#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/04/2010 15:04
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γκρίζα ζώνη όλο το Αιγαίο για το ΝΑΤΟΓκρίζες ζώνες στο Αιγαίο βλέπει το ΝΑΤΟ όπως παραδέχθηκε εμμέσως ο υπουργός Εθνικής Αμυνας. Με σημερινή του δήλωση ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος αποκαλύπτει ότι «ο διοικητής του CCAIR Σμύρνης, στις 29 Μαρτίου 2010, επισύναψε σε επιστολή του προς τους διοικητές των CAOC  και τους Αρχηγούς των ΓΕΑ της περιοχής, τεχνικό έγγραφο που μπορούσε να δημιουργήσει παρεξηγήσεις ως προς το Αιγαίο». 
Παρά το γεγονός ότι το περιεχόμενο της επιστολής που απέστειλε ο αμερικανός διοικητής του ΝΑΤΟϊκού στρατηγείου της Σμύρνης δεν έχει γίνει γνωστό, κατά πληροφορίες, αναφέρει ότι είναι αδιευκρίνιστο (!) ποια χώρα ασκεί τον επιχειρησιακό έλεγχο στο Αιγαίο. Με απλά λόγια, ο νεοτοποθετηθείς διοικητής του αεροπορικού στρατηγείου του ΝΑΤΟ στη Σμύρνη (CC-AIR Ismir) αμερικανός πτέραρχος Ραλφ Τζόντις υιοθετούσε πλήρως τις απόψεις της Τουρκίας.
 
Σύμφωνα με οδηγίες του κ. Βενιζέλου, ο Αρχηγός ΓΕΑ, αντιπτέραρχος Βασίλειος Κλόκοζας, σε συνεννόηση με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, πτέραρχο Γιάννη Γιάγκο, «ζήτησε, με επιστολή του από τον διοικητή του CC-AIR Σμύρνης, να ανακαλέσει  το έγγραφό του αυτό, προς αποφυγή παρεξηγήσεων που θίγουν  την εθνική κυριαρχία και ακεραιότητα της Ελλάδας». Με χθεσινό έγγραφό του, αμερικανός διοικητής του CC-AIR Σμύρνης, που απευθύνεται σε όλους τους παραλήπτες του αρχικού εγγράφου του της 29ης Μαρτίου 2010, ανακάλεσε το αρχικό αυτό έγγραφο, επί της ουσίας δηλαδή αποδέχτηκε το σφάλμα του. 
Το επεισόδιο αποτελεί μέρος του διπλωματικού πολέμου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για το ποια χώρα θα έχει τον έλεγχο του Αιγαίου στο πλαίσιο της νέας δομής του ΝΑΤΟ. Το αρχικό σχέδιο προέβλεπε την κατάργηση του CAOC 6 του Εσκί Σεχίρ και τη μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων του στο αναβαθμισμένο αεροπορικό στρατηγείο της Λάρισας. Το αρχικό σενάριο προέβλεπε επίσης την εναλλαγή Ελλήνων και Τούρκων αξιωματικών στις θέσεις του διοικητή και υποδιοικητή στο στρατηγείο της Λάρισας. Όταν η Αθήνα αντέδρασε στο ενδεχόμενο άσκησης της διοίκησης του στρατηγείου της Λάρισας από Τούρκο αξιωματικό, η Αγκυρα ήρε τη συναίνεσή της για κατάργηση του στρατηγείου στο Εσκί Σεχίρ. Κυρίως όμως οι Τούρκοι στρατηγοί απαίτησαν να αναλάβουν εκείνοι τον επιχειρησιακό έλεγχο του Αιγαίου ανατολικά του 25ου μεσημβρινού, πρακτικά δηλαδή διεκδίκησαν τη διχοτόμηση του Αιγαίου. 
Όπως επισημαίνει στη δήλωσή του ο κ. Βενιζέλος, η εναλλαγή Έλληνα και Τούρκου διοικητή στο CAOC Λάρισας «δημιουργούσε προφανή ανισορροπία σε σχέση με τη στελέχωση του CCAIR Σμύρνης και την παρουσία Έλληνα ανώτατου αξιωματικού στο επιτελείο του. 
Επιπλέον, τέθηκαν, από τουρκικής πλευράς, κρίσιμα ζητήματα διασυνδεσιμότητας των ραντάρ μεταξύ των χωρών της περιοχής. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα- σύμφωνα με τις οδηγίες μου και σε συνεννόηση με το Υπουργείο Εξωτερικών- η Ελλάδα να ζητήσει να μην εφαρμοστεί η νέα δομή διοίκησης στην ευρύτερη περιοχή. Συνεπώς, το CAOC  Λάρισας παραμένει  υπό την μόνιμη διοίκηση του Έλληνα αντιπτεράρχου- Αρχηγού της Τακτικής Αεροπορίας, χωρίς εναλλαγή με Τούρκο ανώτατο αξιωματικό και χωρίς νέες ρυθμίσεις ως προς τη διασυνδεσιμότητα των ραντάρ. Αυτά τα ζητήματα αντιμετωπίστηκαν στο επίπεδο των ανωτάτων οργάνων διοίκησης του ΝΑΤΟ και όχι στο χαμηλότερο επίπεδο του CCAIR Σμύρνης».
http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=65187

