05/12/2009 12:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Για το Facebook ή την Ρricewaterhouse απομακρύνθηκε ο κ. Κουτούπης;Ένα σκάνδαλο στο παρά πέντε αποσόβησαν στο Μέγαρο Μαξίμου - σκάνδαλο το οποίο αν έσκαγε θα προκαλούσε πάταγο. Διότι μην ξεχνιόμαστε, δεν είναι άγγελοι οι πράσινοι διαχειριστές.

Το θέμα αφορά τον ειδικό γραμματέα για μία... ημέρα, τον Ανδρέα, ο οποίος μέσω βιογραφικού είχε ανακοινωθεί ότι αναλαμβάνει την υψηλή θέση στο υπουργείο Οικονομικών. Λίγες ώρες μετά, ωστόσο, ανακλήθηκε η απόφαση πρόσληψής του με την αιτιολογία ότι ο κ. Κουτούπης είχε γράψει στο facebook σχόλια κατά του ΠΑΣΟΚ. Είναι, όμως τα πράγματα έτσι;

 Το antinews σας αποκαλύπτει σήμερα ένα πολύ περίεργο παρασκήνιο γύρω από την τοποθέτηση και άμεση απομάκρυνση του κ. Κουτούπη.

Κατ' αρχάς ο συγκεκριμένος κύριος δηλώνει σύμβουλος επιχειρήσεων και μάλιστα ήταν ανώτερος διευθυντής του συμβουλευτικού τμήματος της  Ρricewaterhouse Coopers Ελλάδος. Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω εταιρεία είχε προσληφθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση για να διαπιστώσει πώς χάνονται τεράστια ποσά από την φοροδιαφυγή και γενικά να δώσει μια έκθεση για το πώς θα μπορούσαν να αυξηθούν τα έσοδα από τους φόρους.

 Οι πληροφορίες μας λένε ότι τον κ. Κουτούπη, που είναι στέλεχος της  Ρricewaterhouse Coopers, θέλησαν να επιβάλλουν στο υπουργείο οι κ. Παμπούκης, Παπακωνσταντίνου και Θέος (ο τελευταίος είναι ο σύμβουλος του κ. Παπανδρέου στο Μαξίμου για οικονομικά θέματα).

 Άμεσα το “βαθύ ΠΑΣΟΚ” και κάποιοι πράσινοι συνδικαλιστές που θίγονταν από την υπόθεση αυτή αντέδρασαν έντονα. Οι φωνές έφτασαν μέχρι το Μαξίμου, δημιουργήθηκε πολύ σοβαρό θέμα και τότε αποφασίστηκε να ανακληθεί η τοποθέτηση του ειδικού γραμματέα με πρόσχημα το facebook.

 Όμως, τα ερωτήματα έχουν μείνει. Και κυρίως αν κάποιοι ήθελαν να βάλουν από την πίσω πόρτα στο παιχνίδι των οικονομικών την αμερικανικών συμφερόντων Ρricewaterhouse Coopers.

Διαβάστε κι αυτό Ο κ. Κουτούπης απαντά, αλλά δεν διευκρινίζει: εργαζόταν ή όχι στην Ρricewaterhouse Coopers;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. theo1611 avatar
  theo1611 04/12/2009 18:07:14

  Σε δημοσίευμα της Απογευματινής, ο ίδιος φαίνεται να διατείνεται πως αιτία της απομάκρυνσης είναι η κομματική του ταυτότητα (μέλος της ΔΑΚΕ Οικονομολόγων) και ότι το facebook είναι το πρόσχημα.

  Η ιστορία έχει πολλά κενά, τα οποία, κατά τη γνώμη μου, ενίσχυσε και η υπερβολική, με βάση την αρχή της αναλογικότητας, κυβερνητική αντίδραση και ανακοίνωση, που μάλλον ξέφυγε από το αναμενόμενο ύφος και ήθος μιας δημοκρατικής κυβέρνησης, κυρίως ως προς τον παράγοντα μεγαθυμία και γενναιοψυχία, που χαρακτηρίζει τις συνετές (ανοιχτές?) εξουσίες απέναντι στο παράπτωμα οποιουδήποτε πολίτη, που στο κάτω-κάτω της γραφής μια θέση αναζήτησε και ούτε δημόσιο χρήμα καταχράστηκε, ούτε δημόσια εξουσία πρόλαβε να ασκήσει για να λογοδοτήσει και κριθεί επιλήψιμου ήθους για οποιαδήποτε δημόσια θέση (και στο μέλλον, όπως άστοχα πρόλαβε η κυβερνητική ανακοίνωση να καθορίσει).

  Για να δούμε, τι θα δούμε τελικά!!!

 2. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 04/12/2009 19:25:33

  Το παρ' ολίγον σκάνδαλο δεν μπορώ να καταλάβω...

 3. seadweller avatar
  seadweller 04/12/2009 21:13:55

  Ναι οκ...

  Εύκολη πάντα η εξήγηση ότι "κατι κρύβεται πίσω από αυτό..."

