#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/07/2012 13:56
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Για το έγκλημα Παπαδήμου ποιός θα μιλήσει;...Του Γιώργου Χαρβαλιά

Η εμφανώς αμήχανη προσπάθεια της κυβέρνησης να επινοήσει λογιστικά τις προβλέψεις της δεύτερης δανειακής σύμβασης για εξοικονόμηση 11,5 δις στον κρατικό προϋπολογισμό, επιβεβαιώνει αυτό που όλοι οι σοβαροί αναλυτές προφητεύουν: Η ελληνική δημοσιονομική προσαρμογή, όπως την υπαγορεύει η συνταγή του μνημονίου, απλά…δεν βγαίνει.

Η εξίσωση είναι καταδικασμένη να παράγει αρνητικό πρόσημο και όποιος δεν το βλέπει είναι αιθεροβάμων, ή αστοιχείωτος. Προσωπικά, ελάχιστα με ενδιαφέρουν τα κίνητρα όλων αυτών που επιμένουν να βλέπουν «φώς στην άκρη του τούνελ», ευαγγελιζόμενοι τις…διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, μέσα από την προοπτική διάλυσης και του τελευταίου ίχνους κοινωνικής συνοχής της πατρίδας μας.  Εξανίσταμαι ωστόσο, γιατί κανείς μέχρι τώρα δεν ομολογεί πώς η οριστική και μοιραία εκτροπή από την, μαθηματική έστω, ελπίδα να καταστεί το χρέος της χώρας βιώσιμο, επήλθε στο κρίσιμο διάστημα της…πεφωτισμένης διακυβέρνησης Παπαδήμου. Αυτός ο άχρωμος χαρτογιακάς, ο τραπεζίτης με τις δήθεν «ισχυρές διεθνείς διασυνδέσεις» που ευαγγελίζονταν οι ντόπιοι προαγωγοί, ήταν ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός που έβαλε ταφόπλακα στο δικαίωμα της Ελλάδας να ελπίζει…

Σήμερα πυκνώνουν οι φωνές που μιλούν για την ανάγκη «κουρέματος» και στο επίσημο-θεσμικό χρέος που βαρύνει την ελληνική οικονομία. Δυστυχώς οι εισηγήσεις αυτές, μόνο καλοπροαίρετες δεν είναι. Γιατί το OSI(official sector involvement),  αποτελεί ταυτόχρονα το διαβατήριο της χώρας για την έξοδο από την Ευρωζώνη.  Για να μας κόψουν κάτι από τα κρατικά δάνεια, οι κυβερνήσεις των ισχυρών της Ευρώπης, θα απαιτήσουν την προσωρινή αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, μέχρις ότου συμμαζέψει τα δημοσιονομικά της και καταστεί «ανταγωνιστική».

Στην πραγματικότητα, η κουβέντα γίνεται για επιπλέον 30 με 40 δις που θα απαιτήσει η «επιμήκυνση» και οι αυξημένες ανάγκες χρηματοδότησης για την ανακεφαλαιοποιήση των…αποδεκατισμένων ελληνικών τραπεζών. Ποσό που θα μπορούσαμε να έχουμε εξασφαλίσει αν ο πρώην υπάλληλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Λουκάς Παπαδήμος είχε απαιτήσει (σ.σ. με τις πλάτες του ΔΝΤ)κούρεμα των ελληνικών ομολόγων που αγοράστηκαν «σκοτωμένα» από τον Τρισέ, στο 60 και 70 τοις εκατό της αξίας τους από την δευτερογενή αγορά. Και ασφαλώς πόσο, που δεν θα χρειαζόμασταν αν ο…βολικός κ. Παπαδήμος, δεν είχε φροντίσει να ρίξει όλο το βάρος του κουρέματος των ιδιωτών(PSI) στις ελληνικές τράπεζες και τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία!

Δεν υπάρχει σήμερα καμία αμφιβολία ότι ο τρόπος με τον οποίο εκτελέστηκε το περιβόητο «σωτήριο» κούρεμα των ελληνικών ομολόγων, συνετέλεσε στην οριστική διάλυση του τραπεζικού συστήματος και των ασφαλιστικών φορέων (σ.σ. όχι μόνο των δημόσιων, αλλά και όσων ιδιωτικών είχαν υποχρεωθεί από την Τράπεζα της Ελλάδας να…επενδύουν σε  ελληνικά ομόλογα).