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μαρία avatar
  Μαρία 07/04/2010 15:54:05

  Αναμενόμενο!

  Ο ΓΑΠ δεν αναγνώρισε για πρώτη φορά το 1999 στη Μαδρίτη σαν Υπ. Εξωτερικών της Κυβέρνησης Σημίτη την ύπαρξη "Γκρίζων Ζώνων" στο Αιγαίο?

  Ο ΓΑΠ δεν πρότεινε στον Ερντογάν (και φυσικά έγινε αποδεκτή η πρόταση απ' τον Τούρκο)τη συνδιαχείριση του μισού Αιγαίου, απ΄τον 25ο Μεσηβρινό και ανατολικά; Υπενθυμίζω σ'αυτό το σημείο ότι ανάλογη πρόταση είχε κάνει ο Γιλμάζ στον Παπούλια αλλά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας την είχε απορρίψει μετά βδελυγμίας!

  Ο ΓΑΠ δεν είχε δηλώσει σε συνέντευξη τύπου της Ελληνικής Πρεσβείας στον Καναδά το 2000, όντας Υπ. Εξωτερικών ότι" προσωπικά δεν τον πειράζει η παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων, προκειμένου να αποφύγουμε κακόβουλες ενέργειες γειτόνων και να κοιμόμαστε ήσυχοι τα βράδυα"! Ε, βέβαια! Όπως λέει και η γνωστή διαφήμιση: "Ο ύπνος δεν είναι πολυτέλεια! Είναι φυσική ανάγκη"! Και οι αθληταράδες πρωθυπουργοί χρειάζονται ξεκούραση για να σπάνε τα ρεκόρ τους με το κανό!!!

  Ο ΓΑΠ δεν έχει υπογράψει με τον Ερντογάν το Σύμφωνο Καλής Συμπεριφοράς στο Αιγαίο, που αφορά σε ηπιότερες αναχαιτίσεις και διακριτικές παρακολουθήσεις των τουρκικών μαχητικών μέχρι αυτά να ολοκληρώσουν τις βολτούλες τους στο Αιγαίο; Και για του λόγου το αληθές...
  http://media2.feed.gr/pegasus/Multimedia/pdf/ethnos/2010/01/26/ETH_2601_007_K.pdf
  Είναι γνωστό ότι οι εντολές που έχουν δώσει στους πιλότους είναι να παρακολουθούν διακριτικά! Άσε, που για "λόγους οικονομίας" κι αυτό - όπως και τα άρματα στην παρέλαση- δεν σηκώνεται πια ο ίδιος αριθμός μαχητικών! Έτσι κι αλλιώς, 2 είναι αρκετά για να παρακολουθούν...διακριτικά!

  Ο ΓΑΠ και ο

 2. Μαρία avatar
  Μαρία 07/04/2010 15:58:38

  Ο ΓΑΠ και ο Υπουργός του δεν έχουν επιβάλλει σιωπή στους στρατιωτικούς συντάκτες για να μην βγαίνει προς τα έξω η αδυναμία τους να χειριστούν "αβλαβείς διελεύσεις" τουρκικών πλοίων που έχουν και το θράσος - και καλά κάνουν αφού βρίσκουν και τα κάνουν - να προβαίνουν σε νηοψίες ελληνικών εμπορικών πλοίων;;;

  Τι να σου κάνει το ΝΑΤΟ μετά; Ο άνθρωπος και το επιτελείο του είναι τραγικά ανεπαρκείς και άκρως επικίνδυνοι!!!

  • paratiritis2000 avatar
   paratiritis2000 @ Μαρία 07/04/2010 18:29:39

   Δικαιολογουμε το ΝΑΤΟ για να μπορουμε να στοιχειοθετησουμε μιας καποιας μορφης αντιπολιτευση?

   ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ ΡΕ ΕΛΛΗΝΕΣ?

   Το ΝΑΤΟ ειναι σαν το Ελβετικο τυρι ενα πραγμα γενματο τρυπες που ειναι γεματες σκωληκες μυστικων υπηρεσιων και μυκητες εμπορων οπλων και λομπιστες.

   Αν οντως πιστευουμε οτι αυτο το "πραγμα" το ΝΑΤΟ εχει περισσοτερα δικια απο αυτο που μας κυβερναει οποιο και να ειναι αυτο, τοτε ΤΗΝ ΚΑΤΣΑΜΕ!

   Σοβαρευτειτε Ελληνες. Γινωμαστε γελιοι. Μας βλεπουν και οι του εξωτερικου πλεον. Απορουν με τη μαλ... που μας δερνει.
   ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ?

   • Μαρία avatar
    Μαρία @ paratiritis2000 07/04/2010 18:49:08

    Προφανώς, δεν έδωσες τη δέουσα σημασία σ'αυτά που έγραψα.

    Κοντολογίς, αγαπητέ παρατηρητή - για να καταλάβεις τι θέλω να πω - αν δεν υπερασπιστείς εσύ τα δίκαια σου, μην περιμένεις να το κάνει κάποιος άλλος για λογαριασμό σου! Και μη θυμώνεις μαζί του όταν δεν το κάνει! Όταν ξεπουλάς εσύ εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα γιατί να τα υπερασπιστεί το ΝΑΤΟ;

   • parastiritis2000 avatar
    parastiritis2000 @ paratiritis2000 07/04/2010 22:20:09

    Ναι ετσι σωστα το εννοεις, αλλα με την λογικη, την νεοεεληνικη λογικη που εχουμε συνηθίσει να εκφραζωμαστε κανεις αλλος δεν βγαζει νοημα εκτος απο εμας.

    Επισης:
    Ποιό ΝΑΤΟ βρε παιδια..Δεν υπαρχει ΝΑΤΟ, μονο Αμερικανοι.
    Τους μπηκε νεο υπόθετο στη Βενεζουελα, χανουνε τη Κυργυζια και ριξανε προσωρινα ενα ασφαιρο για το Αιγαιο με το νεο το μαλ... που διορίσανε στο ΝΑΤΟ ως στηριξη στους Βαριοπουληδες της Αγκυρας που διαταχτηκε χτες επανασυλληψη τους.

    Cold War is back.

 3. xaroylhs avatar
  xaroylhs 07/04/2010 16:30:44

  ..Μαρία , μήπως ξέρεις να μας πείς αν ο ..ΓΑΠ άκανε παληά παρέα με τον περίφημο Α(Υ)ΝΑΝ και τι έμαθε από αυτόν...

  • Μαρία avatar
   Μαρία @ xaroylhs 07/04/2010 16:37:54

   Μμμμμμ...έμαθε να λέει "Ναι"!

