06/02/2009 19:51
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γνώριζαν οτι ήταν "επικίνδυνος" απο το 2007 !!!

(Ανανεωμένο)Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. Βασίλειο Τσιατούρα επισκέφθηκαν χθες το μεσημέρι υπάλληλοι της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα και του γνωστοποίησαν ότι κατά το επτάμηνο του 2007 και συγκεκριμένα στις 07-02-2007, 20-04-2007 και 17-07-2007, είχαν ενημερώσει προφορικά σε τοπικό επίπεδο, τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Αμπελοκήπων για την περίεργη συμπεριφορά του συγκεκριμένου Αστυνομικού, ζητώντας παράλληλα από τον Διοικητή την αντικατάσταση του. Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, για όλη αυτή την ενημέρωση η ηγεσία δεν είχε λάβει γνώση, ενώ ουδεμία αναφορά έγινε, από τους αρμοδίους της Πρεσβείας, για εκπυρσοκρότηση πυροβόλου όπλου του συγκεκριμένου αστυνομικού.

Εξάλλου, η εφημερίδα «Κόσμος του Επενδυτή» στο φύλλο της που θα κυκλοφορήσει το Σάββατο δημοσιεύει στοιχεία που αποκαλύπτουν ότι ο εν λόγω αστυνομικός είχε κάνει άσκοπη χρήση του όπλου του εν ώρα υπηρεσίας και πριν από περίπου έναν μήνα. Σε σχετική ερώτηση, η πρεσβεία των ΗΠΑ επιβεβαίωσε έμμεσα τις πληροφορίες, δηλώνοντας ότι «είχαμε έλθει σε επαφή με την ΕΛΑΣ για τον συγκεκριμένο αστυνομικό».

Στο μεταξύ, τον εγκλεισμό του αστυνομικού στο Ψυχιατρείο των Φυλακών Κορυδαλλού διέταξε η 16η τακτική ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση.

Από τον ΡΣ Αθήνα 984

ΣΧΟΛΙΑ

 1. osaperas avatar
  osaperas 06/02/2009 20:26:35

  Ποια χώρα του κόσμου μπορει να "τρελάνει" με αυτό τον τρόπο τους αμερικανούς;

  Μόνο εμείς!

  Όχι μόνο βάζουμε κάποιον αστυνομικό ο οποίος δεν ειναι καλά στα μυαλά του για να τους φυλάει, αλλά όταν μας το λένε κιόλας "παιδιά, κάτι δεν πάει καλά με τον φρουρό που μας έχετε βάλει" εμείς τους γράφουμε κανονικά.

  Σε ποια άλλη χώρα μπορέι να γίνουν αυτά τα πράγματα; Σε καμία. Ούτε στις τριτοκοσμικές.

  Και η πλάκα είναι ότι εάν πάρει τηλέφωνο -ασ πούμε για να γελάσουμε ο Ομπάμα-τον δικό μας τον καθ ύλιν αρμόδιο το Μαρκογιαννάκη για να διαμαρτυρηθεί, μπορεί να του πει ο Νπαρκογιαννάκης "τι να σας κάνω κύριε. Και εμενα μου βάλανε γκαζακια στο γραφείο μου. Ξέρετε τι τραβάω κι εγώ κάθε μέρα μέ όλους αυτούς".
  Θα τον στείλει κι αυτόν κανονικά.

