Γιούνκερ: Το Grexit δεν αποτελεί επιλογή
05/05/2015 11:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γιούνκερ: Το Grexit δεν αποτελεί επιλογή

«Η Ελλάδα έκανε λάθη στο παρελθόν. Η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά έκανε τις σωστές κινήσεις και αυτοί που αμφισβητούσαν αυτές τις κινήσεις κέρδισαν τις εκλογές και τώρα έρχονται αντιμέτωποι με τις προεκλογικές τους υποσχέσεις»

«Το Grexit δεν αποτελεί επιλογή», δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Καθολικό Πανεπιστήμιο της Λουβέν, στο Βέλγιο, σημειώνοντας ότι κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε σημαντικούς κινδύνους για την Ευρώπη.

Ο επικεφαλής της Επιτροπής, ο οποίος συμμετείχε το βράδυ της Δευτέρας σε εκδήλωση του ινστιτούτου Βίλφριντ Μάρτενς με θέμα το Μέλλον της Ευρώπης, παρουσία του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, αναφέρθηκε επίσης στις υποχρεώσεις της Ελλάδας απέναντι στην Ευρωζώνη και παράλληλα στην ανάγκη να υπάρχει αλληλεγγύη ανάμεσα στα ευρωπαϊκά κράτη μέλη.

«Η Ελλάδα έκανε λάθη στο παρελθόν. Η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά έκανε τις σωστές κινήσεις και αυτοί που αμφισβητούσαν αυτές τις κινήσεις κέρδισαν τις εκλογές και τώρα έρχονται αντιμέτωποι με τις προεκλογικές τους υποσχέσεις», σημείωσε ο ίδιος, απαντώντας σε ερώτηση Ελληνίδας φοιτήτριας. Ο επικεφαλής της Επιτροπής συνέχισε λέγοντας πως το κύριο μέλημά του δεν είναι η ελληνική κυβέρνηση αλλά οι Έλληνες πολίτες. «Δεν έχουμε το δικαίωμα να αντιμετωπίζουμε τον ελληνικό λαό σαν να είναι το παραμελημένο κομμάτι της Ευρώπης. Πρέπει να δείξουμε αλληλεγγύη» ανέφερε, ενώ διεμήνυσε στην ελληνική κυβέρνηση πως η Ευρωζώνη έχει 19 δημοκρατίες και όχι μία.

«Η Ελληνική κυβέρνηση πρέπει να κάνει μεγάλα βήματα προς την κατεύθυνσή μας και εμείς πρέπει να ανταποκριθούμε επαρκώς σε αυτά τα βήματα», κατέληξε ο πρόεδρος της Επιτροπής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

  1. οδυσσεύς Κ. avatar
    οδυσσεύς Κ. 05/05/2015 12:28:04

    «Η Ελλάδα έκανε λάθη στο παρελθόν. Η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά έκανε τις σωστές κινήσεις και αυτοί που αμφισβητούσαν αυτές τις κινήσεις κέρδισαν τις εκλογές και τώρα έρχονται αντιμέτωποι με τις προεκλογικές τους υποσχέσεις». Το άκρον άωτον της υποκρισίας. Ο προστάτης των Μεγαλοφοροφυγάδων ανήθικος, αλλά "νομότυπος", κατ' ομολογίαν του Ζαν Κλώντ Γιουνκέρ, που τη σκαπούλαρε απο την αποπομπή του απο πρόεδρος της κομισιόν χάρη στο "άσυλο" που του πρόσφεραν οι Ευρωβουλευτές συνεργοί του, μας λέει τώρα έμμεσα οτι ουσιαστικά έχουν τύψεις οι Ευρωκράτες που άφησαν τον Σαμαρά αβοήθητο να πέση, προφανώς γιατί ήλπιζαν οτι θα αναγκάσουν τον Τσίπρα να τους δώσει περισσότερα αλλά αυτός τώρα μάλλον τους δίνει τον "πούλο"=Grexit, που όπως ομολογεί, όχι μόνο δεν θα είναι ανώδυνο διότι τάχα μου τώρα ετοιμάστηκαν και το περιμένουν, αλλά, «Το Grexit δεν αποτελεί επιλογή», διότι κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε σημαντικούς κινδύνους για την Ευρώπη. Χώρια που απ' ότι φαίνεται απο τα γκάλλοπ ηρωοποιούν τον Τσίπρα στα μάτια του λαού και αντί με την καθυστέρηση με ηλίθιες προφάσεις που κάνουν στην συμφωνία να τον αποδυναμώνουν, πετυχαίνουν το αντίστροφο. Τώρα τους ζητάει και τα ρέστα, ήτοι προκαταβολή της δόσης, για να υπογράψει μια "συμφωνία" με μπόλικη "δημιουργική" ασάφεια...

  2. Μεγάλα λόγια avatar
    Μεγάλα λόγια 05/05/2015 12:40:54

    Οι άχρηστες Ελληνικές κυβερνήσεις έκαναν ολέθρια λάθη και οι αισχροί ΓερμανοΓάλλοι οπλέμποροι, έκαναν ασυγχώρητα εγκλήματα, χρεώνοντας δυσβάσταχτα τον Ελληνικό λαό. Όλοι οι συμφεροντολόγοι καρεκλοκένταυροι των Βρυξελών γνωρίζατε και συναινετικά καλύπτατε, όψιμε αδέκαστε κριτή.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.