Γλέζος: Δεν περνάει από τη βουλή η συμφωνία – Λαφαζάνης: Όχι πάση θυσία συμφωνία
03/06/2015 12:35
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γλέζος: Δεν περνάει από τη βουλή η συμφωνία – Λαφαζάνης: Όχι πάση θυσία συμφωνία

Χαμός γίνεται αυτή τη στιγμή στον ΣΥΡΙΖΑ και τώρα εξηγούνται καλύτερα γιατί το ένα μετά το άλλο τα στελέχη της κυβέρνησης μιλάνε για εκλογές. Ο Μανώλης Γλέζος χτύπησε για ακόμα μια φορά. Μιλώντας στο real fm ο ευρωβουλευτής και ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς τόνισε ότι «αν δεν υποχωρήσουμε η συμφωνία είναι μακριά» θέλοντας να δείξει ότι κάτω από τις παρούσες συνθήκες και τα τελεσίγραφα των δανειστών είναι δύσκολο να δεχτεί το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μια συμφωνία ακόμα και στο πλαίσιο που αυτή περιγράφεται στο 47σέλιδο που έστειλε το Μαξίμου, σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει αυτή τη στιγμή.

Μάλιστα ο Μανώλης Γλέζος το προέκτεινε λέγοντας ότι αν γίνει συμφωνία τώρα «δεν θα περάσει από τη βουλή», εννοώντας προφανώς ότι θα υπάρξουν πολλές απώλειες από την κοινοβουλευτική ομάδα της κυβέρνησης. Ουσιαστικά επέμεινε στα όσα είχε καταγγείλει κατά της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου και επανέλαβε την πρότασή του για πάγωμα των δανειακών υποχρεώσεων της χώρας για ένα χρόνο προκειμένου να γίνει ο λογιστικός έλεγχος του χρέους, που προωθεί η Ζωή Κωσταντοπούλου μέσα από τη βουλή.

Το δικό του μήνυμα προς τον Αλέξη Τσίπρα έστειλε και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης με αποκλειστική δήλωσή του στο real.gr, όπου κατ’ ουσίαν τάσσεται κατά της συμφωνίας που φέρεται να επιδιώκει αυτή τη στιγμή ο πρωθυπουργός.

Αναφέρει συγκεκριμένα: «Όλα δείχνουν ότι πλησιάζει η ώρα της τελικής κρίσης για την ύπαρξη ή μη συμφωνίας με τους λεγόμενους “θεσμούς”. Η λογική της “πάση θυσία” συμφωνίας, που καλλιεργεί η εγχώρια “Πέμπτη Φάλαγγα”, είναι μια λογική άνευ όρων παράδοσης της χώρας στο χειρότερο νεοαποικιακό καθεστώς. Η συμφωνία ή θα είναι συμβατή με το προοδευτικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ή δεν πρόκειται να υπάρξει. Μια βιώσιμη συμφωνία, επίσης, για να έχει στοιχειώδη αναπτυξιακή δυναμική, πρέπει να συνοδεύεται από βαθιά διαγραφή του χρέους-του μεγαλύτερου μέρους του- και από μία ισχυρή ένεση ρευστότητας, ικανή να θέσει σε κίνηση την οικονομία. Αν υπάρξει συμφωνία, που δεν είναι συμβατή με τις ριζοσπαστικές διακηρύξεις και τις ταυτοτικές αξίες του ΣΥΡΙΖΑ και πολύ περισσότερο τις θέτει στο περιθώριο και κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση, τότε αυτή είναι που θα οδηγήσει τον τόπο σε μεγάλες περιπέτειες και στην “τελική” καταστροφική “λύση”. Η κυβέρνηση μας είναι μια κυβέρνηση αξιοπρέπειας και αρχών και δεν πρόκειται να κάνει μια τόσο μεγάλη ζημιά στην πατρίδα μας. Από μια κακή συμφωνία με λιτότητα, ιδιωτικοποιήσεις, απορρυθμίσεις, απουσία ρευστότητας και χωρίς διαγραφή χρέους, είναι δέκα φορές προτιμότερη μια εναλλακτική πορεία για τον τόπο, που θα αμφισβητεί παραδοσιακά θέσφατα και θα ανοίγει νέους πολιτικούς, οικονομικοκοινωνικούς και γεωστρατηγικούς προσανατολισμούς στη χώρα».

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.