Γλέζος: Ζητώ συγνώμη από τον λαό γιατί συνήργησα στην ψευδαίσθηση της κατάργησης του μνημονίου
22/02/2015 14:38
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γλέζος: Ζητώ συγνώμη από τον λαό γιατί συνήργησα στην ψευδαίσθηση της κατάργησης του μνημονίου

"Η μετονομασία της Τρόικας σε Θεσμούς, του Μνημονίου σε Συμφωνία και των Δανειστών σε Εταίρους, όπως και όταν βαφτίζεις το κρέας ψάρι, δεν αλλάζεις την προηγούμενη κατάσταση."

Tο άρθρο του Μ. Γλέζου στην ιστοσελίδα της Κίνησης Ενεργών Πολιτών:

«Η μετονομασία της Τρόικας σε Θεσμούς, του Μνημονίου σε Συμφωνία και των Δανειστών σε Εταίρους, όπως και όταν βαφτίζεις το κρέας ψάρι, δεν αλλάζεις την προηγούμενη κατάσταση.

Δεν αλλάζεις, βέβαια, και την ψήφο του Ελληνικού Λαού, στις εκλογές της 25 Ιανουαρίου 2015.

Ψήφισε αυτό που υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ: καταργούμε το καθεστώς της λιτότητας, που δεν αποτελεί μόνο στρατηγική της ολιγαρχίας της Γερμανίας και των άλλων δανειστριών χωρών της ΕΕ, αλλά και της ελληνικής ολιγαρχίας.

Καταργούμε τα Μνημόνια και την Τρόικα, καταργούμε όλους τους νόμους της λιτότητας.

Την επομένη των εκλογών με ένα νόμο καταργούμε την Τρόικα και τις συνέπειές της. Πέρασε ένας μήνας κι ακόμα η εξαγγελία να γίνει πράξη.

Κρίμα και πάλι κρίμα.

Από την πλευρά μου ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ από τον Ελληνικό Λαό διότι συνήργησα σ΄αυτή την ψευδαίσθηση,.

Πριν, όμως, προχωρήσει το κακό. Πριν να είναι πολύ αργά, ας αντιδράσουμε.

Πριν απ΄ όλα τα μέλη, οι φίλοι και οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ, σε έκτακτες συνελεύσεις, όλων των βαθμίδων των οργανώσεων να αποφασίσουν αν δέχονται αυτήν την κατάσταση.

Μερικοί υποστηρίζουν, πως σε μια συμφωνία, πρέπει κι εσύ να υποχωρήσεις. Κατ΄αρχήν ανάμεσα σε καταπιεστή και καταπιεζόμενο δεν μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός, όπως ακριβώς ανάμεσα στον σκλάβο και στον κατακτητή, λύση είναι μόνο η Λευτεριά.

Αλλά κι αν δεχτούμε αυτό τον παραλογισμό, ήδη οι παραχωρήσεις που έκαναν οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις με την ανεργία, τη λιτότητα, τη φτώχεια, τους αυτόχειρες, ξεπερνούν κάθε όριο υποχώρησης».

«Είναι πιθανόν ο Μανώλης Γλέζος να μην είναι καλά πληροφορημένος για τη σκληρή και επίπονη διαπραγμάτευση η οποία συνεχίζεται. Διαπραγμάτευση για την ανάκτηση της αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού», απαντά η κυβέρνηση.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. das13 avatar
  das13 22/02/2015 14:47:37

  Ο ΥΜΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΧΟΤΖΑ ΞΕΣΚΕΠΑΣΕ ΤΗΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΑΠΑΤΗ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΣΥΡΙΖΑ... ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ... ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΝ (ΜΕ ΜΙΣΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΣΑΜΑΡΑ) ΑΣ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ...

 2. Ελενα Κανελοπούλου avatar
  Ελενα Κανελοπούλου 22/02/2015 14:52:28

  «Είναι πιθανόν ο Μανώλης Γλέζος να μην είναι καλά πληροφορημένος για τη σκληρή και επίπονη διαπραγμάτευση η οποία συνεχίζεται. Διαπραγμάτευση για την ανάκτηση της αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού»....Αυτή ήταν η απάντηση της Κυβέρνησης στην συγνώμη του Μ.Γλέζου Σε λίγο θα τον βγάλουν τρελλό ή πάσχοντα από άνοια . Είναι αδίστακτοι .Μπλέξαμε άσχημα...

