#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/01/2008 13:28
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γνωμοδοτήσεις Κλαδά σε Ζαχόπουλο για κονδύλια εκατομμυρίων

 Όπως αποκαλύπτει το περιοδικό «Αντί» στο τεύχος του που κυκλοφορεί σήμερα, ο υπερδραστήριος, κ. Κλαδάς είναι όπως φαίνεται και γνώστης της διαχείρισης των θαλασσο-κονδυλίων του Γ’ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης που διαχειριζόταν το υπουργείο Πολιτισμού. Αυτό προκύπτει σαφέστατα από εμπιστευτική αναφορά-καταγγελία της πρώην προϊσταμένης της ΥΔΕΠΠ, κ. Ε. Φιλιπποπούλου, προς τον πρώην υπουργό Πολιτισμού, και νυν Ναυτιλίας, κ. Γ. Βουλγαράκη, στις 16 6 2006. Στην αναφορά καταγγέλλεται ότι ο κ. Ζαχόπουλος ανέθεσε ο ίδιος προσωπικά σε δύο εταιρείες το ρόλο συμβούλου του ΥΠΠΟ για τη διαχείριση των εκατοντάδων εκατομμυρίων του Γ’ ΚΠΣ, ενώ σύμφωνα με το εθνικό και κοινοτικό δίκαιο έπρεπε να έχει γίνει διαγωνισμός. Όταν όμως η κα Φιλιπποπούλου διαπίστωσε την παρανομία και ζήτησε την γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου του ΥΠΠΟ, ο κ. Ζαχόπουλος προσκόμισε στις 30-7-2004 «φιλική επιστολή ιδιώτη δικηγόρου» (!), που ήταν «ο μετέπειτα Γενικός Γραμματέας Ολυμπιακών Αγώνων», δηλαδή ο κ. Κλαδάς αυτοπροσώπως. Οι δυο εταιρείες ανέλαβαν υπηρεσίες  «συμβούλου υποστήριξης του γραφείου του γενικού γραμματέα» κ.α. που αποτιμήθηκαν συνολικώς σε 800.000 ευρώ συν ΦΠΑ, ήτοι 945.500 ευρώ για διάστημα δύο χρόνων. Κοντολογίς, ο κ. Ζαχόπουλος δεν περίμενε να γνωμοδοτήσει ο νομικός σύμβουλος του κράτους, αλλά αντίθετα με συνοπτικές διαδικασίες, και με τις «φιλικές» γνωμοδοτήσεις του ιδιώτη δικηγόρου, του κ. Κλαδά, δηλαδή ενός εξωθεσμικού παράγοντα, έσπευσε να αναθέσει το έργο. Είπαμε, η κυβέρνηση είναι μια «παρεούλα», αλλά όχι κι’ έτσι.

Οι δύο εταιρείες που συμπράττουν με τον κ. Ζαχόπουλο είναι η «Στάδιον ΑΕ» και η Reseco AE. Η «Στάδιον ΑΕ» είναι μια διαχρονική αξία στο ΥΠΠΟ, καθώς παίζει σημαντικό ρόλο στα κονδύλια και επί ΠΑΣΟΚ και επί ΝΔ. Μεταξύ άλλων συμμετέχει σε αυτήν ο κ. Χαράλαμπος Πανδής της κατασκευαστικής «Ελληνοτεχνική». Στην τελευταία βρίσκονται πατέρας και γιός, Νίκος και Χαράλαμπος Πανδής. Ο κ. Νίκος Πανδής όμως είναι ένα γνωστό όνομα που συνδέεται με την κατασκευή του Μεγάρου Μουσικής, τον κ. Χρ. Λαμπράκη, αλλά και με σημαντικά έργα που έχει πάρει από το ΥΠΠΟ. Αρχίζουμε και φτάνουμε λοιπόν στην πραγματική ουσία της υπόθεσης Ζαχόπουλου, μακριά από τις αποπροσανατολιστικές ροζ εκδοχές της. Διαβάστε τα υπόλοιπα στο «Αντί» και θα επανέλθουμε.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Observer avatar
  Observer 17/01/2008 16:52:34

  Και ο Πέτρος Τατούλης φαίνεται πως καίει τον Σπύρο Κλαδά, στην υπόθεση των 148 διορισμών όσο και στις επιχορηγήσεις του Μεγάρου Μουσικής.

 2. factorx avatar
  factorx 17/01/2008 17:26:08

  Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΊΑΣ , ο εισαγγελέας κ. Αθανασίου διερευνά τυχόν ποινική εμπλοκή του Σπ. Κλαδά, ο οποίος είχε -ως ιδιώτης δικηγόρος- γνωμοδοτήσει για το σύννομο δαπάνης έπειτα από παραγγελία του τότε γενικού γραμματέα του ΥΠΠΟ, Χρ. Ζαχόπουλου, ενώ αρμόδιος για τη γνωμοδότηση ήταν ο νομικός σύμβουλος του υπουργείου. Δηλαδή μετά το σημερινό δημοσίευμα του ΑΝΤΙ θα βεβαιωθεί ο κ. εισαγγελέας για το αξιόποινο της πράξης;

 3. alexandra avatar
  alexandra 17/01/2008 22:45:43

  Ρωτάω και εγώ η αθώα, αυτό που θέλετε να πείτε ειναι οτι τα κονδύλια του ΥΠΠΟ τα διαχειριζονταν Λαμπράκης- Ζαχόπουλος (με οποια ονόματα κι αν παρουσιάζονται) συνεταιρικά; Οκ, δεν ειναι νέο.Ουτε οτι απο την εποχή του Σημίτη ουτε τα προσχήματα και τα νομότυπα δεν υπολογίζουν.

 4. Lara avatar
  Lara 08/07/2008 21:06:34

  Anoixte tou Klada, Zaxo to logariasmo sthn Elbetia h opou allou kai olwn twn allwn tou synafiou, giati den pisteuoume kanenas apo autous na ergazotan afilokerdos gia thn patrida tous
  lara

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.