03/03/2009 19:18
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Γκρεμίζει» το εμπορικό κέντρο στο Βοτανικό το ΣτΕ

Θετική εισήγηση για την προσφυγή της επιτροπής πολιτών για τη διάσωση του Ελαιώνα , η οποία ζητά την ακύρωση των αποφάσεων υπουργείων και πολεοδομίας Αθηνών για την ανέγερση του νέου εμπορικού κέντρου στο Βοτανικό, θα κάνει ο Σύμβουλος Επικρατείας στην ολομέλεια του ΣτΕ την Παρασκευή. Υπενθυμίζεται ότι η επιτροπή αναστολών του ΣτΕ με απόφαση της έχει αναστείλει τα έργα ανέγερσης για την κατασκευή του εμπορικού κέντρου μέχρι να εκδοθεί οριστική απόφαση επί της κύριας προσφυγής, που αναμένεται να εκδοθεί τους προσεχείς μήνες.

Η «Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική» έχει επικεντρώσει τη στρατηγική της στο επιχείρημα πως η αναστολή εργασιών του έργου κατασκευής του εμπορικού κέντρου, πλήττει καίρια το σχέδιο της Διπλής Ανάπλασης (δηλαδή τη κατεδάφιση του γηπέδου του ΠΑΟ στη Λ. Αλεξάνδρας και τη δημιουργία έκτασης πρασίνου, σε συνδυασμό με τη κατασκευή νέου γηπέδου της ΠΑΕ στο Βοτανικό και του εμπορικού κέντρου της εταιρείας σε παρακείμενο οικόπεδο). Μάλιστα η εταιρία κάνει λόγο και για έμμεσο πλήγμα στα συμφέροντα του Δημοσίου. Επιπρόσθετα όπως αναφέρει η εταιρία η κατασκευή του εμπορικού κέντρου έχει ολοκληρωθεί κατά 85% καθώς έχει πραγματοποιηθεί μεγάλο μέρος των εργασιών διαμόρφωσης των υπογείων και των τεσσάρων ορόφων του, ενώ έχουν ήδη δαπανηθεί κεφάλαια ύψους 120 εκατ. ευρώ.

http://new.enet.gr/?i=news.el.home&id=22575

ΣΧΟΛΙΑ

 1. αντί avatar
  αντί 03/03/2009 19:38:16

  Είναι γνωστό ότι ο Βωβός καίγεται για το δημόσιο συμφέρον άλλωστε!!

  Πώς κάνετε έτσι πια;

  Κρίμα δεν είναι για το παιδί, να έχει δώσει τόσα λεφτά και να έχει προχωρήσει το έργο του (παράνομα) και εσείς να του το σταματάτε;

 2. mikrh_loulou avatar
  mikrh_loulou 03/03/2009 19:38:49

  perastika sas kurie bwbe, kapote tha nikousan kai oi nomoi, oxi eseis.

 3. ataktos avatar
  ataktos 03/03/2009 19:55:37

  kala den ine apo piso o Aleksis ?????

 4. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 03/03/2009 20:25:09

  Αφού όλοι κόπτονται για το συμφέρον του ...Ελληνικού Δημοσίου και αφού το 85% των εγκαταστάσεων είναι έτοιμο, ορίστε μια πρόταση:

  -τίποτα δεν εμποδίζει να γίνει το γήπεδο του ΠΑΟ
  -τίποτα δεν εμποδίζει να γίνει η "διπλή ανάπλαση"
  -να διαμορφωθεί το "85%" των ...μπετόν σε γραφεία και να στεγαστούν οι Δημόσιες Υπηρεσίες που πληρώνουν ενοίκιο, αξιοποιώντας νέες τεχνικές για ...βιοκτίρια. (πχ ΥΠΠΟ, Εμπορίου κλπ)
  Ολοι ικανοποιημένοι και γλιτώνουμε και ...ενοίκια, αφού όλοι κόπτονται για λιτότητα.
  -διαμόρφωση σε χώρο πρασίνου το υπόλοιπο τμήμα

 5. άλλα συμφέροντα avatar
  άλλα συμφέροντα 03/03/2009 20:43:58

  ΔΕΝ υπάρχουν αγνοί πολίτες σ' αυτό το θέμα.Είναι ανταγωνισμός από υπάρχον εμπορικό κέντρο που δεν έχει ακόμη αποσβέσει τις επενδύσεις και δεν θέλει σε καμμία περίπτωση ένα τόσο ανταγωνιστικό νέο εμπορικό κέντρο να δημιουργηθεί σε σημείο της πόλης με τόσο καλή πρόσβαση και συχνότητα επισκεπτών.
  αυτό και μόνο κινεί την διαδιακασία αναστολής του έργου του Βωβού, σε αγαστή συνεργασία με ορισμένες πολιτικές τάσεις.