Δεν υπάρχει επίσης καμία αμφιβολία ότι την περίοδο του PSI, η τότε κυβέρνηση θα μπορούσε εύκολα να έχει απαιτήσει την επέκταση του «κουρέματος» στα ελληνικά ομόλογα ύψους 60 δις που κατείχε η ΕΚΤ, αλλά και σε αυτά αξίας 10-15 δις που κατείχαν άλλες ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες.

Σήμερα αυτά που μας…λείπουν είναι αυτά που απέφυγε να εξασφαλίσει ο κ. Παπαδήμος και σήμερα αναζητούνται από τις τσέπες των συνταξιούχων και των υπόλοιπων Ελλήνων φορολογούμενων.

Αποτελεί κοινή πεποίθηση όλων των σοβαρών οικονομολόγων του πλανήτη, ότι αν είχαν «κουρευτεί» τα ομόλογα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας όπως χυδαία και ανάλγητα κουρεύτηκαν τα ομόλογα του τελευταίου Ελληνα αποταμιευτή, σήμερα το «πρόγραμμα διάσωσης» μπορεί να είχε μία, θεωρητική έστω, ελπίδα επιτυχίας.

Τα τελευταία 24ωρα, επανέρχεται από πλευράς ΔΝΤ η πίεση προς την ΕΚΤ, του Μάριο Ντράγκι να αναλάβει τις ευθύνες της. Όχι όμως για να διασωθεί η Ελλάδα, αλλά επειδή το Ταμείο δεν έχει σκοπό να ξοδέψει επιπλέον ούτε δεκάρα τσακιστή για το ελληνικό πρόγραμμα.

Όλες λοιπόν οι συζητήσεις για το νέο «κούρεμα» του θεσμικού χρέους που βαραίνει την χώρα, έχουν ως προαπαιτούμενο την έξοδο μας από την Ευρωζώνη! Γι αυτό και η κυβέρνηση καλείται άμεσα να αφήσει τα ευχολόγια και τις…κατάρες για όσους ξένους προβλέπουν την έξοδο μας και να διευκρινίσει ότι σε περίπτωση αποχώρησης από την Ευρωζώνη, δεν τίθεται θέμα μείωσης χρέους, αλλά μονομερούς διαγραφής του!  Σοφόν το σαφές…

(δημοσιεύεται στον Τύπο της Κυριακής)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. xp avatar
  xp 28/07/2012 14:43:55

  Συμφωνώ! Νομίζω οτι είσαι στο πνεύμα Βαρουφάκη ! Πήξαμε από ειδικούς και μάγους ! Η οικονομία δουλεύει απλά.Βεβαίως πρέπει να την έχεις σπουδάσει για θέματα εφαρμογής ,αλλά η βασική ιδέα είναι απλή. Για κάποιον που δουλεύει στον ιδιωτικό τομέα είκοσι χρόνια ,έχοντας γνωρίσει όλων των ειδών τα αφεντικά αλλά και ως εργοδότης , πιστεύω ότι οι βασικές αρχές της οικονομίας της αγοράς έχουν κακοποιηθεί βάναυσα από το 2009 ,με αποκορύφωμα τον Παπαδήμο.Θέλει πολύ μυαλό για να καταλάβεις ότι πχ τα κουρέματα με τον τρόπο που έγιναν ,τα ψαλιδίσματα των "υψηλών συνταξεων " και χιλιάδες άλλα παραδείγματα δημιουργούν συνθήκες χάους στην αγορά,αφού χάνεται η πίστη ? Και να θέελις να επενδύσεις τρελλαίνεσαι με αυτά που ακούς....Αρα πρέπει να διαλέξουμε μια ρεαλιστική λύση.Εντός ή εκτός ευρώ αλλά να έχει αρχη ,μέση και τέλος η ιστορία. Εαν συνεχιστούν οι βλάβες που δημιουργούν τα πειράματα θα έχουμε ελεύθερη πτώση.

