#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/07/2011 18:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Για φούντο - πάνε χαμένες οι θυσίες

Ακριβώς στη μέση και ξέφυγαν ΟΛΟΙ οι Στόχοι

[caption id="attachment_111955" align="alignnone" width="600" caption="Στα ύψη εκτινάχθηκε το Ιούνιο η μαύρη τρύπα των εσόδων του προϋπολογισμού (3,3 δις), που φέρνει τα νέα μέτρα του εφαρμοστικού νόμου"][/caption]

Όταν ο Αντώνης Σαμαράς παρουσίασε το 'Ζάππειο 2" η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της έσπευσαν να αναφωνήσουν ότι θα αυξήσει τις δαπάνες και θα προκαλέσει δημοσιονομικό εκτροχιασμό.

Σήμερα σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία που δόθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών, ο τακτικός προϋπολογισμός εμφανίζει μαύρη τρύπα που ξεπερνά τα 3 δισ. ευρώ. Το έλλειμμα διαμορφώνεται στα 12,7 δισ. ευρώ έναντι στόχου 10,3 δισ. ευρώ και ελλείμματος 9,9δισ ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2010. Έτσι, σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα συνολικά έσοδα  κατά το α’ εξάμηνο (Τακτικός και ΠΔΕ) υστερούν έναντι του στόχου κατά 3,051 δισ, ενώ οι συνολικές δαπάνες (Τακτικός και ΠΔΕ) παρουσιάζονται μειωμένες κατά 644 εκατ. ευρώ.

[caption id="attachment_111953" align="alignnone" width="600" caption="Οι πρωτογενείς δαπάνες ξέφυγαν…οι σπατάλες μεγαλώνουν… το κοινωνικό κράτος εξαφανίζεται !"][/caption]

Με άλλα λόγια και την κοινωνία τσάκισαν με πρωτοφανή μέτρα λιτότητας και το έλλειμμα αύξησαν. Και καλά από τον Σαμαρά, δεν θα το κάνουν ποτέ...από την κοινωνία όμως θα ζητήσει κανείς τους συγνώμη;

[caption id="attachment_111956" align="alignnone" width="600" caption="Οι Δημόσιες επενδύσεις… καθηλώθηκαν (μείωση 2 δις). Η ανάπτυξη …πήγε περίπατο!"][/caption]

Μη μπορώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα η κυβέρνηση αποδίδει την μαύρη τρύπα στα…τέλη κυκλοφορίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση: “τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 21.814 εκατ. € και εμφανίζουν μείωση έναντι του αντίστοιχου χρονικού διαστήματος του 2010 κατά 8,3%. Η υστέρηση των εσόδων σε επίπεδο εξαμήνου οφείλεται κυρίως στη μεγαλύτερη από την προβλεπόμενη, κατά την περίοδο σύνταξης του προϋπολογισμού, ύφεση, στη μη επανάληψη των εισπράξεων τελών κυκλοφορίας κατά 393 εκατ. € τον μήνα Ιανουάριο, αφού φέτος δεν δόθηκε η ίδια παράταση στην εξόφληση των τελών, στις μειωμένες εισπράξεις από παρακράτηση φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων κατά το τρέχον έτος λόγω της ευνοϊκότερης φορολόγησης βάσει του νέου φορολογικού νόμου, και στη μείωση των εισοδημάτων, στη μετάθεση για τον Ιούλιο της καταβολής από τα πιστωτικά ιδρύματα του ποσοστού 10% επί της αξίας των προνομιούχων μετοχών που κατέχει το Δημόσιο και στις αυξημένες επιστροφές φόρων λόγω συμψηφισμού εκκρεμοτήτων παρελθόντων ετών”.

Για όλα φταίνε οι άλλοι, όχι η ανικανότητα του οικονομικού επιτελείου να μαζέψει έσοδα.

