#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
29/04/2012 12:09
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γράμμα από έναν ιπτάμενο της Πολεμικής ΑεροπορίαςΕίμαι ένας από τους ιπτάμενους της Πολεμικής Αεροπορίας.  Είμαι ένας από τους αγανακτισμένους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας. Είμαι ένας από αυτούς που κάθε μέρα φιλώ τα παιδιά μου πριν φύγω για δουλεία και δεν ξέρω εάν θα τα ξαναδώ. Είμαι ένας από τους πολλούς Έλληνες που αγαπούν την πατρίδα τους και διάλεξα αυτό το λειτούργημα του ιπταμένου που υπερασπίζεται καθημερινά  ιερά και όσια.

Θέλω να πετώ, να εφαρμόζω τα όσα ξέρω, να εφαρμόζω όλα αυτά για τα όποια το κράτος ξόδεψε εκατομμύρια για να μάθω,  χρήματα δηλαδή του κάθε Έλληνα πολίτη. Όμως δεν με αφήνουν διότι η τρόικα απαιτεί μειώσεις , μειώσεις και μειώσεις.  Έτσι δεν έχουμε ανταλλακτικά , δεν έχουμε καύσιμα, δεν έχουμε τίποτα παρά μόνο φιλότιμο. Όλοι εμείς ακόμα και για 300€ θα κάναμε την ίδια δουλεία και θα αποδίδαμε το ίδιο καλά και πάντα ελληνικά

Δεν κάναμε , δεν κάνουμε και δεν θα κάνουμε ποτέ αυτή τη δουλεία για τα χρήματα. Τη κάνουμε για τη Πατρίδα μας την Ελλάδα και για όλους τους Έλληνες απλούς πολίτες, για τα μικρά παιδιά που είναι το μέλλον του τόπου μας, για τις γιαγιούλες των ελληνικών νησιών, για τους παππούδες με τα καΐκια τους στο Αιγαίο που μας κοιτούν με θαυμασμό και κουνούν τα χέρια με αγάπη. Το κάνουμε για όλους εμάς τους απλούς Έλληνες.

Οι πολιτικοί των τελευταίων ετών μας στέρησαν κυριαρχικά μας δικαιώματα , μας στέρησαν την αξιοπρέπεια μας, μας εξευτέλισαν, μας έθιξαν ιερά και όσια και μας στέρησαν το δικαίωμα να μεγαλώσουμε σωστά και τίμια τα παιδιά μας.

Χθες βίωσα μια έκπληξη.

Ήρθε επίσκεψη στην αεροπορική βάση που είμαι ο Αντώνης Σαμαράς. Μας είχαν ειδοποιήσει να είμαστε εκεί. Όλοι μουρμουρίσαμε γιατί προτιμούσαμε να περάσουμε το Σαββατιάτικο πρωινό με την οικογένεια μας. Τελικά πήγα πιο πολύ από περιέργεια γιατί πραγματικά σε αυτές τις εκλογές είμαι αναποφάσιστος ως προς το τι να κάνω και τι να πιστέψω.

Παρακολουθούσα τη πομπή με τα αυτοκίνητα και εξεπλάγην  όταν είδα από πολύ κοντινή απόσταση το Σαμαρά μέσα στο αυτοκίνητο να κάνει το Σταυρό του όταν αντίκρισε το παρακείμενο εκκλησάκι. Ήταν ο πρώτος πολιτικός που είδα να κάνει το σταυρό του από μονός του, επειδή το ήθελε και όχι επειδή το επέβαλε κάποια δημόσια εμφάνιση ή εκδήλωση. Μάλιστα τον έκανε κανονικά μεγάλο και εμφανή και όχι σαν τη καρικατούρα άλλων πολιτικών . Πραγματικά εξεπλάγην διότι δε το περίμενα.  Όλους του Έλληνες πρωθυπουργούς τους έχω δει με το εβραϊκό καπελάκι στο τείχος των δακρύων να προσεύχονται αλλά κανέναν δεν είδα στην Ελλάδα να κάνει το Σταυρό του από μόνος του, παρά μόνο σε δημόσιες εκδηλώσεις.

Έχω βαρεθεί τους πολιτικούς και τις ψευτιές τους και έλεγα στη πρώτη ευκαιρία να την κοπανίσω και να πάω στην οικογένεια μου. Αυτή του όμως η κίνηση μου κέντρισε  το ενδιαφέρον  και έμεινα. Ήθελα να δω τη συνέχεια, να ακούσω τη θα πει.

Είπε κάποια συγκλονιστικά για έμενα πράγματα.

Είπε ότι δεν πρέπει να παραμελούμε την Άμυνα, πράγμα που σημαίνει πως ο ίδιος αναγνωρίζει ότι η Άμυνα της χώρας είναι παραμελημένη.

Είπε ότι δε πρέπει να προσβάλουμε τους ανθρώπους που υπηρετούν την άμυνα της χώρας, που σημαίνει ότι ο ίδιος γνωρίζει ότι μας παραμελούν και μας προσβάλουν με τα όσα κάνουν και όσα δεν κάνουν και μας έχουν καταντήσει Φιλιππινέζες και όχι πολεμιστές. Βεβαία ίσως αρκετές Φιλιππινέζες να έχουν μεγαλύτερα έσοδα από εμάς αλλά εμείς το κάνουμε για τη πατρίδα και όχι για τη κονόμα.