  Εγώ γνωρίζω από την εταιρία ότι είναι πολύ ικανός στη δουλειά του... Αλλά καλώς ή κακώς, εκτέθηκε .... Είναι νομίζω πολύ απλά τα πράγματα..

  Και η PWC ΔΕΝ ειναι αμερικανικών συμφερόντων...μην λέμε ότι μας κατέβει στο κεφάλι...Πολυεθνική είναι

 4. mpaxalo avatar
  mpaxalo 05/12/2009 00:16:47

  Με τον διορισμό του κ. Κουτούπη οι τρεις στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού επεδίωκαν προφανως να βάλουν από την πίσω πόρτα την Ρricewaterhouse Coopers και να της δώσουν ουσιαστικά εν λευκώ τα δημοσιονομικά θέματα να τα αναλάβει η ίδια. Ο ειδικός γραμματέας θα έπαιζε τον “Δούρειο Ίππο” ώστε η εταιρεία να πάρει τη μεγάλη αυτή δουλειά.

  • ΙΠΤΑΜΕΝΟΣ avatar
   ΙΠΤΑΜΕΝΟΣ @ mpaxalo 05/12/2009 06:49:25

   ΣΩΣΤΑ.
   ΕΠΙ ΝΔ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΙΣ ΕΙΧΕ Η ΝΤΕΛΟΙΤ ΔΙΑ ΜΕΣΩ ΔΟΥΚΑ.
   ΤΩΡΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΗΝ PWC...... ΑΛΛΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΑΝ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΣΟΛ ΑΕ ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΠΑΣΟΚ.
   ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕ ΤΟ ΣΟΛΑΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥς!!!!!

   • AMKO avatar
    AMKO @ ΙΠΤΑΜΕΝΟΣ 06/12/2009 17:56:01

    H Ελλάδα και η οικονομία της δεν είναι σπίτι κανενός. Ούτε η διακυβέρνηση και τα υπουργεία! Ας ξεπεράσουμε επιτέλους την λογική του σπιτιού, έτσι ή αλλιώς ούτε σπίτι κανενός και μόνο αυτού είναι, ούτε συμπεριφέρονται στην οικονομία σαν να είναι σπίτι τους, από ότι αποδυκνείεται από τις περιουσίες που έχουν κάνει στο σπίτι τους.

 5. thespieys avatar
  thespieys 05/12/2009 02:21:50

  νέος ΓΓΑ Παναγιώτης Μπίτσαξής είναι πολύ γνωστός στον χώρο των Ιεχωβάδων! Έχει αναλάβει τις περισσότερες υποθέσεις του ενώ έχει γράψει και βιβλία για το θέμα.
  O Mπιτσαξής είναι υποστηριχτής των Ιεχωβάδων και ως δικηγόρος είναι δικαίωμα του αλλά ελάχιστοι θα έπρατταν το ίδιο με τους εμπόρους μιας οργάνωσης.
  Εδώ μιλάμε για τους ανθρώπους που κάνουν προσηλυτισμό και το ΠΑΣΟΚ επέλεξε για ΓΓΑ έναν από αυτούς που τους υποστήριξαν. Είχε το καλύτερο βιογραφικό.

  http://troktiko.blogspot.com/2009/12/blog-post_907.html

 6. nick avatar
  nick 05/12/2009 02:44:16

  Και μετα μου λετε να μη κυνηγησει εκλογες ο Αντωνης το Μαρτη...

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ nick 05/12/2009 08:02:34

   συμφωνώ μαζί σου, δεν ξέρω αν θα έχει κανει τις όποιες οργανωτικές κινήσεις και σίγουρα θα έχει αντίδραση από μερίδα του κεφαλαίου. Του κρατικοδίαιτου κεφαλαίου, αφου αρκετοί ήδη τραβάνε τα αμλιά τους με αυτό που βλέπουν σαν παιδικές εμπάθειες στους πασόκους.

 7. vas avatar
  vas 05/12/2009 09:25:57

  “Είναι ρατσιστικό να δηλώνουμε ότι είμαστε Έλληνες”.
  “Μας έκαναν Έλληνες, ενώ δεν ήμασταν”.

  Κι’ όμως!… Αυτή η “κυρία” έχει αναλάβει την εκπαίδευση των παιδιών μας.

  νυν Γενική Γραμματέας του Υπουργείου …αποδόμησης της παιδείας του ΠΑΣΟΚ, κ. Θάλεια Δραγώνα.

 8. kεμα ευ avatar
  kεμα ευ 05/12/2009 10:18:22

  Ο νεος ΓΓΑ ο κος Μπιτσαξης εχει δικηγορικο γραφειο με εισπρακτικη εταιρεια οφειλων προς τραπεζες με ολα τα αυτονοητα . Εχει προσλαβη Αξιολογα στελεχη
  εντος εισαγογικων βεβαια που στολιζουν αναλογα φραστικως η" δια της παρουσιας των τους οφειλετες .

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.