 2. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 06/02/2009 20:26:45

  Σε όλον τον δημόσιο τομέα, υπηρετούν σε θέσεις ευθύνης διάφοροι τρελαμένοι με σοβαρά ή λιγότερο σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Διαγνωσμένα η μη. Η κακώς ενοούμενη συναδελφική αλληλεγγύη σε συνδυασμό με την κομματική κάλυψη των περισσοτέρων, δημιουργεί καθεστώς κουκουλώματος παρόμοιων συμπεριφορών.
  Έρχεται και η μονιμότητα και δένει το γλυκό. Οπότε, περιστατικά σαν αυτό του αστυφύλακα που πυροβόλησε εν ψυχρώ δεν είναι και τόσο μεμονωμένα. Δεν πρέπει να μας εκπλήσσουν.
  Έχετε προσέξει πως πάντα σχεδόν σε παρόμοιες περιστάσεις ανακοινωνεται ότι "ο ....στο παρελθόν είχε επισκεφθεί ψυχίατρο..."
  Το θέμα είναι να προλαβαίνονται τέτοιες συμπεριφορές. Να δημιουργηθούν δικλείδες ασφαλείας. Και δεν είναι μόνο η αστυνομία. Θέσεις ευθύνης σε τομείς ασφάλειας (safety) υπάρχουν και σε άλλες υπηρεσίες. Η λύση ίσως να είναι τεστ IQ και ψυχιατρική εξέταση για όλες τις θέσεις στον δημόσιο τομέα. Και μάλιστα αναδρομικά.

 3. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 06/02/2009 20:28:20

  Φαντάζεστε να είχε πυροβολήσει τον ίδιο τον Πρέσβη; Πολύ ήθελε; Τι θα γινόταν τότε;

 4. PORTA PORTA avatar
  PORTA PORTA 06/02/2009 20:32:30

  Πολλοί είναι επικίνδυνοι στη Βουλή αλλά και γύρω μας τους γνωρίζουμε και άλλους τους ξαναψηφίζουμε.

  Ο Αρχιφύλλακας είναι ένας από εμάς, καθως και τ αφεντικά του.

  ΠΠ

 5. Evros avatar
  Evros 06/02/2009 20:50:42

  Αν δείτε τα σχόλια για το θάνατο του 15χρονού, το είχα γράψει ότι το πρόβλημα είναι αυτοί που προσλαμβάνουν τους αστυνόμους. Και δυστυχώς επαληθεύθηκα.
  Να δούμε ποιο θα είναι το επόμενο το επόμενο επεισόδιο τώρα. Για καλό και για κακό όταν σας πλησιάζει αστυνομικός απομακρυνθείτε. Όχι ότι μπορεί να σας συλλάβει ….Μπορεί να είναι τρελός.

 6. Le canard avatar
  Le canard 06/02/2009 20:59:41

  Αρα, τα αμερικανάκια ήταν άκρως διακριτικά στις -ανύπαρκτες- αντιδράσεις τους προς την Ελλάδα, με αφορμή το περιστατικό. Γαργάρα το έκαναν. Οπως το ίδιο είχαν κάνει και με τη ρουκέτα του Επ.Αγώνα προ ετών. Ενδιαφέρον.

 7. PORTA PORTA avatar
  PORTA PORTA 06/02/2009 21:20:24

  Ψηφοφόρος: Μαρτζώκος.
  Θανάσης Βέγγος: Τι θέλετε;
  Ψηφοφόρος: Ήρθα για μια ανάλυση ούρων!
  Θανάσης Βέγγος: Τι 'ν' αυτά που λέτε κύριε Μαρτζώκο! Εδώ είναι πολιτικό γραφείο. Δεν είναι ιατρείο. Λάθος πόρτα κάνατε...
  Ψηφοφόρος: Καθόλου. Εγώ τον κύριο Φερέκη τον ψήφισα!
  Θανάσης Βέγγος: Τον ψηφίσατε; Κι επειδή τον ψηφίσατε πρέπει να φροντίζει για τα ούρα σας; Τέλος πάντων. Φέρτα εδώ. Θα τα φροντίσουμε.
  Ψηφοφόρος: Να μου τα προσέχετε.
  Θανάσης Βέγγος: Ναι, θα τα βάλουμε στα πούπουλα!

  ΠΠ

 8. MIG-21 avatar
  MIG-21 06/02/2009 22:19:13

  ΒΡΕΣ ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ?
  ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΔΕΝ ΦΕΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΟΥ!!