[caption id="attachment_111957" align="alignnone" width="600" caption="Το έλλειμμα … απογειώθηκε!"][/caption]

Κατά τα λοιπά, υπάρχει και μια άλλη παράμετρος της αποτυχίες της κυβέρνησης: Οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού είναι αυξημένες κατά 8,8%. H αύξηση αυτή οφείλεται κυρίως στη διάθεση ποσού ύψους 429 εκατ. € για παλαιές οφειλές νοσοκομείων και στις αυξημένες δαπάνες για τόκους κατά 1.277 εκατ. €. Οι πρωτογενείς δαπάνες είναι αυξημένες κατά 4,5% ή κατά 1.110 εκατ. €, λόγω κυρίως των αυξημένων επιχορηγήσεων στα Ασφαλιστικά Ταμεία (κυρίως στον ΟΓΑ και στο ΙΚΑ) λόγω μείωσης των εσόδων τους από ασφαλιστικές εισφορές, στον ΟΑΕΔ για την καταβολή επιδομάτων ανεργίας και στα Νοσοκομεία για την πληρωμή των προμηθευτών τους.

[caption id="attachment_111958" align="alignnone" width="600" caption="Χωρίς τις αλχημείες με τα εξοπλιστικά, τις καθυστερήσεις στις πληρωμές, το ΠΔΕ…. το έλλειμμα εξαμήνου θα ξεπερνούσε τα 15 δις (ο στόχος ήταν 10 δις!)"][/caption]

Σε ανακοίνωσή τους οι  αναπληρωτές υπεύθυνοι του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας,  Χρήστος Σταϊκούρας και Ιωάννης Βρούτσης, επισημαίνουν μεταξύ άλλων:

«Η χώρα βρίσκεται σε πραγματικό δημοσιονομικό εκτροχιασμό, παρά τις πρωτόγνωρες θυσίες των πολιτών.

Η εκτέλεση του Προϋπολογισμού αναδεικνύει, και μπορεί να το επιβεβαιώσει ο κάθε καλοπροαίρετος αναλυτής εντός και εκτός χώρας, το απόλυτο «ναυάγιο» της οικονομικής πολιτικής.

Αποδεικνύει ότι ο εφετινός Προϋπολογισμός είναι ένα σχέδιο «εικονικής πραγματικότητας».

Τα έσοδα καταρρέουν, οι πρωτογενείς δαπάνες διογκώνονται, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων βουλιάζει, το έλλειμμα εκτοξεύεται.

Ντ.Π.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 11/07/2011 20:48:49

  Μ αρεσει πολυ το αρθρο ! δινει την εικονα οπως πρεπει να τη βλεπει καποιος..!

  Να συμπληρώσω,
  - Eπίτευξη του στόχου για μείωση του ελλείμματος στο 7,3% του AEΠ φέτος.
  ( ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΟΤΙ ΠΑΛΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 9-10 % )

  - Tαχεία επάνοδο σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης με επιτάχυνση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. ( 2012 ΛΕΝΕ.... ΚΑΜΙΑ ΤΥΧΗ ! )

  - Δεδομένων των χαμηλών τιμών που έχουν αυτή τη στιγμή διατυπώνεται η εκτίμηση ότι για κάθε ένα ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις θα διαγράφεται 1,6 ευρώ από το χρέος. ( ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ! ΑΝΕΚΔΟΤΟ ! . ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΓΓΥΣΗΣ Γ ΑΥΤΟ? - ΟΧΙ)

  - η δε Φοροδιαφυγή θα είναι μεγαλύτερη !

  Τον δε κολιό τον ΤΡΩΝΕ τον Αύγουστο !...! κ κανουν "μάτι" οι παχειές οι μύιγες!

  ΠΠ

 2. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 11/07/2011 20:49:37

  Εγώ δεν ανησυχώ γιατί οι επιτυχίες στην εκτέλεση του προϋπολογισμού είναι δεδομένες (όπως έχει καταδείξει το οικονομικό επιτελείο) και στην ανάγκη ... ας προ εισπράξει τα τέλη έως το 2015 ...του χρόνου θα είναι άλλος Υπουργός..
  Ο κύριος Βενιζέλος πχ μπορεί να πωλήσει το ΑΚΡΟΠΟΛ ή να εκκαθαρίσει και τη Θεσσαλονίκη Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης ...από το 1997 ή η κυβέρνηση να κλείσει τον Οργανισμό Αποξήρανσης της Κωπαίδας (...μην γελάτε αν βρέξει και ξανά γίνει λίμνη;) ή να κόψει ..πάλι μισθούς και συντάξεις.
  Η επιτυχία είναι δεδομένη του όλου της κυβέρνησης....τα νούμερα το αποδεικνύουν.

