#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/02/2012 16:22
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γλιτώσαμε την ... εξωτερική χρεοκοπία έρχεται η εσωτερικήΑν δεν τον έχετε καταλάβει... σωθήκαμε. Ο Παπαδήμος προσωπικά διαπραγματεύτηκε και η Ελλάδα δεν είναι χρεοκοπημένη... σήμερα γιατί αύριο κανείς δεν ξέρει, ούτε κι αυτοί που έφτιαξαν τη συμφωνία των Βρυξελλών.

Από τα όσα συνέβησαν χθες, μπορούμε να πούμε το εξής: Η Ελλάδα κέρδισε τη Ρόδο, αρχίζει το πήδημα και μην πάει ο νους σας στο πονηρό, δεν είμαστε τέτοιο μπλογκ. Θα αρχίσουμε να πηδάμε από σήμερα σαν τη γιορτή του Αϊ Γιαννιού όπου όλοι τρέχουν πάνω από τις φωτιές.

Ήδη, λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις άρχισε το «κούρεμα» της συμφωνίας και η απαισιοδοξία για το τι πρόκειται να γίνει. Μάλιστα, κάποιοι προέβλεψαν με σιγουριά ότι η Ελλάδα το 2014 θα πρέπει να ζητήσει νέο δάνειο ύψους 50 δισ. ευρώ.

Μιλώντας πριν από λίγο στην Ολλανδική βουλή ο υπουργός Οικονομικών είπε ουσιαστικά αποφεύχθηκε μια σκληρή χρεοκοπία χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αποκλείεται κάθε άλλου είδους χρεοκοπία.

Και φυσικά για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Η πληρωμή των χρεών προς τις τράπεζες και τους ομολογιούχους γίνεται με το αίμα του ελληνικού λαού. Σύντομα η Ελλάδα θα κληθεί να λάβει μέτρα ύψους 11 δισ. ευρώ για την επόμενη τριετία, επιπλέον από όλα αυτά που γνωρίζουμε.

Είναι τόσο σκληρή η συμφωνία που δεν ξέρουμε από που να πιάσουμε και που να αφήσουμε.

Αλλά ας ξεκινήσουμε από την θετική παραδοχή. Πράγματι η Ελλάδα σώθηκε, δε χρεοκόπησε ατάκτως, της δόθηκαν κι άλλα λεφτά και αγόρασε χρόνο. Αυτό είναι το δεδομένο και άλλωστε πώς θα μπορούσε να γίνει αλλιώς. Γι' αυτό ψηφίστηκε με βαριά καρδιά το Μνημόνιο, γι' αυτό διαλύθηκαν οι κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων, γι' αυτό εν πάση περιπτώσει κάηκε η Αθήνα. Από εδώ και πέρα όμως έχουμε μια σειρά από απορίες που δημιουργούν τρόμο.