  • πΔπ avatar
   πΔπ @ Ελενα Κανελοπούλου 22/02/2015 15:51:08

   Πάγια τακτική των Κομμουνιστών για τους ανά καιρούς "τέως" Γενικούς Γραμματείς. Όλοι "πράκτορες" και "ρεβιζιονιστές" ένα πράγμα, βρε παιδί μου!!!

 3. πΔπ avatar
  πΔπ 22/02/2015 14:58:01

  Μα τι λες βρε Μανώλη, αν έχεις τον Θεό σου;! (που δεν τον έχεις βέβαια αλλά έτσι που λέει ο λόγος) Ψεύδονται οι Αμερικανοτσολιάδες οι έχοντες Cheap-Rush για εξουσία;! Κάτσε στην εξορία των Βρυξελών στην οποία τεχνηέντως σ' εξαπέστειλαν κι άσε μας να βγάλουμε άκρη με την Αριστερή Δοκιμή. (μεταξύ μας τώρα, αν πραγματικά ήθελες να τους καταδείξεις, θα δήλωνες παραίτηση από το Ευρωκοινοβούλιο και θα ερχόσουν στην Ελλάδα να τα κάνεις πυτ@ν@ στα κανάλια. αλλά δεν... γιατί ποτέ δεν..._

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ πΔπ 22/02/2015 21:50:52

   Άψογος!

 4. ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
  ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 22/02/2015 15:06:35

  ΠΡΩΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ "ΖΗΤΩ" ,ΜΕΤΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ "ΩΠΑ" ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΜΕ ΤΟ "ΩΧ" . ΤΑ "ΓΙΟΥΧΑ" ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ . Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ 2009 ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ, ΑΛΛΩΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΣΧΕΔΟΝ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ.........

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 22/02/2015 21:51:20

   Έλα ντε...

 5. roadrunner avatar
  roadrunner 22/02/2015 16:24:02

  Σέβομαι τις ιστορικές προσωπικότητες όπως του κ. Γλέζου, που κουβαλάνε ιστορία δεκαετιών. Εύλογη όμως είναι η απορία μου: αφού, για εμάς τους νεότερους (που δεν ζήσαμε ούτε ένα κλάσμα από την αληθινή ιστορία του τόπου) ήταν εξαρχής φανερή, η ψευδαίσθηση που πουλούσε ο σύριζα, αντί για ελπίδα στον ταλαίπωρο ελληνικό λαό, γιατί στο ιστορικό πολιτικό στέλεχος, τον κ. Γλέζο, χρειάστηκε τόσος καιρός, ώστε να φτάσει στη συγνώμη κατόπιν εορτής (εκλογών) ;

  • товарищ Фёдор avatar
   товарищ Фёдор @ roadrunner 22/02/2015 22:06:15

   Γιατί -και θα 'χε πολύ πλάκα αν δεν επρόκειτο για κάποιον σαν το Γλέζο που πραγματικά πιστεύει στην Αριστερά- ο Μ. Γλέζος πραγματικά πιστεύει ότι εξαπατήθηκε. Άνθρωποι σαν τον Γλέζο -πιστεύω- είναι αληθινοί σαν άνθρωποι και ειλικρινείς στις προθέσεις και στα λόγια. Πάντα όμως αποτελούν για την Ελλ. "Αριστερά" το αθώο περιτύλιγμα για να φαίνεται ωραίο το περιεχόμενο. Άμα φας το σοκολατάκι, το πετάς το περιτύλιγμα.. Τι να το κάνεις? Να το κρατήσεις ενθύμιο?!..

   • товарищ Фёдор avatar
    товарищ Фёдор @ товарищ Фёдор 22/02/2015 22:48:50

    ...εκτός κι αν ο Γλέζος, όπως κι ο σύντροφος Παναγιωτάκης, κάναν βουτιά στην κολυμβήθρα το Σιλωάμ!.. Μπλουμ και αφίετε σου οι αμαρτίες. Που δεν θα 'θελα να το πιστέψω, τουλάχιστον για τον κ. Γλέζο. Αλλά αν είναι έτσι, όλα μια χαρά. Και ζήσαν αυτοί καλά.. Για μας δεν ξέρω...

