#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/07/2011 15:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Για όλα φταίνε οι ... Θηβαίοι
Οι κιμπάρηδες οι Φιλανδοί θέλουν τον Παρθενώνα για να μας δώσουν δάνειο. H Μέρκελ μας απειλεί με νέα λιτότητα από Σεπτέμβριο και στο μεταξύ στέλνει καθημερινά ραβασάκια στον ΓΑΠ για την ΔΕΗ, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, την Μάνη και την Άνω Παλαιοκαστρίτσα. Ο Σαρκοζί θέλει την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ. Επίμονες πληροφορίες λένε ότι οι Ολλανδοί θέλουν κάτι λιβάδια στην Θεσσαλία με ..."χόρτο". Για να μην πούμε για το Πεκίνο.

Ε… λοιπόν, για όλα φταίνε οι  Θηβαίοι.

Πριν εκστρατεύσει στην Περσία, ο Αλέξανδρος φρόντισε να καλύψει τα νότα του από τον βορρά. Αλλά, ενώ είχε καταφέρει να υποτάξει όλους τους λαούς των τότε Βαλκανίων, ξαφνικά του την έσπασαν οι Θηβαίοι που στασίασαν. Ο Αλέξανδρος, χωρίς να διστάσει, επέστρεψε στην Ελλάδα και κατέστειλε τον ξεσηκωμό των Θηβαίων.

Φαντάζεστε, όμως, να μη είχαν ξεσηκωθεί οι Θηβαίοι και να είχε συνεχίσει ο Αλέξανδρος, την πορεία του προς Βορρά και την σημερινή Ευρώπη;

Πως θα ήταν άραγε ο κόσμος σήμερα;

Α, ρε Αλέκο, τι ήθελες και γύρισες; Μιας φάλαγγας υπόθεση ήταν οι Θηβαίοι.

Αυτή είναι η πικρή αλήθεια. Αν δεν έκαναν την βλακεία  οι Θηβαίοι, ούτε  Ρωμαίους θα είχαμε, ούτε Βαρβάρους, Γότθους, Οστρογότθους, και Βησιγότθους που μετά την πτώση της Ρώμης επικράτησαν στην Ευρώπη.

Δεν θα υπήρχαν δηλαδή η Γερμανία και οι Γερμανοί που τόση ταλαιπωρία προκάλεσαν στην Ιστορία με την μανία τους να γίνουν αυτοκρατορία.

Δεν φτάνει που προκάλεσαν τον πρώτο παγκόσμιο, με αποτέλεσμα να βυθιστεί όλη η παγκόσμια κοινωνία στην «Μεγάλη Ύφεση» και όλα τα επακόλουθα της, ήθελαν και έναν δεύτερο παγκόσμιο, μπας και καταφέρουν να γίνουν αυτοκρατορία.

Και τελικά αφού κατάλαβαν ότι δεν τους παίρνει με τα όπλα, είπαν να χρησιμοποιήσουν την οικονομία.

Αποτέλεσμα;  Η Ευρώπη  ταλαιπωρείται για μία ακόμα φορά εξαιτίας των ηλίθιων κατοίκων της που γουστάρουν Germania Lager, Mercedes, Siemens και VW.

Και μην πει κανείς τίποτα για τους Γερμανούς φιλόσοφους… Για το «ξεκάρφωμα» τους είχαν.

Π.Ζ.

Υ.Γ. Όπως παρατηρεί ο Μ.Ο., αν,παραδείγματος χάριν, μιλούσαν ελληνικά  στο Τάμπερε της Φιλανδίας, έπαιζαν κομπολόι, τάβλι και "πάμε στοίχημα", το πολύ -πολύ να ζητούσαν κάποια δασική έκταση για να κτίσουν έναν ωραιότατο αυθαίρετο οικισμό μέσα στα πεύκα, όχι και την Ακρόπολη για να παίζουν Μονόπολη…

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Wolf avatar
  Wolf 26/07/2011 15:51:50

  χαχαχα!!! Πολύ καλό...

 2. μικρός οδυσσέας avatar
  μικρός οδυσσέας 26/07/2011 15:58:32

  Εξαιρετικό ΠΖ εξαιρετικό...