  ΥΓ

  ...η κλήρωση δύο μελών του Ταμείου δεν θα ήταν με κλήρωση ή εγώ κάνω λάθος; (παράγραφος 2 άρθρο 3)

  ... η παράγραφος 1 του άρθρου 3 για έγκριση από την επιτροπή της Βουλής μιλά για πρόταση του Υπουργού Οικονομικών για τον Πρόεδρο και τον Δ Σύμβουλο...ή ξανά κάνω λάθος;

 3. Aris. A avatar
  Aris. A 11/07/2011 20:54:56

  Εγω αν ήμουν Σαμαράς οταν μου ξαναλέγανε για συναίνεση στην Ευρώπη δύο φωτογραφίες θα είχα στην τσέπη μου.

  Του Μίχα και του Καπελέρη, ως ενδεικτικές των ανθρώπων που έχουν στελεχώσει τον κρατικό μηχανισμό και από τους οποίους περιμένουν να έρθουν τα αποτελέσματα.

 4. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 11/07/2011 21:13:13

  "ανικανότητα του οικονομικού επιτελείου να μαζέψει έσοδα"

  Αυτό είναι η συνέπεια της ποινικής λογικής της φοροείσπραξης, της οικτρής και εχθρικής προς το επιχειρείν φορολογικής νομοθεσίας με τις χιλιάδες εγκυκλίους και διατάξεις και των υψηλών ποινών/προστίμων/κυρώσεων, του υψηλού ΦΠΑ, της υψηλής φορολογίας που τιμωρεί το κέρδος.
  Καταργήστε τον ΚΒΣ!
  Δώστε προσωρινές ενημερότητες για να δουλέψει ο κόσμος!
  Ξεκολλήστε με το προαπαιτούμενο ενεργειακο πιστοποιητικό για πώληση και ενοικίαση!

  Έστω ένας χρωστά και θέλει να βάλει κατοικία προς πώληση. Αγοραστές δεν υπάρχουν. Οι τράπεζες έχουν "σιωπηρά" αναστείλει τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς, γιατί ποιο το νόημα να περιέλθουν στην κατοχή τους χιλιάδες ακίνητα που δεν θα πωλούνται;

  Από που θα τα βρει αυτός να δώσει τα χρήματα αν δεν πουλήσει;
  Τότε αρχίζει ο φαύλος κύκλος και αποφασίζει να μην πληρώσει τίποτα, προσπαθώντας απλώς να επιβιώσει με τα ελάχιστα και να θρέψει την οικογένεια.

  Αφού είτε τα πληρώσει καθυστερημένα είτε δεν τα πληρώσει αυτοί φυλακή θα τον χώσουν, είτε για 5.000 είτε για 50.000 ευρώ.
  Ισχύει αναλογικά για όλα τα εισοδήματα, από τα μικρά έως τα μεγάλα.
  Ο μικρός βάζει να πουλήσει το δυάρι, ο μεγάλος βάζει τη βίλα.
  Και οι δύο δεν βρίσκουν αγοραστή να καλύψουν το μεγαλύτερο μέρος του χρέους.

  ΠΡΟΤΑΣΗ:
  Οι φοροχρεώστες να κληθούν να προσφέρουν εθελοντική υπηρεσία στο κράτος, και να αποσβέσουν με εργασία ένα μέρος του ΒΑΣΙΚΟΥ χρέους τους.

  Αφού κατέστησαν τους πολίτες της Ελλάδας ελεύθερους πολιορκημένους στην ίδια τους τη χώρα, ας τους δώσουν και τα "προνόμια" των φυλακισμένων που κάνουν μεροκάματα στα μαγειρεία.

 5. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 11/07/2011 21:15:13

  Αυτές είναι μούρες, όχι αστεία!