Στη συμφωνία δεν υπάρχει καμιά λέξη που να θυμίζει ανάπτυξη. Δόθηκαν 130 δισ. Ευρώ για την επόμενη τριετία προκειμένου να αποπληρώσουμε τα χρέη μας, προκειμένου να πάρουν δηλαδή τα λεφτά τους οι τράπεζες και η τρόικα, ουσιαστικά η Γερμανία και το ΔΝΤ. Για την Ελλάδα και το μέλλον της δεν υπάρχει ουδεμιά λέξη. Και το ερώτημα είναι πώς αυτή η χώρα θα καταφέρει να προχωρήσει με ένα τόσο εκβιαστικό χρονοδιάγραμμα και με τόσο σκληρούς όρους;
Μας έδωσαν χρήματα τα οποία θα μπαίνουν στον ειδικό λογαριασμό για την αποπληρωμή των δανείων με την προϋπόθεση τα επόμενα χρόνια να μη δημιουργούμε πρωτογενή ελλείμματα. Με μια χώρα που είναι για 5η συνεχή χρονιά σε ύφεση και που και το 2013 δεν προβλέπεται καλύτερο, πώς θα γίνει αυτό; Πώς δηλαδή θα αναπτυχθεί η ελληνική οικονομία έτσι ώστε να μην έχει ανάγκη περισσότερα απ' όσα παράγει; Το σωστό αυτό είναι αλλά όταν η Ελλάδα έχει πάνω από 1 εκατ. άνεργους, χιλιάδες επιχειρήσεις κλειστές, καμιά επενδυτική δραστηριότητα σε εξέλιξη, πώς θα υπάρξει ανάπτυξη; Από που θα πληρώσουν οι Έλληνες τους φόρους τους και τα έκτακτα χαράτσια τους; Και πώς θα τα καταφέρουν με ψαλιδισμένους μισθούς και συντάξεις αλλά και με το χειρότερο: Παντελή έλλειψη αισιοδοξίας που είναι η κινητήριος δύναμη για το μέλλον;
 Η απάντηση στο ερώτημα πιο πάνω είναι ότι κάθε φορά που θα βγαίνει από τις νόρμες της τρόικας η Ελλάδα θα παίρνει κι άλλα μέτρα. Θα κόβει μισθούς, θα μειώνει τις συντάξεις, θα μπαίνουν λουκέτα σε επιχειρήσεις και θα απολυθούν χιλιάδες υπάλληλοι. Κι αν δε φτάνουν κι αυτά, θα έρθουν επιπλέον φόροι για να αποτελειώσουν το πτώμα της ελληνικής κοινωνίας. Απλά και ξεκάθαρα. Οι εσωτερικές χρεοκοπίες ή στάσεις πληρωμών όπως κάποιοι τις λένε, θα είναι η μόνιμη απειλή της ελληνικής κοινωνίας.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η τρόικα σε έκθεσή της για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους θεωρεί ότι θα χρειασθεί επιπλέον συνεισφορά του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα για να πέσει στο 120% του ΑΕΠ το ελληνικό χρέος το 2020, κρίνοντας πως με τις παρούσες προτάσεις το χρέος δεν θα μειωθεί κάτω από το 129%. Έγινε λοιπόν μεγαλύτερο κούρεμα για να φτάσουμε στο 120,5%. Όμως η έκθεση λέει ότι εάν δεν προχωρήσουν οι δομικές μεταρρυθμίσεις και τα άλλα μέτρα, μπορεί να διαμορφωθεί σε οκτώ χρόνια σε 160% του ΑΕΠ.
«Τα αποτελέσματα της ανάλυσης», υποστηρίζει η έκθεση, «δείχνουν πως υπάρχει ανάγκη επιπλέον συνεισφοράς του δημόσιου ή του ιδιωτικού τομέα» για να τιθασευτεί η δυναμική του ελληνικού χρέους.
Η τρόικα κάνει επίσης λόγο για «θεμελιώδη ασυμφωνία» μεταξύ του στόχου του προγράμματος για μείωση του χρέους και βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας «καθώς η εσωτερική υποτίμηση που χρειάζεται για την ανάκτηση της ελληνικής ανταγωνιστικότητας οδηγεί αναπόφευκτα σε βραχυπρόσθεσμη αύξηση της αναλογίας του χρέους προς ΑΕΠ».
Σε αυτό το πλαίσιο, συνεχίζει το κείμενο, «ένα σενάριο προβλέπει εσωτερική υποτίμηση μέσω βαθύτερης ύφεσης, εξαιτίας της συνεχιζόμενης καθυστέρησης στις δομικές μεταρρυθμίσεις, τη φορολογία και τις ιδιωτικοποιήσεις».
Το σενάριο αυτό, το οποίο δεν είναι μεν το βασικό αλλά θεωρείται πιθανό, « θα οδηγήσει σε πολύ υψηλότερο χρέος, αφήνοντάς το στο 160% του ΑΕΠ το 2020». «Δεδομένων των κινδύνων, το ελληνικό πρόγραμμα ίσως παραμείνει ως εκ τούτου επιρρεπές σε "τριγμούς", με τα ερωτηματικά για τη βιωσιμότητά του να παραμένουν» συνεχίζει η έκθεση. Καταλάβατε λοιπόν το χάος στο οποίο μπήκαμε και μετά ο Παπαδήμος σου λέει ότι είναι ιστορική στιγμή;
Και πάμε στις δεσμεύσεις. Μόνιμη επιτροπεία στην Ελλάδα η οποία γίνεται η πρώτη αποικία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Ολι Ρεν είπε ότι θα ενισχυθεί η ομάδα δράσης του Ρέιχενμπαχ και η τρόικα ουσιαστικά θα έχει μόνιμη και ισχυρή παρουσία στην Αθήνα. Αυτό που έψαχναν χθες, το ξαναγράψαμε, ήταν πώς θα ονομαστεί αυτό το έκτρωμα. Το είπε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Φ. Μπαρουέν: «Η επιτροπεία είναι μία λέξη που δεν ανήκει στο λεξιλόγιό μας. Ένας έλεγχος, μία επιτήρηση, μία συνοδεία, συμβουλές, η συνέχιση της παροχής τεχνογνωσίας από την τρόικα, ναι, αλλά επιτροπεία, σε καμία περίπτωση», είπε. Αστεία πράγματα, μια συνοδεία λες και πάμε σε χορό και θέλουμε συνοδό.
Η μόνιμη επιτροπεία και η δημιουργία γενικού γραμματεία φορολογικών και τελωνειακών θεμάτων θα προβλέπονται και συνταγματικά. Όπως επίσης και ο ειδικός λογαριασμός που μπαίνει στη ζωή μας με βίαιο τρόπο και είναι η πρώτη φορά που ανεξάρτητη και κυρίαρχη χώρα δέχεται τέτοιους όρους. Ουσιαστικά το Σύνταγμά μας θα λέει ξεκάθαρα ότι αναλαμβάνουν οι ξένοι το χρέος, αναλαμβάνουμε εμείς το έλλειμμα και να κόψουμε το λαιμό μας. Αν παρεκκλίνουμε θα έρχεται η μόνιμη επιτροπεία και θα μας λέει πάρτε μέτρα, δηλαδή γίνετε φτωχότεροι κάνοντας εσωτερική υποτίμηση.

