#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/01/2014 15:04
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Για τις μίζες θα μας πει τίποτα ο κ. Σημίτης;Την στιγμή που βοά ο τόπος για τα δισεκατομμύρια που δόθηκαν ως μίζες στην εποχή της σημιτικής διακυβέρνησης, ο πρώην πρωθυπουργός, Κ. Σημίτης, παρεμβαίνει στα πολιτικά πράγματα. Όχι για να εξηγήσει τι έγινε και το «σημιταριό» λαδώθηκε μέχρι το μεδούλι. Όχι για να πει αν ήξερε ο ίδιος και απλά παραιτήθηκε από το να κυνηγά τους μιζαδόρους υπουργούς του. Ή τέλος πάντως για να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό.

Να μας πει εν πάση περιπτώσει ο κ. Σημίτης γιατί άφησε τον Ακη, τον Γιάννο, τον Σμπώκο και τα άλλα εκλεκτά παιδιά του εκσυγχρονισμού να κάνουν πάρτι με τα εξοπλιστικά προγράμματα. Αυτός δεν ήξερε, απλά… προήδρευε στο ΚΥΣΕΑ και ότι του έφερναν το υπέγραφε. Σχεδόν 15 χρόνια μετά το πάρτι που είχε στηθεί ο πρώην πρωθυπουργός επιχειρεί να ξεπλυθεί στη γνωστή εκσυγχρονιστική Κολυμβήθρα του Σιλωάμ. Στο Βήμα του κ. Ψυχάρη και με ένα ακόμη άρθρο του να μας δηλώσει ότι είναι «παρών» και αν τον χρειαστούμε ξέρουμε που μπορούμε να τον βρούμε.

Όπως μας λέει στο άρθρο του, είναι ορατός ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ και επισημαίνει πως μπορεί ακόμη και τώρα η χώρα να θυσιαστεί ως «Ιφιγένεια» για να σωθεί το κοινό νόμισμα. Υποστηρίζει ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και αυτό αποτελεί κίνδυνο για έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη. «Στη Γερμανία, στην Αυστρία, στην Ολλανδία αλλά και σε άλλες χώρες ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού θεωρεί τη συμπαράσταση προς την Ελλάδα υπερβολική. Ζητούν την αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη. «Το σενάριο της Ιφιγένειας, η Ελλάδα να θυσιασθεί για να επανέλθει «ούριος άνεμος» στην ευρωζώνη, παραμένει πιθανό. Ιδίως γιατί το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και δεν πρόκειται να περιορισθεί το 2020 στο 124% του ΑΕΠ, όπως είναι ο στόχος» γράφει ο Κώστας Σημίτης.

«Η Ένωση έχει χρηματοδοτήσει με διάφορους τρόπους την Ελλάδα ως και τις αρχές του 2013. Το ύψος των πόρων και εγγυήσεων που διατέθηκαν φτάνει τα 340 δισ. περίπου. Είναι μια πρωτόγνωρη σε παγκόσμιο επίπεδο χρηματοδότηση» σημειώνει ο κ. Σημίτης και προσθέτει «Πραγματοποιήθηκε όμως με τρόπο που προκάλεσε την οικονομική κατάρρευση της χώρας. Τόσο το Ινστιτούτο Bruegel όσο και το ΔΝΤ επισήμαναν ότι τα μέτρα που επιβλήθηκαν από τους δανειστές δεν είχαν μελετηθεί ικανοποιητικά. Πολλοί Έλληνες αλλά και πολλοί Πορτογάλοι, Ιταλοί και Ισπανοί θεωρούν ότι η χώρα τους πρέπει να απαλλαγεί το ταχύτερο από την παρουσία των επιτηρητών της Ένωσης και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει»

Παράλληλα αναφέρει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να επιδιώξει την μετεξέλιξη της Ένωσης. «Η ευρωπαϊκή πολιτική της είναι αποκλειστικά ελληνοκεντρική και συνίσταται στην προώθηση άμεσων οικονομικών αιτημάτων. Δεν έχει γι' αυτό απήχηση. Το σχέδιο ανάπτυξης παραμένει ένα νεφέλωμα. Έρευνες, μελέτες, πρότυπα, συγκεκριμένοι σχεδιασμοί εφαρμογής δεν φαίνεται να υπάρχουν. Όλα αυτά πρέπει να αλλάξουν» σημειώνει ο Κώστας Σημίτης.