  Ειδικά τον έναν, και να μην ξέρεις τι είναι, τον βλέπεις και αλλάζεις πεζοδρόμιο...

 6. markos avatar
  markos 11/07/2011 21:15:46

  Οι Ελληνες δεν πληρώνουν αν δεν δουν τα λαμόγια στην φυλακή και κατάσχεση των κλαπέντων.

 7. Δεξιός avatar
  Δεξιός 11/07/2011 21:25:02

  Σύντροφοι,

  Θα καταλάβουμε κάποτε ότι όλα αυτά είναι μέσα στο παιχνίδι;;;;
  Στόχος είναι η εξαθλίωση του Έλληνα εργάτη και εργοδότη, ώστε να αποτελέσει φθηνό εξάρτημα (αν όχι παρία) στη μηχανή που στήνουν κάθε μέρα τα ξένα κέντρα.....
  Αν πετύχαιναν στους περισυνούς "μνημονιακούς στόχους" τότε πώς φέτος θα ξεπούλαγαν την Ελλάδα;;;;
  Αν πετύχουν τους φετεινούς "μεσοπρόθεσμους" πώς του χρόνου θα ξεπουλήσουν και τον Έλληνα;;;;
  Το μέτρο των αποδείξεων έπαιξε το ρόλο για το οποίο το προόριζαν: τη μη μείωση του ελλείμματος και το άλλοθι (και καλά του φετεινού εκτροχιασμού) για τα φετεινά μέτρα....
  Πήγα σήμερα σε μια εφορία για διαδικαστική υπόθεση και αντίκρυσα την έρημο Σαχάρα: δυο μόλις υπάλληλοι (από τους τουλάχιστον πέντε) να δουλεύουν με ρυθμούς χελώνας. Μήπως έχει έρθει γραμμή για πάγωμα των εισπράξεων των εσόδων ώστε να χειροτερέψουν ακόμα τα πράγματα;;;

 8. Balafara Hunter avatar
  Balafara Hunter 11/07/2011 21:29:44

  Σταματάμε τώρα να γράφουμε. Αρχίζει την ανάλυση στο ΣΚΑΙ, ο Μπάμπης.

 9. Γιώργος Μεσσηνία avatar
  Γιώργος Μεσσηνία 11/07/2011 21:35:56

  Χωρίς να θέλω να παραστήσω άλλον έναν ελληνάρα ξερόλα, δεν μπορώ να κατανοήσω γιατί δεν εφαρμόζεται το απλό:
  -Εξορθολογισμός αναπηρικών συντάξεων
  - Εξορθολογισμός συντάξεων σε αλλοδαπούς
  -Εξορθολογισμός συντάξεων εθνικής αντίστασης

  Τόσο δύσκολο είναι;;;;
  Πως θα εξευρεθούν έσοδα, όταν δεν ξεκινούν από τα στοιχειώδη τα οποία μάλιστα είναι κοινωνικά δίκαια και όχι ανάλγητα μέτρα εισπρακτικού χαρακτήρα;
  Πόσο ακόμα θα αφαιμάζουν οικονομικά τους πολίτες με τόσο βάρβαρο και απροκάλυπτο τρόπο;

  Πόσο ΑΝΟΗΤΟΙ μπορεί να είναι;
  3,2 δισ απόκλιση!

  Αλλά είναι στη μέση το πολιτικό κόστος, οπότε...

 10. pikras57 avatar
  pikras57 11/07/2011 21:51:00

  Μία σκέψη αφελής:
  Αν το πραγματικό έλλειμμα σήμερα χωρίς τα μαξιλαράκια είναι 15 δις , στο τέλος του 2011 στην καλύτερη θα είναι διπλάσιο δηλ 30 δις (σημειωτέον ο στόχος του ΠΥ για φέτος είναι 20 δις περίπου)

  Παρουσιάζεται απόκλιση 10 δις που πρέπει να καλυφθούν με δημοσιονομικά μέτρα
  Αν η απόδοση των μέτρων είναι 1 προς 3 ή 4 (μέχρι τώρα αυτή ήταν η αποδοτικότητα των μέτρων) θα πρέπει να ληφθούν συνολικά μέτρα 30-40 δις!