Αναγνώρισε ότι είμαστε πατριώτες και είπε ότι πατριωτισμός σημαίνει πάνω απ’ όλα αξιοπρέπεια. Αυτό  σημαίνει ότι γνωρίζει πως και αυτή την αξιοπρέπεια μας την έχουν στερήσει, με τις περικοπές, τους έκτακτους φόρους, τα τεκμήρια κλπ καθώς μας έχουν στερήσει τη δυνατότητα να μεγαλώσουμε αξιοπρεπώς τα παιδιά μας.

Πόσοι από εμάς δε κάνουμε Δευτέρες και τρίτες δουλειές για να τα φέρουμε εις πέρας με τις υποχρεώσεις μας; Πόσοι από εμάς δε δουλεύουμε σε βενζινάδικα μαζί με αλλοδαπούς το απόγευμα για 25€? Σε τέτοια ξευτίλα μας έριξαν οι προδότες.!

Πρόσφατα σε κάποια περιοχή της Αττικής συνάδελφος μου ανώτερος αξιωματικός, υποδιοικητής μονάδας ο όποιος έχει τρία παιδιά που σπουδάζουν αναγκάστηκε τα απογεύματα ,να δουλέψει σε βενζινάδικο συγγενή της συζύγου του  μαζί με αλλοδαπούς για 30€ προκειμένου να σπουδάσει τα παιδιά του. Το βενζινάδικο αυτό ήταν στην άλλη άκρη της Αττικής από εκεί που έμενε για τους ευνόητους λογούς. Κάποιο απόγευμα πάει μια μαύρη αστραφτερή BMW πολλών κυβικών. Πλησιάζει στο παράθυρο του οδηγού και έκπληκτος αντικρίζει τον σμηνίτη οδηγό του, αυτόν ο όποιος κάθε πρωί με το υπηρεσιακό όχημα τον πάει από το σπίτι στη δουλεία. Έκπληκτος και ο πιτσιρικάς το βύσμα όπως θα λέγαμε, λέει έκπληκτος με ένα χαμόγελο "κύριε Υποδιοικητα !!! εσείς εδώ;!!!" Εκείνη την ώρα ο συνάδελφος μου ήθελε να ανοίξει η γη να τον καταπιεί. Τέτοια ξεφτίλα , τέτοια ντροπή , τέτοια κατάντια δεν είχε νιώσει ποτέ. Τόσο προδομένος δεν είχε νιώσει ποτέ. Προδομένος γιατί οι πολιτικοί της Ελλάδας των είχαν οδηγήσει σε αυτή τη κατάντια.

Αυτά τα λέω για να καταλάβει ο κόσμος τι περνάμε και πως νιώθουμε.

Εν συνεχεία ο Σαμαράς είπε ότι για να έχουμε σωστές και ικανές Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να τηρηθεί το Αξιόμαχο, το Αξιοκρατικό και το Αξιοπρεπές. Δηλαδή ο άνθρωπος αυτός είδε και ήξερε ότι δεν υπάρχουν Αξιόμαχες Ένοπλες Δυνάμεις, ήξερε ότι δεν υπάρχουν αξιοκρατικές Ένοπλες Δυνάμεις αλλά πολιτικά ρουσφέτια και παραμάγαζα και ήξερε ότι δεν υπάρχει το Αξιοπρεπές, διότι αναγνώριζε ότι μας έχουν υποβαθμίσει, μας έχουν παραπετάξει, μας έχουν εξουθενώσει  και μας έχουν στερήσει την αξιοπρέπεια.

Τα ήξερε όλα αυτά τα κακά που έχουν συμβεί και τα τόνιζε ξανά και ξανά θέλοντας να κάνει κάτι για να τα’ αλλάξει.

Ήταν ο μονός που είπε ότι ενώ οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας  παίζουν καθημερινά τη ζωή τους κορώνα γράμματα αδίκως τους κόβουν τα ελάχιστα που παίρνουν. Είναι ο μονός που αναγνώρισε τη πρόσφορα μας , ο μονός που αναγνώρισε την αδικία και ο μονός που θέλησε να την αποκαταστήσει. Ουδείς άλλος έβλεπε να προβλήματα μας, παρά μόνο εκθείαζαν τη πρόσφορα μας και τις ικανότητες μας και για προβλήματα και λύσεις ούτε κουβέντα.

Δε πολιτικολογώ αλλά προβληματισμένος βλέπω ότι ένα στους δέκα πολιτικούς  βλέπει και αναγνωρίζει το προφανές,  δηλαδή την αγάπη μας και τη πρόσφορα μας στη πατρίδα ,τις ανάγκες μας και τα προβλήματα μας και δυστυχώς ένας στους δέκα έχει σκεφτεί κάποιες λύσεις.

Από όλους όσους πέρασαν από εδώ μόνο αυτός είπε ότι οι σωστές χώρες τιμούν όσους υπηρετούν στις ένοπλες Δυνάμεις και δεν τους υπονομεύουν, δεν τους βρίζουν ,δεν τους λένε αντιπαραγωγικούς, δεν τους καταρρακώνουν το ηθικό και δεν τους θίγουν την αξιοπρέπεια και είπε πως όλα αυτά θέλει να τα αποκαταστήσει για το καλό της Ελλάδας και για το καλό όλων μας.