Εύγε στον πρώην πρωθυπουργό. Συμφωνούμε με την ανάλυσή του και επαυξάνουμε. Ποιος έφερε την Ελλάδα ένα βήμα από την έξοδο από το ευρώ δεν το διαβάσαμε όμως. Αυτός δε φταίει σε τίποτα άραγε; Η 8ετής διακυβέρνησή του, και ειδικά από το 2000 και μετά δεν έγινε το εκσυγχρονιστικό πάρτι με καλεσμένους τους στενούς του συνεργάτες. Τσουκάτοι, Μαντέληδες, Ακηδες και λοιπά εκσυγχρονιστικά «παλτά» δεν ήταν φίλοι του; Θα μας τρελάνει τελείως ο κ. Σημίτης; Αντί να κάθεται στη γωνιά του και να μη μιλά μας κάνει και κηρύγματα για το πώς θα αποφύγουμε τη χρεοκοπία; Ίσως θα ήταν καλύτερα να μας έλεγε τι έδωσε ο ίδιος προκειμένου να γίνει πρωθυπουργός. Ποια συμφωνία έκανε με τον Τσοχατζόπουλο και το σύστημά του; Και γιατί αν ο ίδιος είναι άμεμπτος, άφησε τον πασοκικό εσμό να διαλύσει τη χώρα και να τη φορτώσει με ένα ακόμη μεγάλο σκάνδαλο;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Διογένης avatar
  Διογένης 04/01/2014 15:17:36

  Σημίτης, Σημίτης... τι μου θυμίζει... α, ναι, ήταν αυτός που εκ του μη όντος προέβλεπε με άρθρο του τον Δεκέμβριο του 2008 υπαγωγή μας στο ΔΝΤ.

  Καλό είναι να προσέχει ο Σαμαράς, διότι οι προφητείες του εν λόγω κυρίου συνήθως έχουν μέσα τους κάτι από "παραγγελιά".

  • Βατάτζης avatar
   Βατάτζης @ Διογένης 06/01/2014 01:10:04

   Ακριβώς έτσι...

 2. Άγγελος avatar
  Άγγελος 04/01/2014 15:47:53

  Ο Σημίτης δεν έχει κανένα λόγο να μιλήσει και να πει τίποτα.
  Αυτοί που θα έπρεπε να τον καλέσουν να μιλήσει φοβούνται μήπως στεναχωρηθεί ο Βενιζέλος και το Πασοκ και σφυρίζουν αδιάφορα, κατά τα άλλα "είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα".
  Και μετά ψάχνουμε να βρούμε "τι έχουν τα έρημα και ψοφάνε".

 3. δημης avatar
  δημης 04/01/2014 15:49:46

  μα.....ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΣΙΓΑΣΤΗΡΕΣ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΚΑΛΥΜΜΑΤΑ ΤΟΥ (ΝΤΟΠΙΟΙ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ)...
  Επι τη ευκαιρία ποιοί λένε ΟΧΙ για τον κύριο Τσουκάτο,για τον κύριο Προβόπουλοκαι και για τον κύριο Γεωργίου;;;;;;;

 4. Σαρακατσανος avatar
  Σαρακατσανος 04/01/2014 15:55:45

  Τα ΙΜΙΑ να είναι καλά........Εδώ αθωώθηκαν όλοι του ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ επί ΣΗΜΙΤΗ. Το παραμυθάκι με τα Ελληνοτουρκικά και οι δήθεν εξοπλισμοί για την......άμυνα της Πατρίδας έκανε πολλά ΛΑΜΟΓΙΑ ζάπλουτους. Και τώρα πληρώστε κορόιδα χαράτσια και Σοβιετικούς φόρους. Ο κύριος Σημίτης θα μας έρθει πάλι σαν σωτήρας........Δεν έχει άδικο ο γραφικός κύριος Κωνσταντινίδης(των ψεκασμών) όταν λέει στα έξι μέτρα στο Γουδί.