  Τι Μνημόνια, τι μεσοπρόθεσμα,τι εφαρμοστικοί....με τίποτε δεν βγαίνει...
  Α ρε Αντώνη τι δικαίωση (παγκόσμια) θα δεις!

  • victoria (true) avatar
   victoria (true) @ pikras57 11/07/2011 22:10:17

   Τόση δικαίωση που δεν θα την ήθελε..! Πίκρα βρε πίκρα.

   • pikras57 avatar
    pikras57 @ victoria (true) 11/07/2011 22:20:38

    πραγματικά .... τι δικαίωση και αυτή!

    • victoria (true) avatar
     victoria (true) @ pikras57 13/07/2011 22:14:57

     Λες και μας διάβασε ο πρόεδρος pikra, πόσες φορές το είπε σήμερα το 'δυστυχώς' δικαιωθήκαμε...!

 11. GIANNI avatar
  GIANNI 11/07/2011 22:07:15

  Παρακαλώ μπορεί κάποιος σοβαρά να αναλύσει, τι σημαίνει ασφάλιστρα κινδύνου, τι σημαίνει CDS, τι σημαίνει ότι αγοράζοντας αυτά και επενδύοντας στην χρεωκοπεία της Ελλάδος κερδίζουν εκατομύρια ευρώ, ποιός ο συσχετισμός αυτών με τα σπρέντς. Τα γράφω αυτά για να καταλάβω το μέγεθος της κομπίνας των ΓΑΠ, γιατί ορισμένες φορές διαβάζοντας τις αναλύσεις και τις συζητήσεις εδώ στο σαιτ αισθάνομαι ότι κατέβηκα από το φεγγάρι. Ευχαριστώ.

 12. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 11/07/2011 22:14:59

  Τίποτα δεν πάει χαμένο. Όταν ο ΓΑΠ είπε το περίφημο 'λεφτά υπάρχουν' δεν απευθυνόταν στα κωθώνια που τον υποστήριζαν αλλά στα ξένα αφεντικά του: εννοούσε ότι οι τίμιοι Έλληνες έχουν ακόμη λεφτά τα οποία σύντομα θα τους αφαιρέσει. Τα λαμόγια δε χρειάζεται να ανησυχούν: από τη δεκαετία του 1980 και την 'κοινωνική πολιτική' του Ανδρέα, που μας χάρισε τη σοσιαλιστικού τύπου ισότητα, δηλαδή την ισότητα ανεξάρτητα από την ατομική αξία και προσπάθεια, οι απατεώνες, οι τεμπέληδες και οι ξεφτίλες ήταν η ραχοκοκκαλιά του ΠΑΣΟΚ και βολεύτηκαν με ποικίλους τρόπους από το δημόσιο ταμείο. Εκατοντάδες χιλιάδες 'Έλληνες' έχουν φτιαχτεί για όλη τους τη ζωή χάρη στο ΠΑΣΟΚ και κανείς δεν τους ακουμπάει.

 13. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 11/07/2011 22:16:08

  Το πασοκικό καθεστώς ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕ ΠΑΝΤΟΥ...το ζήτημα είναι ότι με τη δική του πολιτική χρεωκοπία,συμπαρασύρει σε ολική καταστροφή και τη πατρίδα μας,που τόσο ΑΝΑΙΣΧΥΝΤΑ,ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ και ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ τη βασανίζει και τη κακοποιεί εδώ και τρεις δεκαετίες....