 6. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 22/02/2015 16:39:07

  Ο χρόνος δέν γιατρεύει όλες τίς πληγές. Ενίοτε σταματά καί δέν ακολουθεί τόν βιολογικό χρόνο. Ο χρόνος σκέψης τού Γλέζου είναι σταματημένος στόν «πατερούλη», Ζαχαριάδη, Χότζα. Τό κάλεσμά του γιά συλλογική αυτοκτονία είναι συνεπές μέ τόν χρόνο τής σκέψης του καί συγκλίνει αναγκαστικά μέ τόν βιολογικό του χρόνο. Καλό δρόμο κ.Γλέζο καί σού εύχομαι νά γλυτώσεις από τό στόμα τού Σκουρλέτη καί Σακελλαρίδη. Αυτοί είναι ικανοί νά σέ βγάλουν πράκτορα τού Σαμαρά καί τίς δηλώσεις σου προϊόν τής μονταζέρας τής ΝΔ.

 7. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 22/02/2015 18:40:46

  O Mπαλτάκος που καθόταν προσοχή απέναντι στην κυβέρνηση της αριστεράς τι λέει όμως μετά τις εξελίξεις; Μήπως πέρασε σε φάση ημιανάπαυσης; Ο φιλόσοφος θεολόγος Γιανναράς που πανηγύριζε για την ανδροπρεπή στάση; O μητροπολίτης Αμβρόσιος που ξεπέρασε την αντιπάθειά του για τους άθεους κομμουνιστές αφού τα έβαλαν με τους αιρετικούς της Δύσεως; Λαική δεξιά ίδιοι με την αριστερά.

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ ψυχραιμια 23/02/2015 03:07:28

   Πάνω που πήγαινα να πω "μπράβο", αυτό το περί λαϊκής δεξιάς τι το ήθελες; Λαϊκή δεξιά είναι οι κρυπτοχρυσαυγίτες Μπαλτάκος και Αμβρόσιος; Λαϊκή δεξιά ο χαμένος σε διάφορες πλάνες Γιανναράς; Λαϊκή δεξιά είναι, αντιθέτως, η Μέρκελ και ο Σόιμπλε. Ο Ντε Γκωλ και ο Σαρκοζί. Ο Σαμαράς και ο Αβέρωφ. Ο Τσαλδάρης και ο Παπάγος. Ο Άιζενχάουερ και ο Ρήγκαν. Ας μην συγχέουμε τον κρυπτοχρυσαυγιτισμό και τον λαϊκισμό με την λαϊκή δεξιά.

   • βαγόνι avatar
    βαγόνι @ Διογένης 23/02/2015 08:45:38

    ..."λαϊκή, πατριωτική και δημοκρατική δεξιά" είναι ο στρατηγός Ντε Γκώλ...οι υπόλοιποι είναι,απλώς, "δεξιά"...!

    • Kίττυ avatar
     Kίττυ @ βαγόνι 23/02/2015 12:08:27

     ...λαική δεξιά, στα καθ υμάς, ήταν κι είναι μόνο ο Καραμανλής... ο Κωνσταντίνος παλαιά κι ο Κώστας τώρα!

 8. GJ avatar
  GJ 22/02/2015 20:28:28

  Η εισαγωγή του άρθρου του Μ. Γλέζου είναι όλο το ζουμί. Όταν το έλεγε κάποιος δεξιός αυτό ήταν γερμανοτσολιάς, τώρα που το λέει το έμβλημά τους τι είναι?? Φασισμός είναι να προσπαθούν με ψέμα και λάσπη να σε πείσουν ότι το τριο στούντζες δε είναι Τρόικα αλλά Θεσμοί κ το Μνημόνιο είναι Σύμβαση. Που φτάσαμε θα ξεχάσουμε και τα Ελληνικά μας!!!

 9. ορεσείβιος avatar
  ορεσείβιος 22/02/2015 21:59:17

  ο Γλέζος κατέβασε νύχτα τη σημαία της επανάστασης από το κυβερνητικό μέγαρο. Περιμένουμε τον σακκελαρίδη και τα τάγματα των προθύμων να αποκηρύξουν τον περίεργο αυτόν γέροντα και τις παρωχημένες εμμονές του. Τι έχουμε να δούμε και να ακούσουμε ακόμη. Αυτός ο κατρούγκαλος τι περιμένει? Η βγάζει το σκασμό και σηκώνει το χεράκι του ή φέυγει σαν κύριος. Ντολμάδες και επαναστάσεις γιαλαντζί μας τελείωσαν ή όπως λέει η παροιμία ,εκεί που κρεμούν οι καπεταναίοι τα άρματα κρεμά και ο γύφτος το νταούλι. Ο Γλέζος δικαιούται με το σπαθί του τελικά να κρεμάει τα όπλα.. Συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς μαζί του , η δήλωση του ήταν έντιμη και καθαρή.