Εμείς δεν είμαστε ρουσφετολογικά διορισμένοι υπάλληλοι σε καμία ΔΕΚΟ, και δε περνάμε τη μέρα μας αμειβόμενοι λύνοντας σταυρόλεξα, δουλεύουμε σκληρά και πληρώνουμε με αίμα τη πρόσφορα μας στην Ελλάδα και όλους τους Έλληνες γιατί εμείς το θελήσαμε.

Κοίταζα το Σαμαρά και ήθελα να πιστέψω όλα αυτά που έλεγε, θέλω πολύ να γίνουν πραγματικότητα για το καλό της Ελλάδας, για το καλό της Ελληνικής Αεροπορίας για το καλό εμάς και των παιδιών μας.

Ήθελα να τον πιστέψω και τον κοίταγμα στο πρόσωπο, τον κοίταγμα στα μάτια και ήθελα να καταλάβω ότι αλήθεια τα εννοούσε. Τα μάτια του άστραφταν ,ο λόγος του είχε πάθος και ένταση δεν ήταν σαν τους κέρινους πολιτευτές που παίζουν θέατρο  αλλά έβγαζε ειλικρίνεια και μας κοιτάτε στα μάτια. Αγαπούσε την Ελλάδα και το έδειχνε και πάνω απ όλα το πίστευε.

Φεύγοντας από την μονάδα πέρασε πάλι το όχημα του από το παρακείμενο εκκλησάκι της βάσης και προς έκπληξη μου έκανε και πάλι το Σταυρό του.

Θέλω να ελπίζω και εύχομαι

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ avatar
  ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ 29/04/2012 12:27:59

  !!!!!!!!

 2. Δεξιός Ψάλτης avatar
  Δεξιός Ψάλτης 29/04/2012 12:36:33

  Τι άλλο να πούμε εμείς εδώ;
  Ο Αξιωματικός - Ίκαρος τα λέει μέσα από μια καρδιά που είναι πραγματικά γεμάτη Ελλάδα. Άλλωστε εκεί ψηλά που πετάει είναι και πιό κοντά στο Θεό,σε αυτόν τον οποίο απήυθυνε το σταυρό του ο Αντώνης, και ίσως η ευχή του πάει πιό γρήγορα.
  Καλές προσγειώσεις φίλε.

 3. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 29/04/2012 13:09:37

  Λεβέντη μου ιπτάμενε, αετέ μας, η χώρα μας, η πατρίδα μας δε θα χαθεί. Έχουμε περάσει χειρότερα και επιβίωσε. Πρέπει όμως ο λαός να δει ότι μόνο με τη βοήθεια του Θεού θα πάμε καλά. Αλλιώς θα τρώμε χαστούκια μέχρι να συνέλθουμε. Ο Θεός μαζί σας αετοί μας!

  Όσον αφορά το Σαμαρά, αν είχα 1% αμφιβολία για αυτόν μου την διέλυσες οριστικά. Να δω τώρα πόσοι είναι οι Έλληνες στις εκλογές που έρχονται... Οι υπόλοιποι να αναχωρούν σιγά-σιγά γιατί με αυτά που έρχονται θα θέλουν να φύγουν και δε θα μπορούν. Οι υπόλοιποι θα μείνουμε να παλέψουμε και θα νικήσουμε, με τη βοήθεια του Θεού πάντα!

 4. Wolf avatar
  Wolf 29/04/2012 13:30:07

  Η Παναγιά να σας έχει καλά φίλε.
  Μόνο σεβασμό για σένα και τα άλλα παιδιά, που μετράτε με αίμα τις ημέρες σας, εκεί ψηλά στον ελληνικό ουρανό.
  Ο Σαμαράς δε θα σας προδώσει όπως τόσοι άλλοι. Να είσαι σίγουρος για αυτό!

 5. Βαλασία Σεβεντεκίδου avatar
  Βαλασία Σεβεντεκίδου 29/04/2012 13:36:51

  Eίναι Έλληνας.. είναι Πατριώτης.. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 6. ex-lamogios zivagos laliotius gapomalakius pasokus-pasokus!! avatar
  ex-lamogios zivagos laliotius gapomalakius pasokus-pasokus!! 29/04/2012 13:58:58

  Όσο καί νά θέλουμε εμείς οί απλοί-##προσγειωμένοι## πολίτες, νά αντιληφθούμεν τό μέγεθος τής Αγάπης διά τήν Πατρίδαν,αυτών τών Ηρώων τών Γαλάζιων Ουρανών,είναι αδύνατον.
  Ίσως μόνον άλλοι Ικάροι,πού διαβάζουν αυτήν τήν De Profundis επιστολή τού συναδέλφου τους,είναι δυνατόν νά αισθανθούν τό Ίδιο Μεγαλείο τής Ψυχής του,πού μόνον ή Αγάπη του διά τήν Πατρίδαν,τόν έταξε νά φυλάσση Θερμοπύλες.....τοίς κείνων ρήμασι πειθόμενος.
  Αιεν Υψικρατείν Ίκαρε,Λεωνίδα τών Αιθέρων!!!!.