 5. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 04/01/2014 16:59:51

  Ο Σιμήτης...ο άναδρος άνδρας.
  Ο ανίκανος πρωθυπουργός.
  Ο αρχιερέας της διαπλοκής.

 6. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 04/01/2014 18:08:35

  Τον λόγον έχουν οι εισαγγελείς.
  Οχι μόνο μισθοδιΚΕΙΟ για τους δικαστές.....αλλά βενιζέλο ............τους έχουμε πάρι χαμπάρι ,όλους τους ΠΑΡΤΑΚΙΔΕΣ εις βάρος των Ελλήνων πολιτών .....Αει στον διάολο.

 7. Εμείς στο Νότο avatar
  Εμείς στο Νότο 04/01/2014 18:09:44

  '' Και γιατί αν ο ίδιος είναι άμεμπτος...''
  Άμεμπτος; Ο κ. Σημίτης, είναι ο κατ΄εξοχήν ένοχος. Συνειδητός υπηρέτης των Γερμανικών συμφερόντων και αισχρός εκτελεστής των Γερμανικών εντολών. Δε φταίει ωστόσο αυτός που ο κ. Αντώνης Σαμαράς δειλιάζει μη θέλοντας ν΄αποκαλύψει το ρόλο των Νεοναζιστών στην Ελλάδα κι έχοντας κάνει και ο ίδιος τις ...συμφωνίες του με το Μερκελικό κατεστημένο, και δεν φανερώνει στον Ελληνικό λαό με αδιάσειστα στοιχεία τον προδοτικό ρόλο που έπαιξε η Σημιτοσυμμορία των αχρείων, κατά τη διάρκεια της οκταετούς εγκληματικής της δραστηριότητας. Ο σκόπιμος υπερδανεισμός, η υποθήκευση του μέλλοντος της χώρας και η ουσιαστική της παράδοση στους τοκογλύφους, είναι έργο Σημίτη.
  Ο ΓΑΠ απλώς ...διεκπεραίωσε με το αζημίωτο, τα ''τυπικά''.
  Κι αν σήμερα ακόμη έχουν το θράσος και μιλούν, ο κ. Αντώνης είναι ο φταίχτης, που δεν τους εξαφανίζει οριστικά απ΄το χάρτη. Όπως αν και μπορεί, δεν τολμά να εξαφανίσει και τους λήσταρχους μεγαλοκαναλοεργολαβοεφημεριδάδες μαφιόζους. Η ''συνεργασία'' και η ''συνδιαλλαγή'' μπορεί να είναι ο εύκολος δρόμος για τους δειλούς, πλην όμως είναι ολισθηρός και άκρως επικίνδυνος. Μπορεί στο τέλος του, ν΄αστράψει ξαφνικά το γιαταγάνι της τιμωρίας.
  Μακάρι και σύντομα.....

  • tk avatar
   tk @ Εμείς στο Νότο 04/01/2014 21:01:07

   Να'γιάσει το στόμα σου και το χέρι σου! Αμήν!

  • και πες και πες και ψ ψ π avatar
   και πες και πες και ψ ψ π @ Εμείς στο Νότο 05/01/2014 00:50:09

   @ δεν τολμά να εξαφανίσει και τους λήσταρχους μεγαλοκαναλοεργολαβοεφημεριδάδες μαφιόζους...

   Παίζεις με τον πόνο μας, μου φαίνεται! Εδώ πηγαίνουμε στις εκδόσεις βιβλίων του διευθυντή ειδήσεων του Μεγα, διορίσαμε υφυπουργό να μας φτιάξει τη ΔΤ τον πρώην ΔΟΛιο και νυν μπομπολαίο, Καψή, και έχουμε βουλευτή μας τον βαφτισιμιό του Ανδρέα και υιό τού Ψυχάρη. ΨΥΧΑΡΕΣ είμαστε!!! Λάαααααρτζ, λέμε...