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ xp 28/07/2012 14:55:11

   Άσε τον συριζαιο τον Βαρουφάκη στην άκρη. Αυτός προπαγανδίζει επί της ουσίας την επιστροφή στη δραχμή

   • Heaven avatar
    Heaven @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 28/07/2012 16:26:48

    αγαπητε Μανωλη Μ.,
    διαβασε και κανενα αρθρο του να δεις τι λεει!
    μην παπαγαλιζεις ακριτα οτι ακους!
    σε καποια πραγματα ειχε και ταυτοσημες αποψεις με το Σαμαρα!!!
    στον μονο που δεν συμφωνει τωρα ειναι στο "κερδιζουμε χρονο"!

 2. Κώστας Τ avatar
  Κώστας Τ 28/07/2012 15:12:03

  Επιτέλους ακούγεται η γλώσσα της πραγματικότητας,αποχώρηση από το ευρώ με μονομερή διαγραφή του χρέους. Η μοναδική ελπίδα μπροστά στην βεβαιότητα του θανάτου!!!

  • fantomas avatar
   fantomas @ Κώστας Τ 28/07/2012 16:23:02

   αποχώρηση από το ευρώ ????

   ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ?

   μονομερή διαγραφή του χρέους ΛΕΕΙ ......ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΛΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ.

   ΜΕ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΟΤΙ ΑΦΟΥ ΑΓΟΡΑΣΕΣ ΣΤΟ 40% Ή 50% ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΟΓΕΝΗ ΑΓΟΡΑ ........ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΟΥ ΠΛΗΡΩΣΩ....... ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΟΥ!
   (ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΣΕ ΚΑΙ ΑΝΑΚΕΦΑΛΟΠΟΙΗΣΗ)

   • Heaven avatar
    Heaven @ fantomas 28/07/2012 16:35:35

    η ΕΚΤ θα εχει κερδος απο την πληρωμη του ομολογου που ληγει στις 20/08 περι τα 900 εκατομυρια!
    νταβαντζης η ΕΚΤ!!
    αλλα και αλλες ευρωπαικες τραπεζες ωφελουνται το ιδιο. καποιες "με ηθικη" επιστρεφουν την διαφορα αξιας-κτησης στο ελληνικο κρατος!
    γενικα ζουμε το απολυτο παιχνιδι των "νταβαντζηδων"!
    βλεπετε εκτος απο τους εγχωριους αποκτησαμε και πολυ πιο ισχυρους "νταβαδες": τους "φιλους" εταιρους!!!

    • ΧΡΗΣΤΟΣ avatar
     ΧΡΗΣΤΟΣ @ Heaven 29/07/2012 03:00:32

     ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΤΑΒΑΔΕΣ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ ΣΟΥ......

     ΑΝΤΕ ΘΥΜΑ ΑΝΤΕ ΨΩΝΙΟ.......

     • fantomas avatar
      fantomas @ ΧΡΗΣΤΟΣ 29/07/2012 11:14:02

      η κριτικη σε ιδεες ειναι η αρχη της δημοκρατιας η κριτικη σε προσωπα ειναι η αρχη του φασισμου.

     • ΧΡΗΣΤΟΣ avatar
      ΧΡΗΣΤΟΣ @ fantomas 29/07/2012 23:01:52

      ΝΑΙ ΡΕ ΦΑΝΤΟΜΑ, ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΡΠΕΡΑΝ....

      ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΜΥΑΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ...

      ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ..
      ΔΕΝ ΦΥΛΑΚΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ;

     • fantomas avatar
      fantomas @ ΧΡΗΣΤΟΣ 30/07/2012 08:46:56

      Οι ιδεες εκφραζονται απο χιλιαδες ανθρωπους αλημονο εαν επειδη οι ιδεες αυτες δεν μας αρεσαν ή δεν ηταν σωστες φυλακιζαμε ολους αυτους τους ανθρωπους!!

      οι εκφρασεις ΑΝΤΕ ΘΥΜΑ ΑΝΤΕ ΨΩΝΙΟ……. ομαδοποιουν και τσουβαλιαζουν τα παντα με αποτελεσμα την προσωποποιηση του προβληματος και ουσιαστικα τον αποπροσανατολισμο απο την ουσια του θεματος!