 3. Lichnee avatar
  Lichnee 26/07/2011 16:07:29

  Πολυ καλο :-)

 4. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 26/07/2011 16:31:45

  Και μην πει κανείς τίποτα για τους Γερμανούς φιλόσοφους… Για το «ξεκάρφωμα» τους είχαν.

  Η ζημιά που έχουν κάνει οι Γερμανοί φιλόσοφοι στις αντιλήψεις και τον τρόπο ζωής υπολείπεται μόνο της ζημιάς που έκαναν οι γερμανικές στρατιές.

 5. victoria (true) avatar
  victoria (true) 26/07/2011 17:47:53

  Πώς λένε στα φιλανδικά το "δεν πας να δεις αν έρχομαι";
  Πώς θα το έλεγε ο Αλέξανδρος;

 6. ΣΠΥΡΟΣ avatar
  ΣΠΥΡΟΣ 26/07/2011 20:02:15

  Πέρα από την χιουμοριστική διάθεση ,αυτό ακριβώς υποστηρίζω και εγώ. Στο μπροστινό και στο πίσω μέρος του μυαλού τους οι Γερμανοί έχουν με τον όποιο τρόπο της πτώση της Αμερικής . Μετά βλέπουνε τι θα κάνουνε. Άλλωστε οι φίλοι είναι πάντα πρόθυμοι ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ - ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ - ΤΟΥΡΚΟΙ .
  Τι είπατε ; είναι γείτονες και όχι τόσο καλοί φίλοι; ε λοιπόν τι έγινε τον ΓΑΠ τι τον έχουμε , για να λύνει τέτοια προβλήματα.

 7. ΚΜ avatar
  ΚΜ 26/07/2011 20:10:22

  Συμφωνώ με τον αρθρογράφο αναφορικά με το κακό που έχει κάνει στην ανθρωπότητα ο γερμανικός τρόπος σκέψης, από την εποχή των Βησιγότθων και εντεύθεν. Ωστόσο, διαφωνώ με το άρθρο στο εξής:

  Αυτό που ο Αλέξανδρος έκανε στην Ανατολή (να μεταδώσει δηλαδή τον ελληνικό τρόπο ζωής) το έκαναν αργότερα οι αρχαίοι Ρωμαίοι σε μεγάλο βαθμό στην Δυτική Ευρώπη. Μετέδωσαν εκεί μια παγκοσμιοποιημένη ελληνικότητα (φορέας της οποίας ήταν η Αυτοκρατορία τους). Και οι αρχαίοι λαοί της Δυτικής Ευρώπης (Κέλτες, Ίβηρες, Βρεττανοί) προσέλαβαν αυτόν τον πολιτισμό αυτοβούλως, όπως μπορεί να διακρίνει κάποιος μελετώντας την ιστορία. Άν η αυτοκρατορία δεν είχε κερδίσει τις καρδίες των ανθρώπων, δεν θα μπορούσε να είχε σταθεί, με τέτοια τεράστια σύνορα.

  Ένας μόνο λαός, έστρεψε συνειδητά τα νώτα του στον πολιτισμό και επέμεινε πεισματικά σε αυτό που ήξερε: την βαρβαρότητα. Γι'αυτό και τα ρωμαϊκά σύνορα, σκάλωσαν (πάνω-κάτω) στον Ρήνο. Αργότερα κυριάρχησαν στρατιωτικά στην Δυτική Ευρώπη και δυστυχώς υφιστάμεθα τις συνέπειες μέχρι σήμερα (ολόκληρη η ανθρωπότητα).

  Αυτή την εμμονή των Γερμανών στην απόρριψη της ελληνικότητας (στη βάστη της οποίας απόρριψης στήριξαν τον «πολιτισμό» τους), φοβάμαι πως ούτε ο Μέγας Αλέξανδρος θα μπορούσε να την είχε γιατρέψει.

 8. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 26/07/2011 23:32:48

  Λιβάδια στη Θεσσαλία με χόρτο;;;;;;;; με κάνεις κι ανησυχώ....θα τα πάρουν ΚΑΙ αυτά;;;;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.