 9. Factorx avatar
  Factorx 06/02/2009 22:24:52

  10. MIG-21. Δικό σου πρόβλημα, άσε τις ....

 10. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 06/02/2009 22:49:46

  Το γεγονός είναι αξιοπερίεργο. Όχι μόνο καθ' εαυτό, αλλά και οι συνιστώσες του. Ο εντοπισμός του Le Canard, όσο αφορά την ανύπαρκτη αντίδραση της πρεσβείας των ΗΠΑ, αφορά μια από αυτές και θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπ' όψει.
  Σε προηγούμενα σχόλια έκανα αναφορά, στο ότι θεωρώ την Ελλάδα πολύ σημαντική και ευαίσθητη για την διεθνή ελίτ χώρα (έστω και εάν στην επιφάνεια προσποιούνται το αντίθετο) για να της επιτρέψουν να λειτουργήσει στοιχειωδώς. (Ενδεικτικά αναφέρω, ότι ένας από τους δύο υπεύθυνους, που όρισαν η NASA και η Google για τη δημιουργία κοινού πανεπιστημίου είναι ο Π. Διαμαντής. Κατά κανόνα στο συντονισμό στα projects αιχμής ορίζεται ένας Έλληνας και ένας Εβραίος, επειδή οι δύο αυτές ομοταξίες είναι οι πλέον προικισμένες).
  Κατ' ακολουθίαν οι Έλληνες πολιτικοί επιλέγονται στην πλειοψηφία τους να είναι μινόρες, όσο αφορά την ανθρώπινη ποιότητα, αλλά επαρκώς λαοπλάνοι, που να μπορούν να απευθύνονται εύστοχα στα μεγάλα ελαττώματα της φυλής μας. Πρόκειται για στυγνούς αποδέκτες της ξένης εντολοδότησης, περιβαλλόμενους από το τάγμα των εγχώριων μαστροπών του μιντιοκρατούμενου οικονομικού παρασιτισμού.
  Μέσα σε αυτά τα πλαίσια είναι επόμενο η Ψωροκώσταινα να μην είναι σε θέση να σηκώσει κεφάλι σε κανένα τομέα. Κατά καιρούς ταϊζουνε το πόπολο με ποδοσφαιροποιημένου τύπου "θριάμβους", όπως οι παγκόσμιες "πρωταθλήσεις", οι "Ολυμπιακοί στον τόπο που γεννήθηκαν", με στόχο τον βαυκαλισμό ότι κάτι τρέχει και για την παραγωγή της απαραίτητης αδρεναλίνης στο ερπετικό τμήμα του εγκεφάλου.
  Το όλο σκηνικό επιβαρύνεται τις τελευταίες δεκαετίες και με επι πλέον παρακμή. Το παρακμιακό φαινόμενο δεν είναι αποκλειστικά Ελλαδικό. Στην Ελλάδα όμως βρίσκει μια πολύ έντονη εφαρμογή, που αντιστοιχεί στον ιδιαίτερο ρόλο της.
  Μέσα σε αυτό το πλαίσιο καθορίζεται και η στρεβλή λειτουργεία των κρατικών μηχανισμών. Τόσο η ΕΥΠ, όσο και η Πυροσβεστική Υπηρεσία, όσο και η αστυνομία είναι διαβρωμένοι και διεφθαρμένοι μηχανισμοί. Τα κίνητρα που παρέχονται για επαγγελματική προσέλευση στην αστυνομία είναι ευτελέστατα, με αποτέλεσμα να στιβάζονται εκεί άτομα μειωμένων ικανοτήτων. Τέτοια άτομα, προερχόμενα κατά κανόνα από υποανάπτυκτες περιοχές, γοητεύονται από το "κύρος" της στολής, τον ψεύτικο τσαμπουκά της σαρδέλλας, τα "λίγα" αλλά "σίγουρα" της κρατικής υπαλληλίας. Το συχνότερο κριτήριο επιλογής είναι το μέσο και η δουλικότητα προς τα κατά καιρούς κομματικά κατεστημένα. Εάν προσθέσει κάποιος την κρατική ρουσφετομανία, την