#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/06/2009 20:05
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γνώριζαν για τον Καράβελα από τα Χριστούγεννα

 Η φυγή των δύο βασικών κατηγορουμένων της υπόθεσης Siemens, που προς το παρόν ανακουφίζει όσους πολιτικούς τα είχαν πάρει διαχρονικώς, συνιστά πράξη χειραγώγησης της έρευνας και ήταν προβλέψιμη, γράφει σήμερα η Αριστέα Μπουγάτσου στην «Ε» (http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=49775)

Ο Μ. Χριστοφοράκος είχε αναπτύξει το τελευταίο διάστημα μια μεγάλη κινητικότητα. Ταξίδευε συχνά σε Γερμανία, Μονακό και Ελβετία και αυτό το ήξεραν και οι αστυνομικές αρχές που τον «πρόσεχαν», καθώς περιλαμβανόταν στους πιθανούς στόχους τρομοκρατικών επιθέσεων. Οι δικαστικές αρχές επίσης γνώριζαν ότι ο Mr. Siemens και φίλος της οικογένειας Μητσοτάκη ταξίδευε συχνά σε κρίσιμους προορισμούς, με σκοπό και τη συγκάλυψη στοιχείων, στα οποία θα μπορούσε να οδηγηθεί η ανάκριση. Παρά ταύτα δεν εξέδωσαν ούτε ένα απαγορευτικό.

Ο Χρ. Καραβέλας, που είχε διαχειριστεί τα μυστικά όλων των μεγάλων συμβάσεων της Siemens με το Δημόσιο από το 1980 μέχρι και τις προγραμματικές συμφωνίες, είναι ο άνθρωπος που είχε επισκεφθεί το Μαξίμου (τουλάχιστον επί Οικουμενικής και επί κυβέρνησης της Ν.Δ.), ενώ διατηρούσε στενές σχέσεις με τους μυστικούς και φανερούς ταμίες, τουλάχιστον της Ν.Δ.

Τρία τουλάχιστον ΜΜΕ («Ε», «Καθημερινή» και «Antinews») με ακριβείς αναφορές τους σε βασικό κατηγορούμενο της υπόθεσης Siemens, που έκανε επενδύσεις σε real estate στη Λατινική Αμερική, εδώ και έξι μήνες φωτογράφιζαν ή αναφέρονταν ευθέως στον βαθύπλουτο Χρ. Καραβέλα. Οι δικαστικές αρχές αγρόν ηγόραζον...

Σύμφωνα με πληροφορίες, την προσοχή της ελληνικής παροικίας στο Μπουένος Αϊρες (Αργεντινή), αλλά και των προξενικών αρχών είχε προσελκύσει το επενδυτικό μένος του Χρ. Καραβέλα, κάτι που εκτιμάται ότι μπορεί να έχει διαβιβαστεί και αρμοδίως στο ΥΠΕΞ σε προγενέστερο χρόνο από το σήμα του Μοντεβίδεο.

Ακολούθησε η αγορά του ακινήτου από τον Χρ. Καραβέλα στην Ουρουγουάη, την οποία οι ελληνικές δικαστικές αρχές δεν πήραν χαμπάρι, ενώ οι εκεί αρχές μπλόκαραν το ακίνητο και τα 3 εκατ. ευρώ έπειτα από διαδικασία που κίνησε η εκεί αρχή καταπολέμησης του μαύρου χρήματος.

Εν τω μεταξύ ο Χρ. Καραβέλας λίγο πριν από τα Χριστούγεννα του 2008 είχε αποπειραθεί να σηκώσει και 1 εκατ. ευρώ από την Barclays στο Λονδίνο, με αιτιολογία την αγορά σπιτιού στο Παρίσι για κάποιο παιδί του. Και πάλι οι βρετανικές αρχές ειδοποίησαν και ο ανακριτής ζήτησε το πάγωμα του ύποπτου έτσι κι αλλιώς λογαριασμού.

Πάντως, παρά το γεγονός ότι όλα έδειχναν ότι ο Χρ. Καραβέλας κάνει κάτι σοβαρότερο από διεθνές real estate, οι αρμόδιοι τώρα καταζητούν και τον δεύτερο Mr. Siemens με ένταλμα παρόμοιο μ' αυτό του Μ. Χριστοφοράκου, που εικάζεται ότι ακόμα είναι ανενεργό.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Erromechoof avatar
  Erromechoof 01/06/2009 20:10:09

  Good afternoon! Kyivska prostitute information there. escort men. I am pleased to welcome you to its website, prostitutes Kiev - Fish. You can visit my blog.

 2. ataktos avatar
  ataktos 01/06/2009 21:38:52

  Erromechoof -czlowieku pisz po ludzku

 3. λαλάκης avatar
  λαλάκης 01/06/2009 21:56:14

  Ερωτήσεις αφελούς περιμένουν απάντηση.
  Μπορεί κανείς να εξηγήσει τι σημαίνει "μπλόκαραν το ακίνητο και τα 3 εκατ. ευρώ έπειτα από διαδικασία που κίνησε η εκεί αρχή καταπολέμησης του μαύρου χρήματος".
  Τι ακριβώς διαπίστωσε η εν λόγω αρχή?
  Δεν είναι οπως εδώ που το να φέρεις χρήματα στη χώρα σε καθιστά σχεδον εθνικό ευεργέτη?

 4. αχβαχ avatar
  αχβαχ 01/06/2009 22:51:32

  Πληρώναμε αστυνομικούς για να τον προστατεύουν από τρομοκράτες. Μπανανία είναι νομίζω επιεικής χαρακτηρισμός.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.