 10. η Dimi avatar
  η Dimi 22/02/2015 23:08:48

  Χρειάζονται χρόνια για χτιστεί και μόλις ένα λεπτό για να χαθεί η υστεροφημία. Ο σεβασμός στη πορεία και ηλικία του κυρίου Μανώλη Γλέζου, δεν επιτρέπουν να πω τη γνώμη μου για την όψιμη συγγνώμη του. Και δοθείσης της ευκαιρίας, να πω ότι αυτό το γερμανικό-χολερικό duo που μάς καταδυναστεύει τη ζωή, επείγεται να τιμωρηθεί: για τ' απανωτά κοινωνικο-οικονομικά κρίματά του, για την ασυνέπειά του, το Άγος που προκαλεί, τη χθόνια αμετροέπειά του, για το άσβεστο μίσος, για την ασέβειά του προς τους Έλληνες Πολίτες. Μάς ζητούν να είμαστε και Είμαστε καλοπληρωτές όταν αυτοί πρώτοι, ΔΕΝ Είναι. Απαιτούν, με τον ιδρώτα, το αίμα και το δάκρυ μας Πλεονάσματα να Δημιουργούμε. Και Εμείς συνεπείς, με όλες τις στερήσεις και τις οικονομικές θυσίες μας, Εμπιστευτήκαμε την εξαιρετικά δύσκολη, την ανηφορική με λάθη, αλλά και με απτά, διεθνώς αναγνωρισμένα αποτελέσματα, Πρωθυπουργία του Αντώνη Σαμαρά. Πλεονάσματα Ισότιμα, Δημιουργήσαμε! ! Κοντά στη Βρύση Φτάσαμε! Τους Ξαφνιάσαμε! Γι αυτό και μάς Τιμώρησαν! Και ΔΕΝ μάς επέτρεψαν να πιούμε της οικονομικής αυτάρκειας το ανόθευτο νερό! Και ενώ το duo, είχε υποσχεθεί ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ (λόγω Δημιουργίας των Πλεονασμάτων), duo και συνεργοί, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΜΕΙΩΣΑΝ ΤΟ ΧΡΕΟΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ, ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΑ, ΠΟΛΥΜΟΡΦΙΚΑ ΚΑΙ ΔΟΛΙΑ, ΤΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ,ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΤΗΚΑΝ-ΣΑΜΠΟΤΑΡΗΣΑΝ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ! ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΟΡΘΟΠΟΔΗΣΟΥΜΕ ΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ.. Σύμφωνα με το Ιπποκράτειο Θεώρημα, για κάθε Σύμπτωμα υπάρχει το Αίτιο. Και με το Ελληνικό Ντοκουμέντο, του Στρατιωτικού Μουσείου Πολέμου του Ρεθύμνου (Παραγωγή ΥΕΘΑ), εμμέσως πλην σαφώς εξηγείται ΓΙΑΤΙ; το θλιβερό-αμετανόητο, το ΧΩΡΙΣ ΨΥΧΗ, 4ο Οικονομικό-Γραβατωμένο Ράϊχ, ΔΕΝ μπόρεσε Ποτέ! να καταλάβει, ούτε και πρόκειται Ποτέ! να ξεπεράσει την αδιανόητη, την κατά κράτος ήττα του, από μιά χούφτα Ψυχωμένων-Κουζουλών Κρητικών, στη Θρυλική Μάχη της Κρήτης (Μάϊος - Ιούνιος 1941) http://youtu.be/VRyb6hQVSCA

 11. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 22/02/2015 23:42:34

  Αντιθέτως,ο λαός πρέπει να ζητήσει συγνώμη από τον Γλέζο,γιατί συνήργησε στην ψευδαίσθηση της σοβαρής διακυβέρνησης από το κόμμα του...

 12. γερουσιαστής avatar
  γερουσιαστής 23/02/2015 00:06:04

  επειδή δεν είχα ανακαλύψει του σχολιαστές των antinews και διαβάζοντας συνεχώς σχόλια άλλων ιστοσελίδων νόμισα ότι ήμουν κάτι σαν ο τελευταίος μοϊκανός ένα πράγμα ,με το τρόπο που εξηγούσα την πολιτική κατάσταση.τα συγχαρητήριά μου στούς περισσότερους σχολιαστές όσο για κάτι φανατικούς Συριζαίους έχω ενα να πώ ,καλό κουράγιο.