  Υπάρχουν φυσικά καί οί γήινοι.......ΠΑΓΚΑΛΟΙ τού ΜΕΓΑΛΟΥ καί ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΥ ΓΕΥΜΑΤΟΣ,όπως καί οί ......ΚΑΜΜΕΝΟΙ μέ τά Zodiac κι οί γαπομαλ@@@@ μέ τά κανό !!!!!!

 7. Ιωάννης33 avatar
  Ιωάννης33 29/04/2012 14:05:52

  Μπράβο ρε μεγάλε.
  Δεν υπάρχει άντρας που να μην ζηλεύει τη δουλειά που κάνεις.Και θέλει κότσια για να παραδεχτείς οτι δεν θα κάνεις εκπτώσεις στον ζήλο σου,παρά τις δυσκολίες και τις αμφιβολίες.
  Είναι πολλοί σε τέτοια κατάσταση και φοράνε διάφορες στολές.Εκεί τους κατάντησε ο Σοσιαλισμός που τώρα αναπαύεται στα κελιά.Καλά έκανες και τον πίστεψες τον Σαμαρά,καλά κάνεις και ελπίζεις.Η ορμή θα γίνει πράξη

 8. kpylos avatar
  kpylos 29/04/2012 15:07:04

  Όταν ψέλνει μαζί μας, στη χορωδία της Μ. Παρασκευής στην Πύλο, το κάνει από τα βάθη της ψυχής του γιατί το νοιώθει. Και φαίνεται πως το νοιώθει και δεν υποκρίνεται γιατί βλέπεις της αγαλλίαση στο πρόσωπό του. Είναι Αληθινός, είναι Έλληνας, είναι Χριστιανός. ¨
  Όλοι εμείς, που τον έχουμε ζήσει από κοντά, ξέρουμε πόσο ακέραιος χαρακτήρας και πόσο πατριώτης είναι.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ kpylos 29/04/2012 15:19:40

   Πείτε τα βρε παιδιά τόσο καιρό που αφήνετε τους συκοφάντες να τον σπιλώνουν και να τον βάζουν μαζί με προδότες και πράκτορες! Δεν υπερασπίζεται αυτός όσο μπορεί τον εαυτό του επειδή έχει το πνεύμα του ευαγγελίου μέσα του. Έχουν τρελάνει τον κόσμο με τόσα που του αποδίδουν για μυστικές συμφωνίες και ψέμματα που λέει. Προσωπικά δε τα πίστεψα ποτέ αλλά είναι θολωμένος ο κόσμος και παρασύρεται. Εσείς όμως που τον ξέρετε χρόνια πρέπει να πείτε ποιος είναι.

 9. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 29/04/2012 15:27:00

  Να είσαι καλά , να κάνεις τη δουλειά που αγαπάς ! Προστατεύεις τη πατρίδα, τα παιδιά σου και όλους εμάς ! Η δουλειά σου είναι λειτούργημα και να ξέρεις φίλε μου, ότι μέσα μας , εσύ και οι συνάδελφοί σου , είστε πολύ ψηλά! Ο Α. Σαμαράς , είναι αυτός που είδες . Δεν θα σε απογοητεύσει , γιατί δεν είναι ψεύτικος , δεν είναι δήθεν. Είναι αληθινός , έχει αρχές και αξίες και πιστεύει αυτά που λέει.

 10. Δαναός avatar
  Δαναός 29/04/2012 15:27:49

  Μπράβο! Σ ευχαριστώ πολύ!Τίποτε άλλο!

 11. dikefalosaitos avatar
  dikefalosaitos 29/04/2012 15:49:53

  Το ήθος των ιπταμένων ασύγκριτο.
  Μπράβο Παίδες Ελλήνων!!!!!!!!!

 12. ΣΙΝΙΑΛΟ avatar
  ΣΙΝΙΑΛΟ 29/04/2012 15:51:15

  ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ Ο ΙΠΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΠΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΜΕ ΑΥΤΟΘΥΣΙΑ ΘΕΤΟΥΝ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΙΡΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΜΕ. ΝΑ ΤΣΙΜΠΑΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΥΤΗ Η ΝΟΣΗΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΑ ΠΑΤΡΙΔΑΣ.

 13. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 29/04/2012 16:12:09

  Μπράβο..