Ξεκάθαρες κουβέντες, ας τολμήσει κάποιος να το πει. «Δυστυχώς επτωχεύσαμεν εντός του ευρώ». Για να διασφαλίσουν οι ξένοι τα χρήματά τους και οι Έλληνες ας πάνε στο διάολο. Αυτή είναι η ιστορική στιγμή του κ. Παπαδήμου. Μπράβο του.

Τουλάχιστον υπάρχει κι ένα καλό από αυτή την ιστορία. Ελπίζουμε ότι ο Παπαδήμος και οι όμοιοί του θα πάνε στο σπίτι τους μπας και υπάρξει μια κυβέρνηση που θα σέβεται το λαό και θα εργάζεται για το λαό.

Αριστερός Ψάλτης

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. spiros avatar
  spiros 21/02/2012 16:41:13

  "Αριστερέ" το πνεύμα είναι αν μπορούσε να κάνει κατι καλλίτερο ο κ.ΤΙΠΟΤΑ; Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι απαιτείται Κυβέρνηση και όχι κολοχανίο. Η κυβέρνηση βγαίνει από εκλογές. Αυτό έπρεπε να τονίσει ο κ. ΤΙΠΟΤΑ. Οδηγούμε την χώρα σε εκλογές και όχι σε αναστάτωση. Το τίμημα είναι όντως δυσανάλογο δυσβάστακτο. Ο λαός πρέπει να αναμένει την στιγμή της κάλπης . Θα επιλέξει όμως με ηρεμία από τις βουβουζέλες; Αναπάντητο ερώτημα προς στιγμή.

 2. cummulus avatar
  cummulus 21/02/2012 16:44:46

  +1000

 3. Ο Τρελός avatar
  Ο Τρελός 21/02/2012 17:09:45

  Πάντως εμείς εδώ στο τρελάδικο δεν φοβόμαστε τίποτα.

  Ξέρουμε ότι από την χρεοκοπία γενικώς μας έσωσε ο ΓΑΠ, από την εξωτερική χρεοκοπία μας εσωσε ο ΠΑΠ και από την εσωτερική θα μας σώσει ο Σαμαράς.
  Σίγουρα πράματα.