 8. Τί να λέμε; avatar
  Τί να λέμε; 04/01/2014 19:33:05

  Όχι όλα στο Σημίτη.
  Ο Σημίτης προέτρεπε τον Ελληνικό λαό να ρίξει τα λεφτά του στη μαύρη τρύπα του Χρηματιστηρίου καθώς δεν υπήρχε κανένας κίνδυνος (αυτό κανένας αμερικανός πρόεδρος δεν έχει τολμήσει να πει...)
  Και όλοι αθωώθηκαν για το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου επί...Σαμαρά. Αυτά ΔΕΝ ξεχνιούνται...Κάποιοι θα τα θυμούνται...
  Δεν μασάει πια κουτόχορτο ο Ελληνικός λαός...

 9. someone avatar
  someone 04/01/2014 20:57:12

  αν λετε τα πραγματα οπως ειναι καποιοι αλοι βγαλανε το σημιτη που το 95 ψηφισαν στεφανοπουλο για προεδρο δημοκρατιας και οχι εκλογες

 10. popaia avatar
  popaia 05/01/2014 00:25:37

  Δεν έχει ξαναγίνει. Αυτό το χρέος είναι ολοφάνερα βρώμικο και παράνομο κι ο Σαμαράς κάθεται και παιδεύεται και μας παιδεύει αντί να φέρει τους πρωτοφανείς παγκοσμίως προδοτοσυμμορίτες να λογοδοτήσουν. Αυτοί δεν είναι ούτε για Γουδί, είναι για παράδοση στον όχλο.

 11. tassos.κ avatar
  tassos.κ 05/01/2014 01:15:33

  Ο μεγαλύτερος εγκληματίας της Ελληνικής κοινωνίας ήταν ο Σημίτης. Με το έτσι θέλω μας "φόρτωσε" τους Ολυμπιακούς γνωρίζοντας ότι χρωστούσαμε, κατέστρεψε χιλιαδες ανθρώπους και βούλιαξε τα Ασφαλιστικά Ταμεία με το Χρηματιστήριο, τι άλλα να αναφέρουμε; Αυτός ήταν ο Σημίτης και τώρα έχει το θράσος και βγαίνει και κάνει και κριτική. Λες και δεν έβλεπε ότι οδηγούσε τη χώρα στην καταστροφή.

 12. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 05/01/2014 01:34:58

  Απο κεί ο Biedermann - από δώ οι εμπρηστές.
  Όσοι έχουν δει το θεατρικό έργο του Max Frisch, θα καταλάβουν αμέσως.
  Διαβάζοντας τι αερολογίες λέει το άρθρο του πρώην πρωθυπουργού (αντί αυτοκριτικής και εξηγήσεων εκ των έσω για το απερίγραπτο) και πώς απαντούν εντελώς ανορθολογικά οι εχθροί του (αντί να επιχειρήσουν να βάλουν μπρός τη λογική τους), καταλαβαίνεις γιατί φθάσαμε εδώ που φθάσαμε: Αποτυχημενο κράτος (failed State) και αποτυχημένη κοινωνία.
  Τυχαία ; Δεν νομίζω...

 13. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 05/01/2014 01:44:13

  Ως γνωστόν, ο κ. Biedermann είχε βάλει μέσα στο σπίτι του τους 2 εμπρηστές, που παρίσταναν τους πωλητές πόρτα-πόρτα, άν και ήξερε ότι ήθελαν να του βάλουν φωτιά..
  Ο κ. Σημίτης έβαλε στο "σπίτι" του άκηδες, τσουκάκηδες κτλ και του το κάνανε μπουρλότο.
  Και η υποτιθέμενη νεοδημοκρατική αντίπαλος έβαλε στο "σπίτι" της γουλί κουρεμένους, διορισμένους, φοροδιαφευγμένους και ψεκασμένους και της το κάνανε κινέζικο πυροτέχνημα.
  Τώρα άν φταινε πιό πολύ οι Μπίντερμαν ή οι εμπρηστές, το συζητάμε...
  Όχι θα τη γλύτωνε ολόκληρη η χώρα, με τόσα μπιτόνια καυστικό υγρό μαζεμένα σε στενό χώρο !