  • Fotini avatar
   Fotini @ γερουσιαστής 23/02/2015 01:31:19

   Ποιότητα καί ἀλήθεια ὑπάρχουν μόνο στό ANTINEWS. Μεῖνε συντονισμένος καί θά καταλάβης.

   • Διογένης avatar
    Διογένης @ Fotini 23/02/2015 03:26:53

    Τελικά το antinews ήταν είναι και θα είναι "αντί". Ανδρώθηκε σε συνθήκες αντιπολίτευσης, έμεινε σταθερό στις αξίες του σε συνθήκες συμπολίτευσης χωρίς να συμβιβαστεί, και πάλι βλέπει κανείς σε συνθήκες αντιπολίτευσης νέα ψευδώνυμα, νέους σχολιαστές, νέα πρόσωπα να πληθαίνουν τις τάξεις μας. Καλώς να έρθουν όλοι σε αυτό εδώ το δικτυακό μετερίζι, στην "ηλεκτρονική εκκλησία του Δήμου".

   • γερουσιαστής avatar
    γερουσιαστής @ Fotini 23/02/2015 06:50:17

    Ευχαριστώ γενικώς .Εκείνο που με προβληματίζει τελευταία είναι οτι εφόσον πιστεύουμε οτι είμαστε σε θέση να βλέπουμε στο τι κρύβεται πίσω απο κάθε θέμα που απασχολεί τους πολιτικούς μας ,γιατί να μην πιστέψουμε ταυτόχρονα ότι έχουμε να προτείνουμε και τεκμηριωμένες λύσεις .Αν τα καταφέρουμε ,sky is the limit.

  • airman avatar
   airman @ γερουσιαστής 23/02/2015 10:11:05

   Στο antinews είναι γεγονός ότι ανακαλύπτεις σχολιαστές. Κάποιοι άλλοι εφευρίσκουν!

 13. η Dimi avatar
  η Dimi 23/02/2015 01:03:09

  16 ΔΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΗΞΕΡΑΝ, ΑΛΛΑ ΕΛΕΓΑΝ "ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗ ΔΟΣΗ"! 16 Δις ευρώ Μνημονιακά κυρίως Δάνεια έχει να πληρώσει η Κυβέρνηση και το ήξερε πολύ καλά, κάνοντας όλο αυτό το σλάλομ για να πάρει τα χρήματα χωρίς μέτρα, κάτι που ήταν αδύνατο εκ των προτέρων! Με τους δανειστές να έχουν παράλληλα στα χέρια τους εν Aγγλικώ Δικαίω "Κατασχετήρια" της Ελληνικής Περιουσίας, από την οποία παραιτηθήκαμε της Ασυλίας με τη Δανειακή Σύμβαση-Μνημόνιο που τώρα επεκτείνουν! Τα οποία υποτίθεται θα ακύρωναν και θα κήρυσσαν παράνομα, προϊόντα εκφοβισμού και τρομοκρατίας, αντιδημοκρατικά και αντισυνταγματικά.. ΑΛΛΑ 13 ΔΙΣ, ΩΣ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ Ως το τέλος δε του 2015, έχουν να πληρώσουν επιπρόσθετα άλλα 13 Δις! Συνολικά 29 Δις ευρώ για το 2015... Και τώρα με την υπογραφή επέκτασης, τα αποδέχονται όλα, ως νομιμότατα και άμεσα πληρωτέα! Και αυτό είναι το έγκλημα του εγκλήματος! Η αποδοχή του απεχθούς και επαχθούς Χρέους! Ο Σαμαράς τουλάχιστον προσπαθούσε και είχε λάβει την υπόσχεση της ελάφρυνσης με επιμήκυνση, και μείωση άρα της ετήσιας δόσης λόγω πλεονασμάτων, τα οποία σταματούν τον συνεχή δανεισμό.... Δείτε αναλυτικά και εδώ τον λογαριασμό... http://tinyurl.com/qz4s7v4 (~enikonomia.gr) *** Εκλογές ante portas? Για να φορτωθεί ο Λαός την Ευθύνη, όταν η Ελλάδα βρεθεί στα βράχια ΕΚΤΟΣ Ε.Ε., με τη τουρκιά και την αλβανία ν' ακονίζουν τα μαχαίρια; Ενώ ο κυρ Αλέξης, απαλλαγμένος πλέον (1) των ψηφοθηρικών-αντιμνημονιακών υποσχέσεων (2) των ΑΝΝΕΛ κούγκι-πρώτη-φορά στα τέσσερα αριστερά, "Αυτοδυναμία" θα προσδοκά για να διαπραγματευτεί λέει, οριστικά, το.. Χρέος-Τέλος! Κάποιος να του πει ότι έχουν αλλάξει άρδην τα δεδομένα! Και οι αντιδράσεις του Εκλογικού Σώματος, Νομοτελειακές, Άμεσες, Τεράστιες! Συμμαζέψτε τον!