 3. rally monkey avatar
  rally monkey 28/07/2012 15:22:29

  ολικη διαγραφη - δεν νομιζω να τους αρεσει σαν ιδεα ... και θα εκβιασουν ...
  το ντηαλ θα ειναι κουρεμα και εξοδος για τροφιμα, καυσιμα και φαρμακα

  Το οτι το PSI δεν θα καθιστουσε το χρεος βιωσιμο το γνωριζαν και οι πετρες (με 30% κατω στο ΑΕΠ απο την αρχη της κρισης μεχρι το τελος του 2012..αστειο..),
  η πολιτικη ομως της Γερμανιας στηριζεται σε προοδευτικες προσεγγισεις (που συμπιεζουν και αποδυναμωνουν την περιφερεια ωστε να μπορει να επιβαλλει ορους) - και οχι σε μια και εξω λυσεις.. και ο στοχος της Γερμανιας για την Ευρωπη, φυσικα ειναι τελειως διαφορετικος απο το στοχο της Ελλαδας (για να εξηγουμαστε.. απο την στιγμη που η χωρα απεκτησε κυβερνηση τελικα τον Ιουνιο - ο ρολος των προηγουμενων απαιτει δικαστικη διερρευνηση)

  Δεν ειμαι σιγουρος πως μπορει κανεις να διασφαλισεις την κοινωνικη συνοχη οταν εισαι σε κατασταση εκτακτου αναγκης.
  Ισοσκελιζεις αμεσα τον προυπολογισμο και συλλαμβανεις οσους κλεβουν (το κρατος κλπ).
  Πρακτικη που εφαρμοζεται απο τα αρχαια χρονια πριν το καστρο βρεθει σε πολιορκια (με τη διαφορα οτι τους κλεφτες δεν τους συλλαμβαναν απλα ..)

 4. The Camel avatar
  The Camel 28/07/2012 16:29:18

  Νομίζω οτι ο αρθρογράφος τα έχει εν μέρει μπλέξει αν και έχει δίκιο στο θέμα του OSI. Η κουβέντα για νέο κούρεμα βασίζεται στην εκτίμηση οτι το ελληνικό χρέος δεν είναι φερέγγυο παρά το PSI. Αυτό με την σειρα του οφείλεται σε συγκεκριμένους λόγους. Δεν φταίει όμως ο Παπαδήμος αν η ύφεση είναι βαθύτερη απο την προβλεπόμενη οπότε επιβαρύνεται η δυναμική του χρεους. Ισως φταίει για την καθυστέρηση στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αλλά κι εκεί επισείλθαν συμφεροντα και στην καθυστέρηση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων αφού λείπουν λεφτά που προβλεπονταν. Ακόμη κι αν δεν υπάρξει επιμήκυνση του ελλην. οικονομικού προγράμματος που δημιουργεί έξτρα χρηματοδοτικές ανάγκες, το ελληνικό χρέος θεωρείται αφερέγγυο για τους προαναφερθέντες λόγους. Δεν φταίει όμως ο Παπαδήμος, που ήταν προσωρινός πρωθυπουργός απο τον Νοέμβριο-Δεκέμβριο του 2011 μέχρι τον Μαιο του 2012 γι' αυτό. Εχει κάποιες ευθύνες αλλά δεν συγκρίνονται με άλλων.

  • Leonidas avatar
   Leonidas @ The Camel 28/07/2012 19:20:35

   Και ποιός φταίει τελικα΄για την ύφεση?
   Μήπως είναι η ύφεση ένα είδος καιρικού φαινομένου, που μας έρχεται απρόβλεπτα?

   - Η ύφεση δημιουργήθηκε από τα μέτρα λιτότητας, που δημιούργησαν ύφεση μεγαλύτερη από αυτή που προβλέψανε αρχικά, και γι' αυτό πήραν κι άλλα μέτρα λιτότητας, που μεγάλωσαν κι άλλο την ύφεση.

   Και αυτό ακριβώς ετοιμάζονται να κάνουν και τώρα.

   Ποιός, λοιπόν, φταίει για την ύφεση ?

   Μήπως αυτοί , που από ελληνικής πλευράς, υπογράφουν αυτά τα μέτρα, παρουσιάζοντας τα κάθε φορά, σαν ''σωτηρία'', ή ''μονόδρομο'' ?

 5. Nik avatar
  Nik 28/07/2012 18:01:12

  Οι ίδιοι "εταίροι" βάφτισαν τις μονομερείς αξιώσεις των Τούρκων "διαφορές". Είναι αυτοί που κάνουν μώκο στην συνεχή παραβίαση ευρωπαϊκών συνόρων. Περιμέναμε κάτι διαφορετικό στα οικονομικά; Να μην είμαστε αφελείς.

