#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/02/2013 13:52
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Για τους απλήρωτους δημοσιογράφους του "Ριζοσπάστη", δεν θα διαμαρτυρηθεί η Αλέκα;Οι προλετάριοι του «Ριζοσπάστη» ξεσηκώθηκαν. Είδαν κι απόειδαν οι άνθρωποι ότι με επανάσταση, φούμαρα, ΠΑΜΕ και καταλήψεις υπουργείων το στομάχι δε γεμίζει κι αποφάσισαν να δημοσιοποιήσουν την απόγνωσή τους.

Η συντρόφισσα Αλέκα μπορεί να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των αγώνων, πρωί απόγευμα στα μετερίζια της επανάστασης κατά του κακού καπιταλισμού, του ευρώ, της Κομισιόν, του ανάλγητου Σαμαρά, όμως μια καλή κουβέντα για τους είλωτες της επιχείρησης του Περισσού δεν έχει πει.

Και φυσικά δεν πέφτει και φράγκο επί έξι μήνες στους δημοσιογράφους του «Ριζοσπάστη» ο οποίος, προς τιμήν του πάντως, συνεχίζει να καλεί τον κόσμο να βγει στους δρόμους.

Βεβαίως, η επιστολή των εργαζόμενων της εφημερίδας στην ΕΣΗΕΑ που νομίζετε ότι θα φτάσει; Στον πρόεδρο Τρίμη, συνταξιούχο επαναστάτη που βρέθηκε στην αγκαλιά του Αλέξη Τσίπρα και κάνει ότι είναι δυνατόν προκειμένου να ενισχυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Και που βάλθηκε να κλείσει όλα τα μέσα ενημέρωσης που δεν είναι του πολιτικού του γούστου.

Θα πάει επίσης στα χέρια του κ. Ράμμου, άξιου τέκνου της Κνίτικης νοοτροπίας του τσαμπουκά εκεί που τον παίρνει φυσικά. Διότι, ως εργαζόμενος στον «Ριζοσπάστη» δεν έχει βγάλει μιλιά για την απαγόρευση της γενικής συνέλευσης, για τους απλήρωτους επί έξι μήνες συνάδελφούς του, για τη σιωπή του Κόμματος με Κάπα κεφαλαίο. Ίσως ο ίδιος να παίρνει κανένα επιμίσθιο από τον Περισσό για τους αγώνες του κατά της καθεστηκυίας τάξης.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, δεκάδες εργαζόμενοι βρίσκονται στα όρια της εξαθλίωσης, όμως, η συντρόφισσα Αλέκα έχει άλλες ασχολίες. Πώς θα απελευθερώσεις τα 35 μέλη του ΠΑΜΕ που τα έκαναν γυαλιά – καρφιά στο υπουργείο Εργασίας.

Η επιστολή των εργαζόμενων του «Ριζοσπάστη» στην ΕΣΗΕΑ είναι η εξής:

«Συνάδελφοι,

Όπως γνωρίζετε, από τον περασμένο Δεκέμβρη έχει ξεκινήσει στο «Ριζοσπάστη» πρόγραμμα μαζικών απολύσεων άγνωστης διάρκειας. Ήδη έχουν απολυθεί 9 εργαζόμενοι, ενώ παραμένει άγνωστο πόσοι θα απολυθούν ακόμα.

Την ίδια ώρα στους εργαζόμενους οφείλονται δεδουλευμένα έξι μηνών, γεγονός που έχει οδηγήσει τους ίδιους και τις οικογένειές τους στα όρια της ανέχειας και της εξαθλίωσης.

Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις μας η διεύθυνση της εφημερίδας έχει αποφύγει να δώσει σαφείς απαντήσεις στα ερωτήματα που έχουμε θέσει, δηλαδή πόσοι και μέχρι πότε θα απολυθούν, πόσοι και με ποιο εργασιακό καθεστώς θα συνεχίσουν να εργάζονται. Ταυτόχρονα έχει διαφωνήσει με την πρόταση για διεξαγωγή γενικής συνέλευσης όλων των εργαζομένων προκειμένου να αναζητηθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις και να συζητηθούν εναλλακτικές προτάσεις ώστε να αποφευχθούν οι απολύσεις.