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ η Dimi 23/02/2015 01:20:30

   Η ανάρτηση, (με εξαίρεση τα προσωπικά σχόλιά μου), έχει πηγή: ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ/ 4 ώρες πριν

 14. Διογένης avatar
  Διογένης 23/02/2015 03:24:17

  Η επανάσταση του Γλέζου είναι το απόλυτο ξεβράκωμα, όχι μόνον για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κυρίως για τα εκατομμύρια των εκστασιασμένων ηλιθίων συμπατριωτών μας που πίστεψαν με παραληρηματικό ενθουσιασμό στην "σκληρή διαπραγμάτευση" του επηρμένου μηντιακού μαϊντανού Βαρουφάκη. Όπως με το σχέδιο Ανάν μετρούσαμε πατριώτες και ξεπουλημένους. Όπως με το πρώτο μνημόνιο όπου μετρούσαμε συμβιβασμένους και αγωνιστές. Έτσι και τώρα αναδεικνύεται/αναδείχθηκε ένας ιδιότυπος μανιχαϊσμός. Ηλίθιοι και μη ηλίθιοι. Αναφέρθηκε παραπάνω ο Μπαλτάκος, που "βαρούσε προσοχή", ο γελοίος, στην ψευτοδιαπραγμάτευση του ΣΥΡΙΖΑ. Τι να πεις για το νοητικό του επίπεδο; Πόσο δύσκολο είναι να διακρίνεις την απατεωνική από την πραγματικότητα; Πόσο δύσκολο είναι τέλος πάντων να μην μείνεις στην επιφάνεια, στην απόλυτη επιφάνεια των πραγμάτων; Φαίνεται ότι είναι πιο δύσκολο από ό,τι νομίζουμε όσοι μας αρέσει να μην μένουμε στην επιφάνεια. Και δεν είναι θέμα κομματικής ένταξης. Να, βλέπεις ο Γλέζος και ένα σωρό άλλοι έντιμοι και σοβαροί αριστεροί πώς καταγγέλλουν κατευθείαν αυτό που διαβάζουν με τα μάτια τους. Βλέπεις πόσοι νεοδημοκράτες (είδαμε και εδώ μερικούς σχολιαστές) παρασύρονταν από την επικοινωνιακή επιτυχία της "διαπραγμάτευσης" μεταξύ των ηλιθίων επειδή "επιτέλους κάποιος τους τα είπε". Ο Γλέζος όμως ξεβράκωσε τους πάντες. Πλέον δεν υπάρχουν αριστερά άλλοθι για τον Τσίπρα και την παρέα του των πολιτικών απατεώνων. Το πουλόβερ άρχισε να ξηλώνεται και η συνέχεια αναμένεται ταχεία τις επόμενες δυο-τρεις ημέρες της "σκληρής διαπραγμάτευσης" για τα μέτρα που η χαμένη τηλεοπτική αυτοπεποίθηση του V for Varoufakis δείχνει ξεκάθαρα ότι γνωρίζουν ποια θα είναι. Όπως είπε και ο Τσίπρας "οι πραγματικές δυσκολίες είναι μπροστά μας". Δηλαδή: Εντάξει, πουλήσαμε την αποδοχή του Μνημονίου για "νίκη", τώρα τι κάνουμε; Πώς θα πουλήσουμε τη λιτότητα για "σωτηρία"; Ας ξεβρακωθούν λοιπόν τώρα όλοι όσοι, κυρίως από την από εδώ πλευρά, επευφημούσαν την "διαπραγμάτευση" και ας πάρουν το μάθημά τους: να μην μένουν στην επιφάνεια των πραγμάτων.