 14. juliet avatar
  juliet 29/04/2012 18:19:14

  Φίλε ,είπες είναι κατάντια και ντροπή να πλένει τζάμια για να σπουδάσει τα παιδιά του ο συνάδελφός σου ....κατάντια για τη χώρα ,όχι για τον άνθρωπο.
  Είναι κατάντια μια κοινωνία σάπια να ζητά από σένα να την σώσεις ,να δώσεις τη ζωή σου-είναι σίγουρο θα το κάνεις- και να μη σου αναγνωρίζει το δικαίωμα να ζεις αξιοπρεπώς.
  Εσύ διαφέρεις ,παραδέχεσαι και τολμάς να πεις ότι πήγε από περιέργεια και είδες και μέσα σου μοσχοβόλησε ένα μικρό κρινάκι και είδες ότι ο άνθρωπος αυτός είναι διαφορετικός ,ότι δεν είναι ο θεατρίνος της στιγμής είναι ο αρχηγός που μπορείς να εμπιστευτείς και εσύ και εμείς.Γιατί ο κόσμος είναι όποια και η καρδιά μας.
  Φίλε,δεν απαξιώσανε εσένα ,απαξιώσανε την ΙΔΕΑ.
  Δεν ισοπεδώσανε εσένα ,ισοπεδώσανε την ΠΑΤΡΙΔΑ,για την οποία δίνεις τι ζωή σου .
  Δεν ποδοπατήσανε τον αξιοπρέπεια τη δική σου ,ποδοπατήσανε κάθε αξιοπρεπή άνθρωπο για να μπορούν να τον ελέγχουν ,για να υποκύπτει μπροστά σ' οποιδήποτε απειλή.
  Μπορούμε να δώσουμε τα χέρια και όλοι μαζί μακρυά από μιζέριες και μικρότητες να σώσουμε στην Ελλάδα ,που εσύ υπερασπίζεσαι με το αίμα της καρδίας σου και εμείς που μας πετροβολούν γιατί επιλέξαμε να είμαστε ακόμη Ελληνες.Την Κυριακή όλοι ψηφίζουμε τον Σαμαρά ....για την Ελλάδα ,βρε γαμώτο!!!!!

 15. η Dimi avatar
  η Dimi 29/04/2012 18:29:01

  Προς Ελληνες πολιτικούς: "Oι βράχοι του Αιγαίου, ο Ουρανός, η Σημαία... Γι αυτά θα πέφταμε!"

  Είσαι το 1, 2, 3, 4…Η σειρήνα ουρλιάζει….

  Σε 2 φωνάζουν… Τρέχεις ασταμάτητα…. Ανεβαίνεις την σκάλα…. Φοράς το κράνος…

  Η καρδιά σου αρχίζει να κτυπάει σαν τρελή… Κλείνεις τον ουρανό… χαϊδεύεις την φωτογραφία που έχεις πάντα μαζί σου….

  Χαμογελάς… φεύγεις…. Νιώθεις την πίεση της ταχύτητας…. Και ξαφνικά είσαι εκεί ψηλά… εσύ και ο ουρανός….

  Εσύ και ο Θεός….εσύ και τα χρώματα…Αχ αυτά τα χρώματα!!! Σε συνεπαίρνουν…τα ερωτεύεσαι…. Ψάχνεις τον ορίζοντα…

  Ξαφνικά τον βλέπεις… είναι κοντά σου.. είναι μακριά σου…Μεγάλος…Παράξενος…Δυνατός… Εσύ χαμογελάς απλά… Βοήθα θεέ μου… το χέρι σταθερό… Βοήθα Παναγία μου…Να γυρίσω πίσω… να αγκαλιάσω την γυναίκα μου…. Να φιλήσω το παιδί μου… να δω την Μάνα μου….

  Βοήθα Παναγιά μου να δω αυτά τα μικρά πράγματα που κάνουν αυτή την μίζερη ζωή όμορφη…. Το χέρι σταθερό… το βλέμμα ίσιο… Τα μάτια παντού….Όμορφη θάλασσα κάτω…Πλανεύτρα…. Αν είναι να φύγω ας φύγω όπως εκείνους….Με θάνατο αντρειωμένο… περήφανο….Εσύ χαμογελάς… Δεν σε φοβάμαι Χάρε….

  Το μόνο που θέλω είναι να πάω να συναντήσω εκείνους… τους δικούς μας… τους ήρωες…. Αντρίκια περήφανα…. Έρχεται ο μαύρος…. Είναι μακριά σου… Υπολογίζεις… γυρνάς… δευτερόλεπτα…. σε πήρε στα ψαλίδια…Βοήθα…. Σηκώνεσαι…ψηλά…κατεβαίνεις και ξαφνικά τον έχεις στο LOCK…. Ακούς τον ήχο….είναι ΚILL…τον ειδοποιείς….

  Σε νιώθει κολλημένο πάνω του… φεύγει… εξαφανίζεται στον γλυκό ορίζοντα….χαλαρώνεις….κοιτάς τριγύρω…. Εσύ και ο ουρανός… ηρεμία…Αχ αυτά τα χρώματα…. Κοιτάς κάτω και βλέπεις τους βράχους…διάσπαρτους στην θάλασσα….με τα χρυσά της τα νερά….χαμογελάς…αν θα μπορούσες θα ούρλιαζες… χαχαχα σου έρχονται στο μυαλό τα τελευταία γεγονότα….

  Μα τόσο μικροί είναι αυτοί εκεί κάτω??....τόσο επικίνδυνοι??....τόσο ανούσιοι ???....τόσο μικρόψυχοι??...χα χα χα μα δεν βλέπετε τριγύρω σας… δεν νιώθετε γιατί θα πέφταμε??... Είναι δυνατόν να μην βλέπετε τους βράχους….????