 4. ασχ avatar
  ασχ 07/04/2010 16:41:52

  Yπάρχει μια συνεχής παραπληροφόρηση για τα πάντα ,όσο και σοβαρά κιαν είναι αυτά.
  Με εκλεγμένα εκτελεστικά όργανα με καθαρά κομματικά ή κριτήρια yes man , οι άνθρωποι κάνουν το άσπρο μαύρο και παρουσιάζουν τις αποτυχίες και λάθος χειρισμούς ως εθνικές επιτυχίες.
  Το εξαιρετικά προκλητικό ,που έχει κάνει ανθρώπους να σπάσουν τηλεοράσεις ,είναι ότι οι γνωστοί και αποτυχημένοι στο παρελθόν , σήμερα που ο ΓΑΠ μιλάει για κριτήρια ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ-ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ-κλπ ....,ξαναήρθαν στο προσκήνιο και βγαίνουν στα παράθυρα και με νευρικό στυλ του θιγμένου ,ειρωνεύονται και επιτίθενται σε όποιον βρουν μπροστά τους ,δηλώνοντας πάντα ότι αυτοί ενεργούν και πράττουν τα δέοντα.
  Κάθε μέρα βλέπουμε
  Ο υπουργός Άμυνας να ορμάει σε όσους σχολιάζουν τα πραγματικά γεγονότα
  -φέρνει σε ενέργεια απόστρατους με κομματικά κριτήρια και τους τοποθετεί σε θέσεις κλειδιά ,αλλά ζητάει τα ρέστα .ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟΝ ΑΡΧΙΝΑΥΑΡΧΟ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΟΤΙ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΤΟΝ ΕΊΧΑΝ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΜΕ ΚΟΜΑΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΡΙΑ ΟΜΟΙΩΣ ,ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΕΦΤΑΙΓΕ ΑΥΤΟΣ ........ΠΟΤΕ ΑΥΤΟΙ.
  -Ο ΠΆΡΙς ,Ο ΨΩΜΌΠΟΥΛΟς και τάλλα τα παιδιά νέοι ναύτες ή φαντάροι ή αεροπόροι ,ενώ θα πρέπει να υπηρετούν το πρώτο τετράμηνο σε ναυστάθμους ή νησιά ή ακριτικές μονάδες ή αεροδρόμια κλπ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΕ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΡΧΗΓΩΝ .ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΞΟΔΟ ,ΑΔΕΙΑ ΟΠΟΤΕ ΦΕΛΟΥΝ ΚΑΙ DAY OFf ομοίως ,ΑΛΛΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ Της ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΑΛΛΑ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ………………
  -Στην εκδήλωση για την ταινία του Πάρι πρώτη σειρά δεν καθόσαστε ?
  -Τα υποβρύχια γέρνουν φταίνε οι πολίτες
  -Οι μονάδες ξεμένουν από ανταλλακτικά -ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ κ οι προμηθευτές οι απλήρωτοι
  -Οι φρεγάτες των Τούρκων αρμενίζουν στο Αιγαίο -ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΝΕ
  -Για Τα ΣΚΟΠΙΑ λένε κ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ποτέ ονομασία που να περιέχει ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ -ΤΩΡΑ ΛΑΝΣΑΡΟΥΝ ΤΟ ΒΟΡΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ -αλλά φταίνε οι πολίτες που είναι ρατσιστές και .......σοβινιστές...
  -μιλάμε για γκρίζες ζώνες και αμφισβήτηση των πάντων στο Αιγαίο ,χτυπιούνται στα παράθυρα ότι ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ .-ΑΛΛΆ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΨΑΡΑΣ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ ΕΚΕΙ Ή ΝΑ ΥΨΩΘΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ- ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΨΑΡΑΔΕΣ και ΟΙ ΝΗΣΙΩΤΕΣ
  -ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΕΙΣ ΣΤΟ ΝΑΤΟ που δεν παίρνουν χαμπάρι τι μεθοδεύεται εκεί από τους συμμάχους (πολλοί δεν ξέρουν ούτε αγγλικά)- ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΚΕΙ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ,ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΚΑΘΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΚΑΙ EΠΕΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ
  ΝΑΙ ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΗΣΑΤΕ –ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΜΕ-
  -

 5. paratiritis2000 avatar
  paratiritis2000 07/04/2010 17:29:45

  ΜΙΣΟ ΛΕΠΤΟ για να καταλαβαινει ο κοσμος.

  Ο αξιοματουχος του ΝΑΤΟ δεν βγηκε αυθαιρετα να λεει οτι θελει, καποιος του ειπα τι να πει.
  Ειναι δεδομενο οτι αυτοι που του ειπαν τι να πει ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ.
  Ποια υπηρεσια των ΗΠΑ, CIA, DIA, NSA, επισημα/ανεπισημα ειναι υπευθυνες για τη "λαθος" πληροφορηση του αξιωματουχου του ΝΑΤΟ που συνεταξε την εκθεση/επιστολη?

  ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ.

  Οποτε ωφειλη το ΠΑΣΟΚ και ο ΓΑΠ ως Υπ.Εξωτερικων να ζητησει εξηγησεις.

  Ελα ΓΑΠ ΜΗΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ αγορι μου. Ζητα εξηγησεις.

  ΠΟΙΟΣ ΜΩΡΟ ΜΟΥ ΠΟΙΟΣ..

  Αντε ΓΑΠ...

 6. paratiritis2000 avatar
  paratiritis2000 07/04/2010 17:42:00

  Με την συνηθεια που υιοθετησε ο κοσμος, ο μεσος Ελλην αναγνωστης, που ειναι αποτελεσμα της ηθελημενης παραπληροφορησης και ειναι τακτικη λαμογιας ΠαΣοκ χρονια τωρα να εκμεταλευεται τον Ελληνικο αυθορμητισμο,ο οποιος ειναι εκδηλος οταν ερχωνται στο φως ειδησεις σχετικα με την Εθνικη μας κυριαρχια, παρατηρουμε τον καθε ενα να βγαινει δεξια κι αριστερα και να φωναζει εκνευρισμενος. Φυσικα φταιει το ΠαΣοκ σε αυτο ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Mineyko, με τα μηρια οσα επι των ημερων του σαν Υπ.Εξ. και Υπουργ. Παιδειας.