  • βαγόνι avatar
   βαγόνι @ Διογένης 23/02/2015 08:53:43

   ...το ό,τι οι Συριζαίοι υπήρξαν πρόχειροι, προπέτεις και αδιάβαστοι,δεν δικαιώνει την προσέγγιση σου και την συμπαράσταση σου στον κ. Γλέζο... που εννοεί να εγκαταλείψει τον μάταιο αυτό κόσμο με το φωτοστέφανο του "ήρωος" και δικαιωμένου Ζαχαριαδικού... λές και δεν ζήσαμε την τελευταία πενταετία και τα "λαμπρά" επιτεύγματα της..!

  • airman avatar
   airman @ Διογένης 23/02/2015 15:19:38

   Πραγματικά λυπάμαι τον Κυβερνητικό εκπρόσωπο! Τι έχει να του πουν να πει δε μπορούμε ούτε να το φανταστούμε!

 15. airman avatar
  airman 23/02/2015 09:14:18

  Σύντροφοι αγωνιστές της Κομμουνιστικής Τάσης, του Αριστερού Ρεύματος και λοιποί. Δεν έχεται καταλάβει το τόσο απλό αλλά πανούργο σχέδιο της Κυβέρνησης. Τρεις στροφές δεξιά=μία στροφή αριστερά. Απορία κανείς; Ωραία, καμία απορία!

 16. η Dimi avatar
  η Dimi 23/02/2015 14:53:57

  «Σύννεφα πάνω από το Μαξίμου» http://www.capital.gr/news.asp?id=2236722

 17. η Dimi avatar
  η Dimi 23/02/2015 15:16:24

  "Διαψεύδει η Κομισιόν ότι έλαβε τη λίστα από την Αθήνα" http://www.newmoney.gr/palmos-oikonomias/oikonomia/item/222016-afp-i-lista-me-tis-metarrithmiseis-tis-ellinikis-kibernisis-eftase-stis-brikselles "Πληροφορίες ότι η λίστα με τις μεταρρυθμίσεις της ελληνικής κυβέρνησης έχει φτάσει στις Βρυξέλλες μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ωστόσο, αυτό διαψεύδεται μέχρι στιγμής από την Mina Andreeva, αναπληρώτρια εκπρόσωπο Τύπου του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Η ίδια δήλωσε μέσω Twitter, ότι δεν έχουν λάβει ακόμα τη λίστα κι ότι βρίσκονται σε συζητήσεις με τις ελληνικές Αρχές." *** Προχειρότητας το ανάγνωσμα. Και μετά περιμένουν να τους λάβουν σοβαρά υπόψη οι Βρυξέλλες;

  • airman avatar
   airman @ η Dimi 23/02/2015 15:22:39

   Η λίστα δεν θα σταλεί με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Τέρμα σε αυτά. Θα σταλεί ταχυδρομικώς με την ένδειξη express, αφού λάβει πρώτα σημερινό πρωτόκολο. Μέχρι να φτάσει κερδίζονται και λίγες ώρες!

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ η Dimi 23/02/2015 17:43:38

   Ο Κυβερνήτης μίας σοβαρής χώρας, οφείλει να είναι Σχολαστικός Διαχειριστής του Χρόνου, Επιμελής, Συνεπής, Ξεκάθαρος και ιδιαιτέρως Ευσεβής στη Nοημοσύνη των άλλων για τα όσα λέει και κυρίως, για τα όσα δεσμευτικά (στην αιωνιότητα) για τη σοβαρή χώρα του, γράφει. Η Χρονική Ζώνη της Ελλάδας προηγείται κατά μία ώρα (1+) αυτής των Βρυξελλών. Συνεπώς: Σε τοπική ώρα Βρυξελλών 00.01.00 CET Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 2015 Ο Κυβερνήτης μίας σοβαρής χώρας, κατ’ αρχήν: την Εμπρόθεσμα Έτοιμη και Πολλαπλά Ελεγμένη ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ στέλνει από τη Προσωπική του Ηλεκτρονική Διεύθυνση, προς τη Προσωπική Ηλεκτρονική Διεύθυνση του Προέδρου της Κομισιόν (ενός από τους πλέον έμπειρους Και Συζητήσιμους ευρωπαίους πολιτικούς). ΚΑΙ, δια της Διπλωματικής Οδού (με Εμπρόθεσμα Ενημερωμένο τον Ειδικό Courier σε Αναμονή), ΚΑΙ, με Ημερομηνία Αποστολής: Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 2015, ο Κυβερνήτης μίας σοβαρής χώρας, στέλνει την Εμπρόθεσμα Έτοιμη κι Ενδελεχώς Ελεγμένη ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ σε Ειδικό Σφραγισμένο Φάκελο με την Ένδειξη: ΣΥΣΤΗΜΕΝΟ EXPRESS ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ (Ονοματεπώνυμο Παραλήπτη και Αποστολέα, Τίτλος, Διεύθυνση, Τηλέφωνο, Ε-mail, κλπ). Συμπερασματικά: Με την Εμπρόθεσμη Ετοιμασία, τον Ενδελεχή Έλεγχο, τον Απόλυτο Σεβασμό στη Νοημοσύνη του Παραλήπτη, στα Χρονοδιαγράμματα ΚΑΙ στον εαυτό του, ο Κυβερνήτης μίας σοβαρής χώρας, έχει ήδη κερδίσει στα Σημεία, έχει ήδη κερδίσει την (ακήρυχτη) μισή των εντυπώσεων Μάχη.