  Είναι δυνατόν να μην μυρίζεται την θάλασσα??... πελώριοι βράχοι καταμεσής στο πέλαγος… για πια επιδόματα μιλάτε… εγώ μιλάω για αυτά τα διαμάντια διάσπαρτα στο Αιγαίο… και εκείνο το πανί…ναι το πανί… κόβεις το γέλιο… ένα δάκρυ έρχεται στα μάτια…. Το πανί….και μόνο που το σκέφτεσαι μια γλυκιά ανατριχίλα…

  Ναι κύριοι…. οι βράχοι…ο ουρανός…τα χρώματα…το πανί….για αυτά θα πέφταμε…. Για αυτά που ορκιστήκαμε… πόσο δεν φαίνεστε από δω…πόσο λίγοι είστε….

  Σκέφτεσαι…ξάφνου στα δίπλα σου… οι φίλοι σου οι συνάδελφοι σου… οι ήρωες σου… τυλιγμένοι σε σύννεφο… η καθιερωμένη τους επίσκεψη…. σου κουνάνε το χέρι…χαμογελάνε…. Ανταποδίδεις με αγάπη…είσαι χαρούμενος… τους έχεις δίπλα σου….

  Θα ξανάρθω ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΕ…. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ….ΕΚΤΩΡΑ…ΚΩΣΤΑ….την άλλη φορά ανδρειωμένοι….

  Ήρωες…επιδόματα…. Πολιτικοί….ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑ

  ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΙΛΟΤΟΥΣ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ.

  ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ κε ΧΑΡΔΑΒΕΛΑ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΙΣΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ* ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ. ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΑΝ ΟΧΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ..

  ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΥΦΕΡΑ ΤΟΥΣ ΧΡΟΝΙΑ ΟΤΑΝ ΠΑΙΔΙΑ 18 ΕΤΩΝ ΚΛΕΙΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΕΝΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟ ΠΑΝΙ, ΤΟΥΣ ΒΡΑΧΟΥΣ, ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ, ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑΓΜΕΝΟΙ ΝΑ ΦΥΛΑΤTΟΥΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ..

  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.
  ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ
  (pyles.tv 5/2010)


  * Bαγγέλη Βενιζέλο

 16. nikolas avatar
  nikolas 29/04/2012 18:55:08

  Τιμή και δόξα στους μάχιμους τους ευσεινήδητους και στους πεσόντες που δίνουν την ζωή τους για την ασφάλειά μας. Πίσσα και πούπουλα στα υπόλοιπα παράσιτα που αμαυρώνουν το όνομα του Έλληνα στρατιώτη λεηλατώντας τα πάντα. Πιο πρόσφατο παράδειγμα τα νοθευμένα καύσιμα.

 17. ex-zivagos lamogios laliotius gapomalakius pasokus-pasokus!! avatar
  ex-zivagos lamogios laliotius gapomalakius pasokus-pasokus!! 29/04/2012 19:23:25

  Μέ έκανες νά ζήσω τό όνειρο ξανά!!!
  Σε ευχαριστώ!!!!!!

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ ex-zivagos lamogios laliotius gapomalakius pasokus-pasokus!! 29/04/2012 20:03:17

   Δόξα και Τιμή στους Ιππότες του Αιγαίου μας !

 18. nikos17 avatar
  nikos17 29/04/2012 21:36:49

  πολύ αγάπη έπεσε τελευταία για τις ένοπλες δυνάμεις (εννοώ τα ΜΜΕ, τα site κλπ). Ελπιζω να είναι αληθινή και όχι μόδα ή στο πνεύμα της εποχής που όλοι δηλώνουν πατριώτες. Ο ιπτάμενος είναι ειλικρινής επειδή είναι στρατιωτης πανω απ΄όλα. Εγραψε αυτα που είδε. Είπε αυτα που νιώθει και φυσικά δεν είπε αυτά που δεν επρεπε να πει .

 19. SZAE avatar
  SZAE 29/04/2012 21:48:42

  Ο Αντώνης είναι παιδί του συστήματος....
  Πάντα μέσα στο στράτευμα υπήρχαν άνθρωποι με διπλές δουλειές γιατί πάντα ο μισθός ήταν...επαρκής!

 20. ΠΑΡΝΩΝΑΣ avatar
  ΠΑΡΝΩΝΑΣ 29/04/2012 22:21:01

  Με συγκίνησες τόσο πολύ που δεν το φαντάζεσαι Χρυσαετέ. Εχω πάθει vertigo.
  Δεν ξαίρω πια τι να σου γράψω. Νάναι ευλογημένοι οι γονείς που κάνανε και εσένα και τους Συναδέλφους σου. Σε ευχαριστώ (και δεν είμαι ο μόνος) και μέσω εσού και τους Συναδέλφους σου για ότι κάνετε γιά την Πατρίδα μας.

 21. ΝΙΚΟΣ avatar
  ΝΙΚΟΣ 29/04/2012 22:53:25

  ΕΙΜΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΩ ΣΤΟ ΕΝΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟ!ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΨΥΧΗΣ !!Ο ΘΕΟΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!!