 14. Τί να λέμε; avatar
  Τί να λέμε; 05/01/2014 02:56:10

  Επανέρχομαι: γιατί τόσα χρόνια οι στρατιωτικοί ΔΕΝ μιλούσαν; Μήπως επειδή ο Αντρέας τους έχωσε στον ποπό κάμποσα χιλιάρικα αυξήσεις ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ;Έλληνες ένστολοι φορολογούμενοι πολίτες ήταν. Με όρκο στο Σύνταγμα να προστατεύουν τον Ελληνικό λαό από κάθε εχθρό. Σήμερα που αποκαλύπτονται τα μύρια όσα, τώρα θυμήθηκαν να υπερασπιστούν τα γαλόνια τους;
  Είμαι ξεκάθαρος και προκαλώ: οι ίδιοι οι αξιωματικοί ΟΦΕΙΛΟΥΝ να ζητήσουν ξακαθάρισμα του σιναφιού τους.
  Κομμάτι της κοινωνίας υπήρξαν ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ τα τελευταία 50 χρόνια...δεν ζούσαν στον Άρη...στο Ελλαδιστάν ζούσαν. Κανένα έλεος.
  Όποιοι τίμησαν τον Ελληνικό λαό, δηλαδή τα γαλόνια που ο Ελληνικός λαός τους έδωσεμε την ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΟΥ, δεν έχουν να φοβηθούν ΤΙΠΟΤΕ...οι υπόλοιποι στα ΑΣΤΙΚΑ δικαστήρια...

  ΥΓ. τόσοι και τόσοι αξιωματικοί και οπλίτες έδωσαν το αίμα τους στο Γράμμμο για να μη γίνουμε Ρουμανία του Τσαουσέσκου και κάποια λαμόγια με γαλόνια τόλμμησαν και πρόδωσαν αυτές τις θυσίες για τις μίζες του Σημίτη;...
  ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΕΟΣ ΓΙ'ΑΥΤΟΥΣ. γκέ-γκε;

 15. Aristophanes B. avatar
  Aristophanes B. 05/01/2014 11:10:25

  Αυτη η φαεινη ιδεα του κ. Σημιτη, μηπως κρυβει καποιο λακκο στην φαβα;.
  Δηλαδη!, η Σημιτοσυμμορια, θα εχουν διπλασια αμοιβη στα κλεψιμαιικα, που εχουν σε τραπεζες Ελβετιας;.

  • Εμείς στο Νότο avatar
   Εμείς στο Νότο @ Aristophanes B. 05/01/2014 11:29:28

   Οι ...άξιοι, ποτέ δε χάνονται σ΄ετούτο τον τόπο! Είναι παντός καιρού.

   • Aristophanes B. avatar
    Aristophanes B. @ Εμείς στο Νότο 05/01/2014 12:49:07

    Προσοχη,! ομως γιατι υπαρχουν και μεταλλαγμενες παγιδες,! με πολυ ελκυστικο δολωμα.!

   • Aristophanes B. avatar
    Aristophanes B. @ Εμείς στο Νότο 05/01/2014 13:24:08

    Προσοχη ομως,! υπαρχουν και μεταλλαγμενες παγιδες.!
    Με πολυ εκκυστικο δολωμα.!

 16. Επισκέπτης avatar
  Επισκέπτης 05/01/2014 11:57:09

  Ο άνθρωπος αυτός, όπως έχω ξαναγράψει, έπρεπε να είναι προ πολλού στην φυλακή.

  Το θέμα δεν είναι να περιοριστούν μόνο στα σκάνδαλα του ΥΠΕΘΑ, αλλά να κοιτάξουν και το ΥΠΕΧΩΔΕ, διότι έχω την αίσθηση ότι εκεί έχει γίνει ακόμη μεγαλύτερο πάρτι με τα λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων. Μόνο τα ολυμπιακά έργα να εξετάσουν, φτάνει.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.