 4. oneoff avatar
  oneoff 21/02/2012 17:12:03

  Κε Ψάλτη,

  σ'αυτή την ολοκληρωμένη και ισσοροπημένη ανάλυση σας, δυστυχώς αδικείτε κάποιους ανθρώπους που συνέβαλλαν στην επίτευξη των στόχων της διεθνούς των τοκογλύφων και σύντομα πραγματικών ιδιοκτητών της χώρας.
  Πιστώνετε την επιτυχία στο κο Πρωθυπουργό αλλά παραλείπετε να δώσετε τα εύσημα στο πρωτεργάτη της μετεξέλιξης της χώρας σε αποικία και μάλιστα τη πρώτη εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης, Παπανδρέου(άνευ άλλου χαρακτηρισμού, αφού πλέον το όνομα "Παπανδρέου" θα μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιείται ως επιθετικός προσδιορισμός), όπως επίσης παραλείπετε να εξάρετε τη καθοριστική συμβολή του Αρχηγού, που με αριστοτεχνικές πολιτικές κινήσεις κατάφερε επί δύο χρόνια, με εθνικοπατριωτικοαντιμνημονιακή ρητορική, να εγκλωβίσει εκατοντάδες χιλιάδες απελπισμένων, ώστε τη κατάλληλη στιγμή μεταβάλλοντας στάση, να τους απομονώσει από το να συνταχθούν με τους υπόλοιπους αγωνιζόμενους εναντίον του ξεπουλήματος της χώρας και της εξαθλίωσης της ζωής μας και της ζωής των παιδιών μας.
  Θεωρώ ότι πρέπει να αποκαταστήσετε αυτή την άδικη αντιμετώπιση του Αρχηγού, ο οποίος επάξια λαμβάνει το μισθό του.

  • Αυτόνομος avatar
   Αυτόνομος @ oneoff 21/02/2012 17:23:42

   Προφανώς θεωρείς ότι οι ψηφοφόροι είναι ηλίθιοι και εγκλωβίζονται και άρα μπορεί να βγαίνουν τώρα διάφοροι αστείοι τύποι σαν τον Μανώλη για να τους απεγκλωβίσουν. Δεν τράβηξε κανέναν από το αυτί ο Σαμαράς να τον ακολουθήσει και ούτε εγκατέλειψε την αντιμνημονιακή πολιτική του. Αλλά ούτε και θα άφηνε την Ελλάδα να χρεοκοπήσει. Τώρα αν εσύ νομίζεις ότι θα εφαρμοστεί τίποτα απο αυτά που αποφασίστηκαν χθες και δεν έγιναν μόνο για να μην χρεοκοπήσουμε, τότε σε βλέπω υπαρχηγό του Μανώλη

   • Δικερως avatar
    Δικερως @ Αυτόνομος 21/02/2012 17:24:38

    +

  • Ο έχων μνήμη avatar
   Ο έχων μνήμη @ oneoff 21/02/2012 17:27:15

   Ακριβώς.

   Και να μην ξεχνάμε ότι στην Αργεντινή με ελικόπτερο δεν έφυγε αυτός που την έβαλε στο ΔΝΤ δηλαδή ο αντίστοιχος Γιωργάκης στα καθ'ημας,
   αλλά ο επόμενος που ανέλαβε να τιμήσει τις υπογραφές και να υλοποιήσει τα συμφωνηθέντα.

   Κάτι δεν σας θυμίζει αυτό;

   • kkk avatar
    kkk @ Ο έχων μνήμη 22/02/2012 09:30:08

    Από τό στόμα σου και στού... το αυτί..Άντε να δούμε πότε θά κάνει ξαστεριά...