 22. partyman avatar
  partyman 30/04/2012 00:42:04

  καλές πτήσεις - Αίεν Υψικρατείν

 23. Κώστας Τ avatar
  Κώστας Τ 30/04/2012 01:26:30

  Ένας στους εννιακόσιους είναι η αναλογία των ανθρώπων,που είναι ικανοί να ανταποκριθούν στις συνθήκες πτήσης ενός σύγχρονου μαχητικού αεροπλάνου!
  Η πολιτεία έχει επενδύσει και εμπιστευθεί στα χέρια τους πολλά δις ευρώ!Άστοχες οι ενέργειες της προηγούμενης διακυβέρνησης,η οποία υποτίμησε και πρόσβαλε το έργο όλων των στελεχών που δίνουν την ζωή τους για να είναι έτοιμο να εκτελέσει αποστολή ένα μαχητικό!
  Εκτός από τους φανταχτερούς Ιππότες των αιθέρων υπάρχουν και τα στελέχη του Στρατού Ξηράς(Πεζικάριοι-Τεθωρακισμένοι-Πυροβολητές κλπ)!
  Δεν υπολογίζονται οι εργατώρες που απαιτούνται για να συντηρηθεί ένα άρμα μάχης!Δεν υπολογίζεται η κούραση των λειψών πληρωμάτων για να αλλάξουν τα λάδια του κινητήρα,να φουλαριστεί με καύσιμο,να συντηρηθούν οι μπαταρίες,να ελεγχθεί το σύστημα ψύξης,να ρυθμιστεί το σύστημα ελέγχου πυρός,οι ασύρματοι,το πυροβόλο,τα πολυβόλα,να φορτωθεί πυρομαχικά και να είναι έτοιμο για δράση ανά πάσα στιγμή!Να πάει σε άσκηση με πραγματικά πυρά,να αντιμετωπίσει βλάβες,να εκτελέσει εύστοχα πυρά,να μην ανοίξει μύτη και τα άπειρα στρατιωτάκια να επιστρέψουν στην Μονάδα μπαρουτοκαπνισμένοι κουρασμένοι,βρώμικοι αλλά μάχιμοι!
  Πολύ βαρύ το πρόγραμμα,απαιτεί τεράστια αποθέματα ψυχικά και σωματικά!Υπάρχει περίπτωση να χρειαστεί ο Λοχαγός να καλύψει με την φωνή του θόρυβο δεκατριών αρμάτων!
  Αυτή είναι η δουλειά,δύσκολη-εύκολη για αυτούς που την αγαπάνε!Δεν ξέρω τι είναι πιο σκληρό,το μέταλο της θωράκισης,ή οι ψυχές που καβαλάνε το θηρίο!
  Κάθε φορά που ξεκινάμε κάνουμε τον Σταυρό μας,γιατί το θηρίο δεν συγχωρεί λάθη και αμέλεια!!!
  Ελπίζω κάποιοι να κατάλαβαν το λάθος που έγινε και να βάλουν τα πράγματα στην σωστή τους θέση!

 24. Ολγα Παπαμανωλη avatar
  Ολγα Παπαμανωλη 30/04/2012 16:17:26

  Ο ειδικος ξερολας που εκανε το σχολιο οτι το κειμενο δεν το εγραψε ιπταμενος της ΠΑ να μας απαντησει πως μπορει να υπαρχει αξιομαχο οταν δεν υπαρχουν καυσιμα ως γνωστο για τα μαχητικα αεροσκαφη?

  Πως μπορει το ιπταμενο προσωπικο να ειναι αξιομαχο οταν οι εμπειροι πιλοτοι πετουν 6 ωρες το μηνα συμφωνα με σχετικη διαταγη και οι εκπαιδευομενοι 15?

  Οταν οδηγας το αμαξι σου μονο 6 ωρες το μηνα το ξεχνας ποσο μαλλον ενα μαχητικο αεροσκαφος.

  Πως μπορει το αξιομαχο να ειναι στα υψη οταν εχουν περικοπει δεκαδες στρατιωτικες ασκησεις συμφωνα με τις εντολες της ΤΡΟΙΚΑΣ για μειωση εξοδων.?

  Πως μπορει να υπαρχει αξιομαχο οταν οι αποστολες συνεκπαιδευσης στο εξωτερικο εχουν ματαιωθει για οικονομικους λογους.

  Μια και μοναδικη φορα πηγαν ελληνικα F-16 στην παγκοσμιας εμβελειας αεροπορικη ασκηση Red Flag και τσακισαν τα υπερσυγχρονα αμερικανικα Φ-22 και Φ-15 με σκορ 17-1 και 15-3 υπερ των ελληνων. Εκτοτε δεν ξαναπηγαν ποτε ελληνικα μαχητικα λογο οικονομικων περικοπων και τροικας.

  Ο νοων νοητω!
  ΥΓ : Ο αδερφος μου ειναι ιπταμενος μαχητικων της ΠΑ επιτρεψτε μου να ξερω κατι κι εγω.

  • ΓΙΑΝΝΗΣ Α. avatar
   ΓΙΑΝΝΗΣ Α. @ Ολγα Παπαμανωλη 30/04/2012 18:04:38

   γιατί σβήστηκε το σχόλιο του;
   Όλγα αυτά που λες τα εννοεί στο υπολοιπο κομμάτι της παραγραφου ο πιλοτος..σαν έκραση όμως δεν θα το ελεγε ποτέ αυτό που επισήμανε ο "ειδικός ξερόλας"...καλό το κείμενο,παιζει με τη ψυχολογία του αναγνώστη και την αγάπη του για την πατριδα...αλλά οι ΑΝΤΡΕΣ αυτοί πέρα απο το σεβασμό που πρέπει να έχουν απο την πολιτεια, τον ίδιο σεβασμό πρέπει να έχουν και απο μας, χωρίς να τους μπλεκουμε σε προεκλογικά παιχνίδια για εντυπώσεις.Το ΕΡΓΟ τους,ο ΖΗΛΟΣ τους και η ΑΓΑΠΗ τους για την πατριδα είναι άξια ΣΕΒΑΣΜΟΥ..

   factorx, ασε και κανένα μήνυμα να περάσει..πολύ κόψιμο....