  Για να μην χρησιμοποιουνται αυτες οι ειδησεις ως συσκοτιση των πραγματικων καταστασεων θεωρω οτι πρεπει να φυγουμε απο το συστημα λαμογιας ΠαΣοκ που εχει κατακαθισει επι πολλες δεκαετιες σε αυτον τον ειδικο τομεα ενημερωσης επι των εθνικων μας θεματων και να γινεται εκστρατεια ενημερωσης του κοσμου σχετικα με πως λειτουργουν αλλα και μποιοι ειναι οι μηχανισμοι, η δομη των διεθνων Μηχανισμων στους οποιους απευθυνομαστε και επιβλεπουν την εξωτερικη αμυντικη μας πολιτικη. Παρενεργειες ή μαλλον τα παρασιτα που εχει δημιουργησει το συστημα λαμογιας ΠαΣοκ ειναι οι γνωστοι Βερυκιοι και οι Ευαγγελατοι επι εποχης ζωντανης αναμεταδοσης απο τον ΑLPHA της εξοδου του Ελλ. στολου επι της κρισεως των Ιμιων.

  Αν ο κοσμος μπορει και ενημερωνεται χωρις τα "παρασιτα" και τις "παρεμβολες" τοτε μπορει να αναπτυξει ορθη κριση ωστε να αποδιδει ευθυνες στα καταλληλα προσωπα αλλα και να διαγιγνωσκει ορθως τις καταστασεις.

 7. enianos avatar
  enianos 07/04/2010 19:21:28

  τo defencenet γράφει ότι το απέσυραν το έγγραφο μετά από παρέμβαση του Ευάγγελου!

 8. Νίκος avatar
  Νίκος 07/04/2010 19:32:25

  Εχει δικιο το ΝΑΤΟ.
  Αντικειμενικα: Επιβαλλει την κυριαρχια του στο χωρο εθυνης του το ελλαδικο κρατος; ΟΧΙ
  Υπερασπιζεται το διεθνες δικαιο, που το επικαλειται πιο πολυ και απο οσο επικαλουνται τον Θεο στις προσευχες τους οι μουσουλμανοι; ΟΧΙ.
  Αλωνιζουν οι Τουρκοι ΟΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ, ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΝ; ΝΑΙ
  Αρα...
  Αρα, κανεις στη συμμαχια δεν θελει να εχει εταιρο ενα κρατος που φοβαται και τη σκια του. Ενα κρατος με την χειτοτερη κλεπτοκρατικη ΑΛΗΤ στην Ευρωπη. Τι εδους σεβασμο να μας δωσουν οταν ειμαστε Εφιαλτες για τα ιδια τα συμφεροντα μας;

 9. ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
  ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 07/04/2010 20:02:15

  Πάντως από την Ανδρο δεν θα περάσει. Εννοώ ο ΓΑΠ κι η παρέα του . ΄Ετσι όπως έγιναν τα πράγματα. Είμασταν που είμασταν δεξιοί. Τώρα φωτιστήκαμε κιόλας . Και γίναμε η φωτισμένη δεξιά. Οι "κοψοχέρηδες" δηλαδή.

  Πάντως έχουμε τον καλλίτερο πρωθυπουργό για να κάνει τις δουλειές αυτών που κυβερνούν και του ελληνικού λαού που τον ψήφισε.

 10. paratiritis2000 avatar
  paratiritis2000 08/04/2010 02:45:15

  Ενα σχολιο στο στοχο αξιζει προσοχης, σχετικα με την κινηση του Αμερικανου Διοικητη στο ΝΑΤΟ στη Σμυρνη:

  "Η εξέλιξη αυτή από το Νατοϊκό Αεροπορικό Υποστρατηγείο της Σμύρνης έρχεται μετά από τις αντιρρήσεις τής Αθήνας να δεχτεί την εκ περιτροπής τοποθέτηση Τούρκου Διοικητή στο Συμμαχικό Κέντρο Αεροπορικού Ελέγχου Περιοχής στη Λάρισα. Ενοχλήθηκε φαίνεται η Άγκυρα από την αντίδραση της Ελλάδος και την ταυτόχρονη κατάργηση του αντίστοιχου CAOC στο Εσκι Σεχιρ. Έτσι έθεσε σε δράση τους σύγχρονους «εφιάλτες».
  Τέλος, ο Αμερικανός Διοικητής με το Νατοϊκό καπέλο, στη Σμύρνη, αναφέρει στην επιτολή του ότι η Συμμαχία θα ξαναέχει εικόνα τού Αιγαίου όταν επιλυθούν οι διαφορές και αποσαφηνιστεί ποια χώρα θα χαρακτηρίζει τα ίχνη στην περιοχή."

