοι οι οποίοι θα ήθελαν να κάνουν αυτό που ξέρουν καλά. Να «στήσουν» ένα πολιτικό σκηνικό που θα τους βολέψει για να κάνουν τις δουλίτσες τους.

Ο ένας λέει ότι ο κ. Κουβέλης μπορεί να είναι καλός Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Να τον ψηφίσει η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ και μερικοί από τους ανεξαρτητοποιημένους και να συγκεντρώσει τον μαγικό αριθμό 180 χωρίς να πάμε σε νέες εκλογές. Αυτό, όμως, προϋποθέτει συμφωνίες πάνω και κάτω από το τραπέζι που σίγουρα δεν θα αφήσουν αλώβητη την παρούσα κυβέρνηση.

Το άλλο σενάριο που διακινείται είναι να έχουμε αλλαγή κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή με πρωταγωνιστή ξανά τον κ. Κουβέλη. Το έχουμε ξαναγράψει το σενάριο αυτό, έχουν γίνει πολλές φορές δηλώσεις για το θέμα από τον ίδιο τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ. Το θέλουν κάποιοι επιχειρηματίες που δεν βολεύονται με την κατάσταση, θα το ήθελε και η όψιμη σύμμαχος του κυρ Φώτη, η Ντόρα Μπακογιάννη. Θα το ήθελαν και ορισμένα μέσα ενημέρωσης που συνήθως γράφουν ανοησίες. Όπως αυτή που διακινήθηκε ότι ο Σαμαράς το αποφάσισε να πάει στην Ευρώπη και να αναλάβει μεγάλη θέση στην ΕΕ και να πάρει το κόμμα και την πρωθυπουργία ο… Μητσοτάκης. Όχι ο Κώστας εννοείται, αλλά ο Κυριάκος. Για τέτοιο θρίλερ βλακείας μιλάμε.

Αλλά ας αφήσουμε τους εφιάλτες και ας πάμε στην πραγματικότητα με το σενάριο να λέει αλλαγή της κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή, ανατροπή δηλαδή του Σαμαρά και να αναλάβει πρωθυπουργός κοινής αποδοχής και εθνικής σωτηρίας ο κ. Κουβέλης. Τώρα πόση δόση αλήθειας έχει αυτό και ποιου το χέρι από τη ΝΔ θα σηκωθεί για να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στον κυρ Φώτη, η επιστήμη δεν μπορεί να το απαντήσει. Θα το απαντήσει η ζωή.

Η ουσία είναι ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε τέτοια περιδίνηση που αφήνει ακόμη και αυτά τα ανόητα σενάρια να διακινούνται. Κι έχει κάνει μάγκες ανθρώπους όπως ο Κουβέλης, ο Καμμένος ή ο Τσίπρας. Έχει δώσει τέτοια δικαιώματα που οι έσχατοι έσονται πρώτοι και δεν ντρέπονται γι’ αυτό.

Αν μας αφήσει, λοιπόν, αυτή την κληρονομιά η παρούσα κυβέρνηση τότε καλύτερα να τρέξουμε να βγάλουμε εισιτήρια και να προλάβουμε την Αφροδίτη Αλ Σάλεχ για να φύγουμε πρώτοι από την Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. kritwn avatar
    kritwn 21/01/2014 15:40:54

    Η περίπτωση Κουβέλη αναδεικνύει κατά την άποψη μου ένα γενικότερο πρόβλημα του χώρου της αριστεράς. Με την κυριάρχηση ακραίων κομμάτων όπως ο Σύριζα είναι πρακτικά αδύνατο αυτή τη στιγμή να βρεις έναν σοβαρό αριστερό ευρείας αποδοχής - ο τελευταίος ήταν ο Κύρκος. Με τους γραφικούς που έχει μαζέψει ο Σύριζα και οι οποίοι μονοπωλούν την πολιτική σκηνή, οποιοσδήποτε σοβαρός αριστερός υπάρχει τα έχει παρατήσει κι έχει αποσυρθεί. Και κάπως έτσι καταλήγουμε στον Κουβέλη ο οποίος ναι μεν είναι σοβαρός άνθρωπος αλλά ως πολιτικός είναι ελάχιστος, άχρωμος κι άοσμος χωρίς σαφείς θέσεις.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.