 25. ΟΛΓΑ ΔΑΣΚΑΛΟΥ avatar
  ΟΛΓΑ ΔΑΣΚΑΛΟΥ 30/04/2012 20:28:33

  Με συγκίνησες πολύ και με έκανες να αποφασίσω ποιόν θα ψηφίσω!
  Να είσαι δυνατός και όλα τα καλά για σένα και την οικογένειά σου!

 26. Αντώνης avatar
  Αντώνης 01/05/2012 23:31:53

  ντροπη και μονο ντροπη για την μεταχειριση των ενοπλων δυναμεων απο τα δυο μεγαλα κομματα(τεως μεγαλα).
  τι να πει κανεις ... για το πασοκ που εβαλε υπουργο που δεν ειχε υπηρετησει την υτσρατιωτικη του θητεια ή οτι εβαλε υπουργο ,αργοτερα τον μπενι?
  απο την αλλη ,διαβασε κανεις την ενορκη κταθεση του βασιλακου ,που δηλωσε οτι ενω η εισηγηση των ειδικων στο κυσεα ηταν για αγορα 42 απατσι με 18εκ το ενα,τελικα αποκτηθηκαν 20 προς 33 εκ το ενα?
  και οχι μονο αυτο αλλα ενω υπηρχε τεχνικο προβλημα ,οι πληρωμες απο μπενι και μειμαρακη συνεχιζονταν κανονικα με συνεπεια τα δυστηχηματα και τις απωλειες σε ζωες και ελικοπτερα?
  και ερχομαστε στην συγκυβερνηση....
  υπουργο εθνικης αμυνας ,τον ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ?ρε πατε καλα?τον αποτυχημενο παντου?
  που στα μετρα του φλεβαρη ,απο τις πρωτες μειωσεις δαπανων ηταν αυτες του υπουργειου του ?και στα δυσκολα ,τα επιπλεον 325 εκ ,κοψανε αλλα 100 εκ ?
  που εκακολουθουνε να αφηνουνε τα λεοπαρντ χωρις πυρομαχικα?
  που κοψανε την προμηθεια των 4 επιπλεον μεταγωγικων αεροσκαφων (απο τα 12 της αρχικης συμβασης ,εχουν ερθει τα 8,με διαθεσιμα ,το 1(ενα))?
  για ποιο αξιομαχο μιλατε ,κυριοι? ρωτατε αν στα φ-16 ,υπαρχει το συστημα αυτοπροστασιας?
  ρωτατε ,αν τα δικα μας αεροσκαφη αναχαιτιζουν τα τουρκικα ή εχουν διαταγη να τα παρακολουθουν,μονο?
  ρωτατε αν αντιμετωπιζουν τα πληρως εξοπλισμενα τουρκικα, με πληρες φορτο ή αοπλα?
  ποσες ασκησεις εχουν αναβληθει τα τελευταια χρονια?
  ποσες φορες ο "αυριανος πρωθυπουργος" ή και ο κατοικος ραφηνας εχουν παρακολουθησει στρατιωτικη παρελαση?
  αυτα τα λιγα ,προς το παρον.

 27. Αντώνης avatar
  Αντώνης 02/05/2012 23:21:32

  τι εγινε τελικα ,με την μειωση των ειδικων μισθολογιων ?
  θα ισχυσει ,οπως λεγεται σημερα ,σε διαφορες ιστοσελιδες ή οχι?
  ποιος λεει ψεμματα οσο αφορα τους μισθους των στρατιωτικων?

 28. κινεζος avatar
  κινεζος 21/06/2012 20:01:41

  Ο σεβασμός στις ένοπλες δυνάμεις είναι αυτονόητος. Το ξεγύμνωμα του έθνους (εντός συνόρων) θα λήξει όταν ολοκληρωθεί η ευρωπαϊκή ενοποίηση. Στο τέλος θα έρθουν καλές ημέρες για όλους σε νέο κλίμα. Υπομονή σε όσους υποφέρουν. Είμαστε τα αθώα θύματα των ελεεινών πρακτικών που οι μέτριοι πολιτικοί μας εφάρμοσαν χρόνια πολλά... Αυτούς τους ανέδειξε η ελληνική κοινωνία. Δεν μας τους επέβαλλε κανένας - εμείς τους ψηφίσαμε. Δεν είχαμε (και δεν έχουμε) καλύτερους δυστυχώς.

 29. smimias avatar
  smimias 13/07/2012 14:04:07

  μας δουλευεις ρε φιλε επειδη εσυ δουλευεις παρανομα σε βενζιναδικα μας εγραψες ολα αυτα (αν κ δεν το πιστευω). και ασε φυγε καλυτερα απο εκει γιατι θα κανει παρελαση ολη η μοναδα σου καμια μερα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.