 18. Κώστας Θ... avatar
  Κώστας Θ... 23/02/2015 18:47:55

  Δε μπορεί κανείς πιστεύω να πει κάτι για τον Γλέζο, ειδικά για την περίοδο της κατοχής. Εδώ όμως έχουμε και την προσωπική ευθύνη, η πορεία του τις τελευταίες δεκαετίες δεν τον απαλλάσσει από τις ευθύνες του και τη συμμετοχή του στα όσα έχουν γίνει. Ο ίδιος δε στήριξε το ΠΑΣΟΚ; έπρεπε να περάσουν 6 χρόνια για να καταλάβει και τότε την ψευδαίσθηση; Ο ίδιος δε στήριξε τον ΣΥΝ και αργότερα τον ΣΥΡΙΖΑ από το 2000; Ο ίδιος δε σχημάτισε εικόνα του τι συμβαίνει στην Ευρώπηκαι από τη συμμετοχή του στο Ευρωκοινοβούλιο; Ο ίδιος πριν 10 ημέρες δεν έλεγε ότι ο Τσίπρας στη Βουλή του θύμισε το γράμμα του Ζαχαριάδη που καλούσε σε αντίσταση ενάντια στους κατακτητές; Αυτοί οι ιστορικοί συσχετισμοί που προκαλεί ο ίδιος με τα λεγόμενά του όχι μόνο δε βοηθούν για να σχηματιστεί μια καθαρή εικόνα για το τι συμβαίνει και να αποκαλυφθεί η ψευδαίσθηση, όπως λέει, αλλά αντίθετα τη συντηρεί. Ταυτόχρονα αυτή η βάναυση παραποίηση της ιστορίας και ειδικά με ένα τόσο ανεύθυνο τρόπο για εκείνες τις ευαίσθητες θα έλεγα ιστορικές στιγμές, μπορεί να δημιουργεί κλίμα αντιπαλότητας και διχασμού σήμερα. Η χώρα έκανε μεγάλα βήματα από τότε για να τα ξεπεράσει. Είναι η ίδια ανεύθυνη τακτική που αναφέρετε στους Γερμανούς πολιτικούς σαν ναζί και σέρνει την Ευρώπη σε ιδεολογήματα διχαστικά 70 χρόνια πίσω, ακυρώνοντας και την ίδια την ιδέα της Ενωμένης Ευρώπης. Αν πραγματικά μετάνιωσε ο Γλέζος μια είναι η λύση, αυτή της παραίτησης, θα το τολμήσει; Φοβάμαι ότι ίσως και να είναι η τακτική του "υπάρχουν και άλλες φωνές μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ μη φύγετε να παλέψουμε να αλλάξουμε από μέσα". Όπως και να είναι επιτρέψτε μου να είμαι καχύποπτος σε τέτοιες δηλώσεις και σίγουρα δεν απαλλάσσω κανέναν από τις ευθύνες του.

  • Άλυτη Εξίσωση avatar
   Άλυτη Εξίσωση @ Κώστας Θ... 23/02/2015 20:07:08

   Το γήρας, δεν είναι καλός σύμβουλος πάντως. Επειδή δεν μένει πολύς ...χρόνος, όλα φαντάζουν εύκολα και οι γροθιές στο μαχαίρι, όταν πια το ένα και μόνο απαραίτητο γιαουρτάκι είναι εξασφαλισμένο, επιλέγονται αφθορί και παραχρήμα, χωρίς κανέναν δισταγμό. Άσε που βιάζεται κανείς να προτρέξει και να διαχωρήσει άρον άρον τη θέση του, επιπολαίως ως έφηβος!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.