 6. Eπαμεινώνδας avatar
  Eπαμεινώνδας 03/03/2009 21:48:11

  Nαι άλλα συμφέροντα, έχεις δίκιο. Ειδικά ο Μανώλης Γλέζος, ο Παπουτσάκης του Αντί και ο ΣΥΡΙΖΑ εξανέκαθεν υποστήριζαν τον Λάτση. Από τότε που φωνάζανε να μη γίνει το Mall στο Μαρούσι.
  Μην κρίνεις καλέ μου από την πάρτη σου. Υπάρχουν και τίμιοι άνθρωποι.

 7. Αριστείδης avatar
  Αριστείδης 03/03/2009 22:21:02

  Γεια σου κυρ Μπάμπη μου με τα μπετά σου!
  Ο μόνος θεσμός που λειτουργεί είναι αυτός του Συμβούλιου Επικρατείας απ΄ότι φαίνεται!
  Καταργήσαμε και τον εξοστρακισμό ρε γαμώτο...

 8. ataktos avatar
  ataktos 03/03/2009 22:46:22

  miazi san tin Kozanitiki Sarakosti tou Nomarhi Daki hahaha

 9. kontin avatar
  kontin 03/03/2009 23:28:38

  Έτσι ωραία και καλά καθάρισε ο Λάτσης με την Γιάννα από άλλο ένα Εμπορικό στην Αττική, ο Φίλτατος Βγενόπουλος θα τσιμπίσει την κατασκευαστική για πλάκα και όχι με τα τρελλά λεφτά που ζητούσε η Βωβοοικογένεια, καθάρισε και η Ντόρα μέσω του άντρα της κας Μπουρδάρα ( νομίζω ότι αυτός είναι πρόεδρος της επιτροπής του ΣΤΕ που δίνει τη γνωμοδότηση), θα αρχίσει και το λάμα ο άντρακλας Νικήτας Κακλαμάνης γι ατη δωρεά του Βωβού στο δήμο. Αυτά μέχρι τωρα.

 10. kontin avatar
  kontin 03/03/2009 23:29:32

  Έτσι ωραία και καλά καθάρισε ο Λάτσης με την Γιάννα από άλλο ένα Εμπορικό στην Αττική, ο Φίλτατος Βγενόπουλος θα τσιμπίσει την κατασκευαστική για πλάκα και όχι με τα τρελλά λεφτά που ζητούσε η Βωβοοικογένεια, καθάρισε και η Ντόρα μέσω του άντρα της κας Μπουρδάρα ( νομίζω ότι αυτός είναι πρόεδρος της επιτροπής του ΣΤΕ που δίνει τη γνωμοδότηση), θα αρχίσει και το κλάμα ο άντρακλας Νικήτας Κακλαμάνης για τη δωρεά του Βωβού στο δήμο. Αυτά μέχρι τωρα.

 11. άλλα συμφέροντα avatar
  άλλα συμφέροντα 04/03/2009 00:22:37

  Επαμεινώνδα ατυχές το σχόλιό σου, γιά να "αποδείξεις" το λάθος του σχολίου μου, με χαρακτηρίζεις ως έχοντα συμφέρον στο έργο ή ότι η κρίση μου επηρρεάζεται από το συμφέρον μου.Πώς το γνωρίζεις αυτό? κάθε αντίθετη άποψη δεν ωθείται μόνο από λόγους συμφέροντος. Σκέφθηκες ότι μπορεί να έχω καλύτερη πληροφόρηση από εσένα?
  Οσον γιά τα πρόσωπα και τις αγνές προθέσεις που αναφέρεις, η παρουσία τους, η συμβολή τους στην αναστολή του εμπορικού κέντρου δεν αναιρεί την πιθανότητα είτε να αποτελούν εύκολους "διαφημιστές" των προθέσεων του αντιπάλου συμφέροντος είτε να αξιοποιούν την ευκαιρία προβολής τους εμμέσως ταυτιζόμενοι με το αντίπαλο συμφέρον. Η αγνότης προθέσεων έχει διαζευχθεί του πολιτικού προσωπικού της χώρας εδώ και αρκετό καιρό.Γνωρίζουν ότι οι πράξεις τους γιά την διακοπή της οικοδόμησης του εμπορικού κέντρου ωφελούν αντίπαλο συμφέρον αλλά δεν το ονομάζουν, ψαρεύοντας στο θολό νερό της εξυπηρετήσεως, ακόμη και από "αγνή¨πρόθεση.