 14. nick avatar
  nick 11/07/2011 22:20:01

  Που είναι αυτός ο Γιούνκερ που με υφάκι έλεγε "δεν υπάρχει plan B" και ήθελες να την πει και στον Σαμαρά; Νομίζω ότι το μόνο που πρέπει να κάνει ο Αντώνης (που έχει δικαιωθεί σε όλα όσα έλεγε) είναι να πάει να τρίψει τα στοιχεία αυτά στη μούρη των φραγκολεβαντίνων της Ε.Ε. και του ΕΛΚ. Να δείτε που τώρα θα ψάχνουν για plan B, C και D... Καλά από τους ψεύτες τους παστόκους δε μπορεί να περιμένει κανείς τίποτα. Οι άνθρωποι εκτελούν εντολές. Αλλά αξιωματούχοι της Ε.Ε. να μη μπορούν να καταλάβουν ότι οικονομία που βρίσκεται σε διαρκώς επιδεινούμενη ύφεση, δε μπορεί να ανακάμψει με τίποτα; Ή μήπως δε θέλουν....;;;; Μήπως τελικά θέλουν να μας οδηγήσουν εκεί που δήθεν αγωνίζονται να μη φτάσουμε;;;

 15. Γιώργος Μεσσηνία avatar
  Γιώργος Μεσσηνία 11/07/2011 22:43:21

  Άκουγα σήμερα τον Παφίλη στη βουλή, να μιλάει για τα κέρδη του ΟΤΕ στο πρώτο τρίμηνο του 2011, να ξεπερνούν τα 140 εκατ. €, τα οποία φυσικά θα αποδοθούν στη Deutsche telecom!
  Μετά πήρε το λόγο και ο Οικονόμου ως αναπλ.υπουργός οικονομικών, και;;;
  Σα να μην είπε τίποτα!

  Υ.Γ Μακάρι να ευδοκιμήσει η συνάντηση Σαμαρά-Γλέζου για τις γερμανικές αποζημιώσεις, είναι αυτονόητο δικαίωμα που μπορεί να εκπληρωθεί

 16. EΛΛΗΝΑΣ avatar
  EΛΛΗΝΑΣ 11/07/2011 22:56:43

  Ποτέ ξανά στην ιστορία αυτού του τόπου δεν υπήρξε τέτοιος συνωστισμός ανίκανων ρεμπεσκέδων και διεθνιστικών σκουπιδιών με αφελληνισμένη συνείδηση. Το φιλότιμο και ο πατριωτισμός δεν έλειψαν ποτέ από τον απλό Έλληνα και αυτή η σημερινή κατάντια των κυβερνώντων που δεν έχει προηγούμενο μας αδικεί όλους. Να φύγουν το γρηγορότερο δυνατό πριν τους πάρουν σηκωτούς ....

 17. Κωνσταντίνος avatar
  Κωνσταντίνος 11/07/2011 23:34:48

  Ερώτηση: Αν αναλάβει αύριο ο Σαμαράς, τι νομίζετε ότι θα μπορέσει να κάνει; Το ΠΑΣΟΚ μας έχει βυθίσει τόσο βαθιά μέσα στο βούρκο που ότι και να κάνει ο Σαμαράς θα χρειαστούν τουλάχιστον άλλα 2 χρόνια στην ίδια κακομοιριά για να αρχίσουμε να ανασάνουμε. Και δεν το λέω μόνο για τον Σαμαρά, για όποιον και να αναλάβει τα ίδια ισχύουν.

 18. ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ avatar
  ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ 12/07/2011 00:18:19

  1277 εκατομμ ευρώ αύξηση τοκων!!!!!!!!
  Το 50% της μαύρης τρύπας πήγε στους σωτήρες τοκογλύφους επί πλέον των περσινών τόκων.
  Ο πρώτος στόχος οποιασδήποτε κανονικής κυβέρνησης είναι η μείωση του επιτοκίου που φθάνει το 6%.
  1% μείωση επιτοκίου σημαίνει 3,5 δις ευρώ ετήσια μείωση ελλείματος.
  Επιτόκιο 3% που θεωρείται το κανονικό σημαίνει 10.5 δις ετήσια μείωση ελλείματος που είναι 20% του προυπολογισμού ή περίπου 5% του ΑΕΠ.