 5. Rio avatar
  Rio 21/02/2012 17:28:26

  Δεν γλιτωσα-ΜΕ την εξωτερικη χρεοκοπια, γλιτωσα-ΝΕ την εξωτερικη χρεοκοπια οι κατοχοι ομολογων. Οσο για μας ερχεται οπως πολυ σωστα γραφεις η εσωτερικη χρεοκοπια, και η βουλγαροποιηση μας οπως προβλεπει το μνημονιο.
  Θερμα λοιπον συγχαρητηρια στους αθλιους εκβιαστες της κοινης γνωμης με τα αχαρακτηριστα επιχειρηματα των αδειων ραφιων κλπ,κλπ.
  Οσο για ολα οσα αναφερεις, εχουν αναφερθει και τα εχουν αναλυσει καθηγητες πανεπιστημιου που δεν σιτιζονται απο κομματικες στανες, πολυ νωριτερα,οταν οι εθνοπατερες μας με την διαδικασια του κατεπειγοντος μας "εσωζαν" !
  Αξιος ο μισθος ολων των εμπλεκομενων...

  • Δικερως avatar
   Δικερως @ Rio 21/02/2012 17:47:56

   Σταματα τις βλακειες με την βουλγαροποιηση.
   Η Βουλγαρια ειναι η φτωχωτερη χωρα της Ευρωπης.
   Το ΑΕΠ της ειναι ισον με το ΑΕΠ της Θεσσαλονικης μας.
   Ο Ελληνας δεν πεφτει σε τετοιες ψευτοπροπαγανδες.
   Εχουμε κοτσια και μερακι για δουλεια.
   Εχουμε παιδια που θα τα ταισουμε ο,τι και να γινει.
   Δεν φοβομαστε κανεναν.

   • Δικερως avatar
    Δικερως @ Δικερως 21/02/2012 17:50:58

    Εδω που τα λεμε ηρθε η ωρα για δουλεια.
    Φευγω.Εσυ κατσε με τους καθηγητες σου.
    Αν ειχα iphone θα περιμενα την απαντηση σου.

 6. IOANNIS avatar
  IOANNIS 21/02/2012 17:36:58

  ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΤΟΤΕ ΘΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΡΓΑ

  • Δικερως avatar
   Δικερως @ IOANNIS 21/02/2012 17:42:15

   Ειναι αργα εδω και δεκαετιες

 7. IOANNIS avatar
  IOANNIS 21/02/2012 17:55:25

  ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΛΛΛ ΚΥΝΗΓΑΜΕ ΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΝΝΟ

 8. ΒΟΥΚΕΦΑΛΑΣ avatar
  ΒΟΥΚΕΦΑΛΑΣ 21/02/2012 18:21:58

  Το βασικό είναι η Συνταγματική ρύθμιση. Θα είμαστε ένα από τα λίγα (αν όχι μοναδικό) κράτη παγκοσμίως που θα έχει ως πρώτο και βασικό μέλημά του τους τοκογλύφους και όχι τους πολίτες του.
  Εάν δεν βγαίνουν τα κουκιά, θα κόβουμε συνεχώς από συντάξεις, μισθούς, άμυνα.
  Τέτοιον εξευτελισμό ούτε μετά τον πόλεμο του 1897 και την τότε χρεοκοπία δεν έχει βιώσει η χώρα.
  Παρόλα αυτά κάνουν το μαύρο άσπρο και δηλώνουν ικανοποιημένοι γιατί η αποφυγή της άμεσης χρεοκοπίας που έδωσε και άλλο χρόνο στους τοκογλύφους, δήθεν έδωσε κρίσιμο χρόνο και σε μας.
  Είναι πολύ σωστή η παρατήρηση του ΄΄έχων μνήμη΄΄ παραπάνω για τα ελικόπτερα και την Αργεντινή.
  Ο/Οι κυβερνήτες της επόμενης κυβέρνησης έχουν εξασφαλίσει εισιτήριο.

 9. Boson avatar
  Boson 21/02/2012 18:32:55

  Κανένα Σύνταγμα δεν πρόκειται να συμπεριλάβει τέτοια ρύθμιση αν εμείς δεν ψηφίσουμε φιλομνημονιακούς.
  Για να αλλάξει το Σύνταγμα πρέπει σε αυτή τη Βουλή να επισημανθεί τι θα αλλάξει.
  Και τότε ίδωμεν πόσοι είναι οι Πατριώτες.

 10. Silence t. avatar
  Silence t. 21/02/2012 19:29:16

  Σαν χθες μου φαίνεται που πανηγύριζαν την συμφωνία του μνημονίου 1 , το ίδιο και τα γλέντια για την έκβαση του μεσοπρόθεσμου και της συμφωνίας του Οκτωβρίου .