ανούσια "εκπαίδευση", την ανοχή αν όχι ενθάρρυνση στην παρανομία για την συμπλήρωση του μπεζαχτά, είναι επόμενο στην καλύτερη περίπτωση οι ιδιότητες, που χαρακτηρίζουν όσους επανδρώνουν το μηχανισμό αυτό, να είναι οι χαμηλές ικανότητες, η αδιαφορία και η ανύπαρκτη επαγγελματική απόδωση. Η ψυχολογία του Ράμπο, η σύμπραξη με τα εγκληματικά κυκλώματα, τα συμπλέγματα σαδισμού και η φασιστική νοοτροπία αποτελούν συχνά φαινόμενα. Ένα από τα αποτελέσματα είναι το χαμηλό κοινωνικό κύρος των σωμάτων ασφαλείας. Ο αστυνομικός από εγγυητής της τάξης και της ασφάλειας έχει υποβιβαστεί σε "μπάτσο", με όλα τα επακόλουθα ψυχολογικά τραύματα.
  Φυσικά δεν μπορεί να λείπουν και κάποιοι που είναι ευσυνείδητοι. Αυτοί αποτελούν όμως, όπως συμβαίνει σε πάρα πολλούς τομείς, την (καθ' όλα ελπιδοφόρα) εξαίρεση.
  Με το χάλι που έχει έντεχνα κλιμακωθεί στα σώματα ασφαλείας, αυτά αποτελούν την πιο εύκολη λεία για στοχοποίηση τους από τα κυκλώματα της ανωμαλίας και της κοινωνικής κατεδάφισης. Η φυσική, αλλά πριν όλων ψυχολογική τρομοκρατία, που διογκώνεται σε βάρος τους αυτή την περίοδο, βρίσκει την αστυνομία τελείως αθωράκιστη.
  Φυσικά τα σώματα ασφαλείας και ο κάθε ένας που συμμετέχει σε αυτά, δεν είναι άμοιροι ευθύνης. Η στοχοποίησή τους όμως δρομολογεί συνειδητά την διόγκωση των ελαττωμάτων τους. Ο μπάτσος, που συνήθισε να βλέπει τον πιτσιρικά με μικροαστική προέλευση που γυρίζει στα διάφορα "στέκια" σαν "μίασμα", μετά τις κάθε λογής "σέχτες" και "επαναστατικά" παρασκήνια της κοινωνικής κατεδάφισης, θα έχει όλο και λιγότερες αναστολές για να ρίξει στο ψαχνό. Η νευρικότητα, το μίσος, η ανασφάλεια του ασφαλίτη, καλούνται να οδηγήσουν σε μια ανεξέλεγκτη κατάσταση.
  Το άμορφο υλικό της ψυχολογίας του μέσου αποτελεί άριστα κατάλληλη ποιότητα πρόσβασης για τις τεχνικές, που έχουν αναπτύξει οι μυστικές υπηρεσίες: Εκβιασμός, μπιχεβιορισμός, πλύση εγκεφάλου, υπνωτισμός, μαγνητική και εικονική υποβολή.
  Όσο αφορά το συγκεκριμένο περιστατικό, που εξελίχθηκε μπροστά από την οικία του πρέσβυ των ΗΠΑ, η σιωπή που αυτές επέλεξαν φωνασκεί. Γιατί "δεν μιλάνε για σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου". Κρεμασμένος είναι ο Ελληνικός λαός.
  Σε ποιά ακριβώς κακοδαιμονία των σωμάτων ασφαλείας μπορεί αυτή τη στιγμή να αποδοθεί το συγκεκριμένο συμβάν του βαριού τραυματισμού του φρουρού φύλαξης, μέσα στο ολοκληρωτικό ξεχαρβάλωμα που υπάρχει, δεν μπορώ να απαντήσω με βάση τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής.
  Νομίζω όμως ανεπιφύλακτα, ότι ο Πόρτα Πόρτα έχει πολύ δίκιο, όταν επισημαίνει ότι ο δράστης είναι ένας από εμάς. Ακόμη και διότι η αδράνεια έναντι εγκληματικής δράσεως δεν είναι απλή ανοχή, αλλά συνενοχή.