  • pikras57 avatar
   pikras57 @ ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ 12/07/2011 07:49:47

   τα είπες όλα

 19. Γιάννης Καλαματιανός avatar
  Γιάννης Καλαματιανός 12/07/2011 08:45:24

  Υπάρχει κανείς να διεκδικήσει αυτά που δικαιούμαστε;
  Ή απλώς κυβερνούν γονατιστοί;

 20. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 12/07/2011 10:45:05

  *Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΣΕΕ, ο ιδιωτικός δανεισμός το Μάιο του 2011 διαμορφώθηκε στα 253,19 δις ευρώ, εκ των οποίων οι επιχειρήσεις έχουν δανειστεί 120,93 δις ευρώ, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και ατομικές εταιρίες 16,03 δις ευρώ και τέλος τα νοικοκυριά 116,23 δις ευρώ.
  Αναλυτικότερα, από το σύνολο των επιχειρηματικών δανείων,
  - το εμπόριο έχει δανειστεί τα περισσότερα φτάνοντας τα 25,27 δις, ενώ ακολουθούν
  - η βιομηχανία με 24,92 δις,
  - η ναυτιλία με 16,94 δις,
  - οι ελεύθεροι επαγγελματίες με 16,03 δις,
  - οι κατασκευές 11,28 δις,
  - ο τουρισμός 7,18 δις,
  - τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα 6,0 δις,
  - οι επιχειρήσεις ενέργειας 5,47 δις,
  - η γεωργία 2,08 δις, και
  - οι υπόλοιπες δραστηριότητες περίπου 21,80 δις.

  ΝΕΑ ΒΟΜΒΑ....

  ΠΠ

  • pikras57 avatar
   pikras57 @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 12/07/2011 11:01:51

   Κάπου το είδα γραμμένο (νομίζω από Π.Δούκα)


   ΠΟΣΑ ΧΡΩΣΤΑΜΕ;

   · 360 δισ. Ευρώ είναι το χρέος του Ελληνικού Δημοσίου

   · 40 δισ. Ευρώ είναι τα δάνεια διαφόρων φορέων με εγγύηση του Δημοσίου, από τα οποία τουλάχιστον το 80% δεν πρόκειται να αποπληρωθούν και θα επιβαρύνουν όλους μας.

   · 7 δις. ευρώ χρέη προς κατασκευαστικές εταιρείες, προμηθευτές των νοσοκομείων, φαρμακοποιούς, ΟΤΑ, ΚΤΕΛ και άλλους φορείς, για αποζημιώσεις απολυμένων διαφόρων φορέων, για επιστροφές φόρων (ΦΠΑ, κλπ) και το κόστος αναδρομικής χορήγησης επιδομάτων από δικαστικές αποφάσεις!

   ΣΥΝΟΛΟ 407 δισ. ευρώ ΧΡΕΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

   Επιπλέον :

   · 250 δισ. Ευρώ, άνοιγμα των ασφαλιστικών ταμείων, που σημαίνει πως το Δημόσιο θα πρέπει να καταβάλλει από τον Προϋπολογισμό, 14 δισ. ευρώ κάθε έτος για να καλυφθούν τα ελλείμματα αυτά! Ενώ αυτά δεν αποτελούν καθεαυτό ‘χρέος’, είναι ποσά που θα πρέπει να συνεισφέρουν οι φορολογούμενοι για να μπορούν να καλυφθούν οι υποχρεώσεις των ασφαλιστικών ταμείων!

   ΣΥΝΟΛΟ 657 δισ. Ευρώ

   + 270 δισ. Ευρώ, χρέη επιχειρήσεων και ιδιωτών προς τις τράπεζες

   ΣΥΝΟΛΟ ΒΑΡΟΥΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ: 927 δισ. Ευρώ

 21. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 12/07/2011 11:40:09

  μεσα εισαι ! !

  ΠΠ

 22. pikras57 avatar
  pikras57 12/07/2011 13:47:29

  ΕΔΩ ΓΕΛΑΜΕ!
  ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ ! ...ΧΑΘΗΚΕ ΤΟ ΜΕΤΡΟ

  Με μειωμένο επιτόκιο δανείστηκε το Δημόσιο
  Τo Δημόσιο άντλησε 1,625 δισ. ευρώ από τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων (ΕΓΔ) 26 εβδομάδων την Τρίτη, με το επιτόκιο να διαμορφώνεται έξι μονάδες βάσης χαμηλότερα από αυτό της προηγούμενης έκδοσης του Ιουνίου

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.