11/12/2009 18:14
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γιούνκερ- Τρισέ: Εμπιστοσύνη στα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησηςΤην αισιοδοξία του ότι η ελληνική κυβέρνηση θα καταφέρει να εξυγιάνει τα δημοσιονομικά της εξέφρασε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, επαναλαμβάνοντας ότι η χώρα δεν αντιμετωπίζει κίνδυνο πτώχευσης.

«Οι ελληνικές αρχές θα λάβουν αποτελεσματική δράση. Είμαι πλήρως πεπεισμένος ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει σε τροχιά εξυγίανσης. Αυτό είναι εξαιρετικά απαραίτητο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γιούνκερ σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κοντ Τρισέ επανέλαβε σήμερα ότι έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική κυβέρνηση ότι θα πάρει τα "τολμηρά και θαρραλέα" μέτρα που επιβάλλονται για να επιλύσει τη δημοσιονομική κρίση που πλήττει την Ελλάδα.

    "Εκτιμώ ότι είναι σημαντικό η κυβέρνηση να πάρει αποφάσεις --ίσως και να τις παίρνει αυτήν τη στιγμή που μιλάμε-- και έχω εμπιστοσύνη ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πάρει μέτρα αντάξια της κατάστασης, η οποία καλεί η ίδια για τολμηρά και θαρραλέα μέτρα", δήλωσε ο Τρισέ σε δημοσιογράφους στο τέλος μιας διάσκεψης που οργανώθηκε στο Λονδίνο.

    Ο Τρισέ είχε κάνει και χθες παρόμοιες δηλώσεις. Σε συνέντευξή του στις βελγικές οικονομικές εφημερίδες "L'Echo" και "De Tijd", είχε καλέσει την ελληνική κυβέρνηση να δράσει για να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα και το χρέος.

Πηγή: Reuters

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.