 12. zapata avatar
  zapata 04/03/2009 08:41:00

  "άλλα συμφεροντα" δεν γίνεται πόλεμος επιχειρηματιών στον Βοτανικό. Μπορεί να γίνεται αλλού, αλά εκεί δεν γίνεται. Εκεί με κομπίνα πρώην και νυν δημάρχων, Βαρδινογιάννηδων και Βωβού, με συμβολαιογράφο την Πελέκη, πήγαν να κάνουν ένα ακόμα σκανδαλάκι από αυτά που ξέρουν χρόνια να κάνουν. Χέστηκε ο Λάτσης για το εμπορικό του Βοτανικού, μόλις χτες του έδωσαν άλλα 15 να παίζει σε όλη την Ελλάδα. Επί της ουσίας δεν απάντησες στον Επαμεινώντα, όσοι πολέμησαν τον Βωβό, πολεμάνε χρόνια και τον Λάτση, δεν είναι όλοι κοτούλες σε αυτόν τον τόπο.

 13. Ο Φυγάς avatar
  Ο Φυγάς 04/03/2009 09:38:41

  Του την είχαν στημένη του Βωβού, κυβέρνηση, δικαστές, δήμαρχοι, ανταγωνιστές. Ότι έχει κτίσει αυτός ο άνθρωπος είναι παράνομο και σε ύψος σε κάλυψη και σε όγκο. Για όλα τα κτίρια του χρειάζονταν ένα ειδικό νόμο, μια δημοτική, και μια δικαστική απόφαση. Δεν έχασε ποτέ. Αήττητος. Υπουργοί, παπάδες, δήμαρχοι (όχι μόνο ο Τζανίκος), δικαστές στην υπηρεσία του. Δεν ξαναισιώνει αυτή η εταιρία. Τεράστια η ζημιά. Οι τράπεζες θα του τραβήξουν το χαλί κάτω από τα πόδια.

 14. Helmut avatar
  Helmut 04/03/2009 10:54:37

  Καλά, θα δείτε που η "διπλή ανάπλαση" του θίασου Κακλαχαρμάνι-Βωβού θα καταλήξει στο εξής: γήπεδο του ΠΑΟ στον Βοτανικό χωρίς Εμπορικό, και σε αντάλλαγμα το Εμπορικό θα γίνει στην Αλεξάνδρας στην θέση του γηπέδου της Λεωφόρου.

  Έτσι θα "δένει" και με το κτήμα Θων που είναι λίγο πιο πάνω και όπου εγκλημάτισε και εκεί ο Βωβός με τις ευλογίες γαλάζιων και πρασίνων.

 15. Μάρκος avatar
  Μάρκος 04/03/2009 14:59:21

  Για όσους κάνουν τους μάγκες, λέγοντας ότι το ΣτΕ είναι ο μόνος θεσμός που μας "προστατεύει", έχω να τους πληροφορήσω ότι, στην υπόθεση του Golden Hall, το ΣτΕ απέρριψε τις ενστάσεις των κατοίκων και των συλλόγων των γειτονικών Δήμων, με ακριβώς το ίδιο αιτιολογικό που επικαλέιται ο Βωβός για το Βοτανικό. Ότι δηλαδή οι εργασίες έχουν προχωρήσει κι αν σταματήσουν, θα είναι κατά των συμφερόντων των καταστημάτων που έχουν ήδη ενοικιάσει τους χώρους και κατά των υπαλλήλων που θα μείνουν χωρίς δουλειά.
  Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι κάποιοι κάνουν τον μάγκα στον Βωβό, κι "ανοίγουν τα πόδια" τους στον Λάτση. Όλα τα άλλα είναι για να νιώθουν "ενεργοί πολίτες" κάποιοι ανύπαρκτοι...

 16. tipos avatar
  tipos 07/03/2009 10:50:23

  Εγκυρο!!! Ο Βωβος πηγε αγκαλια με τον Βαρδινογιαννη για τι Εμπορικο. τιποτα παραπανω.Η υποθεση εχει ζουμι.Δυτσυχως δεν μπορω να πω τιποτα παραπανω αλλα ψαχτειτε λιγο

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.