 11. Από άλλο πλανήτη avatar
  Από άλλο πλανήτη 07/02/2009 00:38:27

  @12
  Και τα υπέροχα ΜΑΤ, προϊόν του αξιοκρατικού τρόπου πρόσληψης με πανελλήνιες είναι;
  Να τους χαιρόμαστε

 12. Skorpios!!! avatar
  Skorpios!!! 07/02/2009 01:27:01

  Αυτα μονο στη χωρα μας μπορει να συμβαινουν!!Εχουμε τρελλαθει εντελως!!Φανταστειτε μια ωραια πρωια να σκοτωνε τον Αμερικανο Πρεσβη τι ξεφτιλα θα ηταν!!!

 13. KaryID avatar
  KaryID 07/02/2009 09:41:09

  @14: μόνο "ξεφτίλα" θα ήταν; σουβλάκι θα πέρναγαν την Ελλάδα ...

 14. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 07/02/2009 10:59:45

  Τα ΜΑΤ,κανουν ακριβως αυτο που τους λενε να κανουν.
  Καταστολη.
  Μη μου πεις οτι η Ελλαδα μονη εξ ολων των χωρων, θα προχωρησει σε διαλυση του κατασταλτικου της μηχανισμου,επαφιεμενη στον "πατριωτισμο" των παρανομων,ή "παρανομων".

 15. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 07/02/2009 11:22:48

  Για διαβαστε κι αυτο,
  http://www.protothema.gr/content.php?id=23485 ,
  για να καταλαβετε οτι και οι χωροφυλακες,ανθρωποι ειναι κι αυτοι,και μερικες φορες φοβουνται.Και φοβουνται πολυ.
  Μερικοι δε,μπορει και να ξεφυγουν.
  Σ αυτη την περιπτωση ομως,δε φταινε μονον αυτοι,αλλα ολοι μας,που ενω τους εχουμε αναγκη,τους δειχνουμε οτι τους χεζουμε πατοκορφα,και τους βριζουμε καθημερινα.
  Και τελευταια,τους σκοτωνουμε κιόλας.Η προσπαθουμε.Οπότε η ψυχικη τους κατασταση,τραβαει μεγαλο ζορι.
  Με ο,τι συνεπαγεται αυτο.
  Και γι αυτους,αλλα και για μας.

 16. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 07/02/2009 11:35:55

  Φαντάζομαι ότι διάφοροι ανόητοι ομφαλοσκόποι θέλουν την κατάργηση των ΜΑΤ και την αντικατάστασή τους με αυτοδιαχειριζόμενες ομάδες περιφρούρησης (τύπου σοβιέτ)που θα εκλέγουν αρχηγό, μέθοδο δράσης κλπ. Βέβαια μέχρι να εκλέξουν τον αρχηγό θα έχουν ήδη καεί καμιά χιλιάδα ΙΧ.
  Θυμίζω για τους όποιους ανιστόρητους αριστερίζοντες που δεν έχουν διαβάσει ιστορία παρά μόνο επαναλαμβάνουν πιασιάρικα τσιτάτα και άλλους παρορμητισμούς ότι και ο μέγας Λένιν (με τον επίσης μεγάλο Τρότσκυ) εισήγαγε τον θεσμό των σοβιέτ στις στρατιωτικές μονάδες το 1917 με άμεση εκλογή αξιωματικών κλπ ακόμη και σε επίπεδο διμοιρίας. Μόλις άρχισαν οι μάχες (εμφύλιος κλπ) βέβαια, επανήλθαν στο κλασικό καθεστώς οργάνωσης διότι ενώ οι φαντάροι ψήφιζαν τον λοχία τους... οι σφαίρες τους αποδεκάτιζαν.
  Ο άνθρωπος είναι από τη φύση του κακός. Τελεία. Χρειάζεται να επέμβει η κοινωνία με τους κανόνες της ώστε ο άνθρωπος να λειτουργήσει πολιτισμένα. Σκοπός της αριστεράς πρέπει να είναι η βελτίωση αυτών των κανόνων και όχι η εξαφάνισή τους. Ο Ζαν Ζακ Ρουσσό έπεσε έξω.