 6. ειδωλοκλάστης avatar
  ειδωλοκλάστης 28/07/2012 18:06:50

  Δέν χρωστάω, ΔΕΝ πληρώνω.......
  ...τά χρέη πού χονδροειδώς δημιούργησαν τά δουλικά τών δήθεν 'ευρωπαίων συνεταίρων' μας-τοκογλύφων.

 7. sitting duck avatar
  sitting duck 28/07/2012 21:52:46

  H ευθύνη του Παπαδήμου, όπως εύστοχα επισημαίνει το άρθρο, δεν αφορά την ούτως ή άλλως αναπόφευκτη ύφεση(με την συνταγή του μνημονίου δεν περιμέναμε κάτι άλλο). Αφορά την άθλια μεθόδευση που έκανε για να μην κουρευτούν τα ελληνικά ομόλογα που είχε στη κατοχή του η ΕΚΤ. Δηλαδή το παλιό μαγαζί στο οποίο εργαζόταν ο αγαπητός κύριος...

 8. dorothea avatar
  dorothea 28/07/2012 21:54:53

  Toν έχουν κράξει επ αυτού οι Φαινάνσιαλ Ταιμς και το Μπλουμπεργκ. Το ΔΝΤ πίεζε για να κουρευτούν και τα ομόλογα της ΕΚΤ(όπως και σήμερα). Αλλά ο κυρ Λουκάς ήθελε να εξυπηρετήσει τη...Φραγκφούρτη. Και ο νοών νοείτο. Αισχρός ο ρόλος του και ακόμη αισχρότερο ότι παραμένει στο απυρόβλητο...

 9. rally monkey avatar
  rally monkey 28/07/2012 22:12:27

  αν εμπαιναν στο PSI τα ομολογα της ΕΚΤ - ποιος θα επανακεφαλαιοποιουσε μετα την ΕΚΤ ? σιγουρα οχι η Ελλαδα και ο Παπαδημος.... και αυτοι που επρεπε να επανακεφαλαιοποιησουν την ΕΚΤ δεν ηταν διατεθιμενοι να το κανουν σε εκεινη τη φαση..
  δεν ειμαι φαν του Παπαδημου αλλα δεν μπορουσε να κανει πολλα ακομα και αν ηξερε οτι το PSI με την μορφη που εγινε δεν καθιστουσε το χρεος βιωσιμο - τα υπολοιπα ειναι π@π@ρολογιες

 10. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 29/07/2012 12:03:46

  Εξαιρετικός, χωρίς μασημένα λόγια.

  • ΧΡΗΣΤΟΣ avatar
   ΧΡΗΣΤΟΣ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 29/07/2012 23:10:33

   ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ, Η ΕΚΤ ΔΑΝΕΙΖΕΙ ΜΕ 1% ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ-ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΡΑΤΗ (ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ!!!!!!!!!!!!!!).

   ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΔΑΝΕΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΕ +3% η 4% (ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ 1%) ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ 4% ΚΑΙ, ΕΤΣΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ.....

   ΕΠΙΣΗΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ, ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΚΡΑΤΟΥΣ.....

   ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΑΛΛΑ ...................

 11. MAKAO avatar
  MAKAO 29/07/2012 12:23:08

  ΚΥΡΙΕ ΧΑΡΒΑΛΙΑ ΤΑ ΛΕΤΕ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ Ο ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ. ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΑΝ ΠΑΣΟΚ -ΝΔ ΚΑΙ ΛΑΟΣ.

 12. abc avatar
  abc 29/07/2012 23:31:14

  Αγαπητέ Γιώργο Χαρβαλιά,
  Στερνή μου γνώση να σ' είχα πρώτα...Οπως παρατηρεί και ο φίλος MAKAO, o Σαμαράς στήριξε τον Παπαδήμο. Επίσης δεν μας είπε ποιοί ήταν οι Μέτοχοι του ομολόγου των 450 εκατ. απο τα Κέυμαν που πλήρωσε ο Παπαδήμος στο 100% της αξίας του, τη στιγμή που η σημερινή αξία τωνΕλληνικών ομολόγων είναι στο 10-20%?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.