Είναι ολοφάνερο ότι οι αντοχές μας έχουν προ πολλού εξαντληθεί και διεκδικούμε να ξεκινήσει άμεσα η εξόφληση των δεδουλευμένων καθώς και να σταματήσουν οι απολύσεις.

Καλούμε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ να αναλάβει πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση αυτή προκειμένου να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων.

ΥΓ. Επισυνάπτουμε επιστολή με ημερομηνία 14/01/2013 που στείλαμε στον εκπρόσωπο των εργαζομένων με αίτημα τη σύγκληση γενικής συνέλευσης των εργαζομένων, καθώς και δεύτερη επιστολή με ημερομηνία 04/02/2013 προς τη Διεύθυνση της εφημερίδας για άμεση καταβολή δεδουλευμένων και παύση απολύσεων.

ΑΘΗΝΑ 11/02/2013

2) Επιστολή δημοσιογράφων του "Ριζοσπάστη" προς τη διεύθυνση της εφημερίδας, 4/2/2013

Αναγκαζόμαστε να στείλουμε αυτή την επιστολή γιατί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, εξαιτίας της μη καταβολής των δεδουλευμένων έξι μηνών και των απολύσεων, δεν πάει άλλο. Εμείς και οι οικογένειές μας αντιμετωπίζουμε το φάσμα της πείνας και της εξαθλίωσης και το χειρότερο είναι ότι δεν ξέρουμε πόσο θα κρατήσει αυτό το μαρτύριο.

Η Διεύθυνση έχει αποφύγει να δώσει σαφείς απαντήσεις στα ερωτήματα που είχαμε θέσει, δηλαδή πόσες απολύσεις θα γίνουν και μέχρι πότε, πόσοι θα μείνουν, με ποιους μισθούς και ποιο εργασιακό καθεστώς, ενώ δεν δέχθηκε να γίνει συνέλευση όλων των εργαζομένων στην εφημερίδα για να συζητηθεί η κατάσταση και να αναζητηθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις.

Οι ανησυχίες μας ενισχύονται από το γεγονός ότι έχουν απορριφθεί εναλλακτικές προτάσεις, προκειμένου να αποφευχθούν οι απολύσεις. Τα περιθώρια αντοχής μας έχουν εξαντληθεί προ πολλού και απευθύνουμε ύστατη έκκληση προς τη διεύθυνση της εφημερίδας να ξεκαθαρίσει άμεσα τις προθέσεις της. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να ξεκινήσει άμεσα η καταβολή των δεδουλευμένων. Με δέος μαθαίνουμε ότι το Λογιστήριο «προειδοποιεί» ότι δεν θα γίνουν πληρωμές μέσα στο Φλεβάρη.

Είναι αυτονόητο ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν άλλο δρόμο από το να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους με κάθε μορφή αγώνα, όπως γράφουμε καθημερινά στην εφημερίδα και διακηρύσσει το Κόμμα.

Οι υπογράφοντες

ΑΘΗΝΑ 04/02/2013

3) Αίτημα εργαζομένων στο Ριζοσπάστη για Γενική Συνέλευση, 14/1/2013

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ «Ρ» ΣΤΟ ΜΙΚΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ Χ. ΜΑΝΤΑΛΟΒΑ