  Η χαρές και τα τραγούδια βέβαια όλοι θυμούνται για πόσο κράτησαν .

  Έχω την εντύπωση ότι η συγκεκριμένη ευδαιμονία από την ιστορική - θρυλική - μαγική συμφωνία , καθαρά Δευτέρα δεν θα κάνει !

 11. pirandello avatar
  pirandello 21/02/2012 19:52:57

  την εξωτερική χρεοκοπία τη γλιτώσαμε (προς το παρόν), τις εκλογές με καμένες κάλπες και οδομαχίες θα τις γλιτώσουμε άραγε;;;

 12. ΘΡΑΞ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ avatar
  ΘΡΑΞ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ 21/02/2012 20:18:27

  ΚΑΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΕΚΑΝΕ?

 13. Economist avatar
  Economist 21/02/2012 20:32:03

  Συγχαρητήρια! Πολύ καλό άρθρο.
  Ας μην απογοητευόμαστε. Έχω την προαίσθηση ότι μέχρι την τελική υπογραφή πολλά μπορούν να συμβούν.

 14. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 21/02/2012 20:34:15

  Αριστερέ Ψάλτη, έτσι ακριβώς είναι. Αυτό που θα συμβεί είναι ότι η "δυναμική" του χρέους όπως ονομάζουν κατ' ευφημισμό την αυθαίρετη αύξηση των επιτοκίων από τους δανειστες που έχουν πλέον το πάνω χέρι και τον όγκο του χρέους είναι ότι μαλλον θα αυξάνεται το ποσό που -υποχρεωτικά- θα παρακρατείται από τον πενιχρό και φθίνοντα προυπολογισμό για να "εξυπηρετείται" ο Μινώταυρος. Συνεπώς, οι πιθανότητες να μην πληρώνουν μισθούς και συντάξεις για μήνες έιναι πλέον μπροστά μας.
  Α! ξεχασα. Θα έχουν το ΔΝΤ και την ΕΕ να δανείζονται, εις βαρος μας φυσικά, όπως έκαναν πάντα η Ελλαδική πολιτική μαφία και οι στυλοβάτες της.

 15. Ιντζεσίλογλου Λάζαρος avatar
  Ιντζεσίλογλου Λάζαρος 21/02/2012 20:49:23

  Αφήστε μία μέρα .Τουλάχιστον να χαρούμε για την αποφυγή της Εξωτερικής Χρεοκοπίας. Μία μέρα Θετικών σχολίων. Να χαμογελάσει ο Λαός!!!!

  • Παύλος avatar
   Παύλος @ Ιντζεσίλογλου Λάζαρος 21/02/2012 21:06:09

   Χαμογέλα ρε, τι σου ζητάνε?

  • The Saint avatar
   The Saint @ Ιντζεσίλογλου Λάζαρος 21/02/2012 21:53:50

   Ναί να χαρείς παιδί μου, και εσύ, όπως και η αγράμματη μητέρα μου, που ανάθεμα και αν καταλαβαίνει τι γίνεται απο αυτά που την πυροβολουν μέσα απο την tv οι συντεταγμένοι, και οι δοσίλογοι...
   Με το καλό δλδ, να πάτε και να ψηφίσετε και ΠΑΣΟΚ ε;
   Α, ρε πατρίδα, έχεις πεθάνει απο καιρό, και δεν το ξέρεις....

 16. ΝΕΚΚ avatar
  ΝΕΚΚ 21/02/2012 21:54:20

  Τη μια επιτυχια μετα την αλλη παρουσιαζει η κυβερνηση τα δυο τελευταια χρονια. Και τωρα που μας εσωσε ο Βενιζελος, θα σποχωρησει παρουσιαζοντας εργο, οπως και ο Παπακωνσταντινου, που εφυγε δικαιωμενος για την σωστη διαχειρηση και τις σκληρες διαπραγματευσεις, αλλα και ο ΓΑΠ, που χωρις αυτον, το χρεος μας ακομη θα ηταν μη βιωσιμο...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.