  Φανταστειτε τωρα να ειχαμε αφησει να μπει ο Τουρκος Διοικητης του ΝΑΤΟ στη Λαρισα, αν το συνδυασουμε με την επικειμενη επισκεψη Ενρτογαν με πολεμικο πλοιο οπως εχει διαρρευσει τοτε τι θα ειχαμε?

  Τα σχολια τα αφηνω στους αλλους..

  Η δε Αμερικη ομως, με αυτη τη πιθανοτατα "συμβολικη" κινηση, δειχνωντας οτι δεν γνωριζει πλεον σε ποιον ανηκει το Αιγαιο..ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ!

  Αν ολα αυτα τα συνδιασουμε με μια ερπουσα εγκληματικοτητα κυριως αλλοδαπων που αγγιζει τα ορια της ασυμμετρης απειλης αν αυξηθει κι αλλο και αν καποια αλλα περιεργα δειγματα συνεχιστουν και ενταθουν, μαζι με μια επικειμενη κοινωνικη εκρηξη. Μαζι με ολη την εμπειρια που λογικα θα εχουν αποκομισει καποιοι, ισως με σκοτεινα κινητρα, απο τα επεισοδια του Δεκ. 2008 δημιουργειται ενα παρα πολυ θολο κι επικίνδυνο τοπιο.

 11. paratiritis2000 avatar
  paratiritis2000 08/04/2010 03:01:05

  Επισης, πρεπει να αντιληφθουμε οτι ειμαστε θυματα σε ενα πολεμο σκακιερας. Στο Νεο ψυχρο Πολεμο.
  Αν εχω δικιο με τους συμβολισμους των Αμερικανων προς την Ελλαδα, τοτε ερχωνται σε απαντηση της επισκεψεως Πουτιν στην Βενεζουελα.
  Σκεφτειτε το:
  Υπογαστριο των ΗΠΑ η Βενεζουελα.
  Υπογαστριο της Ρωσιας η Ελλαδα.

  Θελω να εστιασω, σε δυο συγκρισεις.
  Την Βενεζουελα και την Ελλαδα.
  Δεν βλεπουμε τη Βενεζουελα να εχει κανενα προβλημα τοσο τρομερης εγκληματικοτητας που θα μπορουσε να φτασει και στο επιπεδο του insurgency. Δεν βλεπουμε π.χ. μια Ρωσια να αισθανεται συμμαχος στρατιων εγκληματιων που συνταρασουν την Βενεζουελα. Η Βενεζουελα δεν εχει ετσι κι αλλιως μια Αλβανια και μια Βουλγαρια διπλα της.
  Ομως στην αντιστοιχη περιπτωση οπου εμεις εχουμε ως καλυτερους υποτιθεται συμμαχους τους Αμερικανους, οπως υποτιθεται οι Βενεζουελα τους Ρωσους, αντιθετος, στη δικη μας περιπτωση οι Αμερικανοι συμμαχοι μας οχι απλα αισθανεται συμμαχος της Αλβανιας και της Βουλγαριας αλλα ισως ακομη και να υποθαλπτει την εγκληματικοτητα αυτων των χωρων στο εδαφος της Ελλαδας για τους δικους της περιεργους σκοπους. Αυτη η χωρα η Αμερικη, υποτιθεται οτι εμεις οι Ελληνες εχουμε διαλεξει ως τον καλυτερο συμμαχο σε σχεση με την Ρωσια. Αυτος λοιπον ο συμμαχος μας φερεται τοσο "καλα".

  Πρεπει να σκεφτουμε πολυ σοβαρα τη σταση μας με την Αμερικη απο εδω και περα. Πιθανον θα πρεπει να αναθεωρησουμε παρα πολλα που η Αμερικη θεωρουσε απο εμας ως δεδομενα. Πιθανον να ειναι θεμα επιβιωσης μας ως Εθνος να το πραξουμε.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.