Εμείς, οι εργαζόμενοι στον Ριζοσπάστη, που υπογράφουμε το παρόν κείμενο ζητάμε να πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση του προσωπικού της εφημερίδας, προκειμένου να συζητήσουμε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά τις πρώτες απολύσεις και την εξαγγελία νέων, όπως επίσης για τις καθυστερήσεις στις πληρωμές αλλά και για το κλίμα που διαμορφώνεται με τις διάφορες υποθέσεις και ακραία σενάρια που κυκλοφορούν τα οποία αφορούν όλους μας. Η πρωτοβουλία αυτή είναι μία εσωτερική διαδικασία στο πλαίσιο της λειτουργίας της εφημερίδας. Για όλα τα παραπάνω καλούμε τον εκπρόσωπο να επικοινωνήσει πριν τη συνέλευση με τη διεύθυνση της εφημερίδας ώστε να μας μεταφέρει σαφή εικόνα για το τι πρόκειται να κάνει. Οι διαδικασίες αυτές πρέπει να είναι άμεσες και μέσα στις δύο επόμενες μέρες.

14/01/2013»

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. regeneration avatar
  regeneration 13/02/2013 15:33:19

  Τι να πει κανείς....;

  Avanti o popolo, alla riscossa
  Bandiera rossa, bandiera rossa
  Avanti o popolo, alla riscossa
  Bandiera rossa trionferà.

  Bandiera rossa la trionferà
  Bandiera rossa la trionferà
  Bandiera rossa la trionferà
  Evviva il socialismo e la libertà!

  ..........

  Bandiera rossa la trionferà
  Bandiera rossa la trionferà
  Bandiera rossa la trionferà
  Evviva il comunismo e la libertà!

  • ANTONIS avatar
   ANTONIS @ regeneration 13/02/2013 18:20:08

   Φοβάται μήπως τη διαγράψουν το ΚΚ της ΕΣΣΔ

 2. Μ.Γ avatar
  Μ.Γ 13/02/2013 19:43:46

  Στους εργαζομενους του "Ριζοσπαστη" θα υπενθυμιζε κανεις το γνωστο "δεν ηξερες, δεν ρωταγες ;"

 3. Nik avatar
  Nik 13/02/2013 21:00:10

  Περιμένουν από την ΕΣΗΕΑ σωτηρία! Μια συντεχνία που δεν δέχεται στους κόλπους της όλους τους δημοσιογράφους παρά μόνο όσους πληρούν αυθαίρετα κριτήρια, αποκλείοντας έτσι το 60% των δημοσιογράφων. Μια ένωση, όπως αποκαλείται, που δεν έχει φροντίσει για την μετά αγγελιοσήμου εποχή και αρκείται στην ανωμαλία της επιβολής φόρου στο κοινωνικό σύνολο για να αντλεί πόρους για μια επαγγελματική ελίτ, ενώ στέλνει την πλειονότητα να ασφαλιστεί μαζί με τους εμπόρους. Από αυτούς περιμένουν προκοπή!

 4. Γεώργιος avatar
  Γεώργιος 13/02/2013 21:08:50

  Αν ήμουν εγώ γραμματέας του κόμματος στη θέση της κυρίας Παπαρήγα σαν καλός κομμουνιστής θα έκανα το παν, ακόμη και το δικό μου μισθό μέχρι τελευταίας δεκάρας θα έδινα και των μελών του πολιτικού γραφείου , κ.λπ. προκειμένου να πληρωθούν οι εργαζόμενοι ,διότι γι'αυτούς υπάρχει το κόμμα αυτό και είναι κοροιδία να είναι απλήρωτοι. Άκου εκεί έξι μήνες απλήρωτοι! Άλλοι καιροί, άλλα ήθη!!!

 5. ΠΑΚΗΣ avatar
  ΠΑΚΗΣ 13/02/2013 23:26:34

  Η πρεμούρα δεν είναι για το προσωπικό.
  Η πρεμούρα ειναι να μην ακουγεται η φωνή του ριζοσπάστη.
  Η ισ΄τορία δεν τελείωσε ποτέ.

 6. Γεώργιος avatar
  Γεώργιος 14/02/2013 08:40:41

  Προς Πάκη: είναι και αυτό που είπες. Εσύ, όμως(το κόμμα) έχεις καθαρή και έντιμη τη θέση σου; Γιατί αυτό μετρά πάνω απ'όλα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.