 17. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 07/02/2009 11:40:54

  Και ως επίρρωση των παραπάνω θυμίζω ότι στην μεγάλη απεργία της αστυνομίας της Νέας Υόρκης το 1968 σημειώθηκε ρεκόρ (άπιαστο έκτοτε σε περιόδους ειρήνης) δολοφονιών, λεηλασιών, βιασμών, ληστειών κλπ κλπ.
  Η αστυνομία είναι αναγκαίο κακό. Η ενασχόλησή της με τα πολιτικά φρονήματα των πολιτών είναι το μέγα πρόβλημα (ειδικά στην Ελλάδα). Όσον αφορά στην καταπολέμηση του εγκλήματος και της παραβατικής συμπεριφοράς η κοινωνία την έχει ανάγκη.
  (Η παραβατική συμπεριφορά δεν εξαλείφεται από τον άνθρωπο. Είναι σε μερικών τα γονίδια πλήρως ενσωματωμένη. Μελέτες θέλουν ένα 8-10% των ανθρώπων να είναι γενετικά προγραμματισμένοι για αντικοινωνική συμπεριφορά.)

 18. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 07/02/2009 19:36:12

  Ξαναγραφω,οτι αμα νοιωθεις οτι μεγαλο μερος της κοινωνιας,που το ξερεις οτι σε εχει αναγκη,σε φτυνει,τοτε σε πιανει μια λυσσα,να κανεις ΤΑ αγρια.
  Και τα κανουν.
  Γι αυτο ειπα και παραπανω,οτι φταιμε εμεις για τις μαλακιες που γινονται,αφου αφηνουμε τους διαφορους Αλαβανοτσιπρηδες,να γινονται πνευματικοι μας ηγετες.
  Αν ο πολυς κοσμος τους; ηθελε,δεν θα τους ψηφιζε;
  Τι σκατα ψυχικη ανωμαλια ειναι αυτη,που ενω δεν τον θελεις καποιον να σε κυβερνησει,απο την αλλη, τον αφηνεις, να καθοριζει την πνευματικη ζωη του τοπου;

 19. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 08/02/2009 09:53:29

  Kαι κατι που ακουσα σημερα σε μια δημοσκοοηση ου εγινε,ρωτηθηκαν οι συνελληνες,αν τους αρεσε που νικησε η δεξια στομ εμφυλιο,η θα προτιμουσαν να ειχε νικησει η αριστερα.
  Το τι απαντησαν,επιβεβαιωνει οτι ο κοσμος,χρειαζεται οπωσδηποτε ψυχιατρο.
  Το 65% περιπου,ειπαν οτι καλως νικησε η δεξια,ενω μονο το 13%, θα ηθελε το αντιθετο,αλλα στα Παν/μια πχ.,αφηνουν τα γκρουπουσκουλα, να αλωνιζουν και να καταστρεφουν.
  Το ιδιο και τους αναρχικους απο δω κι απο κει.
  Αμα βγαζετε εσεις κανα αλλο συμπερασμα, γραφτε το να το μαθω κι εγω.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.